View Full Version : ANIME-uri
Totzi cei interesatzi de anime, hentai, manga sa se adune in acest coltzishor. Eu sunt inca un incepator in acest domeniu dar sper ca entuziasmul meu sa contrabalanseze lipsa cunoshtintzelor.
De ce un nou subiect? Pentru ca desenele animate japoneze merita. Pentru ca multa lume este innebunita dupa anime-uri dar nu se shtie mare lucru despre ele.
Ce v-a placut?
Ce e nou?
Detalii tehnice.
Replici celebre...
Cine shi ce filme are...
Schimburi.
I dunno! Voi decidetzi pana unde se va merge.
--------------------------------------------------------------------------------------
Primul Forum de anime din Romania poate fi gasit la adresa:
http://www.roanime.board.dk3.com/
--------------------------------------------------------------------------------------
Daca eu sunt capul rautatzilor atunci sa incep tot eu.
Primul serial japonez vizionat de mine a fost "Sailor Moon". :oops: Dupa ce va opritzi din ras [ :wink: ] cititzi shi restul... He! He!
Da. Urmaream episod cu episod tot ce se intampla. Dupa un timp insa se cam telenovelizase actziunea. Pacat.
Recent, datorita lui ArsDeViu l-am descoperit pe Vampire D.
Aseara, in loc sa urmaresc Oscarurile [cam plictisitoare daca tot vretzi sa-mi shtitzi parerea] am preferat sa stau cu ochii pe Demon Eye Kyo. Marfa dom'le "Samurai Deeper Kyo"...
Il mai am pe-acolo pe undeva shi pe Samurai X - tre' sa-mi fac timp sa vad ce e de capul lui.
O sa inchei cu o replica de-a lui Demon Eye Kyo :
"Nu ma intereseaza sa cuceresc lumea. Tot ce vreau e titlul de cel mai tare".
Eu astept GITS 2 (http://www.productionig.com/) cu nerabdare. Mamoru Oshii e sclipitor in momentele sale bune. Insa inca un an de chin... :x
Si binenteles serialul curent e tinut in dinti de televiziunile japoneze, nu cumva sa ajunga si pe alte meleaguri unde exista fani anime... :evil:
Salutari,
Andrei
Io is mai mult interesat de manga decat de anime si daca tot vorbim despre asta - mai ales de latura hentai.
Iar din aceasta categorie - imi plac enorm mangile cu Bondage Fairies.
Oricum - sunt mai mult decat interesat de subiect - felicitari pentru initierea thread-ului asta noOne. :wink:
Hentai !!! Da! Da! Da!
Din pacate nu prea ma pricep la acest domeniu al hentai-urilor. Tot ce am vazut pana acum sunt secventze taiate din divese filme de lung metraj sau seriale de gen. Asha ca... :wink: ar trebui sa ne initziezi cumva in domeniu.
P.S. Sper ca ai primit mesajul privat ce l-am trimis...
ricutza
26 Mar 2003, 14:15
lamuriti-ma si pe mine...Sailor Moon intra in categoria animelor/
Sincer vorbind... :-? nu shtiu...
Dar daca ar fi sa-mi dau cu parerea ash zice ca nu. Sau poate da. Contzine o gramada de elemente de anime.
Intrebare pentru cunoscatori [daca tot s-a pus problema]: Care sunt caracteristicile unui anime? Dar ale unui manga? Hentai-ul cred ca a fost explicat deja.
"Anime" si "manga" sunt doua cuvinte japoneze generice. Definitia exacta a ce cuprinde fiecare e mai putin clara, dar in principiu anime se refera pur si simplu la animatie japoneza intr-un stil destul de bine definit (un anumit tip de naratiune si de locatii, miscari sacadate, trasaturi exagerate (ochi & so on) etc.) cu originea in Japonia anilor '60 iar manga numai la comic book-uri japoneze (care de cele mai multe ori sunt similare ca stil si subiect cu anime-urile, ba de multe ori sunt ecranizate cand au succes).
Apropo, un dictionar (http://www.animeinfo.org/odiction.html) destul de bun pentru termeni specifici cu definitii.
So, Sandy Bell e un anime.
Salutari,
Andrei
Foarte misto dictionarul - thx
O sa incerc si eu o mica definitie:
- manga sunt benzi desenate japoneze cu anumite caracteristici specifice - mai ales in ceea ce priveste stilul de desen:
Adica: Proportii exagerate in ceea ce priveste capul fata de corp. Pentru un desen realist capul se deseneaza in general cam la o marime de 1/7 din restul corpului pe cand la manga, proportia e frecvent 1/5.
Ochii sunt totdeauna desenati foarte mari si cu exces de detalii in comparatie cu restul fetei, in timp ce gura si urechile sunt foarte mici si abea schitate. De asemenea senzatia de spatialitatie nu este de obicei foarte bine redata.
Anime - dupa cum a spus si Amyd este cam acelasi lucru cu manga, insa trece de la banda desenata la ecran.
Imaginile sunt in general sacadate iar miscarea nu este naturala de loc - personajele sunt frecvent complet statice si li se misca doar gura in timp ce vorbesc. De asemenea la explozii, sarituri, samd (in general imagini cu miscare exploziva) personajul este prezentat static, cu o expresie exagerata a fetei, iar miscarea e redata printr-un joc al culorilor pe liniile ce definesc traiectoria sariturii sau a bucatilor rezultate in urma exploziei.
Saylor Moon, ca si Sandy Bel, Floarea cu cele 7 culori sunt anime, insa eu am avut impresia ca au fost un pic prelucrate special pentru televiziunile vestice pentru a prinde mai bine. Adica miscarea este prezentata ca un hibrid intre cea caracteristica anime (vezi pokemon) si cea traditionala pentru noi (adica disney). Stilul de desen al personajelor este totusi clar manga/anime.
Ciao
MD
Nu uitati sa va uitati si pe la sectiunea Anime University (http://www.animeinfo.org/animeu.html) de pe acelasi site, unde sunt injghebate cateva crampeie de "teorie" a anime-ului, de la istorie la psihologie... not too shabby.
Speaking of links, AnimeNFO (http://www.animenfo.com/), care este un fel de IMDB pentru seriale si filme anime (desi nu are "Hello! Sandy Bell" in lista :o). Nu e foarte complet, dupa cum se vede, dar are ceva review-uri interesante pentru chestiile mai noi si informatii despre personaje.
Salutari,
Andrei
ricutza
28 Mar 2003, 22:36
mama...Sandy Bell...de cand n-am mai auzit numele asta...eu am copilarit cu astfel de desene...traiam cu o foarte mare intensitate fiecare episod...ce vremuri!
ulterior am descoperit canalele italienesti si s-au banalizat...
Hell_Girl
29 Mar 2003, 14:10
Ati vazut Mononoke Hime? Ce parere aveti de el?
Adicatelea "Printzesa Mononoke" ?
Pe vremea cand aveam posibilitatea sa ma uit la el nu eram inca mort dupa anime-uri. Acum parca m-ash uita la el. :wink:
Eu ash propune ca fiecare persoana interesata de acest subiect sa prezinte anime-ul preferat. Scurt metraj, lung metraj, animatzie...
Nu neaparat "comentariu literar" ci cateva linii de baza: story, personaje, poate shi replici... [Daca va tzine sa intratzi shi in domeniul tehnic, de ce nu?]
Va las cateva zile then... if no one will start ... NoOne will. :wink:
Luke_Dorian
02 Apr 2003, 00:45
Ghost in the Shell mi s-a parut destul de interesant;Akira desi e putin mai slab desenat are o poveste interesanta.Vreau sa vad filmele facute de Hayao Miyazaki care e un fel de Walt Disney al americanilor(Princess Mononoke,Porco Rosso,Grave of the Fireflies) si mai sunt cateva.Daca are cineva The Dagger of Kamui sa ma anunte si pe mine.E ceva mai vechiut si nu l-am gasit pe net.
Hell_Girl
02 Apr 2003, 19:57
NoOne sunt de acord cu propunerea ta, ma voi mai uita odata la Mononoke Hime si o sa scriu cate ceva despre el.
Guinevere
25 Apr 2003, 04:08
Se pare ca Spirited Away n-o sa vina pe la noi... L-a vazut cineva? Il are cineva? Probabil ca nu degeaba a luat premii...
cipiamon
25 Apr 2003, 23:53
Fata de alte filme facute de acest regizor Spirited Away mi se pare o mare porcarie, ce se inscrie in seria Disney. A luat oscarul pentru ca a fost produs de Disney. Vreti sa vedeti ceva bun , uitati-va la Princess Mononoke. Dar defapt regizorul (al carui nume niciodata nu reusesc sa-l scriu corect) a declarat clar: Filmul este pentru fetite.
Guinevere
26 Apr 2003, 01:00
Ok, dar unde se gaseste Princess Mononoke? Si in general, unde se gasesc Anime-urile?
Mononoke-hime (http://www.hmf.ro/products.php?id=6721) se gaseste de exemplu la Hollywood Music&Film, fie la inchiriat, fie pentru cumparat.
Salutari,
Andrei
Guinevere
26 Apr 2003, 23:14
Mersi mult Andrei! I'll check it out.
Asha cum am promis voi incepe sa scriu cate doua-trei [sute] de cuvinte la anime-urile vizionate de mine.
Am sa incep cu un serial : "Samurai Deeper Kyo". Nu am sa va plictisesc cu date tehnice [adevarul e ca nici nu ma pricep :oops: ] - tot ce ash putea aminti este faptul ca seria are 26 de episoade fiecare de aproximativ 24 de minute.
1600 - Japonia. In Batalia de la Sekigahara un samurai intra in legenda sub numele de "Ucigashul a 1000 de oameni". Numele sau: Demon-Eyes Kyo [Onime-no-Kyo]. Aceeashi batalie este locul in care are loc prima infruntare intre Demon-Eyes Kyo shi Mibu Kyoshiro.
Acesta ar fi punctul de plecare al poveshtii. O poveste bazata pe un fir istoric impletit cu un altul ce tzine strict de fictziune.
5 sabii extraordinare - Muramasa - sabii cu care se poate rescrie trecutul, prezentul sau viitorul. Diverse tehnici de lupta...
Samurai ce traiesc dupa vechile principii... sau dupa propriile reguli.
Eterna infruntare intre bine shi rau.
Se pare ca sunt tare zgarcit azi cu detaliile - dintr-un singur motiv: ash prefera sa vedetzi cu proprii ochi acest film.
Nota 10 pentru Kyo shi Yukimura - personajele mele preferate.
Replici memorabile? Hmmmm... Sa incerc doua din memorie:
Kyo : "You need to ask my name? ... Do you want to die that badly?"
Kyo : "The thing called truth will be made by ME."
---------------------------------------------------------------------------------------
Did you feel it too? The voice of the wind?
---------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Un link in IMDB-ul anime-urilor catre SDK: http://www.animenfo.com/animetitle,933,mplzhx,samurai_deeper_.html
Flavius
04 May 2003, 22:29
Dar defapt regizorul (...)
Sintagma formata din subst. n. fapt precedat de prep. de, avand sensul de in realitate, intr-adevar, nu se scrie intr-un singur cuvant. Forma corecta este de fapt.
Nu mai zic nica. Ma las' pagubash. Eu o sa-mi vad de ale mele voi de ale voastre. Pe mine ma-ntereseaza anime-urile, pe voi va intereseaza gramatica.
P.S. Oricum, imi pare bine ca mai intra oamenii shi pe thread-ul asta... chiar daca o fac doar ca sa corecteze greshelile altora.
Se pare ca unii n-au auzit vocea vĂ¢ntului.
Guinevere
05 May 2003, 21:25
Nu-i adevarat, NoOne, si pe mine ma intereseaza anime-urile, si mi se parea foarte interesant ce spuneai! Chiar voiam sa-ti zic ca te mai astept si cu alte amanunte si recomandari!
Pai nici nu ma gandeam sa nu mai scriu pe-aici. Ziceam doar ca unii or sa discute ce ma intereseaza pe mine [pentru asta a fost deschis acest thread] iar altzii vor continua sa discute ce ii intereseaza pe ei.
And BTW Guinevere, ai reushit sa vezi "Spirited Away"?
Hell_Girl
28 May 2003, 21:15
Stiu ca au trecut aproape 2 luni de cand am zis ca scriu despre Mononoke Hime ( my all time fav. anime), dar m-am gandit ca mai bine mai tarziu decat niciodata.
Este un anime scris si regizat de Hayao Miyazaki in 1997. Povestea bineinteles este una fantastica intr-un timp out of time cand zeii erau pe Pamant si interactionau cu oamenii. Ce m-a atras pe mine din prima la desenul asta a fost faptul ca nu este light ca pentru copii ci foarte sangeros( dar nu sangeros intr-un mod grotesc). Personajul principal este printul Ashitaka care omoara un demon si este ranit si blestemat de acesta sa devina si el demon. Infruntandu-si destinul si cautandu-si salvarea pleaca din satul lui si ajunge in tinutul de unde se tragea mistretul-zeu-demon care l-a blestemat. Aici ajunge in mijlocul conflictului dintre un oras de fierari care se lupta pentru prosperitate si pamant si zeii-animale din padurea sacra de langa oras. O intalneste pe Eboshi, stapana orasului si apoi pe Printesa Mononoke, fiica adoptiva a unei zeite lupoaice. Se interpune in conflictul dintre cele doua si incearca sa le arate o cale de mijloc in care oamenii sa poata traii in armonie cu animalele si cu zeii. Se indragosteste de Mononoke si o ajuta sa ii salveze pe toti de la moarte. Scapa si el de blestem si ramane in orasul de langa padure.
@ver7igo
28 May 2003, 22:45
my all time favourite? LUPIN :)
mi-a placut si Ghost in the shell,s-ar putea face si un joc dupa storyline-ul de acolo (probabil de succes).
Interesant ar fi si jocurile de PS2 facute de japonezi,adevarate opere de arta (vezi Metal Gear solid,Onimusha care de fapt sunt un fel de manga interactive).Are cineva experiente de genul asta?
... ar mai fi Record of Lodoss war si Spirited away.
Io am incercat nitzel armele din "Metal Gear Solid". Nu am jucat jocul. Este o parte de antrenament sau nu shtiu cum s-o numesc... Zi tu ca la mine a fost demult...
@ver7igo
29 May 2003, 01:49
jocul e mai greu la inceput,pana te obisnuiesti cu el,apoi esti prins in cursa :) Perioadele de joc sunt colate cu secvente de animatie din engineul 3D al jocului sau cu secvente de film.Sunetul e 5.1 (jocul vine pe DVD) calitatea grafica,sunetul,storylineul sunt la cel mai inalt nivel.Povestea se dezvaluie treptat jucatorul fiind tinut in suspans pana la finalul jocului.Cel mai interesant lucru e ca dupa ce joci cateva ore (jocul are un gameplay de vreo 24 ore :o intri perfect in el,scenariul se dezvaluie fantomatic in fata si deabia astepti sa vezi mai mult ... exista mai multe sequeluri la jocul original,daca aveti ocazia sa puneti mana pe un Playstation 1,2 nu ratati sa-l testati,practic in unele momente jucatorul nu trebuie sa faca nimic,doar sa se uite la filmul care ruleaza in fata lui (cred ca sunt peste 2 ore de animatii si secvente de film in joc,cea mai lunga cred ca e de vreo 30-40 min :)
P.S. poate se va face un film dupa el,ca si Final Fantasy :P
dorindark
29 May 2003, 16:52
Animeurile au de multe ori idei ciudate si fanteziste in ele. Oricum iti dai seama ca-s facute de japonezi deoarece totdeauna batalia din final are loc in Tokyo-ul modern, daca se poate pe turnul de televiziune, iar daca eroii sunt super tari (si sunt) distrug juma de oras cam intr-un sfert de ora, dupa care are loc rezolutia, ceva magie si yupi totul e bine si frumos, soarele straluceste pasarelele canta, totul e nou.
Recomandare: un clasic anime, f frumos si curat desenat, cu dinamicitate a desenului, personaje si outfituri elegante, cu ceva lupta (ceva stiluri si arme), poveste, magie, life force (ki) si mai ales dragoste :) este:
Fushigi Yuugi. Merita, bestial si pt incepator si pt initiat, poveste coerenta(cel putin in povestea principala :) ).
Are 52 de episoade (povestea principala) si vreo 3 OVA-uri dupa (Original Animated Video).
Vizionare placuta.
Dar Neon Genesi Evangelion? Nimic despre el?
Ceea ce as recomanda eu:
- Akira
- Ghost in the Shell
- Princess Mononoke
- Spirited Away (care nu e 'pentru fetite')
- Neon Genesis Evangelion
- Evangelion - Death and Rebirth
- End of Evangelion
- Perfect Blue
- Serial Exp. Lain
- Rah Xephon
- Jin Roh
- Armitage
- Cowboy Bebop
- Samurai X (Rurouni Kenshin) - OVA-urile
- Lupin III
Era undeva pe prima pagina o 'caracterizare' a animeurilor (ochii mari etc). Ei. nu mai este chiar atat de valabila (Jin Roh, Spirited Away, Princess Mononoke etc.)
Idei ciudate in animeuri???
Nu sunt de acord. Animatia ofera o mult mai mare posibilitate de exprimare decat filmele, care desi au efecte speciale din ce in ce mai complex realizate totusi sunt limitate de talentul actorilor care nu vor putea reda cu finete fiecare gest sau senzatie necesara. Animeurile provoaca, te fac sa mai gandesti, te scot din cotidian. Matrix-ul a facut senzatie. De ce? Datorita ideii... in principal, magistral exprimata cu niste efecte speciale inovatoare. Dar in animeuri gasesti asemenea idei foarte des. Bineinteles gasesti si fantezie, bataie, etc.. Dar nu poti scoate un scenariu pt tote anime-urile...este stupid...cu cat privesc mai multe realizez ca vreau sa mai privesc... si intotdeauna se gaseste ceva care sa ma surprinda...
Animeurile sunt pentru toate varstele si pentru toate gusturile. Nu sunt de acord cu ideea larg raspandita pe la noi ca numai copii ar trebui sa le priveasca. Din nefericire, nu prea avem acces la ele. Desi Spirited Away a castigat un Oscar eu nu stiu sa fi aparut pe marile ecrane de la noi (cel putin nu a ajuns prin coltul meu de tara). Si e pacat. In schimb tot ce scoate Disney apare imediat si unele chiar nu merita.
De acord Fushigi Yuugi este superb, dar OVA-urile m-au cam dezamagit.
Spirited Away nu este neaparat pentru fetite. Asta implica prostioare roz (dupa parerea mea). Si lumea se schimba...chiar si fetele se schimba ..
Ghost in The Shell - superb
Ninja Scroll - superb
Si sunt multe multe animeuri care merita ....
Cam cati dintre voi ati privit animeuri mai serios?
PS: M-am inscris pe forumul asta numai pt. acest topic - o mare slabiciune a mea :D
Dayane, pomeneai ca la noi copii sunt cei care se uita in special la anime-uri. Intr-un fel ai dreptate. Poate ei sunt singurii care reushesc sa vada in acest tip de desene animate o alta realitate. Un ninja, un samurai, o printzesa, vampiri, bestii - personaje pline de mister, actziune captivanta spusa intr-un mod ce tzine de lumea lor. Poate ei sunt singurii care nu se simt rushinatzi sa pomeneasca chestii de genu': "Puuuah mah... am vazut un desen animat!!!!! MARFAAAAAAAA!!!!! Tre' s'te uitzi shi tuh mah... NEAPARAT!!!!!"
Daca stam sa ne gandim multe anime-uri sunt destul de violente asha ca nu vad cat de potrivite ar fi pentru copii. Acum ma gandesc ce intzelegem prin COPII? Drept sa zic nu-i vad pe ashtia micii pana in 13-14 ani uitandu-se la Akira sau D - poate cel mult la un Dexter sau mai shtiu eu ce.
Gustul pentru acest tip de animatzii vine dupa 16-17 ani. Poate ma inshel.
Oricum, anime-urile sunt mai mult decat nishte simple desene animate.
Oare am putea face o comparatzie intre filmele obishnuite, cele in care joaca actori in carne shi oase, shi intre desenele animate?
Sau macar sa vedem ce e mai greu: realizarea unui film de box-office sau a unui anime.
Poate cunoashte cineva cum au aparut shi cum s-au dezvoltat - un fel de istorie pornind de la hartie shi creion pana la folosirea computerului.
O alta idee [ca tot se vorbea cum ca animeu-rile ar fi bazate pe idei fanteziste]: exista franturi de adevar in aceste desene animate? In unele filme apare uneori: "Acest film se bazeaza pe un caz real". Putem stabili un raport real/imaginar?
Mai era ceva, dar DAMN! am uitat :roll: - mai zicetzi voi. :)
P.S. Ma bucur ca in loc sa fie ingropat acest subiect atrage noi useri. Bine ai venit Dayane. :wink:
Hell_Girl
05 Jun 2003, 17:09
Intradevar bine ai venit Dayane! Imi place ca se mai "animeaza" discutia.
Eu nu stiu nici un film care sa fie o copie a unei istorii. Sunt insa sigur ca exista (de la hentai si pana la SF trebuie sa existe si un gen pentru asa ceva).
Violenta in anime-uri e. Dar nu in toate. In mare cunostintele despre anime-uri sunt de fapt produsul studiilor de piata (exista asa ceva in Romania?) ale televiziunilor. Daca s-ar cere doar tandrete & restul non-violentelor, ar aparea imediat doar Sandy Bell si Heidi (si care exista).
Digimon, Pokemon DoReMi sunt anime-uri pentru copii. Oricum, cred ca stii ca sunt pe categorii de varsta.
Plus ca nu stiu daca se putem spune ca ce e bun pentru ei eset neaparat si pentru noi. La ei in primul rand anime-urile sunt filme, iar la noi sunt desene animate japoneze.
Nu ma refeream la faptul ca trebuie sa regasim intr-un anime o intreaga istorie ci macar un sambure de adevar. O sa incerc eu sa exemplific in maxim cateva zile. Pentru asta trebuie sa fac nitzel research. :)
Buna treaba cu anime-urile categorizate pe varste. Uitasem de Pokemon shi Sandy Bell.
Shi mi-am adus aminte de o intrebare... aia care o uitasem la amiaza: "Japonezii sunt singurii care fac anime-uri? Sau au fost copiatzi shi de europeni? Sau poate americani..."
Un sambure de adevar? Rurouni Kenshin.
Un exemplu de tentativa - Totatlly Spies (http://www.totallyspies.com/language.htm - cu putina rabdare poti prinde un episod pe TVR2. Doar ca in afara de ochii mari nu mai are nimic in comun cu anime-urile. Diferenta e imeeeeeeeeeeeeensa 8)).
Perfect. :) Kenshin - samuraiul cu o cicatrice in forma de X. Dar ce e real in anime shi ce e imaginatzia celor ce au gandit anime-ul? Spre egzemplu: "In desenul animat cum ishi capata cicatricea? La fel ca in realitate?" [Sau am intzeles eu greshit cand ai zis ca Rurouni a egzistat cu adevarat]. Sau alte mici detalii de-astea.
Am sa dau un mic egzemplu [voi imi spunetzi daca ar fi bine sa search for more, sau daca e pierdere de vreme].
In "Samurai Deeper Kyo" lupta initziala de la Sekigahara chiar a avut loc in anul 1600 [undeva prin octombrie] shi cei doi combatantzi se numeau: Tokugawa Ieyasu shi Ishida Mitsunari. In trupele lui Tokugawa existau anumitzi ostashi ce purtau denumirea de "Diavoli Roshii". Daca e sa cautam printre generalii lui Tokugawa urmatorii [shi de ashtia imi aduc eu, acum aminte] apar shi in anime: Tokugawa Hidetada [care a devenit apoi shogun] shi Hattori Hanzo. In plus familia Sanada a egzistat in istoria Japoniei - ba mai mult Sanada Yukimura a luptat shi el in batalia de la Sekigahara shi SURPRIZA!!!!: printre oamenii sai numitzi cei zece bravi eroi se numara Sarutobi Sasuke shi Kirigakure Saizo.
Ar mai fi multe de spus. Eu ash cauta informatzii shi despre sabiile acelea de samurai care, alta surpriza chiar au fost meshteshugite de un individ pe nume Muramasa. Cine a vazut anime-ul poate ishi aminteshte cum se testau sabiile Muramasa, cine nu... hai sa va stric eu placerea shi sa va spun. Se spune ca sabiile, pentru a li se verifica proprietatzile, erau ashezate intr-un izvor. Taishul era indreptat in amonte. Fiecare frunza care ar fi lovit lama ar fi trebuit sa fie sectzionata de aceasta. Pentru sabiile Muramasa testul era altul. In aceleashi conditzii bucatzile de frunze taiate de lama ar fi trebuit sa ramana in acel loc, rotindu-se in jurul lamei, atrase de o fortza demonica. Daca vretzi sa vedetzi samburele de adevar in aceasta legenda cititzi articolul de aici: http://victorian.fortunecity.com/duchamp/410/katana.html In plus, el contzine shi cateva informatzii interesante despre realizarea unei sabii. Poate va voi povesti ce shtiu eu despre asta [daca va intereseaza, bineintzeles] - inca nu sunt sigur daca e adevarat sau doar o alta legenda.
Voi incheia cu o referire la personajul rau din anime: Oda Nobunaga. Nu va zic prea multe... de fapt m-am hotarat sa nu va zic nimic. Am gasit [coincidentzele astea dom'le] o chestie dragutza. Poate unii dintre voi o shtiatzi, poate unii nu. 3 dintre shogunii Japoniei au creau cate un haiku ce are in esentza aceeashi problema. Solutziile ar suna cam asha:
Toyotomi Hideyoshi : If a bird doesn't sing, I'll make it to sing
Tokugawa Ieyasu : If a bird doesn't sing, I'll wait until it sings.
Oda Nobunaga : If a bird doesn't sing, kill it.
Eu sper ca v-a placut. :)
Tu cauti realitate in anime-uri? ...Eu caut o posibilitate de evadare din cotidian..parte de realitate am zilnic. Caut idei noi...posibilitati de exprimare...ceva care sa ma faca ca in fiecare dimineata sa zambesc. Totusi nu traisc in lumea anime-urilor (inca) dar le folosesc ca evadare. la fel cartile....Daca anime-urile ar fi realiste nu ar mai fi speciale. Ar fi ca si filmele..de cele mai multe ori comune. Toate pornesc de la un sambure de realitate...sunt prezentati oameni..si situatii in care trebuie sa se descurce, indiferent cat de fanteziste ar fi acelea. Dar ce conteaza ca ai "puterea lunii" ca sa distrugi raii..cand ti-e frica si plangi intotdeauna? (Sailor Moon). Lupti, te zbati, ai incredere in prieteni...si asa reusesti.
