Log in

View Full Version : Critica criticii de film

ricciotto
05 Mar 2003, 21:28
Cine mai scrie bine despre film la ora asta? Care sunt cronicarii vostri preferati (romani si/sau straini)? Recomandari, sugestii, links, orice, astept cu aviditate.

Ricciotto

Amyd
05 Mar 2003, 21:42
Pot sa spun cine nu imi place deloc? That would be Mr. Ebert. Superficial pe alocuri, prost informat adeseori, transformat in vedeta si ridicat pe postament parca ar fi Kael reborn (fara mari proteste sau semne ca ar vrea sa renunte la cele 15 minutes of fame prea curand), pretentios fara motiv si snob fara a fi cool, he basically sucks.

Favorita mea e, desigur, Mrs. Betty Bowers (http://www.bettybowers.com/holywood.html) and the Landover Baptist team (http://www.landoverbaptist.org/movies.html).

Salutari,
Andrei

ricciotto
06 Mar 2003, 00:19
si mie mi se pare overrated ebert. din pacate, a devenit un soi de piatra de hotar a criticii de cinema americane. eh.

unele dintre "cronicile" de la link-urile tale sunt to die for indeed :)

dar parca mai egal in talentul sau ar fi the filthy critic (http://www.filthycritic.com/filthy/archive.html) - curat de referinta (lotr fans, don't even THINK of clicking there!)

in ultima vreme m-a cam parasit rabdarea si m-am multumit blurb-urile expeditive de la "variety" - imi place stilul lor de cronicari sportivi/business execs - ocazional dind cite o tura pe la rottentomatoes.com, cind voiam amanunte.

mai nou insa am citit citeva cronici romanesti care m-au siderat prin lipsa de profesionalism. erau de vreo trei sortimente:

1. cronici mondene ale vietilor din spatele camerei, juicy details gen cine s-a casatorit cu cine dupa filmari, cine cu cine se mai inrudeste, etc. (like i could possibly care???) - totul facut intr-un spirit de veche clica, oameni care se cunosc, se viziteaza si se plac de o viata, vorba aia, si cum sa vorbim filmul lui x de rau, il laudam fara sa fim prea specifici si incheiem apoteotic cu un indemn catre spectatori ca nu cumva sa il piarda;

2. foarte personale notatii doar prilejuite, asa, in treacat, de vizionarea filmului respectiv, un fel de vitrina a vietii interioare bogate a romancierului ratat care isi cistiga o piine scriind cronici de cinema -uneori dindu-ni-se chiar prilejul sa catch a glimpse intru activitatile zilnice ale acestuia, gen mers nu stiu unde, intilnit cu nu stiu cine, i am so cool si bagat in seama, am auzit ca m-a citit si cutare si a zis x, etc. - absolut patetic...

3. rezumate de film, ocazionale povestiri constiincioase vag punctate de cite un comentariu. pina la urma, cele mai oneste, daca mai bine nu se poate.

andrei gorzo e deocamdata singurul palatabil, imhobowiksf*. trebuie sa mai fie si altii, nu?

acu' pe bune...

ricciotto

* in my humble opinion, based on what i know so far

MinRep
06 Mar 2003, 19:22
Adica voi chiar cititi ce scrie Mr. Ebert? Acum un an, eu mai citeam, dar am inceput sa ma prind ca ceva nu e in regula cand Red Dragon a primit 4 stelute.

Oricum, la recomandarea lui Amyd, am vazut ce scrie si Betty Bowers & Co. si, intr-adevar, e extraordinara! Mai ales ca imbina tot felu' de glumite cu religia (ma rog...) si profesionalism. Dupa cateva minute, citatul meu favorit despre "8 Mile":

In 8 Mile, Jesus (Eminem) has returned to warn Americans who bathe, but blithely go about sinning that Hell is a lot closer than they think

Cat despre critica romaneasca, mai incercati prin "Romania Libera" ("They get lucky sometimes" - vorba lu' Will Smith in "Men in Black") sau "Dilema". In orice caz, mai mult prin ziare si reviste sub forma de ziar. In rest... Revista aia a CNC, "Cinema" e destul de ingaduitoare cu multe filme.

theo
07 Mar 2003, 10:47
Mie imi place Mr Cranky. http://www.mrcranky.com/index.html

Ambra Blu
07 Mar 2003, 11:50
Mergeti si pe o pagina romaneasca, cu un design saracacios:
www.filmcritic.ro
Niste ATFisti isi dau cu parerea, fac lobby, etc. Mi-a placut ce zice acolo von Trier (ale carui filme nu imi plac, though): "Sa zicem ca cinematograful este un alfabet. Si ca eu caut o litera in plus."

ricutza
07 Mar 2003, 23:33
Andrei Gorzo este intr-adevar un critic excelent si in mod cert preferatul meu. L-am remarcat in revista Secolul 21 unde avea niste articole minore in comparatie cu cele scrise de Ada Rosetti, St. Aug. Doinas sau Alex Leo Serban, dar extrem de bine scrise( ca si cele din Dilema). Ultimul impreuna cu Mihai Chirilov intra foarte bine in categoria criticilor penibili...atunci cand am fost la lansarea cartii "7 scenarii" a lui Cristian Mungiu, Chrilov(sper sa nu-l confund) trebuia sa prezinte o parere avizata despre opera. in loc sa faca asta, a vorbit tot timpul despre un sms pe care i-l trimisese Mungiu si de nu stiu ce prieten pe care il regasise (eram oare la emisiunea Surprize Surprize si nu mi-am dat seama?) datorita acestei lansari...cand a fost atentionat mai in gluma mai in serios, ca divagase mult prea mult de la subiect, a recunoscut ca nu citise ce avea de comentat, dar ca era convins ca scenariile erau excelente! asa cum a remarcat si editorul lui Cristian Mungiu, reusise sa vorbeasca despre orice altceva, mai putin despre scenariile in sine...
Cat despre Alex.Leo Serban, de cand scrie cronici in revista Elle si s-a intalnit la Cannes cu Liza Minelli, a capatat o atitudine foarte snoaba si superficiala...ma si mir cum mai discuta cu muritorii de rand...probabil ca este un efort infiorator!

Aligator
08 Mar 2003, 21:31
andrei gorzo e deocamdata singurul palatabil, imhobowiksf*. trebuie sa mai fie si altii, nu?

acu' pe bune...

ricciotto

* in my humble opinion, based on what i know so far

:lol: :lol: :o :oops: :lol: :lol: :D :-? :cry: :o :roll: :lol: :D :lol: :D

Unul dintre cele mai interesante topicuri de pana acum... criti'ca c'riticilor facuta de jumatati de oameni:

1. citate din ricciotto:
"nu stiu cine e gorzo, dar oricum... there." (ricciotto - in MP, 16 ianuarie)
"uit ca esti disciplinat ca roman, citesti "dilema" si cunosti nume de cronicari precum "andrei gorzo". (ricciotto - in MP, 22 ianuarie)

2. iar de amyd, am aflat, surse sigure, prostate pe forum, ca ii place sa si-o ia singur la vituperat

3. ricutza, pupice dulci, tu macar mai trebuie sa cresti... oricum ai gura prea mare pentru varsta ta...

semnat:
Alg

Amyd
08 Mar 2003, 21:54
How about a ban pentru criticul criticilor de critica? :lol:

Gluma, gluma, dar Cinemagia nu e tocmai coltul blocului.

Salutari,
1/2 de Andrei

ricutza
08 Mar 2003, 22:39
ok, ok...am inteles mesajul...recunosc ca am fost un pic deplasata...sau poate mai mult...
eu sincer il adimir foarte mult pe Gorzo si ma enerveaza ca nu iese in fata...este chiar super-bun si nu multi stiu asta...probabil insa ca nu ar trebui sa apar atata o persoana pe care nu o cunosc si nici sa-i judec pe cei doi...la urma urmei, nu am acest drept si nici nu stiu cum m-as fi comportat in situatia lor!
Aligator, esti dragut dar nu e cazul sa te impacientezi...eu cred ceea ce spun dar nu spun tot ceea ce cred...sunt foarte rare astfel de momente in care nu ma pot abtine de la anumite comentarii....

ricciotto
08 Mar 2003, 23:00
pfff :) aligator pastreaza mp-uri si le mai si citeaza :) asta da, merita ban. ok, daca ti s-a intimplat ceva oribil in viata privata si ai uitat de orice dimensiune a netichetei, poate vreodata vei fi iertat. dar nothing short of being lobotomized and completely broke in an unfriendly hospital could (somewhat) account for it.

da, onorat public, la data aceea habar nu aveam ca se gasea pe lumea asta un critic cu numele de "andrei gorzo". mare crima mare. prima oara am auzit numele cu pricina pomenit de aligator, dar nu a fost un motiv suficient sa si aprofundez problema. am retinut insa sonoritatea (rima cu gonzo). si abia acum citeva zile am citit o serie de cronici semnate de respectivul, in urma unui search google. si atunci am decis ca omul era ok (gorzo, nu alig...onzo).

trebuia sa mentionez toate acestea? I THINK NOT!

e x t r a o r d i n a r ! aligator stia de gorzo dinaintea mea?

i can now go kill myself, this life ain't worth living.

ricciotto

wtf, chiar ca incepe sa semene a colt al blocului.

ricciotto
08 Mar 2003, 23:17
... and in case you didn't notice, aligator: eu SOLICITAM nume de critici romani, in primul rind. critica romaneasca de film mi-a ramas necunoscuta, fara regrete, multi ani de zile. nu mi-a lipsit. dar chiar deloc. dar, mai nou, am citit citeva cronici ale unui film romanesc (nu aveam alte resurse, intelegi pina si tu de ce, nu?) si atunci am perceput o anumita lipsa de profesionalism in peisajul critic si m-am exprimat totusi, nu voiam sa cred ca lucrurile stau chiar asa de trist, putea fi vorba doar de ghinionul meu de a gasi surse demne de citit. deci voiam sa aflu si alte nume de critici romani care MERITA parcursi.

si nu, tot nu citesc nici "dilema", nici "academia catavencu", nici "secolul 20" (mai exista?), nimic. nu stiu nici cine este andrei gheorghe, la care facea referire intr-un reply cineva, imi scapa deci o gramada de bancuri.

hai, cearta-ma ca nu tin legatura cu glia. trage-mi un perdaf. why not.

singura legatura virtuala a mea cu romania ramine "cinemagia", believe it or not. ma intereseaza viitorul cinema-ului romanesc, atit. prezentul - heh, nici macar nu il pot evalua, prea rar am ocazia cite unei casete trimise, etc.

dar of course, make my day, convinge-ma ca nici macar "cinemagia" nu mai e un safe haven from romanismul pur si dur de care nu imi este si nu imi va mai fi vreodata dor. sois 'baiat de cartier', citeaza pm-uri, jigneste fara motiv in stinga si in dreapta, fa pe desteptul, ya know it all so well, the works.

ricciotto

Aligator
09 Mar 2003, 00:14
1. Amyd: scuze, nu stiam ca Cinemagia e o biserica si ca nu am voie sa fluier in ea... scuze, nu am vrut sa iti distrug sentimentul sacrului sa te smulg din mysterium tremendum cu ironia mea de dinamovist din Stefan cel Mare (mda, de cartier)... dar eu am monopol pe pretiozitatea, snobismul, calofilia (yes, Ambra Blu, I love you, you were right) si toata gama de pozitiuni increzute de p'aici, iar din vocabular, pe vituperare... de ce? uite-asa, pentru ca e jocul meu si tu nu faci parte din el decat ca obiect...
oh, my little boy, he felt vilified with being delurked in his same feelings...
P.S. internetul e prea democratic pentru ca un interzis aruncat pe grumazul meu sa aiba vreun efect, sweetheart; si apoi, eu unul am spus doar adevarul...

