PDA

View Full Version : The Others


ricutza
04 Jan 2003, 22:33
mi-a placut foarte mult The Others...seamana un pic cu Al Saselea Simt...de fapt seamana destul de mult...dar nu e deranjant...chiar mi-a facut placere sa il vad...
asa ca vi-l recomand!
astept sa mai apara persoane care l-au vazut ca sa putem discuta depre el!

gmg182ro
06 Jan 2003, 23:37
Ai gasit si cu cine! l-am vazut de 10 ori si inca mai vreau! Ce m-a deranjat mult a fost ca filmul a fost terminat in 1999 iar premiera a fost in 2001 (MK!). Atunci l-am luat si eu. In Ro a aparut in 2003(aproape). Chiar daca nu a fost facut de acelasi regizor (6 simt, indestructibilul, semne) s-a dovedit foarte bun. Al 6-lea simt a fost si motivul premierei sale intarziate. A fost filmat in Spania tot (BTW). Dupa ce vazusem The Others de atatea ori, Signs ma lasat indiferent, creatorului sau oferindu-i o bila neagra in topul meu. THE Others - genial. imi aduc aminte ca prima oare l-am vazut pe la 2 A.M. pe 4 boxe (50W) mari. Am inlemnit la faza cu copilul de dupa draperie.

mai ziceti...

octavian_ionascu
08 Jan 2003, 22:28
Filmul da clasa celui de-al 6 simt al lui Shamaylan (stiu, am uitat cum se scrie). Atat prin atmosfera cat si prin idee scenaristica filmul se dovedeste a fi mai putin un hocus-pocus cu fantome cat o extindere a conceptului catre ceea ce inseamna pentru noi acesti "ceilalti". Un film despre cum ii percepem, indiferent daca sunt morti sau vii.

toni
09 Jan 2003, 07:53
Da' chiar nu zice nimeni ceva de rau despre filmul asta?...nu e normal...O sa-l vad miine, ca prea il laudati atit.

ricutza
12 Jan 2003, 00:23
mda...eu ma gandeam ca seamana un pic si cu Artificial Intelligence...adica tot asa, iti ofera o alta perspectiva...pana acum eram obisnuiti sa vedem punctul de vedere al oamenilor cu privire la roboti sau punctul de vedere al oamenilor cu privire la fantome...si ambele filme arata ca lucrurile pot sta si altfel!
eu tot vedeam trailerul acestui filme la hbo la Cinema, Cinema, Cinema si tot ma asteptam sa vina si la noi...imi cam pirdusem speranta! oricum a meritat asteptarea!

ricutza
13 Jan 2003, 13:41
vin cu o intrebare pentru lumea care a vazut filmul...pe cine vede de fapt Nicole Kidman in scena cu batrana care ia locul fetitei....cine era acea batrana?

Blizz
13 Jan 2003, 17:08
Din cate tin eu minte, si daca nu ma insel, sper de asemenea sa nu gresesc :): batrana aceea este medium-ul. In rest, ai grija sa nu strici placerea altora de a vedea filmul (cu trimitere la discutia de pe topicul asemanator initiata de patch4all, care ne spusese din prima tot spilu' filmului).

ricutza
15 Jan 2003, 04:53
cred ca persoanele care nu au vazut filmul pana acum s-au prins ca nu trebuie sa citeasca ce e scris la acest subiect!
mediumul arata altfel, deci eu nu cred ca ar putea fi ea!

patch4all
17 Jan 2003, 13:26
Multumesc foarte mult ricutza, esti singura persoana de pe aici care mi-a luat apararea fata de comentariul -succint de altfel- pe care l-am avut despre aceasta pelicula.

Cat despre aparitia batranei, cred ca aceasta era in fapt transpunerea peste ani si ani a fetitei in viziunea personajului inerpretat de Nicole Kidman care nu isi realiza sau refuza sa isi realizeze conditia...

Ma rog e doar o parere de care nici eu nu sunt foarte sigur....