Death Angel
06 Jun 2003, 22:11
Mi-a fost mare sila sa stau sa citesc tot ce e scris pe aici. poate o s-o fac si revin cu un post. Eu sunt priten cu Dayane si Urfe, de fapr noi 3 si inca 86 de oameni facem parte din alt forum care este specializat pe acest gen de animatie.
Eu nu stiu ce anime ati vazut voi si care este nivelul vostru de intelegere, dar din cate am inteles citind pe sarite....nu-i la nivelul nostru.(scuze daca e sa jicnesc pe careva, dar asta a fost prima impresie, iar prin nostru ma refer la cei 3) Deci voi faceti exact aceeasi greseala ca oricare om: va uitati la anime ca la un desen obisnuit sau cautati realitate :-? Mai oameni buni nu gasesti realitate nici in Tom si Jerry si in nici un desen animat(ex. a fost aleatoriu). Pai animele sunt facute special pt. cei care inteleg un mesaj spus mai mult sau mai putin subtil.
NoOne ma bucur ca ai vazut Samurai Deeper Kyo, de fapt asta e seria la care ma uit eu acuma :D . Sunt curios de unde o ai. Aici ai dreptate ca exista o realitate in acest anime, dar este printre putinele. Anime cu o oarecare rezonanta istorica au si o parte de realitate, dar daca te uiti la anime precum : Guyver, Bubblegun Crisis, Neon Genesis Evangelion, X:1999, GITS , DBZ/GT , etc in astea nu poti sa ai relitate . Sunt genul SF sau genul Actiune care nu au nici o legatura cu ce a fost sau ceea ce este. Poate BubbleGum Crisis cu boomeri, ca vad ca japonezii deja au inceput sa fabrice roboti cu un AI destul de dezvoltat.
Sunt de acord cu draga mea prietena Diana, cand spune ca anime sunt o oaza de evadare. De fapt pe forumul nostru s-a dezbatut pe acest subiect mult timp.
As mai scrie, dar nu mai am timp, dar promit ca revin cu alte idei, dar intre timp impatimiti acestui gen pot accesa forumul nostru la :http://www.roanime.board.dk3.com
Bafta pana data viitoare
Mi-a fost mare sila sa stau sa citesc tot ce e scris pe aici. poate o s-o fac si revin cu un post.
SILA ???? Ai zis cumva SILA ??? Shi ce anume tzi-a produs acest sentiment? Tare ash fi curios sa shtiu - am sa ashtept sa revii cu un nou post in care sa ne explici [daca eshti dragutz] ce anume ar trebui sa discutam noi aici pentru a nu mai produce sila cititorilor.
Eu nu stiu ce anime ati vazut voi si care este nivelul vostru de intelegere, dar din cate am inteles citind pe sarite....nu-i la nivelul nostru.(scuze daca e sa jicnesc pe careva, dar asta a fost prima impresie, iar prin nostru ma refer la cei 3)
Poate ca Urfe shi Dayane nu sunt de aceeashi parere cu tine. Eu zic sa vorbeshti deocamdata in numele tau propriu shi personal. Ce anime-uri am vazut? Te asigur ca nu destule [acum vorbesc in numele meu propriu shi personal]. Am deschis acest subiect tocmai pentru ca vroiam sa aflu mai multe despre aceasta arta - imi permitzi sa o numesc arta? - am vrut ca aici sa discute libershi aia care se pricep cat de cat la subiect shi aia care se dau mari maeshtri. Eu nu m-am bagat in categoria din urma - prefer sa invatz tot timpul. Cat despre nivelul meu de intzelegere, ai dreptate - sunt putzin retardat mintal. Itzi multzumesc mult ca discutzi in asha fel incat sa priceapa tot prostul dar in primul rand vreau sa-tzi multzumesc ca te-ai coborat la nivelul meu. Trebuie sa fie greu, nu? Scuza-ma daca te-am jicnit da' asta a fost prima MEA impresie.
Deci voi faceti exact aceeasi greseala ca oricare om: va uitati la anime ca la un desen obisnuit sau cautati realitate :-? Mai oameni buni nu gasesti realitate nici in Tom si Jerry si in nici un desen animat(ex. a fost aleatoriu). Pai animele sunt facute special pt. cei care inteleg un mesaj spus mai mult sau mai putin subtil.
Deci ai dreptate, evident. Noi ne uitam la un anime ca la un desen animat obishnuit - oare se vor a fi altceva? Hmmmm... Sigur tu shtii mai multe. E drept ca eu am incercat sa caut acel sambure de adevar ce ar putea sta la baza oricarei poveste de tip anime. Poate am greshit, poate nu. Insa fii sigur ca n-o sa ma opresc doar pentru ca zici tu ca ceea ce fac eu e greshit. Sa-mi explici mai pe larg ce anume gaseshti TU in anime-uri.
NoOne ma bucur ca ai vazut Samurai Deeper Kyo, de fapt asta e seria la care ma uit eu acuma :D . Sunt curios de unde o ai.
Mi-a adus-o zana buna pentru ca am fost baiat cuminte cand am fost mic.
Aici ai dreptate ca exista o realitate in acest anime, dar este printre putinele.
Ej sigur? :roll: Intreb mah, nu dau cu paru' sa shtii.
Anime cu o oarecare rezonanta istorica au si o parte de realitate, dar daca te uiti la anime precum : Guyver, Bubblegun Crisis, Neon Genesis Evangelion, X:1999, GITS , DBZ/GT , etc in astea nu poti sa ai relitate . Sunt genul SF sau genul Actiune care nu au nici o legatura cu ce a fost sau ceea ce este. Poate BubbleGum Crisis cu boomeri, ca vad ca japonezii deja au inceput sa fabrice roboti cu un AI destul de dezvoltat.
Bun, daca nu au legatura cu trecutul au legatura cu viitorul shi tot se leaga de realitate. Nu potzi afirma ca un anime este pura fictziune. Simpla prezentza a unui om aduce desenul animat in apropierea realului.
Sunt de acord cu draga mea prietena Diana, cand spune ca anime sunt o oaza de evadare. De fapt pe forumul nostru s-a dezbatut pe acest subiect mult timp.
O oaza de evadare in ce? Sau spre ce? Sau de ce ? La intrebarile astea atzi raspuns pe forum-ul vostru? Ca sunt curios daca atzi reushit sa tragetzi linie shi sa facetzi suma. Sau va da shi voua - asha cum imi da mie - cu virgula ???
As mai scrie, dar nu mai am timp, dar promit ca revin cu alte idei, dar intre timp impatimiti acestui gen pot accesa forumul nostru la :http://www.roanime.board.dk3.com
Nu cred ca o sa am curajul sa intru in acel forum. Nu cred ca m-ash putea ridica la nivelul vostru. In schimb, la noi aici, oricine este binevenit atata timp cat nu vine sa dea lectzii gratuite de spart in figuri. Oricum, eu te ashtept oooo, Inger al Mortzii...
Acuma fara bashca. Chiar vreau ca acest subiect sa fie cat mai dinamic. Daca lancezeshte atunci venitzi voi cu idei. Pe mine atata m-a dus capul. *se inclina umil*
Tu cauti realitate in anime-uri? ...
Da, asta am cautat. Farama de realitate. De ce? Pentru ca vreau sa intzeleg cum evolueaza lucrurile. Ce anume impinge realul spre imaginar. Ce anume declansheaza imaginatzia shi pana unde poate fi ea dusa.
Eu caut o posibilitate de evadare din cotidian..parte de realitate am zilnic. Caut idei noi...posibilitati de exprimare...ceva care sa ma faca ca in fiecare dimineata sa zambesc.
Lucru din ce in ce mai greu de gasit, nu? Intr-un cotidian care ne sufoca prin insashi realitatea sa... da, multzi aleg un refugiu. Fie el poveshtile SF, sau poveshtile fantasy, desenele animate sau filmele obishnuite - acest refugiu nu reprezinta decat lumea noastra, lume care o cream noi pentru noi. O lume in care noi controlam cine cashtiga shi cine pierde. O lume in care binele invinge intotdeauna. Oare astfel de lumi sunt prezentate shi in anime-uri? Eu zic ca da.
Shi atunci sa ne fie rushine ca ne uitam la desene animate? Oameni in toata firea se uita la desene animate. DA BAI TZARA BAI... EU MA UIT LA DESENE ANIMATE !!!!
Death Angel folosea un cuvant. Vreau sa-l folosesc shi eu. SILA. Mi-e SILA de lumea asta in care traim, o lume care a ajuns de toata bataia de joc. O lume in care omul nu mai reprezinta fiintza ganditoare care l-a desprins de animale. In acest moment eu l-ash cobora undeva sub regnul animal. Mi-e SILA de ce se intampla in stanga shi in dreapta mea. De ce sa-mi fie rushine ca aleg acea lume fantastica in care totul e bine? Lumea aia in care binele invinge intotdoauna... o lume in care eroii sunt recompensatzi...
Prefer sa vad o cearta intre Tom shi Jerry decat sa vad cum un copil e bagat in spital de proprii parintzi pentru ca a facut nu shtiu eu ce prostie. Prefer sa-l admir pe Kyo - pe recele shi neinduratorul Kyo - decat sa vad golanii de cartier care n-au alta treaba decat... PUAH!!!! Subiectul de aberatzii e in alta parte - ma opresc aici.
Dar ce conteaza ca ai "puterea lunii" ca sa distrugi raii..cand ti-e frica si plangi intotdeauna? (Sailor Moon).
Multzumesc mult pentru citat Dayane. Mi-am permis sa-l folosesc fara acordul tau.
Death Angel
07 Jun 2003, 14:51
Am promis ca revin asa ca am revenit. Hai sa raspund pe rand provocarilor. 8)
NoOne se pare ca presupunerea facuta de mine este adevarata. SILA a fost initial provocata de nr. de posatri, care era cam mare pt. timpul scurt pe care il aveam, asa ca de aia am zis ca mi-a fost sila, eu tintind sa postez. Dar am luat pagina offline si am citit....am citit....si m-a apucat cu adevarat sila. Dar n-am inteles reactia ta. Care-i faza nu are voie omului sa-i fie sila?
Recunost se pare ca ati vazut "ceva" anime, din cate vad tu esti cel cu cele mai multe la activ, bravo esti pe calea cea buna....., dar restul sunt cam pe din afara subiectului, mai ales MihaiD de care o sa ma ocup imediat ce termin cu tine, de fapt postul lui fiind cel care m-a facut sa intru pe forum.
Mai Nimeni, scuza-ma ca am indrasnit sa ma ridic la maestru :-? . Tu nu prea cred ca suporti oameni care iti atrag atentia, iar daca tu vrei un battle cu mine, s-ar putea sa-ti para rau. Pai tu nu esti in stare sa integrezi un desen in categoria anime si tu o faci pe desteptul cu mine? Te asigur eu: Sailor Moon este anime. Crezi ca postul tau ma va face sa ce? Iti garantez eu ca ma va face sa iti arat ce inseamna luat peste picior.
Daca tu te consideri retardat, eu n-am ce-ti face. Asta e... adevarul doare. Cat despre "coborat"...... cam ai dreptate..... asta a fost si prima
mea impresie despre tine > josul
Eu ce vad in anime ?Eu vad o arta, vad un spatiu de evadare, vad povesti fascinante, vad idei geniale, vad ipoteze noi despre mai multe lucruri, vad invataminte, vad o alta lume. Daca voi nu sunteti in stare de a vedea povestea in poveste, ideea in idee, atunci, scuza-ma, aveti aceeasi capacitate intelectuala de a percepe un fenomen precum anime ca un copil de 6-7 ani.
Tu zici ca mai bine te uiti la Tom si Jerry decat la Stirile de la ora 5? Si tu cauti realitatea in anime :-? . Nu vezi ca te contrazici? Eu unul prefer o stire de la ora 5 decat o aberatie pt. copii de 3-4 ani.
Te-as ruga ca atunci cand cineva iti pune o intrebare, sa-i raspunzi cum trebuie nu la misto, ca s-ar putea sa te pui cu cine nu trebuie.
Eu nu stiu ce calcul matematic ai facut tu si ce virgule ti-au dat tie, dar faza e ca mie mi-a dat cum trebuie. De fapt nici nu inteleg rostul unui calcul pt. asa ceva. Anime-le sunt o oaza de evadare spre o alta lume, spre vise, spre ireal. Daca n-ai inteles asta chiar ca ...... Eu unul sunt satul de toate prostiile de filme care sunt la telivizor si cinema. Noroc ca mai apare un Matrix Reloaded(Reincarcat pt. tampi care au tradus titlul).
Nu crezi ca ai curaj ca itri pe forum? Nici eu n-as avea in locul tau, dar intra, pt. ca iti garantez ca n-o sa mai iau de tine. Si in plus eu nu dau lecti de "spart in figuri" cum ai spus tu :-? , eu v-am atras atentia ca c-am o scaldati si ca nu sunteti destul de pregatiti pt. discuti de acest gen.
Tu tot o bati in cap cu Kyo. Mai schimba subiectul ca in toate postarile am gasit ceva cu Kyo. Macar daca era ala din KOF(presupun ca sti ce-i asta)
Ti-as mai scrie ceva, dar o sa mai intre un prieten si-l las pe el sa te termine, de altfel mi-e cam SILA sa-ti mai scriu, mai trebuie sa ma iau si de altii. Iti mai zic doar atat > Did you hear it? The Voice of the Wind? If you did your dead.
Un lucru care m-a speriat este ca voi tot ii dati in cap cu Sandy Bell si Sailor Moon. Ma sunteti cumva yoai? Astea-s pt. fetite nu pt. baiati. Daca vreti sa mai aflati nume de anime vechi uite doua care sigur va vor aduce aminte de copilarie: Sabre Raider and The Starsheriffs si Voltron. Astea-s anime pt. baieti nu panaramele alea, care mai bine le faceau hentai :D
Death Angel
07 Jun 2003, 15:14
Acuma ca am terminat-o cu un "fan" sa iau pe altul care chiar ca n-are ce cauta intr-o discutie de anime si care mai bine se duce si se uita la Cartoon Network ca acolo sunt desene pt. capacitatea lui. Acel este MihaiD.
Ma tu esti total pe din afara subiectului. Am si eu o intrebare : Tu ai vazut anime la viata ta sau vorbesti ca sa nu adormi? Sau ai vazut ai alte anime decat Sailor Moon si Sandy Bell(apropo asa se scriu).
Pai un newbie in ale anime-lor te crede si isi imagineaza ca Powerpuff Girls este anime, ca asta reiese din "desteapta" ta definitie.
Uite aici definitie de anime: animele sunt desene animate facute de JAPONEZI. Deci daca nu ai vazut mai multe anime si nu ai ochiul format, nu poti sa le deosebesti, decat daca te uiti la credite si vezi numai nume japoneze.
Interesante nr zici tu pt cap: 1/5 si 1/7 din corp? Ai stat si ai masurat nu? Sau iarasi iti dai cu parerea, care e total eronata. Poate n-ai vazut Guyver, DBZ/GT, Samurai Deeper Kyo sau Vampire Hunter D BloodLust sau Ninja Scroll(si astea-s doar cateva exemple) Iti spun eu dupa ce vezi cel putin BloodLust o sa-ti mananci cuvintele?
Auzi tu miscare este deloc :-? Ma apuca o SILA sa-ti mai raspund si la aberatia asta.....incat o s-o depasesc, numai pt. tine. Ma poate tu confunzi animele cu vrun desen de-a tau de pe CN. Sau poate eu m-am uitat la altceva si nu la anime. Sfatul meu este sa te duci la un control oftalmologic ca nu cred ca vezi bine. Daca tu imi arati mie in ce anime ai vazut tu ca personajele sunt statice esti tare. Poate te refereai la vrun desen preferat de tine Disney si ai incurcat oalele.
Unde naiba ai vazut tu ca la o explozie sa fie statice personajele, nu stiu, dar poate imi vei spune.
Poate in hentai-urile alea boundage alea tale sunt personajele statice, ca ce-i drept e cam greu sa te misti cand esti legat.
Deic sfatul meu pt. toti este > daca nu aveti argumente sa va suportati aberatiile nu mai scrieti, iar pt. tine MihaiD> du-te la hentai-urile tale ca pe alea sigur le poti intlege, si lasa animele ca nu-s de tine.
Anime-urile nu sunt decat niste filme. Nu cred ca ar trebui sa treci printr-o experienta deosebita sau ca trebuie sa ai nu stiu ce cultura (ar insemna ca toti fanii anime-ului sa fie cultii lumii, sau opusul - incultii); nu e ezoteric (cu unele exceptii). Pe mine ma atrag modul in care se spune povestea si lipsa limitelor.
Nu stiu daca m-am exprimat prea clar. Un critic open-minded sunt sigur ca aprecieze un film reusit, inclusiv un anime.
Si nu cred ca daca nu esti otaku nu pricepi nimic.
Exemplu de realitate in fictiune: scenaristul care a scris Neon Genesis Evangelion trecea printr-o depresie si lua sedative & Co.Povestea creata este geniala (mi se pare mie, poate fi fel de bine si o porcarie... ), dar si bolnava. Personajele sunt orice, dar numai obisnuite nu. Chiar el a spus ca ceea ce simtea atunci a 'folosit ca material'.
chibiMox
07 Jun 2003, 16:21
..Au ! :o
Mai intai sa maprezint .. Marius, fac parte tot din Ro-Anime si vreau mai intai sa spun ca cea ce a zis DeathAngel mai sus e parerea lui .. FALMINGurile nu-si aveau rostul
Pe de o parte acelasi impuls l-am avut si eu la adresa ignorantzei unora care au puterea sa faca rau unui fenomen in crestere la noi in tara. Nu e cazul celor de aici pentru ca gusturile nu se discuta si fiecare are dreptul la opinie. Dar cand unii prea-destepti domni sau doame ziaristi/iste publica articole pe 2 pagini de ziar "foarte bine documentat" .. din care rezulta ca animele ne sufoca deja, ca tinerii care se uita la asa ceva au tendintza sa se arunce de pe blocuri pt a zbura, ca cei maturi se refugiaza in hentaiuri si ca "oameni buni scapa cine poate" .. atunci orice remarca negativa gratuita ne cam supara.
Dar totusi aici parerile si opiniile se pot discuta civilizat mai ales ca noOne pare "de-al nostru" :D
Si acum parerea mea :
- despre desene animate in general .. io cred ca am fost ingradid prea mult cat am fost mic cu desene animate numai in weekend pentru ca la varsta de 25 de ani inca imi plac si o recunosc :D vorba ta NoOne .. DA DOM'LE MA UIT LA DESENE ANIMATE CHIAR DACA NU MA LASA NEVASTA !!
- despre anime .. sunt o categorie aparte prin faptul ca e o arta care trateaza (la fel ca si filmele) un spectru larg de subiecte .. subiecte la care Disney nici nu are curaj sa se gandeasca din cauza ca au alt target de piata
/set flaming on
Da, asta am cautat. Farama de realitate. De ce? Pentru ca vreau sa intzeleg cum evolueaza lucrurile. Ce anume impinge realul spre imaginar. Ce anume declansheaza imaginatzia shi pana unde poate fi ea dusa.
Cum evolueaza lucrurile...pt mine. Pai nu intotdeauna imi convine cu ce ma intalnesc in viata de zi cu zi (parca am mai spus asta). Asta este farama mea de realitate. Si cand ma apuca singuratatea, sau tristetea, sau melancolia incep sa caut ceva care sa imi ridica moralul. Si am gasit. Anime-urile :)
Ce anume declanseaza imaginatia? Nevoia de altceva decat ai. Simplu nu?
Si mie mi-a placut Sailor Moon...si inca imi mai place :). Mi-a inflacarat imginatia ani in sir...nu accept sa fie criticat doar pt . ca e mai romatic si personajele sunt fete.
:) I like U guys. Caposhi, intzepatzi, duri cu aia care va calca pe bataturi - asha cum ar trebui sa fie nishte "mici maniaci". Dar eu in primul rand vad in voi nishte persoane care au un chef nebun sa vorbeasca. Am dreptate? Ma bucur nespus ca v-atzi oprit pe-aici, pe la noi. O sa am multe de invatzat. :)
Inca o data "Bine atzi venit!".
Acum e randul vostru sa indreptatzi discutzia intr-o directzie normala. Eu ziceam ca fiecare sa zica doua cuvinte despre anime-ul preferat. Daca vretzi putetzi face shi voi asta. Daca nu, hai sa vedem ce putem spune despre acest subiect - ceva ce inca nu s-a spus.
P.S. Death Angel special pentru tine mi-am schimbat semnatura. :P So, U liked the voice of the wind? :)
Satsujinken katsujinken - "Sabia care ia viatza, sabia care da viatza". Tu pe care ai folosit-o? :roll:
Sidonix
07 Jun 2003, 20:21
Hello.Or Something.
Prezentza mea pe acest forum probabil nu este necesara ...decit pentru acest subiect ..daca poate fi numit astfel...Imi pare rau ca deranjez minunata lume a filmului dar pentru mine magia lui a apus cu mult timp in urma...
Un lucru ma deranjeaza aici .. trecind peste ignorantza sau nepriceperea unor membri din aceasta comunitate care poate fi insultatoare pentru un otaku ... modul in care este tratat subiectul si in special locul unde a fost introdus ..Filme In general..ha.. Niciodata nu Pot fi comparate cu un anime .no mater what...Voi cautati sensuri in dictionare dar el nu reprezinta decit un singur lucru : imaginatia creatorului lor care imbraca forme si moduri de exprimare diferite oscilind intre extreme ale trairilor umane -frustrari,psihoze,bucurie,impliniri,idealuri,vise incatusate..etc. Zimbetul sau durerea unui caracter animat este redata in stare pura..fiind accentuata de dramatismul caracteristic natiei nipone...Citat al unui renumit mangaka : "Cind decid ca aceasta dunga de creion trebuie sa zimbeasca ..niciodata ea nu va fi trista..iar cind va fi trista niciodata nu va schita un zimbet pentru ca eu creatorul ii decid soarta."
Realitatea din anime pe care o cautati voi este utopica...tot ce gasiti sunt doar refugii ratacite ale creatorului respectiv...Se poate spune ca un vis poate deveni realitate..poate.. dar noi nu mai avem capabilitatea de a visa frumos de mult timp din pacate....iar cei care inca mai viseaza nu au puterea sau vointza de a o schimba...
Personal nu-mi pasa de viitor..pentru ca mi-e drag prezentul viitorului......
Urfe imi pare rau ca trebuie sa spun asta dar mi-e rusine..de afirmatia ta...anime este totusi mai mult decit o pelicula...DeathAngel ..my friend ..te aprinzi si nu ai pentru cine aici...totul e de gheatza...
Sayonara!
Death Angel
07 Jun 2003, 22:03
Frumoase cuvinte prietene. Merg direct la suflet. Cat despre aprindere... poate reusesc sa topesc cativa si sa-i salvez din aceasta lume insolenta....asa ca cine vrea sa cunoasca anie sa vina cu mine, cred ca pt. unii mai este o sansa. Cel putin cred ca pe NoOne il pot salva, desi nu mi-a placut atitudinea lui. De fapt chiar vad sa mi-a urmat sfatul si s-a logat pe forum.
NoOne > ma simt flatat de faptul ca ti-ai schimbat semnatura doar pt. mine si ca sa vezi ca sunt de treaba iti dedic semnatura mea tie. Oricum te astept pe celalat forum.
Preferatul meu este Neon Genesis Evangelion. Prin 97 - 98 am gasit o temaa pe un Chip. De atunci am tot visat sa-l vad. Prin 2000 a fost un documentar pe Arte, despre Japonia. Atunci am aflat mai mult despre el (serie de cult etc., ai am vazut circa 30 de secunde din primul episod!). Intre timp am vazut atat serialul cat si cele doua filme (s-au difuzat, de exemplu, pe VOX).
Serialul - produs de Gainax, regizat de Hideaki Anno (respectat de Hayao Miyazaki insusi; Anno - a regizat un Animatrix, The Second Ren.), scris de Yoshiyuki Sadamoto - are 26 de episoade. MERITA. Desi cu roboti gigantici (care de fapt nu sunt roboti.. cei rai sunt 'Ingeri', iar cei buni sunt 'Eva'), nu este un mecha.
NoOne, pentru un otaku it's a must.
Balthasar
07 Jun 2003, 22:47
Pentru inceput ,cateva vorbe despre mine. Ma numesc Bogdan si sunt membru al forumului Ro-Anime. Motivul inscrierii mele aici este doar ca sa vorbesc despre anime.
Primul meu anime a fost Sailor Moon dupa care a urmat Captain Tsubasa si Lupin III. Dupa ce au apus posturile italiene am cam ramas in pana de anime pana ce mi-am luat PC. Apoi inceput sa vad anime dupa anime.
NoOne, pentru un otaku it's a must.
Hai. *se apleaca in stilul traditzional japonez*
O rugaminte de inceput [pentru ca suntem, zic eu, la inceput]: unele cuvinte s-au explicat in acest subiect [de bine de rau]. Daca voi consideratzi ca ar trebui sa mai shtim shi altele [sa dau doar un exemplu: otaku] eu cel putzin voi sta cu ochii mari.
Mi-ar face o mare placere ca in acest subiect sa dam / primim mici lectzii de cultura, arta japoneza [acesta era motivul pentru care incercam sa apropii anime-urile de real]. Deja nota filozofica i s-a dat acestui thread. :)
APoKLips
07 Jun 2003, 23:19
Moamaaaaaa> se muta forumul si nu stiu. :o
(*) Si mie mi sa pare superb Neon Genesis Evangelion, si l-am urmarit cu inima-n dinti(eh nu chiar). Desi am nick-ul asa cum e, nu are legatura cu tema NGE.
(*) Ca sa zic tot de o serie in genul acesta, dar parerea mea( nu a tuturor) ca e la fel de bun, chiar daca se aseamana, este "Rah Xephon". Credeti-ma, mai ales ca in momentul in care scriu ascult OST-urile(origina sound tracks) de la "Sailor Moon" si sunt foarte emotionat( o sa vb si de asta) Rah si NGE au tema comuna a devenirii creatiei insusi creator. Este superb si necesita, credeti-ma o mare intelegere si un spirit de observatie foarte bun ca sa le intelegi in detaliu, care te face sa contemplezi- putin spus sa fi pus pe ganduri( eu vreu sa le mai vad macar o data fiecare).
(*) Ca film, cel mai aproape de tema aceasta mi s-a parut "Akira", care are ca tema si puterea fiintei insesi (nu a trupului ci a fiintei in sine) de a evolua, precum un organism, si sincer, este doar un anime, dar... woaw.
(*) "Sprigan", hm iara se aseamana, dar aici un copil, experiment militar al americanilor, ajunge sa infrunte insesi mania creatorului, influentata de ... un pusti.. dar mama ce pusti . ( Poate ca va induc in eroare cu exprimarea ... dar daca va place Matrix, SG - uitati-va ca veti intelege la ce ma refer)
(*) Tanda daaaaaaaaaam: acuma vine vorba despre "Ghost in the shell" - hm ... no words... realy.. vizitati forumul Ro-Anime si veti vedea dece nu se poate ...
