PDA

View Full Version : Velvet Goldmine

Guinevere
07 Jan 2003, 06:01
Cine a vazut filmul si ce parere a avut despre el?

Eu l-am ratat cind a fost la Elvira Popescu acum mai mult timp, si as fi foarte interesata sa-l vad. L-a zarit cineva pe undeva pe video, sint sanse sa mai ruleze pe undeva?

eliza
07 Jan 2003, 21:43
mie mi s-a parut super filmul. super super. se gasseste pe video.

patch4all
09 Jan 2003, 15:35
On 2003-01-07 07:01, Guinevere wrote:
Cine a vazut filmul si ce parere a avut despre el?

Eu l-am ratat cind a fost la Elvira Popescu acum mai mult timp, si as fi foarte interesata sa-l vad. L-a zarit cineva pe undeva pe video, sint sanse sa mai ruleze pe undeva?

Guinevere
10 Jan 2003, 12:51
Hmmmm... primul rol in care Ewan cinta?! Dar "Emma", cu Gwyneth Paltrow, n-a fost inainte de Velvet Goldmine? El il joaca pe Frank Churchill. A vazut cineva filmul asta?

Mie mi-e tare rusine sa recunosc ca, asa fan al lui Ewan cum sint acum, in Emma nu l-am remarcat suficient cit sa ma uit dupa numele lui la distributie si sa-l tin minte...

Sau poate nu sint chiar asa vinovata: am vazut filmul asta doar o data, la tv, la o prietena acasa, deci I wasn't able to stare at the credits to my heart's content :) De obicei sint cu ochii lipiti de ecran pina la ultimul rind, si imi notez mental (uneori chiar in scris :D :roll: ) numele actorilor. Iar filmele care-mi plac incerc sa le vad de cel putin doua-trei ori...

Concluzia: am sa caut casetele cu VG si Emma :)

ricutza
13 Jan 2003, 05:48
mda...si eu am vazut Emma...de vreo 3 ori chiar...dar pana sa spui tu nu imi dadusem seama ca joaca si Ewan Mcgregor prin el...mda, nu m-a incantat nimeni in mod deosesbit in filmul asta...probabil ca din acest motiv nici nu prea am fost interesata de cine erau actorii!

Guinevere
14 Jan 2003, 00:15
Buna, ricutza!

Ce filme cu Ewan ti-au placut tie?

NoOne
14 Jan 2003, 11:51
Shi ma bagai io in sama.... "A Life Less Ordinary", "Nightwatch", "Little Voice", "Star Wars"-ii, "Mulan" shi "Trainspotting" - vazute.

Placute ? hmmmm ... Iote shi topul personal al rolurilor :

1) Mark 'Rent-boy' Renton - "Trainspotting"
2) Christian - "Moulin Rouge" [baiatu' poate sa cante]
3) Martin - "Nightwatch"
4) Robert Lewis - "A Life Less Ordinary"
5) Billy - "Little Voice" --- rol mic dar BUN
6) Obi-Wan Kenobi - "Star Wars"-i

[Ba ce bun e imdb-ul asta cand itzi trebe ceva !]

Guinevere
16 Jan 2003, 03:51
OMG, vocea lui Ewan in Mulan?!? Si eu n-am bagat de seama?!? Pesemne ca pe acea vreme n-aveam urechile antrenate... Vai-vai... /trecut Mulan pe lista "de revazut" (si reascultat!!!).

Da, da, vad eu ca aici s-au adunat toti fericitii care au vazut Trainspotting si A Life Less Ordinary...

Ei, dar oricum NoOne, e fain ca te-ai bagat in seama, uite cum ma mai luminez si eu... Si mie mi-a placut Billy in LV la nebunie!

Daaar.... iata ce-am mai redescoperit eu despre Velvet Goldmine! Christian Bale is in it, too, as Arthur Stewart, cine-o fi ala, ca eu nu-mi aduc aminte despre un astfel de personaj. Deci poate imi explica si mie cineva ce facea el prin filmul ala?

Iata si o poza cu numitul Arthur http://members.fortunecity.com/christianbale/bw2(1).jpg

Oameni buni, dar citi baietzi superbi au mai incaput in filmul asta?!? Rhys-Meyers, for a start, pe urma McGregor, Bale, parca si Edward Norton era pe-acolo... :roll: Mi-e si teama sa-l vad! I'll be completely dazed!

NoOne
16 Jan 2003, 13:29
OMG, vocea lui Ewan in Mulan?!? Si eu n-am bagat de seama?!? Pesemne ca pe acea vreme n-aveam urechile antrenate... Vai-vai... /trecut Mulan pe lista "de revazut" (si reascultat!!!).

Apai sa nu rad de mine??? Scriu "Mulan" shi 2 randuri mai jos pun "Moulin Rouge" --- ce tzi-e shi cu batranetzea asta :lol: :lol: :lol: . In alta ordine de idei... nu era frumos nici sa-mi editez mesajul ca ar fi picat domnitza Guinevere nu bine [hi! hi! hi!] Asha ca : "Sorry !!! O sa ma mai uit din cand in cand la ce scriu."

