PDA

View Full Version : Killing Me Softly (Ucide-ma cu Tandrete)


ricutza
14 Jun 2003, 00:34
Filmul este un thriller despre o tanara, Alice, care se indragosteste nebuneste de un barbat misterios, Adam, si se si casatoreste cu el la scurt timp dupa prima lor intalnire...Asa cum este de asteptat, Alice va descoperi lucruri destul de socante despre Adam si va incerca sa depaseasca dificultatile pe care cuplul le intampina...Actiunea este destul de previzibila ca si finalul de altfel, atmosfera este insa destul de bine construita. Din pacate insa povestea in sine este foarte subtire si extrem de clasica.
Heather Graham n-a fost cine stie ce desi rolul sau a avut anumite parti destul de solicitante. Mi-a placut mai mult de Natascha McElhone chiar daca ea a avut un rol secundar.
Motivul pentru care v-as recomanda totusi sa mergeti la acest film, este Joseph Fiennes care joaca extraordinar. Mi-a placut foarte mult de el...Bine, el este unul din actorii care pana acum nu m-au dezamagit si personajul interpretat in acest film nu face altceva decat sa-i confirme inca o data talentul.
Citeam acum prezentarea filmului din Show Time(lucru pe care nu vi-l recomand) si am fost surprinsa sa descopar ca este povestita toata actiunea. Adica suspansul care si-asa era in cantitati neglijabile, este omorat cu brutaitate de aceasta cronica...foarte, foarte interesant!

MinRep
30 Jun 2003, 18:15
(vad mesajul, nu raspund ca nu am vazut filmul, lipsesc doua saptamani, ma intorc si sunt doua pagini de mesaje la care sa raspund, dar la "Killing Me Softly" nu a raspuns nimeni...)


In general, sunt de acord cu ricutza, dar cred ca subiectul are substanta, dar, din pacate, nu s-a insistat pe ea. Eu as fi privit filmul pornind de la povestea pe care tipu' (lapsus de nume) i-o spune lui Alice pe carful muntelui, despre cum oamenii au fost impartiti in jumatate si isi cauta jumatatea toata viata (poveste spusa de Socrate in "Banchetul" lui Platon, daca nu stiati...). Apoi, as fi accentuat pe sentimentul de lipsa pe care il simt amandoi la sfarsit. Tipu' ar fi personajul puternic, care isi da seama de legatura dintre cei doi indragostiti, iar tipa ar fi personajul slab, superficial (poate de aia Graham joaca asa), usor de manipulat de diavol (McElenhoe), care isi croieste drum pentru a poseda personajul puternic.

Ar fi fost mai frumos asa...


N-am inteles de ce a fost necesara folosirea voice-over-ului. Toate chestiile alea puteau fi usor desprinse din imagini! Nesiguranta regizorala???

ricutza
05 Jul 2003, 00:54
mda...cred ca asa ar fi fost mai interesant..pacat ca nu s-au gandit si ei la varianta asta!acm ca stau sa ma gandesc, mi se pare destul de prost finalul...nu prea se intelege de ce se despart...chiar nu puteau sa mai treaca peste cele intamplate?

MinRep
05 Jul 2003, 21:04
Pai, al final isi pierde filmul credibilitatea (sau, ma rog...) Pentru ca, evident, este vina lui Alice pentru despartirea celor doi, dar personajul este prezentat ca unul "puternic", desi nu ar trebui sa fie asa. Alice ar trebui sa fie ignoranta ("proasta" ar suna misogin) si sa nu isi dea seama de "chestia minunata" pe care ei o au impreuna (la naiba, cum il chema pe tip???) Realizatorii nu insista pe slabiciunea personajului. Mai mult, la final se sugereaza ca EA ar rezolva misterul mortii tipei aleia, cand tocmai ea a aiurit dovezile si motivele. De aceea Alice si What's-His-Name nu reusesc sa treaca de dificultati pentru ca - oricat de mult s-ar iubi si ar fi de potriviti - sunt oameni diferiti si nu pot decat sa-si strice viata unul altuia. Din pacate, nu se insista pe chestia asta. Poate ca autorul/autoarea romanului a vazut lucrurile altfel si la fel si realizatorii. Era bine daca puneau niste rasturnari de situatie a la Hitchcock care sa para cat de cat reale sau macar bine realizate. Dar...