Tahnks again.

nadinush
18 Jan 2003, 01:19
Mie mi-a placut la nebunie The Others! Tocmai m-am intors de la el! :) Mi s-a parut ca Amenabar a construit atmosfera pas cu pas. La inceput filmul pare chiar plictisitor, dar spre sfarsit nici nu mai ai timp sa respiri! A fost genial construit, a avut multe schimbari de perspectiva (numai patru am numarat eu)! Cred ca momentul care m-a facut sa stau incordata la maximum a fost cel in care copiii se inchid in sifonier si apare... (aici nu mai continui, cei ce au vazut stiu, ceilalti n-ar trebui sa afle asa). A fost un thriller cum nu mai vazusem de foarte mult timp! Trebuie neaparat vazut! Si nu numai pentru ca reuseste sa te tina in tensiune, ci si pentru ideile pe care le inspira. M-am gandit la ultima scena in care copiii o intreaba pe mama daca asta e iadul (termenul era altul, dar nu mai retin exact)?! Si dupa aceea mi-am adus aminte de o scena de la inceput in care Nicole K. le spune sa isi imagineze iadul ca o suferinta vesnica...Cred ca d-na Mills ajunsese in iad pana la urma...urma sa ramana vesnic intr-o casa mare si goala cu remuscarea si durerea ca si-a omorat copiii...
Inca o idee: mi-a placut cum la inceput, privit din punctul de vedere al familiei Mills, ceilalti patru din casa pareau fiorosi (familia ce cumparase casa) si cum la sfarsit par d-na Mills si copiii fiorosi, atunci cand tipa toti trei "Nu suntem morti!". Totul e relativ pana la urma, nu?!
Cred ca batrana care apare in loc de fetita in scena cu rochita pentru comuniune este mediumul care tocmai intrase in legatura cu spiritul fetitei (la sedintele de spiritism, fantomele vorbesc prin medium).
Cam asta...Am ramas profund impresionata si un sfert de ora dupa ce s-a terminat filmul, inca imi mai "tremurau" picioarele.

ricutza
21 Jan 2003, 05:34
patch4all, e superba interpretarea ta! chiar asta cred ca e raspunsul. mi se pare oricum mult mai plauzibil decat cel cu mediumul!

patch4all
21 Jan 2003, 08:27
Iti multumesc inca o data pentru increderea acordata si pentru cuvintele frumoase pe care le-ai spus in apararea mea.
Cat despre interpretarea acelei secvente, nu imi pot inchipui -cel putin nu pana acum - o alta modalitate de a percepe ceea ce a fost transpus in viziunea personajului interpretat de Nicole Kidman atunci.....
Anyway, esti un critic autentic si trebuie sa continui aceasta activitate deoarece cred ca vei avea un real succes.

queer
25 Jan 2003, 20:08
batrina este in imaginatia lui grace, din punctul meu de vedere. grace innebuneste incet, ajutata si de 'sedativele' servitoarei. nu are cum sa fie medium-ul, pentru ca medium-ul era oarba. oricum, in ansamblu, nici nu mai conteaza: senzatia e terifianta, inca de la cadrul asupra miinii, iar logica sau lipsa de logica nu-si mai au locul. cel putin asa cred eu. :-?

ps: salutare la toata lumea, abia m-am inscris in forum; the others este filmul meu preferat pe 2002, impreuna cu irreversible (ma refer of course la filmele vazute, nu facute sau lansate in 2002).

Blizz
25 Jan 2003, 20:37
Cred ca batrana care apare in loc de fetita in scena cu rochita pentru comuniune este mediumul care tocmai intrase in legatura cu spiritul fetitei (la sedintele de spiritism, fantomele vorbesc prin medium).


Ai dreptate nadinush, in opinia mea. E ceea ce am incercat si eu sa spun mai sus, cu mai putine explicatii si cu mult mai putin entuziasm decat tine... felicitari & welcome to the bowling room...

