PDA

View Full Version : Emily Watson

Arhanghell
22 Jan 2003, 01:30
sunt eu singurul caruia i se pare ca tipa asta e sexy?
:oops:
mi-a super placut in filmul ala cu sandler...

eliza
22 Jan 2003, 04:34
emily watson, emily watson, emily watson, emily watson, emily watson... this is a life engagement. right?

PoliFanAthic
22 Jan 2003, 05:39
Emily Watson este o actrita foarte talentata...am vazut-o in cateva filme, cel mai recent fiind Red Dragon.

Arhanghell
25 Jan 2003, 01:30
...am vazut-o in cateva filme, cel mai recent fiind Red Dragon.

...iar eu am vazut-o in cateva peisaje (ultimul,dar nu numai el, era coordonat de tenebrele creierilor mei pe timp de repaos relativ)

ricutza
21 Feb 2003, 22:58
da eliza...si mie mi-a placut replica aia...nu mai stiu daca pana la urma am scris-o sau nu la subiectul Punch Drunk Love dar sigur am avut aceasta intentie!
imi place mult Emily Watson dar asa cum am mai spus, nu cred ca a avut pana acum un rol care sa scoata tot ce e mai bun din ea.
despre cat de atractiva este nu prea pot sa-mi dau seama, dar pot spune ca are o frumusete deosebita. De fapt ea toata este deosebita si nu cred ca asta se vede in filmele in care joaca...tocmai de-asta cred ca n-a fost inca scris rolul care s-o puna in valoare asa cum trebuie. in Hilary si Jackie a avut asa un personaj mai interesant, in rest insa mi s-au parut rolurile destul de plate!

moovyluver
05 Apr 2003, 23:42
Cel mai bun rol al ei mi s-a perut cel din "Hilary and Jackie" - nu stiu daca l-a vazut careva, a tot fost pe HBO, cu ea si Rachel Griffiths (Brenda din SixFeetUnder), unde a jucat extraordinar (am auzit ca au fost si nominalizate amandoua la Globul de Aur sau ceva de genul asta...). A invatat sa cante si la violoncel pentru filmul ala. In rest, in celelalte filme in care am vazut-o arata cam la fel (mereu cu parul tuns identic), dar a jucat bine si in Red Dragon, si in Punch Drunk Love si in Trixie.

moebius
07 Apr 2003, 13:08
eu cand ma gandesc la ea o vad numai ca bess mcneil din breaking the waves... ciudat ca nu a amintit nimeni rolul asta pana acum

useless trivia: rolul lui amelie... din amelie, a fost scris initial pt ea, de unde si numele... lui amelie :)

MinRep
07 Apr 2003, 16:00
Tipa e talentata si stie sa joace (de ce nu are premii pana acum?), da' de la "Red Dragon" parca e cam creepy cand o vad. Chiar si in "punch-Drunck Love".

moovyluver
07 Apr 2003, 21:10
Cu ce e Breaking the Waves?
Eu am mai vazut-o intr-un film pe HBO, despre o familie saraca irlandeza, unde ea era mama. Nu mai stiu cum se chema.

Guinevere
08 Apr 2003, 02:10
Se chema "Angela's Ashes"... sau, in româneste, "Povestea vietii mele"...

Si cind te gindesti ca am filmul asta pe raft de luni de zile!!! Am cumparat caseta mai demult, dar nici nu m-am uitat la film pina acum! :roll: Si ma plingeam ca n-am vazut nici un film cu Emily Watson! :-? Unde mi-au fost ochii?

http://us.imdb.com/Title?0145653

moebius
12 Apr 2003, 20:19
http://www.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=A136347
http://us.imdb.com/Title?0115751

de lene citez de la imdb:
Drama set in a repressed, deeply religious community in the north of Scotland, where a naive young woman named Bess McNeil (Emily Watson) meets and falls in love with Danish oil-rig worker Jan (Stellan Skarsgaard). Bess and Jan are deeply in love but, when Jan returns to his rig, Bess prays to God that he returns for good. Jan does return, his neck broken in an accident aboard the rig. Because of his condition, Jan and Bess are now unable to enjoy a sexual relationship and Jan urges Bess to take another lover and tell him the details. As Bess becomes more and more deviant in her sexual behaviour, the more she comes to believe that her actions are guided by God and are helping Jan recover.

merita vazut... parerea mea :)

Guinevere
13 Apr 2003, 00:04
Nu ne-ai zis unde poate fi gasit... dar oricum, cred ca n-o sa ma aventurez....

