PDA

View Full Version : "Vlad Nemuritorul" - bataie de joc

calexandru
24 Nov 2002, 15:06
Va rog omeneste sa nu mergeti la acest film.Este o bataie de joc la adresa inteligentei,la adresa culturii si poporului nostru.Pare o schita de teatru cu copii de scoala.Ce montaj,ce interpretare,ce coloana sonora...Nu avem nevoie de astea...Lasa ca prostii de romani se pacalesc si acum si platesc sa vina...Jignitor

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-11-24 16:08 ]</font>

Arhanghell
24 Nov 2002, 23:18
lol
te cred pe cuvant din moment ce asta e primu tau mesaj pe forum.
imi inchipui ca atat de dezgustat ai fost incat ti-ai facut un id numai pentru a spune asta lumii.
noroc cu tombola aia,nu?ti-ai lasat numele pe tichet acolo?poate castigi masina ce-o dau astia...

calexandru
26 Nov 2002, 13:26
Multumesc pentru gandurile bune;poate ma intelegi de ce ma revolt atat de tare daca ai vazut filmul.M-a dezgustat atat de tare incat nici la tombola nu am depus ticketul :smile:.Ma bucur ca strigatul meu de disperare a fost auzit macar de un suflet.Sa ma auda si altii!!!!!!PLS

crydead
26 Nov 2002, 13:59
Asa iese filmul cand regizorul-producator chemat la cadru spune trageti fara mine ca eu am de facut niste calcule contabile.
Din pacate, asta nu e o gluma gen Ed Wood, ci chiar s-a petrecut pe platourile de filmare de la Vlad.

ricciotto
27 Nov 2002, 00:49
nu ii iau apararea filmului, ca nu l-am vazut si nici nu prea am cum in viitorul apropiat. dar din situl oficial deduc ca se vrea un efort comercial, ca producatorii vor sa cash in pe singurul mit cu indiscutabil potential din toata cultura noastra (desi, din pacate, autorul nici macar nu era roman, dar deh, a pus transilvania pe harta pentru omul de rind occidental)

un lucru nu inteleg: de ce sa fie vlad interpretat de marius bodochi si doar cu vocea lui marcel iures? marcel avea si infatisarea ideala pentru rol, si mai era si singurul nostru actor cu un inceput de faima mondiala. straniu, cel putin. poate cineva care a vazut filmul sa imi explice si mie.

si ce as mai vrea sa stiu: e cit de cit bun ca film de groaza? te tine pe marginea scaunului? cit despre adevarul istoric, etc., sa nu le pomenim ca nu cred sa aiba rost discutia.

si daca popovici e si producator, normal ca avea de rezolvat de-ale bugetului :smile:. nu vad nimic rau in a da unui second unit director sarcina de a trage scene mai putin importante.

deci, avem un film cu potential de cariera internationala sau asta a fost doar "socoteala de acasa"?

ricciotto

toni
27 Nov 2002, 16:23
Filmul este, intr-adevar, o porcarie. Eu m-am dus l apremiera, sa nu cumva sa ratez un film romanesc facut misto, cu Adrian Pintea. Ce tzeapa am luat....incredibil, de foarte mult timp nu am mai vazut o imbecilitate mai mare. BTW, scenariul e semnat Nicu Covaci..ce treab o fi avut Covaci cu scrisul scenariilor??

Amyd
27 Nov 2002, 20:28
Bataia de joc e evidenta chiar din website. Lasand la o parte design-ul jenant, combinatiile de culori orbitoare (care a fost ala cu ideea de glow rosu in jurul credits-urilor ca sa nu se poata citi nimic?) si TK-ul + encodarea facuta in joaca, macar greselile de ortografie puteau fi corectate...

N-ar fi nimic rau daca ar vrea sa aiba valente comerciale, dar production value-ul e atat de ieftin incat nici macar pentru categoria B nu cred ca se califica. Cum sa faci un film in 2002 care sa arate asa? Din trailer si still-uri as spune ca second unit director-ul a delegat mai departe cadrul pana a ajuns sa fie filmat de vreun PA amarat, pentru ca altfel nu se explica.

Oricum, cand o sa am timp o sa ma duc sa-l vad, din curiozitate: uneori filmele de genul acesta sunt atat de proaste incat trec dincolo de absurd si devin cult... desi tot trebuie sa aiba un sambure de coolness pentru asta. :grin:

Salutari,
Andrei

calexandru
27 Nov 2002, 23:39
Asa cum spuneam si in primul mesaj,banuiesc ca s-au gandit la bani si la fraierii de romani care,pana la urma(trebuie sa recunoastem) au pofta si de niste filme romanesti bune.

Eu chiar am avut asteptari mai ales ca au abordat un subiect destul de exploatat si credeam ca il aduc intr-o lumina noua.Insa nu stiu ce au facut cu el,l-au ascuns dupa ceva opac;chiar nu imi dau seema ce e in mintea lor.

Business-to-business,inteleg dar trebuie sa castige amndoua partile.

Si cred ca Iures a fost prea baiat destept ca nu a jucat...stie el ce stie...

Cand am vazuit Filantropica am crezut ca e un nou inceput-dar ala era Caranfil nu ...micul rebel sau cine e baiatul asta

Arhanghell
27 Nov 2002, 23:51
i mare. BTW, scenariul e semnat Nicu Covaci..ce treab o fi avut Covaci cu scrisul scenariilor??

[/quote]

da,scenariul era semnat de nicu covaci,dar aparent astia i l-au cumparat si au facut ce-au vrut din el.
omu' neaga orice legatura cu filmu asta.chiar el spunea ca au facut o mizerie din ceea ce el scrisese.

ricciotto
28 Nov 2002, 03:29
eh, amyd, daca era sa judec filmul dupa site, n-as mai fi pus nici o intrebare :smile: dar sint totusi meserii extrem de diferite si ma feresc sa trag concluzii interspecii. desi recunosc ca ar fi trebuit sa imi dea de gindit 'sinopsis'-ul de acolo, ala e clar ca venea de la echipa de productie si era ininteligibil, m-au lasat nervii in timp ce citeam. dar dadeam vina pe vreun temp de serviciu lucrind peste program si pe lipsa de coordonare intre web team si restul lumii. ca sa vezi hal de optimism :smile:

multumesc pentru lamuriri!

cu un oftat,

ricciotto

p.s. si nici "plan 9 from outer space" it ain't, ha? chiar, care o fi cel mai penibil film romanesc? :smile:

crydead
28 Nov 2002, 14:39
si daca popovici e si producator, normal ca avea de rezolvat de-ale bugetului . nu vad nimic rau in a da unui second unit director sarcina de a trage scene mai putin importante.

lol care second unit ca era o singura echipa...

apropo, am inteles ca "regizorul" n-a reusit sa termine facultatea de profil de la Hiperion...

crydead
28 Nov 2002, 14:46
Iata o intrebare pentru cinefili:
Cum credeti ca au fost obtinute imaginele din film cu New York-ul?

toni
28 Nov 2002, 17:03
On 2002-11-28 15:46, crydead wrote:
Iata o intrebare pentru cinefili:
Cum credeti ca au fost obtinute imaginele din film cu New York-ul?

Ne iei la misto, nu? Nu am remarcat ca s-a filmat ceva la New-York. Scenele de-acasa de la madam Bleont sint filmate in Parcul Rezidential de la Baneasa, iar scenele din Crypta cred ca s-au filmat in Bucuresti...parca niste amici imi spuneau acu' vreo 2 ani ca au facut figuratie intr-un film cu dracula....asa ca.....Da' care e site-ul filmului, ca io nu am vazut ...

Amyd
28 Nov 2002, 17:51
Scenele din New York sunt in cazul cel mai bun cumparate de la o companie de vanzari de stock-footage (exista 2 sau 3 mari, e usor de verificat de la care s-a facut tranzactia) si in cazul cel mai rau furate fara plata drepturilor de autor.