Oricum, mie mi-a placut, dar analiza pe care o fac filmului nu este potrivita, pentru ca o privesc cu un ochi de critic si cu unul de visator. (Fiennes merita. Observati forta cu care interpreteaza un personaj... Shakesperian, de data asta.)

SadSpot
18 Jul 2003, 10:28
Desi seamana putin ca premiza cu Unfaithful, nu e acelasi lucru (asa, si Pasarile seamana cu Roiul), iar eu cred ca Joseph Fiennes joaca foarte bine.

ricutza
18 Jul 2003, 13:34
mie nu mi se pare ca seamana atat de tare Unfaithful si Killing me soflty...adica am vazut de exemplu pe HBO un film care nu mai stiu cum se numea, tot cu Diane Lane, in care era tot nefericita din cauza casniciei prea plictisitoare si evident avea o legatura....acolo nu murea nimeni insa....
am mai vazut si filme ca si Killing me softly dar momentan nu-mi aduc aminte de nici unul..trebuie sa ma mai gandesc....

Hell_Girl
18 Jul 2003, 23:44
Asta era filmul ala cu Viggo Mortensen blond si cu Woodstock? Parca era si cu Anna Paquin.

MinRep
19 Jul 2003, 21:13
Totusi, "Killing Me Softly" e bazat pe un roman aparut, din cate mi-am dat seama in icile mele cautari, inainte de premiera de la "Unfaithful". E drept, "La femme infidele" - pe care nu l-am vazut - originalul dupa care a fost luat "Unfaithful" a aparut in '69, dar nu cred ca se poate discuta copierea. Cel mai mult, coincidenta (s-asa sunt o groaza de filme pe tema asta)...

PizzasiDaneliuc
22 Jul 2003, 17:25
Creca nu ne mai ducem la filmul asta ca v-a mincat sa tot povestiti (mai ales Ricutza) si sa tot faceti dezvaluiri...e naspa, zau.

MinRep
22 Jul 2003, 22:02
Cred ca de asta e o discutie despre film, ca sa vorbim despre cum ni s-a parut noua sa fie filmul. Si stai linistit, ca nu a zis nimeni de rasturnarea de situatie din final. Eu nu stiu de ce cititi unii mesajele de la niste filme pe care nu le-ati vazut? Pe bune!

vincent vega
24 Jul 2003, 15:47
L-am vazut si eu, mi-a placut, Joseph Fiennes e intr-adevar bun, insa precum se spunea si inainte, filmul sufera putin de maniera oarecum timida de abordare a subiectului. Substanta exista, insa nu e corect exploatata, iar finalul e mai mult decat previzibil.
Mi-ar fi placut sa o vad mai mult pe Natascha McElhone...

snatchro
28 Jul 2003, 09:38
Din punctul meu de vedere MGM da din nou cu batul in balta. Filmul esueaza lamentabil. Pacat de muzica, montajul care mi s-a parut extraordinar pe alocuri, Graham, Fiennes, McElhone, care sunt actori care mie imi plac foarte mult.
Nu vorbesc de scenele IC14, ci de scenariu, care nu aduce nimic nou. Finalul este previzibil, iar genericul de inceput total neinspirat, fiindca dezvaluie o buna parte din film de la bun inceput. [5/10]

ricutza
30 Jul 2003, 01:35
asta era si ideea mai PizzasiDaneliuc...sa nu mergi sa vezi filmul pentru ca iti pierzi timpul! oricum mari dezvaluiri n-am facut asa ca poti sta linistit!

da, filmul de care vorbeam eu care semana izbitor cu Unfaithfull, este cel cu Woodstock...