Din cercetarile mele:

In "Breaking the Waves", the central character, Bess (Emily Watson) is a few cards short of a full deck. Her love for her husband Jan is so obsessive that she literally will, and does, do anything and everything for him. Jan goes off for a long time to work on an oil rig. Bess misses him so much that she prays God will send Jan home. In a tragic accident, Jan ends up back home in the hospital. Is God answering her prayer with anger and cruetly? Or is this merely how she interprets things? It is unclear.

It gets worse. Suffering delusions, Jan starts speaking in ways that show he is not himself. While in this state, he asks Bess to go and prostitute herself with other men. It will make him happy. The whole situation seems rigged to punish Bess's loving heart. Naive to the point of being mentally handicapped, Bess is incapable of reasoning that this is unfair. Although fearful, she does as he asks...because she loves him.

For the next hour and a half, the audience is forced to watch this girlish, cherubic, funny young woman comitting perverse and reckless sexual acts with other men. To make matters even worse, her constant conversations with God bring her no mercy, at least not until the audience is nauseous with watching her "sacrifices".

When the bells ring out at the end of that film, some audience members hear a note of grace and mercy; surely, that is what the bells represent.

http://promontoryartists.org/lookingcloser/movie%20reviews/A-G/dancerinthedark.htm

Precum si:

I think that this may be true as old Lars is a bit of a wily git. Avoid at all costs - if someone asks you what you though of it at a dinner party and you didn't see it, then just mention the above and that will make them shut up and think about their sad little lives (that's only if they liked it). If they have some points in criticism then okay.

http://us.imdb.com/CommentsShow?0115751

Asa ca, totusi, nu.

Alte filme de-ale ei?

moebius
13 Apr 2003, 00:39
gasit in ce sens? dvd, caseta, divx?

nu am zis ca e un film facil (dimpotriva) ci doar ca eu il consider un film (foarte) bun
m-am lasat de mult de citit comentariile de la imdb pt ca sunt prea multi prosti cu prea mult timp liber la dispozitie... oricum in definitiv e alegerea ta si faci cum vrei, eu mi-am spus parerea

Guinevere
13 Apr 2003, 00:51
Da, exact, la asta m-am referit...

Si in legatura cu comentariile, m-am ghidat mai mult dupa ce zicea Jeffrey Overstreet, in primul fragment citat de mine. Probabil ca ti-ar placea sa citesti si restul recenziei lui, el se pare ca totusi apreciaza destul de mult filmele lui Von Trier.

Am pus comentariul de pe imdb mai mult ca pe o curiozitate :D si eu stiu cit de contradictorii si ciudate pot fi parerile de acolo... Imi cer iertare ca nu am precizat in mesajul anterior ce am vrut sa zic cu acele citate.

moebius
13 Apr 2003, 01:01
dvd sau caseta nu stiu unde/daca se gasesc la noi... cat despre divx nu pot sa spun aici decat ca "pe net" din motive evidente

Guinevere
13 Apr 2003, 01:13
...Desigur :D

In ce alte filme care ti-au placut ai mai vazut-o pe Emily? Eu regret f. mult ca nu m-am dus sa vad "Gosford Park"... si se pare ca a jucat si in "Cradle Will Rock"... pe care mi-as dori foarte mult sa-l vad if only pt ca e cu fratii Cusack si cu Susan Sarandon. L-ai vazut cumva?

toni
14 Apr 2003, 17:55
Mda, cred ca tu esti singurul....:-)

Arhanghell
29 Apr 2003, 00:31
Mda, cred ca tu esti singurul....:-)

hehee...as vrea eu sa fiu singurul. dar sigur mai sunt si altii. mereu sunt. :roll:

Leonard
10 May 2003, 05:02
M-am abtinut de la acest topic pentru ca nu o vazusem decat in Red Dragon, si acolo doar rol secundar. N-am vazut inca Punch Drunk Love sau Equilibrum (desi le am), pentru ca am avut ambitia sa fac rost mai intai de primul film in care a jucat "Breaking The Waves", mai ales ca e un film de Lars von Trier (pe care am inceput sa-l admir dupa ce am vazut cel mai recent film al lui: Dancer in the Dark). Acum ca l-am gasit pe divx si l-am vazut pot sa ma pronunt: ca actrita e extraordinara, ca femeie e super sexy. Nu stiu unde a gasit-o Trier, si cum a descoperit un asemenea talent. Si ce curaj sa foloseasca o anonima la vremea aceea, o actrita care nu mai jucase niciodata in vreun film, ca personaj central intr-un rol foarte solicitant, intr-un film de asemenea calibru, la randu-i extraordinar.

imi polace mult Emily Watson dar asa cum am mai spus, nu cred ca a avut pana acum un rol care sa scoata tot ce e mai bun din ea.
.... in rest insa mi s-au parut rolurile destul de plate!

In mod evident ca n-ai vazut Breaking the Waves la data cand ai postat mesajul daca poti sa afirmi asa ceva. Dupa parerea mea, in rolul Bess da tot ce e mai bun din ea. Cu greu o vad intr-un rol care sa-l depaseasca pe acesta.

Poate ca intre timp l-au vazut mai multi. Coincidenta a fost ca in ziua cand l-am facut rost pe divx, seara l-au dat si la tv pe Antena 1. Evident ca nu m-am uitat. Am asteptat sa am o stare speciala pentru a-l vedea.
Intentionez sa vad zilele astea si (prea) mult comentatul Punch Drunk Love...

ricutza
10 May 2003, 22:27
trebuie sa recunosc ca n-am vazut Breaking the waves...imi pare rau ca a fost la TV si nu l-am vazut mai ales ca era un film de Lars von Trier...crezi poti sa mi-l imprumuti?

Leonard
13 May 2003, 21:28
ce chestie ciudata am gasit pe imdb la Emily Watson:

"Won the role of Bess in "Breaking the Waves" after Helena Bonham Carter dropped out at the last minute because of the film's explicit sexuality."

nu mi s-a parut ca ar avea asa mult material sexual explicit filmul. Doar in vreo 2-3 faze scurte o vedem pe Emily nud. Chiar nu inteleg cum a putut refuza acest rol.
ce rol ar fi avut Helena... si totusi nu-mi pare rau ca s-a intamplat sa ramana Emily, desi Carter cred ca e favorita mea nr.1 (pentru Fight Club desigur)

Hell_Girl
15 May 2003, 21:32
Am vazut si eu Breaking the Waves, atuncea pe Antena 1, si sunt de acord ca joaca demential. Nu este una dintre actritele mele preferate, dar trebuie sa recunosc ca joaca foarte bine. Are profunzime, delicatete, putere si e interesanta. Am mai vazut-o de asemenea si in mai multe filme de pe HBO si sunt cateva roluri ale ei ca si cel din Breaking the Waves in care joaca femei mai putin normale, un pic duse, dar joaca atat de bine...

theo
02 Jun 2003, 11:05
Nu o vazusem decat in "Punch Drunk Love" si nu m-a impresionat in mod deosebit, poate si pentru ca filmul mi s-a parut slabut. Am vazut dupa aceea "Breaking the Waves" si mi-am schimbat parerea. Nu stiu cine a luat in acel an Oscarul dar ea il merita cu prisosinta. Cel putin dialogurile lui Bess ei cu Dumnezeu, dificil de interpretat si pentru o actrita cu experienta, le-a interpretat extraordinar.

Arhanghell
25 Jun 2003, 01:29
daaa..trebuie sa fie vorba de zambet. el este de vina mai mereu... :oops:

ricutza
27 Jun 2003, 13:12
am reusit sa vad Breaking the waves...este superb!
da, aceasta era rolul pe care il tot asteptam de la Emily Watson...este incredibil cat de bine poate juca...nu am crezut ca un actor isi poate controla atat de bine fiecare expresie, fiecare gest...este coplesitoare....

Stalker
31 Jan 2004, 23:16
De departe Emily Watson face in BREAKING THE WAVES cel mai bun rol al sau de pana acum,primind si o nominalizare la Oscar la acea vreme, la categoria " actrita in rol principal " .