PDA

View Full Version : 28 days later


kewop
01 Jun 2003, 21:44
a vazut cineva filmu? k vad k nuh apare ca subiect...io l-am vazut ji mi-a placut dstul d mult...mai ales ideea...cu oamenii bolnavi d furie...
dji nu are cinejtie ce efecte...mi se pare dstul d bine facut...ji are dstule faze sa t bage in sperietzi...
pls raspundetzi...vreau si parerea voastra

vincent vega
01 Jun 2003, 22:05
Hmm, keyboard problems or what... :) ??

Anyway, n-am vazut filmu'...

Amyd
01 Jun 2003, 22:11
Singurul lucru care a fost cu adevarat reusit in tot filmul e trecerea de la miniDV la pelicula intre cele 2 sectiuni ale povestii. Foarte finut.

Salutari,
Andrei

P.S.: E plin de "efecte" filmul, dar marea majoritate sunt gandite sa fie cat mai "invizibile" posibil.

Lokibra
09 Jun 2003, 11:16
mi s-a parut cam nereusit in partile mai scabroase. parca prea fortat. si trecerea de la scenele din oras (care au fost chiar bune), la partea cu baza de militari amatori de repopulare a schiopatat.
una peste alta, am ezitat sa-mi iau prietena, si l-am luat pe un tip pe care-l stiam mai cu stomac. cred ca si-acum ma injura bietul om. Sensibilos, deh. :roll:

sorcerer
19 Jun 2003, 23:30
Inca nu l-am vazut. Saptamana viitoare am sa-l vad. Am sa pun un mic "review" pe forum...
8)

MinRep
30 Jun 2003, 19:18
Ma enerveaza ca nu am observat trecerea la pelicula in timpul filmului. Poate ca proiectia e de vina, sau cascatul sau ochii inchisi, dar eu nu mai vad filmul asta a doua oara! De ce?

Pentru ca nu e nici horror, nici film-catastrofa. Nu exploreaza nimic altceva decat frica, obsesia si obsesia de posedare in modul rau al ideii. Povestea de dragoste - cica! - e previzibila si functioneaza pe TEORIA IZOLARII, prezenta si in Casa Big Brother! Imaginea e, in general, groteasca si deranjanta, efectele perceptibile la fel, "infestatii" enervanti si nereali!

Pacat de ingeniozitatea ideii: prezentarea a cativa indivizi izolati si singuri in lume, fara mijloace, doar speranta! Dar acum, de cand cu "Big Brother", poti vedea totul acolo, asa ca trebuie ceva mai TARE: mutanti, sange, final aiurea si inceput stupid, actori neconvingatori etc. Urias pas in spate, daca nu chiar cadere in prapastie pentru Boyle si echipa lui (a se intelege scenaristul, dar i-am uitat numele!)

MinRep
30 Jun 2003, 21:55
Totusi, uitati ce gama impresionanta de critici pozitive a primit filmul asta, de la americani:

http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1808402795&cf=critic&intl=us

Bogie
02 Jul 2003, 19:03
Pana sa ajunga la baza aia militara, filmul a fost destul de bun; dupa aia au inceput niste faze absurde, total ilogice, culminand cu finalul idiot.

Amyd
02 Jul 2003, 22:07
Scenaristul e tot Alex Garland, MinRep (ca si la "The Beach" - ma rog, acolo a scris doar cartea) si trecerea intre cele doua modalitati de filmare e suficient de subtila incat n-am vazut-o pomenita decat in foarte putine review-uri. Schimbarea e exact la sfarsit, incepand cu momentul trezirii din somn a lui Jim (apropo, pe DVD gasiti si un final mai sumbru, daca v-a dezamagit cel care a intrat in cut-ul lansat in cinematografe).

Comentariile pozitive erau de asteptat - desi intarziate de o premiera neobisnuit de tarzie in State - pentru ca, in ciuda defectelor pe care le are filmul, Boyle+Garland au reusit sa imprumute din Wyndham, Forester si Cristopher, din Romero si "The Omega Man", din Hitchcock si Kubrick (imprumuturi pe care desigur orice fan serios de filme si carti sci-fi/horror le recunoaste imediat) si totusi n-au facut tocmai un horror, ci mai mult un studiu de psihologie, complementat de imaginea DV (asupra careia Boyle oscileaza intre a recunoaste ca a fost un simplu compromis pentru a facilita filmarea in Londra si in a pretinde ca a fost o optiune estetica voita ...).

De altfel, Boyle nici nu neaga respectivele influente, le recunoaste deschis si sublinieaza ca principala inspiratie in decuparea filmului a fost "Alien" si acel tip special de relatie creata intre oameni aflati in situatii limita si izolati (nu, MinRep, nu "Big Brother" a inventat conceptul, desi mi-ar place sa vad un astfel de Reality Show in care concurentii sunt inchisi intr-o casa cu un astfel de monstru... :lol: ).

Apropo, un alt lucru pozitiv care trebuie remarcat e coloana sonora/muzica... ca de obicei in filmele lui Boyle, nu numai ca e foarte cool, dar e si extrem de bine folosita, canadienii Godspeed You Black Emperor! in particular.

Dar cum spunea si bogie, tot ansamblul se prabuseste din cauza acelui act III ratat... pacat.

Salutari,
Andrei

MinRep
02 Jul 2003, 22:23
Da, Alex Garland, intre timp mi-am amintit.

Cateva completari:

--- N-am mai fost foarte atent la trimiteri, pentru ca m-am cam plictisit si enervat la film, dar mi-am cam dat seama ca nu are nimic in comun cu subtilitatile lui Hitchcock. Doar un fel de omagiere/imprumut, cum vreti.

--- N-am sugerat ca "conceptul" ar fi inventat de "Big Brother". (izolarea e tema veche). Ziceam doar ca se foloseste de acest "concept" si il transmite cam departe.

--- Acord cu coloana sonora, in special in momentele de peisaj (omu si ruinele).

--- Cea mai scary parte a fost cand incearca sa deschida masina si porneste alarma. Practic, m-a trezit un pic la viata (glumesc...)

Gavriil
04 Jul 2003, 22:39
In legatura cu filmu asta sunt de acord cu voi, cu minrep si bogie. Mi s-a parut totusi ca actorii au jucat destul de bine pentru un film asa de prost ralizat mai ales negresa aia. Dar si tipu dadea dovada de calitati actoricesti.