2. Ricciotto: problema nu e daca tu stiai sau nu stiai; problema nu e daca eu stiam sau nu stiam... problema e ca odata folosesti informatia minimalizant ("roman din clasa medie... citeste Dilema...etc, Gorzo, cine-o mai fi si ala) si dup'aia saruti unde ai scuipat si ti se pare palatable si opinia mai inainte dispretuita devine fashionable ( 8) :D :lol: :o :P :P :-? :x :roll: :D :lol: :D :lol: )
No hard feelings... 500 de cuvinte ca sa te explici e cam mult... "cauzele sunt scuze" (undeva prin Magnolia, sau ah nu, prin Ocean's Eleven, ma insel, cred ca era o replica din Traffic)

Amyd
09 Mar 2003, 00:34
Era vorba de a pastra un ton cat de cat civilizat, dincolo de expunerea propriilor complexe de inferioritate, care sunt de inteles. 8)

Daca promiti dragul meu ca de acum incolo te comporti frumos, ca un aligator bine crescut, te iert. Daca nu, o sa insist ca Internetul sa devina un loc infinitezimal mai mic pentru tine...

Jumatate de salutari,
Andrei

ricciotto
09 Mar 2003, 00:36
stiu ca e mult, ca nu ma mai asculta limba romana, si nu fac un secret din asta. dar nici in 500 de cuvinte tot nu ai priceput. sau doar le-ai numarat fara sa le citesti?

cine scuipa pe cine? si cine saruta pe cine?

eu notam cu surprindere, in ceea ce citezi cu NESIMTIRE din mp-urile mele, ca tu inca citeai "dilema", desi erai abroad (mesajele tale in care imi dadeai de inteles ca avem lucruri in comun m-au facut sa cred ca esti demult plecat, nu doar recent si pesemne temporar) si faceam misto *very mildly* deci DE TINE, ca esti "disciplinat" ca roman, si nu de gorzo.

iar a spune despre cineva ca e "palatabil" e totusi diferit de a il "saruta". i-am citit doar o cronica si trei eseuri, nu ma avint in nici o directie. e doar ok, am zis.

reiau in si mai putine cuvinte: nu scuip(am) gorzo, nu sarut(am) gorzo.

poate acum e clar.

si "no hard feelings?" wtf?

nu, si eu chiar cred ca meriti sa nu mai calci prin forumul acesta. n-as fi schimbat nici umbra unui mp cu tine daca te banuiam in stare de asemenea demonstratii violente si perfect gratuite de frustrare.

ricciotto

ricciotto
09 Mar 2003, 00:46
( pe un ton mai calm si cu un reflex de ingrijorare la gindul suferintei reale prin care pare a trece un semen )

anyway, aligator, diareea aia repetata de emoticoni din mesajele tale indica totusi ca ti s-a intimplat ceva, you are not your old self.

whatever, man, just sufera si tu in tacere. si nu aici. mai sunt forumuri.

sheesh.

ricciotto

ricciotto
09 Mar 2003, 01:04
nu merita.

Aligator
09 Mar 2003, 01:33
aia era poanta ricciotto... asta e cel putin a treia oara cand ameninti... nu te-ai prins deja? sterge-o cat mai ai timp... cara-te si scrie filme, pune mana pe treaba

frustrare ziceti? la ce mama dracului frustrare? un nebun arunca o piatra in balta si o mie de destepti se chinuie sa o scoata... io mi's nebunu' si nu's frustrat deloc... poate doar ma distrez cu voi... daca erati asa moderati cum pretindeti, subectu' s'ar fi terminat cu primul meu posting...

complexat zici Amyd? Pal, you're just a piffling lunkhead... eu unul nu stau sa fac pe desteptul printre prosti, tu te ocupi cu asta...

Nu-mi vine sa cred, ce scurt-metraj ar iesi din chestia asta...

Oh.... I'm in the mood... I want more... anything...

ricciotto
09 Mar 2003, 01:45
Nu-mi vine sa cred, ce scurt-metraj ar iesi din chestia asta...

oh, no, not another "art film" lover!

barf!

ricciotto

ce misto era daca eram moderator si in forumul acesta... "sinteti sigur ca vreti sa stergeti utilizatorii selectionati?" "Da!" - ...bliss...

Aligator
09 Mar 2003, 02:00
ce misto era daca eram moderator si in forumul acesta... "sinteti sigur ca vreti sa stergeti utilizatorii selectionati?" "Da!" -

Oooh... dictator paranoic... well, stiam de ce nu m-am bagat eu p'acolo... cum nu se conformeaza cineva... harsti... DELETE... ce-i aia opinie diferita, ce-i aia pozitie opusa?
...stiti de ce are ricciotto full cloak cum declara pompos?
...pentru ca ascunde ca nu are ce ascunde...

altii, Ambra Blu de ex., macar se expun persoanelor ale dracu', cum sunt eu... si, ma intreb, au pierdut ceva?

cum ti-am spus deja ricciotto, ameninti, ameninti, da' daca mai vorbesti mult o sa-ti ramana doar placa.... cara-te si scrie filme....

MinRep
19 Mar 2003, 19:54
Aaa... Ceva elemente de frustrare pe aici...

Oricum, hai sa revenim un pic la subiect! Am achizitionat de curand "Dictionar universal de filme" de Tudor Caranfil (asa, vreo 400.000). Care l-a vazut as vrea sa-mi spuna ce crede! Sau cei care il cunosc pe Caranfil!

snatchro
20 Mar 2003, 15:03
Printre scanteile dintre unii useri imi dau si eu cu presupusul. Criticul roman preferat este dna. Viorica Bucur. Mi-a placut mereu ca stie sa pastreze o atitudine echidistanta si daca e sa scrie ceva de un film prost o spune astfel incat sa-ti vina sa vezi acel film. Am urmarit-o la televizor de dinainte de '89, pe cand se difuza "Gala desenului animat", daca imi aduc bine aminte.
Are o voce placuta si un mod de a scrie care te imbie sa vizitezi in fiecare zi sala de cinema.
Dintre criticii straini nu stiu absolut pe nimeni, intrucat pana acum nu am avut finantele sa cumpar o revista din afara, iar numerele vechi care se vand nu ma mai atrag.
Deplang Pro Cinema-ul. Au fost acolo cativa redactori care chiar mi-au placut cum prezentau filmele/serialele si cum alcatuiau documentarele.

emanuel
20 Mar 2003, 16:59
Daca iti place cum scrie Dna. Vorica Bucur, am o surpriza... in curand vor aparea pe CineMagia la "Ochiul Critic" si cronicile dansei (pe langa cele ale lui Alex Leo Serban si Gabriela Hurezean care deja se gasesc pe site).

crydead
21 Mar 2003, 15:54
Ce pacat... am aterizat shi eu tocmai cand s-au linishtit apele... :( Da, Andrei Gorzo este un tanar critic (singurul, de altfel) de mare viitor. Adica, probabil o sa plece din tara. Si asa in bransha o sa ramana tot felul de bunicutzele sovietice si un celebru cuplu dosnic (vorba cantecului, am boala pe barbatii care se freaca cu barbatii! :evil: )
Am rasfoit si eu (evident ca nu l-am cumparat) dictionarul lui Tudor Caranfil... n-are nimic in plus de ce gasesc in revistutzele cu programul tv. Personajul si-a facut nishte fishe ca sa nu uite cine joaca, care a regizat, ce premiu a picat etc si, facand curat in casa, s-a gandit ca decat sa le arunce mai bine le publica. Totusi autorul ramane cu meritul de a fi tatal lui Nae.

MinRep
21 Mar 2003, 20:53
Cred ca defectele lui Caranfil sunt ca e prea critic si un pic cam ingamfat (desi vrea sa para exact pe dos), dar dictionarul in sine mi se pare foarte bun, criticile foarte concise, chiar daca parerile lui nu prea cioncid cu ale mele (punctaj maxim pentru "Singin' in the Rain" - mai da-o undeva!)