Either way, sunt probabil cele mai ieftine dpdv financiar cadre din film si totusi sunt de departe cele care arata cel mai bine. Paradoxal, nu? :grin:

Salutari,
Andrei

calexandru
29 Nov 2002, 19:19
Credeti voi ca au cumparat imaginile?Poate le-au luat dintr-un film mai vechi de pe un cd-rom chinezesc si l-au montat direct.
Parea un screen-capture,nicidecum banda cumparata.
ma vad nevoit sa repet:JENANT!!!
Iar domnita aia Elisabeta tipa ca fraiera':'Vlead....Vlead...' ...iar m-au luat nervii!!!

ricutza
29 Nov 2002, 21:28
oricum filmul asta nu se afla pe lista prioritatilor mele, dar acum cand am vazut cum l-ati disturs, chiar nu mai am nici o urma de dorinta sa merg la el...
eu nu reusesc sa inteleg insa de ce regizorii romani se incapataneaza sa faca filme care se vor comerciale, cand este mai mult decat evident ca Romania nu e pregatita de asa ceva...dupa parerea mea, singurele filme care se pot face aici si care pot redresa oarecum cinematografia romaneasca, sunt cele de genul Filantropica si Occident adica aflate la granita dintre comercial si arta...

calexandru
29 Nov 2002, 21:34
Hello,

Filantropica a fost chiar reusit insa Occident m-a cam dezamagit.Bine ca nu am fost si la Turnul din Pisa :smile:
Insa cu toata nemultumirea mea cred ca o sa merg sa vad Furia.cred ca o un mix de copie intre Fast & Furious si altceva.Pare interesant.
Daca si cu asta ma pacalesc jur ca nu mai merg la un film romanesc o perioada.
Oricum sa nu renuntati la ideea de a va sfatui bine prietenii sa nu mearga la Vlad.
Intrebati-i pe cei patiti!!!

crydead
02 Dec 2002, 13:41
[quote]
On 2002-11-29 20:19, calexandru wrote:
Credeti voi ca au cumparat imaginile?Poate le-au luat dintr-un film mai vechi de pe un cd-rom chinezesc si l-au montat direct.
Parea un screen-capture,nicidecum banda cumparata.
ma vad nevoit sa repet:JENANT!!!

RAAAAAAAAAAASPUNS coreeeect: screen-capture! Castigatorul CALEXANDRU a castigat marele premiu, i se vor returna banii cheltuitzi pe bilet

gyovanna
02 Dec 2002, 16:54
din cate vad sunt singura careia i-a placut filmul.dar de muzica din film ce aveti de comentat ?

Danny
02 Dec 2002, 23:14
Gyovanna...nu te vad bine... :smile:

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Danny pe 2002-12-03 00:15 ]</font>

Amyd
02 Dec 2002, 23:47
Crydead, daca esti sigur si stii din intamplare si de unde au fost "imprumutate" respectivele imagini, spune-mi and things will happen. :grin:

Cum au preluat imaginile? Macar au avut minimul bun-simt sa copieze un pozitiv, sau le-au filmat din proiectie? Sau - *gasp* - le-au luat de pe vreun VHS/DVD?

Chiar sunt curios. :smile:

Salutari,
Andrei

calexandru
03 Dec 2002, 07:49
Esti intr-adevar singura careia i-a placut filmul.Sincer te intreb,ce ti-a placut?Ce putea sa imi placa?Iar muzica?Infecta!!!Nu stiu daca ai observat si faptul ca la un moment dat ei vorbeau in engleza si noi ii auzeam in romana.Dar,stupoare,noi suntem romani.Ce noroc pe noi ca beneficiem de titrare.
Cum sa iti placa filmul asta?Argumenteaza te rog.

crydead
04 Dec 2002, 10:01
Din ce stiu eu respectivele imagini au fost obtinute prin filmarea unui TV.

calexandru
04 Dec 2002, 17:41
Nu vreau sa imi inchipui e caraghiosi au fost cand filmau ecranul televizorului

crydead
05 Dec 2002, 13:30
E timpul pentru un nou concurs!!!!! Ce onorariu credeti ca a primit directorul de imagine???
Informatie ajutatoare: nu e vorba despre o cifra deosebita, cam asa se plateste in general!
Marele premiu al concurrrsului nostru: O LEGITIMATIE DE ACCES NELIMITAT LA DRACUUUUULA!!!!!!!!!!!!!!

Danny
05 Dec 2002, 23:19
On 2002-12-05 14:30, crydead wrote:
Marele premiu al concurrrsului nostru: O LEGITIMATIE DE ACCES NELIMITAT LA DRACUUUUULA!!!!!!!!!!!!!!

Pai nu asta a primit si el? :lol:

co2
06 Dec 2002, 17:35
Ce scrieti voi ?! Nu mi se pare asa de prost cum scrieti voi. Poveste are , interpretare are ( atat cat pot interpreta ai nostrii actori), coloana sonora are ( depinde in ce cinematograf ati ascultat voi !!!A, poate nu sunteti obisnuiti cu efectele pe sunet la filmele romanesti), chestia cu Nicu Covaci e o mare porcarie ! Omul si-a luat banul cerut , si-a dat acordul la toate modificarile facute de american si dupa aia a inceput sa mormaie ! Cine il cunoaste pe Covaci stie ca am dreptate.

co2
06 Dec 2002, 17:44
Am uitat sa va explic cum e cu stock-shot-urile ! Ele sunt cumparate din SUA !!! Sa stiti ca sunt multe banci de imagini ( ca asa se cheama ) nu doar 2-3. Si daca tot puteti verifica , intrebare lansata pentru un concurs imaginar : " De la ce banaca de imagini au luat imaginile ? " Oricum nu sunt piratate , cum scrieti voi ( asta demonstreaza ca nu prea stiti cu ce se mananca) si nici de pe un TV nu au fost luate. Ele au fost gonflate la Lab. Kodak din Bucuresti.Atata stiu ei sa faca - atat au facut.
Mai baieti si fete mai intrebati si voi in jurul vostru !
Aia vorbeau in engleza desi noi in sala am auzit romaneste - ca asa s-a impus ! Versiunea din strainatate va fi engleza cu engleza. Apropos am auzit ca vor sa-l ia americanii la targul de la LAX.

panucci
07 Dec 2002, 17:33
On 2002-11-29 22:34, calexandru wrote:
Hello,

Filantropica a fost chiar reusit insa Occident m-a cam dezamagit.Bine ca nu am fost si la Turnul din Pisa :smile:
Insa cu toata nemultumirea mea cred ca o sa merg sa vad Furia.cred ca o un mix de copie intre Fast & Furious si altceva.Pare interesant.
Daca si cu asta ma pacalesc jur ca nu mai merg la un film romanesc o perioada.
Oricum sa nu renuntati la ideea de a va sfatui bine prietenii sa nu mearga la Vlad.
Intrebati-i pe cei patiti!!!

imi pare rau ca nu ti-am ascultat sfatul si m-am dus la film. dar.....curios.Mie mi-a placut si nu mi se par strigatele disperate de a nu merge lumea la film sa fie luate in seama de altii. Gusturile nu se discuta, dar tin sa-ti spun ca eu ma .... in gustul tau. Iti dau un sfat: vezi ca sunt telenovele bune pt tine la tv si Romtelecomul s-a scumpit si nu cred ca vrei sa platesti enorm o factura, doar pentru a-ti etala prostia pe un site unde crezi ca toata lumea e proasta si poti sa jignesti pe cine vrei. Incearca sa ai putin respect si bun simt pentru ce fac altii, ca nu cred ca tu, in orice bransa ai lucra, esti un model pentru altii si nu cred ca este cineva invidios pe IQ-ul tau.

panucci
07 Dec 2002, 17:46
On 2002-12-04 18:41, calexandru wrote:
Nu vreau sa imi inchipui e caraghiosi au fost cand filmau ecranul televizorului

Eu nu-mi inchipui cat de.....poti sa fi. Pt tine ca sa te luminez, acele imagini care tu crezi ca au fost filmate de pe tv, se numesc stock shot-uri si le poate cumpara oricine care are bani sa plateasca. Ti-as recomanda sa nu te mai dai mare ca tu le sti pe toate ca din pacate pt tine...prostia se vede cu ochiul liber si multi pot s-o recunoasca.

panucci
07 Dec 2002, 18:01
On 2002-12-04 11:01, crydead wrote:
Din ce stiu eu respectivele imagini au fost obtinute prin filmarea unui TV.

