PDA

View Full Version : Cine ma poate ajuta intr-o dilema?

intrebatorul
01 May 2003, 23:51
Am vazut filmul G I Jane care mi-a placut foarte mult,dar mi-a atras atentia poemul pe care il spunea chef master ala care incepea cam asa daca imi aduc bine aminte:"Salbaticiunile nu-si plang niciodata de mila".... iar mai departe nu-mi aduc bine aminte :roll: dar m-ar interesa sa stiu care este autorul si numele poemului.Asa ca daca stie careva ...as fi reconuscator daca mi-ati spune :)

Arhanghell
02 May 2003, 00:36
da, si mie mi-a placut strofa aia, si desigur ca pe moment o si retinusem, dar apoi...
si eu, si eu vreau poetul...

Arhanghell
02 May 2003, 00:40
de fapt...imi si place initiativa asta a ta. si nick-ul tau imi place "intrebatorul"...he hehee
parca te si vad tot punand intrebari si scotand pe toti din sarite...te si vad guru cu vreo opt mile de intrebari puse pe aicea...jumate din posturi numai ale tale...unde, cine, ce, cand... deja parca incepe sa ma doara capul... :evil:

intrebatorul
03 May 2003, 00:14
Hey Arhanghel! vreau sa te anunt ca desi sunt "intrebator" din fire sunt si cautator,asa ca mi-am pierdut vremea pe Google si am dat de autorul strofei 8) este D H Lavrence deci jumate din mister s-a rezolvat :) dar acuma sarcina ta este sa gasesti titlul poemului si continutul :P .
Daca gasesti da-mi si mie de stire .Cat despre mine,nu cred sa pun 8 mile de intrebari ci mai degraba sa vorbim despre 8 Miles :wink: .

Amyd
03 May 2003, 00:54
Funnily enough, strofa este chiar poemul:

"I never saw a wild thing
sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough
without ever having felt sorry for itself."

D.H. Lawrence, 'Self-Pity' din Pansies: Poems (1929)

Salutari,
Andrei

Flavius
04 May 2003, 22:14
Offtopic: intrebatorul, cand ai amintit de 8 Miles banuiesc ca te-ai referit la filmul in care joaca Eminem. Ei bine, as vrea sa fac o observatie. Filmul se numeste 8 Mile, nu 8 Miles. Insa greseala ta e scuzabila intrucat probabil ai fost indus in eroare de titlul tradus in romana al filmului - 8 (opt) mile. De fapt titlul romanesc ar fi trebuit sa fie Mila 8, insa se pare ca traducatorii au chiulit de la cateva ore de engleza.
Mai mule "perle" ale traducatorilor nostri ai sa gasesti la Traduceri imposibile in sectiunea Film in general a acestui forum.

intrebatorul
07 May 2003, 09:57
Stiu ca e 8 mile nu cu s,am observat si eu greseala dupa ce am dat raspunsul anterior,dar nu am mai avut timp sa rectific,dar oricum apreciez spiritul de observatie.