View Full Version : Matrix 2
morpheus
17 Apr 2003, 11:19
Chiar sunt foarte curios sa vad continuarea. Parerea mea este ca va fi
un film foarte comercial. Nu vad rostul acestei continuari. Finalul
a fost foarte clar ce sa mai continue!!!
Sper sa nu am dreptate si sa fie cat de cat demn de numele pe care
il poarta
PoliFanAthic
17 Apr 2003, 17:19
Nu pot sa nu fiu de acord cu tine...sunt extrem de curios ce o sa scoata.
daca aveti curiozitatea, mergeti pe www.whatisthematrix.warnerbros.com/
filmul a fost conceput inca de la inceput ca o trilogie. puterile capatate de Neo la finalul primului film nu reprezinta decat INCEPUTUL unei aventuri mult, mult mai lungi.
credeti-ma, ce veti vedea in Matrix 2 si, in toamna, in Matrix 3 va intrece orice inchipuire, si orice s-a facut pana acum in materie de filme SF.
ca sa va faceti o idee, descarcati trailerele de pe acel site. sheer entertainment!
cipiamon
18 Apr 2003, 15:24
Efectele speciale sper sa fie motivate, la fel ca in primul, si mai sper sa se abata de la filmul american in general ca se bazeaza numai pe ironie.
spartacus
12 May 2003, 10:31
Eu unul nu am apucat sa vad decit trei-patru secvente din M2, dar se anunta a fi tare! Pt prima data am inteles dintr-o revista ca s-ar fi inspirat la o scena din filmul Swordfish(scena cu explozia de la inceputul filmului), care, la rindul ei, s-a inspirat din Matrix 1, dar in Swordfish scena in cauza e mult mai elaborata si deci, mult mai misto! Oricum, ceva imi spune ca si Matrix 2 va fi un film interesant... Ce mai, anul asta s-au lansat filme tari, si mai urmeaza Terminator 2, Matrix 3 s.a.m.d. Abia astept sa ajunga si la noi in oras MAtrix 2!
salvamarul_pe_buldozer
13 May 2003, 18:58
a aparut intr-un ziar din anglia mi se pare,primul(a) review, am citit acolo(pe net) cam ce si cum se intampla in film.
aveam scenariul dar dupa cateva randuri am decis sa nu il citesc si sa ashtept filmul...
ciudat ca inca nu a aparut pe net, ce bine l-au tinut ascuns..:)
in review-ul respectiv sunt laudate efectele speciale, ziceau ca sunt pur si simplu pe o alta treapta fata de ce a fost pana acum
spuneau ca sunt atatea efecte incat scena in care neo si trinity fac treaba aia vine ca o pauza bine meritata intre scenele de actiune
om trai si om vedea :)
Filmul s-a lansat ieri asha ca e normal ca maniacii sa-l aiba deja.
Eu prefer sa-l vad pe 23. How 'bout U?
Nu sunt chiar maniac si totusi il am.. Problema e ca am o copie imposibil de urmarit, o captura dintr-o sala de cinema. Dar..nu vreau sa-mi stric placerea de a-l vedea pe ecran mare sau macar in format .avi
Si-asa, nu cred ca voi fi multumit de ceea ce voi vedea. Poate e doar o prejudecata.. Nu se stie
Totusi, mi-am permis un mic teaser.. am vazut primele 5 minute. Incepe (ferea, ca-i spoiler !) cu un vis. E ceva nou in asta ?
Daydream
18 May 2003, 22:51
Seteaza gamma la video overlay mai spre alb... Arunca-l afara spre televizor prin TV-out... Apropie-te pina intelegi; daca dai cu fruntea de unu din ecrane, s-a rezolvat - you're in! :-)
It seems Warner did a good job. No DVD screeners out there, only VCDs made out of TS (telesync) recordings.
Time to Reload the official way - in cinema! :-)
morpheus
22 May 2003, 12:58
Acum pot sa-mi spun parerea de dupa vizionare. M-am convins ca era
proiectat ca o trilogie de la inceput... si a fost peste asteptarile mele
totusi este departe de prima parte ca valoare...
Subiectul este putin schimbat si finalul este total imprevizibil. Inceputul
este un pic plictisitor dar dupa vreo 15 minute incepe adevarata actiune.
Sunt unele dialoguri geniale intre Neo si comandantul din Sion, Oracol si arhitectul matricii (pe rand desigur). Cineva se intreba ce cauta Oracolul in
Matrix si daca nu era mai util in afara, raspunsul il vei afla in Reloaded
si este extrem de interesant...
Nu pot sa nu mentionez efectele speciale care sunt unice...
Sunt si cateva parti mai putin reusite:
-Laurence Fishburne nu a fost prea convingator avand o prestatie modesta departe de cea din prima parte
- Faza cu explozia data cu incetinitorul seamana al naibii de tare cu
intr-o-ul de la Swordfish... coincidenta nu?
- Scena de sex dintre Neo si Trinity care era atat de mult laudata mi s-a
parut destul de... seaca... Probabil pentru rating-uri
- Neo este o combinatie intre Jesus, Batman si Superman
- lupta dintre Neo si cei 100 de Smith
blitz43
22 May 2003, 17:54
sal'!
Stiam ca americanii sunt fucked up rau de tot, da' totusi parca mai vroiam sa le dau o sansa (deh, suflet bun!)... :D
Anyway, cititi aici http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=articol&articleID=41388.
Astept cu nerabdare crime a la Friday 13th, Halloween, Hellraiser, Driller Killer si, de ce nu Shrek sau Free Willy.
Va salut! :D
Daydream
22 May 2003, 20:21
Replica standard: acelasi film l-au vazut si alte citeva zeci de milioane de oameni care n-au impuscat pe nimeni. Look somewhere else to place you blame.
Lady_Skar
23 May 2003, 14:36
Maine, pe vremea asta, o sa fiu intr-un scaun intr-o sala, cu o punga de floricele intr-o mana si cu cealalta o sa-l tin de mana pe prietenul meu...hm, wait a second, nu am prieten, scratch that, anyway, maine pe vremea asta o sa fiu la cinema la Matrix 2.
ALELUIA! :D :D :o
PoliFanAthic
23 May 2003, 15:49
Am vazut...si a trecut. Matrix Reloaded este un film mediocru, care te tembelizeaza cu teorii despre soarta si lucruri predefinite(cea ce, practic, este valabil intr-un SISTEM) Adeseori au fost insa clisee, care pur si simplu au rapit din farmecul filmului. Efectele speciale au uimit, intr-adevar, dar din pacate un film nu se bazeaza doar pe ele.
Oricum, este mult sub valoare primului film. Se puteau prea bine opri acolo. Dar, ce sa faci, banul dicteaza.
Lady_Skar
25 May 2003, 09:24
First off, vreau sa va zic ca in viata mea nu am mai vazut sala de cinema plina OCHI. Nu mai erau scaune libere, oamenii stateau pe jos!
Weird.
Filmul... scene marfa de bataie, chiar am aplaudat la cateva.
Keanu, Keanu, Keanu... dude, e un film, tu esti un actor nu o scandura. SHOW SOME FRIGGIN EMOTION! Nu stiu de ce dar in momentele rare cand chiar isi folosea gura si nu pumnii, Neo m-a cam dezamagit. L-au facut prea puternic. Care era scopul batailor daca stiu cum se termina?
Morpheus- three words: LOW FAT DIET, NOW!!! (ok, that was 4 words) Ah, yeah, no more stupid speeches.
Trinity: MAKE-UP!
Monica Belucci- Kinda horny, ain't ya?
Agent Smith si Agent Smith si Agent Smith si Agent Smith si etc: Dragutz concept dar care e SCOPUL tau ca m-ai tot aburit si tot n-am inteles. Adik stiu ca vrei sa-l ucizi pe Neo, and that's it? halal scop.
Arhitectul: Mersi tataie, mi-ai stricat tot filmul. Eram dispusa sa trec cu vederea discoteca aia numita Zion, faptul ca exista programe care se iubesc cu alte programe si se bat cu alte programe si etc, dar la explicatiile tale stupide, am trac linia. Sorry, there's only so much i can take.
One more thing, mi se pare mie sau Reloaded a fost mult mai funny ca primul?
That's all folks, Doamne ai grija de noi pana in noiembrie! Cred ca imi iau bilete de pe acum sa stiu o chestie.
i_matei
25 May 2003, 11:12
Dupa ce am rezistat cu eroism la o coada de aproape 1 ora la cinema Patria si am sarit in sus de fericire ca m-a blagolovit Dumnezeu cu niste locuri cat de cat decente, m-am dus la film cu convingerea ca a meritat efortul...
Cand am iesit de acolo, aveam pareri amestecate...
Ok, s-a incercat dezvoltarea subiectului (poate SUPRAdezvoltarea...), apar o groaza de personaje noi:
- Niobe, conducatorii din Zion, Link, Vector, Fauritorul de chei - baietii buni
- Arhitectul, agentul Adam, Merovingian-ul, (poate si a sa Persephona), fantomele - baietii rai
Bun, deci apar atatea personaje... pacatul principal al filmul e ca aceste personaje nu sunt dezvoltate cum ar trebui... se lasa tema pentru Matrix 3? Nu prea vad cum ar putea fi lamurite atatea enigme intr-un singur film... Cred ca ar trebui facut serial. Dupa cum am zis cred ca regizorii au supradezvoltat subiectul creand o poveste alambicata si complexa care nu prea isi avea rostul.
In plus de asta subiectul filmului are o groaza de chestii care m-au dezamagit:
- idea cu cei 100 de agenti Smith mi s-a parut total neinspirata... Pur si simplu saracu Smith devine un simplu obiect de amuzament, fata de cat de fioros era in Matrix 1
- nu stiu, niciodata nu am avut o asa impresie ca TOTI actorii principali au jucat EXTREM de prost... se remarca in special Lawrence Fishbourne (cu discursul lui de 2 bani...) si Keanu (vorba lui Lady_Skar, parca era o scandura!)
- filozofiile de 2 bani ale Merovingian-ului despre cauza-efect si liberul arbitru... give me a break - poporul american poate o fi cazut in extaz, dar pe mine nu m-a impresionat deloc
- personajul Persephona... pur si simplu nu i-am vazut rostul... ma mir ca o actrita asa buna cu Monica Beluci a acceptat o asa mizerie de rol (ce diferenta uriasa fata de Malena :cry: )
- o chestie care deja depaseste limita bunului simt... Neo ajunge sa opreasca santinele cu fortele sale extraordinare... hai da-o incolo daca mai puteam accepta unele chestii, asta chiar ca m-a enervat!!! In lumea reala el era un loser ca toti ceilalti oameni si nu putea face nimik din smecheriile din Matrix... asta a fost cireasa de pe coliva numita Matrix Reloaded... Sa inteleg ca in Matrix Revolutions o sa devina Dumnezeu pe pamant (sub pamant) sau ce???
Dintre putinele chestii bune as enumera:
- speech-ul arhitect-ului, revelatia lui Neo... fara faza asta, filmul chiar ar fi fost de duzina... are niste idei foarte misto, dar foarte slab puse in valoare de regizori...poate in Matrix 3... mai ales ideea ca Neo este al 6 lea... ups, dar ma opresc aici !!!!!
- urmarirea de pe autostrada, genial constrita, te tine efectiv cu sufletul la gura... ma rog poate finalul fasait, cu Neo in chip de Superman
- ideea personajului fauritor de chei
- personajele fantoma... uite asta a fost o idee chiar foarte buna
- cred ca nu mai merita mentionat de efecte speciale... de nota 100, dar se pare ca nu e suficient ca sa obtii un film bun...
Deci, tragand linie ce pot spune... Am impresia ca Matrix-ul s-a transformat intr-un fel de Razboiul Stelelor, dar foarte prost jucat si cu niste personaje nu tocmai inspirate... unele chiar nu isi au rostul
S-a stricat mult din ideea principala a Matrix-ului, povestea este slaba nu se ridica la inaltimea ideei de baza a filmului...
Ce sa zic... dupa cat am stat si am suferit in inghesuiala sa iau bilete, paca regret ca nu am stat frumos acasa si nu m-am uitat la versiunea de pe calc... chiar daca e filmata din sala si se vede nasol...
Nu stiu, nu vad rostul la continuarea asta si voi sta serios pe ganduri inainte sa iau decizia de a ma duce la Matrix Revolutions...