Ambra Blu
03 Apr 2003, 18:05
nu stiam ca Cinemagia e o biserica si ca nu am voie sa fluier in ea... scuze, nu am vrut sa iti distrug sentimentul sacrului sa te smulg din mysterium tremendum cu ironia mea de dinamovist din Stefan cel Mare (mda, de cartier)... dar eu am monopol pe pretiozitatea, snobismul, calofilia (yes, Ambra Blu, I love you, you were right) si toata gama de pozitiuni increzute de p'aici, iar din vocabular, pe vituperare... de ce? uite-asa, pentru ca e jocul meu si tu nu faci parte din el decat ca obiect...
oh, my little boy, he felt vilified with being delurked in his same feelings...

de-asta mi-ai placut inca de la inceput, jupine care semnezi cu aligator. ca ai singe in pula. pacat ca esti dinamovist...
pacat ca dinamo se califica in finala datorita unor penaltiuri date de corpodean. dar, cu mindria mea de stelist, pot sa va felicit pt jocul din stefan cel mare. cit a fost scoru' ? 2:4? si, pe bune acuma, nu te mai lua in gura cu toti ruptii astia in gura de pe cinemagia. stii prea bine ca amyd e cel cu muia. sfat de viata, as the song has it:
"ai grija doar de numarul unu
daca cerul cade tre sa ti se rupa pula."

asta legat de mysterium tremendum. stii tu, posterii astia de pe site nu au tupeu ala iconoclast de a da cu piatra in cer.
eu iti intind toiagul meu noduros, my dearest Robin Hood, si impreuna we might get to cross the river (hai intr-un bar si bem noi si vorbim de lucruri care pe atefisti ii depasesc).

daca vrei sa fii singur, te las, frate Don Quixote, si iti urez succes in cruciade.

Ambra Blu
03 Apr 2003, 18:08
altii, Ambra Blu de ex., macar se expun persoanelor ale dracu', cum sunt eu... si, ma intreb, au pierdut ceva?

as the loony tune goes;

am tot ce n-are sfintu' sa fie drac
ce mama dracu'.

Ambra Blu
03 Apr 2003, 18:13
Unul dintre cele mai interesante topicuri de pana acum... criti'ca c'riticilor facuta de jumatati de oameni:

Alg

mami, listen;
daca tot m-ai bagat la categoria jumatate de om, ************************************************** **************************************

daniel
04 Apr 2003, 11:43
Sa cenzuram...
Sa nu cenzuram....

:-?

MinRep
05 Apr 2003, 12:01
Cred ca ne trebuie un critic sportiv aici...

Ce ziceti de niste pronosticuri? Cenzurate, evident!

crydead
05 Apr 2003, 12:50
Eu zic ca nu trebuie cenzurat nimic. Este interzis sa interzici. :evil: Aligatorul ...pe numele adevarat Cristofor e chiar simpatic, a reushit sa-l trezeasca iarashi pe bunicutzul sfatos care zace in Amyd, devenit celebru cu replica kantiana Esti frustat, amice.
Cine vrea vulgaritatzi este invitat sa citeasca luni in presa centrala lista cu cashtigatorii concursului ONC.
Ce putem sa facem pentru a nu-i oripila pe fanii Heidi de pe forum e sa punem cerculetzul roshu in colt cand se mai flueira p-aici.---------- :oops:

"Nu va bucuratzi, nu ninge, scuipa deasupra noastra plictisitzii din Paradis!"

Amyd
05 Apr 2003, 15:36
Critica de sport, critica de film, tot una. Vorba aia, romanul s-a nascut critic de poezie. Or something. :roll:

Generatia Filmberichterstattung im Fernsehen over and out.

Salutari,
Alamicul

crydead
05 Apr 2003, 16:14
N-ai dreptate, Amyd! Despre filme nu au voie sa-si dea cu parerea decat profesori universitari, academicieni, absolventi a cel putin 2 facultatzi.
Cei care nu se regasesc in aceste categorii selecte sunt condamnatzi sa aprecieze doar cu nashpa si marfa un produs al celei de-a shaptea arte.
Am zis.

Amyd
05 Apr 2003, 17:17
Aha, din fericire nu sunt inca absolvent cu patalama, macar al unei facultati... naspa. 8)

Salutari,
Andrei

Ambra Blu
05 Apr 2003, 20:42
Critica de sport? Oi fi eu (rosso) Blu, dar, muri-mi-ar pula, eu am auzit numai si numai de cronica de sport. Desigur, asta doar pentru ca eu sint unul dintre membrii acelei degeneratii urmatoare, mai degraba preocupat sa imi ard noptile prin Fire si creierii cu scenarii...In rest, Crydead, eu cred ca despre filme nu au voie sa emita opinii pertinente decit cei care au vazut minim 500 de filme pe an, dintre care 400 alb negru iar restul CASSablanca si Gone With the Wind. Sau mai trebuie sa ne pricepem la baterii, cabluri si chestii care vibreaza si sa stim cine a fost Conrad Hall si ce inseamna aia Young Turks.

PS:
Amyd,
Te crezi mai tare decit esti,
Decit te-a inzestrat natura?
Vrei s-auzi parerea mea?
Esti mina care-mi suge pula.

(citat din Kagula cu Despot).

Amyd
05 Apr 2003, 21:03
Heh, cronica de sport pur si simplu prezinta faptele (ya know, scoruri & stuff), critica de sport in schimb il injura pe Becali or whoever it is these days pentru ca Ceahlaul Piatra Neamt a facut egal cu Steaua si Divizia Z e masluita. Acum te-ai prins? :lol:

Ai vazut ca nu era greu? Si nu, inca nu stiu tot...

Salutari,

ricutza
06 Apr 2003, 00:31
sunt de acord cu crydead, daniel...nu cred ca trebuie cenzurat nimic!
si mai cred ca aici isi poate da oricine cu parerea despre tot ceea ce inseamna cinematografie...
si va rog nu mai fiti rai cu amyd pentru ca este unul dintre cei doi favoriti ai mei, si nu aveti voie!

toni
06 Apr 2003, 14:08
..si care e cel de-al doilea favorit, daca nu sint indiscret?....

ricutza
06 Apr 2003, 17:24
esti! :D

Ambra Blu
07 Apr 2003, 08:38
Heh, cronica de sport pur si simplu prezinta faptele (ya know, scoruri & stuff), critica de sport, in schimb, il injura pe Becali or whoever it is these days pentru ca Ceahlaul Piatra Neamt a facut egal cu Steaua si Divizia Z e masluita. Acum te-ai prins? :lol:

Ai vazut ca nu era greu? Si nu, inca nu stiu tot...

Salutari,

Sigur, "Procesul Etapei" are toate atributiile unei critici sportive - inclusiv revderea si comentarea unor faze - insa am niste retineri uriase - sint constipat, chiar - in a concepe existenta unei categorii de critici sportivi. Pina si Ioan Chirila nu era altceva decit un cronicar/ jurnalist sportiv. Vezi tu, mami, nu pentru orice domeniu exista un Ortega y Gasset. Pentru ca, at the bottom of it, a critica ceva, nu inseamna numai sa ii gasesti defaults sau sa il acclaim, ci si sa inaintezi niste argumente pentru asta, sa propui un pat procustian (personal, accourse) pentru actiunile lui, un mobilier universal de valori (un Neoset, sa zicem) la care il raportezi, so on, so fart. Daca tu vezi asta la Ovidiu Ioanitoaia sau la Topescu, inseamna ca esti un visionaire, 'cuz it so happens that they lack exactly the things required of a reviewer.

Secondly, din cite imi amintesc eu, in Italia secolelor quatrocento si cinquecento, exista o categorie de indivizi cuprinsi de febre creatoare, pe care istoria secolelor ulterioare avea sa-i retina sub numele de umanisti. Talente complexe, puteau activa in multe domenii ale sferei artistice, de la sculptura la compusul de sonete si laisuri, deraind uneori prin filozofie sau astronomie. Secole mai tirziu, in Romania avea sa traiasca un forumist, traitor sub nickul de Amyd. Imprumutand un ton didactic (ce te invata in scoala o tirfa didactica?), el emite opinii pertinente in toate domeniile de interes, de la ortografia limbii romane, la lentile concave si convexe, la semiotica si semnatica si, lately, fotbal. Cu toate acestea, el nu stie inca tot. Nu stie inca tot, pentru ca, invatat pina la genunchiul broastei, se afla la un lat de pula de adevarata cunoastere.

Pula mea. Leapfrog, baby! Land on it!

toni
07 Apr 2003, 08:52
esti! :D

ricutza, ce faci mami?..ajung sa ma rog de tine?...:-)
zi-mi daca ti-a placut gangs of new york....
stiu ca e samtaj, dar....

Ambra Blu
07 Apr 2003, 13:13
Nu credeam ca o revista poate sa arate asa de prost. Vorbesc despre publicatia editata de ATF, F.

crydead
07 Apr 2003, 16:37
Care publicatzie, pardon, Ciocanu?

Ambra Blu
08 Apr 2003, 11:25
Ei ii zic F. O fi prescurtarea de la fut? Ma rog, au o coperta jalnica - de pe care nu putea sa lipseasca omuletul lui Gopo, could he - si niste informatii atit de academice si de interesante (gen scenarii premiate pe la CINEMAIUBIT) incit nu te poti abtine sa n-o arunci scirbit la locul ei, in biblioteca.

crydead
08 Apr 2003, 12:36
Aha...

Ambra Blu
15 Apr 2003, 08:41
Am un tovaras jandarm la BNR care baga 12 cu 24. Cind nu gaseste "Acaterinca Catavencu", cumpara "Dilema". Asa am ajuns sa citesc si eu reviewul lui A. Gorzo la "8 Mile". Sint dezamagit. Nu ca as dau eu mai mult de six pence pe un critic de film (in nici un caz pe A. L. Serban), dar, dat fiind ca am inteles ca Gorzo ar fi o speranta, ma asteptam la mai mult. In primul rind, stimulat poate de faptul ca Marshall Mathers este un strategically self-proclaimed role model - I came to the club drunk, with a fake ID/ Don't you wanna grow up to be just like me? -, Gorzo l-a asezat in categoria unor grei ca James Dean. Comparatia cu Travolta nu ma deranjeaza, pt ca, pt mine, Travolta ain't nothing but a dancer. Caracterizarea pe care o face eroului imi aminteste dureros de mult de perioada liceului cind eram obligat sa scriu comentarii cu comparatii, epitete si alte figuri de stil (us). :) Gorzo il vede pe Rabit prin contagiune cu personajul real, MM, asa cum acesta din urma depicts himself prin cintece. Speriat de bombe, cu probleme cu mama, a white Jesus trying to make himself heard in the ghetto. Which sucks. Muzica lui Eminem, versurile lui sint excelente. Atitudinea lui, pe care Gorzo o simpatizeaza, lasa de dorit. Gorzo aminteste apoi ca Eminem ar merita un rol mai solicitant, intr-un film mai abraziv, mai putin hollywoodian. Cred ca intr-un astfel de film Eminem ar esua lamentabil. All Eminem can do is impersonate himself, and I bet not his true self, but his carefully designed outer appearance. Rabit nu e un personaj real, ci are o aura atit de romantioasa (n-am zis romantica, mind me) incit he bores the shit outta me. Take, for comparison, a real thug, Tupac.