Vad ca tu le sti pe toate. Dar sti ce nu inteleg eu? Cum de ai curaj sa-ti etalezi cu atata nonsalanta prostia de care dai dovada? Poti castiga oricand un concurs al prostilor, m-am lamurit de chestia asta, asa ca nu e nevoie sa mai debitezi si alte prostii ca sa se convinga si altii. O stim cu totii, asa ca lasa-ne, scuteste-ne. Nu mai avem nevoie si de alte ineptii din partea ta. Iti urez mult noroc la concursul prostilor care se va desfasura cat de curand. Sper sa nu fi tot tu organizatorul ca nu vreau sa creada lumea ca l-ai castigat prin alte metode decat cele reale.Bafta!

ricutza
07 Dec 2002, 21:53
poate imi explici si mie in ce constau aberatiile lui crydead...nu de alta dar eu nu am acces la toate lucrurile din spatele culiselor pe care se pare ca le cunoasteti voi...

Danny
07 Dec 2002, 22:48
Eu unul nu am vazut filmul asa ca nu pot sa ma pronunt.
Insa nu cred ca trebuie sa incepeti sa va ....
Este unul dintre putinele forum-uri in care se discuta decent..si ar fi bine sa ramana asa.

Amyd
07 Dec 2002, 23:12
Eu nu inteleg de unde apar aplaudacii astia care se inregistreaza pe forum numai pentru a lauda un anumit film romanesc (Vlad, Nekro, etc.) si a injura pe cei care l-au criticat ca apoi sa dispara la fel de rapid in neant. Daca faceti parte din echipa filmului respectiv, pai spuneti asa, mates, nu e nevoie sa va ascundeti dupa degete. Nu va ia nimeni capul (putem cel mult sa radem de voi).

Co2, am spus ca sunt 2-3 companii mari. Sunt sute si mii mai mici, specializate mai mult sau mai putin pe anumite domenii (material de arhiva, nature shots, whatever). Cat despre cadrele din Vlad, bazandu-ma pe ce am vazut in trailer, par sa fie de la Getty Images. Dupa aliasingul care apare in imagine, probabil ca nu s-au cumparat copii dupa negativ, ci s-a ales varianta uprezzing-ului de pe video (care nu se face in Romania - Kodak Cinelabs Bucuresti preia comanda si o trimite in afara pentru executie).

Cum de obicei pentru folosirea in filmele pentru marele ecran stock footage-ul nu se vinde royalty free ci rights managed, daca e totul in ordine din partea producatorilor lui Vlad, atunci nu vad de ce sa nu recunoasteti de unde le-ati luat, ca sa putem verifica ce fel de contract ati negociat... :grin:

Salutari,
Andrei

ricutza
07 Dec 2002, 23:25
Amyd are dreptate in ceea ce priveste userii-de-un-mesaj...nici mie nu mi se pare corect sa vina sa acuze alti useri fideli cinemagiei fara macar sa aduca niste argumente solide...

Danny
07 Dec 2002, 23:27
Pai e mai usor sa incepi sa-l .....

ricutza
08 Dec 2002, 00:00
mie nu prea imi place sa am astfel de reactii!

calexandru
09 Dec 2002, 10:29
Hello,
Acest hello e pentru toti oamenii normali la cap care au citit in viata lor o carte si care au o educatie,nicidecum pentru cei care au un vocabular limitat la cateva cuvinte(si alea din spatele blocului).
Subiectul forumului era destul de clar(cred eu).Aici lumea e nemultumita de ceva.Aici imi exprim nemultumirea: eu am platit bani pe care mai bine ii dadeam de pomana decat sa intre in buzunarele unora care nu sunt in stare sa creeze si vor doar sa pacaleasca.
Sper ca nu o sa fii la concursul nostru de prostie pentru ca o sa radem de tine si mai tare decat o facem acum

calexandru
09 Dec 2002, 10:39
'Incearca sa ai putin respect si bun simt pentru ce fac altii ' spui tu.
Eu as vrea sa te intreb:dar acesti 'altii' au avut respect pentru noi cu aceasta bataie de joc de film?
Ar mai bi o problema.Multa lume face ceva doar ca sa 'se afle in treaba'.Asta nu e munca cinstita si nu trebuie respectata-sa stii si tu in viata ca sa iti fie mai usor sa te descurci(poate mai usor decat sa injuri).

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-12-09 11:46 ]</font>

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-12-09 11:52 ]</font>

crydead
09 Dec 2002, 11:22
PANUCCI: acele imagini care tu crezi ca au fost filmate de pe tv, se numesc stock shot-uri si le poate cumpara oricine care are bani sa plateasca.

CO2: Oricum nu sunt piratate , cum scrieti voi ( asta demonstreaza ca nu prea stiti cu ce se mananca) si nici de pe un TV nu au fost luate. Ele au fost gonflate la Lab. Kodak din Bucuresti.

Voi ziceti ca ati cumparat respectivele imagini in format video si le-ati gonflat la Kodak Bucuresti unde, asa cum zice si Amyd, nu exista aparatura necesara.

Eu cred ca ati cumparat respectivele imagini in format video, ati dat play si aþi filmat un televizor/monitor.

Daca voi aveti dreptate, filmul ramane unul prost.
Daca eu am dreptate, filmul ramane unul prost, realizat de niste nulitaþi care au gasit in productia de cinema o metoda simpla de a se imbogaþi.

co2
09 Dec 2002, 18:19
N-o sa ma chinui sa va raspund la fiecare , pentru ca daca sunteti asa destepti precum va dati veti intelege ca aveti fiecare cate un raspuns in aceste randuri !
- sunt doua persoane ( va las sa descoperiti singuri la cine ma refer !)care vad ca stiu foarte multe lucruri "din interior" .Curios !Eu credeam ca pe site-ul asta intra cei pasionati de film nu cei care stiu ce inseamna CNC , Kodak si asa mai departe... Mi se pare chiar bataie de joc. Daca tot stiti ca la Kodak nu se gonfleaza spuneti-mi si mie ce filme ati realizat voi , sau la ce birou din CNC lucrati ( vad ca le aveti si cu legea...)?
Dupa mine ori sunteti rau voitori ori ... rau voitori ( ca mai urat de atata nu pot sa scriu).
- sa va mai dau un nume de banca de imagini : Energy . Vad ca sunteti buni si de SRI asa ca astept sa descoperiti voi de unde au luat imaginile si daca imi spuneti si valoarea ... va voi lauda !!!
- poate imi explicati si mie cum e cu concursul CNC . Unul din voi stie bine chestia asta si as vrea sa ma lamureasca si pe mine.
- nu cred ca ati pus voi monopol pe discutiile astea si daca eu vreau sa intru si sa spun ca mi-a placut un film ( pe care voi il criticati ) am tot dreptul , c-o fac pe banii mei si nu pe ai vostri !!!
- argumentele mele sunt : ideea buna , povestea mi-a placut , imaginea buna ( cu exceptia celor gonflate afara , daca ziceti voi, si e foarte tragic !!!!), muzica mi-a placut , locurile ales foarte bine ( bravo lor - inseamna ca a functionat bine productia si scenografia) , bataile bine facute ( atat cat pot fi ele la noi ), regia - buna pentru un incepator , care se pare ca n-are nici facultate .
Voi nu prea ati fost in stare sa veniti cu argumente. Poate le dati acum.

Amyd
09 Dec 2002, 19:07
In primul rand Energy Film Library (caci presupun despre ei vorbesti) este un brand al Getty Images, care a fost preluat in 1997 si inglobat prin 2000 daca tin eu bine minte in colectia Imagebank. Asa cum spuneam, sunt foarte putine colectii mari, care de obicei detin o gramada de sub-colectii specializate pe anumite domenii.