(*) Anime e pentru toate varstele, si cuprinde unele subiecte care cu greu sunt surprinse in filme, si eu iubesc un film bun, dar mai mult un anime, desi dupa ce vad un anime care merge la suflet( aka GITS, Akira,NGE,RahXephon ) waleeeeeuu, parca trece trenul si... eu raman aici, si parca ar trebui sa fiu departe , in drum spre ceva... dar... eu tot aicea sunt.
(*) Incercati sa urmariti un anime fara violenta sau sex ( aka hentai) , sa vedeti ce senzatie superbe de beatitudine ai ( macar temporar ), si chiar daca nu, tot trezeste in tine o licarire .. un ceva
(*) Mai, ingerul mortii, omul vroia sa invete, si tu? e drept ca aveti colti amandoi, dar sa vedeti ce bine va veti intelege mai incolo, cand va viziona si noOne ceva mai mult. Dar nu cantitate te face sa iubesti si sa intelegi anime, ci personalitatea ta, si mai ales personalitatea celor care l-au facut si regizat, ideea, poate animatia net, si nu glumesc , net superioara celei din vest (luati un film anime mediocru si comparati-l cu unul mediocru gen CN daca se poate si vei intelege) Oricum, anime e mai mult decat animatie, si cum doreste si noOne sa il numeasca- E O ARTA!!!
hm....Parca semanatura nu e destul....
Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh!!!
Got the :idea: yet ?!
PS: Uitasem de "Sailor Moon": pai ce e de zis, e romantic dara, dar... moamaaaaa ... sunt la suflet OST-urile !!! sunt pline de traire, dar imi pare rau ca au lungit serialul ca pe urechile magarului, si ideeile frumoase deveneau plictisitoare.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Intr-adevar, se muta forum-ul. :wink: Multe nume imi sunt deja cunoscute dar am asha un sentiment [poate e vocea vantului care imi shopteshte] ca vor fi mai multzi. Mult mai multzi. Circa 90 daca am intzeles eu bine. :)
Nu pot sa va fac o primire individuala asha ca intind covorul roshu shi va invit inauntru. Nici la voi, pe Ro-Anime nu e altfel - Dayane a depistat prima "intrusul". :P
Death Angel, nu cred ca va fi nevoie sa fiu salvat. Sunt pierdut pentru societatea asta. :roll: M-au prins anime-urile. BTW, nu cred ca ai ajuns la fel de "diliu" ca mine [sau poate ai ajuns :wink: ] incat sa te plimbi pe strada shi sa vrei sa simtzi in mana o Muramasa sau sa te ashteptzi ca la un murmur sa apara langa tine Sasuke. :oops: Sper ca nu citeshte nici un doctor de la Spitalul 9 randurile mele.
Cred ca am o adevarata fixatzie pentru Kyo - dar am o vaga impresie ca o sa mai discutam despre "Samurai Deeper Kyo". Mi-am scos de pe net cam 70% din soundtrack shi inca ma chinui cu restul. Shi ca veni vorba de soundtrack [Death Angel nu citi urmatoarele randuri] am luat shi ceva melodii din Sailor Moon. Mi se pare mie sau Mae shi-a imprumutat vioara pentru acest anime? :roll:
He! He! O sa am ceva treaba cu thread-ul asta.
In rest doar doua vorbe:
ANIME RULZ !!!!!!!!!
Samurai Deeper Kyo nu am vazut... :oops: .. si nici nu stiu ce OST are. Din cat am eu, prefer cel de la NGE, Sailor Moon, Noir si Lain...
Balthasar
08 Jun 2003, 09:14
OST-uri....Hehehe. Urfe, iti recomand sa iei Kimagure Orange Road- Best Collection. Are melodii super. Sau un Bubbglegum Crisis acolo.
NoOne am eu ost-uriLE de la SM ,NGE , Lain, Noir si altele asa ca o sa le poti lua de la mine cand ne intalnim.
Daca nu ai inca Samurai Deeper Kyo il am eu :D .
Cum sa nu-l am pe "Kyo"? E singurul serial care il am shi eu. Am stat 3 zile sa-l scot de pe kazaa. Shi am shi OST-ul - o bucata buna din el. Ma innebunesc instrumentalele alea.
Singurul serial? Oare cum vei reactiona cand vei vedea si restul... Huuuuh... RahXephon, Cowboy Bebop, Lain, Video Girl Ai, Noir... Dar al doilea sa fie NGE!
chibiMox
09 Jun 2003, 12:06
Decat sa vorbesc despre seria preferata mai bine pun niste intrebari retorice .. :
- De ce la noi Animele este pus in aceeasi galeata cu Tom si Jerry ?
- De ce la noi cei care se uita la anime si au varste de peste 16-18 ani sunt considerati ciudati de societate, in timp ce in alte tari se tin simpozioane pe tema asta cu vizionari si cu artisti invitati din Japonia ??
- Cand o sa se plictiseasca romanii de idei preconcepute ?
- Cand o sa se strezeasca un roman deshtept si cu bani sa faca un canal privat de Anime ? :D
....
Daca sunt intrebari retorice ... sa le lasam fara raspunsuri. Oricum, eu sunt sigur ca cineva le va citi.
P.S. Al doilea serial va fi NGE. Acuma lucrez sa fac rost de el. :wink:
blitz43
09 Jun 2003, 15:39
bah, da' de pokemon nu ziceti nica???? :lol: :) :D
chibiMox
09 Jun 2003, 16:21
Ba zicem cum nu ..
- tinta de audienta e 6-8 ani
- este creeat special cu potential comercial ridicat - cartzi, cartoane, jocuri .. blablabla .. deobicei lansate odata cu seria
- a facut ca in Romania sa se inteleaga ANIME = POKEMON
http://www.smilies.nl/nono.gif
De aceea noi in RoAnime il "iubim" nespus de mult .. esti interesat de episoade ?? .. ghinion .. n-avem
http://www.smilies.nl/rough/flamethrower.gifhttp://www.smilies.nl/pokemon/satoshi.gifhttp://www.smilies.nl/rough/rocketwhore.gif
Faina semnatura :D
P.S. dar ca sa testam teoria .. ia zi domnule Blitz .. ce ai auzit tu de anime ? .. desenele alea japoneze ..
Hell_Girl
10 Jun 2003, 22:01
Intrebare: As vrea si eu sa stiu daca anime-uri ca Ah! My Godess, Armitage, The Boy Who Saw the Wind, Metropolis etc sunt in engleza sau in japoneza. Nu as vrea sa am surprize.
Anime-uri luate de unde? De-alea scoase de pe kazaa? Oricum, no matter. Sa-tzi zic ce am observat eu: anime-urile care sunt in japoneza au avut parte de oameni deshteptzi care shi-au pierdut timpul shi le-au subtitrat in engleza. Pentru restul nu cred ca ar fi probleme.
Am intzeles insa ca ar exista o idee mareatza printre unii oameni shi mai deshteptzi din Romania care vor sa realizeze subtitrari in... ta-ta-ta-ta-ta-ta.... ei bine, DA! ... in romana. Shi daca aceasta idee nu exista, inseamna ca oi fi intzeles eu greshit. :oops:
----------------------------------------------------------------------------------
Hell_Girl
10 Jun 2003, 22:32
Nu de pe Kazaa ca am dial-up, de la diversi cu cd-uri pirat. Oricum la alea care au subtitrare scrie in dreptul lor, la astea nu scria. De asta intreb si eu!
:oops: Nu se zice CD-uri pirat in gura mare. :oops:
Oricum, pana cand in Romania se va deschide o piatza legala unde sa se vanda produse de tip anime, hentai sau manga eu consider ca oamenii ashtia care se chinuie zi shi noapte sa faca rost de aceste "produse interzise" ar trebui sa se numeasca oricum numa' piratzi nu. Mor cand vad ca toate rahaturile alea pornografice le potzi gasi in orice sex-shop sau pe orice taraba da' o revista de benzi desenate [cu Kyo sau cu Spiderman] potzi sa o cautzi shi'n gaura de sharpe ca tot n-o gaseshti.
P.S. Imi cer scuze ca am avut indrazneala de a compara piatza porno cu cea de anime-uri. Romania merita sa o aiba pe prima la rang de cinste. Bravo! *aplauze* Asha va vreau! Oferitzi-le copiilor voshtri ce-i mai bun.
Mai este oare ceva de adaugat ????
APoKLips
10 Jun 2003, 23:05
Mah , lasa deoparte Spiderman-ul, e si al fain, dar nu e anime.
:>
Nu toate anime-urile sint cu licentza, cea ce nu inseamna ca e legal sa le cumperi sau distribui.. Exista animeuri care se distribui gratuit dar fara bani, distributia se face intre fani( chiar producatorii mentioneaza ca nu e de vanzare sau pentru inchiriat, si ca roaga sa se opreasca distributia unui anime o data ce acesta este cu copyright-at)
Cautati pplz anime de oamani mari, chiar daca suna ciudat, veti ramane uitmiti la ce idei sunt dezbatute in anime.
chibimox avea dreptate asupra Pokemon!!!
Hell_Girl
10 Jun 2003, 23:10
pai si raspunsul la intrebarea mea???????
APoKLips
10 Jun 2003, 23:14
De obicei ca sa ai o parere cat mai corecta asupra unui anime e bine sa-l vezi in japoneza , dar cu subtitrare in engleza. In japoneza precis gasesti, si precis si subtitrare. Acuma depinde de cat de noi sunt animeurile acelea.
blitz43
11 Jun 2003, 09:22
Ba zicem cum nu ..
- tinta de audienta e 6-8 ani
- este creeat special cu potential comercial ridicat - cartzi, cartoane, jocuri .. blablabla .. deobicei lansate odata cu seria
- a facut ca in Romania sa se inteleaga ANIME = POKEMON
http://www.smilies.nl/nono.gif
De aceea noi in RoAnime il "iubim" nespus de mult .. esti interesat de episoade ?? .. ghinion .. n-avem
Faina semnatura :D
P.S. dar ca sa testam teoria .. ia zi domnule Blitz .. ce ai auzit tu de anime ? .. desenele alea japoneze ..
mah, sa fiu cinstit n-am prea auzit nimic.... pe deasupra nu ma intereseaza. am vazut o data la un pretin niste porneturi animate, manga (nu-i asa?), da' m-au lasat cam rece. Era plin de spermii si fetitele alea tipau ca din gura de sarpe. In rest ce-au mai dat astia pe la tembelizor, cĂ¢nd mergeam pe la Cluj, la un nepotel (6 ani). Anyway, tu esti un otaku?
Va salut!
pentru Hell_Girl
Ah! My Godess- in japoneza subtitrat in engleza
Armitage- in engleza
The Boy Who Saw the Wind- japonea subtitrat in engleza
Metropolis - japoneza subtitrat in engleza
( asa le am eu :wink: )
blitz43 nu judeca un intreg curent dupa cateva ''muraturi'' ; anime-urile inseamna mai mult decat hentai-urile ( ca asa se numesc :) ) pe care le-ai vazut ; mult mult mai mult :wink:
ps: unele s-ar putea sa-ti placa si tie :)
blitz43
11 Jun 2003, 12:26
mah, eu unul nu le judec de loc...
:x tot ce-am vazut nu (prea) m-a convins deloc. :x
poate oi fi eu incuiat? who knows? who cares?
Gusturile nu se discuta!
Va salut! 8)
Hell_Girl
11 Jun 2003, 19:39
pentru Hell_Girl
Ah! My Godess- in japoneza subtitrat in engleza
Armitage- in engleza
The Boy Who Saw the Wind- japonea subtitrat in engleza
Metropolis - japoneza subtitrat in engleza
( asa le am eu :wink: )
Merci mult pentru iluminare. :D
Stiai, de exemplu, ca un anime a fost castgator acum vreo cativa ani la Cannes?
Da, gusturile. Dar nu toate anime-urile sunt acelasi lucru. Sunt pe categorii de varsta; SF-uri, istorice, drame etc. Asta este ideea de baza cu anime-urile: ca sunt filme.. desenate.
La fel as putea spune ca am vazut un film de serie F, si ca mie nu imi plac filmele... pentru ca acel un film nu m-a impresionat.
Urfe, ai uitat de Spirited Away , care a castigat Oscarul anul asta :D
ps: cu placere Hell_Girl :)
blitz43 sunt sigur ca nu esti " incuiat " :wink: ( imi place foarte mult semnatura ta " cel ce te enerveaza te invinge" :D ) asa ca ma ofer eu sa-ti creez oportunitatea de a judeca anime la adevarata lor valoarea si iti fac cadou ,daca vrei , 2 anime-uri pe care le consider eu mai reprezentative ( care mi-au placut mie foarte mult :) ) Armitage III si Ghost in the Shell ; Daca accepti cadoul meu , vizionezi respectivele animeuri si nu-ti place nici unul dintre ele , atunci inseamna ca nu-ti place acest stil de animatie :( .
Astept pm de la tine , daca accepti sau nu oferta mea :wink:
bafta
Lokibra
13 Jun 2003, 11:24
domnul Blitzz va participa cat de curand la o sesiune prelungita de anime. asta o promite colegul de servici, onorabilul subsemnat. :evil:
in viitorul apropiat vom servi un Metropolis, urmat indeaproape de un sangeros Fist Of The North Star (de care, by the way, nu prea am vazut ca s-a pomenit pe aici... asta as putea sa spun ca ar fi un clasic pentru mine, l-am vazut pe o caseta video cand eram prichindel), apoi trecem la Miyazaki stuff, gen Mononoke si Grave of the Fireflies...
apropo, m-ar interesa parerea cuiva despre Ninja Scrolls... nu mai stiu daca s-a mai discutat, dar am auzit lucruri bune...
Hell_Girl
13 Jun 2003, 17:37
Cultura Pokemon se extinde: azi va fi filmul pe HBO.
Ninja Scrolls hmm...
A fost primul anime pe care l-am servit, si am numai lucruri bune (grafica foarte buna, violenta etc) de spus despre el ( si-l recomand la toata lumea sa-l incerce).
Hell_Girl
16 Jun 2003, 00:00
Am o propunere: intrati pe www.hbo.ro si bombardati-i cu mesaje, sa dea si alte anime-uri in afara de Digimon si Pokemon. Poate o sa tina cont de chestia asta daca trimit mai multi mesaje.
Io vreau sa se reia seria MIhaela, unde trebuie sa bombardez cu mesaje?
Daca ma mai gindesc un pic, nici Miaunel si Balanel n-au fost foarte rele; ca sa nu mai vorbesc de CAPODOPERA Lolek si Bolek.
....asta ca sa contracarez invazia de desene animate occidentale (aici intra si alea japoneze?).....
blitz43
17 Jun 2003, 15:05
las' ca nu erau rele nici alea rusesti cu lupu si epulasu...
Nu zaiet, pagadi! :D :D :D
Nu prea-mi placeau alea rusesti....Daca mai tii minte, mai erau unele occidentale, au fost la TVR prin 80-85 maxim; era ceva cu niste animale in padure si cu un fermier "rau"...care de fapt nu era foarte rau....ce incoerent sint...
blitz43
17 Jun 2003, 15:45
ceva S&M? :lol:
sefu, nu stiu ce inseamna S&M .....a dracu' lecitina, trebuia s-o iau cind eram mic...
blitz43
17 Jun 2003, 15:57
aahh,... sado-maso :oops: ! :wink:
catallin
17 Jun 2003, 16:00
Eeeeh, da, oldies but goldies, la astea de le pomeniti voi ma uitam si eu si m-as uita cu drag si acum. Mai era Patratel care din cand in cand era incurajat de un cor de sustinatori care nu se vedea pe ecran: BRAVO, PATRATEL !!!
hm, io din patratel nu mai stiu decit citatul tau.....patratel asta era un fel de erou prescolar?
Daca mai tii minte, mai erau unele occidentale, au fost la TVR prin 80-85 maxim; era ceva cu niste animale in padure si cu un fermier "rau"...care de fapt nu era foarte rau....ce incoerent sint...
aha,alea cu Rumzais!.... :o mama soare,pe vremea aia aveam vreo doi ani...Anime suck..din toate punctele de vedere.URASC NENOROCIRILE ASTEA DIN TOT SUFLETUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAA
AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!Unde's Ren si Stimpy.... :( ? :( Pentru o educatie serioasa a copiilor din
ziua de azi...Imi vine sa vars cind ma gandesc ca prin 91 beleam ochii la
Sandy Belle and stuff*care cred ca-i un fel de bunica a animeurilor?).
8) If it smells like shit,if it looks like a cock,if it talks japaneze crap...well...can thou spell ANIME?
Hell_Girl
17 Jun 2003, 22:57
Mutati si voi discutia asta idioata la...GUNOI!
raptor, nu cred ca ai nimerit-o...
blitz43
18 Jun 2003, 08:36
sal'!
bah, da' mai erau niste desene animate japoneze cu "Aventurierii spatiului" or something, imediat dupa revolutie. pe un personaj il chema sibip si toate personajele erau extrem de ciudate. remeber? :D
N-am mai dat pe aici de ceva timp si vad ca au aparut persoane care comenteaza fara sa stie (aici nimic nou sub soare). Ma uit la lista impresionanta de povesti de adormit copii cu care ne-a intoxicat comunismul si pe care le-ati enumerat aici. Nu zic ca n-au avut farmec la vremea lor..dar ce cauta ele la acest topic. Aici se vorbeste despre anime-uri (adika animatie facuta de japonezi ). Apropos raptor anime se silabiseste a-ni-me dupa regulele gramaticale perfect aceptate si de gramatica romana. Iar spirituala ta definite dovedeste ca ai cercetat tu cam multe, dar de anime-uri inca n-ai dat. Mai cauta. Iar Sandy Bell este depasit de mult. Pune tu mana pe un anime mai complex si dupa aia vino si comenteaza. Dar argumenteaza cu fapte nu cu aer.
Hell_Girl...o discutie nu e niciodata idioata cand sunt oameni interesati de subiect.
Lokibra...Ninja Scroll este superb...merita vazut neaparat
Anime nu este acelasi lucru cu desene animate. Intelegeti si voi. Anime-urile sunt speciale tocmai pt ca au fost create de japonezi. In cea mai mare parte din ele se simte puternic influenta gandirii, culturii, filozofiei acestora.. Si asta nu prea poate fi egalat. Nu stiu daca ati auzit de Vampire Princess Myiu...anime care dezvalue cam tot ce inseamna uratenia caracterului uman..dar nu pune oamenii la zid, nu condamna..doar relateaza...intr-o atmosfera de poveste fantasy. Nu va mai luati dupa aparente sau ce spun altii. Multe animeuri merita vazute. Acum ce merita vazut decide fiecare in functie de preferinte. Dar se gasesc pt toate gusturile (inclusiv S&M) :D
LeonardPiron
18 Jun 2003, 13:04
Anime nu este acelasi lucru cu desene animate.
ce prostie mai esi asta nu pot sa cred daca nusunt desene animate ce dracu sunt sunete statice? si daca denumirea ti se pare asa legata de japan de ce nue in japoneza ce desenele rusesti aveau un nume in spaniola mai lasatiodracu snobismele astea de doi lei...
APoKLips
18 Jun 2003, 14:36
Oah, ... incuiati din toate punctele de vedere ... as zice io ceva... dar sunt om cu minte ... si mai ales deschis ... bah Piroane tu macar ai vazut un anime de la cap la coada?! Hell-Girl ... oah..never mind ... ca incep sa spun tampenii .
SUNT DISPUS SA SCHIMB PAREREA LUI PIRONU' CU UN SINGUR FILM ANIME (GRATUIT - NO CHARGE).
ASTA DACA NU E UN INCUIAT SI REZISTA SA VADA UNUL DE LA CAP LA COADA
VA ROG POSTATI CE TINE DE ANIME , RESTUL DE INCUIATI SA POSTEZE IN ALTA PARTE !!!
MISSA A NOVICE- BLEAH HERE, TO THE HOUSE OF DEAD BRAIN PEOPLE, YES!!!
Piroane, pune dracu' spatii si virgule sa intelegem si noi ce vrei sa scrii. Sau pune pe altu' sa ia notite si sa scrie dupa aia, eventual unu' care da capacitatea, ala soto stie sa scrie mai bine ca tine.
Dayane, trebuie sa recunosc ca habar n-aveam ca anime-uri sint facute de japonezi. Nu am citit primele pagini ale topicului. Mea culpa. Ma retrag de pe acest topic, pt ca, recunosc, io stiu doar de sandi bel si niste fete de la volei. (sau alea erau nemtesti?)
LeonardPiron
18 Jun 2003, 14:44
beeei cinci mesaje incoerente cre esti nu te mai da specialist in sandiBell astea desene japoneze ca sa zic asa ca asat nu e un gen e o specie taman bina de ars creierii/ stii ca niste animeuri de astea de ale tale iau bagat in crize de schizofrenie pe niste copilasi telespectatori anul trecut in chiar japonia ? tu te uiti mult la anime cred pentru ca teau prajit neurologic si nu mai ai rabdare nici sa tremini frazele dupa cum se vede in mesajele tale care in mod brusc si nenunta.... :wink:
Piroane tata, cu cine vorbesti?
blitz43
18 Jun 2003, 14:51
mai conteaza? :D
APoKLips
18 Jun 2003, 15:10
(*) Cel care ma everveaza il las incolo! :D
(*) Careva are un pilon implantat in creier , alea ce spui tu sunt povesti de adormit copii !!! Singura explicatie este ca sunt oameni care au foto epilepsie - declansarea crizelor la lumini si culori brusc schimbatoare . Alceva nada !!!
(*) Oferta mai e valabila Piroane !!!
(*) Celor care au vazut maxim 2 anime-uri diferite de ce a fost in Europa pe la teliziuni, imi cer scuze, dar dintre cei care au postat pe aici majoritatea sunt blanaaaa !!!
(*) Apropo: si Lupin III e tot anime, si daca ala nu ti-a placut ...
Anime nu este acelasi lucru cu desene animate. Intelegeti si voi. Anime-urile sunt speciale tocmai pt ca au fost create de japonezi. Pai tocmai de-aia le urasc....nu-mi plac asiaticii(nu-s rasist,da' efectiv nu-mi plac!),si cultura lor de einspe' mii de ani mi se pare o cultura de r*hat!!!La fel,toata filozofia lor si,mai ales,nenorocitele alea de pagode!!!!!!!!!!!
Anime nu este acelasi lucru cu desene animate. Intelegeti si voi. Anime-urile sunt speciale tocmai pt ca au fost create de japonezi. Pai da,ca atunci cind ati moralizat LOTR,de exemplu,fiecare isi dadea cu parerea,nimeni nu era neavizat.Asta-i parerea mea,si,in fond,daca topicu' astha ar fi full de fani A-NI-ME 8) ,va-ti prea plictisi.Parerea mea.
Pai de la SB incoace n-am vizionat 'chestii' d-astea destul de mult ca sa le aflu numele.Si Pironu' are dreptate-nu tin minte sa fi auzit de copii care au paralizat/orbit dupa ce s-au uitat la 'Kepthain' Planet sau la Balanel. :)
Cu ce sa argumentez?Din punct de vedere al graficii(si crede-ma,la faza asta am oaresce specializare) chestiile-s la fel peste tot si oriunde:nasoale!Acelasi tip de desen,ochii aia mari,fetzele gen desen de copii p-antiia....A,ca animeurile evolueaza si situatia pare mai lucrata and stuff...acelasi tipar.Dovedeste-mi ca nu-i asa.Zi ce sa mai zic-crede-ma,AM DE UNDE.LE URIM,NEPRETUITULEEEEEEEEEE,pentru ca-s prost facute,perverse(hopa,asta n-ar fi o chestie chiar asa de rea :roll: :D :D )monotone,plicticoase,in consecinta,pentru ca-s ANIME-uri.
LeonardPiron
18 Jun 2003, 15:25
dar hanga/manga in pasarica goala cu frichi frichi cum se numeste sau la japonezi frichi frichi are tot un nume englezesc...
toni promit o sa incerc sa imi iau secretara ori sa invat macar puntele de virgule nu poate fi vorba ca jucam forbal in curtea scolii la lectiile alea...
PS - iar motivul pentru care gunoaiele astea au intrat pe piata audio-vizuala si au cucerit televiziunile de peste tot este pretul ca japanezii fac tone de asa ceva cu ajutorul animatiei moderne adica computerizate si de asta ii bat la costuri pe ceilalti!
Hell_Girl
18 Jun 2003, 22:08
Hell-Girl ... oah..never mind ... ca incep sa spun tampenii .
Ce ai sa-mi reprosezi, ca nu am inteles?
Hell_Girl
18 Jun 2003, 22:11
Hell_Girl...o discutie nu e niciodata idioata cand sunt oameni interesati de subiect.
Nu ti se pare idioata discutia asta, mai ales din felul cum a evoluat?
Raptor> Inveti repede :D...deci prezenta mea pe aici tot ti-a folosit la ceva. In privinta neplacerii tale fata de cultura nipona nu pot sa zic nimic. Gusturile nu se discuta. Spui ca nu-ti place grafica dintr-un anime. Grafica nu este partea cea mai importanta (cel putin nu pt mine). Importanta este povestea si mai ales modul in care este expusa. Pot sa vad aceeasi scena banala intr-o mie si una de feluri...De asta imi plac mie anime-urile..permit o detaliere mult mai mare a emotiilor si detaliilor. Controlul personajului este absolut..el exprima exact ceea ce autorul isi doreste sa exprime. Urasti anime-urile...cum poti sa te pronunti atat de categoric fara sa studiezi fenomenul?
iar motivul pentru care gunoaiele astea au intrat pe piata audio-vizuala si au cucerit televiziunile de peste tot este pretul ca japanezii fac tone de asa ceva cu ajutorul animatiei moderne adica computerizate si de asta ii bat la costuri pe ceilalti!
Total gresit...anime-urile au fani..si pentru o cerere mare se dezvolta imediat o industrie producatoare. Si nu sunt chiar ieftine :) 8)
Dar nu stiu daca m-ati inteles..nu tot ce este anime este excelent..dar nici sa nu respingeti orice anime pe baza unor amintiri sau idei preconcepute nu-i frumos.
LeonardPiron
19 Jun 2003, 10:43
Grafica nu este partea cea mai importanta (cel putin nu pt mine)
ne asemanam nici pentru mine la muzica nu sunetul e partea cea mai importanta ci alta
raptor, macar ai citit topicul de la cap la coada? Daca ai fi facut-o, nu ai mai fi spus ca sunt toti desenati la fel (looooooooool...). Si ai mai fi stiut ca anime-uri au aceeasi diversitate ca non-desenatele. Asta-i farmecul. Sunt filme.. desenate. Daca pentru tine si LeonardPiron inseamna ca sunt doar niste porcarii.. no comment.
raptor, exista bune si rele. De acord, multe nu sunt decat simple porcarii, si nici nu a spus nimeni ca sunt TOATE capodopere. Dar unele geniale exista (si daca tu nu esti de acord si nici nu vrei sa te convingi, e problema ta.. dar nu vad de ce trebuie sa te pui contra. Ai prea mult timp liber, presupun).