- o chestie care deja depaseste limita bunului simt... Neo ajunge sa opreasca santinele cu fortele sale extraordinare... hai da-o incolo daca mai puteam accepta unele chestii, asta chiar ca m-a enervat!!! In lumea reala el era un loser ca toti ceilalti oameni si nu putea face nimik din smecheriile din Matrix... asta a fost cireasa de pe coliva numita Matrix Reloaded... Sa inteleg ca in Matrix Revolutions o sa devina Dumnezeu pe pamant (sub pamant) sau ce???
Pai, mai stii... Oricum, doi oameni supravietuiesc santinelelor. Unul e Neo, iar celalalt un tip peste care s-a transferat agentu' Smith. Cred ca subestimezi puterea de revelare a "Matrix 3" (oricum, sa astepti sase luni sa afli de ce are asa puteri fenomenale omu' ala, hmm... - s-ar putea sa fie o mare dezamagire).
doctorfilm
25 May 2003, 13:48
Intr-un final, dupa preumblari prin tara de-am crezut ca tampesc... am ajuns si eu duminica, 25.05.2003, la 10 zile dupa lansarea din SUA, sa vad Matrix: Reloaded...
Ce sa spun... m-am dus ca baiatu' la Multiplex... super scaune, super imagine si, cel mai important... super sunet... Dolby Surround si tot ce-i trebuie... (desi am filmul de pe 16 pe cduri, am zis ca nu merita sa stric momentul si sa il vad pe calculator)...
Singurul lucru care nu s-a potrivit cum trebuie a fost, evident... filmul. Desi super realizat (cred ca urmarirea de pe autostrada va ramane o faza clasica, o secventa la care se vor raporta toate filmele care includ urmariri de masini de-acum incolo), au cazut in plasa marilor filme, facute cu bugete mari, de studiouri interesate numai de standarde... altfel nu reusesc sa imi dau seama ce dracu a cautat in scenariu povestea de dragoste... am crezut ca innebunesc pana treceau secventele in care cei doi erau prezentati impreuna... voiau sa il faca pe Neo mai uman, sau voiau sa atraga si publicul telenovelelor si al soap-opera in salile de cinema??? oricum ar fi, mi s-a parut ca nuca in perete...
Ce nu mi-a mai placut, a fost umanizarea robotilor... si faptul ca s-au bazat pe dragoste ("vreau sa am o mostra din ceea ce simti tu...") ca sa treaca peste anumite puncte de sugrumare a scenariului.... si... evident, de-a dreptul dizgratios... "SuperMan" Neo... was it really necessary?????
Scenele de lupta sunt mai bine realizate (era normal, in tr-un fel)... insa la lupta lui Morpheus cu inlocuitorul lui Smith (pe T.I.R.) se observa clar ca e vorba de calculator...
Una peste alta, un film dragutz, dar care nu se ridica la nivelul primului, cel putin din punct de vedere al feelingului pe care il ai cand iesi din sala...
P.S. era sa uit de gemeni... super realizati... dar vazusem deja toate fazele interesante cu ei in trailere... :(
Lady_Skar
25 May 2003, 18:11
Mersi ca mi-ai amintit:
Twins: YOU GUYS ROCK! (dar ati murit ca fraierii, sorry)
vincent vega
25 May 2003, 19:47
Doctorfilm, cum e faza aia cu "am filmul pe 16 cd-uri?? :o (sau poate n-am inteles bine)
Nu de alta, m-ai facut supercurios, io filme pe mai mult de 5 cd-uri n-am intalnit...
In rest, continuati, continuati.... :D ...n-am vazut inca filmul, nu ma pot pronunta, revin dupa ce-l vad.
All the best.
patch4all
26 May 2003, 13:21
Matrix, o continuare destul de ciudata si complicata a primului episod. Efectele speciale sunt cu adevarat exceptionale si as putea spune ca si prestatia unora dintre actori (Reeves, Fishburne, Belucci). Anumite parti din pelicula sunt insa desprinse din alte filme (vezi de pilda Keanu-superman). Una peste alta Reloaded este antrenant si cred eu ca pentru o persoana care a indragit prima parte merita sa revada si continuarile cu partile lor bune sau slabe. Raman totusi niste minusuri carora nu le prea pot gasi explicatia....
Aoleo, mie nu mi-a placut mai deloc. Paradoxul e ca , desi e mai mai slab ca prima parte, va avea incasari de 3 ori mai mari. N-am inteles de ce e "interzis sub 14 ani" ? ... ca sex NU e, iar din caftelile alea nu iese decit FOARTE putin singe.
ps : la chestionarul "cine bate cel mai bine", puneti-l si pe KR, ca in episodul asta a fost invincibil....
Mie mi-a placut, sau cel putin nu mi-a parut rau ca m-am dus sa-l vad, fie si numai pentru efectele spaciale, care, probabil, vor ramane de referinta. Pe alocuri filmul cade in zona parodiei, dar imi place sa cred ca in mod intentionat (fazele in care Neo se lupta cu jde agenti, cea in care o face pe Superman, etc). Cel mai simpatic si bine interpretat personaj mi s-a parut Merovingian, chiar daca nu a fost destul de bine dezvoltat. Sper sa-l revedem si in partea a III-a.
Nu sunt fan Matrix dar mi-am dorit sa vad filmul pentru ca mi-a placut prima parte. Nu m-am asteptat la ceva deosebit tot ce am vrut a fost sa ma simt bine si sa ma distrez. Si merita banii. Daca nu vrei decat distractie, efecte speciale si cascadorii filmul merita banii. Lasi deoparte prestatia actorilor, replicile plate rostite mecanic, discursurile cu filosofie de doi bani si iti ramane un film bun.
Nu inteleg de ce pe toata lumea a deranjat-o scena de dragoste ? Ca nu are ce cauta intr-un film de genul asta ? Poate, dar mai enervante au fost ventuzele pe care si le trageau KR cu CAM si vorbele gen "I need you". Auzi "Za one" nu poate singur.
Scena cu bataia contra 100 Smith. De ce nu a facut pe Superman mai devreme ? Din moment ce nu ii poti omori nu e normal sa scapi cu minim de efort ?
Cea mai enervanta parte a filmului pentru mine a fost cea - cu citez pe cineva de mai sus - "discoteca". Aia afla ca vin masinile si ei danseaza si se distreaza.
Rasturnarile de situatie sunt partea buna. Explicatia Arhitectului pare cel putin la prima vedere misto. ( trebuie revazuta pentru a vedea daca are buguri ). Lasa loc de manevra berechet pentru partea a treia. Desi puterile paranormale ale lui Neo in viata reala in afara Matrixului cam ne dau o idee. Si oricum din cate inteleg masinile vor trebui invinse in afara Matrixului in viata reala.
Incep insa sa tin cu masinile. In aceasta a doua parte tot ce a fost masina sau "masina made" a fost misto. Superbi : Gemenii, Agent Smith si partial Merovingian(pana revine de la WC). Groaznica partea umana : Fishborne, Reevs, Moss, Smith, Comander Lock, etc.
Nu vreau sa par rasist dar cam multe personaje de culoare. Stie cineva la Hollywood este impus vreun procentaj albi - negrii ? Interesant insa ca agentii sunt albi.
P.S. Voi ati ras cand i-a facut masaj pe cord ?
Citat MiniRep :
"Oricum, doi oameni supravietuiesc santinelelor. Unul e Neo, iar celalalt un tip peste care s-a transferat agentu' Smith."
Cand a fost faza asta cu agentu Smith ? Iar Trinity era langa Neo daca este aceiasi faza la care ma gandesc eu.
(Am sa trec peste MiniRep...)
Chiwawa (acum am si tatuaj cu chestia asta)...
Pe la inceputul filmului, doi oameni ies din matrice. Dupa ce unul iese, apare Smith si se copiaza peste celalalt, apoi el iese din matrice, ocupandu-i memoria omului, omorandu-l. La sfarsit, in stare de coma sunt Neo(-Leo???) si tipu' ala (ca sa nu mai mentionez ca, la un moment dat, ala incearca sa-l omoare pe Neo si experimenteaza durerea)!!!
Watch carefully!!!
snatchro
27 May 2003, 10:08
Am reusit sa vad Matrix Reloaded la Cotroceni. Subiectiv, mi-a placut foarte mult. Agentul Smith ramane personajul preferat (cu toate ca era mai bine sa ramana intr-un singur exemplar), efectele sonore si vizuale la inaltime si poveste cat de cat plauzibila.
Obiectiv, mult mai slab decat prima parte, adica: interpretarea actorilor (o mare bila neagra pentru Fishburne), cam multe avantaje supraomenesti pentru partea buna (da, eu chiar tin cu partea rea si din aceasta cauza chiar imi plac finalurile filmelor in coada de peste sau in care cei buni nu castiga).
Arhitectul a fost o surpriza, Monica nu mi-a placut (d.p.d.v. actoricesc); gemenii chiar au meritat-o. Scena batailor cu agentii nu mi s-a parut inspirata, desi foarte bine realizata. Urmarirea pe Autostrada sufera pe alocuri de pozitionari foarte proaste ale camerei. Scena ciocnirii tirurilor este sublima, imi reaminteste de ce vreau si eu unul. 8)
Mosulica cu cheile este un personaj foarte reusit.
i_matei: O ora la Patria? Te compatimesc. Cinci minute, cu tot cu rezervare Cinemagia si cumparare bilete la Cotroceni. A fost o sala plina, ce-i drept. Plina ochi! :o
toni: IC14 mi s-a parut ca a fost bine pus acolo, nu din cauza unor scene de sex, ci a violentei; cu toate ca nu iese sange, unele scene chiar iti lasa impresia de full contact. Asta nu inseamna ca viza era tot de florile marului, iar in sala erau si persoane mai mici de 14 ani. Care din cauza batailor scoteau zgomote la fiecare 5 minute. Bine ca nu se prea auzeau de volumul boxelor...
Cand a fost faza asta cu agentu Smith?
Inainte ca Neo sa primeasca mesajul de la Profet (daca nu ma insel) doi tipi trebuiau readusi in lumea reala, prin telefon. Unul a reusit cu bine, iar cel care a fost "suprascris" de Smith a revenit si el in lumea reala, fiind ultimul supravietuitor al atacului cu bombite aproape de finalul filmului.
Un film care, per ansamblu, merita vazut la cinema, dar mai ales la unul cu sunet cel putin 5.1 (aici cinema-urile de stat someaza).
Scuze pentru i.
Am ratat faza, nu mi-am dat seama ca respectivu e acelasi cu cel de la sfarsit.
Oricum ideea este interesanta. Programe scapate de sub control ce traiesc si in viata reala. Sau toti cei din viata reala sunt sub control sau cel putin un semi-control. Cel mai evident pare a fi Morpheus caruia i s-a implantat ideea cu Profetia.
In privinta puterilor paranormale cred ca Neo nu e singur. Dovada lingura de la orfani cu semne evidente de indoituri si reindoituri. Aceiasi lingura care in Matrix 1 nu exista.
Sau n-am inteles absolut nimic si filmu asta e mai tare ca Mulhalland Drive.
Oricum trebuie revazut.
musique
27 May 2003, 11:48
Fratilor, la urma-urmei totul se reduce la gusturi si preferinte. Multi dintre voi, cei care ati vazut filmul, sunteti putin dezamagiti. Este dreptul vostru sa credeti ce vreti despre filmul asta. Nu v-a placut... problema voastra.
Personal, cred ca este THE BEST MOVIE EVER MADE. (*) (*) (*) (*) (*)
Probabil fiecare dintre noi avem un anumit standard, un movie-sistem de referinta la care raportam tot ceea ce apare nou pe plan cinematografic.
Seria "Matrix" este, cel putin pentru mine, punctul zero in materie de filme SF. De la acest punct voi incepe sa apreciez in bine sau in rau un film. Pun ct.
Funny pirate...
morpheus
27 May 2003, 12:17
Interesanta aceasta discutie...
Un lucru care mie mi se pare ciudat este cum agentul Smith care este un
program a ajuns in "lumea reala".