Scene de genul in care Rabit "da rime de bine " :) in autobuz in timp ce oamenii lucreaza pe ogoare imi amintesc de alte faze la fel de obosite gen DiCaprio plimbindu-se pe plaja, insailind versuri in "Romeo + Juliet". Gorzo pare sa aprecieze scene de genul asta. Acum, eu nu stiu daca o face ca asa simte, sau ca o atare atitudine s-ar potrivi cu un atare subiect. In plus, destul de putine date legate de sinopsisul filmului, de filmografie, chestii care, chiar daca pe mine unul nu ma intereseaza, ar fi dat cronicii lui un aer mai serios.

spartacus
09 May 2003, 08:10
Servus!
Bre, eu acum am intrat pt prima data pe pagina asta. Merge tema... Cit despre nume de critici de film din Rom., critici buni si impartiali, e cam greu. Am sa vin cu nume cu alta ocazie pt ca acum nu imi vin in creier... Oricum, eu o apreciez pe Irina Margareta Nistor, care continua sa ramina ce este... In rest, nu ar trebui sa ne intereseze prea mult parerea lor(a criticilor), deoarece de multe ori bat cimpii. Daca nu le place un film, care insa place la public, il demoleaza. Bahh! Noi sa fim sanatosi, ca-n rest!... Parerea mea, vorba unui coleg de site! Pa!

crydead
09 May 2003, 14:52
Servus!
Irina Margareta Nistor, care continua sa ramina ce este... Pa!

Subscriu. : :-?

Ambra Blu
10 May 2003, 13:12
Hehehe, ieri, la "Talk to Her", Alex Leo Serban nu s/a ridicat de pe scaunul acreditatilor din spate ca sa stea o doamna nu-atit-de-draguta de la TVR, care isi uitase acreditarea acasa.

ricutza
10 May 2003, 22:08
era Alex Leo Serban in sala? eu nu l-am vazut...mai bine totusi!sunt extrem de curioasa ce o sa zica el despre film...voi vedea probabil cronica lui in viitorul numar Elle...

crydead
10 May 2003, 23:43
Hehehe, ieri, la "Talk to Her", Alex Leo Serban nu s/a ridicat de pe scaunul acreditatilor din spate ca sa stea o doamna nu-atit-de-draguta de la TVR, care isi uitase acreditarea acasa.
Egzasta o ieshplicatzie. Cinemaul este mai superior decat televiziunea sau era un arc sarit la scaun! :wink:

Ambra Blu
12 May 2003, 08:33
Am aflat eu o explicatie care m/a curentat...

catallin
14 May 2003, 13:52
E niste habarnisti mai noi care scrie cronica de film de te doare capul. In ultimul numar din HUSTLER ( o revista de cinema, ce nu ati auzit?) e o cr5onica la Rapapot despre starea natiunii care reuseste sa se intinda logorei pe trei pagini fara sa spuna nimic.

Ambra Blu
14 May 2003, 13:55
Pai ce, filmu' o zice ceva... :P

crydead
14 May 2003, 20:42
E niste habarnisti mai noi care scrie cronica de film de te doare capul. In ultimul numar din HUSTLER ( o revista de cinema, ce nu ati auzit?) e o cr5onica la Rapapot despre starea natiunii care reuseste sa se intinda logorei pe trei pagini fara sa spuna nimic.

Da, dar avea o poza simpatica cu un poiet exchibitzionist. :-?

catallin
15 May 2003, 13:59
Da, cica e poetul Spandarian, sau cam asa ceva care a facut dizidenta din greu pe vremea lu Nea Nicu dezbracandu-se la peleul gol in plin centrul Capitalei pantru a protesta. Arestat de Secu (n-am stiut ca tot astia se ocupau de obsedatii sexuali) el le replica "N-o sa plec, ba din tara asta decat daca imi suge Ceausescu pula" Ma mir ca asta nu e in Parlament... :wink:

crydead
16 May 2003, 23:40
"N-o sa plec, ba din tara asta decat daca imi suge Ceausescu ****"

Poemu cu rima alba?

Daca urla cineva asa ceva pe strada pe timpul lui Ceasca, era dus la balamuc si acolo ramanea. Si daca nu era nebun, ci doar suparat pe regim, il dereglau aia de acolo definitiv la bibilica.

catallin
17 May 2003, 21:18
"N-o sa plec, ba din tara asta decat daca imi suge Ceausescu ****"

Poemu cu rima alba?

Nu cu rima alba ci cu rima bleaga.

Ambra Blu
18 May 2003, 12:13
da' cind se zicea ca nu stiu ce pula mea jucator de la Dinamo s/a dus intr-un meci in fata tribunei oficiale si si/a aratat curu' la ceausescu...?

crydead
18 May 2003, 22:46
Man, eu shiu ca pa timpu lui Ceasca, la o finala de Cupa Romaniei, Andone, Andone, rupe-le picioareleee le-a aratat alora de la oficiala o pantomima foarte sugestiva. :)

Ambra Blu
19 May 2003, 07:43
asta era, ma, andone.

marx
21 May 2003, 16:53
Sa fie decorat Andone!!!Erou national!!! Il propun ca presedinte pt. urmatoarea dinamoviada cinematografica.

catallin
21 May 2003, 22:41
Bun asaaa!

Alex Leo Serban
22 May 2003, 11:42
in franta de la sf. lui aprilie, aflu ca am fost totusi la nu's ce premiera in tara!
mare lucru celebritatea :o
daca stiam ca se va scrie despre prezenta/absenta mea in forumul cinemagia, faceam cumva si eram/nu eram acolo...

da nu-nteleg de ce-si mai bat unii capul cu persoana mea: n-a zis ricutza ca sint al mai penibil critic de film (impreuna cu mihai chirilov, e drept)?
n-a zis ambra blu ca nu da 6 pence pe ce zic eu?
nu m-a facut crydead 'dosnic'?
as fi lasat sa treaca de la mine - ce rost are sa dai replica unor pseudonime? -, da, nasol pt voi, nu sint genul!
asa ca profit de prilejul cu prezenta/absenta mea din sala X la filmul Y unde n-as fi cedat scaunul ziaristei Z pt a face cunoscute urmatoarele:
1. andrei gorzo imi place si mie: mi-a fost student, iar la dilema l-am adus eu; dar mai imi plac: eugenia voda, iulia blaga, laurentiu bratan, mihai chirilov, doinel tronaru... n-am remarcat aceste nume printre cele invocate la 'critica criticii de film'! chiar nu-i stiti, sau functioneaza - si aici - cliseul 'unu', da bun'!?
2. chestia cu 'cine scrie mai bine' are haz asa, ca joc de societate, dar critica de film nu e nici literatura, nici clasa de caligrafie: criticul de film este (ar trebui sa fie), in primul si-n ultimul rind, un ghid; ca atare, cronica este doar UNA din modalitatile prin care se exprima.
este o definitie restrinsa si demodata aia cu 'scrie bine': mie imi place leah rozen (de la 'people'), mai imi place thierry jousse de la 'cahiers du cinema', lui gorzo si mie ne place anthony lane de la 'new yorker' - dar nu sint, nici pe departe, cei mai influenti critici de film... un critic de film poate fi animator de cinemateci (vezi cazul langlois, in franta), poate face festivaluri (gilles jacob, la cannes), poate crea evenimente, poate impune trenduri etc etc. este cineva mult mai activ decit cel care sta pe scaun si scrie cronici!
3. nu exista critic bun fara fler: flerul e mai important ca ideea, ideea - mai importanta ca exprimarea ei, exprimarea - mai importanta ca informatia (care nu e esentiala).
verdictul si incitarea publicului (sa vada un film) sint obligatorii.
stilul unei cronici nu trebuie sa fie acelasi.
orice cronica buna tinde spre o forma de aforism.
4. pauline kael a fost, probabil, cea mai citita cronicara de film americana din ultimii 30 de ani. scria excelent, dar verdictele ei sint foarte aproximative... in ce ma priveste, mi se pare mai important - cum spuneam mai sus - flerul; iar flerul tine de lecturi (citi de la noi au citit andre bazin? citi au citit pasolini? citi au citit gilles deleuze? citi au citit serge daney?... ei, da: teoria cinematografica e de cautat mai degraba pe la francezi si italieni, nu printre anglo-saxoni!) si, evident, de gust... iar gustul nu umbla chiar pe toate drumurile: e nevoie de cel putin trei generatii de mincat cu tacimuri de argint ca sa ai gust...
mihai chirilov si cu mine am creat un stil cu totul nou in cronica de film. pina sa aparem noi, se scria mult mai 'ingrijit', fara argou, fara oralitati... noi am schimbat asta - e o chestie verificabila; in plus (asta ca replica la o remarca a lui ricciotto!), nici nu ne-am cantonat la 'cronica': am inventat cronica dialogata, cine-jurnalul, 'ghidul festivalier' (ca cel hotelier)... am simtit, foarte devreme, nevoia sa schimbam modul traditional de a face critica - este, iarasi, un fapt verificabil (vezi colectia 'observator cultural'). nu ma intereseaza cit de antipatic va suna asta (nu tin in nici un caz sa fiu simpatic!), dar, daca nu v-ati prins ca e vorba de un experiment, imi pare rau pt voi. (nu, de fapt nu-mi pare :lol:

si-n fine: pentru Dzeu, ricutza, nu ma mai acuza ca 'am DEVENIT' snob de cind 'scriu la elle si am intilnit-o pe Liza Minelli la Cannes' (rectificare: pe Monica Bellucci am intilnit-o la C; pe Liza am intilnit-o la New York!)... nimic din ce s-a scris pe forum nu m-a afectat cit m-a afectat aceasta fraza nedreapta: eu am fost DINTOTDEAUNA Snob - este cea mai mare calitate a mea!!!

si-acum va las, caci mai am filme de vazut, aici la Cannes...

catallin
22 May 2003, 13:20
Care e folosul cinefilulului roman cititor al cronicilor lu matale ca tu vezi filme la Cannes? Ca dupa aia vii aicea si scrii neste cronici obosite si superficiale la filmele distribuite aici pentru care n-ai nevoie de nici o deplasare la Cannes.