Vrei sa spui ca nu am ghicit corect cu Getty Images? Daca am gresit, chiar te rog sa ma luminezi, sunt curios. :smile:

Ce legatura are faptul ca stim ce este aceea CNC cu pasiunea pentru film? Nu sunt mutual exclusive si nu trebuie sa lucrezi la CNC ca sa cunosti modalitatile de cumparare de stock footage (care oricum btw. nu prea au nici o legatura cu CNC-ul, poate cel mult cu ORDA).

Daca nu ai nici o legatura cu productia lui "Vlad", atunci scuzele mele pentru banuiala, dar pari sa fi foarte sigur de sursa imaginilor, asa ca nu pot sa nu ma intreb de unde cunosti ce si cum? Daca laudele pentru film erau sincere, well... to each his own, I guess. De gustibus.

Salutari,
Andrei

crydead
10 Dec 2002, 09:00
- poate imi explicati si mie cum e cu concursul CNC (...)bataile bine facute ( atat cat pot fi ele la noi ), regia - buna pentru un incepator , care se pare ca n-are nici facultate .

Nu e mult de explicat cu CNC-ul! Uite ce simplu e sa primesti vreo 350.000 de para de la ei sa faci film, nici nu trebuie sa fii regizor. Si eu ma mai miram ca respectivul nu sta la cadru cand se filmeazã!

co2
10 Dec 2002, 16:50
Nu e mult de explicat cu CNC-ul! Uite ce simplu e sa primesti vreo 350.000 de para de la ei sa faci film, nici nu trebuie sa fii regizor. Si eu ma mai miram ca respectivul nu sta la cadru cand se filmeazã!

De curiozitate am intrebat pe cineva cati bani au avut ei pentru film de la CNC-ul asta.Stii cat ? 2,3 miliarde lei! Din care cam jumatate in 1999 ( lucrez la o agentie de turism si iti spun axact cat era dolarul:18.000 lei , deci aprox 64.000 usd )si jumatate in 2000 cand dolarul era vreo 21.000 lei , adica vreo 55.000 usd ), adica vreo 119.000 usd dintr-un total de vreo 450.000 usd .Iti spun cifrele astea pentru ca am o prietena care lucreaza la ei la contabil. A cerut voie si m-a pus in legatura cu un "sefut" , care afland ce se comenteaza mi-a aratat contractul cu CNC-ul.
Crezi ca e mult cat au primit ? Gandeste-te cat s-au plimbat prin tara .Daca ai vazut filmul ai recunoscut si tu locurile(Sighisoara,Bran,Mare,Vulcanii,Rasnov,Ialo micioara )si banuiesc ca nu costa prea putin - cazarea si diurna oamenilor.
Chestia cu 350.000 para ... poate la cei cu pile , ca asa am inteles.
Cand am scris de "birouri CNC" ma refeream la altcineva , care intr-o alta discutie pe site-ul asta raspundea altcuiva referitor la data cand se pot depune scenarii la concurs.
Si ca sa te linistesc - nu am lucrat la productie , dar stiu o gramada care au lucrat la ei si care mi-au povestit cati si-au batut joc de ei , pentru ca proveneau din afara lumii filmului .Eu am vazut doar filmul si pentru ca lucrez in turism si sunt economist, pot sa-mi dau seama cam cat au costat multe chestii din filmul asta.
Ei au mai produs de atunci alte filme , dar stii cum e... intre timp au invatat meserie.Oricum ca producatori nu cred ca poti spune ca nu au facut treaba buna.Gandeste-te doar la campania facuta. Chestia cu realizarea depinde ... de realizatori ( regizor,director de imagine,actori si altii ).A! Inca un lucru - esti rau cand spui ca regizorul a lipsit de la cadru. Mie mi s-a spus ca a fost prea domn si nu i-a dat afara pe cei care au vrut doar sa bifeze un filmul ( chestie care i-a costat inca o saptamana de filmare ) Oricum
e un debut - gandeste-te ca a avut ideea sa faca altceva , fara sa fie regizor si eu zic ca a reusit.Cati regizori romani , cu diploma fac porcarii mai mari.Unii zic ca nici Furia nu e extraordinar si totusi Munteanu e om cu facultate .
Important e ca afara isi vor scoate banii.Deja filmul este solicitat la targuri.Probabil ca al doilea va fi mult mai bun. Eu ii acord aceasta sansa. Ai vazut Turnul din Pisa ?

toni
10 Dec 2002, 17:09
Ati degenerat discutia in polemici mai mult sau mai putin inutile. Nu sint lupul moralizator, si nici nu vreau sa devin. Ma enervati ca va certati ca chiorii pe niste ***aturi. Filmul este cu adevarat prost, pe nimeni nu intereseaza citi bani s-au primit si cum s-au cheltuit sau de unde s-au luat niscaiva imagini penibile. Nu intereseaza pe nimeni cita experienta are cutare regizor sau operator. Singurul lucru interesant si enervant e ca am dat banii pe bilet. Atit.

ricutza
11 Dec 2002, 14:06
am observat mai co2 ca m-ai ascultat si ai explicat de ce ti-a placut filmul.
eu as mai vrea sa stiu daca tu l-ai considera un film bun si daca nu ar fi fost facut de romani, si mai mult, daca nu ai fi stiut nimic legat de ceea ce a insemnat realizarea filmului...
daca tu raspunzi cu "da" la intrebarile de mai sus, atunci eu iti respect parerea si chiar ma gandesc daca ar trebui sau nu sa vad si eu filmul asta.

Amyd
11 Dec 2002, 21:34
On 2002-12-10 17:50, co2 wrote:
<snip>...adica vreo 119.000 usd dintr-un total de vreo 450.000 usd. Crezi ca e mult cat au primit ? Gandeste-te cat s-au plimbat prin tara.

Sa inteleg ca bugetul total a fost de $450k? Well, in acest caz, este mult. Enorm. In special tinand cont cat din buget a ajuns pe ecran si in special daca stii costurile aproape derizorii pentru echipamente si in special oamenii in Romania. Ca sa-l parafrazez pe Chris Rock, cineva a plecat acasa cu vreo $50k-$100k in buzunar de la filmul asta...

Faptul ca nu provin din "lumea filmului" e destul de vizibil... senzatia generala e de amatoricism. Un producator de film trebuie sa se implice in toate, nu isi permite sa arunce leapsa la "realizatori", pentru ca e vorba de banul lui care zboara pe fereastra.

Cat despre diplome... nu prea ma incalzeste cu nimic ideea ca atat cei care le au cat si cei care nu le au fac filme proaste. Mai bine nu le-ar face deloc, nici unii, nici altii. "Furia" e oricum cu cinci capete peste, asa ca nu vad de ce il aduci in discutie.

Si in final, cel putin din incasarile de pana acum, in Romania "Vlad" pare sa se indrepte spre a fi un esec ... nu unul major, cu 3 spectatori dintre care 2 neplatitori, dar oricum un esec ("Furia", cu 3 copii standard mai putin si lansat cu o saptamana mai tarziu a strans deja mai multi bani - adica aproape dublu). Ma cam indoiesc ca pe piata de filme C din America o sa-si recupereze pierderile... but, who knows?

Salutari,
Andrei

ricciotto
12 Dec 2002, 00:36
mie, personal, discutia mi se pare fascinanta, nu doar interesanta.

daca filmul isi va face banii in occident ramine o intrebare deschisa, indiferent cit de reusit este, dpdv artistic sau macar "mestesugaresc" vorbind. bine impachetat, din pura natura a subiectului, e posibil sa scoata incasari serioase pe video; multa lume e plictisita pe lumea asta si subiectul vampirilor tratat chiar la ei acasa pare o incercare meritorie de a ucide o seara, din perspectiva americana cel putin. europenii s-ar putea sa fie mai putin tentati. numai sa se bata moneda pe treaba asta in marketing-ul din strainatate. cumva. i dunno, it might work. cit despre distribuirea lui pe marile ecrane, nu cred ca incape discutie, sa fim seriosi. chiar, care a fost ultimul film romanesc distribuit in cinematografele americane? sau: sa fi fost vreunul? vreodata? nu am nici o idee :smile: dar pe video?

ricciotto

Amyd
12 Dec 2002, 09:27
Daca nu ma insel, "Mihai Viteazul" a fost distribuit in State intr-un release limitat in cinematografe.