P.S. Edward Norton RULZ. Datzi-mi voi 1 din 9-a generatzie mai tare ca el. Vorba lu' ala.... [cum ii zice?]... "Hit me", bah... "if you can".

ricutza
17 Jan 2003, 05:11
mie mi-a placut de Ewan in Trainspotting, Moulin Rouge si Eye of The Beholder (care poate fi vazut azi pe Prima parca la 8:30). L-am vazut si in a Life Less Ordinary, Black Hawk Down si Star Wars dar nu m-a dat pe spate...si probabil ca l-am mai vazut si in alte filme dar foarte posibil sa nu-l fi recunoscut...

mdah
15 Oct 2005, 22:27
Nici nu ma mir ca nu am observat acest topic despre Velvet Goldmine...Ce bine ca l-am gasit...N-a mai scris nimeni de aproape 3 ani...Deci...Problema mea sta in felul urmator...Ma mira faptul ca exista lume care a vazut filmul...Dar a fost cumva la tembelizor pana acum???....Anyway....Problema mea e de fapt ca vreau neaparat sa fac rost de filmul asta dar nush cum...De inchiriat as putea...dar exclud varianta...din motive mai mult sau mai putin personale....Din cei care au mai scris poate imi ziceti si mie daca a fost cumva la tembelizor filmul asta...Sunt disperata!!

mdah
15 Oct 2005, 22:39
Am citit si vazut atatea chestii depsre filmul asta...am vazut toate pozele posibile si imposibile...Dar n-am vazut absolut nici o imagine miscatoare...nici un trailer...nimic...Nici nu am vazut sa fi fost la tembelizor....E enervant...Stiu deja absolut tot ce se intampla in film...Vreau doar sa-l vad....Stiu deja cum arata tot...Vreau doar sa-l vad...Nu mai stiu ce sa fac...Incerc sa gasesc solutii de luni intregi....Oricine poate sa ma ajute...doar scrieti pe forum....

cherryblossom
16 Oct 2005, 00:08
...Ma mira faptul ca exista lume care a vazut filmul...Dar a fost cumva la tembelizor pana acum???....

nu, a fost la cinema acum citiva ani...

BeNnY
16 Oct 2005, 02:28
Ma cam foarte indoiesc ca o sa ia cineva filmul asta. Poate doar TVR. Oricum, take a walk on the glam side, filmul asta. Relativ misto. Iar Jedi-ul isi arata curu', ca de obicei.

mdah
19 Oct 2005, 08:30
Ma gandeam eu ca nu a fost la televizor...ca altfel sigur as fi auzit de el....In perioada in care a fost la cinema eram mult prea mica virgula ca sa stiu de el...dar sa-l vad....Anyway....Nu inteleg de ce nu l-ar lua nimeni la televizor....am 'vazut' tot filmul si nu e exagerat de controversat ca sa nu-l dea....Ar fi super misto daca l-ar da pe TVR....Dau filme bune in general....

DeeAnnah
25 Oct 2005, 21:54
Am vazut Velvet Goldmine destul de recent si trebuie sa recunosc ca mi-a placut. Nu neaparat printr-o prestata deosebita a actorilor. Mi-a placut deoarece dezvolta un subiect care ma atrage: ascensiunea si declinul unui rockstar. Desi nu este unul din cele mai bune filme pe aceasta tema, este cu siguranta cel care mi-a ramas in memorie. In primul rand, deoarece povestea este, in esenta, un fanfiction. Mai exact, un slash (fiction care se refera la 'relatii' intre doua personaje masculine)
In plus, filmul a fost plin de glamour, de fetze frumoase (actorul principal m-a facut sa nu imi pot lua ochii de pe ecran nici o secunda) si muzica alternative (apare si Brian Molko alaturi de restul trupei sale Placebo la un moment dat) si ceva oldies. Exact pe placul meu. Mi-a mai placut si faptul ca a inventat o noua etapa in evolutia muzicii, cu tot cu infulentele asupra tinerilor.
All in all: mi-a placut, si sigur o sa il mai vad de cateva ori!

mdah
27 Oct 2005, 22:23
Am vazut Velvet Goldmine destul de recent si trebuie sa recunosc ca mi-a placut. Nu neaparat printr-o prestata deosebita a actorilor. Mi-a placut deoarece dezvolta un subiect care ma atrage: ascensiunea si declinul unui rockstar. Desi nu este unul din cele mai bune filme pe aceasta tema, este cu siguranta cel care mi-a ramas in memorie. In primul rand, deoarece povestea este, in esenta, un fanfiction. Mai exact, un slash (fiction care se refera la 'relatii' intre doua personaje masculine)
In plus, filmul a fost plin de glamour, de fetze frumoase (actorul principal m-a facut sa nu imi pot lua ochii de pe ecran nici o secunda) si muzica alternative (apare si Brian Molko alaturi de restul trupei sale Placebo la un moment dat) si ceva oldies. Exact pe placul meu. Mi-a mai placut si faptul ca a inventat o noua etapa in evolutia muzicii, cu tot cu infulentele asupra tinerilor.
All in all: mi-a placut, si sigur o sa il mai vad de cateva ori!