magix
22 May 2003, 14:04
Catallin..ai o bila alba de la mine.. :wink:

theo
22 May 2003, 14:32
Plus inca una! :wink:

Alex Leo Serban
22 May 2003, 17:30
ia uite unde se ascundeau profunzimile si eu nu stiam!!!
daca vreti totusi (desi ma-ndoiesc ca le puteti intelege :P cronici nesuperficiale si neobosite, cautati-le in colectia revistei secolul 21; unele sint chiar eseuri, dar ma tem ca, inca o data - vezi mai sus :P

chiar asa, toti ati vazut dreyer, paradjanov, rivette, ati facut analiza pe imagine la egoyan, ati scris eseuri sau carti despre bergman, jean-luc godard si lars von trier...?
cind am aratat 'histoire(s) du cinema' al lui godard, la colegiul noua europa al lui andrei plesu, nu v-am vazut in sala...

cind am organizat retrospectivele arrabal si iosseliani la inst. francez - acum 7 ani, in prezenta autorilor -, idem...

cind am prezentat 'chungking express' al lui wong-kar wai (caci EU l-am adus pt prima oara in romania, nu 'catallin', 'theo' si altii fara nume!), la cinemateca, erau destui in sala; ma-ndoiesc ca faceati parte dintre ei...

cit priveste rubrica mea din libertatea - asa 'obosita si superficiala' cum ziceti -, aflati ca e cea mai longeviva din peisajul gazetaresc de la noi: face anul asta 9 (noua) ani!
n-o sa-mi spuneti acuma ca patronii elvetieni o tin mentin pentru ca e 'obosita si superficiala'...

in fine, sint la cannes in primul rind pt mine... si ma simt ex-ce-lent :D si probabil ca exact chestia asta va oftica cel mai tare!
si stiti ceva? i'm soooooooo happy that you feel that way :lol:

catallin
22 May 2003, 18:58
De unde stii ca nu eram in sala la nici unul din evenimente cand zici ca suntem niste no-name. Doar nu asteptai sa ne ascundem cum zici tu dupa niste pseudonime inscrise pe niste pancarte. Cat despre actiunile pomenite nu trebuie sa te enervezi ca iti ies riduri si iti strici tenul, respectivele evenimente aveau ca real organizator cate o institutie gen centrul cultural al vrunei tari mai acatari si trebuia doar un speaker care sa faca introduceri. Macar la asta am si eu pretentii ca te-ai pricepe oleaca fara sa te faci de ras. Despre Libertatea mai bine nu pomeneai. Acolo practici niste cronichete despre care ma abtin sa le comentez, iar conducerea elvetiana e normal sda le agreeze ptr ca se integreze in grupa de articole 90% foto plus titlu incendiar si 10 % text.
Gorzo nu a fost studentul lu matale decat in masura de 1% ca nu prea veneai la cursuri, alea putine pe care le aveai.
E normal sa avem pseudonime ptr ca asta e regula locului. Daca tu ai vrut sa te exhibi crezand ca o sa ne dai gata, e treaba ta.
Ca esti la Cannes si te scalzi e normal sa ne oftice dar nu de asta iti semnalam aceste nereguli care te caracterizeaza.
Nu mai sta pe calculatoarele alea de la Centrul de presa numai pentru ca e gratis Internetul pentru ca or sa se prinda aia si o sa te puna sa platesti intreaga factiura. Nu fi prea roman ca acolo nu tine!

Alex Leo Serban
22 May 2003, 20:39
wrong again! da m-am obisnuit ca catallin sa dea cu oistea-n gard...
lasa-ma sa-ti raspund, ca stiu mai bine cum stau lucrurile, ok?
1. chestiile cu retrospectivele NU erau organizate de inst. straine resp. decit pur administrativ - cel care le-a initiat, a facut contactele afara etc am fost EU!;
2. de unde stii ca 'nu prea veneam pe la cursuri'? pe linga ca e neadevarat, mai e si o mitocanie :evil:
3. am spus undeva ca gorzo imi datoreaza ceva? nu. atunci? am amintit doar niste fapte.
4. cronicile din libertatea sint exact ce trebuie, under the circumstances. sint mindru de ele!
5. lasa chestia cu computerele festivalului in grija mea; oricum, nu stii care-i treaba pe-aici - si nici n-o sa afli :P

mai era ceva?
argumente de adus?
nu cred.
cu cine?

crydead
22 May 2003, 21:31
Leo, tu cand erai profesor la ATF te dadeai foarte artisticoidocultural la amaratzii de stundentzi, dupa care turnai o cronicutza subtire cat foita de tigara in Libertatea. Rubrica aia e cea mai longeviva pentru ca nici macar proasta nu reuseste sa fie, e la fel de firava si inutila ca si horoscopul. Aia de acolo au si uitat ca existi, din cauza asta nu au oprit rubrica.
Ai dreptate ca exista si alti critici de film... de exemplu Iulia Blaga care scrie ... un fel de materiale coerente legate de film la fel de bune ca alea din Tvmania.
Daca ai ceva de spus lasa cu ce era imbracata nu stiu ce actrita, nu ne mai ametzii ca te-ai intalnit cu nu stiu cine (in maniera superenervanta a alui de comenteaza la formula 1) , ia-ti ustensilele de scris si hai la topicul despre filmul romanesc si spune-ne ce parere ai despre ce se mai filmeaza in tarisoara asta trista cu oameni atat de veseli.

===========

"Nu va bucurati, nu ninge, scuipa deasupra noastra plictisitii din paradis"

catallin
22 May 2003, 22:03
mai era ceva?
argumente de adus?
nu cred.
cu cine?

Ai dreptate. Cu cine ?

Daca nu ai nervi, nu-ti mai pierde vremea pe aici ca nu suntem revista "Pubertatea". Nu te supara si gaseste un site pe calibrul tau!

blitz43
23 May 2003, 06:48
sal'!
io n-am nimic cu ALS, da' mi se pare complexat rau de tot. Tu n-ai alta treaba acolo la Cannes decât sa intri pe Cinemagia.ro? Tine aproape de covorul rosu si lasa-ne pe noi in fericirea noastra... :P
PAREREA NOASTRA!
Vezi sa nu "ratezi" vreun star pe acolo, in timp ce-mi raspunzi mie, lui Catallin sau altcuiva de pe acest site...

marx
23 May 2003, 08:53
Oameni buni, trebuie sa-l aplaudam pe domnul ALS pt. maxima bunavointa pe care ne-o arata!Dl. ALS se exprima!Se adreseaza unor indezirabili anonimi cu fervoarea lui fireasca.De ce nu apreciati?Dl. ALS e un critic senzational cu articole revelatorii.Doar mucegaiul din retinele noastre ne perturba senzatia corecta!Pt. dl.ALS:cununa cu aur in fisicuri de 2 bani!

catallin
23 May 2003, 09:22
Mie acuma mi-a picat fisa: NU E EL! Eu stiam de un ALS rafinat, manierat si elegant in exprimare. Esta e un impostor obraznic carcterizat de infatuare, insolenta si impertinenta. Tipul si-a luat nickname-ul asta de ALS ca sa se umfle in pene. Bai degringolatule,
Alex Leo e departe
Bratul lui fortos
Cronici destepte imparte.
...
De esti tu acela, du-te inapoi
Si sa-ti fie creatia
Desteapta de sa dea fiori... :wink:

emanuel
23 May 2003, 10:25
PUMNUL CARE SPARGE GURA… TARGULUI

Cine-i acest Leo? Si-i mai spune si Serban… ba mai mult… Alex.
Io unul nu l-am vazut, nu l-am auzit, da` mi s-a intamplat de cateva ori sa-i citesc cronicile.
Pân` la urma-i dreptul omului sa scrie ce gandeste… de la revolutie-ncoa`. La fel cum “dreptul” altora (“castigat” tot atunci) este sa dea cu pumnu-n gura respectivilor de mai sus.
Omu` nostru de mai sus scrie cronici de film… sau asa crede el. Noi nu l-am contrazis niciodata, din simplul motiv ca nu ne pricepem la asta. Pana cand ne vom pricepe il vom crede pe cuvant si vom continua (in bunavointa noastra debordanta) sa i le mai si publicam pe site.

Da`… ma gandeam io (asa nestiutor cum sunt): poate printre aia care “dau cu pumnu” se mai nimeresc si cei care STIU, CUNOSC tainele “criticii de film”.

Si ce credeti ca mi-am spus?

Hai sa le dam o sansa si lor…. sa scrie si sa critice FILME, nu persoane.
Atata vreme cat pe site exista libertate… de opinie, opinia fiecaruia (ce se poate ridia la rangul de “critica”) VA FI PUBLICATA.

Asadar io ii astept si pe altii… sa scrie CRONICI.