De restul, nu stiu. Poate "Nekro". :grin:

Salutari,
Andrei

co2
12 Dec 2002, 14:09
On 2002-12-11 15:06, ricutza wrote:
eu as mai vrea sa stiu daca tu l-ai considera un film bun si daca nu ar fi fost facut de romani, si mai mult, daca nu ai fi stiut nimic legat de ceea ce a insemnat realizarea filmului...

In sfarsit o persoana mai normala ! Ma bucur. La varsta mea vad altfel lucrurile...Asta este motivul pentru care insist si vad , cu parere de rau , ca pe multi ii streseaza acest lucru.
Daca nu ar fi fost facut de romani as fi zis ca e un film mediocru ( care ar fi meritat vazut din curiozitate pentru poveste ) , ca multe filme americane ( care culmea au si bugete mai mari ! ).Iti dau exemplu chiar si filmele americane sa zicem de bugete asema - natoare facute la Castel Film in urma cu un an ( pana ca acest studiou sa fie dat MIRAMAX-ului pentru achitare de datorii )la bugete de 600 sau 700.000 usd (tot cu actori romani , echipa romana - dar postproductie in SUA ) In comparatie cu ele filmul asta e trasnet ! Chiar si numai prin ce a insemnat productia lui.
Daca privesti problema din alt punt de vedere : film romanesc cu un subiect total diferit , film romanesc care se vrea vandut pe piata americana , film romanesc vorbit in enegleza ,film romanesc in care se incearca ceva efecte facute la Kodak ( recunosc ca sunt mici diferente de imagine - probabil ca asta e nivelul lor ), film romanesc care se aude bine ( are efecte pe sunete - ieri l-am revazut la Mall unde se aude foarte bine ), film romanesc facut in locatii superbe , imagine buna ... atunci pot spune ca este un film romanesc bun. Macar din curiozitate si merita sa incerci.
Iti spun si defectele : exista ceva mici probleme de sincron care acum se remediaza ( am inteles ca trebuiau neaparat sa iasa cu filmul ) ; gonflarea imaginilor nu e traznet; exista cateva replici rostite in engleza dar au fost dublate in romana .
Eu zic ca merita sa-l vezi - macar si pentru o mai buna informare. Fa abstractie ca dupa ce vezi orasul american de sus te trezesti intr-un cartier pe care il recunosti (asta dupa parerea mea nu e gresala !Nimeni nu a zis ca au filmat in SUA !Nu vreau sa ma injuri , dar eu zic sa mergi. Te salut!

co2
12 Dec 2002, 14:19
On 2002-12-12 01:36, ricciotto wrote:
mie, personal, discutia mi se pare fascinanta, nu doar interesanta.

daca filmul isi va face banii in occident ramine o intrebare deschisa, indiferent cit de reusit este, dpdv artistic sau macar "mestesugaresc" vorbind. bine impachetat, din pura natura a subiectului, e posibil sa scoata incasari serioase pe video; multa lume e plictisita pe lumea asta si subiectul vampirilor tratat chiar la ei acasa pare o incercare meritorie de a ucide o seara, din perspectiva americana cel putin. europenii s-ar putea sa fie mai putin tentati. numai sa se bata moneda pe treaba asta in marketing-ul din strainatate. cumva. i dunno, it might work. cit despre distribuirea lui pe marile ecrane, nu cred ca incape discutie, sa fim seriosi. chiar, care a fost ultimul film romanesc distribuit in cinematografele americane? sau: sa fi fost vreunul? vreodata? nu am nici o idee :smile: dar pe video?

ricciotto

Nimeni nu cred ca si-a pus problema sa mearga pe marile ecrane.Eu zic ca nu s-au gandit la asta. Filmul asta se leaga de mitul Dracula , dar este impletit si cu o poveste de dragoste. Din cate stiu va rula scurt anul viitor si pe ecrane la americani.Cert este ca am inteles de la cei care cunosc firma de productie ca este cerut insistent la Targul de la LAX si Miami.Eu zic ca nu e rau.

NoOne
12 Dec 2002, 14:30
Am shi eu o intrebare pentru tine, co2. Oare asta e singurul thread care merita efortul de a fi discutat ????

co2
12 Dec 2002, 14:55
On 2002-12-11 22:34, Amyd wrote:

On 2002-12-10 17:50, co2 wrote:
<snip>...adica vreo 119.000 usd dintr-un total de vreo 450.000 usd. Crezi ca e mult cat au primit ? Gandeste-te cat s-au plimbat prin tara.

Sa inteleg ca bugetul total a fost de $450k? Well, in acest caz, este mult. Enorm. In special tinand cont cat din buget a ajuns pe ecran si in special daca stii costurile aproape derizorii pentru echipamente si in special oamenii in Romania. Ca sa-l parafrazez pe Chris Rock, cineva a plecat acasa cu vreo $50k-$100k in buzunar de la filmul asta...

Faptul ca nu provin din "lumea filmului" e destul de vizibil... senzatia generala e de amatoricism. Un producator de film trebuie sa se implice in toate, nu isi permite sa arunce leapsa la "realizatori", pentru ca e vorba de banul lui care zboara pe fereastra.

Cat despre diplome... nu prea ma incalzeste cu nimic ideea ca atat cei care le au cat si cei care nu le au fac filme proaste. Mai bine nu le-ar face deloc, nici unii, nici altii. "Furia" e oricum cu cinci capete peste, asa ca nu vad de ce il aduci in discutie.

Si in final, cel putin din incasarile de pana acum, in Romania "Vlad" pare sa se indrepte spre a fi un esec ... nu unul major, cu 3 spectatori dintre care 2 neplatitori, dar oricum un esec ("Furia", cu 3 copii standard mai putin si lansat cu o saptamana mai tarziu a strans deja mai multi bani - adica aproape dublu). Ma cam indoiesc ca pe piata de filme C din America o sa-si recupereze pierderile... but, who knows?

Salutari,
Andrei

Din pacate trebuie sa-ti raspund la tot.Ma faci mereu sa ma interesez. Cred ca am sa rog pe cineva de la firma lor sa intre si sa vorbesca direct cu voi.Eu incerc sa va explic mai multe pentru ca repet , varsta ma impinge la asta.
1.Din 450mii vreo 80 mii am inteles ca s-au dus pe pelicula si lab, vreo 50 mii pe partea de scenografie, vreo 45 mii pe scenariu ( romanii + americanul ), vreo 90 mii actori + echipa .Daca mai punem deplasari , diurne , birouri , aparatura , montaj si ce o mai fi la un film , nu prea cred ca si-a bagat cineva vreu ban in buzunar decat cei care au fost cu contracte.Dupa cate vad nu prea sunt costuri derizorii pe aici.
2.faptul ca nu provin din lumea filmului si au bagat banii lor , cred ca e de apreciat si nu de hulit.Daca ma gandesc cati au inceput afaceri in Romania fara sa provina din domeniile respective ... De cate ori i-am vazut si la TV in interviuri nu s-a spus niciodata ca au vrut sa faca film de arta sau autor. Vor film comercial.
3.Chestia cu diplomele - ai dreptate. Amadus discutia de "Furia" pentru ca pe alte forumuri am vazut ca sunt multi ca voi care stiu sa critice filmul asta. Pai daca si Munteanu e criticat ( care a avut PROTv-ul in spate , Media Pro-ul si stiinta lui ) atunci e ilar ce faceti cu filmul asta.
4.Nu cred ca este un esec " Vlad ..." din multe motive:
- Poate nu stii ca la Mall a fost bagat la ore absolut idioate 13.30 si 22.30 !!! Acum este la 14.30. Nu din cauza ca era tampit filmul ( nu-l luau altfel ) ci pentru ca firma lor va distribui pe viitor doar filmele facute de ei , deci nu pot zice " baga-l pe asta de 4 ori pe zi la ore bune , ca-ti aduc Gladiatorul .Altfel... "Crezi ca la orele astea puteau face spectatori ?
- Poate nu stii starea cinematografeleor in tara ; poate nu stii ca n-au pic de caldura in perioada asta ; poate nu stii ca la Sibiu de exemplu este un cinematograf care da 3 zile un film , 4 zile altul ; la Sighisoara nu exista cinematograf ; copia scoasa acum de la Bucuresti nu poate fii trimisa mai devreme de miercuri la Constanta ca omul cu pricina lipseste ( deci din cate stiu cei de la firma saptamana asta li s-a spus ca o copie nu ruleaza ) ; poate nu stii ca in primul week-end din trei zile filmul n-a rulat decat 2 la Cluj si Timisoara ( stiu asta pentru ca eu le-am facut cazarile )pentru ca au ajuns copiile dupa ultimul spectacol de vineri seara sau ca la Scala s-a anuntat pe B1 si Antena ca filmul nu iese si ca cinematograful se va inchide sambata cu ocazia vizitei lui Bush , desi filmul a iesit iar cinematograful a fost deschis.Tu nu te uiti la TV ? Si multe altele. Asa ca nu poti compara !
De ce nu faci comparatia cu "greii" filmului romanesc si atunci ai sa vezi ca merge bine pentru un film care n-are in spate puterea unei televiziuni.
Te salut.