LeonardPiron> fara suparare, nu ne mai povesti ce-ai visat tu acum doua saptamani. Animatia traditionala si care merita respect mai este doar la japonezi. Daca te-ai uita la restul animatiilor (disney-stuff, de exemplu), ai vedea ca totul in afara de personaje intra la creditul CGI. 90% din anime-urile care apar inca sunt hand-made (de admirat, nu crezi?). Stii ce inseamna asta? Ca unii stau si se chinui sa deseneze un avion, de exemplu, care se invarte ca nebunul si luema sta si se chinuie cu perspective & Co. Ai putea cauta cateva informatii, sa vezi ce armata de oameni are un studio de animatie japonez serios. Si daca ma contrazici la cele spuse este clar ca nu ai decat chef de ceva cearta...
Uah.. si inca ceva. Manga - vb de stil; este o varianta modificata a unuia dintre cele mai vechi stiluri din lume. Daca vreti, va dau cateva link-uri.
Si in primul rand, manga-ul si anime-urile sunt facute pentru japonezi. Daca nu intelegi mare lucru ar putea fi si pentru ca sunteti dispusi sa fiti mai open-minded.
SI MAI SPUN O DATA: ANIME-URILE AU 1001 TEME. sUNT PE CATEGORII DE VARSTA. EXISTA ISTORICE, SF-URI, HORROR-URI, COMEDII, PORNOGRAFIE.. TOT. Si daca ar fi sa reactionez ca voi mi-as spune 'in viata mea nu ma mai uit la TV pentru ca am vazut un episod din V.I.P' (si fanii ca mine sunt fani pentru ca, pe aceeasi comparatie, au vazut M.A.S.H. si vor sa vada si restul.)
Oricum, cu asemenea idei preconcepute nu stiu cat de bine va integrati voi in spiritul forumului. Mie mi se pare ca nici macar nu sunteti dispusi sa incercati ceva alternativ. Si ca va bateti in piept cu critici negative pentru ca ati vazut o porcarie dintr-un gen care are mii de titluri. Sa inteleg ca daca ati vazut un SF de doi bani aruncati cu tot ce aveti in jur in Odiseea Spatiala?!?!?!?!!?!
PS: O duc in comparatii pentru ca sper sa fie mai usor de inteles..
PPS: LeonardPiron - denumirea apare in DEX-urile japoneze. Este straina pentru ca japonezii au importat relativi multi termeni din lb engleza. O parte din 'culpa' este prezenta masiva occidentala acolo.
catallin
19 Jun 2003, 13:43
Interesanta informatia. Nu am nimic impotriva anime-urilor dar nu pot sa nu remarc ca prea seamana toti intre ei (personajele) cu ochii holbati de parca li s-a pus atropina si se rastesc unnii la altii (haaaaa!?) Sunt lucruri traditional nipone dar care nu trec la nivel global, Raman doar ca niste elemente de exotism cultural si pot insoti doar anumite teme. Eu nu voi putea crede niciodata conventia unei povesti gen frumoasa si bestia ori Cenusareasa sau ceva adaptata cu astfel de personaje in fata caruia ma umfla involuntar rasul. La Digimoni, Pokemoni si personaje traditionale japaneze treaba tine, reunosc, dar atat!
Da'.Catalin a zis-o bine.Animeuri-le,oricat de tampite le zic eu sau cit de GENIALE le consideri tu :lol: nu pot fi 'altoite' pe o baza preexistenta,cum ar fi subiectele clasice-merg la faze pac-pac,Chuck Norris,Cei 7 samurai plus,in majoritatea cazurilor,la filozofii orientale miscate pe ici pe colo cu unele conotatii apartinand altor religii.M-am informat putin azi,nu prea mult,recunosc,si tind sa cred ca am dreptate.0Par example[. :) Aveam 2 colege in clasa care se ocupau intens cu treburi d-astea-adica le desenau(am terminat liceu' de arte);si la un moment dat dupa o serie de Songoku' &co. sau cum naib@ se numeste tipu ala au inceput productia de anime cu tema LOTR(DA BA,IO-S MANIACU CU LORD OF THE RINGS SI IMI FACE O IMENSA PLACERE SA RECUNOSC LUCRUL ASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (*) 8) :D :) (*) )-si fan LOTR and all,dar oricum,chestiile alea erau...ciudat de scarboase(,in rest,cele doua fenomene desenau foarte bine).Deci animeuri-le nu le poti scoate din groapa aia lacrimogeno-sadica,oricat de diversificata ar fi tema pe care incearca sa o prezinte.Si,cum ziceam,de ce sa nu recunosc cat de mult urasc genul asta de...ce-or fi(ca s-ar parea ca nu-s desene animate,nu?).Numai Harry Potter si Eminem au un loc mai de cac@ in raptor's top.
ps Boyz nd girls,nu ne mai vedem pana luni,ca am de invatzat pt BAC.Nu ca ar interesa pe cineva chestia asta,da'...whatever.
(*)
A,da,sa nu uit.Chestia cu tematica nu am observat-o numai la colegele mele,ci in toate chestiile pe care le-am vazut tip anime.Nu dau detalii ca ma gravesc,da vedeti voi cand ma intorc :D !
Sa incep sa raspund :lol: :evil:
LeonardPiron> Tu trebuie sa fii intotdeauna contra nu? Indiferent de subiect... Grafica inseamna mod de desenare nu desenul insusi. Pot sa trec peste faptul ca un anime are efecte speciale mai slabute, sau se vede ca este ceva mai vechi din modul de realizare...dar nu voi reusi sa-l vad fericita daca nu-mi place actiunea :D....
Catalin>Am vazut anime-uri in care chiar personajele s-ar fi simtit ofensate sa ridice nivelul vocii...erau prea bine educate :D.
Anime-urile cuprind orice tema...dragostea, ura, frica...sunt sentimente universale. Ceea ce difera sunt modurile in care oamenii reactionaza la acestea. Si te poate surprinde diversitatea lor. La capitolul tehnica de desen a personajelor am observat si eu ca multi baieti arata cam ca fetele :P si chiar am spus-o de cateva ori...dar asta nu este o regula...acum cativa ani nu erau desenate asa personajele..si in cativa ani se vor schimba....dar pt. mine asta n-a fost suficient sa ma faca sa sa rad (poate doar in cazuri speciale)..si nici nu am renuntat la placerea reala de a gusta anime-uri.
Raptor>Conversatia cu tine devine o adevarata placere. Nu stiu ce au realizat colegele tale...dar nu cred ca era ceva de calitate. A durat putin sa inteleg ideea ta...si nu sunt sigura daca am reusit..asa ca daca gresesc corecteza-ma :D . Deci tu spui ca animeurile fac parte din categorii valabile si pt filme si ca nu aduc nimic nou. La categorii sunt de acord orice poate fi clasificat. Si un anime poate apartine in mare unui gen. Si sunt oameni care nu suporta anumite genuri. Ca nu aduc nimic nou...nu cred....eu am gasit idei surprinzatoare...sau idei vechi dar exprimate surprinzator :D.
PS: Lord of The Rings este cartea mea favorita..filmul este mic copil...si sunt cateva anime-uri care folosesc atmosfera de basm a lui Tolkien. Si nici eu nu mai intru pe aici pana luni...desi asta chiar nu intereseaza pe nimeni :D
chibiMox
20 Jun 2003, 12:11
Din cate vad eu nu va plac animele .. de ce ?
- sunt desenate urat
- okii mari si seamana unii cu altii
- ca trateaza numai subiecte scarboase
- ca urati asiaticii (dar nu sunteti rasisti)
- plus alte atribute gratuite
Ce bine .. va pricepeti la etiketat de minune ! Dar altceva inafara de SB si Pokemon ati vazut ? .. Daca tot vorbiti de o grafica oribila .. ati avut ce compara ? Ce avea grafica din Princess Mononoke ?! Too much CGI ? Se observa asta ? Dar in Insula comorilor ce puteti zice atunci ? .. Cu ce e mai cu motz asta de la Disney fata de Mononoke ?! Raspunsu .. "Nu stiu si nu ma intereseaza ..dar Anime sucks !" va veni sigur de la majoritatea dintre voi pentru ca nu ati vazut Mononoke .. dar in skimb puteti zice ca toate personajele sunt la fel si ca toate sunt desenate nashpa.
Cei care NU VOR sa vada sau NU VOR sa le placa animele nu au decat sa zica asta ... in skimb voi preferati sa aruncati cu noroi in ceva ce nu intelegeti.
catallin
20 Jun 2003, 13:21
Te intrebi ce difera intre Disnei si Yamamoto ala sau cam asa ceva care probabil e vrun desenator respectabil de anime.
Diferenta este de ASPIRATIE. Fa si tu comparatia intre ce exprima figura unui personaj Diseney, oricare, si individul din avatarul tau de exemplu caruia ii ies matze din cap...
chibiMox
20 Jun 2003, 13:58
Te intrebi ce difera intre Disnei si Yamamoto ala sau cam asa ceva care probabil e vrun desenator respectabil de anime.
Diferenta este de ASPIRATIE. Fa si tu comparatia intre ce exprima figura unui personaj Diseney, oricare, si individul din avatarul tau de exemplu caruia ii ies matze din cap...
Mai intai de toate .. imi plac desenele animate in general .. incepand de la Mihaela, miaunel si alte desene preistorice la care m-am uitat la vremea lor .. continuand cu Disney si apoi cu Anime. Problema in lumea Disney este ca s-au limitat la subiecte si s-au lasat corupti de "cererea pietii" .. "cum sa desenam noi un caracter care se hraneste din laptele unei lupoaice?? Vrei sa se sperie copii noaptea??" .. nu au curajul sa se apropie de niste scene usor socante ca cea de mai sus pe care o veti gasi in Mononoke si asta ii limiteaza la scenarii.
Lumea Disney e frumoasa dar prea mica pentru mine.
PS .. avataru meu nu-i relevant pentru discutia de fatza
LeonardPiron
20 Jun 2003, 14:32
Ma bag si eu: E generatia asta a noastra mai cinica si mai curioasa adica are nevoie de mai multa salbaticie, sperma, muci si sange? Astea lipseau de la DisneY. Aoleu ce am facut am scris cu semne de punctuatie doamne...
chibiMox
20 Jun 2003, 14:48
da .. si asta lipseste .. dar limita aia de la Disney este mai jos decat sperma .. mai jos chiar decat muci ... si atunci ce la ramane ? Sa scoata cate un film pe an desenat pe o tema tratata de atatea ori dar desenata de un alt studio cumparat de curand de Disney .. nu-mi ajunge .. I need more
Si iar ajungi la etiketa "Anime=Muci,sperma si sange" .. exista Anime care timp de 28 de episoade se impusca in continuu dar nu vezi pic de sange sau muci .. se numeste NOIR si are o coloana sonora superba.
LeonardPiron
20 Jun 2003, 17:12
am fost pe site-ul cu forum de anime dar mam saturat de vorbaraie. zi si ti un site sa ma convingi cu desene...
Sidonix
20 Jun 2003, 20:37
Pacat ca ignorantza de pe acest forum capata dimensiuni greu de imaginat..si nu ma refer strict doar la acest subiect....U ple are too blind to see beyond the fog that covers your minds ..Damn..Even In hell are much more frendly and oppen-minded freaks than the ple around here.Chibi why do u care what these so called ple know and think...Let's get out off here..
LeonardPiron
20 Jun 2003, 21:08
you better go to Tandarica theatre where they have cool anime and hentai representation for brain burning funs like you
Sidonix
21 Jun 2003, 19:18
Creierul meu ars refuza recomandarile unei persoane care probabil si-a format personalitatea la insasi Tzandarica pe care tu il recomanzi..Imi pare rau dar voi astia care suntetzi atat de perfect ancoratzi de realitatea voastra perfecta o sa avetzi o surpriza neplacuta sa aflatzi ca insasi realitatea isi are fundatiile sale pe diferite iluzii mai mult sau mai putzin determinante pentru existentza aceasta patetica.
LeonardPiron
21 Jun 2003, 22:10
Se vede ca ai un creier care nu stie decat sa refuze / incearca sal inveti si sa afirme ceva...
Distinctia intre Disney si anime este ca Disney nu trateaza subiecte mai serioase. Ei incearca sa creeze povesti care sa prinda la public. Deja au o reteta: un personaj super amuzant, eroul si eroina care incerca sa realizeze ceva...totul se termina intotdeauna cu bine...si mare atentie ca nu cumva sa uimim mintile necoapte ale privitorilor. Cu partea asta din urma nu prea ma impac eu...mie imi place sa fiu uimita, surprinsa poate chiar socata in anumite cazuri. Rasturnarile de situatii sunt un deliciu. Sa fiu surprinsa cu ceva la care nu m-am gandit reprezinta o provocare. Adika Anime-urile ma mai fac si sa gandesc nu ma adorm frumos ca filmuletele Disney.
E generatia asta a noastra mai cinica si mai curioasa adica are nevoie de mai multa salbaticie, sperma, muci si sange
LeonardPiron>Insasi exprimarea ta arata ca si tu esti un exponent de frunte chiar al acestei generatii cinice.
Sidonix
23 Jun 2003, 09:04
Sa afirme..zici...pai daca nu ai observat ..afirma ceva...numai ca unii nu stiu sa vada printre rinduri...sau nu sunt capabili..!?
Din multitudinea de mesaje postate pe-aici in lipsa mea am priceput un singur lucru: LeonardPiron scrie sa se afle'n treaba. Din momentul asta LeonardPiron nu mai exista pentru mine. Existentza lui va fi shtearsa din memoria mea [hmmmmmm, o fi fost pe-acolo vreodata?] shi poate el sa inceapa cu bla-bla-urile cat o vrea.... cuvantul IGNORE este singurul care merita afishat intr-o discutzie cu astfel de oameni.
Leonard mama, daca vrei sa te bag in seama... ma indoiesc ca-tzi pasa de asta... shi eu vorba aia, ma indoiesc ca-mi pasa de ce-tzi pasa tzie... well, mai bine lasa... e prea complicat pentru tine. :oops:
Pentru LeonardPiron: Sleep tight, have a silent night!
In rest, peste doua zile o sa revin shi eu pe-aici sa-mi dau cu parerea despre ce s-a mai scris. Vad ca au mai aparut oameni pe-aici. Sunt ei contra anime-urilor :wink: da' macar vin cu argumente shi pareri proprii.
LeonardPiron
23 Jun 2003, 20:28
frate anime e ceva pentru cipii mici desene animate pentru bebelusi si infantili / pana aici nici n-ar fi nimi rau numai ca sunteti arsi la creieri de aceste prcarii si defecti in perceptia realitatii asa ca var trebui niste sapamani de armata macar de la nivelul de la big brother ca sa va dezmorteasc la creieras / asa e ca nu mai auzit ca doar ma ignori si doar no sa te enervezi in conditiile astea...
frate anime e ceva pentru cipii mici desene animate pentru bebelusi si infantili / pana aici nici n-ar fi nimi rau numai ca sunteti arsi la creieri de aceste prcarii si defecti in perceptia realitatii asa ca var trebui niste sapamani de armata macar de la nivelul de la big brother ca sa va dezmorteasc la creieras / asa e ca nu mai auzit ca doar ma ignori si doar no sa te enervezi in conditiile astea...
Piroane, prietene, cred ca de-acum inainte ori o sa-ti placa anime-urile, ori o sa incepi sa scrii cu liniute si alte cacaturi de alea care se cheama semne de punctuatie. Pentru ca, din acest moment, iti voi STERGE orice mesaj care nu e scris ca la carte (Gramatica limbii romane de Graur).
Uite de-aia!
Death Angel
24 Jun 2003, 21:29
MA se pare ca absenta mea a fost simtita. Adica s-au trezic o gramada de idioti sa-si spuna parerile. Stati asa ca am revenit si are baiatul pt. toti.
S-o iau sistematic
(*) Blintz, sau cum naiba te cheama, alea se cheama manga-uri daca sunt reviste sau hentai daca sunt filme de animatie. Deci daca nu ai cunostinte in cauza du-te si te informeaza. De preferat ar fi pe forumul nostru. Sunt o gramada de hentai-uri superbe, care au actiune baiat-fata si care bat cu mult orice film porno.
(*) Leonardo( di capra, pt. mine) tu du-te si cauta-te ma, ca.......nu esti cu capul pe umeri. Se pare ca tu esti unul din acei oameni care au latinea de banda ingusta, da ingusta tare de tot. Sunt curios cati ani ai. Pt. ca mentalitatea dupa care iti expui ideeile este de copil de 7-8 ani. Adica dai dovada de o prostie debordanta, bine tu si mai multi de aici, dar n-am chef sa ma iau de toti, pt ca nu-mi stric creierul pe toti prosti care imi ies in cale.
Ma mai uita-te si tu la un Ninja Scroll, la un Fist of the North Star( Lokibra vad ca ai info in domeniu, intra pe forumul nostru, ia-l si pe AnimaX, voi doi meritati) ca s-ar putea sa-ti schimbi parerea. Dar iti recomand sa nu le urmaresti dupa ce ai mancat ca s-ar putea sa vizitezi baia si sa " reles the demon"
Zici ca ai intrat pe forum si te-ai plictisit de vorbaraie? Dar ce pana mea vroiai sa facem acolo? Tu ce faci aici? Nu vorbaraie? Nu-ti dai cu parerea despre ceva ce pe tine de depaseste?I-a intreabal tu pe NoOne cum e pe forum? Sa zica el din experienta proprie.
Tu numesti animele gunoaie? pai daca as fi fost langa tine iti indoiam capul. Gunoiul esti tu ba. Tu crezi ca pe noi ne intereseaza visele tale sau cumva te crezi vrun mare destept? pai ai scris numai aberatii in posturile tale ma. Tu spui lucruri fara argumente. Tu nu esti in stare sa vorbesti civilizat, nu ai capacitatea mentala de a argumenta ce zici.
Exemplul ala cu copii, nu stiu ce.......al unde l-ai auzit? Ti l-a zis o voce din capul tau? N-ai argumente.
Animele sunt pt. infantili? Asta s-o crezi tu ba Spitalul 9
Tu crezi ca in toate animel sunt muci, sperma, sange si violenta? Pai du-te frate si te documenteaza si pe urma vino si ne vorbeste, ca altfel esti in plus. Sunt anime care ce-i drept sunt foarte violente, dar sunt si anime care sunt foarte romantice. Anime au aceleasi genuri ca filmele, cu cateva in plus, cu mar fi Mecha.
Mi-e si sila sa iti mai scriu si in plus mai am de luat de vro 2. Cred ca n-are nici un efect. De fapt sper sa nu te prind pe forum ca la fel cum ai intrat asa ai si iesit.
(*) Raptor eu nu stiu ce experienta ai tu in domeniu, dar.....esti pe dinafara subiectului. Deci probabil tu esti unul din aia care au vazut Digimon si Pokemon si au zis Astea-s Anime. Daca e asa te cataloghez prost. Scuze dar asta e. Uita-te ma la BubbleGum Crisi, Guyver, NGE, dar la ce naiba iti dau eu tie nume de anime ca si-asa te uti chioras la ele. Nu mai are sens nici un cuvant. Ia-te de mana cu Di Capra
(*) Catalin nu te opri la Digimon si Pokemon, depaseste acest nivel. uita-te la un DBZ, la un Samurai X.
Cam asta ar fi de spus, desi ar mai trebui, dar n-am cui. Pute-ti sa face-ti ce vreti cu topicul asta, ca oricum multi de aici sunt pe langa subiect. NoOne ma bucur c-am reusit sa te salvez, sper sa reusesc si cu alti. Mai vorbeste si tu.
Daniele......tarzie interventie.....tarzie.
P.S: eu ma spal pe cap cu topicul asta. Cred ca este ultimuk post, asta in cazul in care Di Capra n-are chef de discutii elevate......ups scuze am folosit un cuvant nou pt. el " elevat".....vroiam sa spun cu mai multe informati si argumente, asta pe intlesul tau, daca poti sa intelegi, ca nu se supara nimeni daca nu poti.....asta e.....
Hell_Girl
24 Jun 2003, 21:51
O sa ignor intorsatura pe care au luat-o discutiile pe aici.
Tocmai am terminat de urmarit primele 18 episoade din serialul Outlaw Star. Si mi-au placut. Durerea mea este, acum. ca am ramas in pom si nu stiu ce se intampla in continuare. Daca a vazut cineva serialul asta spuneti-mi si mie cum se termina sau macar cum se continua. Please!
blitz43
25 Jun 2003, 08:39
MA se pare ca absenta mea a fost simtita. Adica s-au trezic o gramada de idioti sa-si spuna parerile. Stati asa ca am revenit si are baiatul pt. toti.
S-o iau sistematic
(*) Blintz, sau cum naiba te cheama, alea se cheama manga-uri daca sunt reviste sau hentai daca sunt filme de animatie. Deci daca nu ai cunostinte in cauza du-te si te informeaza. De preferat ar fi pe forumul nostru. Sunt o gramada de hentai-uri superbe, care au actiune baiat-fata si care bat cu mult orice film porno.
bah, angele (mai mult ca sigur n-ai auzit in viata ta de trupa al carei nick ti l-ai insusit cu nerusinare, ca de gramatica limbii romĂ¢ne nici nu se pune problema :wink: ) ai creierii varza; sau poate abia ti-au mijit tuleiele si vrei sa te dai mare in fata pustanilor cu lumĂ¢nari la nas din scoala primara (sau grupa mare!?); anyway daca esti asa elevat, ar trebui sa-ti dai seama ca nu toata lumea trebuie sa inghita (pe nemestecate, mai ales) fenomenul anime. Unele pareri au fost pertinente, altele poate au sarit calu', dar toate fazele astea nu vor face altceva decĂ¢t sa dea apa la moara ambelor tabere (celor pro si contra). Asa ca spala-te in continuare pe cap (nu prea des, totusi; si ai grija cu ce sampon) si uita-te in continuare la anime-urile tale (incearca un Greuceanu sau Tinerete fara batrĂ¢nete, variante in japoneza) 8)
Sergiu Nicolaescu
25 Jun 2003, 18:26
Ba, stii ce? Vad ca acuma asta e la moda si trebuie sa lovesc si eu din nou. Am sa fac un anime cu Lascarica si cu Semaca care sa bate cu Comisarul Moldovan in karate si casca ochii unii la ltii de zici ca se holbeaza ca le-a ramas ceva in gat. Piroane esti dobitoc frate animele e foarte intelectuale si satisfacela cap pe toata lumea insetata de cultura, fraiere, ca ma inervezi si incep sa ma iecsprim ca tine.
LeonardPiron
25 Jun 2003, 20:54
Piroane, prietene, bla, bla, bla...
Uite de-aia!
Dragi colegi,
Continui, asadar, insiruirea consideratiilor critice la adresa acestei directii a desenului animat. Simpla apartenenta la spatiul creativ nipon a acestei maniere nu justifica nicidecum deumirea de directie, nicidecum pe aceea de gen pe care fanii il aroga pentru maniera de sxprimare atat de eronat adulata de ei. Negasind elemente valoroase in aceasta maniera de exprimare, consider analizarea dpdv estetic a acestei modaltati de exprimare drept intila si chiar daunatoare. Sic! :wink:
Leonard> De ce consider eu ca anime este o directie. Anime exprima o experienta de viata...ceea ce Disney (ei sunt mai cunoscuti) nu poate face datorita faptului ca ii este frica. Eu am invatat cateva lucruri din anime-urile pe care le-am vazut...la fel si din carti...si din alte o mie si un de locuri....dar din desenele animate cu Miaunel si Balanel n-am invatat chiar nimic. Nu vreau sa spun ca anime-urile iti toarna intelepciune cu lingurita...dar te influenteaza. Acum depinde si de persoana care se uita si de modul in care percepe ea anime-urile. Daca esti hotarat sa le tratezi ca pe niste inventii stupide..nu vei vedea mare lucru...Dar (si aici nu vorbesc de absolut toate anime-urile..dar o mare parte din ce am vazut eu cam pot sa intre in aceasta categorie)..iti schimba perspectiva asupra lumii si a vietii...in bine sau in rau..in functie de persoana care priveste. Mie imi ridica moralul sa vad anime-uri in care personajele lupta sa treaca peste greutatile zilnice...chiar daca sunt desene..sentimentele exprimate sunt de multe ori aceleasi cu ale mele...si daca mai si reusesc..este super...daca nu reusesc..macar au incercat din greu. Apoi tot pe aici mai gasesc cate o idee filozofica...ma mai gandesc la destin, soarta, ziua de maine...dar parca altfel ma trezesc dimineata si altfel ma comport de cand ma tot uit la ele. Am capatat curaj sa infrunt lumea :). Poate ca miracolul asta se putea intampla si prin alte o mie si una de cai..dar pt mine anime-urile au fost esentiale. Si nu sunt singura care gandeste asa :).
Piroane,o facusi lata....zic astia. :lol:
Mi-am luat engleza si romana,ceea ce dovedeste ca nu-s prost chiar de tot,dupa cum sustine ingerasu' mortii subite venit din fund'a haosului(ca Luceafaru' probabil).Raptor eu nu stiu ce experienta ai tu in domeniu, dar.....esti pe dinafara subiectului. Deci probabil tu esti unul din aia care au vazut Digimon si Pokemon si au zis Astea-s Anime. Daca e asa te cataloghez prost.Si nu uita Bilele Dragonului,cireasa de pe tortu' cacaniu.La pokemon chiar nu m-am uitat,si la digimon nu'm asa ca sa vad ce si cum.Dar am vazut:secventze din anime-uri,de vreo doua ori am reusit chiar sa rezist la unul intreg- si poze.
Ba,am mai zis.Fara noi,astia,minoritatea revolutionara 8) ,care ar mai fi distractzia?V-ati povesti unul altuia scenarii de animeuri pana la epuizare.Un forum si,respectiv,un 'topic' presupune doua opinii.Asa ca o sa ma opresc din critica cand o sa fiu convins ca animeuri-le's mana cereasca...sau cand o sa inghete iadu'(sau,* :D cand,but that ...he...he...wown't happen,no?...o sa ma zboare careva de-aici.... :D :-? :( :lol: :cry: :wink: :roll: 8)
Am lipsit ca mult si n-o sa pot da reply la toti,da oricum...
Dayane e o fiintza cu mult bun simt,cu argumente si careia-i place si LOTR.....hmmm.....exista inca speranta. :D
daniel e moderator,si ,in consecintza,o sa-l pup in dos de cate ori am ocazia :D
Leo e de-al nostru si tin la el ca la ochii din cap,mai exagereaza el,da' ARMATA e cu noi!