Blizz
25 Jan 2003, 20:46
cate despre neincrederea ta, ricutza, ca batrana nu putea fi medium-ul pentru ca "nu arata la fel", nu uita ca e vorba de planuri diferite: medium-ul se intrupeaza in lumea de dincolo cu o alta infatisare decat in lumea reala; si in plus, asa se explica toate zgomotele care ii infricosau pe copii, erau "fantomele" de "dincolo" care incercau sa intre in lumea lor, cu toata gama de efecte specifice (usi care se inchid singure, zgomote suspecte, etc...)

Schimbarea de perspectiva e posibila si pentru ca ne sunt oferite in timpul filmului elementele care o fac posibila, e adevarat, in oglinda si in logica inversa...

P.S. ca tot ai participat la discutia despre Mulholland Drive, tii minte diversele infatisari ale personajului in diferitele planuri ale filmului (stralucitoare ca actrita - eul ideal = decazuta si depravata ca persoana umana reala - eul real)... e o paralela (nu neaparat cea mai buna) cu infatisarea diferita a medium-ului in celalat plan...

ricutza
26 Jan 2003, 00:58
da Blizz, ai dreptate intr-un fel mai ales in comparatia cu Mulholland Drive (desi acolo fetele oamenilor se pastrau).
totusi, mie mi se pare mai potrivita varianta lui patch4all cu faptul ca batrana este de fapt o proiectie a fetitei. ea o vede asa cum ar fi trebuit sa arate fetita daca ar mai fi trait...revenirea la imaginea de copil este de fapt un mesaj ca atat ea cat si copiii sai erau morti...

Sh_oK
13 Feb 2003, 05:44
Ai gasit si cu cine! l-am vazut de 10 ori si inca mai vreau! Ce m-a deranjat mult a fost ca filmul a fost terminat in 1999 iar premiera a fost in 2001 (MK!).
Al 6-lea simt a fost si motivul premierei sale intarziate.

Filmul nu a fost terminat in 1999 ci in 2001, nu stiu de unde ai auzit tu ca a fost terminat in 1999. Premiera de la al 6-lea simt nu a avut nici o legatura cu The others si nici intr-un caz nu a fost intarziata de acesta.
Scenariul a fost scris cu 3 ani inainte de al 6-lea simt, asa ca asemanarile sunt pur si simplu intamplatoare si nu este nici decum o copie dupa al 6-lea simt (nici macar inspirat din el). Amenabar chiar a recunoscut ca filmul din care s-ar fi inspirat putin a fost "The Innocents" (1961) de Jack Clayton.
Cam asta am avut de spus cu referire la comparatia The others - The sixt sence.
The others a fost cel mai scump film spaniol facut pana acum si unul din putinele filme "mari" care a avut premiera in Europa!
Alejandro Amenabar e unul din regizorii mei preferati. Desi nu a regizat multe filme, toate filmele ce le-a facut sunt de o profunzime incredibila, va recomand cateva filme care cu siguranta va vor impresiona:
- "Thesis" (1996) un thriller despre snuf si pornografie (trateaza cam aceeasi tema din 9mm (1999)).
- "La lengua de las mariposas" (1999) (limba fluturilor), o oarecare asemanare cu "La vita รจ bella" (tatal protector si fiul), protagonistul fiind un copil de 7 ani (Manuel Lozano) care dupa parerea mea e cel mai "bun" si mai matur actor copil din toate filmele ce le-am vazut.
- "Abre los ojos" (1997), filmul dupa care a fost facut Vanilla sky. Cele 2 filme nici nu se pot compara, Abre los ojos este cu mult superior lui Vanilla sky. nu vreau sa comentez mai multe la adresa celor doua, cei ce le-au vazut stiu de ce.
Gata, cam astea vi le recomand cu toata caldura, desi ar mai fi.

Sorry pentru acest lung offtopic, dar chiar am simtit nevoia sa adaug aceste lucruri.