co2
12 Dec 2002, 14:57
On 2002-12-12 15:30, NoOne wrote:
Am shi eu o intrebare pentru tine, co2. Oare asta e singurul thread care merita efortul de a fi discutat ????

Nu , ai dreptate , dar incerc sa ponderez niste discutii , aducand argumente. Mi se pare de bun simt.

co2
12 Dec 2002, 14:58
On 2002-12-12 10:27, Amyd wrote:
Daca nu ma insel, "Mihai Viteazul" a fost distribuit in State intr-un release limitat in cinematografe.

De restul, nu stiu. Poate "Nekro". :grin:

Salutari,
Andrei

Nici unul nici altul !

Amyd
12 Dec 2002, 15:17
Eh, pa' bune ca "nici unul, nici altul"?

"Mihai Viteazul" a rulat pe marile ecrane in State, daca tin eu bine minte in 1972.

"Nekro" era o gluma... probabil prea subtila...

In rest, te rog cel putin in cazul meu sa nu te simti obligat sa explici nimic. Te asigur ca stiu mai multe decat tine despre productia unui film in general sau despre starea retelelor de cinematografe din Romania sau despre cat exact costa film stock-ul si procesarea la Kodak, singurele amanunte de care eram interesat erau cele legate strict de "Vlad", asa ca daca o sa intre cineva de la compania de productie, cu atat mai bine, o sa putem discuta altfel.

Despre distributia dezastruoasa (din ce spui tu) a lui "Vlad", scuze, dar e vorba de talentul de negociere a producatorilor. Mafia e mare, dar daca au vrut sa se bage in ea, atunci trebuie sa danseze... so to say. O parte din necazurile mentionate de tine se aplica si restului de lansari romanesti, asa ca nu vad de ce ar fi asta o scuza pentru "Vlad".

Salutari,
Andrei

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Amyd pe 2002-12-12 16:25 ]</font>

co2
12 Dec 2002, 15:20
Tot pentru Amyd ;
La chestia cu numarul de copii... Exista o singura copie standard , restul sunt copii de tiraj ( am intrebat !). Daca te uiti la topuri vezi ca " FURIA" a iesit cu 6 copii iar "VLAD ..." cu 8 ( personal mi se pare o prostie ca nu stiau dinainte care este starea cinematografelor din tara , pentru ca una mai mult nu a rulat )

co2
12 Dec 2002, 15:26
On 2002-12-12 16:17, Amyd wrote:
Eh, pa' bune ca "nici unul, nici altul"?

"Mihai Viteazul" a rulat pe marile ecrane in State, daca tin eu bine minte in 1972.

"Nekro" era o gluma... probabil prea subtila...

Salutari,
Andrei

Daca te iei dupa ce se lauda unii inseamna ca stii ca am avut si un film nominalizat la Oscar ! Nu crede tot ce auzi ! Mai bine verifica ( cu acte ! ). Chestia cu subtilitatea ... esti copil , m-am facut ca nu inteleg ca sa nu-ti dau apa la moara apropos de legatura pe care banuiesc ca vrei s-o faci.
Dar de scurt metrajul " I hope ... " cu Marcel Iures in rolul principal care a fost selectionat la Oscar-ul acordat in 2002pentru anul trecut stii ceva ?Eu m-am ocupat de cazarea si luarea vizelor pentru SUA. Am toate actele.Le pot arata oricui.
Tu stiai ceva de filmuletul asta ?

Amyd
12 Dec 2002, 15:46
N-as vrea sa-mi pierd timpul inutil, dar daca trebuie neaparat si nu cere eforturi titanice, iti caut si firma care l-a distribuit...

Nominalizarile la Oscar sunt povesti de adormit copiii... iar de selectionare a mai fost vorba si cu alte filme de scurt-metraj. Also, despre filmul de care vorbesti n-am auzit (cel putin dupa titlu), dar exact unde a fost selectionat, la "Best Short Film" Oscar 2002 sau la "Student Academy Awards"? E mare diferenta intre cele doua (atat ca modalitate de calificare, cat si ca renume - SAA nu e un premiu Oscar per se).

Iar faptul ca pentru doar 6 copii de distributie s-au zgarcit sa faca doar 1 copie standard pozitiva si apoi sa degradeze calitatea inutil trecand iarasi prin copiere spune cate ceva despre grija lor pentru publicul spectator (asta evident daca e adevarat ce spui tu - sper sa nu fie).

Salutari,
Andrei

co2
12 Dec 2002, 16:10
Draga Amyd,

Daca poti sa afli , ti-as multumi.
sectiunea OSCAR se cheama SHORT FILMS LIVE ACTION (am actul care a fost depus la Ambasada pentru verificari - pentru vize )
Ref copie standard - au opt copii de tiraj .Oricum cea standard banuiesc ca se va reface din cauza gonflarilor ( vorspan-ul cu aceleasi stock-shot-uri au iesit mai bine la BUD) si a asincroanelor.

ricciotto
12 Dec 2002, 16:56
well... daca asta era bugetul, nu ma mai mir ca marcel iures nu a primit ok-ul agentului sau sa joace rolul principal. abia i-a dat voie la "amen", din cite am inteles, si era totusi un risc mult mai mic, artistic vorbind, sa ii sifoneze noua imagine, chit ca nici onorariul de acolo nu s-a ridicat la noile standarde.

dar mari costuri, totusi, pentru o productie romaneasca. hmm...

co2, faptul ca filmul *acesta* e cerut la tirguri inseamna doar ca subiectul e foarte comercial; banuiesc ca orice film cu dracula va fi invitat la orice tirg. sa vedem cine il cumpara insa. eu, desi nu l-am vazut, ii tin pumnii. m-ar incinta sa il vad in selectia de "horror" al oricarui "blockbuster video", si asta chiar daca ulterior i-ar merge buhul de film prost. si astea au sarmul lor. who cares :smile: ar fi singurul film romanesc din rafturi, pina la urma. something is better than nothing, wth.

amyd, mersi de info (unde le gasesti pe toate? :smile:), ma gindeam eu ca daca va fi fost ceva, tre' sa fi fost vreuna din "superproductiile" noastre istorice (de ce tot pun ghilimele, chiar cred ca e apt termenul...)

ricciotto

crydead
13 Dec 2002, 09:59
[/quote]
1.Din 450mii vreo 80 mii am inteles ca s-au dus pe pelicula si lab, vreo 50 mii pe partea de scenografie, vreo 45 mii pe scenariu ( romanii + americanul )?