Ugerul mortii...N�* fiĂº tufĂ³g mhuice Ă©!
Prin simpla comparatie cu siropariile si dulcegariile de Disney(desi nu chiar toate) ati recunoscut ca animeurile's desene animate,si atat.
In mare parte vad ca discutia merge spre eviscerarea lui Leo,si nu spre chestii clare si concludente:de ce asa si pe dincolo.
Tu numesti animele gunoaie? pai daca as fi fost langa tine iti indoiam capul. Gunoiul esti tu ba. Tu crezi ca pe noi ne intereseaza visele tale sau cumva te crezi vrun mare destept? pai ai scris numai aberatii in posturile tale ma. Tu spui lucruri fara argumente. Tu nu esti in stare sa vorbesti civilizat, nu ai capacitatea mentala de a argumenta ce zici.E las' ca ai tu.Pai in afara de faptul ca te speli pe cap n-am inteles nimic:de ce-s animeurile altarul la care te inchini tu dimineata,seara si dupa fiecare masa?A,deci ele-s bune c-asa zici tu...O sa te cred pe cuvant.
NOT.
Animeurile dau impresia de adancime pentru ca-s facute cu cap.Scuzati cacofonia.Cu cap prost spun eu,dar oricum,recunosc,cu cap.Exista un fel de filozofie in ele,pe care n-o inteleg-dar e proasta nu pentru ca n-o inteleg,ci pentru ca asa e ea!Si acolo e eroul si printesa rapita si legata intr-un turn parasit(asta,bineinteles,poate sa bata spre sado,depinde...)si Fat-Frumos-Songoku' sau cum i-o zice porneste in cautarea ei-daca,cumva,e homosexual-atunci pleaca in cautarea lui;in fine,poate reuseste,poate nu,dar important e ca pe drum omoara o gramada de monstri si de innocent bystanders si e sange si la sfarsit e morala filozofico-budista,si privirea intoarsa spre apus,si un peisaj trist.Am dat un exemplu.Asta e anime-ul,si tiparul e acelasi,poate uneori modificat,ajustat,dar,dupa cum am mai spus,acelasi.Violenta gratuita,personaje secundare care fac glume imbecilke tot timpul,antieroi intunecati,cu trecut misterios;personaje negative grotesti care,de multe ori,tind spre ridicol.
Lord of The Rings este cartea mea favorita..filmul este mic copil...I like Dayane.....si sunt cateva anime-uri care folosesc atmosfera de basm a lui Tolkienbut not all the time.Atmosfera de basm,da.Tolkien,nu.Sorry.
Death Angel
26 Jun 2003, 21:48
Ma eu mi-am dat seama de ceva > Locul meu nu-i aici. Ca n-am cu cine discuta.
(*) Blitz > du-te ma si lasa-ma. Crede-ma stiu a carei formatii i-am luat numele si crede-ma ca nu de acolo vine. Cat despre nerusinarea.......ai grija......ca eu nu m-am luat de nick-ul tau Dl. Luminita(de la capatul tunelului). Iar gramatica.......scrie tu klumea la ora la care am scris eu, obosit si la maxim enervat si pe urma mai vb.
(*) Dl. Fosila > Atat timp cat eu nu m-am luat de nick-ul tau si eu nu am facut misto de el, te rog ca nici tu sa nu te iei de al meu.......sau nu erai in stare de altceva? Nu ti-am dat argumente? I-a uita-te matale la posturile mele precedente si pe urma mai vb. Vrei argumente? Nici o problema iti dau eu, dar nu acuma ca n-am timp.
raptor>am si eu o mica intrebare: mai exista sperante pentru mine..pt ce?
Prin simpla comparatie cu siropariile si dulcegariile de Disney(desi nu chiar toate) ati recunoscut ca animeurile's desene animate,si atat.
Comparatia a pornit de la faptul ca amandoua sunt animatie. Desene animate este un termen romanesc care suna naspha... si pt ca intrebati voi ce au anime-urile si n-are Disney...Eu am raspuns. Daca spuneam ca nu exista comparatie intre ele sareati in sus ca nu aducem argumente. Asa ca mi-am calcat pe inima si am facut-o si pe asta :). Anime-urile sunt mult mai mult decat niste desene frumoas colorate, animate pe vreo-un ecran.
Animeurile dau impresia de adancime pentru ca-s facute cu cap...Exista un fel de filozofie in ele,pe care n-o inteleg-dar e proasta nu pentru ca n-o inteleg,ci pentru ca asa e ea
Si facutul cu cap are adancimea lui, nu?...nu e chiar asa usor. Iar filozofia aceea mie mi se pare valabila in foarte multe cazuri. Eu reusesc s-o inteleg, ba chiar o mai si aprob uneori :oops:
Violenta gratuita,personaje secundare care fac glume imbecilke tot timpul,antieroi intunecati,cu trecut misterios;personaje negative grotesti care,de multe ori,tind spre ridicol.
Violenta nu este gratuita...este folosita sa se scoata altceva in evidenta....glume imbecile...pai nu toate glumele stralucesc prin istetimea lor...are voie si personajul sa se prosteasca..ca nu nici el perfect (imperfectiunea personajelor este ceva ce mie imi place enorm la anime-uri)....si mai aduce si lacrimi in ochi de atata ras...iar personajele negative...mi se par chiar realist facute...au si ei dreptul la obsesiile personale. Da-mi si mie cateva exemple, unde ai vazut personaje grotesti...dar nu din seriile in care apar alieni si alte rase non-umane.
Salut !!!! Sunt un fan al acestor genuri !!!! Si vreau imi gasesc de munca in domeniul asta . Problema e ca nu gasesc informatii despre studiourile din tara . Ma poate ajuta cineva???
Da,ba,ingeras,m-ai distrus cu faza cu fosila.You're as worthy as a pig's fart for me.PROMIT CA,DE CATE ORI O SA STAU PE WC O SA MA GANDESC LA NUMELE TAU.
Dayane,era o figura de stil...poti s-o iei cum vrei.
Nu m-ai convins,dar asta ma priveste pe mine.Daca peste 5 ani o sa iti placa la fel de mult,atunci punctul tau de vedere e valabil.Nu si pentru mine,si,probabil,Blitz,Leo Piron etc.Nu imi plac animeurile.NICIODATA!Dar daca tie iti plac atunci sper,pentru tine,sa iti placa mult timp de-acuma-incolo.La fel si celorlalti,mai putin cacas asta,divinitatea mortuara,cu care mai am un ochi-doi de scos,pentru faza cu prostia.Si care argumente,ba?Cred ca ai halucinatii!?!Ma retrag de-aici,ca puteti analiza decenii la rand,in pace totala,animeurile si restul....Da' asa,daca aveti niscai argumente si chef de cearta,va invit respectuos :lol: :evil: not!...pe noul topic.
SlĂ¡n! Go bhfĂ³ire Dia orainn!
"Noro lim Raptor! Noro lim!"
P.S. God save you... indeed. :oops:
P.P.S. Hapropo, mai bine nu peci mai... trebuie sa avem cu cine schimba doua vorbe. Parerea mea.
-------------------------------------------------------------------------------------
Death Angel
27 Jun 2003, 21:29
Si acuma sa revin.
(*) Fosila > Stiu unde stai ma. Am inteles din expresia ta "...si cand ajungi acolo,o iei la dreapta". Ajung la Spitalul 9 si o iau la dreapta si te gasesc pe alee......ca nici astia nu te-au primit, ca au zis ca ......... fosile nu primesc, fiindca n-au asigurare. Dar am auzit ca la Antipa au nevoie de specimene de fosile.
Acuma sa trec la ceva putin mai serios......dar numai putin. Fosila, sa inteleg din traducerile tale, a nick-ului meu si a DBZ-ului, ca esti fan traduceri de titluri. Sa nu omit ca traducerea este a unui copil de gradinita.....auzi DragonBall Z = Bilele Dragonului :-? puteai sa zici si tu Globurile Dragonului...... or do you need 7 more?......dar ma rog.....presupun ca tu esti unul din acei oameni care traduce Jonny English = Ion Englezul si Credell 2 the Grave = Parteneri Neobisnuiti....care mi se pare ce-a mai mare idiotenie in materie de treduceri de titluri.
Ce zici tu ?
Animeurile dau impresia de adancime pentru ca-s facute cu cap.Scuzati cacofonia.Cu cap prost spun eu,dar oricum,recunosc,cu cap.Exista un fel de filozofie in ele,pe care n-o inteleg-dar e proasta nu pentru ca n-o inteleg,ci pentru ca asa e ea!Si acolo e eroul si printesa rapita si legata intr-un turn parasit(asta,bineinteles,poate sa bata spre sado,depinde...)si Fat-Frumos-Songoku' sau cum i-o zice porneste in cautarea ei-daca,cumva,e homosexual-atunci pleaca in cautarea lui;in fine,poate reuseste,poate nu,dar important e ca pe drum omoara o gramada de monstri si de innocent bystanders si e sange si la sfarsit e morala filozofico-budista,si privirea intoarsa spre apus,si un peisaj trist.Am dat un exemplu.Asta e anime-ul,si tiparul e acelasi,poate uneori modificat,ajustat,dar,dupa cum am mai spus,acelasi.Violenta gratuita,personaje secundare care fac glume imbecilke tot timpul,antieroi intunecati,cu trecut misterios;personaje negative grotesti care,de multe ori,tind spre ridicol.
Tu chiar vrei sa ma iau de tine? Esti cumva sadomaso? Lasa ca iti sadisface baiatul si cele mai ascunse dorinte.
Deci sa inteleg ca tu ai vazut DBZ-ul daca faci o afirmatie de genul
Si acolo e eroul si printesa rapita si legata intr-un turn parasit(asta,bineinteles,poate sa bata spre sado,depinde...)si Fat-Frumos-Songoku' sau cum i-o zice porneste in cautarea ei-daca,cumva,e homosexual-atunci pleaca in cautarea lui;in fine,poate reuseste,poate nu,dar important e ca pe drum omoara o gramada de monstri si de innocent bystanders si e sange si la sfarsit e morala filozofico-budista,si privirea intoarsa spre apus,si un peisaj trist.
Cred ca ai vazut o varianta reeditata pt. copii de gradinita, ca DBZ-ul pe care l-am vazut eu era cu bataie, avea implementata ideea de ati depasi limitele, te invata ca si cel mai puternic, poate fi slab, te invata ca niciodata sa nu renunti......si multe altele. Sa nu uit > Daca Goku e poponar tu.........
Si poate imi spui si mie in ce film n-ai vazut tu sange, nevinovati care mor si probabil un sfarsit asa mai : cu apus de soare :-?
Deci din afirmatia ta
Am dat un exemplu.Asta e anime-ul,si tiparul e acelasi,poate uneori modificat,ajustat,dar,dupa cum am mai spus,acelasi
inteleg ca ai vazut ceva anime, adica vro 5-6 serii si vro 10 fime, cu perioade de producere intre '89-'02. Sau poate tu incurci anime cu Disney, e si asta o varianta. Oricum daca nu-ti place uita-te la Disney frate, ca alea-s de tine. Cu Witney the Pooh, Treasure Island, Alba ca Zapada( la asta cred ca te uit cu o mai mare sadisfacere..nu? 8) :lol: ) si alte aberatii.
si
Animeurile dau impresia de adancime pentru ca-s facute cu cap.Scuzati cacofonia.Cu cap prost spun eu,dar oricum,recunosc,cu cap.Exista un fel de filozofie in ele,pe care n-o inteleg-dar e proasta nu pentru ca n-o inteleg,ci pentru ca asa e ea
Deci eu nu-mi aduc aminte sa fi recunoscut asa ceva, o astfel de aberatie. Poate vroiai sa zici invers : Disney pe langa anime sunt simple desene, fara o poveste bine conceputa, fara sa trasmita un mesaj, far nimic. Disney se axseaza pe o audienta de varsta cuprinsa intre 4-7 ani. In opinia mea de la 8-9 ani daca individul doreste sa mai urmareasca desene ar trebui sa treaca pe anime, ca s-ar putea sa mai invete ceva. Anime-le sunt superioare oricarui desen tocmai prin acea filozofie pe care tu n-o intelegi, filozofie care culmea......eu o inteleg. Deci nu cred ca-i facuta cu "cap prost" ci cu un cap foarte destept, cap care stie cum sa spuna ceva subtil. Deci nu sunt de acord cu faza ca "Exista un fel de filozofie in ele,pe care n-o inteleg-dar e proasta nu pentru ca n-o inteleg,ci pentru ca asa e ea" . Eu unul cred ca problema e la tine.....la capul tau.....du-te si baga-l in service poate are nevoie de lucru, desi cred ca i-a exspirat garantia.
Violenta gratuita,personaje secundare care fac glume imbecilke tot timpul,antieroi intunecati,cu trecut misterios;personaje negative grotesti care,de multe ori,tind spre ridicol.
Scuza-ma dar tu la ce filme te uiti? La documentare, la Tanar si nelinistit sau esti unul din baietii fini, care se uita la telenovele? :D Pai la orice film cu actiune m-as uita vad violenta gratuita.
(*) Antieroi intunecati :-? Da tu cum ai vrea sa fie un personaj negativ? pozitiv? :-? Pai nu trebuie sa fie pure evil? Tu cum.......n-are sens.
(*) Personaje negative grotesti......pai nu vad acelasi lucru si in iubitul tau LOTR? Care este un basm pus pe pelicula. E o poveste de adormit copii. Un film, ca mai toate, care nu spune nimic. Pai in opinia mea Matrix-ul e singurul film care spune ceva concret, care iti da de gandit. Si apropo daca nu stiai Matrix-ul a fost conceput ca anime, dar s-a renuntat la idee pt. ca s-au dat seama ca impactul va fi mai mare ca film. Aici au avut dreptate, dar nu stiu cate filme normale transformate in anime au acelasi succes. Eu unul tind sa cred ca sunt extrem de putine.
Ba,am mai zis.Fara noi,astia,minoritatea revolutionara ,care ar mai fi distractzia?V-ati povesti unul altuia scenarii de animeuri pana la epuizare.Un forum si,respectiv,un 'topic' presupune doua opinii.Asa ca o sa ma opresc din critica cand o sa fiu convins ca animeuri-le's mana cereasca...sau cand o sa inghete iadu'(sau,* cand,but that ...he...he...wown't happen,no?...o sa ma zboare careva de-aici....
Deci pe un forum poate e necesara si o opinie contra, dar nu in modul de aici. Deic o opinie contra unei opini trebuie facuta cu argumente indiscutabile, nu ca voi va spune-ti ideii, prostesti majoritatea, fara sa argumentati. Parerea mea este ca voi vorbiti din vant, din auzite si din vizionarea unui numar scazut, sub 10-20 de episoade nu neaparat din aceeasi serie, dar macar sa fie mai multe.
Tu crezi ca armata te trezeste la realitate? Da poate la realitatea baietilor de baieti. Tu ai facut armata? Daca da tu ce foloseai? Undelem de la Bunica sau Delma? :D :D Pai ce sa fac tot timpul in realitate? Realitate care s-ar putea nici sa nu fie reala? Ma mai relaxez si eu la un anime. Mai evadez si eu intr-o alta lume. Uite ca tot vroiai argumente. Animele sunt o oaza de reincarcare a bateriilor, un loc perfect, cel putin pt. mine.
Cam atat momentan, sper sa ai rabdarea sa citesti postul meu, cum am avut si eu rapdare sa-l citesc pe a tau, de altfel la mine au folositi si nervi voarte mult. Oricum iti mai spun atat ........I'll Be Back.
Aaaaaaa sa nu uit Te Pup Dulce :D :D
Sidonix
27 Jun 2003, 21:59
Mda ...vorbe de duh...Insa Eu nu inteleg de ce dvoastra domnilor care nu va pasa de anime si negati cu vehementza existentza acestui fenomen mai continuatzi pe acest subiect..atat de pueril si insultator pt mintile dvstra luminate..V-am destabilizat cumva sistemul dumneavoastra de valori !?..Pt.ca Este clar voi suntetzi cei stapani pe realitate iar cei care au creierul ars ca noi..avem nevoie de indrumarea vostra pt. a ne reveni din lumea noastra copilareasca la realitate si maturitatea de care da-ti dvoastra dovada..Cred ca ar trebui sa postez si eu ceva la subiectele dumneavostra atat de pline de esentza realitatzii...Cred ca o sa incep cu subiectul Dl.Leonard...Va place filmul Porno...?..insa eu cred ca ar fi trebuit intitulat Cum va place filmul porno..?...no?...sau La ce ora preferati filmul porno...?..sau Cu cine preferatzi filmul porno ?..parca s-ar surprinde si mai mult chintesentza acestui gen ..no?..
LeonardPiron
28 Jun 2003, 10:42
Piroane, prietene, cred ca de-acum inainte ori o sa-ti placa anime-urile, ori o sa incepi sa scrii cu liniute si alte ******** de alea care se cheama semne de punctuatie.
Uite de-aia!
Imi pare rau sa renunt la marca unui prsonaj construit ca atare, si anume analfabetul artagos care mai scapa si cate o idee, dar am s-o fac.
Cu toate astea, nu mi se pare deloc corect ca un moderator sa incerce sa manipuleze preferintele si parerile estetice ale forumistilor, sa ameninte, (...ori o sa-ti placa anime-urile, ori... ) in loc sa-si vada de atributiunile sale administrativ-organizatorice pe care i le cere postul.
Luati lucrurile mai usor, baieti. De unde atata incrancenare? Ce e cu fundamentalismul asta? Mai mult umor, ce dracu'...
Ambra Blu
28 Jun 2003, 17:18
In cazul in care tu scriai cu picioarele, eu ii dau dreptate lui daniel.
LeonardPiron
28 Jun 2003, 17:23
Nu scriam cu picioarele, dar nu pot sa scriu cu ce...
Death Angel
28 Jun 2003, 17:49
Acuma se pare ca in timp ce scriam postul precedent s-a mai postat ceva. pai trebuie sa raspund si la acele posturi, desi sunt aberatii.
(*) Piron> daniel a incercat sa-ti spuna ca pe un forum se vorbeste decent nu in stilul tau, nu ca la tine in cartier. Aici daca ai ceva de spus o spui frumos, cu argumente, iar cand cineva te contrazice, sau se ia de tine ii raspunzi intr-un mod elevat, nu cum face Raptor. Drept sa-ti spun pe ro-anime amandoi ati fi zburat instant daca vorbeati acolo cum ati vorbit aici.
Apropo sti sa scri cu......? Eu unul nu prea cred
(*) Fosila , tot fosila vei ramane pt. mine, din mai multe pct. de vedere, nu prea sti ca vorbesti si nici sa faci mistouri.
Da,ba,ingeras,m-ai distrus cu faza cu fosila.You're as worthy as a pig's fart for me.PROMIT CA,DE CATE ORI O SA STAU PE WC O SA MA GANDESC LA NUMELE TAU.
Ma glume din astea faceam si eu, dar cand aveam 9-10 ani , hai 12, dar scuza-ma imi intaresti ideea mea despre tine. Adica daca nu esti in stare sa faci un misto subtil nu mai fa. pai eu nu stiu cine e admin pe aici, dar eu ti-as fi dat ban de la prima postare scrisa in halul asta.
Crede-ma ca pot sa-ti raspund cu aceeasi moneda, dar asta m-ar injosi pe mine, mai mult decat am facut-o deja, prin am pune mintea cu tine
La fel si celorlalti,mai putin cacasasta,divinitatea mortuara,cu care mai am un ochi-doi de scos,pentru faza cu prostia.
Mai are ore sens sa-ti raspund? :-? Nu prea cred. Nu meriti. Dar sa sti adevarul cred ca este o durere pt. tine si sa ti-l mai spuna si altcineva este una mai mare.
Am si o intrebare : Pe forumul asta nu se dau BAN-uri pe cuvinte si expresi vulgare adresate unui alt user? Sau pe la voi nu s-au auzit de reguli, admini......?
Ma retrag de-aici,ca puteti analiza decenii la rand,in pace totala,animeurile si restul
Ce pot spune mai mult decat : Lasa-ne! Lasa-ne!
Vorba prietenului meu Sidonix: la ce mai postezi aici ma? Daca nu esti interesat si ai chef de cearta? Ca tu n-ai argumente ma. ma tot bateai pe mine la cap sa-ti dau. Pt.? Ca sa nu le intelegi? pai tu imi spui : ce argumente am dat? Esti degeaba. Uite pt. tine le mai dau o data:
(*) Sunt relaxante
(*) Contin idei foarte interesante, destepte si reale. Ex: Guyver - provenienta oamenilor - oameni sunt masina perfecta de ucis, creata de o rasa de extraterestri(nu spun ca-i adevarata, dar foarte interesanta), X1999 - Pamantul(ca planeta) numai suporta devastarea si pagubele produse de oameni si vrea anihilarea rasei. Si exeplele pot continua.
(*) Sunt mai misto decat orice film. Au actiune, poveste, personaje concepute foarte bine, iar partea ce-a mai frumoasa este ca nu exista limite
Lasa numai atata, ca mi-e sila sa-ti sciu mai mult. In plus cred ca oricum tu nu esti unul din oameni care sa iubeasca infinitul, cred ca esti unul care iubeste limita, limitarea, probabil pt. ca esti un.......
Nou topic? Unde? Pe #Injuraturi? Tu-te ma si cauta-te.
NoOne > lasa-l ma sa se duca si tu uita topicul asta ca n-ai cu cine vorbi. Stai numai pe Ro-anime, ca macar acolo nu vezi murdaria unora.
Aaaaaa Raptor sa nu uitva invit respectuos not Nici nu ma asteptam sa fi respectos, nu-ti sta in caracterul ala de badaran. A si apropo.....nu eu te-am facut prost, ci.......
Pacat ca discutia a degenerat in asa ceva, parca ara fi o certa intre cei care asculta manele si ceai care asculta rock , de pe home.ro ...
As putea sa ma apuc sa tin si eu un discurs despre respectul pentru parerea si gusturile fiecaruia , despre bun simt , despre toleranta etc etc , dar nu cred ca are rost , pentru ca au incercat acelasi lucru si altii (Chibimox , Diana ,etc , care au vorbit frumos si li s-a raspuns in bataie de joc) , si au fost intampitati cu "huiduieli" , si apoi lucrurile au degenerat ...
bafta
ps: tot respectul pentru blitz34 si felul in care a pus problema
APoKLips
29 Jun 2003, 22:56
AnimeX are dreptate si a cuprins exact toate parerile mele despre ceea ce s-a intamplat pe topicul asta.
Rog pe cei care sunt si pe RoAnime sa revina aici doar cand cei de aici sunt dispusi la discutii normale, intre oameni normali, si discutii la subiect, pentru ca pe un forum asta trebuie sa existe, nu certuri si nu "fetite care l-au luat pe NU in brate" indiferent de argument
catallin
29 Jun 2003, 23:18
M-ati convins, fratilor. M-am apucat sa studiez cu mai multa atentie si am ajuns la concluzia ca anime e SUPER!!! De aceea ii invit pe toti scepticii sa ni se alature pentru a se bucura de binefacerile acestei arte minunate.
http://www.coolteenzone.com/tgp/hga91784/images/09.jpg
Asha de tare ash vrea sa-tzi zic ceva Cataline-mama da' nu ma lasa inimioara mea draga. Ce sa mai zic? Faze de genu' asta te lasa pur shi simplu interzis.
Shi eu care vroiam sa-l critic pe DeathAngel...
*ropote de aplauze* Eshti un geniu. Ai reushit sa pui egalul intre ce trebuie imaginea de mai sus shi anime-uri.
Sa ne auzim de bine... in alta viatza.
P.S. Stau shi ma intreb cat ai cautat imaginea asta? Apropo, cauta pe imdb la "Spirited Away" sa vezi ce scrie in dreptul lui la premii, doar asha, de curiozitate.
APoKLips
30 Jun 2003, 00:51
Acela nu e anime.Anime este animatie, ceva ce se misca, ce are poveste superba, ceva ce e peste puterea ta, se pare, de intelegere. Why do i bother whit them, Dear Lord they shure are stuborned . Si mai ales nu aveti rabdare sa va documentati corect. Incearca ceea ce ti-a spus noOne si poate mai ai o sansa sa te luminezi.
LeonardPiron
30 Jun 2003, 12:47
Catalin, tata, tot respectul meu, dar nu ai inteles, insa, cum sta treaba cu anime. Personajele trebuie sa aiba numai ochii holbati, nu si alte parti organice larg cascate...
Imeacht gan teacht ort!!!!
Adica ASA.Deci,ca sa fiu normal si destept si,oh,sa ma pot alatura credintei tale pe care nimeni nu are dreptul sa o conteste,si anume ca animeurile-s daruri divine,pline de o frumusete rara,daruri ale naturii catre oamenii nerecunoscatori,ar trebui sa ma dau in vant(uri) dupa animeuri si sa le slavesc intru vesnicie?In caz contrar moderatorii fiind invitati sa ma zboare de pe forum.Nu?
Ei bine:Titim gan éir�* ort!Esti un IMBECIL,BA!Citeste posturile cu 3 perechi de ochelari!Am spus urmatoarele:
Nu m-ai convins,dar asta ma priveste pe mine.Daca peste 5 ani o sa iti placa la fel de mult,atunci punctul tau de vedere e valabilAsta se cheama toleranta,frate.Faptul ca EU NU SUFAR animeurile e alta treaba.NUMAI TU AI VREA CA TOTI SA FIE CA SI TINE,niste gaoaze ambulante,ca nimeni sa nu te mai arate cu degetul.Faptul ca nu vreau sa inteleg animeurile ma face mai prejos decat tine?Deci eu sunt:
Lasa numai atata, ca mi-e sila sa-ti sciu mai mult. In plus cred ca oricum tu nu esti unul din oameni care sa iubeasca infinitul, cred ca esti unul care iubeste limita, limitarea, probabil pt. ca esti un.......
May those who love us love us.
And those that don't love us,
May God turn their hearts.
And if He doesn't turn their hearts,
May he turn their ankles,
So we'll know them by their limping!
EU O SA ACTIVEZ IN ORICE DOMENIU AL IMAGINATIEI CRED EU DE CUVINTA!!!!!!!Limitat esti tu,sa crezi numai in spasmele si convulsiile si ochii aia mari ai personajelor care iti ard psihicul.Uita-te pe geam si o sa vezi realitatea,citeste o carte si uita-te si la alte filme,si o sa vezi ca infinitul ala al tau e de fapt un cub.Infinitul e mai mult decat un ecran de televizor.
Ia fa tu bine si cauta definitia cuvantului antierou in DEX:
tu cum ai vrea sa fie un personaj negativ? pozitiv? Pai nu trebuie sa fie pure evil?
Scuza-ma dar tu la ce filme te uiti? La documentare, la Tanar si nelinistit sau esti unul din baietii fini, care se uita la telenovele?
