View Full Version : Limba romana
Am o propunere de bun simt, zic eu. Daniel, poate ma completezi. As vrea ca cenzura pe www.cinemagia.ro sa nu se rezume doar la stelute. Recomandarea mea ar fi ca anumite mesaje, scrise intr-o limba care se vrea romana, sa fie cenzurate. Complet. E mult mai jenant sa scrii "intrun loc" sau "iam dat caietul lui mihai" decit sa scrii cu **** si ***** . Vorbesc foarte serios; m-am plictisit sa ma tot iau de cite unu' ca scrie ca la clasa a doua seral.
Spun prostii?
LeonardPiron
18 Jun 2003, 17:15
asa este nuse poate ca toti analfabetii sane stricenoua exprimarea ingrijita chiardaca aceasta nu contine niciun fel de idei valoroase dar are virgulele puse la locul lor pentru a alunga plictiseala...
Stai calm, toni, se putea si mai rau!
De ex:
asha este nuse poate ka totzi analfabetzii sane stricenoua exprimarea ingrijita kiardaka aceasta nu contzine niciun fel de idei valoroase dar are virgulele puse la locul lor pentru a alunga plictiseala...
crydead
18 Jun 2003, 22:29
Recunosc ca simt o placere perversa cand vad ca in mesajele unor colegi de forum cuvintele se contopesc primordial in absenta cratimelor si a virgulelor, aceste prezervative lingvistice. :oops:
De la Nichita incoace, nimeni nu a mai adus limba romana la orgasm asa cum o face tanarul prozator Piron.
------------------------------------------------
"Poetul este nu atat un manuitor al cuvintelor, cat un mantuitor al lor."
LeonardPiron
19 Jun 2003, 11:10
mersi baiete trebuie insa sati atrag atentia ca nu se scrie Nichita ci nikita...
crydead
19 Jun 2003, 12:41
nu se scrie Nichita ci nikita...
Interesant punct de vedere. Banuiesc ca propui aceasta ortografie, Nikita in loc de Nichita, pentru a sublinia faptul ca in poezia lui gasim unele influente ale filosofiei lui Kant. Totusi, as vrea sa-ti amintesc ca Nichita spunea ca aparitia simbolurile filosofice in poezia sa este ceruta de vers si nu de catre un concept anume care ar genera textul.
------------------------------------------------
"Ea era frumoasa ca umbra unui gând.
Intre ape, numai ea era pãmânt."
catallin
19 Jun 2003, 12:58
Sase! E si baieti cititi pe-aicea. Sau din aia care copiaza din cartea deschisa pe genunchi...
ricutza
19 Jun 2003, 20:05
hmmm...eu am cartea deschisa pe genunchi si nu gasesc asemenea idei...
in principiu sunt de acord cu propunerea lui toni....anumite persoane chiar au intrecut orice limita....pe de alta parte insa, si eu constat cu surprindere ca fac o multime de greseli de ortografie...si nici numeroasele '...' de care am devenit dependenta nu prea respecta regulile punctuatiei.
Anonymous
19 Jun 2003, 20:07
haha eu am o supergagica pe genunchi bai lammerilor :P
LeonardPiron
19 Jun 2003, 22:11
hmmm...eu am cartea deschisa pe genunchi si nu gasesc asemenea idei...
daca te uiti in cartea de bucate nici no sa gasesti astfel de idei scumpete
umbralumircea
19 Jun 2003, 22:58
Si eu cred ca ar trebui cenzurate mesajele unor useri certatzi cu gramatica limbii romane.
ricutza
20 Jun 2003, 13:52
daca te uiti in cartea de bucate nici no sa gasesti astfel de idei scumpete
ce rau esti mai! si tocmai cu mine! :-?
catallin
21 Jun 2003, 15:50
Subiectul trebuia sa se numeasca Limba romana si cea engleza ca e la fel de mult folosita ca franceza in Chiritza in provincie. Furculision, pardon.
patch4all
23 Jun 2003, 09:59
Si eu cred ca Toni are dreptate insa opinia lui nu este la adapost de orice critica mai ales ca fiecare gandeste in felul sau si exprima ceea ce crede in limbajul pe care il prefera. De altfel psihologia a aratat ca unul din factorii care confera siguranta de sine omului este verbiajul......
Mai Piroane da' rau esti tata!! Ce ai cu Ricutzu neica? Sau esti vreun misogin convins? :lol:
crydead
23 Jun 2003, 11:25
Si eu cred ca Toni are dreptate insa opinia lui nu este la adapost de orice critica mai ales ca fiecare gandeste in felul sau si exprima ceea ce crede in limbajul pe care il prefera. De altfel psihologia a aratat ca unul din factorii care confera siguranta de sine omului este verbiajul......
Mai ales ca si tu, Patch, ai o retzinere suspecta in a folosi virgula. Psihologic vorbind, cred ca este un ecou al unui episod traumatizant din copilarie. Se pare ca te-a marcat momentul in care ai descopert ca exista o mica diferentza, sub forma unei virgulitze, intre fetitze si baietzei... :oops:
patch4all
23 Jun 2003, 17:32
Ai vazut ce bine m-ai ghicit!!! Bravo!!! :roll:
Din nou chestiuni triviale. Nu vroiam sa cred ca esti sub nivelul marii desi intuiam cate ceva. Te-am mai vazut scriind asiduu despre greselile minore de ortografie si punctuatie ale celorlalti si mi-am inchipuit ca esti un profesoras de romana sau ca rasfoiesti ceva de Hristea sau Graur inainte sa atingi tastatura cu manutele tale unsuroase.