Salutari

P.S. acesta fiind primul meu post, pls take it easy on me :wink:
P.S.S incercati sa vedeti cele 3 filme de mai sus, sunt curios ce parere va vor face.

ricutza
13 Feb 2003, 14:00
daca imi spui si de unde sa fac rost de ele...

Sh_oK
13 Feb 2003, 14:18
De pe net. Depinde ce conexie ai.
Ti le-asi putea trimite chiar eu, dar upload am doar 128kbps asa ca ar lua cam mult timp, dar daca vrei nici o problema.

ricutza
15 Feb 2003, 00:22
din pacate transferul pe net nu prea e o solutie buna avand in vedere ca eu sunt la xnet...mda...trebuie sa fac eu rost de ele cumva!

Sh_oK
15 Feb 2003, 00:44
Incearca pe la video cluburi, ar trebui sa fie

toni
05 Mar 2003, 18:14
Recunosc cu rusine, abia aseara am vazut acest film. Acum, ca am recitit mesajele voastre, mi se pare mai clar (poate) cine era batrina din locul pustoaicei...:-)
Intr-adevar, filmul a fost "rau"........m-am speriat cum nu m-am speriat de multisor

patch4all
06 Mar 2003, 11:03
serios? de ce? Nu neg ca nu au existat secvente scarry dar per ansamblu cred ca filmul a expus mai tare un conflict psihologic

toni
12 Mar 2003, 13:40
Poate ca l-am vazut eu la 11 noaptea si de-aia.....serios acuma, chiar mi-a sarit inima din loc de citeva ori. La Al saselea simt mi-a cazut cutia de cola pe jos la una scene....Asta a fost cam la fel....

iadrianik
16 Mar 2003, 21:49
un film super. de departe mult mai bun decat the ring si ,indraznesc sa spun, mai bun decat al saselea simt si mai horror decat acesta.

Poison
17 Mar 2003, 11:38
Batrina era mediumul folosit de locatarii vii ai casei ca sa intre in contact cu fantomele si sa incerce sa le faca sa ii lase in pace...

ricutza
17 Mar 2003, 14:09
nu era mediumul, Poison...cele doua personaje erau diferite!

Poison
18 Mar 2003, 11:34
Daca esti atenta la discutia dintre locatarii vii ai casei, ei chiar vorbesc despre momentul cind fetita s-a contopit cu mediumul, cind "a posedat-o" cum spun ei... Dar... whatever... Cum vrei tu, ricutza...

ricutza
18 Mar 2003, 12:50
intr-adevar acel fragment din discutie nu-l mai tineam minte si el clarifica intr-un fel lucrurile... dar tot nu pot intelege de ce nu au folosit aceeasi actrita...nu cred ca distrugeau vreun orizont de asteptare!

ricutza
18 Mar 2003, 12:50
intr-adevar acel fragment din discutie nu-l mai tineam minte si el clarifica intr-un fel lucrurile... dar tot nu pot intelege de ce nu au folosit aceeasi actrita...nu cred ca distrugeau vreun orizont de asteptare!

octavian_ionascu
03 Apr 2003, 10:50
Cred ca nu e intr-atat de important cine se ascunde in spatele voalului primei comuniuni. Dupa toate indiciile ce apar prin The Others se pare ca principala "vinovata" ar fi batrana mediumnica :D. Regizorul a lasat insa suficienta libertate pentru ca fiecare sa aiba propria-i parere. Nu este acest amanunt cel care face diferenta intre un film bun si unul mediocru ?
Pot sa spun cu certitudine un singur lucru: filmul se dovedeste a fi cel mai intens horror gotic al ultimilor ani, extrem de inovator in multe privinte.

sorcerer
20 Jun 2003, 00:00
...cu adevarat infricosator! Atmosfera foarte inchisa si "spooky" !

(*) (*) (*) + 1/2 / (*) (*) (*) (*) (*)

khaori
21 Sep 2012, 20:51
Mi-a placut mult. Finalul a fost intr-adevar neasteptat. Ideea filmului este foarte interesanta si consider ca filmul este foarte reusit . : :D