A,deci faptul ca nu savurez scenele cu sange improscat pe pereti din 2 in 2 minute ma face telenovelist.Totul are nevoie de un motiv!Ce se intampla acolo se cheama masacru!
May the curse of Mary Malone and her nine blind illegitimate children chase you so far over the hills of Damnation that the Lord Himself can't find you with a telescope!
Acuma sa trec la ceva putin mai serios......dar numai putin. Fosila, sa inteleg din traducerile tale, a nick-ului meu si a DBZ-ului, ca esti fan traduceri de titluri. Sa nu omit ca traducerea este a unui copil de gradinita.....auzi DragonBall Z = Bilele Dragonului puteai sa zici si tu Globurile Dragonului...... or do you need 7 more?......dar ma rog.....presupun ca tu esti unul din acei oameni care traduce Jonny English = Ion Englezul si Credell 2 the Grave = Parteneri Neobisnuiti....care mi se pare ce-a mai mare idiotenie in materie de treduceri de titluri.
Nu,tu n-ai priceput la ce ma refeream cand ziceam 'bile' :P Scuze...Bilele ZZZanatice ale Dragonului.Nu,nu traduc asa toate titlurile de filme,ci numai porcariile.
Drept sa-ti spun pe ro-anime amandoi ati fi zburat instant daca vorbeati acolo cum ati vorbit aici. Drept,ce sa-ti spun si eu,nazistii ar fi facut tone de sapun daca evreii erau cu totii in Germania.Asta se cheama toleranta!(cu scuzele de rigoare pt. restul celor de aici).
Ma glume din astea faceam si eu, dar cand aveam 9-10 ani , hai 12, dar scuza-ma imi intaresti ideea mea despre tine. Adica daca nu esti in stare sa faci un misto subtil nu mai fa. pai eu nu stiu cine e admin pe aici, dar eu ti-as fi dat ban de la prima postare scrisa in halul asta.Aha,deci 'mishtoul' se face subtil.Poftim:
May you be in
Hell a half hour before the
Devil knows you're dead!
Oricum daca nu-ti place uita-te la Disney frate, ca alea-s de tine. Cu Witney the Pooh, Treasure Island, Alba ca Zapada( la asta cred ca te uit cu o mai mare sadisfacere..nu? ) si alte aberatii. Daaaaaaaaaaaaaa............ 8) Si nu uita Lacul Lebedelor,cireasa de pe tort! :D
As you slide down the banister of life,
May the splinters point in the wrong direction!
Crede-ma ca pot sa-ti raspund cu aceeasi moneda, dar asta m-ar injosi pe mine, mai mult decat am facut-o deja, prin am pune mintea cu tine Vai,cel mai destept cedeaza,nu?Da' chiar asa,de ce nuti pui mintea cu mine?O sa fii surprins.
Nici nu ma asteptam sa fi respectos, nu-ti sta in caracterul ala de badaran. A si apropo.....nu eu te-am facut prost, ci.......destept?eram sigur ca o sa recunosti! 8)
Pacat ca discutia a degenerat in asa ceva, parca ara fi o certa intre cei care asculta manele si ceai care asculta rock , de pe home.ro ...
Aha,si eu as fi manelistul....
"fetite care l-au luat pe NU in brate" indiferent de argumentLa fel si voi,daca asa sta treaba.Voi nu o sa cedati,pentru ca asta e pt. vostru de vedere!Atunci de ce sa cedez eu?De sa mint?Si de ce ce sa nu-mi spun parerea?Chiar daca asta nu intereseaza pe nimeni,si cu atat mai mult daca asta creeaza controverse.
Personaje negative grotesti......pai nu vad acelasi lucru si in iubitul tau LOTR? Care este un basm pus pe pelicula. E o poveste de adormit copii. Un film, ca mai toate, care nu spune nimic.
CARTEA e unicul lucru din lumea asta mai valoros decat sufletul meu.E ADEVARATA CREATIE,pentru ca Tolkien a scris-o pentru el si toata viata sa a fost legata de aceasta carte:e legenda,e istorie,e mit,e viata,moarte,inceput si sfarsit.E ULTIMUL BASTION AL IMAGINATIEI IN FATA GROPII DE OTEL SI CIMENT.Eu nu o sa zic nimic despre tine pentru ca nu o accepti,pentru ca din c*cat nu poti scoate parfum de iasomie si invers;in fond,fiecare crede in ce vrea.Doar ca,spre deosebire de tine,eu cred in ceea ce un om a creeat din dragoste si nu din ura.Pentru mine LOTR nu-i doar un loc de incarcat bateriile,cum's animeurile tale,ci intreaga esenta a vietii mele.Si nu imi pasa daca va pasa sau nu.
Mai vorbim noi.Cat de curand.
Here's to a long life and a merry one.
A quick death and an easy one.
A pretty girl and an honest one.
A cold beer-and another one!
ps.iti pup si eu sufletelul :P Numai ca nu acolo unde m-ai pupat tu(rect...)
:D
... ar trebui sa ma dau in vant(uri) dupa animeuri si sa le slavesc intru vesnicie?In caz contrar moderatorii fiind invitati sa ma zboare de pe forum.Nu?
De pe forum nu te zbor, ca-ti place Lordu'! ;)
Serios acum, nu ti se pare un pic cam dur "gaoaza ambulanta"?
Stiu ca acest topic dezlantuie pasiuni, dar hai sa mai coboram un pic tonul discutiei! Gandeste-te ca acest "gaoaza ambulanta" va atrage dupa sine un raspuns pe masura si deja subiectul a degenerat intr-un flame de toata frumusetea.
LeonardPiron
30 Jun 2003, 16:07
Daniel, iti multumesc din suflet ca ai intervenit si ai adus iar lucrurile in firescul lor limitat de politete si de respectul reciproc. Fara interventia ta, cred ca as fi rectionat violent si ar fi fost regretabil. Acum ma simt la adapost de agresiuni inutile intr-o atmosfera civilizata de forum elevat unde se schimba pareri si opinii despre valoare si despre lipsa ei.
Daniel, iti multumesc din suflet ca ai intervenit si ai adus iar lucrurile in firescul lor...
Minuscula mea contributie la mantuirea unei oi ratacite prin hatisurile ortografiei este incarcata de umile satisfactii.
Death Angel
30 Jun 2003, 17:20
Mai am un singur lucru sa spun : Forumul asta este o gluma, una proasta. Nu mai are sens sa stau printre limitati. M-am convins si cu administrarea forumului......varza.
Raptor> Care este sensul realitati fara vis?
Tu la ce filme te uiti de nu-ti place violenta? Ca in orice film de actiune exista. Si este REALA asa cum iti place sa fie orice......real
Voi crede-ti ca filmele sunt realitate? Poate documentariile, dar restul.....voi nu crede-ti ca exemplele cu filme si realitate sunt contradictorii? Filmele or fira ele apropiate de realitate, dar pana la urma sunt fictiune. LOTR e cea mai mare.
Toti de pe Ro-Anime......retrageti-va. N-are sens. Nu-s oameni cu care sa poti vorbi. Nu vor sa inteleaga de ce ne plac si nu are sens sa ne batem noi capul pt. ai face. Nu inteleg de ce am face-o.
Acesta este ultimul post. N-am ce cauta pe un forum defect.
Ramane cum zice-ti voi ma ....... am creierul ars......dar voi.........oare cum il aveti de la atatea filme? Filme care au acelasi efect ca un anime, numai ca la o scara mai mare. Oare de ce CNA-ul a pus acele interdictii?
Va las sa va spune-ti parerile contrare uinii altora, pt. ca pe mine nu ma intereseaza.
Bafta......si sper sa nu va mai aud.....decat cand o sa fiti pro
catallin
30 Jun 2003, 18:18
De unde atata incrancenare, draga coleg? Noi, fanii filmului de fictiune, in primul rand al celui cu actori reali adica, acceptam ca exista si alte preferinte. Voi, fani ai desenului animat, de ce va suparati ca exista si alte preerinte si nu detineti adevarul absolut? Eu as fi fost ridicol daca as fi urlat in continuu pe un subiect de forum creat special cum ca filmul de melodrama indian ar fi suuuuper si exista numai el pe lume si contine... bla, bla, bla...Exista pe lume si alte genuri de filme. Asa cu exista pe lume si alte lucruri diferite de felul in care ne-ar place noua sa fie si nu putem decat sa le acceptam. Daca depui atatta incrancenare si incapatanare nu faci altcev decat sa te dovedesti inadaptabil si asocial si o sa cam ai de suferit in viata, tanar prieten, inca nescos prea mult prin lume. Va iubesc si va respect, fani Anime, dar nu-mi place deloc genul si e total nevaloros, un pulp al cartoon-ului, sa fim seriosi. Mai puneti mana pe carte si comparati!
Bine,bine...o las mai moale...as a LOTR fan. :wink: Dar EU stiu ca EU am dreptate.
Raptus regaliter! :D :wink: 8) :D :D
catallin
30 Jun 2003, 20:03
Poate se referea la Alex Leo Serban. Ca ala e talentat.
Death Angel
30 Jun 2003, 20:28
Catalin....n-am afirmat niciodata ca detin adevarul absolut sau ca reneg alte genuri de filme. Fa diferenta intre a sustine cu tarie o idee, o parere, o opinie cu a sustineo idee si a renega alte genuri. Deci aici n-a mai fost vorba de anime. Aici discutia a degenerat intr-o cearta intre opinii. Faptul ca eu am incercat sa aduc argumente, ele ne fiind primite, se pare ca n-a stimulat pe nimeni sa-mi aduca contra argumente exacte, nu din auzite sau presupuneri.
Eu ma uit la filme, dar ma plictisesc repede, pt. ca toate incep sa aiba aceeasi actiune, aceleasi cliseuri. Nu zic ca nu-mi plac sau le reneg, dar prefer sa vad un anime, pt. ca sunt un om careuia nu-i plac limitele. Adica orice film, exceptand Matrix, este limitat. Nu zic ca actorii reali nu-si dau silinta sau nu sunt buni, am destui favoriti, dar totusi au limite.
Crede-ma ca sunt scos in lume si nu sunt incrancenat, poate incapatnat, dar daca nu mi se aduc argumenet clare eu nu accept ideea altcuiva.
Deci se pare ca nu ma lasati sa plec. Aveti cumva nevoie de mine?
Sidonix
30 Jun 2003, 20:37
Dl.Catalin..Ce am afirmat eu nu a fost ca fan a nici unui gen ... pur si simplu m-a frapat ignorantza unora si obtuzitatea in general..mai ales faptul ca fiecare eticheteaza cum vrea si cu orice cuvinte orice lucru...care i se pare banal sau neimportant...Cei care cred ca fanii genului sunt persoane inchise intr-un coltz cu pc in fatza se inseala domnilor...Tocmai faptul ca am vazut destule si suntem plictisitzi de banalul cotidian si rutina zilnica..servici-casa-sotie-servici si ici pe colo cite o frintura de bucurie am ales fiecare cite un mod diferit de relaxare...Acest topic a fost dedicat genului Anime..corect ? ..insa unii pur si simplu crezind ca este un loc de bashcalie si dispretz ... s-au apucat sa afirme tot ce cred ei ca s-ar putea sa fie ceva in legatura cu acest subiect..indiferent daca este sau nu corect sau legat de acesta...Iar cind acestia au fost corectatzi de catre noi astia care avem ceva mai mult habar despre subiectul respectiv... ni s-au batut apropouri si ni s-au aruncat sisteme de valori pentru a observa ca noi de fapt nu stim despre ce vorbim sau cine suntem...Imi pare rau daca unii dintre membri nostri au intrecut putzin masura...dar asta a demonstrat ca nici dumneavostra nu prea suntezti departe de preistorie...si nu stitzi cu adevarat sa va impunetzi si sa argumentazti sistemul de valori pe care-l consideratzi atat de corect...
Incrincenare..in nici un caz..doar sustinere a unui punct de vedere ... poate unii au exagerat dar probabil nu au stiut sa-si controleze pornirile... dar nici dumneavostra nu sunteti un coltz de diplomatzie dupa cum se observa din perspectiva unor membri de aici...
catallin
30 Jun 2003, 20:37
Eu te inteleg, numai ca, ireparabilul s-a produs deja: inainte sa va retrageti voi in semn de protest, leonard piron a desantat pe site-ul vostru roanime.ro unde i-am vazut deja primele mesaje vitriolate. Banuiesc ca e acelasi tip-sustine aceleasi lucruri. Cred ca ar trebui sa luati masuri, inainte ca el sa contamineze cu spiritiul sau ludic lumea atat de sobra a lui Anime.
Sidonix
30 Jun 2003, 20:48
Mda..bine zis...
Mr.Leonard...nu are nici o sansa pt ca la noi reactia este rapida si deja s-a format si cred ca va fi banned la urmatoarea postare nelalocul ei... (*)
APoKLips
30 Jun 2003, 22:15
Nu mai vreau sa am parte de discutii contradictorii fara argumente .Cineva care vrea sa contrazica un gen un fenomen, sau orice alceva il rog sa se documenteze exact.
Exista siteuri facute de membrii roanime si daca va intereseaza sa iesiti din umbra , www.ro-anime.tk (SITE) www.animenia.3x.ro (SITE) www.roanime.board.dk3.com (FORUM) cred ca ajunge ca sa puteti sa va lamuti. [/url]
Death Angel
02 Jul 2003, 21:37
Catalin stai calm ca atat timp cat sunt eu pe forum......n-are sanse sa-l murdareasca. I-am dat deja statutul de pedepsit, dar culmea el vrea sa invate anime :-? nu stiu de ce am eu mari retineri. Ca prima lui postare a continut cuvintele "Anime sucks" :-?
Apok > lasa-i in pace ma. Nu le mai da adrese. Nu vor sa invete si cu asta basta. N-are sens sa-i invatam noi, ori suntem platit pt. asta? 8) Pe mine nu ma intereseaza persoanele care stiu despre anime din auzite. Pe mine ma intereseaza cele carora le plac anime-le si au la activ macar o serie
Nu, Apok a postat pe tema topicului dupa luuuuungi schimburi aciditati.
Death.. se linistise treaba. Sper sa ramana asa si tu inteventia ta.
Parca nu le-am vazut postate sau linkate pe acest thread. Sunt vechi si amuzante. Anyways, daca au mai fost, sorry. Daca n-au mai fost si nu le stiti deja, atunci enjoy:
Law of Metaphysical Irregularity
The normal laws of physics do not apply.
Law of Differentiated Gravitation
Whenever someone or something jumps, is thrown, or otherwise is rendered airborn, gravity is reduced by a factor of 4.
Law of Sonic Amplification, First Law of Anime Acoustics
In space, loud sounds, like explosions, are even louder because there is no air to get in the way.
Law of Constant Thrust, First Law of Anime Motion
In space, constant thrust equals constant velocity.
Law of Mechanical Mobility, Second Law of Anime Motion
The larger a mechanical device is, the faster it moves. Armored Mecha are the fastest objects known to human science.
Law of Temporal Variability
Time is not a constant. Time stops for the hero whenever he does something 'cool' or 'impressive'. Time slows down when friends and lovers are being killed and speeds up whenever there is a fight.
First Law of Temporal Mortality
'Good Guys' and 'Bad Guys' both die in one of two ways. Either so quick they don't even see it coming, OR it's a long drawn out affair where the character gains much insight to the workings of society, human existence or why the toast always lands butter side down.
Second Law of Temporal Mortality
It takes some time for bad guys to die... regardless of physical damage. Even when the 'Bad Guys' are killed so quickly they didn't even see it coming, it takes them a while to realize they are dead. This is attributed to the belief that being evil damages the Reality Lobe of the brain.
Law of Dramatic Emphasis
Scenes involving extreme amounts of action are depicted with either still-frames or black screens with a slash of bright color (usually red or white).
Law of Dramatic Multiplicity
Scenes that only happen once, for instance, a 'Good Guy' kicks the 'Bad Guy' in the face, are seen at least 3 times from 3 different angles.
Law of Inherent Combustability
Everything explodes. Everything.
First Corollary - Anything that explodes bulges first.
Second Corollary - Large cities are the most explosive substances known to human science. Tokyo in particular seems to be the most unstable of these cities, sometimes referred to as "The Matchstick City".
Law of Phlogistatic Emission
Nearly all things emit light from fatal wounds.
Law of Energetic Emission
There is alway an energy build up (commonly referred to as an energy 'bulge') before Mecha or space craft weapons fire. Because of the explosive qualities of weapons, it is believed that this is related to the Law of Inherent Combustability.
Law of Inverse Lethal Magnitude
The destructive potential of a weapon is inversly proportional to its size.
First Corollary - Small and cute will always overcome big and ugly. Also know as the A-Ko phenomenon.
Law of Inexhaustability
No one *EVER* runs out of ammunition. That is of course unless they are cornered, out-numbered, out-classed, and unconscious.
Law of Inverse Accuracy
The accuracy of a 'Good Guy' when operating any form of fire-arm increases as the difficulty of the shot increases. The accuracy of the 'Bad Guys' when operating fire-arms decreases when the difficulty of the shot decreases. (Also known as the Stormtrooper Effect)
Example: A 'Good Guy' in a drunken stupor being held upside down from a moving vehicle will always hit, and several battalions of 'Bad Guys' firing on a 'Good Guy' standing alone in the middle of an open field will always miss.
First Corollary - The more 'Bad Guys' there are, the less likely they will hit anyone or do any real damage.
Second Corollary - Whenever a 'Good Guy' is faced with insurmountable odds, the 'Bad Guys' line up in neat rows, allowing the hero to take them all out with a single burst of automatic fire and then escape.
Third Corollary - Whenever a 'Good Guy' is actually hit by enemy fire, it is in a designated 'Good Guy Area', usually a flesh wound in the shoulder or arm, which restricts the 'Good Guy' from doing anything more strenuous than driving, firing weaponry, using melee weapons, operating heavy machinery, or doing complex martial arts maneuvres.
Law of Transient Romantic Unreliability
Minmei is a bimbo.
Law of Hemoglobin Capacity
The human body contains over 12 gallons of blood, sometimes more, under high pressure.
Law of Demonic Consistency
Demons and other supernatural creatures have at least three eyes, loads of fangs, tend to be yellow-green or brown (but black is not unknown), and can only be hurt by bladed weapons.
Law of Militaristic Unreliability
Huge galaxy-wide armadas, entire armies, and large war-machines full of cruel, heartless, bloodthirsty warriors can be stopped and defeated with a single insignificant example of a caring/loving emotion or a song.
Law of Tactical Unreliability
Tactical geniuses aren't....
Law of Inconsequential Undetectability
People never notice the little things... Like missing body parts, or wounds the size of Seattle.
Law of Juvenile Intellectuality
Children are smarter than adults. And almost always twice as annoying.
Law of Americanthropomorphism
Americans in Anime appear in one of two roles, either as a really nasty skinny 'Bad Guy' or a big stupid 'Good Guy'.
First Corollary - The only people who are more stupid than the big dumb Americans are the American translators. (Sometimes referred to as the Green Line Effect.)
Second Corollary - The only people who are more stupid than the American translators are the American editors and censors.
Law of Mandibular Proportionality
The size of a person's mouth is directly proportional to the volume at which they are speaking or eating.
Law of Feline Mutation
Any half-cat/half-human mutation will invariably:
be female,
will possess ears and sometimes a tail as a genetic mutation,
and wear as little clothing as possible, if any.
Law of Conservation of Firepower
Any powerful weapon capable of destroying/defeating an opponent in a single shot will invariably be reserved and used only as a last resort.
Law of Technological User-Benevolence
The formal training required to operate a spaceship or mecha is inversely proportional to its complexity.
Law of Melee Luminescence
Any being displaying extremely high levels of martial arts prowess and/or violent emotions emits light in the form of a glowing aura. This aura is usually blue for 'good guys' and red for 'bad guys'. This is attributed to Good being higher in the electromagnetic spectrum than Evil.
Law of Non-anthropomorphic Antagonism
All ugly, non-humanoid alien races are hostile, and usually hell-bent on destroying humanity for some obscure reason.
Law of Follicular Chroma Variability
Any color in the visible spectrum is considered a natural hair color. This color can change without warning or explanation.
Law of Follicular Permanence
Hair in anime is pretty much indestructable, and can resist any amount of meteorological conditions, energy emissions, physical abuse, or explosive effects and still look perfect. The only way to hurt someone's hair is the same way you deal with demons... with bladed weapons!
Law of Topological Aerodynamics, First Law of Anime Aero-Dynamics
*ANY* shape, no matter how convoluted or odd-looking, is automatically aerodynamic.
Law of Probable Attire
Clothing in anime follows certain predictable guidelines.
Female characters wear as little clothing as possible, regardless of whether it is socially or meteorologically appropriate. Any female with an excessive amount of clothing will invariably have her clothes ripped to shreds or torn off somehow. If there is no opportunity to tear off the afore-mentioned female's clothes, then she will inexplicably take a shower for no apparent reason (also known as the Gratuitous Shower Scene).
Whenever there is a headwind, a Male characters will invariably wear a long cloak which doesn't hamper movement and billows out dramatically behind him.
First Corollary (Cryo-Adaptability) - All anime characters are resistant to extremely cold temperatures, and do not need to wear heavy or warm clothing in snow.
Second Corollary (Indecent Invulnerability) - Bikinis render the wearer invulnerable to any form of damage.
Law of Musical Omnipotence
Any character capable of musical talent (singing, playing an instrument, etc.) is automatically capable of doing much more "simple" things like piloting mecha, fighting crime, stopping an intergalactic war, and so on... especially if they have never attempted these things before.
Law of Quitupular Aggultination
Also called "The Five-man Rule," when "Good Guys" group together, it tends to be in groups of five. There are five basic positions, which are:
The Hero/Leader
His girlfriend
His Best Friend/Rival
A Hulking Brute
A Dwarf/Kid
Between these basic positions are distributed several attributes, which include:
Extreme Coolness
Amazing intelligence
Incredible Irritation
Law of Extradimensional Capacitance
All anime females have an extradimensional storage space of variable volume somewhere on their person from which they can instantly retrieve any object at a moment's notice.
First Corollary (The Hammer Rule) - The most common item stored is a heavy mallet, which can be used with unerring accuracy on any male who deserves it. Other common items include costumes/uniforms, power suits/armor, and large bazookas.
Law of Hydrostatic Emission
Eyes tend to be rather large in Anime. This is because they contain several gallons of water, which may be instantaneously released at high pressure through large tear ducts. The actual volume of water contained in the eyes is unknown, as there is no evidence to suggest that these reservoirs are actually capable of running out. The reason water tends to collect in the eyes is because Anime characters only have one large sweat gland, which is located at the back of the head. When extremely stressed, embarrassed, or worried, this sweat gland exudes a single but very large drop of sebaceous fluid.
Law of Inverse Attraction
Success at finding suitable mates is inversely proportionate to how desperately you want to be successful. The more you want, the less you get.
First Corollary Unfortunately, this law seems to apply to Otaku in the real world...
Law of Nasal Sanguination
When sexually aroused, males in Anime don't get erections, they get nosebleeds. No one's sure why this is, though... the current theory suggests that larger eyes means smaller sinuses and thinner sinus tissue (see Law #38 above). Females don't get nosebleeds, but invariably get one heck of a blush along the cheeks and across the nose, suggesting a lot of bloodflow to that region.
Law of Xylolaceration
Wooden or bamboo swords are just as sharp as metal swords, if not sharper.
Law of Juvenile Omnipotence
Always send a boy to do a man's job. He'll get it done in half the time and twice the angst.
Law of Quadrotriscadecophobia
There is no Law #43.
Law of Nominative Clamovocation
The likelihood of success and damage done by a martial arts attack is directly proportional to the volume at which the full name of the attack is announced.
Law of Uninteruptable Metamorphosis
Regardless of how long or involved the transformation sequence or how many times they've seen it before, any 'Bad Guys' witnessing a mecha/hero/heroine transforming are too stunned to do anything to interrupt it.
Law of Flimsy Incognition
Simply changing into a costume or wearing a teensy mask can make you utterly unrecognizable to even your closest friends and relatives.
A se observa cat de bine se aplica si in "Matrix" (si in filmele cu Van Damme, for that matter). 8)
Salutari,
Andrei
catallin
04 Jul 2003, 09:08
Asta e un fel de umor pentru ingineri, bag seama.
Nu, e pentru cei cu IQ peste 100, care stiu o boaba de engleza si care au vazut multe anime-uri.
Pentru ca sunt generos, te las pe tine sa-ti alegi care este categoria din care nu faci parte. 8)
Salutari,
Andrei
Ah, apropo, desi este off-topic, trebuie sa existe si legile animatiei clasice, macar pentru comparatie:
Cartoon Laws of Physics
Cartoon Law I
Any body suspended in space will remain in space until made aware of its situation. Daffy Duck steps off a cliff, expecting further pastureland. He loiters in midair, soliloquizing flippantly, until he chances to look down. At this point, the familiar principle of 32 feet per second per second takes over.
Cartoon Law II
Any body in motion will tend to remain in motion until solid matter intervenes suddenly. Whether shot from a cannon or in hot pursuit on foot, cartoon characters are so absolute in their momentum that only a telephone pole or an outsize boulder retards their forward motion absolutely. Sir Isaac Newton called this sudden termination of motion the stooge's surcease.
Cartoon Law III
Any body passing through solid matter will leave a perforation conforming to its perimeter. Also called the silhouette of passage, this phenomenon is the specialty of victims of directed-pressure explosions and of reckless cowards who are so eager to escape that they exit directly through the wall of a house, leaving a cookie-cutout-perfect hole. The threat of skunks or matrimony often catalyzes this reaction.
Cartoon Law IV
The time required for an object to fall twenty stories is greater than or equal to the time it takes for whoever knocked it off the ledge to spiral down twenty flights to attempt to capture it unbroken. Such an object is inevitably priceless, the attempt to capture it inevitably unsuccessful.
Cartoon Law V
All principles of gravity are negated by fear. Psychic forces are sufficient in most bodies for a shock to propel them directly away from the earth's surface. A spooky noise or an adversary's signature sound will induce motion upward, usually to the cradle of a chandelier, a treetop, or the crest of a flagpole. The feet of a character who is running or the wheels of a speeding auto need never touch the ground, especially when in flight.
Cartoon Law VI
As speed increases, objects can be in several places at once. This is particularly true of tooth-and-claw fights, in which a character's head may be glimpsed emerging from the cloud of altercation at several places simultaneously. This effect is common as well among bodies that are spinning or being throttled. A `wacky' character has the option of self-replication only at manic high speeds and may ricochet off walls to achieve the velocity required.
Cartoon Law VII
Certain bodies can pass through solid walls painted to resemble tunnel entrances; others cannot. This trompe l'oeil inconsistency has baffled generations, but at least it is known that whoever paints an entrance on a wall's surface to trick an opponent will be unable to pursue him into this theoretical space. The painter is flattened against the wall when he attempts to follow into the painting. This is ultimately a problem of art, not of science.