In primul rand...Care actor principal?...Ewan McGregor sau Jonathan Rhys-Meyers?...sau pe personaje....Curt Wild sau Brian Slade?....

Si cea mai mare intrebare...Unde l-ai vazut?

DeeAnnah
28 Oct 2005, 01:00
In primul rand...Care actor principal?...Ewan McGregor sau Jonathan Rhys-Meyers?...sau pe personaje....Curt Wild sau Brian Slade?....

Si cea mai mare intrebare...Unde l-ai vazut?

Pai Jonathan Rhys-Meyers. Si Brian Slade, la a doua intrebare. Asta deoarece nu sunt mare fan Kurt Cobain, cred.

Filmul a fost la TV acum un an sau mai recent... nu mai stiu. Pe TVR2.

BeNnY
28 Oct 2005, 01:18
Care Kurt Kobain?! Ca-s David Bowie si Iggy Pop!

DeeAnnah
28 Oct 2005, 02:02
Ehm... Da, oficial, e vorba de Iggy si Bowie. Dar mie mi se pare ca Ewan McGregor (Curt Wild) aduce mai mult a Kurt Cobain. Oarecum prin comportamentul scenic, asta ca sa nu vorbim de look (si asemanarea de nume). Poate si deoarece Kurt e un pic mai aproape de generatia mea...
Hm :huh:

mdah
28 Oct 2005, 18:19
Care Kurt Kobain?! Ca-s David Bowie si Iggy Pop!

exact...cine stie?...Poate ea nu stie:D

Eu zic ca la look Ewan era o combinatie intre Pop si Cobain...Dar aduce a amandoi...Bine...Pop e ingrozitor de urat...si Bowie.....

crissy
31 Oct 2005, 19:45
Am vazut filmul de cam 1 an..dar ori is eu oarba ori nu l-am vazut pe Norton pe acolo
ii posibil>?:)
totusi filmul mi-a placut
Si Edward Norton imi place:))

mdah
01 Nov 2005, 17:14
Am vazut filmul de cam 1 an..dar ori is eu oarba ori nu l-am vazut pe Norton pe acolo
ii posibil>?:)
totusi filmul mi-a placut
Si Edward Norton imi place:))

Ai vazut perfect...nush cine a zis ca joaca Norton...Singurii actori arhi-cunoscuti din film sunt cei principali...Ewan McGregor, Jonathan Rhys-Meyers, Toni Collette si Christian Bale...

Am crezut ca nu e prea popular filmul asta....

mdah
13 Jan 2006, 10:51
Mi se pare mie, saufilmul e o combinatie intre viata lui Bowie, Ziggy Stardust si putin din imaginatia scenaristului?

mdah
13 Jan 2006, 11:11
de fapt mai era si asta: http://www.glam-ou-rama.co.uk/reviews_show.asp?id=77

capitain
23 Jan 2006, 20:17
am vazut filmul prima oara la cinema europa acum 4 ani, cand a aparut si m-a innebunit pur si simplu...atunci nu stiam mare lucru despre perioada respectiva, insa forma in care a fost povestita viata lor (bowie & co) m-a fascinat, ca imagine, sound, story, scenografie si costume....EVERYTHING.
filmul a avut multe solutii regizorale foarte tari. este un film complet si complex, totodata.
m-a impresionat atat de tare filmul incat am reusit sa ii conving pe proiectionistii de la cinematograful lira sa puna filmul doar cu un singur spectator in sala...cu mine :))

mdah
15 Feb 2006, 09:01
Eu cred ca exagerezi putin

sugarba_t_ch
27 Feb 2006, 12:18
nush de ce le asociez undeva pe retina, dar that's that--so, fanii velvet goldmine, IMHO, ar avea de cashtigat de pe urma unui alt bijoux "hedwig and the angry inch"..este magnificent--OST shi performances...everything ..*daydreaming* (fie shi doar pentru cel mai oportun-cum-gorgeous video strecurat intr-un film pe nesimtite..shi un song pe masura (origin of love)--earth-shattering, i tellya!!)
p.s. e mai putin closeted, din pdv al gay-ness...which is a plus in my book

mdah
09 Mar 2006, 16:11
nush de ce le asociez undeva pe retina, dar that's that--so, fanii velvet goldmine, IMHO, ar avea de cashtigat de pe urma unui alt bijoux "hedwig and the angry inch"..este magnificent--OST shi performances...everything ..*daydreaming* (fie shi doar pentru cel mai oportun-cum-gorgeous video strecurat intr-un film pe nesimtite..shi un song pe masura (origin of love)--earth-shattering, i tellya!!)
p.s. e mai putin closeted, din pdv al gay-ness...which is a plus in my book

am vrut sa vad filmul ala...dar eu eram mica atunci cand l-au dat la tembelizor si era tarziu naoptea...ma rog...m-as fi uitat altfel....acum astpt sa-l redifuzeze...Ca actor imi place mai mult McGregor....oricum eu am vazut tot felul de filme cu el asa ca nu ma mai mira nimic...de la The Pillow Book pana la Big Fish....sau The Island