45.000$ scenariul??? Adica 10% din bugetul total? Nicaieri nu se plateste atat, de obicei se da 3-5% din buget!

co2
13 Dec 2002, 20:55
On 2002-12-13 10:59, crydead wrote:

45.000$ scenariul??? Adica 10% din bugetul total? Nicaieri nu se plateste atat, de obicei se da 3-5% din buget!

Mai , da' tu stii cati au fost trecuti la scenariu sau vorbesti din scripte ?

ricciotto
13 Dec 2002, 21:47
pacat ca nici unul dintre scenaristii aceia nu a fost in stare sa scrie un outline mai clar pentru prezentarea filmului pe internet. sper ca macar in celelalte materiale promotionale sa se fi descurcat mai bine. probabil ca da, altminteri nu cred ca ar fi avut vreunul dintre organizatorii tirgurilor la care a fost invitat filmul rabdarea sa treaca de primele rinduri din textul sub orice standard existent pe site.

bonne chance encore,

ricciotto

Amyd
13 Dec 2002, 22:31
co2, deci scurt metrajul despre care vorbesti chiar a fost in selectia oficiala la Oscar 2002. Very well - criteriile de calificare sunt sau un premiu la un festival international acreditat pe langa Academie, fie lansarea pe ecranele americane in cadrul perioadei mentionate. Sincer sa fiu, n-am gasit nici o informatie despre "I hope...". Nu ne spui si noua mai multe despre el? Regizor, etc.?

Este normal ca uprezzingul sa iasa mai bine la MFL, pentru ca la Kodak Romania in primul rand nu se face in tara si in al doilea rand, nici nu pot sa zic ca exista un mare entuziasm pentru a servi clientul, spre deosebire de unguri. Daca intrebau si ei in stanga si in dreapta inainte sa mearga la Kodak, ar fi economisit un ban...

Ce se mai aude cu membrul din echipa care sa ne explice ce si cum? Panucci ne-a parasit subit, desi el chiar era unul dintre acei membrii... a venit, a injurat, a plecat.

Poate ca tot el a scris si sinopsisul de pe site, though. Stilul e asemanator: "Because we are romanians our Dracula is the positive character although he is immortal and . he, probably, lives among us.". :grin:

Exact despre cheltuieli de genul $45k per scenariu vorbeam. Nu spun ca nu se intampla si la case mai mari ca scenariile sa fie rescrise, dar... nu e nevoie de o cohorta de oameni pentru asta sau de 10% din bugetul total. Mai ales ca rezultatul e sub-standard.

$80k raw stock + lab este iarasi exagerat, doar daca nu a avut un shooting ratio de megaloman (sau daca ai inclus totul acolo, de la uprezzing la mastering de sunet, transpuneri si duplicare in tirajul mentionat mai sus - poate doar asa sa mai vina de p'acasa). $90k actori + echipa... hmmm, cat la actori si cat la echipa? Pentru ca figuratie, electricieni, masinisti, s.a.m.d. sunt foarte ieftini in Romania.

In plus, adunand toate astea ies pe la $265k, adica $180-200k = deplasari + diurne + inchirieri echipamente? Cine a facut budgeting la filmul asta? :grin:

Salutari,
Andrei

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Amyd pe 2002-12-13 23:31 ]</font>

ricutza
13 Dec 2002, 23:59
de ce nu stia nimeni despre filmul lui Marcel Iures care a fost nominalizat la Oscar? ce conteaza ca era doar scurt-metraj? mie nu-mi vine sa cred!in orice alta tara normala s-ar fi promovat atata chestia asta...poate imi explica si mie cineva rationamentul celor care iau astfel de decizii...

(stiu ca probabil ca nu va intereseaza dar pentru mine este un eveniment important...acesta a fost al 500-lea mesaj al meu!)

ricciotto
14 Dec 2002, 02:32
mihai mihalache, autorul documentarului "i hope" ar putea fi contactat sa le faca niste copy pentru "vlad", de ce nu... it's a long shot, ca nu pare sa se fi mai intors de la acele awards, si bine a facut daca asa a fost, that's the spirit :smile: sper ca urmatoarea nominalizare la oscar sa fie cistigatoare. si sa fie pentru un lung metraj, ce atita :wink:

oricum, induiosatoare autobiografia lui din imdb (http://us.imdb.com/Bio?Mihalache,%20Mihai), cu unele inutile precizari, si citeva MAJORE aspecte omise (ca de exemplu, care au fost acele international awards) dar e tinar, are timp sa isi simplifice stilul, si e in america, unde a invatat repede the fine art of bs and self-promotion, e chestie de supravietuire, bravo, mihai! am deviat way off topic, dar ma rog, entuziasmul :smile:

cum spuneam, fascinant thread. dar de ce e implicat marcel iures in tot ce trece dincolo de granitele romanesti in materie de film? sau pardon, in tot ce trece oceanul... aia e marea si adevarata bariera intre succes si ratare in cinema, spuneti ce vreti, dar chiar cred asta. un film de "succes" fara ecou american suna iremediabil a gol. si cinstit este astfel, caci americanii reprezinta cel mai pretentios si mai afurisit public. nu zic ca reactioneaza doar la arta adevarata (departe de :wink:), dar it takes at least seamless skill to get through to them.

ricciotto

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: ricciotto pe 2002-12-14 03:45 ]</font>

Amyd
14 Dec 2002, 12:18
Ummm... din cate am inteles eu, e vorba de un short de fictiune, nu de un documentar si ca a fost selectat, nu nominalizat. AFAIK, sunt selectate cateva sute de scurt-metraje in fiecare an.

Eu sunt in continuare foarte curios cum s-a calificat pentru selectie, pentru ca din cate inteleg nu a fost lansat in US si nici nu am reusit sa gasesc ce premii a castigat la festivaluri acreditate (doar o vaga mentiune despre festivalul de la Zurich). Poate ne lamureste co2.

Insa ce mi-a placut din auto-biografie:

"His Jewish grandfather has to change his name from Aaron Silverberg to Alexandru Mihalache because of the communist régime. Mihai still signs his scripts and novels as Silverberg in memory of his grandfather."

Poate de aceea a ajuns in LA? :grin:

Salutari,
Andrei

ricciotto
14 Dec 2002, 15:30
:smile:

eu continui sa cred ca trambulina spre hollywood se numeste marcel, si ca la ora asta toti scenaristii romani ar trebui sa ii scrie roluri. ceea ce probabil a fost si cazul lui "vlad nemuritorul", doar ca nu a fost sa fie... destul de bun scenariul. altminteri, toata lumea ar fi avut de cistigat: rolul era ideal, subiectul idem, si daca "vlad" era un blockbuster, marcel devenea celebru cu adevarat, si aveam si noi un film comercial de-a binelea.

mihai ar trebui sa go all the way si sa isi schimbe numele, it can't hurt and it's rightfully his. chiar ar fi o datorie sa indrepte lucrurile, not to mention ca in hollywood, macar ca l-ar pronunta lumea mai usor si l-ar tine minte mai bine si tot ar fi ceva. si da, da, ar parea mai de-al casei :smile:

ricciotto

ricutza
14 Dec 2002, 23:22
si mie mi se pare ca Marcel Iures nu este suficient de folosit de regizorii romani...eu i-as face un film special...oricum m-as lupta mult ca sa apara in el!
am citit si eu ce s-a scris despre scurtmetrajul respectiv...mi se pare foarte interesant desi regizorul parecam dubios...
as vrea sa-l vad foarte tare!din nou sunt intrigarta cum de noi nu stiam nimic despre asta.
cine a scris toate datele alea despre mihai cum-il-cheama pe imdb?exista oameni care se ocupa de chestia asta...sau informatiile vin tot de la useri?