Incercand sa-mi explic acest lucru mi-a venit in minte o idee... (mai
ciudata ce-i drept) pe care o sa v-o impartasesc
Oamenii initial sunt legati la un dispozitiv Matrix prin care se mascheaza
realitatea si care ii face sa traiasca intr-o lume ireala... dar daca
"Lumea Reala " este tot o lume ireala si de fapt ''mintile libere'' sunt
controlate dupa acelasi sistem... ideea este partial sustinuta de catre
discutia cu arhitectul... probabil o sa vi se para absurd dar totusi...
morpheus
27 May 2003, 12:36
Chihuahua MinRep ti-ai tatuat gresit vine de la un oras din Mexic...
Si inapoi la Reloaded:
Ideile din acest film nu mi se par deloc de doi bani... sunt foarte
profunde...
Asta este unul dintre punctele forte ale filmului...
Toata lumea a laudat urmarirea... dar nimeni nu a zis nimic despre
explozia masinii filmata circular si cu incetinitorul foarte asemanatoare
cu o faza din Swordfish...
Filmul nu este de 5 (*) si este cu mult sub prima parte...
Pe o scala de la 1 la 10 i-as da 7.5 (prima parte are 9).
Va propun sa dati si voi calificative
Probabil... : In Zion exista doua feluri de oameni cei care au fost decuplati de la Matrix si oameni naturali. Cei care au fost decuplati ca Neo si Morpheus pot intra in Matrix si in felul acesta pot fi controlati prin programele din Matrix, gen Oracolul, baganduli-se diverse idei in cap asa cum este Profetia. In plus atata timp cat Neo dupa ce a fost decuplat si-a amintit de tot ce a facut inainte, este foarte posibil ca sa i se fi implantat in brain niste programe in stare latenta care sa se activeze la momentul in care revine in Matrix- chestie valabila pentru toti cei care au fost conectati.Ceilalti oameni, cei naturali sunt controlati prin intermediul celor dintai, prin propagarea ideilor obtinute din Matrix precum Profetia ( disputa Lock - Morpheus ).
Sau... : n-am inteles nimic si spun prostii.
Ori... : trebuie sa ne bucuram de efecte si sa lasam logica.
Cred ca In Revolutions se poate marsa pe idea ca programele scapate de sub control gen agent Smith si Merovingian odata intrate intr-un corp uman se vor alatura / vor conduce lupta impotriva masinilor.
Este foarte normala ideea ca un program poate intra in viata reala si controla un corp. In definitiv in stare de hipnoza subiectul este controlat.
Oare ar fi fost mai interesant daca Neo alegea cealalta usa ?
Hell_Girl
27 May 2003, 15:04
Daca Neo alegea cealalta usa n-ar mai fi fost Matrix Revolutions, totul o lua de la inceput, se facea un nou Zion, murea Trinity... and so on and so forth.
musique
27 May 2003, 16:03
[quote="victor"]Probabil... : In Zion exista doua feluri de oameni cei care au fost decuplati de la Matrix si oameni naturali.
Eu m-as incumeta sa te contrazic. Dupa ce am analizat cu atentie discutia dintre Neo si Arhitect inclin sa cred ca, de fapt, intreaga matrice tinde sa semene mai mult cu un joc, o incercare a Arhitectului de a crea o matrice care sa fie acceptata de toti oamenii.
Cred ca in Zion nu exista oameni ci ceea ce Arhitectul doreste sa existe, posibil alte programe, carne de tun pentru asaltul final al Santinelelor careSpun asta pentru ca ma gandesc ca cei 23 de "oameni" pe care Neo ar fi trebuit sa ii aleaga pentru a reconstrui Zion-ul proveneau (gresesc?) tot din interiorul Matricei.
Aparitia The One's (au mai fost 6, nu?), distrugerea si reconstructia de 6 ori a Zion-ului este de fapt, cred eu, o serie de cicluri de-a lungul carora Arhitectul sondeaza tot mai adanc in pisihicul uman in incercarea de a elimina acele erori care stau in calea creearii Matricei Perfecte.
Funny pirate...
musique
27 May 2003, 16:07
Cele doua filme prezinta, poate involuntar, cateva curiozitati legate de niste cifre care, sub o forma sau alta, cred ca vor reaparea si in Revolutions:
101 - este numarul apartamentului in care locuia Neo
101 - este numarul ultimei cladiri care apare in primul film
101 - este numarul autostrazii de-a lungul careia se infrunta eroii in "Reloaded"
5 - este transpunerea binara a cifrei 101
au fost 5 The One's
Ce parere aveti? :)
musique
27 May 2003, 16:09
In mesajul de mai sus am strecurat o eroare: e vorba de cei 5 (cinci) The One's si de cele 5 "reconstructii" a Zion-ului :oops:
funny pirate...
musique
27 May 2003, 16:14
BTW... de ce 23 de oameni salvati si nu 22 sau 24 ?:)
Posibil raspuns: celula contine 23 de cromozomi?
Apropo de eroi... cred ca multe dintre raspunsurile pe care le asteptam cu totii vor veni de la agentul Smith, nici de la Neo, nici de la Morpheus, nici de la Oracol, nici de la Arhitect. Pana acum este singurul personaj care a evoluat incredibil de mult, este singurul care se pare ca a devenit oarecum independent de Matrice, se poate multiplica etc etc.
Voi ce parare aveti?
funny pirate..
Am revazut filmul si poate am inteles ceva mai mult.
Ce spui se poate lega de faptul ca Arhitectul nu a fost mirat de alegerea lui Neo. Si i-a spus ca nu se vor mai intalni ca in cele 5 dati precedente. (Alegerea fusese luata deja) - adica programul a trecut faza finala.
Incepe sa-mi treaca prin cap ca de fapt Zion este pur si simplu format din cobai pentru imbunatatirea programului. Cu fiecare versiune apare un Neo imbunatatit care de fapt reprezinta telul masinilor. Mintea lui Neo este de fapt un program perfect pe care masinile si-l doresc pentru ele. Matrixul a reprezentat bineinteles mediul de testare a acestui program.
Problema o reprezinta AGENTII. De ce se opun ei si in primul episod si in al doilea ? De vor sa-l opreasca pe Neo ca sa nu reseteze sistemul ? Pentru a impiedica masinile sa ajunga la acest program perfect ? Asta plus ce s-a mentionat pe aici pe undeva prin Forum ca cineva se uita din spatele monitoarelor - lucru care pare a se intampla si aici la discutia Neo- Arhitect. Oare agentii sunt de fapt controlatii de adevaratii oameni liberi ?
In plus Merovingian se opune si el resetarii. Stia de versiunile anterioare si il fura pe key maker pentru a opri resetarea. Sa fie pe langa agenti care eventual sunt controlati de oameni si programe care o iau razna ?
Agentul Smith : in versiunea de mai sus ar fi unul din acei oameni liberi trimisi sa opreasca resetarea. In momentul in care nu isi poate duce misiunea la bun sfarsit ramane blocat in Matrix si se transfera in personajul din Zion. Asa s-ar putea explica si dorinta lui de se taia pentru a vedea daca curge sange adica este cu adevarat intr-un corp uman. In Matrix n-am vazut picatura de sange.
Daca spun prostii resetati-ma.
P.S. Am senzatia ca Gemenii nu au murit ( lucru care m-ar bucura tare ). Ar putea reprezenta un icon pentru filmele moderne. Cand Jipanu sare in aer se vede forma corpurilor iar apoi inainte ca imaginea sa dispara ambii se pulverizeaza la fel cum au facut de fiecare data cand erau in pericol.
1. Imi place ideea cu Smith. Cred ca el si Neo vor deveni buni prieteni (dupa o ultima bataie in lumea reala, asa, de REVOLUTIE!!!) N-as specula prea mult, totusi...
2. Interesant fazele cu 101 si cromozomii. Insa, erau 23 de femei si 23 de barbati. Toti cromozomii au cate o pereche, deci de fapt sunt 46, nu 23. FELICITARI pentru observatie!!!
3. Matrix: 7,5; Matrix Reloaded: 7;
4. Picaturi de sange de mai multe ori: cand Neo e impuscat, cand se trezeste in lumea reala dupa cazatura de pa acoperis...
5. Chiwawa arata mai COOL ( :o ) decat Chihuahua. (si stiu de la ce vine...)
CHIHUAHUA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Leonard
28 May 2003, 01:16
Am vazut si eu "minunea" de Matrix Reloaded.
Mi s-a parut clara intentia comerciala a filmului. Daca pe alocuri mai are si ceva "substanta" este putin relevant in comparatie cu primul. Partea tehnica este destul de muncita si poate reusita. Cu alte cuvinte avem aici o masinarie de stors bani in care s-a bagat bani (Titanicul ar mai fi un bun exemplu).
Chestia cu Neo zburand ca Superman mi s-a parut cam penibila. La fel si permanentele batai in care el sau Trinity sau Morpheus sunt atacati de sute de insi si nu se aleg cu nici o zgarietura sau daca totusi patesc ceva, totul se termina cu bine pana la urma (si cu un sarut eventual). Nici faptul ca Neo purta fusta (care nu se rupea si nu se sifona oricat si oricum se batea) si ochelari de soare nu m-a impresionat cu nimic. Aceste amanunte puteau impresiona pe niste copii amatori de desene animate.
Notele mele:
The Matrix 8 (8,5 daca nu ar fi existat Dark City facut cu un an inainte)
Matrix Reloaded 6
Desigur, jocul actoricesc este inexistent in ambele filme.
Hell_Girl
28 May 2003, 02:00
Numarul de oameni care ar trebui alesi pentru a recrea Zion-ul sunt minimul care "inmultindu-se" controlat ar reusi sa scape de malformatii si alte probleme genetice si sa creeze intradevar un oras.
musique
28 May 2003, 12:16
2. Interesant fazele cu 101 si cromozomii. Insa, erau 23 de femei si 23 de barbati. Toti cromozomii au cate o pereche, deci de fapt sunt 46, nu 23. FELICITARI pentru observatie!!!
NU. Gresesti :D Era vorba de 23 de oameni, 16 femei si 7 barbati : :wink:
Citez:
"- Rolul "celui ales" a devenit acela de a se intoarce la sursa permitand o propagare temporara a codului pe care il porti reintroducand primul program. Dupa care va trebui sa alegi din matrice 23 de indivizi, 16 femei, 7 barbati pentru a reconstrui Zion-ul. Daca nu te vei supune acestui proces va duce intr-o cataclismica prabusire a intregului sistem care va ucide pe toti cei conectati la matrice si care, impreuna cu exterminarea Zion-ului va duce in final la extintia intregii rase umane".
Am incheiat citatul (ma rog, traducere aproximativa, dar... cifrele conteaza)
funny pirate...
musique
28 May 2003, 12:18
Am vazut si eu "minunea" de Matrix Reloaded.
Mi s-a parut clara intentia comerciala a filmului. Daca pe alocuri mai are si ceva "substanta" este putin relevant in comparatie cu primul. Partea tehnica este destul de muncita si poate reusita. Cu alte cuvinte avem aici o masinarie de stors bani in care s-a bagat bani (Titanicul ar mai fi un bun exemplu).
Leonard, normal, ai tot dreptul ca ai o parere. :D
Faptul ca tie nu ti-a placut filmul nu inseamna ca noi nu avem dreptul sa comentam pe marginea lui, nu? :wink:
Dupa cum ziceam mai devreme, chestie de gusturi pana la urma. Fiecare cu parerea lui :P
funny pirate...
musique
28 May 2003, 12:24
Problema o reprezinta AGENTII. De ce se opun ei si in primul episod si in al doilea ?
Cred ca este vorba despre faptul ca Agentii se opun oricarui "program" care nu mai face parte din sistem. Cred ca sunt, de fapt, un fel de utilitare (sa zicem, AntiVirus. :) ) capabile sa detecteze si sa-i haituiasca pe cei care au fost unplugged. Asta in interiorul Matricei. In afara ei... exista Santinelele.
Este doar o parere :wink:
funny pirate...
morpheus
28 May 2003, 13:02
Agentii il ataca pe Neo dar sunt constienti ca nu au nici o sansa... asta
mi se pare extrem de interesant... poate ca fac acest lucru este facut pentru a-i studia miscarile in vederea perfectionarii Matricii... (sau pur si simplu pentru vanzari...)
Cand pe autostrada Trinity se desparte de Key Maker agentii spun : she means nothing. Let's get the exiled.