Alex Leo Serban
23 May 2003, 10:29
pai sigur, v-ar fi placut sa tac milc, sa bag capu-ntre umeri cind ma faceti albie de porci... sorry 4U, it's not my style!
eu functionez cel mai bine cind ma enervez: de aia si caut certurile - ma fac sa ma simt bine :D
un deficit de adrenalina, probabil; se trateaza pe site-uri...

cit priveste filmele de la cannes care vin la buc. - e o gluma, nu? pt dogville mai aveti de asteptat - si oricum, dupa aia, tot la mine o sa veniti sa vi-l explic (lecturi obligatorii: brecht, diderot, drama elisabetana...); cele mai 'indie' nu vor veni in vecii vecilor, decit la fest. transilvania - unde aveti noroc cu mihai chirilov care e baiat bun, ca dac-ar fi dupa mine...

hasta la vista!
PS ALS-ul manierat, etc a luat o pauza de gindire: we're living shitty times, where shitty solutions are needed.

crydead
23 May 2003, 10:29
"Leo este barosan, cu pistol si celular" (ACM)

Alex Leo Serban
23 May 2003, 17:05
gata, mi-am facut numarul - nu mai ramin pe forum...
ramin cu fanii mei, care din fericire sint multi, si care si mai din fericire sint de calitate (normal: sint fanii lui a.l.s. :P !
n-aveti decit sa ma cacati in continuare, mi se rupe :lol:
tocmai am vazut aici la cannes ult. greenaway (the tulse luper suitcases1, care e-atit de misto ca mi s-a facut rushine ca-mi pierd vremea cu fleacuri...), apoi conferinta despre chaplin (care m-a readus la Cinema - ala mare, cu majuscula!), chestii serioase, pe care e bine sa la digeri 'departe de lumea dezlantuita'...
sorry folks - nu ca nu m-as fi simtit bine aici (always up for a fight :evil: , dar a ma gindi la filmele care mi-au placut - dintr-un festival care n-a excelat la acest capitol - mi se pare mai rewarding :wink:

PS mi-a placut sa ma joc cu 'iconitzele'

marx
23 May 2003, 19:46
Domnule ALS, nu trebuie sa faci un capat de tara ca n-ai gasit 1001 de superfani care sa te pupe in fund pt. cronichetele din Libertatea(chiar crezi ca acolo faci altceva decat simple excretii fiziologice?),Elle sau alte maculaturi.Esti apreciat pt. ceea ce faci-pur si rational(nu conteaza persoana,ci faptele sale,nu?).Degeaba enumerezi ce filme vizionezi la Cannes,Berlin...daca nu esti capabil sa le creezi si o mica poveste pt. noi, muritorii cu alte mestesuguri, dar mai pasionali decat tine in meseria ce o prestezi.Cum sigur te-ai definit esti doar un ghid cineast(cine ti-a implantat ideea asta imbecila?) si n-ai decat sa ramai in satisfactia ta spumoasa.Nu-ti cere nimeni nimic.Esti doar un ghid, ce mama dracului,nu esti dracu' in persoana sa faci afirmatii batute in cuie(de necombatut,ca sa fiu mai clar).Somn usor!

crydead
24 May 2003, 20:43
PS mi-a placut sa ma joc cu 'iconitzele'

Bravo, de aici si pana sa incepi sa bagi si cronica de IT nu mai ai decat un pas.

NoOne
25 May 2003, 03:01
Sa moara Bibi daca nu m-am distrat copios. Noaptea asta o trec la noptzi cashtigate shi nu la noptzi pierdute - alaturi de noaptea Oscarurilor... cand evident nu m-am uitat la Oscaruri ci la Samurai Deeper Kyo.

:roll: :oops: :wink: :P :-? 8) :lol: :x :evil: :o :( :) :D (*)

P.S. Shi la mine place sa ma joc cu iconitzele astea. E asha de amuzant
*bate incantat din palme*

marx
25 May 2003, 13:03
Cititi articolele Cristinei Bazavan de pe Liternet.ro si lasati-l pe supersTa(u)rul criticii <Allllex Leooooo Sssssss-ban> sa se ocupe de superfanii ce-l viseaza noapte de noapte....

Ambra Blu
26 May 2003, 15:38
in franta de la sf. lui aprilie, aflu ca am fost totusi la nu's ce premiera in tara!
mare lucru celebritatea :o
daca stiam ca se va scrie despre prezenta/absenta mea in forumul cinemagia, faceam cumva si eram/nu eram acolo...

n-a zis ambra blu ca nu da 6 pence pe ce zic eu?

as fi lasat sa treaca de la mine - ce rost are sa dai replica unor pseudonime? -, da, nasol pt voi, nu sint genul!

2. chestia cu 'cine scrie mai bine' are haz asa, ca joc de societate, dar critica de film nu e nici literatura, nici clasa de caligrafie: criticul de film este (ar trebui sa fie), in primul si-n ultimul rind, un ghid; ca atare, cronica este doar UNA din modalitatile prin care se exprima.

citi au citit pasolini? ...

Criticii de film sint niste indivizi fara talent creator, caracterizati printr-o forta de munca de exceptie, o memorie de otel (sau de lingurite de Ag) si vedere slaba (datorata, cum ar zice prolixul Gorzo) diminetilor petrecute in intuneric. Meseria lor de baza este sa trimita lumea la film. Modul in care o fac poate involua de la un ton pretios si snob, didatic, care vorbeste despre Arbeiter Film si Aroma-Rama pina la prezentarea synopsis-ului filmului de vazut. Cazul lui Godard reprezinta exceptia care confirma regula.

Pozeaza adesea in connaisseuri si defileaza campy pe catwalkul filmelor de la Cannes, dar fly talkul lor este de consistenta Pulp Fiction. Nu sint ubicui (caci asa ar putea sa fie in mai multe sali deodata), si nici atotstiutori. Banuiesc ca uneori nici nu stau in sala pina cind se termina filmul. Dar, cu calitati de vizionari sau mai degraba de arheologi restauratori, refac din puzzle the past motion picture experience.

Criticii de film nu educa gustul unei generatii pentru film. Sint la fel de utili industriei filmului cum sint criticii de literatura pentru prozatori sau poeti (ca tot veni vorba de Pasolini).

Ambra Blu,
care nu da 6 pence pe Alex Leo Serban, Gorzo, Iulia Blaga dar care, in schimb, il prefera pe Beradinelli.

ricutza
26 May 2003, 16:58
imi pare rau ca am ratat momentul in care Alex Leo Serban ne-a onorat cu prezenta...as fi avut o multime de intrebari pentru el...dar nu-mi fac prea multe griji ca tot o sa i le pun o data si-o data...
eu totusi am fost impresionata de faptul ca a avut curajul sa raspunda invinuirilor care i se aduceau aici...nu multi ar fi facut asta...si lucrul asta m-a facut un pic sa ma gandesc daca am intr-adevar dreptate in ceea ce priveste modul in care consider eu ca ar trebui sa fie critica de film...mi-am dat seama ca intr-adevar anumite aspecte imi scapa...imi place sau nu, el este la acest moment unul dintre cei mai cunoscuti critici de film...ceea ce nu voi reusi sa inteleg niciodata, este de ce nu-si foloseste el acesta influenta pe care o exercita asupra populatie, in scopul filmului....de ce nu incearca sa faca mai mult pentru cinematografia romanaeasca...in loc sa cultive publicul, asa cum ma gandesc eu ca ar trebui sa faca un critic de arta, el i s-a adaptat...si evident tot noi avem de suferit...

musique
27 May 2003, 12:58
Nu stiu si nici nu ma intereseaza ce parere aveti despre Alex Leo Serban si cronicile sale. Tot ce pot sa va spun este faptul ca mie imi plac si le consider suficient de spumoase pentru a fi apreciate de oricine este interesat de fenomenul cinematografic. Asta este parerea mea. Voi aveti alta, problema voastra.
Prefer sa citesc o cronica de film in maxim 30 de secunde decat doua pagini A3 de termeni alambicati care mai mult sa ma zapaceasca decat sa la lamureasca ce si cum despre filmul la care intentionez sa ma duc.
Si, btw, tipul are si umor.
In fine, gusturile nu se discuta.

Funny pirate...

marx
27 May 2003, 15:03
Dl. avocat Musique este multumit de prestatia de clovn a lui ALSerban!Prefera 30 de secunde de extaz si apoi o saptamana de pupat in fund.Digestie usoara!

NoOne
27 May 2003, 15:13
Eu n-am nici o treaba cu critica de film... sau cu critica criticilor de film... sau ce naiba se discuta aici.

Eu doar ma bucur ca am gasit in domnu' Leo [de care n-am auzit in viatza mea, iertata fie-mi incultura]... un alt admirator al iconitzelor.

:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: (*)

Eu il ashtept pe domnu' Alex sa mai intre pe cinemagia sa se mai joace cu iconitzele. Il asigur ca la Cannes n-au aia asha ceva de minunat. Eventual poate se gandesc ashtia de aici sa faca un chat ca sa ne bucuram in doi de aceste minunate fatzuci emotive.

*mai bate o data incantat din palme*

Anonymous
31 May 2003, 22:40
Din ce am inteles eu de la lume si am mai si citit alex leo asta o sa ramana in analele criticii de film din romania.

crydead
31 May 2003, 22:48
Cel putin intr-o parte a criticii a ramas deja. :roll:

+++++++++++++++++++
Viitorul suna ocupat.

blitz43
01 Jun 2003, 00:53
gata, mi-am facut numarul
mi-a placut sa ma joc cu 'iconitzele'

moshule, cred ca ai vrut sa zici cu 'coitzele'
mah, vuieste gura târgului ca dl. ALS ar fi un pic pidosnic :o :o
acuma, io ma repet, n-am nimic cu dumnealui (:lol: ptiu drace!) ...
mai confirma cineva?
anyway, va ramâne cert in analele cuiva
PAREREA MEA! :wink:

marx
01 Jun 2003, 13:23
Alt criticaret de meserie nu se mai iveste?Cinemagia ar trebui sa-i incite/excite cu asemenea propuneri.Sa le vedem adevaratul potential, nu ifosele de mari scriitori din nu se stie ce reviste cu poze.

crydead
01 Jun 2003, 14:09
mah, vuieste gura târgului ca dl. ALS ar fi un pic pidosnic :o :o

Acuma nu crede si tu ce spun gurile rele cum ca ar fi un pic, pic, pic pana n-o mai ramanea nimic.

-------------------------------------
Viitorul suna ocupat.

Ambra Blu
03 Jun 2003, 10:32
Lui Alex Leo Serban i-o fi placut "La cage aux folles"?

blitz43
03 Jun 2003, 12:00
cred ca e fan CRUISING :o
Parerea mea!