Cartoon Law VIII
Any violent rearrangement of feline matter is impermanent. Cartoon cats possess even more deaths than the traditional nine lives might comfortably afford. They can be decimated, spliced, splayed, accordion-pleated, spindled, or disassembled, but they cannot be destroyed. After a few moments of blinking self pity, they reinflate, elongate, snap back, or solidify. Corollary: A cat will assume the shape of its container.
Cartoon Law IX
Everything falls faster than an anvil.
Cartoon Law X
For every vengeance there is an equal and opposite revengeance. This is the one law of animated cartoon motion that also applies to the physical world at large. For that reason, we need the relief of watching it happen to a duck instead.
bCartoon Law Amendment A
A sharp object will always propel a character upward. When poked (usually in the buttocks) with a sharp object (usually a pin), a character will defy gravity by shooting straight up, with great velocity.
Cartoon Law Amendment B
The laws of object permanence are nullified for "cool" characters. Characters who are intended to be "cool" can make previously nonexistent objects appear from behind their backs at will. For instance, the Road Runner can materialize signs to express himself without speaking.
Cartoon Law Amendment C
Explosive weapons cannot cause fatal injuries. They merely turn characters temporarily black and smoky.
Cartoon Law Amendment D
Gravity is transmitted by slow-moving waves of large wavelengths. Their operation can be witnessed by observing the behavior of a canine suspended over a large vertical drop. Its feet will begin to fall first, causing its legs to stretch. As the wave reaches its torso, that part will begin to fall, causing the neck to stretch. As the head begins to fall, tension is released and the canine will resume its regular proportions until such time as it strikes the ground.
Cartoon Law Amendment E
Dynamite is spontaneously generated in "C-spaces" (spaces in which cartoon laws hold). The process is analogous to steady-state theories of the universe which postulated that the tensions involved in maintaining a space would cause the creation of hydrogen from nothing. Dynamite quanta are quite large (stick sized) and unstable (lit). Such quanta are attracted to psychic forces generated by feelings of distress in "cool" characters (see Amendment B, which may be a special case of this law), who are able to use said quanta to their advantage. One may imagine C-spaces where all matter and energy result from primal masses of dynamite exploding. A big bang indeed.
Din pacate, la astea iti trebuie in bibiliografie si fizica din liceu si intelegerea conceptului de 42, asa ca mi-e teama ca l-am pierdut pe catallin&co din audienta. :cry:
Salutari,
Andrei
Ambra Blu
04 Jul 2003, 11:45
Cu puterea unui feromon, inginerul loveste din nou. Inarmat cu rabdare si inconjurat de scrierile lui Stephen Hawking, editii brosurate legate de teoria g-string-urilor, si efectul Doppler, am fost gata sa citesc noi lucruri interesante legate de desene animate si electrotehnica. Din pacate, umorul inginerului Amyd este atit fractalic, cit si fracturat. Sa ma explic, pentru ca el nu intelege decit daca ii dai comunici fara background noise, pe principiul m*** in gura (unde m*** = mura).
Umorul lui este fractalic, pentru ca orice parte din glumele lui -luate de pe net, bien sur - in orice marime si forma luata, este similara in in forma cu oricare alta parte, fie ea marita sau micsorata. In alte cuvinte, glumele lui sint varieturi (mind me) pe aceeasi tema: aqueous humor. Da, am scris bine, umorul lui e la fel de solid si inchegat ca lichidul ala transparent din ochi.
Umorul lui Amyd este fracturat in ceea ce priveste lipsa lui de mobilitate si elasticitate. Uneori inclinam sa substantivizam la feminin 'umorul' si sa il transformam in 'umoarea'. Valorizat feminin si pozitiv, umorul lui Amyd este de consistenta umorilor sarate, secretata de glanda lacrimala, undeva intre ochi si pleoape.
All in all: iti vine sa te caci pe el de ris.
Neputinta cultivatorului de castraveti americanizati loveste din nou, amestecand fara logica - in stilul deja consacrat de non sequitur ad infinitum - biologia (unde ii apreciem gradul de informare - doar recent s-a demonstrat ca si oamenii produc si raspund la feromoni) cu fizica (unde e adevarat, e mai greu de distins intre electrotehnica si electronica, radacinile comune ale cuvintelor il pacalesc pe bietul Average Joe Blu) si cu antipatia pentru cei care ii sunt superiori (caracteristica umana absolut de inteles).
Totusi de remarcat fetisismul manifest pentru mine (tricouri - $20, cani de apa personalizate cu "Amyd loves you" - $10), pentru care nu ii sunt decat recunoscator - imi face orice inceput de zi (aici e cu o ora mai devreme) mult mai amuzant.
Auzi, nu-i asa ca te simti bine in "Fire"? 8)
Salutari,
Andrei
P.S.: "daca ii dai comunici"? Dificila limba romana, daramite cand e vorba sa incerci sa o manuiesti cu eleganta...
catallin
04 Jul 2003, 17:04
Amyd, tie iti plac Anime?
Pentru raspunsul la aceasta intrebare, te invit pe prima pagina a acestui thread, in special la mesajul cu nr. 3.
Salutari,
Andrei
Ambra Blu
04 Jul 2003, 17:13
Neputinta cultivatorului de castraveti americanizati loveste din nou, amestecand fara logica - in stilul deja consacrat de non sequitur ad infinitum - biologia (unde ii apreciem gradul de informare - doar recent s-a demonstrat ca si oamenii produc si raspund la feromoni) cu fizica (unde e adevarat, e mai greu de distins intre electrotehnica si electronica, radacinile comune ale cuvintelor il pacalesc pe bietul Average Joe Blu) si cu antipatia pentru cei care ii sunt superiori (caracteristica umana absolut de inteles).
1.As I was saying, my Ars Combinatoria is beyond your grasp.
2. It is only recently that you found out about pheromones?
3. Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus.
4. Bleah. Lame.
Totusi de remarcat fetisismul manifest pentru mine (tricouri - $20, cani de apa personalizate cu "Amyd loves you" - $10), pentru care nu ii sunt decat recunoscator
That's the spirit, dearest crash test dummy. Hell. What were you thinking? You're promoted to the taboo status?
- imi face orice inceput de zi (aici e cu o ora mai devreme) mult mai amuzant.
Fuck, man, whyncha send cinemagia a card from Germany?
Auzi, nu-i asa ca te simti bine in "Fire"? 8)
Ba, sincer, nu la fel ca in 'Silencio'.
P.S.: "daca ii dai comunici"? Dificila limba romana, daramite cand e vorba sa incerci sa o manuiesti cu eleganta...
Hai, ba, ingineras, lasa-ma. Stii, vreau sa fiu sincer cu tine si sa te privesc in ochi: nu ti-as raspunde atit de prompt la toate posturile tale de 2 lei dar, futu-i, tu esti exact genu' care pune botu' si, pur si simplu, nu pot sa ma abtin. Ma intelegi, sper. Mersi.
PS: Post coitum, animal triste.
(translation: dupa ce am interactionat cu Amyd, ma simt trist).
catallin
04 Jul 2003, 17:31
DE ce s-o fi chinuind bietul Ambra sa aduca attatea argumentatii, cuvinte rare si limbi straine cand e clar ca un prost tot bou ramane chiar daca se vopseste in verde si vorbeste despre anime....care nu este destul pana nu e si fudul.
Nu te simti trist, esti trist. In cazul tau nu e o emotie temporara ci o manifestare permanenta.
Cazul tau, desi nu este de prestigiul unui burvi2001, ar putea totusi tine un studiu psihiatric al interactiunii pe forumuri fara probleme. Daca n-as fi bun la suflet, mai ca ti-as colectiona diatribele, am auzit ca se plateste bine pentru studii de caz. Si ma bucura sa vad ca nu ai adormit, in ultimul timp n-ai incercat decat insulte colaterale, chiar ma ingrijorasem.
Cat despre "inginerul Amyd", asta e un alt lucru extrem de amuzant. Nu de altceva, dar ma gandesc la ce scrie pe "pregatirea" ta. Semiantropolingvist specializat in stiinte politice pe ritmuri de hip-hop bulgaresc, cu doua clase terminate or something? Stiu ca e nasol sa trebuiasca sa dai nasul cu oameni care au facut si fac in fiecare zi ce iti doresti tu cu atata ardoare sa faci (adica filme), dar sincer, nu e vina mea ca nu reusesti, degeaba te inhibi atata cand discutam.
Din pacate pentru jalnica ta "Ars Combinatoria", e departe chiar de umilele jocurile de camera a lui Haydn. Sau esti mai degraba un epigon de-al lui Leibnitz? Dar nu dispera, practice makes perfect, you adorable obnubilating nincompoop...
Salutari,
Andrei
P.S.: Catallin, esti sigur ca nu vrei sa gasesti niste "tipi implicati mai puternic" in Anime? Poate asa o sa inveti mai multe despre asta, chiar despre viata in domeniul acesta, in special din "culise"... procedeul pare sa functioneze ireprosabil in alte parti pentru tine. :wink:
Sidonix
05 Jul 2003, 10:01
Very long,funny,whitty conversation..and interesting at the same time... :D ...
Pacat ca nu se rezuma in final decit la I'm the smarter one...around here..and i think...i'm better than you....stupid...
Mr.Amyd i praise u..and congratulate u for the stuff u've written. ..total in afara subiectului tratat aici dar cind esti atacat trebuie sa te aperi cred in mai multe feluri decit unul...later...
Ps:Amyd...i LOVED those Laws.ANd the Laws..of the Cartoons... :wink: (*)...se aplica si la Anime dar in mai mica masura...Aici ilogica din cartoons nu prea se regaseste...aici totul se axeaza pe intensitatea trairilor si emotiilor caracterelor indiferent de capacitatea de exprimare cu care a fost creat de mangaka...Lucru imposibil de gasit in cartoons...unde caracterele animate nu sunt decit niste dungi repetate cu o viteza ametitoare..intr-un interval de 5 minute...cind saracu nu are decit timp decit sa zica un What's Up Doc...sau Sufer in Socatage,I tot i taw a putty tat....cei drept e al dracului de amuzant...probabil nici nu trebuie mai mult...
Ambra Blu
05 Jul 2003, 12:49
In general, cind un absolvent de ATF - la sectia de multimedia, vorbeste prea mult si aduce in discutii termeni si cazuri din psihologie, ma amuz. In cazul lui Andrei Mihailescu, un adevarat Amyda Dollars al monteurilor de film, ma enervez. Imi cer scuze cu ocazia asta celorlalti posteri de pe forum care sint obligati sa imi citeasca aici argumentele. Uneori, intr-adevar, baga-ne-am pula in ele de sentimente/ sint momente cind n-am argumente si atunci as rezolva cel mai bine aceasta problema intr-un mod amical, fata in fata, cu adversarul. L-am invitat in vreo doua rinduri pe Amyd la o discutie 'kokoro kara kokoro', insa i-a fost frica sa vina sa ne vedem. Promisiunea pe care mi-am facut-o fata de mine este sa ignor posturile unui individ ca Amyd. Adaptat la viata de forum, raspunsurile lui sint intransigente, bine informate, spirituale, hmm, stai, ce mai era, mda, si de profunzimea si plasticitatea unei coli albe format A4. Mie imi place sa cred ca nu sint un om de forum si,ca atare, nu pot aduce in discutie subiecte ce tin de - ma repet pentru a mia oara - titluri de filme, curente in cinematografie si teoria racordurilor in clipurile regizorilor de la Bull Productions. Mie se rupe de lucrurile astea, asta e tristul adevar.
Pina aici inteleg rolul lui Amyd, care trebuie sa joace rolul lui Big Mac in tara cartofilor prajiti. Din pacate pentru el, sint mult mai multi Big Mac's pe forumul si site-ul asta decit i-ar placea lui sa creada. Incapatinat, pseudo-enciclopedic, si prost crescut, Amyd este lipsit de lucrul ala esential care ma face sa ii apreciez pe oameni: acel sense of wonder, suflu creator, angel dust presarat pe aripile scrisului si gindirii lui. Amyd e sec, asta e al doilea trist adevar.
Eu, si acum este intr-adevar vremea sa imi zidesc ego-ul in templu, nu sint decit un creator, de genul lui Manole zece, care-i si intrece. In primul rind scriu, si in aria asta iau si eu, cind pot, cite un premiu, ceva, fie la proza scurta,fie la scenariu. Futu-i, e drept ca nu lucrez cu Adobe Premiere sa dau wipe-uri la tot cartieru', dar numele meu apare - teoretic - al doilea, dupa cel al regizorului. Nobody's satisfied with being second best, o stiu, si, de aia, ca si cei de la Avis, I'm trying harder. Las Hertz-ului ce e al Hertzului. In cuvintele lui Wittgenstein :
1. Pe diploma mea nu scrie "monteur" ci "antropolog cultural', specializarea "Ethnicity & Culture Conflict". Pentru cei interesati de o mostra de eseu pot vizita http://caces2001.euv-frankfurt-o.de/mocanu.htm, sau imi pot scrie personal.
2. Amyd, ar trebui s-o citesti si tu, te va vindeca de complexul Yehova.
3. Ceva psihologie, despre normalitate, anormalitate si devianta (categorii definite in functie de frecventa lor statistica, par example):One of the complexities of determining clinical significance of behavior difficulties in young children is that many of the behaviors of interest (e.g., frequent tantrums, noncompliance, and aggression toward peers) are normative behaviors during this period. From a developmental perspective, the increase in negativity and oppositionality during this period, heralds the onset of independence, including the child's wish to "do it by myself' and the accompanying frustration in the face of limits. When such behaviors reflect normative developmental perturbations and do not impair children's functioning, it would be erroneous to classify them as psychiatric symptoms (Campbell, 1995). On the other hand, behaviors that significantly interfere with developmental and social functioning (e.g., peers consistently refusing to play with a child because of his or her destructiveness) should be regarded as clinical symptoms." (Crowel & Fleischman). Eu unul ma regasesc aici;tu, Amyd, ce zici, poti sa iti gasesti cu smerenie locul in turma?
4. Legat de limba romana: da, frate, felul cum o folosesti tu, duce oamenii la orgasm. Mie, personal, imi place cum o contorsionezi in jurul termenilor luati cu japca din Webster. Sau era DEX? Still flummoxed?
5. Daca, vreodata, o sa avem (ne)norocul de a ne intilni fata in fata, poate am sa-ti zic mai multe. Futu-i, m-ar tenta si comunicare non-verbala, ce pula mea, doar atita antropologie oi sti si eu.
Cu acelasi dispret pentru tine,
si cu tristetea care ma caracterizeaza, pun capat acestui 'te iubesc', materializat in coit.
PS: Cinemagia, am plecat de tot. Va las cu monteurul vostru favorit. Trimiteti-mi, va rog, pe mp, penisul, dupa ce i-l extrageti din gura. Mersi.
catallin
05 Jul 2003, 17:07
... oameni care au facut si fac in fiecare zi ce iti doresti tu cu atata ardoare sa faci (adica filme)...
:wink:
Deci (si) tu erai de vina pentru porcarelele de filme romanesti de care discutam, pitzipoanca mica!
APoKLips
01 Aug 2003, 16:13
:D
M-am gandit mult. Si stiti ceva. Mo apucat un ras de ma doare burta. Am aflat ca stupiditatea se cultiva in facultate. Si am gasit si un subiect care se crede atoate stiutor . Absolvent nu inseamna si un am cu cunostinte. Este in definitia facultati si faza asta (m m m m mmmmmmmmmmmm... pt cei cevor sa inteleaga.
Si ca sa continui ca nu mai am decat 3 minute de internet :
Topicul se numea "anime" si nu "i'm te smarter. you are so stupid and boring"
Ca sa va zic si eu ceva pe tema. totusi poate reusim redresare stupiditatii intalate cu intentie aici:
Am vazut ieri un film: " Grave of the fireflyes " Este o drama din al 2-lea razboi mondial. Este o poveste cat se poate de reala.DA. Este anime !!! Vedeti-l. Si apoi puteti sa mai molfaiti cuvinte jignitoare incontinuare, dar macar scrieti la subiect.
Nightwane
20 Nov 2003, 14:38
Preferate:
Excel Saga (serial - comedie excelenta, parodie...numele intreg e Weird Anime Excel Saga deci pregatiti-va pentru ciudatenii extraordinar de amuzante...)
Tonari No Totoro, Spirited Away, Mononoke Hime, Laputa, Nausicaa (si tot ce a facut Hayao Miyazaki)
Grave of the fireflies (atat de trist...poate unul ditnre cele mai triste filme facute vreodata... one of my favourites...)
Berserk( chit ca tinde mai mult spre partea de actiune, tot este foarte mishto...personajele sunt "profunde")
Perfect blue (wow!)
Metropolis (2xwow!)
Akira (mai e nevoie sa zic ceva?)
Fruits Basket (adorabil, te indragostesti de personaje...shi e moralizator :) )
Shamanic Princess (foarte frumos...bine desenat...poveste mishto)
Arion (wow!)
Ghost In The Shell (woooow!)
Saikano (destul de trist)
Mai putin preferate
Wonderful Days (yuk!)
Final Fantasy Unlimited (pacat ca-i zice final fantasy)
shi in general multe anime meccha...
ah..shi Hentaiurile...:) nici alea nu-mi plac...
Nightwane
21 Nov 2003, 12:28
Deci animeuri-le nu le poti scoate din groapa aia lacrimogeno-sadica,oricat de diversificata ar fi tema pe care incearca sa o prezinte.
e clar ca esti complet distantat de fenomenul "anime"...esti anapoda...:P...groapa lacrimogeno-sadica??? sunt o groaza de anime care nu sunt "lacrimogeno-sadice" (sa merg pe denumirea ta)...
sunt o groaza care sunt comedii/parodii...si inca foarte bune...
Credeam ca am terminat cearta asta de mult timp...
Nightwane
21 Nov 2003, 16:48
nu
Gaandalf
29 Mar 2004, 16:30
Nu mai reia nimeni topicu asta ? V-atzi dat la fund cu totzii ?IO inca sunt incepator in domeniul asta da' ... i'm working on it ... :lol:
Gaandalf
29 Mar 2004, 17:12
www.movie-update.com - scoatetzi de akolo traileru' la Final Fantasy - Advent Children k sa va taiatzi putzin venele ... super film anime ... :o
Adik NU MAI REIA NIMENI TOPICUL asta!...Ever!Capisci? :evil:
8) ...ce vremuri...ma recitii si cand vazui cata patima aveam in mine intru inceputuri...of-offf....adevarat pui de Ciac Noris 8) gata sa rup tot.
Gaandalf
29 Mar 2004, 17:21
Excuse me ... WHAT ????
Ca sa afli parerea subsemnatului despre anime-uri va rugam apasatzi pe cifrele pajinilor anterioare.Va multumim pentru intelegere(pe atunci eram putzin prea entuziasmat :lol: ).
Gaandalf
29 Mar 2004, 17:26
Preferate:
Final Fantasy Unlimited (pacat ca-i zice final fantasy...
asta knd a fost lansat ?
Gaandalf
29 Mar 2004, 17:30
asta :
http://www.animecastle.com/media/dvdnr-001.jpg
shi asta :
http://www.geocities.com/Tokyo/Flats/1419/revenge.gif
caut ...
Vreau sa spun ca nu sunt un fan al anime-ului, dar mi-au placut foarte mult cele pe care le-am vazut (ma refer la cele cat-de-cat serioase), si anume Metropolis si Animatrix.
In Metropolis, ceea ce mi-a placut cel mai mult este ninsoarea, care era absolut superb facuta.
In Animatrix, nu stiu daca l-a mai vazut cineva, scuze daca s-a mai vorbit de el, dar nu am citit toate postarile. Eu l-as recomanda oricarui fan Matrix, care stie sa aprecieze arta, fie ea a saptea sau a opta. De exemplu, ciobanul Vasile din arful dealului sunt sigur ca nu ar intelege nimic din el. Anyway... I have a question: aici, pe forum nu-mi pot pune ca avatar o imagine de-a mea? Trebuie sa o aleg din lista de imagini de aici?
Iti poti pune dar trebuie sa pui link de la o imagine de pe net. Ai deasupra butonului cu "Galerie de imagini asociate" un field unde trebuie introdus URL-ul asta...
Blanche
31 Mar 2004, 10:53
Hai mai baieti ... v-ati potolit ?
Ce pacat ... era amuzant.
Nu-mi plac nici anime-urile, nici LOTR si nici Matrix :P ... dar thread-ul asta a fost o lectura placuta la cafeaua de dimineata
Anyway, adversarii anime-urilor din discutiile de pe thread sunt de la distanta mai putin dogmatici si mai plini de simtul umorului
Nu-mi plac nici anime-urile, nici LOTR si nici Matrix :P ... dar thread-ul asta a fost o lectura placuta la cafeaua de dimineata
Macar atat... :lol:
La cererea lui Longshot, inca un subiect a fost mutat de la 'Film in general' inspre locul care i se cuvine... :)
Mai exista luptele de pe aici? :w00t:
salut tuturor in primul rand! nu stiam ca pe acest forum se vb si de anime..pasiunea vietii mele..am 26 de ani si vad anime din 91...am prins tot ce se putea pe toate canalele...romanesti si straine..am crescut cu ele, am invaat mult din ele, pentru ca ai ce invata.. valori morale, depsre prietenie, curaj, puterea de a urmari un vis si multe altele...din pacate la ora actuala e cam jale in tara cu anime-uri la teve:( pacat ce timpuri au fost..erau anime la tvr 1, tvr2, prima, antena 1, italia 1, italia 4, italia 5, m6, canale +, rtl si rtl2...ehe..da..acu ce mai da la a+ si reluari in disperare..eh poate se va reveni
cat despre perferinte... dragon ball, samurai x sau rurouni kenshin( care, spre deosebire de samurai deeperkyo, arata o aprte mult mai mare de real, si e chiar bazat pe f mult real-personaje si evenimente inclusiv tehnici), inuyasha, full metal alchemist, sailor moon, rose of versailles si multe altele in mare parte din cele vechi:D am reusit sa fac impreuna cu nsite rpieteni un site anime mai special care l-am lansat de craciun... cu un forum destul de complex plecand de la subiecte legate de anime pana la chestii de viata si chestii mai personale...dar are si o sect speciala dedicata ingerilor din anime si ingerilor in general ....ce sa va mai spun...sa nu va uitati niciodata pasiunea sa nu va fie rusine cu ea, sa va pastrati mereu copilul din voi care ne da energie si continuati sa vedeti anime-uri:D
post edit....am trecut in revista despre ce se vb de fapt la aceasta categ si ca si alti, putini e adev, pacat, am ramas dezamagit de faptul ca f putini stiu ce inseamna anime si manga, si mai ales f putini le apreciaza la adevarata valoare...:( asta e
pt definitii si detalii cat mai cuprinzatoare intrati pe
http://en.wikipedia.org/wiki/Anime pentru "anime"
http://en.wikipedia.org/wiki/Manga pentru "manga"
Twinsen
19 Mar 2006, 20:11
Pe un site anime despre ingeri nu aveti un forum pentru Haibane Renmei? Rusine...
salut, in primul rand..second..nici nu ma asteptam la un alt raspuns pe acest forum...third..noi scriem despre ce stim si am vazut dar mai ales in fct de cereri si popularitate..nu pot aminti de ceva ce nimeni nu a vazut sau auzit daca cineva stie ceva in plus scrie ne arata si mai vb... asa ca sincer nu cred ca esti in masura sa judeci... in nici un caz..aia ai gasit tu de comentat doamne..mai bine sterg existenta mea aici...si apropo niemni chiar nimanui nu ii pasa de ce se scrie aici... rusine tie ca arunci cu pietre :sick: ai fi putut macar sa ne oferi o informatie sa ajuti..dar nu sa faci asa..urat f urat... nu le stim pe toate si nici nu am pretins asa ceva..invatam insa in timp..aflam din ce in ce mai multe...dar asa reactie e chiar indezirabila:(
Lady_Skar
20 Mar 2006, 20:23
Mai voi copilasi, usurel nu sariti la bataie. :) Nu vreau sa fiu nevoita sa mai sterg niste posturi.
Am inceput sa trag Robotech. :D
no problem, oricum ce ar terbui sa faci ca moderator nu se vede... a fi moderator inseamna a avea grija de sectiunea ta sa nu fie spam, sa se raspunda la subiect, sa se respecte membri intre ei, sa nu se aduca injurii, sa modereze eventualele dispute.. si da ar cam trebui sa stergi multe din ce e aici..dar oricum e un desinteres total..cine sa mai scrie aici?? cine sa mai aiba curaj cand mereu i se da in cap..so ... long life but not with me here ata ete :D am un site, sunt de mult timp membru si pe alte forumuri si nu e asa..
Cinemania
21 Mar 2006, 13:12
cea mai rapida moarte pe un forum??!! that is, dupa 3 posturi... :lol:
no problem, oricum ce ar terbui sa faci ca moderator nu se vede... a fi moderator inseamna a avea grija de sectiunea ta sa nu fie spam, sa se raspunda la subiect, sa se respecte membri intre ei, sa nu se aduca injurii, sa modereze eventualele dispute.. si da ar cam trebui sa stergi multe din ce e aici..dar oricum e un desinteres total..cine sa mai scrie aici?? cine sa mai aiba curaj cand mereu i se da in cap..so ... long life but not with me here ata ete :D am un site, sunt de mult timp membru si pe alte forumuri si nu e asa..
.corect. pe alte forumuri va iubiti, va pupati, va laudati, va mirositi, va intalniti, constatati ca sunteti o gasca mare de frustrati dar in loc sa remediati, reveniti la pupat, machiat, mirosit aroma de capsunele la fundicu' vecinului vai draga ce tare eshty, ce zicyi itzi plack linckuryile care le-am pus- e poze dyn anime cu pochemon-uau ce misto .and so on....
Twinsen
21 Mar 2006, 19:18
nu pot aminti de ceva ce nimeni nu a vazut sau auzit daca cineva stie ceva in plus scrie ne arata si mai vb... asa ca sincer nu cred ca esti in masura sa judeci...
Ce sa judec, amice? Daca tu ca autor de site despre ingerii din anime n-ai auzit de Haibane Renmei, mai e ceva de judecat? E ca si cum ai face un site despre filme clasice si apoi te-ai mira ca cine o fi Bergman asta, ca n-a auzit nimeni de el. :huh:
Lady_Skar
21 Mar 2006, 21:39
Pe forumurile tale nu se foloseste mersageria privata cand exista lucruri de reprosat unei persoane? Ca asa e frumos ca sa nu devieze de tot conversatia.
