View Full Version : 3 pazeste-ma, frate, de ei
Ambra Blu
11 Jul 2003, 09:04
Am vazut si eu filmul acesta cu mult intuneric (la propriu si la figurat). Nu mi-a placut deloc. Daca l-a mai vazut cineva si vrea sa vorbim despre cit de afectat a fost Marcel Iures, cit de subtire plotul si de melodramatica moldoveanca, cit de prost realizate au fost scenele de lupta, si cit de infantile dialogurile, va astept sa scuipam impreuna.
PS: bine cel putin ca a avut manele pe coloana sonora, unele dintre ele fiind chiar favoritele mele.
emanuel
11 Jul 2003, 09:12
Eu n-am rezistat decat sa vad decat jumatate din el si mi s-a parut jalnic... asa ca am plecat din sala...
Ambra Blu
11 Jul 2003, 09:15
Funny thing e ca auzeam in jurul meu domni seriosi, cu barba, asemuindu-l cu "Marfa si banii". No fucking way, sir!
emanuel
11 Jul 2003, 09:19
Pai, or fi fost din echipa de producatori... si se incurajau intre ei... :D
Nu, acum serios, este plictisitor si mie mi-a dat impresia ca nu are nici un subiect... sau poate o fi fost unul mai profund pe care nu l-am inteles eu...
crydead
11 Jul 2003, 09:26
Profund direct din fund.
----------------------------
Viitorul suna ocupat.
Gavriil
11 Jul 2003, 19:35
Mi s-a parut unul dintre cele mai tampite filme facute vreodata. Nu stiu cum de a acceptat Marcel Iures un rol asa de idiot, pentru ca i-a stricat imaginea. Totul pute in film, mai ales scenariul.
Nu mi s-a parut a fi atat de plictisitor si am reusit sa apreciez/inteleg dorinta realizatorilor de a soca. Totusi, scenariul are probleme mai mult decat grave, jocul trecerii in timp nu prea tine, actorii obosesc numa stand in fata camerei (evident, nu e vorba de Iures, dar ar trebui sa-i fie jena sa joaca in asa rol).
Am vazut filmul la TIFF, intr-o sala in care se mai aflau, printre altii, Nae Caranfil si Neagu Djuvara. Principalul motiv de repulsie la adresa lui "3 pazeste" pe care l-am simtit este prezentarea lumii asteia excesiv de reale. Adica, "Marfa si banii", "Occident" si "Filantropica" nu ne prezinta intr-o lumina foarte avantajoasa, dar asta cam trece limita. Serios vorbind, oare de ce nu pot evada realizatorii din lumea reala si sa creeze povesti, nu mai putin dure, dar macar mai fanteziste.
Ambra Blu
13 Jul 2003, 12:33
Principalul motiv de repulsie la adresa lui "3 pazeste" pe care l-am simtit este prezentarea lumii asteia excesiv de reale. Adica, "Marfa si banii", "Occident" si "Filantropica" nu ne prezinta intr-o lumina foarte avantajoasa, dar asta cam trece limita. Serios vorbind, oare de ce nu pot evada realizatorii din lumea reala si sa creeze povesti, nu mai putin dure, dar macar mai fanteziste.
Mie tocmai asta mi s-a parut una din hibe: prezentarea melodramatica a unei realitati pe care "Marfa si banii" o surprinde atit de proaspat. Ai citit 'Les enfants de la patrie" de Radu Aldulescu? Aia e o bucata dura, pe o tema obosita, cu copii romani dusi la cersit in Franta, dar care ar face un scenariu mult mai bun decit asta. Come on, o moldoveanca ii cinta lui Iures (un mafiot penal) o doina. Let us get real.
Ambra Blu
13 Jul 2003, 12:33
Profund direct din fund.
Corect direct din rect.
Mie tocmai asta mi s-a parut una din hibe: prezentarea melodramatica a unei realitati pe care "Marfa si banii" o surprinde atit de proaspat.
Cam asta a fost principalul meu motiv de enervare cand am vazut filmul. Oricum, din start, cand vad un astfel de film romanesc (dar, ma intreb, sunt si alte filme romanesti, cel putin in ultimii ani?), cand vad un astfel de film, il privesc cu alti ochi. "Marfa si banii" mergea, pentru ca era o poveste destul de solida si personajul nu era conditionat numai de mediu. "Filantropica" mergea pentru ca era amuzant. La fel si "Occident", iar asta mai avea si structura gen "Pulp Fiction" (sau "E pericoloso sporgersi", alegeti ce vreti). "3 pazeste" se vrea cel mai aproipiat de realitate si, totusi, nu este. (asa cum ai zis, cu doina, sau fazele alea cu broscuta, banana, naivitatea moldovencei...) Si asta ma enerveaza, pentru ca nu se potriveste cu toata violenta aia, care s-asa nu se potriveste cu gusturile mele.
(Asa ca mai dati-l naibii de film, sa vedem cine il poate aprecia!!!)
capitain
12 Oct 2003, 22:37
1. acest exercitiu (caci film nu ii pot spune), iar unor profi unatc-isti le place denumirea, este realizat de un cadru didactic, asistent universitar, care are o parere foarte buna despre el, contrara parerii mele si a colegilor mei
2. "regizorul wanna be" a facut acest ..... fara buget, sustine dumnealui, si s-s mandrit cu aceasta "reusita", insa degeaba si-a urmarit o idee daca ni i-a iesit nimic! prin urmare a ramas cu urmaritul!
3. montajul a fost realizat tot de un cadru didactic, tot asistent univ., si daca as fi fost in locul ei , eu nu mi-as fi pus numele pe generic
4. coloana sonora a fost realizata de un student, prea obositoare, se pare ca el nu e vinovat, ci regizorul, din cauza conceptiei care nu are nimic macar tangential cu limbajul cinematografic, filmul nu e radio sant - fiecare cadru cu melodia lui, pardon, cu maneaua lui
5. it sucked big time!
"
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.