Bagheera
03 Jun 2003, 21:27
Dragii mei,m-am amuzat ceva timp citindu-va parerile ba despre filme,ba despre actori,ba despre productie,ba despre....nu importa caci se pare ca va pricepeti la toate!Tocmai dezinvoltura cu care sariti de la un subiect la altul mi-a starnit zambetul.Trebuie sa fie greu sa fii numit guru doar pentru ca esti vechi utilizator;mi-o inchipui pe ricutza ,blagoslovita cu eticheta "guru" ,scormonindu-si mintzishoara doar-doar va gasi ceva matur de spus. Saracutza ricutza!
Dragii mei "maestri" lipsiti de maiestrie, as fi optat in continuare pentru tacere daca nu va apucati sa desfiintati un om ,sa vorbesc pe limba voastra,doar pen' ca vi s-a pus pata.Este vorba de Alex Leo Serban. Mai copii,mai,de ce va jucati cu jucarii prea complicate pentru voi?Este adevarat ca pentru a vorbi despre Tom si Gerry iti trebuie ceva in capsor,dar nu atat de multe;iar apoi puteti merge copacel-copacel la Doamna si vagabondul,ca intr-un tarziu sa va luati voiniceste la tranta cu Oblio,dar pana atunci,mai bine pastrati o desteapta tacere decat o zgomotoasa nestiinta.As vrea sa va vorbesc despre igiena unui discurs,dar tare mi-e teama ca inca nu v-au intrat bine in cap nici cuvintele mamicilor voastre"spalati-va pe maini inainte de masa".
Sa incerc totusi.
1.Se gaseste un subiect de discutie;preferabil sa se stie cate ceva depre el.
2.Se ia un timp de cercetare,poate o mai fi ceva de aflat.Este adevarat , pentru regula asta trebuie sa dai dovada de modestie!
3.Se ia un timp de gandire;nu tot ce trece prin cap in mod spontan trebuie spus,daramite scris!
4.Se urmareste cu precadere tema aleasa si cu interes ce spun si altii despre ea.
5.Nu se aduna mere cu pere pentru ca se va obtine varza a la Cluj. Aplicatie:daca vorbim de critica de film ,nu vorbim de preferinte sexuale.
6.Nu se folosesc cuvinte urate sau dure ,in primul caz fiind nevoiti sa va spalati pe dinti dupa folosire,in al doilea rupindu-va dintisorii de laptic in ele.
Pentru inceput,atat ar trebui sa fie suficient.Despre polemica ,intr-un mesaj viitor.
A! Cineva a vorbit de muritorii de rand,adica voi astia de nu mergeti la Cannes.Cata dreptate,cam muriti cu fiecare rand scris,muriti de inanitie; mai bine hraniti-va cu niste carti din ce in ce mai bune cu fiecare rand. iam-iam...
PS.Alex Leo Serban chiar scrie bine.Asta e,scrie si pentru voi.

crydead
03 Jun 2003, 21:44
Bai, pantera roz, tu esti ala de se implineste in absolut cu ALS sau esti doar masochist?

=====================
Viitorul suna ocupat.

Anonymous
03 Jun 2003, 21:55
bagheta unu nu ne lua cu dragii tai ca ni se zbarleste peru pe spate doi din ce biblioteca ai scapat unchiule ca mi se pune pata nu se mai foloseste decat pe la reclame cu detergenti e mai k lumea daca bagi un imi vine spumele pa mine si trei stai la apa mica ca aici e valuri mari

LeonardPiron
03 Jun 2003, 22:06
Auzi, prietenul lui Kaa, eu nu inteleg din interventia ta decat ca esti prieten cu Alex Leo si nu stiu daca te-a rugat sa-l aperi pentru ca a fost aspru ciufulit sau doar te-ai oferit tu din solidaritate, dar felul in care te-ai repezit sa musti (si, culmea, din Ricutza!) denota ca amesteci si tu varza a la Cluj cu preferintele sexuale sau mai stiu eu ce. Rusine, ce se intampla cu voi, criticii de film !?

crydead
03 Jun 2003, 22:34
Auzi, prietenul lui Kaa

Care Kaa? Poate sarpele kundalini ca vad ca pantera roz asta il cam trezeste. :x

blitz43
04 Jun 2003, 08:39
Sal'!
Mah, eu cred ca Baleena asta e chiar ALS.
Parerea mea!

Ambra Blu
04 Jun 2003, 09:28
Este vorba de Alex Leo Serban. Mai copii,mai,de ce va jucati cu jucarii prea complicate pentru voi?

Sa inteleg ca Alex Leo Serban este vibrator?

crydead
04 Jun 2003, 09:31
Ba, da' vorbeste si tu filozofic: este insashi ideea de vibrator.

-----------------------
Viitorul suna bine.

Ambra Blu
04 Jun 2003, 09:40
Hehehehe. Este vibratoritatea. Sau vibrautoritatea? Sau vibratoautoerotizmu'?

Bagheera
04 Jun 2003, 09:49
Giulkiuz nepoate,"pen' ca vi s-a pus pata" merge de minune cu"vin spumele pe mine"in aceeasi reclama la detergenti! E o urmare fireasca a procesului de curatare. Cat pentru atavismul tau,parul de pe spate,nu am solutii...De Ricutza m-am luat cu blandete ,placindu-mi sinceritatea cu care de-a lungul timpului isi recunostea inocenta in fata subiectelor ce-o depaseau. In acest context m-a amuzat investirea ei ca "guru".Singurul lucru chiar inteligent"prietenul lui Kaa".E de foarte bine! Restul...jocuri de cuvinte sensibil ieftine.Si inca ceva,"balena asta"nu e deloc ALS!Pana revin,va doresc frumusete!

blitz43
04 Jun 2003, 11:26
de unde revii? de la Cannes?

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 11:57
nu vroiam sa mai revin, da' tot citindu-va aberatiile nu ma pot abtine;
nu, nu sint - i repeat: NU sint! - 'bagheera' dintr-un motiv zdrobitor de simplu: i would never - i repeat: NEVER - wish you 'frumusete'...
chiar nu e deloc - da deloc! - stilul meu ('death, destruction & despair' is more like it!!)...

because i'm BAD, i'm BAD - rau, ranchiunos si razbunator; 'norocul' unora care se dau mari shmekeri (ambra blu, crydead, marx - btw: esti varianta iudeo-crestina (groucho, harpo, chico) sau iudeo-cretina (karl)? - este ca, asa cum spuneam la-nceput, e comod cind te ascunzi dupa pseudonime (forumul e locul in care niste nimeni se transforma in pseudonime, nu?); ghinionul vostru e ca nu las niciodata o insulta nepedepsita: imi voi pune antenele in functiune si, pina la urma, tot aflu eu care sint aia... si-atunci sa vezi caft!
(hm, cam atipic pt un gay, nu? ca veni vorba: de unde stiti ca nu sint unul din urmatoarele: 1. impotent; 2. onanist; 3. zoofil; 4. necrofil; 5. etc?
just a hint: sint such a snob ca n-as accepta niciodata o forma de sexualitate impartasita de altii - oricit de putin numerosi ar fi...:))

ce vroiam sa mai zic? (pina revin - kiar de la cannes-cluj, this time!)
ah da:
1. ideea cu aparitia mea pe acest forum 'as myself', i. e. a.l.s.) nu-mi apartine, este a moderatorilor; got it, stupid?
2. vreau sa multumesc - pe aceasta cale - tuturor acelora (multi si, unlike some of you, de calitate - de la amyd la... ricutza! ei da, ricutza) care mi-au trimis mesaje personale de simpatie/incurajare in lupta cu incultura si badarania; gestul lor nu va fi uitat:);
3. cum ziceam: lucrurile trebuie puse la punct; s-au spus atitea timpenii - campion absolut: ambra blu... the kind of of self-sufficient fucking loser :x - ca e totusi nevoie sa vina cineva, ca mine, sa le ordoneze intr-un mod exemplar! iar cine nu e de acord - FUCK'EM! sint eu de vina pt incultura unora (care nu ma stiu decit din 'libertatea') si mitocania altora (c-asha i-a facut ma-sa)?
no i'm NOT!
si nu va faceti iluzii: i can master si 'registrul de sus', si 'cel de jos'; depinde de context - eu ma simt equally fine in amindoua :D

Ambra Blu
04 Jun 2003, 12:07
si nu va faceti iluzii: i can master si 'registrul de sus', si 'cel de jos'; depinde de context - eu ma simt equally fine in amindoua :D

Asta inseamna ca o iei sus, si o dai jos?

PS Nu-ti mai intinde antenele, ca iti zic eu unde sa ma citesti: incearca revista 'Deci'. Ma sparg acolo in cuvinte mult mai dure decit poti tu inghtiti vreodata, frumosul meu inghititor de sabii, magician de bilci, controlor al orizontalei si verticalei. Hai, Daniel, hit me.

Ambra Blu
04 Jun 2003, 12:10
imi voi pune antenele in functiune si, pina la urma, tot aflu eu care sint aia... si-atunci sa vezi caft!

Ma, eu zic sa fii atent la ce vorbesti. Ca vin cu baietii sa run a train on you.

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 12:51
aha, revista 'deci' deci... adica revista luzarilor care n-au avut loc in revistele k lumea :roll:
nu te kinui cu ditamai trenu, ca-ti trag eu una peste bot de n-o sa te mai recunoasca nici ma-ta :D
PS te las pe tine sa stergi pe jos, ca la mansarda n-ai acces - e numai pt vipuri :lol:

crydead
04 Jun 2003, 13:00
ghinionul vostru e ca nu las niciodata o insulta nepedepsita: imi voi pune antenele in functiune si, pina la urma, tot aflu eu care sint aia... si-atunci sa vezi caft!

Amazonule, nu ne ameninta ca si noi shtim sa dam cu posheta!

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 13:03
nu posheta, mortule isteric - BORseta, c-asta au bosketarii :wink:

marx
04 Jun 2003, 13:08
Dl. ALS e preocupat cu vanatoare de vrajitoare!Pe el nu-l intereseaza sa produca ceva interesant .Nu te-au obosit rubricile alea infime din Lib.(unde afirmai "X actor si Y actrita joaca bine"),Elle(si acolo alte banalitati),jocul cu liniute din Obsv. Cultural?Crezi ca vrea cineva sa-ti ia locul de gargaragiu printre fitzele de figuranti?Esti anemic domnule daca gandesti atat de pozitiv.Si ce te deranjeaza nick-ul meu?Esti cumva antisemit?Da, intr-adevar sunt marxist de nuanta Zeppo(erau 4 frati daca nu stiai).Spune-mi daca vrei sa-ti dau adresa de acasa poate vrei sa-mi inlocuiesti sulul, pagina aia din ELLE aluneca a dracului de usor.
Te crezi victima unui complot?Spune-mi,si nu-ti mai amintesc spiritul in acest forum.Nu de alta,dar nu vreau sa-mi patez mainile cu sange de cabotin.

Ambra Blu
04 Jun 2003, 13:10
If I were you, I'd quit bein' a walkalone and stick to bein' a tack head. And, strawberry, don't get too swoll. While you hang around in here, double daring me to Stay Down, the 'Libertatea' newspaper is asking for more, ever more. Aggie, go for it. Stop playin the shower hawk. Go to where no one has ever gone before, to the realm where angels fear to tread. Sex, that is, the niche nobody'll share witcha, for fear of snobbery and snotty behavior.