Va rog frumos nu mai faceti atacuri la persoana. Eu cu bata in cap nu pot sa va dau, decat sa apelez la the little Mother Theresa inside all of you. :)
Si ca sa nu fiu total off topic cine a vazut Ghost in the Shell 2 si cat de mult a inteles din el. :)
Nightwane
22 Mar 2006, 11:45
Si ca sa nu fiu total off topic cine a vazut Ghost in the Shell 2 si cat de mult a inteles din el. :)
Mda. Eu l-am vazut si mi-a parut rau. E chiar mai ''shallow'' decat primul. Stai calma ca nu-i nimic de inteles. Important e sa arate bine si sa para filosofique. Deci e degeaba. La fel ca primul numai ca intr-un ambalaj mai frumos si mult, mult,mult mai lung.
Cinemania
22 Mar 2006, 15:13
gusturile nu s ediscuta
bine, bine, dar domnilor, celor care le plac anime-urile, voi nu va discutati propriile gusturi resp. pasiuni (?) pentru anime-uri...??? sau le cotcodaciti? mi se rupe de kaka asta cu gusturile nu se discuta...right!..gusturile se executa cand faci ceva ce-ti place, dar pe un forum, cand vorbesti despre acel ceva, se discuta, nu? or, nu cred ca e voie sa exprimi doar pareri pozitive despe ceva (ca pe vremea lu'mpuscatu')...prin urmare am dreptul sa intru pe aici pe la voi si sa spun ca nu-mi plac anime-urile, de ex? de fapt, imi plac tipele rele din anime-uri :D
mda... ma rog cer prea multe... si oricum daca nu iti palce spui o data si gata ..nu imi place eventual si de ce..daca nu asta e dar ca sa continui sa ataci mreu pe ceilalti si sa i faci in toate felurile si continui cu aceasta atitudine e mai mult decat exagerat in exprimarea opiniei:D si consider cand ceva se adreseaza unui anumit grup de persoane daca nu intra in aria ta de interes..nu cred ca e corect sa te bagi si sa ataci cand ai chef...sincer ce s-a spus cu pupatu si linsu vi se potriveste f bine...asta ca sa atac si eu
Cinemania
22 Mar 2006, 15:37
soldati, stanga-mprejur, atac!
ar trebui sa inveti sa raspunzi la atacuri intr-un mod mai relaxat...nu te mai stresa atat...e doar un forum, unde parerile corecte se impletesc asa de fain cu cele pe langa, incat...mai iti vine sa scoti sabia de Ninja si sa-l tunzi pe Raptor...dau numai un exemplu
.de ce nu imi palc mie animeurile? pentru ca sunt o stiva mare de copii si de clisee si de fantasmagorii stravezii fara pic de emotie reala, ale caror succes e bazat in mare pe incultura crasa, "googlista" care se lafaie la ora actuala pe mapamond. pentru ca promoveaza cu agrsivitate violenta vizuala -si prin violenta nu inteleg batai, puscaturi etc ci kitsch-ul vizual(poate stii ce inseamna, paote nu-daca nu stii, afla). pentru ca pretind a construi "mitologii" cind de fapt morfolesc cu nerusinare bucati din alte entitati literare sau cinematografice si le caca apoi acoperite cu poleiala. pentru ca, dupa secole de orgasm artistic asiatic, au tras o laba de-au udat tot globul cu ea.
.de ce ma atac aici? pentru ca odata am moderat sectiunea asta si mi s-a facut scarba de forum si am renuntat dar uite, se pare ca mi-am invins scarba si inca sunt aici, protejandu-mi copilul de suflet ;) de mizeria animeurilor.
da raptor, nu zic ca ai si tu partea ta de dreptate..dar nu inseamna ca toate sunt la fel, ok? hai sa nu amestecam si bun si rau in aceeasi oala..cred ca la cei 26 de ani ai mei si vazut anime din 91 pana azi..de toate pot fface o selctie,nu crezi? sunt multe care nu sunt deloc mandria lumii ba chiar unele de o prostie crasa sau violenta ori alet tampenii ori nu inseamna ca toatre sunt asa si ca toti cei carora le place sunt asa..de ex pe mine anime-urile m-au ajuat mult in formarea unor valori morale si am avut ce invata si a fost un lucru bun...iit inteleg atitudinea dar a generaliza e gresit... si mie mi s-a facut scarba de cultura pokemon si da vremurile de odinioara au apus..nu era asa inainte acum e o mare bataie de joc si mare parte din cei care zic ca le place anime habar nu au azi ce sunt si de fapt ce e bun si ce e rau... dar nu inseamna ca si atitudinea asta e coercta..in fond degeaba te zbati ca nu ai ce schimba..eu slava domnului zic mersi ca am prins ce am prins am facut selectie si gata..pana la urma nu esti asa rau cum pare dar nu ar trebui sa ataci asa cum iti pica tie ca ranesti si persoane nevinovate ..si oricum ce rezolvi? lumea va fi mai buna crezi? conteaza in final cum ramai tu in suflet si sa nu te pervertesti...:D
Cinemania
22 Mar 2006, 16:25
no vedeti ca se poate si asa?...pana la urma cred ca nu mai e nevoie sa-l tundem pe Raptor, care e super de treaba in ciuda aparentelor forumiste :D
da raptor, nu zic ca ai si tu partea ta de dreptate..dar nu inseamna ca toate sunt la fel, ok? hai sa nu amestecam si bun si rau in aceeasi oala..cred ca la cei 26 de ani ai mei si vazut anime din 91 pana azi..de toate pot fface o selctie,nu crezi? sunt multe care nu sunt deloc mandria lumii ba chiar unele de o prostie crasa sau violenta ori alet tampenii ori nu inseamna ca toatre sunt asa si ca toti cei carora le place sunt asa..de ex pe mine anime-urile m-au ajuat mult in formarea unor valori morale si am avut ce invata si a fost un lucru bun...iit inteleg atitudinea dar a generaliza e gresit... si mie mi s-a facut scarba de cultura pokemon si da vremurile de odinioara au apus..nu era asa inainte acum e o mare bataie de joc si mare parte din cei care zic ca le place anime habar nu au azi ce sunt si de fapt ce e bun si ce e rau... dar nu inseamna ca si atitudinea asta e coercta..in fond degeaba te zbati ca nu ai ce schimba..eu slava domnului zic mersi ca am prins ce am prins am facut selectie si gata..pana la urma nu esti asa rau cum pare dar nu ar trebui sa ataci asa cum iti pica tie ca ranesti si persoane nevinovate ..si oricum ce rezolvi? lumea va fi mai buna crezi? conteaza in final cum ramai tu in suflet si sa nu te pervertesti...:D
.nu imi pasa daca atitudinea mea e corecta sau nu.
de ranit?haha auzi ranesc persoane nevinovate?...se pare ca departamentul "traume acute cinemagice" s-a imbogatit cu un pacient- uite-als, ai colegi! ;) copile, sau adultule sau batrane sau cum vrei tu sa iti zic...realizeaza ca toate povestile tale ca si ale mele ca si tot ceea ce umple 'netu' sunt fictiuni virtuale (sau, in dulcea limba a lui eminescu: brasoave), iar valoarea lor literara/emotionala etc e data de receptor, iar nu de emitator. pricepi?...deja ma agit prea mult pentru prea putin.
.iti dai seama totusi ca dialogul asta imi face palcere, pt ca altfel as fi incetat de mult sa mai fiu parte activa, air daca o fac o fac doar pt. ca sunt curios unde o sa ajungem + incerc sa ma fac interesant pentru populatia virtuala a acestei cinefile case(de toleranta... :P )alo, baieti,fete-ce ziceti? functioneaza? ma iubiti mai mult? siu eu pe vooiiii!
. "lumea va fi mai buna crezi?" nu stiu, nu sunt intr-atat de imbecil incat sa imi permit sa-mi catalgohez influenta asupra eternitatii planetare ca fiind buna sau proasta.
.si in fine ziceai tu undeva ca gusturile nu se discuta...ohoho, si inca cum se discuta!!! fraza asta e doar un moft al societatii contemporane.(da, stiu,cacofonie, ete na, daca biserica catolica se permite, se permite si inca cum)
Twinsen
22 Mar 2006, 19:44
Asa deci, autorii de anime nu au emotii si nu simt nevoia sa isi exprime sentimentele si gandurile in ceea ce creaza...
Pomeneam inainte de Haibane Renmei. E creatia unui artist absolvent a Tokyo National University of Fine Arts and Music cu specializarea pictura clasica japoneza. Asta apropo de "kitchul vizual". Povestea e plina de emotie reala si e originala in animatie.
Evangelion e unul din anime-urile clasice. Daca te-ar interesa catusi de putin viata autorului, ceea ce sunt sigur ca nu e cazul, ai vedea ce a insemnat Evangelion pentre el. Printre altele, e una din cele mai reusite expresii artistice a depresiei. Da un search pe google si o sa gaseti niste inculti profesori absolventi de Harvard si Yale care il analizeaza si il prezinta in mediu universitar. Dar stai ca am uitat ca tie nu iti place "incultura crasa googlista".
Hayao Miyazaki nici nu ar trebui sa mai aiba nevoie de vreo prezentare. E recunoscut ca unul din cei mai mari animatori din lume la ora actuala. A luat si Oscarul, nu ca asta ar insemna mare lucru din punct de vedere artistic, dar in fine.
Te felicit pentru avatarul cu Habarnam, e o alegere potrivita.
Supastar
22 Mar 2006, 20:06
nu prea le am eu cu anime-urile...n-am vazut prea multe...
dar ce ma enerveaza cel mai mult e pseudo-cultul din jurul lor realizat de o tipologie umana care ma cam calca pe nervi si cu care, din pacate, am ajuns sa asociez anime-urile...
genul ala de tip Ubercool, neaparat student la arte sau arhitectura, neaparat neinteles, un fel de urban de-a lui Gigel, dar care se crede extrem de evoluat, neaparat ateu, neaparat se stie intr-o tona de arte (film, muzica, pictura, teatru....etc....nu conteaza, el se pricepe la toate)...prezinta avantaj daca are site manga .ro...aia care trec de faze cool si dau in ubercool...
pentru toti astia replica memorabila din the story of 1900 (cu adaptarea de rigoare):
1900: And fu.ck jazz, too.
Lady_Skar
22 Mar 2006, 20:16
Deci tu nu ai nimic cu anime-urile, ai ceva cu oamenii care le plac. :) You're twisted.
Supastar
22 Mar 2006, 20:18
not actually twisted....pur si simplu am spus ca am ajuns sa le asociezi cu unele feluri de oameni care ma calca pe nervi...nu inseamna ca toti fanii anime sunt asa...so don't throw the rotten tomatoes just yet! :oops:
Twinsen
22 Mar 2006, 20:34
Lol, era sa cad de pe scaun de ras. Student la arte, ubercool, ateu etc? Zi mai bine elev(a)/liceean(a) de 12-16 ani, care scrie mereu cu k ca sa para mai interesant(a). Ar mai fi si grupul celor mai inteligenti, dar de obicei sensibili si nesociabili, foarte departe de uber-cool. Asta e tipologia de fan anime de la noi. Citeste vreun forum anime si te lamuresti.
Supastar
22 Mar 2006, 20:45
stateam si imi reciteam posturile sa vad daca scrisesem "k" pe undeva pt ca m-am simtit oarecum cu musca pe caciula.
i'm clean.
nu stiu cum e pe forumuri, dar eu faceam referire la exemplare vazute de mine...nu stiu cat de mult se potriveste cu tipologia de fan anime de la noi.
Eu asa cum am descris (bineinteles, cu o nota de ironie) am vazut multe persoane...poate si astia par introvertiti, sensibili si nesociabili pe forum-uri de gen...eh, acu glumeam si eu...din aia true blue descrisi de tine pur si simplu n-am intalnit sau they didn't stand out...
Twinsen
22 Mar 2006, 22:09
Pai uita-te la intemeietorul de forumuri angelice, a carui sensibilitate a fost asa ranita cand i-am spus ca e o rusine sa n-aiba habar de Haibane Renmei. Cam asta e nivelul. Daca te uiti la sectiunea de discutii a unui forum anime o sa gasesti neaparat intrebari fundamentale gen :"De ce e lumea rea?", "Ce e prietenia?", "Frumusetea interioara vs frumusetea exterioara" etc.
Adevarul e ca anime-ul e in general un gen infantil sau ciudat, deseori amandoua. Dar in acelasi timp e una din cele mai inovative forme de animatie. Imi place faptul ca ma suprinde. Imi place ca un regizor de anime poate sa faca intai o serie ca Now and then, here and there, in care problema pastrarii unui copil in urma unui viol aprope ca pare marunta pe langa intrebarea daca personajele o sa mai apuce ziua de maine si apoi o comedie relaxanta excelenta ca Fruits Basket.
Imi place ca Serial Experiments Lain e de zece ori mai interesant decat Matrix. Imi place cum Totoro sau Azumanga Daioh surprind in intamplari banale esenta copilariei. Imi place cum Kon se joaca cu perceptia asupra realitatatii in Perfect Blue sau Millenium Actress. Imi place cum Makoto Shinkai a creat singur pe calculatorul de acasa Voices of a single star si a iesit aproape o capodopera a genului.
Nu imi place cum de zeci de ori am downloadat primul episod al unui serial si l-am sters plictisit dupa 25 de minute. Dar nu poti gasi ceva deosebit decat daca ai rabdare sa cauti. Pur si simplu nu pot avea nici pe departe acelasi interes pentru filmele hollywoodiene cu scenariile scrise de comitete si comisii si testate si modificate inainte de lansare ca un produs software.
Nightwane
23 Mar 2006, 13:31
Haibane RenmeiNow and then, here and there, Fruits Basket.
Serial Experiments Lain Totoro sau Azumanga Daioh surprind Perfect Blue sau Millenium Actress.Voices of a single star
da da da la toate.
Adaugam si Paranoia Agent. Tot Kon.
eu unul am privit initial cu destula suspiciune HR, dar tre sa recunosc ca mi-a placut. a fost o surpriza placuta.am citit ce s-a scris pe aici...destul de interesanta discutia.dar nu cred ca iti poti forma i parere despre fenomenul anime/manga doar dupa generatia pokemon. si cand spun generatia pokemon ma refer la pustii de 12 ani care considera inuyasha de exemplu o serie geniala. pusti care nu au auzit de neo genesis evangelion. credca iti poti forma o parare doar dupa ce urmaresti anumite titluri. pt ca fiind necunoscator poti nimeri peste niste serii de 3 lei, iar tu sa consideri ca asa sunt toate animeurile. in cei 6 ani si ceva in care am vazut anime in mod curent am italnit destule seri care nu meritau sa iasa din coshul de gunoi, dar destul de multe care se ridicau cu mult peste orice productie cinematografica!
p.s.; demona..wazza girl ?nu credeam ca o sa dau de tine pe aci ! :D
ja ne !
mda. generatia pokemon e aceeasi generatie care include si DragonBall-urile si alte mizerii mutilatoare. de creier. nu de altceva. m*** dragonball, naruto, inuyasha etc.
nighty...nu mai spune ! inuyasha intra in aceeashi categorie cu naruto si dbz. da ma, uite inca o minte luminata cu lanterna! u ai vazut respectivele serii de iti permiti un asemenea comentariu ?sau sa ii spun critica? pt ca mie mi se pare ca bati campii . nu poti judeca ceva in necunostintza de cauza.un om care face asta nu e nimic decat un ignorant. un om prea ingust ca sa poate intelege evidentul! hai sa presupunem ca ai vazut de ex dbz-ul. plecand de al aceasta presupunere ajung la alta; tot ce ai vazut u e o lupta intre 2 sau mau multe pers....daca ai vazut asta esti in aceeashi oala cu pustii de 10 ani, cei din generatia amintita de mine mai sus. nu ai cum compara un anime cu altul, daca nu sunt cat de cat similare.inuyasha are ca tinta publicul de pana in 13 ani...dbz se adreseaza unui alt public. un pusti vede doar lupta, dar partea psih care se desfashoara in paralel si influenteaza storyul si modeleaza carcaterul personajelor ii scapa! naruto copie oarecum dbz, avand intradevar unele puncte comune, dar atat.
asa ca nighty , inainte sa iti mai deschizi gura si sa arunci cu "noroi" , macar fi in tema!
p.s.: daca am greseli de ortografie si gramatica..asta e...doar sunt un "pusti" de 21 de ani care se uita la "desene animate" ...get real ppl !
da da..dragul meu twinsen esti atat de zeu..de urcat pe acel piedestal al tau ca nimeni nu iti mai poate ajunge la nas..daca tu esti super ultra extra nu inseamna ca ai si dreptul sa aduci injurii la adresa altora si oricum degeaba ti-as explica faza cu acel anime cu are m-ai luat dar asta e...nu toti avem posibilitati ca tine.. da noi astia de rand nu ne ridicam la valoarea ta .... cei 15 ani ai mei de anime-uri nu echivaleaza cu vasta ta cultura... dar desi cred ca omul at traieste invata..faptul ca nu am stiu un anime draga doamne nu e o crima asa mare pe langa altele are sunt si oricum am spus nu avem toti posibilitati ..dar ine sa priceapa...si ar mai fi ceva daca fa o salata de fructe nu am sa pun mango daca nimeni nu vrea sa guste din el.. sunt o gramada de alte anime-uri pe are nu le discut si stii de ce? pt ca nu suntem toti indivizi ca tine ca sa le discutam... nu scoti pe piata un produs deat daca ai at de cat o siguranta ca se va cumpara..si totusi..cat de crasa ar fi inultura mea, tot nu aveai dreptul sa faci remarca care ai facut-o pt ca daa tto te dai mare ca stii atatea si altii sunt prosti puteai sa o faci intr-un mod inteligent...nu sa dai cu rosii ci sa arati dom=le uite asa si asa..dar se pare ca la gradul de zeitate in domeniul anime iti lipsesc ei 7 ani de acasa...intre altele....si mai vb de sensibilitate?? emotii?? god... atat timp cat nu stii sa vezi emotii sentimente si alte chestii si in alte multe anime pe are nu ti le mai spun...las-o balta...superficialitate..minte ingusta..mentalitati obscure..cam asta e conluzia pt cei are dati cu rosii... prin atitudinea pe are o afisati nu sunteti cu nimic mai buni decat pleava de noi pe care o injurati...cainii latra caravana trece..asa suntem si noi astia razvratiti....veti trai cu sau fara noi va trece si clipa de rascoala...dar veti fi mereu nsite zei incuitati urcati pe un piedestal de sticla...sa nu va spargeti baieti... :D si nu uitati la urmatorul replay sa ma citati:D
GhitzaCartitza
25 Mar 2006, 07:40
Alooooooooo!!!!!!!! Generatia "SandyBell"!! Cultura nu se masoara in ani de anime!! Reveniti-va!!!
Twinsen
25 Mar 2006, 08:26
kenshy, n-ai priceput ce ti-am zis ca ar trebui sa-ti fie rusine. Nu din cauza ca te uiti la Inuyasha, DBZ etc. Fiecare are preferintele sale si eu personal le respect la ceilalti. Problema e ca ai facut un site cu tema ingeri in anime si n-ai inclus cel mai bine cotat anime cu ingeri facut vreodata. Haibane Renmei e pe locul 29 in topul animenfo.com, echivalentul imdb-ului in anime.
Lasa basmele cu lipsa de posibilitati si interes. Daca ai posibilitatea sa faci un forum atunci aveai si posibilitatea sa vezi serialul, care repet, e exact pe profilul site-ului tau. Cat despre interes, cotatiile date la Haibane pe toate site-urile vorbesc de la sine.
cel fara de pacat sa arunce primul piatra..si uite ca a aruncat..:D si cand vb e posibilitati ma refer la faptul e a avea un pc si net din totdeauna ca sa fim cu totii la curent cu toate... si sincer cat de renumit o fi in cautarile mele nu am dat de el..cat despre interese.... nu pot vb despre ceea ce nimeni nu a vazut si repet consideri reactia ta indreptatita? sorry dar raman la ale mele tu la ale tale si asta pt ca repet te consideri un super zeu care are dreptul sa judece pe oricine.. d
Twinsen
25 Mar 2006, 10:59
te consideri un super zeu care are dreptul sa judece pe oricine.. d
"Judecata" asta se numeste opinie si in general asta e scopul unui forum. In cazul de fata ai pus un link la site-ul tau si cei de aici si-au dat cu parerea. Acum ca tie nu ti-au placut reactiile, e problema ta.
bah gheorghe {ghitza} , ai gasit oile bah ?
revenidn la topic , sa nu vezi Hr si sa ai un site dedicat ingerilor din anime nu e o crima. eu am dat intmplator de serie si discurile au stat vreo 4 luni pe undeva pe birou pana cand , din plictis, am aruncat o privire.iar ce am vazut mi-a placut.pana la urma, de ce sare toata lumea la o pers care are acest hobby ? de ce naiba sunt infdivizi ca gheo asta care nu au nici o ideedespre ce e vb, dar se apuca sa faca comentarii cretine? bah gheo, daca ai cativa ani in spate de"experientz" poti spune ca esti mai indreptatit sa comentezi sau sa critici un anime decat unul ca tine.discutia asta nu duce nicieri...pe de o parte sunt cei care se uita la anime , iar in partea cealalata sunt ignorantii, oamenii cu mintea in colturi care nu vor sa inteleaga ceva.si nimic mai mult !
GhitzaCartitza
25 Mar 2006, 22:39
bah gheorghe {ghitza} , ai gasit oile bah ?
revenidn la topic , sa nu vezi Hr si sa ai un site dedicat ingerilor din anime nu e o crima. eu am dat intmplator de serie si discurile au stat vreo 4 luni pe undeva pe birou pana cand , din plictis, am aruncat o privire.iar ce am vazut mi-a placut.pana la urma, de ce sare toata lumea la o pers care are acest hobby ? de ce naiba sunt infdivizi ca gheo asta care nu au nici o ideedespre ce e vb, dar se apuca sa faca comentarii cretine? bah gheo, daca ai cativa ani in spate de"experientz" poti spune ca esti mai indreptatit sa comentezi sau sa critici un anime decat unul ca tine.discutia asta nu duce nicieri...pe de o parte sunt cei care se uita la anime , iar in partea cealalata sunt ignorantii, oamenii cu mintea in colturi care nu vor sa inteleaga ceva.si nimic mai mult !
Adica m-am uitat la POKEMON degeaba :huh: ???????? Pikachu nu exista??????????
Scuze ca sunt un "ignorant" from your point of view :hmm: . N-am nimic cu hobby-ul tau.
N-am glumit cand am zis de SandyBell. Sau erai prea mic si n-ai prins asa ceva. Ceva Saber Rider? Voltron?????? Si asta a fost doar inceputul. NU? Atunci Inseamna ca am YO ceva ani de "experienta" in plus fata de tine. Rezulta (dupa logica ta brilianta) ca sunt mai indreptatit sa fac comentarii despre anime decat tine. So GhitzaCartitza te trimite la plimbat oi.
Supastar
25 Mar 2006, 23:20
nu vreau sa iau aparea nimanui in mod special, dar sa spui "Alooooooooo!!!!!!!! Generatia "SandyBell"!! Cultura nu se masoara in ani de anime!! Reveniti-va!!!" nu e un comentariu cretin....oricum nu in comparatie cu "eu sunt mai tare-n anime ca tine ca am mai multi ani de anime" (asta e cu licenta poetica, originalul nu mai stiu cum era formulat)....ultima afirmatie parca e facuta de un rapper (i got 20 years under my belt rappin') (asta a fost o reminiscenta a vremurilor stravechi in care ascultam hip-hop...)...ideea e ca faza cu anii de anime e absolut stupida....
multumesc celor care mi-au amintit de saber rider! unul din cele mai tari desene date pe tvr...sau asa mi se parea mie cand eram mic... :P
GhitzaCartitza
25 Mar 2006, 23:47
multumesc celor care mi-au amintit de saber rider! unul din cele mai tari desene date pe tvr...sau asa mi se parea mie cand eram mic... :P
Cu placere 8) . Ce vremuri :happy: !
saber rider, sandybell, rin rin , macron 1 , granddizer , sailor moon , voltron{daca ai devenit nostalgic as putea sa iti dau o parte din seriile precizate aici} ..serii vechi.le-am vazut pe toate, nu te nelinisti ! dar eu ma indoiesc ca atunci cand le-ai vazut erai constient ca nu sunt cartoonuri ci animeuri . eu unu cred ca poti cumula "experientza" daca ai ceva ani in spate de anime. pt ca ai vazut mai mult pt ca ai intalnit o diversitate de stiluri. daca ai aceasta "experienta" poti recunoaste mult mai usor un anime facut de o anume casa de productie de exemplu. si eu cred ca o pers care poate sa recunoasca asa ceva e mai indreptatita sa "comenteze" un anime.
GhitzaCartitza
26 Mar 2006, 15:21
Ma bucur ca te-ai calmat ;) .
poate mai calm decat ar trebui...
angel_4u
05 May 2006, 17:18
mda...
Lyra_crazy
11 Jun 2007, 12:57
Breee, nici unu nu-i cu NARUTO??? atunci intru eu--me naruto fan si desigur imi place de naruto ca-i copilaros si sunt faze amunzante cu el -ce-i mai misto decat sa vezi niste adolescenti cum de bat pe viata si pe moarte :P dar un anime serios care imi place la nebunie TRIGUN 8)
StarHunter
07 Aug 2007, 13:50
Daca in Naruto nu exista Orochimaru,Kakashi,Sasuke,Rock Lee,Gaara,Deidara,Zabuza(pacat ca a fost atat de putine episoade) , etc ..etc atunci nimeni nu se uita la Naruto si caracterul principal este foarte prost cotat in topuri pentru ca este super naspa , si eu m-am uitat la Naruto 1-150 (skip fillers) plus urmaresc Shippuden acum si Naruto a fost dragut dar foarte rar si in general este naspa...
Oricum va recomand Claymore si Darker than Black, mai ales Claymore care este ...superb
Mai exista luptele de pe aici? :w00t:[color=orange][/color ] da krek da :hmm: is nou pe aici cum va numiti?
Mai exista luptele de pe aici? :w00t:[color=orange][/color ] da krek da :hmm: is nou pe aici cum va numiti?
Xelubest
20 Feb 2008, 22:24
Care a auzit de samurai champloo aici?
anyway. i like naruto (hinaxnaru , hinaxgaara) , death note , bleach (putin) , blood (last vampire)
Samurai champloo si am vazut si sailor moon (lame)
:)
costobocus
20 Feb 2008, 23:00
da' alea cu blue hentai nustiuce ti-au placut? :happy:
SailorMoon
20 May 2008, 20:32
Da Sailor Moon intra in Anime este primul anime scos in 1986 cv de genu si este unul din cele mai bune Anime-uri asa s-a declarat.Sailor Moon este primul anime scos si unul din cele mai bune.Sper ca te-a ajutat raspunsul meu pupic si sa nu uit intra pe youtube si vei vedea Pretty Guardian Sailor Moon este un film cu actori reali creat dupa sailor moon gasesti date si pe cinemagia.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.