Key maker - programul exilat pare a fi singurul care stie unde este mainframe-ul-sursa. Desi Agentul Smith il asteapta pe Neo la intrare. Agentii, Agent Smith si Merovingian vor sa impiedice intrarea lui Neo la sursa. Prin asta el va alege de fapt salvarea Zionului prin alegerea a 23...blal bla bla. Ei nu stiu ca Neo a ales deja altceva.
Mai e o chestie. In discursul sau Merovingian apeleaza pe langa cauza-efect si la DE CE. La fel Oracolul ii spune lui Neo ca el trebuie sa afle DE CE a ales. In plus cand ajunge la Arhitect acesta ii spune ca prima intrebare pe care o s-o puna desi va fi cea mai pertinenta va fi cea mai putin relevanta( De ce e acolo). Apoi Neo insista ca nu i s-a raspuns moment in care Arhitectul ii spune ca s-a intamplat mai repede decat la ceilalti. Adica poate si-a dat seama asa cum i-a spus si Oracolul ca in primul rand trebuie sa afle de ce se intampla tot ce se intampla.
In plus, am visat eu ca atunci cand Neo intra pe usa la sursa lumina orbitoare se transforma intr-o planeta inconjurata evident de o multime de stele care se indeparteaza brusc pe ecranul din camera unde e Arhitectul ? Sa inteleg ca asta este intr-o alta galaxie ?
Dupa Matrix Reloaded alias Superman Matrix Revolutions va fi alias Star Wars ?
Ati vazut ce s-a intamplat daca nu m-ati resetat ?
Vazui shi io "Reloaded"-ul [cred ca toata tzara l-a vazut inaintea mea].
Dupa ce am vazut ca s-au scris deja 4 pagini de posturi... m-a apucat durerea de cap. Cred ca o sa raman la partea familiara a "Matricii" - aberatziile din Trilohia.
i_matei
29 May 2003, 10:59
Am revazut filmul provocat de discutia de pe acest forum... Mey, nu stiu, impresia generala e si mai slaba acum dupa ce l-am revazut...
Nu am sa incerc ca sa "patrund" ce a vrut sa spuna unul sau altul din personajele filmului, pentru ca nu merita!!! Filmul e foarte slab, deci nu merita sa imi omor neuronii incercand sa inteleg ce a vrut sa zica unul sau altul...
Nene,e un film comercial 100%, ideile ale filosofice cauza-efect si libera alegere nu isi au locul si rostul... macar faceau un film comercial de la un cap la altul si era clara chestia...
Pacat de Matrix 1, care avea la baza o idee atat de inteligenta si atat de SIMPLA !!! Cred ca asta a facut filmul sa aiba atata succes... Acu l-au complicat de nici nu mai stii ce ai vazut...
Ma scuzati, pana la urma Mulholand drive si Memento raman unice....
Sunt cel care a spus ca filmul e mai tare ca Mullhaland drive. Bineinteles ca am spus-o la misto.
Comercial necomercial discutia cel putin din punctul meu de vedere este pentru a incerca sa vedem ce ar putea sa se intample in Revolutions pentru ca hai sa recunostem rasturnarea de situatie a luat pe toat lumea pe nepregatite. Chiar se spunea ca ce mai e de continuat.
Hmmmm, Revoultions...deci nu e numai una, E mai multe. Pe mai multe planete ?
E ceva putred in Danemarca. Ii batem sigur in Septembrie.
musique
29 May 2003, 13:51
Am revazut filmul provocat de discutia de pe acest forum... Mey, nu stiu, impresia generala e si mai slaba acum dupa ce l-am revazut...
Nu am sa incerc ca sa "patrund" ce a vrut sa spuna unul sau altul din personajele filmului, pentru ca nu merita!!! Filmul e foarte slab, deci nu merita sa imi omor neuronii incercand sa inteleg ce a vrut sa zica unul sau altul...
Nene,e un film comercial 100%, ideile ale filosofice cauza-efect si libera alegere nu isi au locul si rostul... macar faceau un film comercial de la un cap la altul si era clara chestia...
Pacat de Matrix 1, care avea la baza o idee atat de inteligenta si atat de SIMPLA !!! Cred ca asta a facut filmul sa aiba atata succes... Acu l-au complicat de nici nu mai stii ce ai vazut...
Fratie, tu ori ti-ai pus in gand sa enervezi cei cativa useri care doresc sa discute in liniste despre filmul asta (cei cativa care isi rup din timpul liber zilnic ca sa incerce sa inteleaga care e faza cu filmul asta) ori esti prost facut gramada. Imi cer scuze ca sunt atat de direct insa nu ma pot abtine... :oops:
Nu stiu de ce am impresia ca tot ce ai spus mai sus este, de fapt, doar o incercare de a fi Gigi Contra. Si, sincer, spui ca ai revazut filmul... nu cred. Esti sigur ca nu te-ai uitat, din greseala, la un film Disney???
:lol:
Spui ca Matrix 1 a avut la baza o idee geniala si... SIMPLA, in timp ce partea a doua a filmului ti se pare slaba. Spui ca este un film comercial dar fara sa vii cu argumente. Normal, e mai simplu asa... de ce sa-ti bati capul sa te faci inteles si sa explici, simplu, de ce ti se pare acest film PROST .
Una peste alta... cred ca te-ai uitat degeaba la filmul asta si vei continua sa te uiti ca vitelul la poarta noua si de acum inainte. Probabil IQ-ul tau subunitar refuza impulsurile electrice ale singurului neuron pe care il ai utilizabil si nu iti permite sa treci dincolo de placerea de a molfai un pumn de pop-corns in timp ce, chipurile, te uiti la un film.
Asta este singura concluzie pe care eu unul o pot trage. M-am saturat de toti kinderii de 13-14 ani care cu banii de paine pe ziua respectiva fug intr-un icafe, stau atarnati de forumuri de discutii, bat campii cu gratie si apoi, satisfacuti, chipurile, intelectual, pleaca linistiti spre scoala. "Mama, ce le-am zis-o alora...".
Hai siktir...
funny pirate...
Ambra Blu
29 May 2003, 14:18
Nimic, vreau doar sa-mi maresc numaru' de mesaje de pe site.
U right about 23 people! My bag!
(singurul motiv pentru care am scris mesaju' asta e ca sa-mi maresc numarul de mesaje... 300)
Lady_Skar
29 May 2003, 16:54
Cred ca momentul meu preferat din film e privirea aia trista care o aveau agentii Smith dupa ce s-au batut cu Neo si el a zburat.
"We can't do that. BOO-HOO!" :cry:
blitz43
30 May 2003, 00:33
HAI CA SE INCINGE ATMOSFERA! :o
CONTINUATI, CONTINUATI! 8)
PAREREA MEA!
Leonard
30 May 2003, 01:34
Ma scuzati, pana la urma Mulholand drive si Memento raman unice....
I AGREE ONE HUNDRED PERCENT! Nota 10 pentru comentarii.
Ultimele 3 filme enumerate (Mulh Dr, Memento, Matrix 1) sunt si printre favoritele mele. Despre Reloadedu lu' peste ai perfecta dreptate!
Cred ca cei carora le-a placut matrix 2 n-au vazut la matrix 1 decat partea de efecte speciale.
Leonard
30 May 2003, 01:48
era sa uit... am o curiozitate in legatura cu durata filmului:
in review-uri am citit ca are 136 de minute, iar eu l-am vazut la Patria si a durat 120 min. Stie cineva care a fost cauza scurtarii? Cei care l-ati vazut la alte cinematografe, a tinut 136 min cumva?
emanuel
30 May 2003, 08:37
Genericul de sfarsit este foarte lung, iar la durata se pune si ala, care dureaza cam 10 minute.
snatchro
30 May 2003, 09:40
La Cotroceni a inceput la :02 si s-a terminat la :10+ . Dupa doua ore. Traiasca baietii de la Patria care comuta de pe o rola pe alta. Ar trebui puse in aplicare niste dari... afara...
snatchro
30 May 2003, 09:45
Si vacanta placuta, nu cred ca o sa mai dau pe aici prea des pana la toamna. Take care! Everybody!
i_matei
30 May 2003, 11:50
Pentru musique,
nu vreau sa ma cobor la limbajul tau suburban...
cam toata lumea de aici a recunoscut ca e un film 100% comercial...
Vrei argumente in privinta comercialism-ului, iata cateva scene, just to refresh your memory:
- discursul lui Morpheus
- scena cu discoteca din Zion (penibila de-a dreptul)
- fazele cu Neo-Superman
- scenele de violenta (daca observati numarul acestora e mai ridicat decat in Matrix 1)
- salvarea "miraculoasa" a lui Trinity de catre Neo
- reclama evidenta la ultimul model de Cadilac (urmarirea de pe autostrada) :)
Nu stiu cine a zis ca Matrix a fost gandit ca o trilogie... inainte de Matrix 1, auzise cineva de fratii Wachowsy?? Cum isi pueau permite niste necunoscuti, macar sa viseze, sa realizeze o trilogie cu un buget de peste 100 milioane $ ?? Hai sa fim seriosi, cred ca nici ei nu se asteptau sa aiba asa succes primul film... si vazand ca idea are succes au zis ca e o "vaca" buna de muls si iaca cum au aparut Reloaded si Revolutions...
De fapt se vede chiar din poveste, ca e ceva wrong, ca nu curge klumea, ca e ca o lipitura cu un superglue expirat... Ce aduce nou Matrix 2?? ...
niste personaje noi neconvingatoare (poate doar Merovingianul e mai rasarit...), Smith multiplicat de n ori, gemenii fantomatici, si un discurs alambicat al Arhitectului din care doar poti sa banui ce a vrut sa zica... in rest hai fi sincer si recunoasteti cu totii... ABSOLUT NIMIC INOVATOR, NIMIC CARE SA TE IMPRESIONEZE...
Sincer Matrix 2 mi se pare un film FOARTE MODEST ...
De fapt eu cunosc doar 2 filme in care "urmarile" sa fie la fel sau chiar mai reusite decat partea 1... Nasul 2 si Terminator 2... In rest nimik deosebit...
Salutare la toata lumea...
blitz43
30 May 2003, 12:52
Nu stiu cine a zis ca Matrix a fost gandit ca o trilogie... inainte de Matrix 1, auzise cineva de fratii Wachowsy?? Cum isi pueau permite niste necunoscuti, macar sa viseze, sa realizeze o trilogie cu un buget de peste 100 milioane $ ?? Hai sa fim seriosi, cred ca nici ei nu se asteptau sa aiba asa succes primul film... si vazand ca idea are succes au zis ca e o "vaca" buna de muls si iaca cum au aparut Reloaded si Revolutions...
mah, fratiorii astia au mai regizat & scris Bound un thriller cu Gina Gershon si J. Tilly (remember scena de amor!) plus au scris scenariul la Assasins, tristetea aia cu Banderas si sly...
In rest sunt de acord cu tine
MATRIX E O VACA DE MULS!
Dovada si animatrixul...
VA salut! :D
Hell_Girl
30 May 2003, 22:51
!
Cred ca cei carora le-a placut matrix 2 n-au vazut la matrix 1 decat partea de efecte speciale.
Mie mi-a placut mult Matrix 2 si am de gand sa mai imbogatesc cinematografele de vreo 2-3 ori si sa-l mai vad. Nu ma regasesc in afirmatia ta chiar deloc, efectele speciale sunt printre ultimele lucruri pe care le-am remarcat la el. Si nu sunt singura, asa ca... mai gandeste-te!
ricutza
31 May 2003, 00:02
mi-e mi s-a parut foarte plictisitor acest Matrix reloaded...90% din film Neo se bate cu oamenii rai...efectele speciale sunt intr-adevar foarte bine realizate...din pacate nu reusesc sa suplineasca lipsa actiunii si nici jocul relativ slab al actorilor...Neo e enervant de puternic, Trinity nu e foarte credibila cand il iarta asa de usor pentru mica sa infidelitate iar Morpheus...nu stiu exact dar ceva nu-mi place nici la el...
eu n-am inteles ce s-a intamplat cu Tank...explicati-mi va rog...murea cumva in primul Matrix si nu mai stiu eu?
si sincera sa fiu nu prea am inteles nici finalul...
ricutza
31 May 2003, 00:03
imi pare rau ca mesajul meu apare de mai mute ori...tocmai cand trebuia sa-l trimit a aparut o noua eroare...