Si acuma in romaneste, sa intelegi si tu: vrei sa ti-o iei, asa, ca baietii? Ne intlnim in oricare din zilele astea, unde vrei tu, iti aduci si martori daca vrei.

NoOne
04 Jun 2003, 13:11
Propunere pentru ADMIN:

Inchiderea subiectului.

Motiv? Deja discutzia nu mai are absolut nici o legatura cu filmele sau critica de film.

Ambra Blu
04 Jun 2003, 13:15
De ce sa-l inchida, ma? Lasa, sa vada si altii ce urit vorbeste the Big Brazar. Cum adica nu are nimic cu critica de film? Ce, criticur de film Alex Leo Serban nu are nimic in comun cu critica? Nu te emotionezi cind il vezi cum vitupereaza? Eu stiu oameni care il urasc cu pasinue, si care vin special pe cinemagia pentru celebrity death matchul asta, unde ALS crede in death & despair, si tries to play the ma(t)cho.

Anonymous
04 Jun 2003, 13:17
leo fraiericiule poate vrei sa intram peste tine in casa

NoOne
04 Jun 2003, 13:25
Ambra, atunci macar sa se creeze un nou subiect: ASL PLS[sorry! :lol: ] ... "ALS impotriva Forumului cinemagia" sau "ALS vs. Romania"...

I don't care daca vine, sta, discuta, se bate sau naiba shtie ce mai face. Sincer acuma? Eu n-am auzit de nenea asta dar nu cred ca e un motiv sa ma iau de fatza lui personala. Cand o sa-i citesc scrierile o sa le comentez pe-alea. Pana atunci eu trag cortina shi ma retrag.

crydead
04 Jun 2003, 13:25
Propunere pentru ADMIN:

Inchiderea subiectului.

Mai bine il inchidem pe ALS intr-o camera doar cu o masina de scris si cu o superfemeie si l-am terminat.

======================
Viitorul suna ocupat.

marx
04 Jun 2003, 13:26
Am o propunere pt. ALS:sa ne arate si noua cel putin trei articole,cele mai bune, si apoi discutam pe o tema data.Ca la scoala.
Pt. Ambra:totusi vorbim despre filme cu ALS.Sau nu ai chef?Nici eu,dar e totusi si el un omulet care scrie si descrie. De unde stii ca nu poate fi si simpatic?

Ambra Blu
04 Jun 2003, 13:28
Mai bine il inchidem pe ALS intr-o camera doar cu o masina de scris si cu o superfemeie si l-am terminat.

Hehe, don't be too harsh on him. He'll type write himself to death rather than touch the woman.

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 13:52
cum, cum?? simfuckin'patic!?
r u out of yr mind?
pai eu ce fac aicea - nu ti se pare ca you've made my day spunind ca mi-am creat o armata de dusmani?...

va rog frumos, domnu' administrator, nu-nkideti forumu zau asha - unde sa ma mai ushurez si eu de complexe, frustrari si altele...?! (asta, ca tot zicea whateverhisnameis, ca in libertatea produc excretii fiziologice: you bet - da stiti ce bine platite? :P )
so i don't fuckin care, if you want my honest opinion, as long as people keeeep talkin (dirty or not) 'bout me, got it?
manipulation is my game & masturbation, my middle name 8)
so there :D

Ambra Blu
04 Jun 2003, 13:55
manipulation is my game & masturbation, my middle name 8)

and lil prick your last name.

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 13:57
so much better being a lil prick that a big dead one like u, ambra blu :cry:

toni
04 Jun 2003, 13:58
Parca aveti 12 ani. Injurati, amenintati, parca va vad scuipindu-va. Halal ziarisiti. Nimeni nu a zis ca trebuie sa fiti modele de urmat, dar putina decenta e imperios necesara (ce dracu' inseamna imperios?).

Rusine
Rusine
Rusine

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 14:01
leo fraiericiule poate vrei sa intram peste tine in casa

& do what: flush my toilet, rub the floor, see the spectacular view on my chic district :P ?

Ambra Blu
04 Jun 2003, 14:03
so much better being a lil prick that a big dead one like u, ambra blu :cry:

I see you can talk the pimp talk, but can you walk the walk?
Bitch.

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 14:09
Parca aveti 12 ani. Injurati, amenintati, parca va vad scuipindu-va. Halal ziarisiti. Nimeni nu a zis ca trebuie sa fiti modele de urmat, dar putina decenta e imperios necesara (ce dracu' inseamna imperios?).

Rusine
Rusine
Rusine

(se zice rushinica!)
kiar, asha-mi trebuie... m-am coborit la nivelu - 3! but it was fun :lol:
da 'model de urmat', zau asha!? nu mi-as dori asta nici in cosmarurile mele cu ambra blu making a go at me before i say boo :wink: !!

daca vreti eseuri barosane, cautati-le: n-o sa fac eu treaba pt voi!
intre timp, ma bucur nespus de substantiala bursa getty (pt cinema) pe care am obtinut-o :P
iar cind obosesc (ca acum), i take a walk on the mild side, sa vaz ce mai zice prostimea gen ambu, crdd, mrx und so weiter :o

toni
04 Jun 2003, 14:13
Sintem deosebit de incintati. Speram sa nu mai auzim de dvs o perioada nedeterminata. Succes pe alte meleaguri.

ricutza
04 Jun 2003, 14:14
am vazut ca am fost amintita in cateva mesaje, asa ca era momnetul sa dau si eu un raspuns...
voi incepe cu Bagheera...nu depun un efort prea mare cand imi scriu mesajele pentru cinemagia si nici nu incerc sa par mai matura decat sunt...imi pare rau ca nu reusesc sa ma ridic la nivelul tau...eu am venit aici in primul rand sa invat si nu ca sa predau lectii despre critica de film...ah, am o parere si un critic preferat?!...asta este cu totul altceva...sa-ti amintesc ca traim intr-o tara libera si ca din ce stiu eu am dreptul la o opinie?
ma rog...

cat despre Alex Leo Serban...da, intr-adevar, i-am trimis un mesaj privat pentru ca eu consider ca am o gramada de lucruri de invatat si de la aceasta persoana...mie mi se pare ca poti invata oricand de la oricine singura conditie este sa si vrei sa faci asta...si lucrul asta ar trebui sa fie valabil pentru toata lumea indiferent daca esti un critic consacrat sau un user la un forum...

Ambra Blu
04 Jun 2003, 14:21
nu mi-as dori asta nici in cosmarurile mele cu ambra blu making a go at me before i say boo :wink: !!

You'd betta say poo, poor poo butt-ass.

Stiam eu ca ai venit sa ti-o furi, dar ma asteptam sa vorbesti pina o sa te doara mainile ca sa obtii ce vrei. So, any new sister?

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 14:21
mie mi se pare ca poti invata oricand de la oricine singura conditie este sa si vrei sa faci asta...si lucrul asta ar trebui sa fie valabil pentru toata lumea indiferent daca esti un critic consacrat sau un user la un forum...

asha e ricutza; eu, de pilda, de labra blu am invatzat sa vorbesc urit pe forum... c-asha sint eu, sensibil :lol:

si daca-si va pune-n aplicare si amenintarea din mes.pers. cum ca-mi va sparge casa, o sa invatz si sa fur, pe mama mea daca nu!
ca omu cit traieste invatza, nu?
kiar si de la labra blu!
(gee... 'blu'?? da ce s-a-ntimplat - vreo contuzie cind ai bagat-o-n broasca, ceva?? :D )

crydead
04 Jun 2003, 14:22
intre timp, ma bucur nespus de substantiala bursa getty (pt cinema) pe care am obtinut-o

Cavalerul tristei figuri 69 cu chirilov s.a., ne anunti de ce ai facut anul trecut? De atunci nu ti-a mai intrat nimic nou? :cry:

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''
Viitorul suna ocupat.

marx
04 Jun 2003, 14:24
ALS a kitzait:
(forumul e locul in care niste nimeni se transforma in pseudonime, nu?)

Primo:ce parere au administratorii Cinemagiei?
Secondo:ce nevoie au "niste nimeni" de pseudonime?Rog intelectul dlui vip/ALS sa raspunda.
Terzo:omul este o fiinta bio-socio-culturala(definitia lui Camus).Noi, ca oameni, nu insemnam nimic, dar faptele noastre autentifica valoarea.Nu pot sa afirm ca ALS este impotent(nici nu stiu cine ar putea fi pasionat de acest subiect)dar privind prin prisma cuvintelor scoase de ALS sa-i defineasca valoarea se poate spune ca este un scribalau(meserie figuranta,dar vipoasa).Stilul sau este cand ultrabanal, cand neficient de bombastic.Cine este de vina?Eu?Fiindca pot sa-l compar si nu pot sa-l admir?Sau ALS care se crede imparatul mustelor si nu suporta altceva decat propria piele?De aici se deduce simplu nivelul profund intelectual si caracterul sensibil al domnului ALS, cel mai ubicuitar mamifer filmofag.

Ambra Blu
04 Jun 2003, 14:26
Some thangs never change. Old sissies aint gettin any younger, despite their relentless ass-shakin'. Pe pm (desi tu pari sa suferi de PMS) ti/am zis, citez: "tati, ti-o furi". Nu e nevoie sa ai casa sparta, poti sa join in si cu fundul. Curtii de bufoni. Did it feel good to play the fool for a life time? Big Mac in the land of the small fries?

Sincerely yours,
he who belittles the little ones.

Alex Leo Serban
04 Jun 2003, 14:48
Cavalerul tristei figuri 69 cu chirilov s.a., ne anunti de ce ai facut anul trecut? De atunci nu ti-a mai intrat nimic nou? :cry:

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''
Viitorul suna ocupat.[/quote]

69...? hmm... esti sigur ca nu era 70?... 71?... how the fuck do YOU know ce fac eu cu kirilov? ai participat la vreun 3some cu mine (al treilea fiind moartea care-ti plinge la capatii)? :cry:

ba da fraiere, mi-a intrat ceva nou & grand (c-asha sint eu, norocos :D ), da e strict secret deocamdata :P

daniel
04 Jun 2003, 14:48
Tocmai am sters un mesaj de m-am inrosit citindu-l!
Gata, acuma chiar ca inchid topicul!

JOS CENZURA!