Ma rog, mea culpa pentru erorile mele insa reactia ta ma determina sa cred ca esti un semidoct, un om care simte ca trebuie sa braveze in fata celorlalti pentru a creste in proprii sai ochi.
crydead
23 Jun 2003, 22:01
M-ai vazut scriind asiduu despre greselile minore de ortografie si punctuatie ale celorlalti doar cand aceshtia, la randul lor, au ras de greshelile altora. Si m-ai vazut greshind si recunoscand fara sa-l numesc omul din Atlantis pe cel care mi-a atras atentzia.
P.S. Din postul tau lipsesc vreo 4 virgule, uite, ti le dau eu. ,,,,
-----------------------------------------
Viitorul suna ocupat.
patch4all
23 Jun 2003, 23:37
iti multumesc virgule. Got your message.
Multumim moderatorului pentru pozitia luata la subiectul Anime-uri.
blitz43
25 Jun 2003, 09:00
rog a se specifica pozitia :D ........
eventual si cu o fotografie 8)
Sergiu Nicolaescu
25 Jun 2003, 18:13
Eu cred ca limba romana e foarte dulce si sunt in cunostinta de cauza pentru ca mi-am luat limba in gura cu niste actrite romance si asa erau> dulci la limba romana.
crydead
27 Jun 2003, 23:35
"Ale turnurilor umbre peste unde stau culcate"
Hehehe, frate Mircea, vorba cuiva... cum adica ale turnurilor umbre? Bisericile au turle, nu turnuri! :o
umbralumircea
30 Jun 2003, 06:57
Hehehe, frate Mircea, vorba cuiva... cum adica ale turnurilor umbre? Bisericile au turle, nu turnuri! :o
Nu inteleg ce vrei sa spui, Crydead, dar probabil e din nou un mishto cu gust indoilenic in stilul tau.
Sergiu Nicolaescu
30 Jun 2003, 08:03
Limba noastra e-o comoara/
In adancuri infundata...
A venit la mine un tanar care sustine ca fraza asta are un sens scandalos, ceva cu un dictionar introdus pe partea cealalta. E incredibil! Nu poate fi adevarat.
crydead
30 Jun 2003, 15:06
Nu inteleg ce vrei sa spui, Crydead, dar probabil e din nou un mishto cu gust indoilenic in stilul tau.
Nu, pelicane, citeshte Corigent la limba romana, Doamne fereshte!
regedit
09 Sep 2003, 13:10
fiecare se exprima pe un forum asa cum ii place si cum crede el ca trebuie. atat timp cat limbajul este decent eu nu vad alta problema ... daca te deranjeaza gramatika nu citi postul, draga toni ruda cu pruteanu! :lol:
regedit
09 Sep 2003, 15:59
amice, esti idiot.
prietene, asta nu e limbaj de forum !
regedit
09 Sep 2003, 15:59
amice, esti idiot.
sau daca asa vrei tu !
Leonard Pyron
22 Oct 2003, 13:15
Mi se pare ca problema trebuie readusa in actualitate. Ca un pocait al exprimarii trebuie sa recunosc ca e al dracu de suparator sa citesti mesaje impestritzate de tot felul de lacune gramaticale si gafe de exprimare. Aici ar tebui luate adevaratele masuri corectionale de catre moderatorii acestui colocviu.
SadSpot
24 Oct 2003, 16:26
Cred ca LP are dreptate. Exista o multime de mesaje cu greseli de gramatica. Grave. Si mai exista mesaje in engleza continand cuvinte inexistene, stalcite, formulari nefiresti si fraze in anglo-romana. De ce se apuca indivizi care nu stiu bine limba romana sa scrie in limba engleza?
regedit
05 Nov 2003, 15:50
...probabil pentru ca traim intr-o tara libera si atat timp cat este in limita unei decente fiecare se exprima cum vrea .... sau ma rog ... cum poate. in definitiv ce va roade ... nu puteti citi, nu cititi.
catallin
07 Nov 2003, 17:48
regedit, draga, in cazul asta ar fi cat se poate de normal ca pe o sticla pe care o primesti cadou sa scrie ATTNIE ! OTVARA !! Daca citesti, bine, daca nu, sa fii sanatos si s-o bei pana lacapat.
PS - Inscriptia inseamna ATENTIE OTRAVA
regedit
14 Nov 2003, 10:12
Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in
waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the
frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses
and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed
ervey lteter by it slef but the wrod as a wlohe.
I rets my csae.
Ambra Blu
14 Nov 2003, 11:32
hehehe, da sa stii ca asa e cu cuvintu: citesc ce vreau sa inteleg, si vad ce vreau sa vad, deci domnii are dreptate.
Take gode Wyne, & a-lye yt with raw yolkys of Eyroun; than late hem boyle to-gederys a whyle; then put pouder Pepir, & throw it ther-on; loke that it be bytyng of Pepir. Take Clowys, macys, Safroun, & caste ther-to; & atte the dressoure thorw on thin Sirip on thi pestelle, & kreme hard yolkys of Eyroun ther-to, & serue forth.
Suna desiossss,sssa ne linjem dejetusssele nu alta!!!!!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.