Leonard
31 May 2003, 01:16
Pentru musique,
nu vreau sa ma cobor la limbajul tau suburban...
cam toata lumea de aici a recunoscut ca e un film 100% comercial...
Cred ca musique s-a inscris la acest forum numai ca sa scrie despre Matrix 2...
Daydream
31 May 2003, 12:48
Citind ultimele mesaje la discutia asta incep sa cred 2 lucruri:
1) Multa lume s-a asteptat gresit ca M2 sa fie un fel de M1 la patrat si le-a venit cam greu sa inghita ideea ca M2 e DIFERIT.
2) Fiecare a priceput cit a fost in stare, cit l-a dus mintea. Aducind putin cu legile lui Murphy, unii "intelepti" au obosit gindind si au tras concluzia ca e un film comercial, pe alocuri folosind chiar expresii "colorate" in a arata cit mai clar opinia lor... Ma rog. Pe altii i-a dus cu gindul de la "momentul observatorului" pina la aspecte de quantum physics. De unde se vede treaba ca cea mai mare calitate a filmului, aceea de a te chema sa gindesti nu merge chiar la toata lumea pentru ca... nu merge, asta e!
Trist e ca forumurile de afara (e adevarat, dedicate Matrix) bat la scor de forfait discutia de aici...
LeonardPiron
31 May 2003, 14:51
Ca filmul 2 e mult mai slab decat FILMUL 1 e evident, dar sa nu va asteptati ca cineva din gasca realizatoare sa roseasca la auzul acestei vesti pentru ca asta se stia inainte de a se trage primul cadru de la seria 2. Obiectivul filmului a fost indeplinit deja. ATI PLATIT BILETUL !!! AM, adica. Iar unii dintre noi, nereveniti din starea de uluiala sunt gata sa mai plateasca de cateva ori dupoa cum afirma aici. Ne-a luat banii, frate si ni i-a luat repede ca la alba-neagra. Ba ni-i va lua in continuare cat suntem zapaciti si cu filmul din toamna. Asa ca fratii W de aia se termina cu ...sky. Ca stie care e treaba cu filmul. Ce atata filozofie vroiati, ne-a tras-o, asta e! :evil:
crydead
31 May 2003, 23:18
Zi-mi si mie cum faci!
---------------------------------------
Viitorul suna ocupat
ricutza
01 Jun 2003, 01:00
Daydream, nu am priceput nici cui i se adresau aluziile din mesajul tau...daca erau pentru mine, te-as ruga ca data viitoare sa mi le spui direct...
sunt convinsa ca acest Matrix 2 nu este un film pentru un copil micut ca mine....in mod cert ma depaseste...imi cer scuze ca m-am asteptat ca matrix 2 sa fie la fel de bun ca Matrix 1...nu stiam ca trebuia sa plec din start cu premisa ca e mult sub nivelul primului..
blitz43
01 Jun 2003, 02:37
Fiecare a priceput cit a fost in stare, cit l-a dus mintea. Aducind putin cu legile lui Murphy, unii "intelepti" au obosit gindind si au tras concluzia ca e un film comercial, pe alocuri folosind chiar expresii "colorate" in a arata cit mai clar opinia lor... Ma rog. Pe altii i-a dus cu gindul de la "momentul observatorului" pina la aspecte de quantum physics. De unde se vede treaba ca cea mai mare calitate a filmului, aceea de a te chema sa gindesti nu merge chiar la toata lumea pentru ca... nu merge, asta e!
Trist e ca forumurile de afara (e adevarat, dedicate Matrix) bat la scor de forfait discutia de aici...
mah, io zic sa te ceri afara (pe forumurile Matrix)! pe bune!
noi in prostia noastra, suntem niste inculti; adevarul a ca filmu' aista "musteste" de filozofie si intelepciune, iar multi dintre noi am "cules" doar spuma ce a mai ramas acolo pe fund; restul ati luat voi, celor care vi s-a parut DIFERIT si pustanilor de 13-14 ani care au urmarit efectele speciale.
CERE-TE afara!
Parerea unora!
Ambra Blu
01 Jun 2003, 10:16
Zi-mi si mie cum faci!
Deci, ce se intimpla, le dau Nesquik dimineata si ciorba la prinz. As'fel ele se vor mari intr-o zi cit altii intr-un an.
Fara nici o legatura cu asta, mergi la MTV Music Awards.
Hell_Girl
01 Jun 2003, 17:35
mi-e mi s-a parut foarte plictisitor acest Matrix reloaded...90% din film Neo se bate cu oamenii rai...efectele speciale sunt intr-adevar foarte bine realizate...din pacate nu reusesc sa suplineasca lipsa actiunii si nici jocul relativ slab al actorilor...Neo e enervant de puternic, Trinity nu e foarte credibila cand il iarta asa de usor pentru mica sa infidelitate iar Morpheus...nu stiu exact dar ceva nu-mi place nici la el...
eu n-am inteles ce s-a intamplat cu Tank...explicati-mi va rog...murea cumva in primul Matrix si nu mai stiu eu?
si sincera sa fiu nu prea am inteles nici finalul...
Legat de Tank si eu sunt nedumerita: ce s-a intamplat exact cu personajul, pentru ca in primul film nu moare, dar in M2 sora lui spune ca e mort????? Poate intre cele doua filme "i s-au infectat ranile"...
Despre actor am citit ceva intr-o revista pe programe tv - cum ca el ar fi semnat initial un contract pentru trei filme; inainte de inceperea filmarilor la M2 s-a certat cu fratii... si in consecinta i-au inlocuit personajul. Oricum i-a dat in judecata ca sa se razbune.
Chantal
01 Jun 2003, 23:59
Curios e ca am citit toate mesajele legate de M2 din forum de vreo 2 ori, dar nu mi-a venit sa scriu. Dar acum am zis ca trebe, ca asa-i frumos.
Nu vad de ce atata tambalau! M2 merita vazut, e mai slab decat primul, dar suscitata curiozitatea fanilor M1, tot asa cum si M3 o va suscita si toti care carcotesc acum se vor duce sa-l vada in noiembrie. Banii trebuie sa circule.
End of the story. :wink:
Ba, ce repede trageti concluziile. Evident ca TOATA lumea care a vazut M2 se va duce si la M3. Evident ca ne-a luat banii. Evident ca M2 e mai prost ca primul. Dar nu conteaza. Important e ca noi am fost la film. Unii disperati au fost de dimineata sa apuce belete. Si eu l-am vazut in prima zi si nu-mi pare rau. E o porcarioara, dar e o porcarioara moderna, cu Dumnezei si Fantome, cu Backdoors (au tradus haios, dar nu mai tin minte cum), cu Monica B., cu comentarii dupa film.
Va astept la M3, pun pariu ca veti veni ABSOLUT TOTI.
Ricutza, cind va parea M3 o sa ai ceva mai mult de 18 ani si POATE o sa ai voie la film de la 12 noaptea
Leonard
03 Jun 2003, 02:34
Ba, ce repede trageti concluziile. Evident ca TOATA lumea care a vazut M2 se va duce si la M3.
...
Pun pariu ca numarul de spectatori la M3 va fi mult mai mic decat la M2 (sa zicem... dupa prima saptamana). Eu cel putin n-o sa ma mai inghesui sa ma duc.
Leonard
03 Jun 2003, 02:40
Ba, ce repede trageti concluziile. Evident ca TOATA lumea care a vazut M2 se va duce si la M3.
...
Pun pariu ca numarul de spectatori la M3 va fi mult mai mic decat la M2 (sa zicem... dupa prima saptamana). Eu cel putin n-o sa ma mai inghesui sa ma duc.
Ambra Blu
03 Jun 2003, 08:18
Iar unii dintre noi, posesori de carduri cinemagia, isi iau bilete tot de la tigani speculanti.
Ambra Blu
03 Jun 2003, 08:34
Chiar, oh, voi, fani ai Matricei, de ce webmasteru' ala de la sfirsit semana cu Freud? Ca sa up the movie's IQ?
morpheus
03 Jun 2003, 11:54
Neo se bate cu oamenii rai...
Oameni???
De fapt sunt niste programe...
:) :) :) :) :) :) :) :)
blitz43
03 Jun 2003, 11:56
anyway, atunci programe rele..... :D
patch4all
03 Jun 2003, 12:03
Daydream, uite o parere pertinenta are toni.....filmul o avea si un substrat pentru inteligenti insa cred eu ca ceea ce interesa in general audienta nu isi afla locul in subtilitatile sintactico-morfologice ale scenariului pe care tu le tot invoci ca fiind esenta de nepatruns pentru mintile multora dintre cei care l-au vizionat ci mai curand cursivitatea povestii si dispunerea dinamica a acesteia intr-un cadru oarecum credibil. Dezacordul multora se refera tocmai la faptul ca povestea M2 a fost deja exagerata fata de cea derulata in M1, unde a fost creata o senzatie de realitate a secventelor.
Iar ceea ce loveste cu adevarat, ceea ce aduce simpatia generala pentru un anume film este tocmai asemanarea pana la trairea intr-o stare de semi-realitate de catre public a intimplarilor relatate.
Ma rog, nu pot intelege inca o data de ce cobori discutia la dezaprobarea flegmatica a altor opinii poate indreptatite....nu vad ceva ok in atitudinea ta, desi poate te afli pe o treapta superioara a cunoasterii..........sau esti un program mult mai evoluat decat noi.... :lol:
morpheus
03 Jun 2003, 12:10
Filmul a fost conceput ca o trilogie dar...
- a fost lansata prima parte pentru a ''testa piata''
- prima parte avut un final destul de concludent, in cazul unui esec sa nu se mai investesca si in celelalte parti
- dupa succesul primei parti au stiut ca urmatoarele o sa aiba incasari si mai mari si s-au axat mai mult pe partea comerciala (anumite secvente sunt copiate...)
- totusi pentru un film comercial este destul de bun
Ambra Blu
03 Jun 2003, 12:26
ci mai curand cursivitatea povestii si dispunerea dinamica a acesteia intr-un cadru oarecum credibil. Dezacordul multora se refera tocmai la faptul ca povestea M2 a fost deja exagerata fata de cea derulata in M1, unde a fost creata o senzatie de realitate a
Care poveste, if ya don't mind? Jumatate de poveste? e atit de badly woven incit lasa a lotta gaps in the story line and character development. Zici ca e hainele cele noi ale imparatului , sau fata jumate dezbracata-jumate-imbracata, covered with a net. Si in M1, da, am avut senzatia de neinlaturat a unei realitati. Aia virtuala.
..........sau esti un program mult mai evoluat decat noi.... :lol:
Nice said.
patch4all
03 Jun 2003, 12:34
Chiar si aia virtuala cred ca reprezinta ceva pentru spectator. Prin comparatie cu exagerarile....
Ambra Blu
03 Jun 2003, 12:56
Nu ca M1 ar fi fost cine stie ce, da' M2 a fost misto al un singur aspect: bataile (I felt the adrenaline rush cind ii batea insipizdul ala de Neo cu ranga pe domnii Smith).
Da, frumos cu ranga, n-am ce zice. Mie mi- a placut cum a smuls-o din pamint (ciment) cu niste mortar atirnind. Dragutz....
Ambra Blu
04 Jun 2003, 11:07
Da, tati, da prea multe efecte speciale nu constituie decit un eye candy. Unde era povestea care sa ma sia in suspans? Asa, efecte speciale are si Donnie Darko, cu un buget mult mai mic si si film independent pe deasupra.
catallin
04 Jun 2003, 15:38
Neo se bate cu oamenii rai...
Oameni???
De fapt sunt niste programe...
Nu, nu, a zis bine ricutza: aia se vadesc a fi niste oameni nu programe si atunci unde dracu e componenta inumana a Matricii. Nu mai e, Deci, MATRICEA E CU NOI !
si ne ia banii...
Voi nu intelegi un singur lucru`...M2 a fost sacrifikat pentru M3...asta se vede clar!Am vazut faze din M3...si va asigur ca asa este!De ce credeti ca intervalul dintre cele doua filme este asa de scurt??!?!?!A avut un final mai ciudat care va fii elucidat in M3! O sa regretati voi toate aceste cuvinte urate spuse despre M2 cand o sa iesiti din sala de cinema de la M3... :x
Multi au pornit cu, conceptia ca va fi un film mai slab...nu zic, ca nu o fost asa...dar macar merita sa apreciem munca acelor oameni!Iar cand va aud ca spuneti ca a fost comercial...innebunesc!Pai voi ce a`ti fi vrut...daca imi permiteti sa va intreb?La ce va asteptati?Mai mult de atat nu cred ca se putea...Tot spuneti ca a fost comercial...pai daca nu erau fazele acelea de lupta...daca Neo nu o` invia pe Trinity...daca...etc...ce mai ramanea oamnei buni din film?!?!?Inca o data va intreb:CUM A`TI FI VRUT VOI SA FIE MATRIX RELOADED CA SA NU`L CONSIDERATI COMERCIAL??!?!?!??!?!?!?!? :evil:
...pai daca nu erau fazele acelea de lupta...daca Neo nu o` invia pe Trinity...daca...etc...ce mai ramanea oamnei buni din film?!?!?
:evil:
As zice ca raspunsul ti l-ai dat singura... :)
catallin
05 Jun 2003, 11:11
Zicea bine un prieten. Realizatorii au jubilat la sansa oferita de M2 ca nu vor mai "pierde" 20-30 de minute de film cu explicarea contextului asa cum trebuia facut M1 cine e cine si ce-i cu pastila rosie si agentii si restul. Asa ca acum au putut declansa bataile si cascada de efecte de la minutul 3 fara nici o alta explicatie pentru ca aceasta era data din M1: Neo si ai sai contra agenti. Asa ca da-i nene bataie ca sa prajim creierii la platitori ca asta si vrea.
Arhanghell
05 Jun 2003, 23:25
comercial...am sa va spun eu ce-i ala comercial!
comercial e atunci cand filmul tine o saptamana (uneori doua si rareori trei) in cinema de dimineata pana seara, si apoi apare altul.
repetarea procesului se cheama comercial.
Arhanghell
05 Jun 2003, 23:29
ha ha...sunt de acord cu tine...si eu vroiam sa spun ceva asemanator. si eu cred ca ultima parte va elucida toata problemele noastre. adica ale unora dintre noi...
Voi nu intelegi un singur lucru`...M2 a fost sacrifikat pentru M3...asta se vede clar!Am vazut faze din M3...si va asigur ca asa este!De ce credeti ca intervalul dintre cele doua filme este asa de scurt??!?!?!A avut un final mai ciudat care va fii elucidat in M3! O sa regretati voi toate aceste cuvinte urate spuse despre M2 cand o sa iesiti din sala de cinema de la M3... :x
Multi au pornit cu, conceptia ca va fi un film mai slab...nu zic, ca nu o fost asa...dar macar merita sa apreciem munca acelor oameni!Iar cand va aud ca spuneti ca a fost comercial...innebunesc!Pai voi ce a`ti fi vrut...daca imi permiteti sa va intreb?La ce va asteptati?Mai mult de atat nu cred ca se putea...Tot spuneti ca a fost comercial...pai daca nu erau fazele acelea de lupta...daca Neo nu o` invia pe Trinity...daca...etc...ce mai ramanea oamnei buni din film?!?!?Inca o data va intreb:CUM A`TI FI VRUT VOI SA FIE MATRIX RELOADED CA SA NU`L CONSIDERATI COMERCIAL??!?!?!??!?!?!?!? :evil:
:roll:
Arhanghell
05 Jun 2003, 23:40
...si apropo, cum mama :evil: este asta pagina 7 din 6?
:o
blitz43
06 Jun 2003, 14:09
Zicea bine un prieten. Realizatorii au jubilat la sansa oferita de M2 ca ...
cred ca mai degraba au juisat...
:D parerea mea!
Daydream
07 Jun 2003, 02:18
My apologies to all :) for the late reply… First things first:
@ blitz43
You really wanted to get “colorful” at me, eh? Be careful not to break your own quote from Elizabeth Kenny… This BTW was - clickety-click, strengthening my memories with a Google search - a controversial personage, partly because of her intolerance of opposition… Anyway there is another saying of hers, something about trying not to be a sheep… Think about that.
@ricutza
Nu, aluziile nu iti erau adresate tie in exclusivitate; erau sensibil mai generale, rest assured. Daca vrei ceva verde in fatza, ti-as spune ca e de mirare (sau nu e?) cum ai cheltuit destul de multa energie sa subliniezi ca “Punch drunk love” e o drama si de ce anume, ba ai avut chiar un reflex de imaginatie sa faci trimitere la ea prin antiteza la “As good as it gets” (de parca cele 2 filme ar fi de pe aceeasi planeta), iar despre Reloaded nu gasesti decit cuvinte sa-ti exprimi plictisul… Parerea ta. (BTW, pe cei care au scris ca PDL e un film bun ii am pe o lista atasata de monitor, sa nu scap ocazia sa le scot ochii pentru miscarea respectiva! :) :) )
@ patch4all
You’re entitled to your opinion (very fair BTW), as is toni, as is everybody else. Dar nu sunt de acord cu pasajul "a cobori discutia la dezaprobarea flegmatica a altor opinii". Discutia este oricum suficient de jos (I'll prove that don't take my head as of yet) incit sa nu mai poata fi coborita. Daca as fi cinic si ti-as da dreptate as spune ca macar eu reusesc sa fiu flegmatic in timp ce altii nu prea reusesc nimic, nici macar nu stiu sa "ingroape" un film cu adevarat, daca ar avea suficiente motive sa o faca.
I mean hey! patch, (BTW great Matrix name :)), how’s that, after starting good enough, on the last two pages on this topic, before & after my message and after yours I can only see words about “commercial – not so commercial” thingie…? If they only picked that up from the theatres, they deserve no better! People are so blind that their senses react only at commercial stuff, ranging from "whoa"(comercial but good) to "shit!" (commercial but bad, we’ve seen it before). Anything different that falls upon their senses… well, does not compile!
And no, although U made me laugh :), I'm no better program, since that will collide too strong with my perception of the real, and with my acceptance of what is called free will… :)
So far people, I could not stop wondering where the discussions about these are:
- We can never see past a choice we don't understand.
- Choice is an illusion created between those with power and those without.
- What do all men with power want? More power.
- You didn't come here to make the choice. You've already made it. You're here to try to understand why you made it.
- The love story. That's no usual love story. They bring "balance" to each other. To what extent? Far to what higher level…? (they wake up each other from the dead … pretty high I would say).
- You don't truly know someone... until you fight them.
- The "vase" moment in first Matrix, the encountering with the Architect in Reloaded. Neo is told one and other thing happen (or so is hinted in Reloaded). Indeed truly a “moment of the observer”! Later on that.
- So many more: Matrix within Matrix, Smiths, choice vs. control…etc.
Those didn't draw anybody's attention?? Starting wondering: have we been in the same cinemas, have we seen the same movie???
Over 300 mil. $ budget you’re saying? Mega-hyped, eye-popping, brains-blasting special effects?? Bull-shiiiiiiit!!! That is not what the movies are about...
We are not here because you understood the movie but because you didn't! You don't know where is going, you don't see what is coming! I want to see what Wachowsky's are going to do with the millions of people that are still mind-imprisoned in the Matrix! How are they gonna be awaken, and at what price!?!?!
Daydream
07 Jun 2003, 02:26
I had a dream that I was trying to login to reality, to hack in through one of its gates... but I woke up to my normal sleep...
Ok, snapping back to forum business...:-)
I have read countless posts on many forums. I've been thinking. Reading... Thinking... Reading... Thinking... Maybe many went to see Reloaded expecting it to be the original Matrix^2. Disregarding many hints from all the trailers. Reloaded is different, it’s not the first Matrix movie. There we had some mind-bending ideas and only a handful of people to deliver them to our eyes. In Reloaded we got too many ideas and many of them don't clarify here but, most sure, in Revolutions. Only here in Reloaded we start to have a grasp on what is at stake, the life of hundreds of thousands (Zion), millions (sleeping in oblivion in the Matrix). Price of life is supreme, nobody can gamble with that... nobody but One, upon witch the burden of choice will be left... and the implacable moment of the choice he has to make is foreshadowed to him from the beginning... so please don't ask why he didn't make too many tongue-in-chick jokes...
In Reloaded the implications multiply, without asking the spectator if he is up to speed with the Wachowsky's minds. “I didn't like that, Keanu's haircut looks bad!" So what??? There are many, maybe too many things to explain, to get a grip on what one should consider "facts". It is almost impossible to stay with the facts. Your mind is bound to start jumping barriers...
1. In the first Matrix Neo is awakening to a crude, brutal reality. In Reloaded he is the one to reveal an even higher truth. But WHAT IS TRUTH?
2. In the first movie Trinity calls Neo back from the grasp of a virtual generated death, with a kiss, with her love, with her belief, with a power of a bound that defies limits. In Reloaded Neo doesn't let her go; the bound is yet again too strong for... that kind of death. Interesting. First time around an action in the real saves one killed in the virtual. Second time an action in the virtual does that. The level of interaction seems to go either way. Some were debating that in Reloaded Neo is so strong that he disrupted the signal that told Trinity "DIE!", "You're dead!" and bring her back to life. But how did it work the first time, I mean not considering the Christian side of the scene...? Hmmm...
3. On the Oracle, the Architect, even... counselor Hamann. Gee, this is gonna be big. CAN WE TRUST THEM??? Once again, WHAT IS THE TRUTH? They could all say things to deceive Neo. Or not. Or some part is lie some part is truth (really devilish that way). Or everything is aimed to a higher understanding that we, as spectators, are not allowed to know yet. But one thing is for sure: what they say, those things make Neo think. And one can argue that once he does that - the controversy of choice-control is resolved. You see, I cannot forget the vase. "Don't worry about the vase." "What vase?" Bang! "That vase." "But what will bake your noodles later is would you have still broken it if I didn't say anything?" (approx. quotes) The Oracle tells Neo he is not the One and he becomes the One. The Architect tells Neo that he’s to blame for a total system crash, and the extinction of the entire human race. Yet again Neo “ascend” (???) to a level of new & great abilities in… reality (ermm, well… to say so). The difference between knowing the path and walking the path. The moment of the observer. This seems to be a very interesting concept in quantum physics but I won't bore you with it. Bottom line you do not observe, you do not exists -> things have one way of being. You observe -> you change the way things are just by doing that. This can really spin up your mind. Is there really free will? Is there really choice? I've read in another forum this interesting dilemma: if the Oracle is omniscient, all knowing, or if God is, for that matter, whatever you do that is known before you do it. Thus, there will always be predetermination. No really free choice.
4. What is REAL? Some started that idea of a Matrix within a Matrix, a dream within a dream. A Zion-reality that is no more than an alternative construct for the 1% that don't accept the Matrix reality as it is. I watched the Architect speech countless times. There is nothing to really sustain that assumption...
But...: " And we have become exceedingly efficient at (destroying) it”. This is gonna be the 6th time they destroy Zion. No shit!?!? 6th time??? If REAL, that would mean this is not 21xx year as Morpheus presumed in the first movie because it is not possible to believe Zion city was build by snapping fingers. We should be hundreds of years later...
But if the Zion-reality is virtual, it’s just another construct... Then everything explains! The kiss to wake-up people from the dead, the stopping of the machines at the end of Reloaded... everything!
Only that somehow, just somehow, it doesn't work. I don't know why, but the story doesn't hold that, what we've been told so far is not enough for that, and to make Zion an alternate construct just by what we know so far it doesn't look like Wachowsky. There should be a bigger, better plot ahead, and we're only scratching our heads with bits of insufficient information...:-)
Besides there is kind of a logical answer, although too simplistic for my taste, posted on numerous pages outside: if the anomaly is systemic, there should be a One that wakes up from Zion to the real-real. This is not the case. So no Matrix within Matrix... so far! :-)
5. How Many Matrixes? This is really interesting. What happened to the other, old Matrixes? The Architect never used words like reboot or restart, that were used by fans on the forums. The Architect told about a dissemination of the code Neo carries and reinserting the prime program. So, does the Matrix reset or not? They should be different in a major way; the first one was perfect; the rest adjusted to a more imperfect, human-like environment. If yes, I'm wondering how can Merovingian and some of his guards know about, or came from, older versions of the Matrix, how can he know about the other ONEs?? How can agent Smith know about the older Matrix (even if he seems to be deceived, he didn't know about all of the older versions)? Does code transcends code? A reboot means a complete restart, not patchwork, not upgrading!
Well, although my thoughts are still running miles my fingers also start burning…:-) As 2 last mentions: 1) Hugo Weaving deserves great praise in my opinion for the way he delivered his speech before the courtyard melee; 2) Revolutions trailer opens up some really interesting possibilities. Again Hugo Weaving as Agent Smith laughing in what seems to be Oracle’s kitchen is perplexing by the between-the-lines meaning…!
Leonard
07 Jun 2003, 09:20
nu stiu cine are rabdare sa citeasca toate comentariile de mai sus. ma intreb daca merita... fa si tu un rezumat : )
Daydream... Interesante supozitiile tale. M-am gandit si eu la unele dintre ele si un lucru e sigur: nu poti judeca "Reloaded" daca nu stii "Revolutions". Intr-adevar, multe surprize or sa apara (dar, totusi, Arhitectul nu este Oracolul), dar cred ca momentul care ma intereseaza cel mai mult in acest moment, de care eram sigur de cand am aflat ca agentu' Smith reapare in "Reloaded" e confruntarea dintre acesta si Neo. (Apropo, de cand au amandoi capacitatea de a crea pulsuri electromagentice in lumea reala? - cel putin, reala pana acum... De cand a incercat Smith sa se transfere peste Neo? De cand a devenit Neo o masina? - Arhitectul si Hamman spun ca Neo e inca OM...)
Problema e ca toate aceste implicatii si posibilele surprize nu scuza modul de realizare al filmului. Lupta cu Smithsii e surprinzatoare, dar cam ridicola, pe autostrada se exagereaza, miscarile lui Superman sunt copiate peste Neo (aici n-au gasit inca un simbol dupa Mesia, Alesul, Buddha si ce mai e!), discursul lui Morpheus si scena dansului/futaiului deranjeaza, multe personaje sunt schematice, aria lor de dezvoltare fiind redusa la cateva replici si cateva gesturi care nu sunt realizate pe calculator.
Totusi, "Matrix Reloaded" a fost un film interesant, mi-a lasat capul deschis pana in... septembrie??? octombrie??? Oricand ar fi, daca "Revolutions" ma dezamageste, ma enervez rau de tot.
P.S.: Please try to accomplish one thing while spending your time on this goddam thread. Write in the language most people do! That is, if your natural abilities have your native language (I presume Romanian) amongst them! Hope you understood! :lol:
P.P.S.: Vad ca parerile sunt impartite. Discursul lui Merovingian de la masa e extraordinar. Dupa aia... e doar cauza efect: he stinks, therefore he sucks![/list]
Chantal
07 Jun 2003, 16:34
Pt Daydream:
Pertinente lucrurile pe care le-ai spus tu acolo. Apuca-te de critica de film.
Dar, asa o mica sugestie: gaseste-ti o ocupatie care sa nu solicite scrisul de romane foileton pe un forum unde oamenii citesc din trei in paispe! Pacat de mintzisoara ta care este "loaded", si poate fi folosita in scopuri mai profitabile.
THUNDER
07 Jun 2003, 21:46
Frumos si laudabil efort, DayDream, dar, din pacate, e suficient sa citesti mesajul lui Leonard ca sa observi ca mintile unora sunt prea obosite pentru a le fi trezit interesul. Superficialitatea e o trasatura pur umana, totusi nu ma asteptam s-o gasesc intr-o asemenea concentratie pe forumul asta.
Free Speech For The Dumb
ricutza
08 Jun 2003, 00:34
Daydream, sincer nu mai stiu la care replica de-a mea te referi...nu stiu nici de ce vorbesti despre Punch Drunk Love la subiectul despre Matrix...inteleg ca tie nu ti-a placut filmul, dar permite-mi sa am si eu o parere...mai vorbim despre asta la subiectul respectiv...
sa revenim la Matrix...imi reporsezi ca nu vin cu argumente mai solide care sa-mi sustina afirmatia ca filmul e plictisitor...si ai oarecum dreptate.
ideea e ca intr-o astfel de situatie mi-e foarte greu sa-mi gasesc argumente...mi se pare ca e una sa nu-ti placa un film si cu totul altceva sa ti se para plictisitor...
eu zic ca pentru un film comercial si de actiune, Matrix Reloaded este prost pentru ca Neo nu are un adversar pe masura...intr-un film in care bataia ocupa cam 70% din poveste, trebuie sa existe un pic de suspans...eroul mai ia un pumn, mai depaseste o situatie critica....aici, toate-s bune si frumoase...
ma rog...
as avea totusi niste intrebari legate de subiect care nu-mi e inca foarte clar...
1. in final, Zionul este sau nu distrus?
2. de ce lui Neo i se mai da sansa sa reconstruiasca Zionul?scopul Arhitectului nu era sa omoare toti oamenii care se revoltau?
3.Arhitectul era om sau program?
4.Oracolul era bun sau nu?
iar daca in urma lor veti ajunge la concluzia cum ca nu as fi inteles nimic din film, probabil ca aveti dreptate... :D
Arhanghell
08 Jun 2003, 01:50
[quote="Leonard"]nu stiu cine are rabdare sa citeasca toate comentariile de mai sus.
...adica in afara de mine?
:roll:
LeonardPiron
08 Jun 2003, 12:30
da, ai dreptate, ia mai bine, hai toata lumea la film sa-l mai vedem o data. ca nu merita... :lol:
Arhanghell
08 Jun 2003, 23:45
uite, eu vorbeam azi cu cineva si ne intrebam de ce neo nu a tabacit curu arhitectului aluia...
eu unul de l-as fi auzit vorbindu-mi pe tonul ala hilar... :oops:
origami
09 Jun 2003, 21:33
nici n-am mai continuat sa citesc dupa prima pagina a acestui subiect...
concluzia e clara:
in afara de ricutza care, ca de obicei e sincera si recunoaste ca nu a inteles ce nu a inteles, restul, imi pare ca pe langa toate comentariile si nemultumirile, si multumirile, nu inteleg cum nu ati inteles ca si asa zisa lume reala e un matrix, (fapt ce ne va fi ilustrat probabil in 3 cu llingura primita de la orfan lingura care de fapt nu va fi) si ca totul face parte dintr-un plan mult mai mare decat ne-au lasat sa ghicim pana acum
na ca facui si pe desteptul
nu ca voi n-ati fi
ha ha ha :evil:
ce tare sunt etc
Arhanghell
09 Jun 2003, 23:50
ha ha...tare de cap tre sa fii, da...poate c-ar fi trebuit sa citesti si dincolo de prima aia pagina...
lumea reala e un matrix my ass...
nici n-am mai continuat sa citesc dupa prima pagina a acestui subiect...
concluzia e clara:
in afara de ricutza care, ca de obicei e sincera si recunoaste ca nu a inteles ce nu a inteles, restul, imi pare ca pe langa toate comentariile si nemultumirile, si multumirile, nu inteleg cum nu ati inteles ca si asa zisa lume reala e un matrix, (fapt ce ne va fi ilustrat probabil in 3 cu llingura primita de la orfan lingura care de fapt nu va fi) si ca totul face parte dintr-un plan mult mai mare decat ne-au lasat sa ghicim pana acum
na ca facui si pe desteptul
nu ca voi n-ati fi
ha ha ha :evil:
ce tare sunt etc
Daydream
10 Jun 2003, 11:05
@Arhanghell
BTW, why Neo didn't beat the crap out of the Architect...? It is all a matter of choice! If you pay very good attention, one of the "NEO"s on the screens behind the actual Neo is shouting out "I'll fu***** kill you!!". The same way another screams "you can't control me" and so on... But this instance of Neo, the one that counts, choose a different path, and we got to see that with every blending of the real in one screen on the wall. The screenings on the wall are a very interesting approach of choice vs. control dispute. We can see how the system spend a lot of energy trying to predict all of the most probable "Neo", to keep him controlled or in a controlled, predicted environment. And at some time the system hit very low probability ratings (Neo choose to be the calm one out of many that go ballistic), which can be taken as an argument that this Neo is on the edge of defeating the system schematics, to snap out of its rules. Just an idea.
ricutza
10 Jun 2003, 13:13
hmmm...sa vad daca am inteles bine ce spune Daydream...de fapt ceilalti 5 Neo erau doar alte incercari ale sistemului de a anticipa orice reactie umana posibila intr-o astfel de situatie?adica ei nu existasera? si in cazul in care si ei existasera, ai zis ca acest Neo este cel care conteaza...eu te intreb de ce... cu ce este diferit Neo nr 5 de Neo nr 4?
origami
10 Jun 2003, 16:58
am urmat sfatul tau, arh..., si sa fiu sincer nimic din ce am citit nu ma contrazice
ok, daydream trece peste subiect si nu il accepta, dar o face pentru ca nu gaseste nimic concludent in acest sens in discursul arhitectului, cu toate ca mai sus se indoieste de valabilitatea spuselor acestuia (in sensul ca totul se spune in cantitati suficiente pentru a crea o anumita poveste in capul lui neo si al nostru...)
ce vroiam eu sa spun de fapt in primul mesaj e ca odata aparutun obiect intr-un film de acest fel, trebuie sa mai apara si explicatia aparitie lui (dupa legile firesti ale constructiei unui scenariu - si m2 nu e un film care sa se abata de la acest fel de legi) si ce mai logica explicatie ar fi asta (adica cea din mesajul anterior
plus ca se zice ca nu exista accidente, ca totul este un lant de evenimente predestinate, ori la un momentdat o pasarela ruginita cedeaza, ducand in final la intrarea lui trinity in matrix
parearea mea (plagiat)
Daydream
10 Jun 2003, 18:02
Ricutza, ei bine, nu ai inteles filmul. Si de aceea cred ca nu ai inteles nici ce am scris eu. Se vede clar dupa raspunsul tau ca si dupa intrebarile anterioare. Am sa incerc sa-ti explic de ce.
Ultimul tau mesaj este foarte neclar dar imi permit sa cred ca pleaca de la premisa gresita ca acei Neo de pe ecran tu ii crezi ca reprezinta diversi Neo din trecut. Ce te-a facut sa crezi asta? Daca te uiti bine sunt evident mai mult de 5 ecrane, mai mult de 5 reactii diferite. De aceea eu in mesajul meu precedent am scris ca ecranele reprezinta predictii ale sistemului si nicidecum diversi Neo din trecut. Predictii facute asupra lui Neo care sta in fatza Arhitectului. Si de fiecare data cind ecranul-prezent se duce intr-un ecran care devine la rindul sau "real" ni se arata alegerea facuta de Neo. Uneori ecranele sunt in devalmasie (sistemul atinge valori periculos de scazute ale posibilitatilor de predictie), alteori sunt aproape unanime (the "bullshit" moment).
Totusi: cu ce ar fi diferit Neo 5 de Neo 4? N-as putea sa-ti spun. Daca Arhitecul spune adevarul (hehe...) ai au ales aceeasi solutie - usa din dreapta. Si desigur, nu trebuie sa ii inchipui pe toti aratind ca si Keanu Reeves. :-)
Dar acest Neo, din a 6-a iteratie a Matrix-ului este diferit. El o are pe Trinity, el pare, chiar dupa spusele Arhitectului, mai rapid decit predecesorii sai, el decide usa din stinga...! Big differences!
Referitor la intrebarile tale de acum citeva mesaje:
1. in final, Zionul este sau nu distrus?
"Neo: In 24 hours, [the war] it will be [over].
Morpheus: WHAT???
Neo: If we don't do something... in 24 hours Zion will be destroyed.
Link: What...?
Trinity: How do you know that?
Neo: I was told what will happen.
Morpheus: By whom?
Neo: It doesn't matter."
Mai mult in trailer-ul la Revolutions-ul pe care apuci sa-l vezi daca iti cade in miini "Enter the Matrix" (dar ar fi prea mult sa explic aici ca Matrix-ul e o experienta rapindita pe mai multe tipuri de media) se spune clar "in less than 12 hours the machine will reach the backwalls!"
So, NO, Zion nu este distrus, inca.
2. de ce lui Neo i se mai da sansa sa reconstruiasca Zionul?scopul Arhitectului nu era sa omoare toti oamenii care se revoltau?
Asta a fost intrebarea din a carei cauza am ezitat sa raspund. Pentru ca arata cit de departe esti de film si nimic din ce as spune sau face eu nu te-ar ajuta mai mult decit sa te duci si sa-l mai vezi inca de vreo 2-5 ori, pina cind te prinde ideea ca scopul sistemului si al masinilor era ca realitatea impusa de ele sa fie acceptata de o proportie cit mai mare de oameni, si ca pentru asta imaginasera un sistem de balans al posibilitatii e a alege, chiar subconstienta. Cum am zis, inapoi la cinema! :-)
3.Arhitectul era om sau program?
Si daca as face o nuantare foarte subtila si ti-as spune ca Arhitectul este masina? Dupa cum am vazut prin Animatrix masinile au fost construite dupa chipul si asemnarea oamenilor, so, e plauzibil. Nuantarea mea se refera la faptul ca dincolo de proiectia in sistem unde are o fatza umana, in realitate este o masina... ramine de vazut cit de sofisticata. Speculez desigur.
4.Oracolul era bun sau nu?
Alb sau negru? Sistemul de referinta al unui copil. Mai mult nu se poate?
Oracolul... Oracolul este un program intuitiv, poate cel mai apropiat de psihicul uman dintre toate programele... Pina unde merge intuitia lui... Ramine de vazut. Chiar in film se spune ca asta e ceva ce trebuie sa decizi singura (eh, err, well, Neo sa decida :-)). Adresarea lui, a Oracolui, pare prieteneasca, scopurile lui finale sunt insa tulburi. De exemplu s-a speculat ca iubirea dintre Neo si Trinity este ceva decis sa se intimple de catre Oracol, astfel ca The One sa aiba intr-adevar o varianta cu reala putere de contrabalansare in final. Desigur ca in Revolutions Oracolul asa cum il (o) stim dispare (taken over by Smith?; in reality Gloria Foster died after shooting her Reloaded part). Noul Oracol, o alta femeie, este probabil cea care face voice-over la trailer-ul din cinema : "Everything that has a begining has and end. I see the end comming... I see the darkness spreading... I see death. [...] You are all that stand in his way. If you cannot stop him tonight I fear that tomorrow may never come...!"
Faced with such abomination like Smith may the Matrix fight its decay, eventually helping the humans against its masters, the machines? Once again, there are millions at stake (unless the story takes a much unexpected turn), how do you wake them all up, what do you do with them after??? I'll see you back in the cinemas, beginning of November!
Ambra Blu
10 Jun 2003, 18:46
Nu ma integrez in categoria acelor aficionados ai filmelor science fiction: „Odiseea” lui Kubrick sau „Stalker” al lui Tarkovsky ma lasa rece. Prefer niste abordari mai proaspete, extravagante ideatice de genul „12 Monkeys” (tributar, in mare parte, ca si „Blade Runner” sau "Total Recall" scrierilor lui Philip Kindred Dick) sau un soft scifi precum K-Pax (in masura in care am ales sa citesc acest film in cheie SF).
Extravagantele vizuale, in schimb, nefondate pe un story coerent, duc la filme gen „The Matrix”. O mentionare, totusi: prima parte, puternic incarcata cu atmosfera cyberpunk a la „Neuromancer” sau „Johhny Mnemonic”, mi-a placut. Mi-au placut dialogurile, am fost fascinat de efectele speciale in care Neo ocolea gloantele, si mi-au placut aluziile subtile legate de ritul de initiere, mortificarea si resurectia lui Neo, aluzii directe la crestinism.
In partea a doua insa, fratii Wachowski esueaza. Personajele, poate cu exceptia lui Neo (unidimensionalul Keanu Reeves) si a Oracolului (Gloria Foster), nu evolueaza. Morpheus ramine acelasi lider enigmatic cu ochelari Ray Ben, Trinity (Carrie Ann Moss) e o femeie geloasa care lupta cot la cot cu barbatii. Singurul, repet, Neo capata niste abilitati neobisnuite, urcind la statutul de super-hero, egalindu-l in topul popularitatii si al potentei pe Superman.
Oracolul devine cu totul o alta entitate: daca in prima parte eram lasati sa credem ca era o creatura cu capacitati supra-umane, partea a doua ne scoate din ceata asta mistica si ne da o explicatie in pura vena cyberpunk: Oracolul era un soft generat de Matrice, care statea la un loc cu toata informatia reziduala. Personajele secundare, ca Merovingianul sau Persephone (supra-evaluata Monica Belucci) nu merita mentionate decit pentru un singur lucru: ele ar trebui sa dea o nota de basm intregii povesti SF. Intr-o maniera fals-intelectuala scenariul se joaca cu epoci (Merovingianul) si mitologie greaca (Persephone).
Neexistind character development, te astepti ca macar actiunea sa te duca pe niste trasee sinuoase si neumblate pina atunci. Din pacate, scenariul – chinuitor de plictisitor – nu numai ca nu te duce pe cai nebanuite, dar nu te poarta nicaieri, pentru ca sta pe loc. Nici un conflict nu este rezolvat asa cum trebuie. Nu stiu daca am aflat ceva la terminarea filmului pe care sa nu il fi stiut si la inceput. Aceleasi Masini lupta impotriva unei populatii omenesti in crestere, aceiasi oameni organizeaza rezistenta in Zion. In timp ce Morpheus (nume justificat in prima parte de faptul ca el dadea posibilitatea alegerii somnului si trecerii dincolo de riul Lethe prin simpla ingurgitare a unei pastile rosii/ albastre) se joaca de-a preotul care oficiaza dansuri orgiastice, Neo se lupta cu ubicuul si omnipotentul Agent Smith. Ce-am avut, si ce-am pierdut.
V-am semnalat deja un minus al acestui film: realizatorii au intins prea mult coarda intelectuala, incit aceasta a pleznit. Amesteca intr-un mod superficial notiuni ce tin de cosomologie, psihologie de popularizare si teozofie. Arhitectul Matricei este un personaj facut sa semene cu psihanalistul Sigmund Freud. Intr-un discurs criminal de plictisitor, acesta il aseaza pe Neo-cel-cu-multiple-personalitati-pardon-avataruri-pardon-variante pe canapeaua marilor revelatii. Aflam ca universul este o chestie generata de Arhitect (un fel de web-master, nu?) intretinuta si populata de softuri mai mult sau mai putin perfecte. Nu pot sa ignor aluzia kabalista la existenta unui Univers construit de YHWE din litere (sau cifre de 1 si 0 in cazul programelor) si guvernat prin Sefiroti (Agentu’ Smith) care actioneaza descendent.
Daca prima parte a costat in jur de 60 de milioane de $ si incasarile, numai in State, au fost e trei ori pe atit, era normal ca acum producatorii sa bage un buget mult mai mare. Lucrul acesta este evident: efectele speciale sint mai numeroase, mai spectaculoase si, pe undeva,chiar mai seducatoare decit cele din „The Matrix”. M-am aratat incintat de bataile pe care le poarta Leo cu bodyguarzii Merovingianului sau cu Agentul Smith, insa am cascat usor, dar sigur, la urmaririle cu masini. Sa ii oferi spectatorului doar explozii, contorsionari de trupuri si freeze frame-uri mi se pare unfair chiar si din partea unui film de la care nu aveam cine stie ce pretentii. Nu pot sa vad un scifi fara sa ii caut ideea. Altminteri, doar pentru efecte speciale, ma uit la productia independenta, cu un buget mult mai mic, Donnie Darko.
In concluzie: cu un scenariu nefinisat, care nu justifica 136 de minute de screening time, The Matrix Reloaded este o dezamagire. Fanii genului si distributorii romani ai filmului ar trebui sa fie optimisti, insa: poate „The Matrix: Revolutions” va incheia fericit ciclul, ridicindu-se la valoarea primei parti.
snatchro
11 Jun 2003, 12:04
Iar unii dintre noi, posesori de carduri cinemagia, isi iau bilete tot de la tigani speculanti.??? Arhitectul si Hamman spun ca Neo e inca OMPoate de asta vorbeste astfel Morpheus. Cine stie, poate chiar asa trebuia jucat...
Ambra Blu
11 Jun 2003, 12:19
[quote=Ambra Blu]Iar unii dintre noi, posesori de carduri cinemagia, isi iau bilete tot de la tigani speculanti.
eu adica.
snatchro
11 Jun 2003, 12:40
Sa inteleg ca biletele cu locurile rezervate se dau mai devreme de alea 30 min.? Pai fa o lacramatie la cinemagia.ro. Si spune-ne si noua unde, ce si cum.
Ambra Blu
11 Jun 2003, 12:45
Ah, nu, nu, stai linistit. Cinemagia n-are nici o treaba. Zic ca as fi putut sa imi rezerv cu o zi inainte loc, in loc sa merg la Patria cu 5 minute de a incepe filmul si sa iau bilet de la primu' speculant ivit in cale. Deh, nu puteam sa ma intorc.
origami
11 Jun 2003, 18:03
reloaded are afara premiera in imax...
de, o experienta pe care noi n-o s-o apucam...
morpheus
12 Jun 2003, 11:37
dar daca "Lumea Reala " este tot o lume ireala si de fapt ''mintile libere'' sunt controlate dupa acelasi sistem... ideea este partial sustinuta de catre discutia cu arhitectul...
Na ca iar am ajuns sa ma citez!!!
Bai Origami(ciudat nick dar...) alta data citeste TOATE mesajele inainte
sa-ti exprimi o parere generala!!! Despre cei care fac pe intelijentii
se zice ca au un complex in legatura cu IQ-ul... No offence!!!
origami
12 Jun 2003, 13:03
bai, pe bune, nici nu mi-am dat seama ca te ofensez in halu' asta, dar nu m-am gandit nici o secunda ca "intelijenta" de care spui tu e masurata in acest forum de "cine zice primu, ala ii tu ai zis si tu ramai"...
plus ca , pe un forum unde se plimba minti inteligente, o reactie ca a ta e total nepotrivita (daca chiar ai fi super destept si linistit cu matale in sinea ta, te-ar fi durut in cur ca a mai venit un destept care sa te copieze...deci ai fi tacut)
da' daca n-am loc...
ps origami e un personaj din matrix revolutions, ba (sper ca nu te iei si de plagiatu' asta...
sorcerer
20 Jun 2003, 23:14
...Era sa adorm la el. In afara de efectele speciale si de scenele de dragoste filmul "sucks!". Vreti mai mult? Va spun: DEZAMAGIRE TOTALA!
(*) (*) / (*) (*) (*) (*) (*)
baubaul
21 Jun 2003, 10:03
Bineinteles, ca orice urmare a unui film bomba ,e mai slab ca predecesorul .....dar MATRIX 2, dupa umila mea parere de necunoscator ale artei cinematografice,e pur si simplu pueril ,patetic si mai ales penibil!
Primirea "biblica" a lui Neo,discursul gen"patriotism american" al lui Morpheus,pseudo-filosofia oraculului sau mai bine zis ale oracolilor(asta e pluralul?)care pulseaza in abureala "sofisiticata la final"cu acel mosulet in alb :),luptele care dureaza prea mult si devin fffffffffff. plictisitoare,plusul de comercial Smith se plimba la inceput cu un A8 negru fain de tot,dupa o dau pe noul val de masini de la GM,iar Trinity nu poate decat pe Ducatti,nu inteleg deloc rostul acelui dans tribal .... baietii doresc sa distruga matricea,nu sa o puna de o orgie..
Un plus a fost cursa de pe autostrada a lui Trinity cand mergea cu "mobra"pe contra sens....si injuraturile in franceza in rest...
Parerea mea.....thumb down!
Nu astept Matrix Revolutions :evil:
spartacus
27 Nov 2003, 08:46
Desi foarte multi dintre voi vad ca ati criticat M2, mie mi-a placut.
Spuneti ca nu a avut inceput si nici sfirsit?!?... Dar nici nu trebuia! Este doar un film "intermediar"...
Denis_stelistu
08 Apr 2005, 22:21
Dintre toate filmele Matrix,al 2 lea mi s-a parut cel mai tare.Au fost mai multe parti tari decat in al 3 lea.Bataii,oprirea gloantelor,aruncarea agentilor,etc.Matrix2=cel mai tare.
http://i2.photobucket.com/albums/y40/m0n0/Matrix/TheMatrix-Reincarcat5.bmp
You like...? I made it myself... :D
Sm�agol-Gollum
09 Apr 2005, 21:36
pune link te rog
hhhhh...just a little...a little more...imediat..(dupa cam vreo 3 min) gata vad poza :P
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.