ricciotto
15 Dec 2002, 01:32
ricutza,

in imdb scrie cine vrea, cine are vreun interes sa isi faca publicitate, cine isi permite (e cu plata fiecare fotografie.) e o baza de date extrem de bine cotata si cautata, asa ca totul se plateste, dar merita. evident ca numai mihai putea sa scrie chestiile acelea, nu e inca suficient de celebru sa ii alerge tertii pe urme si sa descopere atita lux de amanunte despre zbuciumatu-i destin. dar de ce zici ca e dubios? a facut ce era de facut si acum este unul dintre multii nebuni de acolo; poate serveste la un bar ziua si scrie noaptea, ori viceversa, dar are omul un vis si merge pina la capat. jos palaria, daca il tine talentul sa izbindeasca, mai stii ca nu o fi vreun tarantino? pina nu vedem ce poate, nu sarim la concluzii. si daca este vreun mare talent, pacat doar ca nu si-l poate revendica scoala romaneasca de film...

altminteri, felicitari pentru entuziasmul tau si cele 500 de mesaje cu care ai animat forumul acesta :smile:

ricciotto

ricutza
15 Dec 2002, 15:49
aveam eu o banuiala ca asa se intampla la imdb...dar am vazut si cat de bine e apreciat filmul:9 stele si m-am gandit ca poate cine stie...
despre regizor am zis ca e dubios pentru ca nu se stie nimic despre el desi a ajuns asa de departe...a aparut asa din senin...normal ca ar trebui apreciat pentru ca a juns atat de departe...in general si eu pledez pentru ideea visului care trebuie implinit cu orice pret si nu pot sa nu-l admir pentru ca a facut chestia asta!

multumesc pentru mesaj!

calexandru
16 Dec 2002, 10:41
Salut,

Cand am lansat forumul nu m-am gandit ca o sa gasesc aici atatia prieteni ai filmului.Pe deasupra va mai si pricepeti.Eu sunt doar un spectator si atat.
Oricum am vazut ca vorbiti foarte mult despre Iures.Si mie imi place si mi-a placut mult in Hart's War unde,dupa parerea mea,a fost cu 10 clase peste Bruce Willis(pe care de asemenea il admir).
Insa Dinica va place?Mie mi-a placut mult de tot in Filantropica.Cred ca peste ani filmul o sa ramana de referinta.

Cat despre Vlad Nemuritorul,asa cum spunea si Amyd intr-un mesaj anterior,au incercat,n-au incercat,au fost rau sau bine intentionati...cert este ca filmul e slab si mie imi pare rau si acum ca am fost
Am vazut a doua zi Ice Age si m-am gandit ca mai bine il vedeam pe asta de 2 ori decat Vlad...

See u

io
16 Dec 2002, 13:27
Io, sunt producator al aceste "mari porcarii" adica al filmului Vlad. Ma numesc Cornelia Palos si tare mult as vrea sa-mi puneti intrebari despre " VLAD...". Poate in felul asta ne vom lamuri cu totii asupra a ceea ce a insemnat aceasta productie.
Cornelia

io
16 Dec 2002, 17:20
On 2002-12-12 17:56, ricciotto wrote:
well... daca asta era bugetul, nu ma mai mir ca marcel iures nu a primit ok-ul agentului sau sa joace rolul principal. "

Nu a fost vorba de asa ceva. Marcel in perioada respectiva a filmat in Italia un serial.Initial el trebuia sa fie Vlad , iar Vambery trebuia sa fie Marius.Apoi am planificat filmarile in pauzele lui - el urma sa fie Vambery , iar Marius - Vlad.Ne-am dat seama ca nu vom putea si ar fi fost obositor si pentru Marcel si am renuntat.Marcel ne este foarte bun prieten si faptul ca l-a dublat pe Marius spune ceva.Daca i s-ar fi parut si lui o porcarie nu ne-ar mai fi ajutat.De altfel pe Marius si pe Adi Pintea el i-a adus la film.

Cornelia

io
16 Dec 2002, 17:23
On 2002-12-13 10:59, crydead wrote:

Vrei sa stii mai exact ?
Americanul 25.000 usd , iar romanii impreuna 15.000 usd .
Cornelia

Pavel
16 Dec 2002, 17:23
CO2 wrote on 2002-12-12 15:09:

Daca nu ar fi fost facut de romani as fi zis ca e un film mediocru...

Rezulta ca la romani mediocritatea e semn al excelentei...

subconcluzie 1: prostii nostri sunt mai destepti decat prostii lor

comentariu 1: probabil citatul e dintr-o serie de eseuri "A fi roman ca scuza"

Fara alte comentarii...

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Pavel pe 2002-12-16 18:28 ]</font>

io
16 Dec 2002, 17:24
On 2002-12-13 22:47, ricciotto wrote:
pacat ca nici unul dintre scenaristii aceia nu a fost in stare sa scrie un outline mai clar pentru prezentarea filmului pe internet.

La care te referi ? Cel de pe site-ul filmului sau de pe acest site ?
Cornelia

io
16 Dec 2002, 17:29
On 2002-12-14 00:59, ricutza wrote:
de ce nu stia nimeni despre filmul lui Marcel Iures care a fost nominalizat la Oscar? ce conteaza ca era doar scurt-metraj? mie nu-mi vine sa cred!in orice alta tara normala s-ar fi promovat atata chestia asta...poate imi explica si mie cineva rationamentul celor care iau astfel de decizii...

(

Oficialitatile au spus ca s-au falsificat actele ( care au trecut prin Ambasada SUA dupa 11 sept , iti dai seama ce verificate au fost ).
Cornelia

calexandru
16 Dec 2002, 19:17
Salut,

io,as vrea sa te intreb:tu esti multumita de rezultat?('Vlad...')

Multumesc

Amyd
16 Dec 2002, 20:48
Felicitari pentru curajul de a intra in gura lupilor. :grin:

Intrebarile mele (pe langa cea mai importanta, pe care a intrebat-o deja calexandru) sunt:

- de ce atati scenaristi?

- e corect breakdown-ul de buget prezentat de co2? Cate zile de filmare au fost ca sa justifice un cost de inchiriere de aparatura/deplasari/etc. asa de mare?

- de unde ati cumparat stock footage-ul de care am discutat? Am ghicit corect cu Getty Images?

Cred ca ricciotto se referea la "sinopsisul" de pe site-ul oficial.

Si pentru ca tot am vorbit despre "I hope...", inteleg ca a fost produs tot de dumneavoastra. De ce atata tacere in jurul lui? Era de ajuns un comunicat de presa care sa fie preluat ca sa auzim si noi de el. Sau un site. Or something. Macar acum putem sa stim ce premii a castigat pentru a se califica la selectia la Oscar?

Multumiri anticipate,
Andrei

ricciotto
17 Dec 2002, 02:35
multe multumiri pentru lamuriri, cornelia...

da, ma refeream la sinopsis-ul/prezentarea de pe situl filmului, nu cea de aici (unde nici nu stiam ca ar fi vreuna.) este inutil de lunga si contorsionata, si cred ca ar trebui editata serios.

daca nu iti este peste mina sa dezvalui citeva detalii despre etapele scrierii scenariului. personal, m-ar interesa the behind the scenes part: cine a venit cu ideea, cine a facut primul draft, cine a adus imbunatatiri, la ce punct a intervenit ted nicolaou... abia acum am citit creditele si mi-am dat seama ca era implicat omul cu "subspecies", etc. si, daca ted (http://us.imdb.com/Name?Nicolaou,%20Ted) a scris cumva un logline, am fi curiosi sa il citim si noi.

well, deci poate vom avea un film in "blockbuster video" :smile: hip, hip!

si, daca ai pastrat legatura, poate il convingi si pe mihai mihalache sa viziteze forumul si sa deschida un thread despre experientele lui la hollywood, ar putea fi util pentru toti viitorii nostri filmmakers. ma rog, daca e genul care impartaseste usor.

succes!

ricciotto

ricciotto
17 Dec 2002, 02:43
funny, poate totusi reusim sa il luam pe "plan 9 from outer space", dupa parerea (http://us.imdb.com/Title?0290912) unuia dintre primii americani care au vizionat filmul.

inca o intrebare: care a fost piata pentru care s-a intentionat filmul? target audience/markets?

ricciotto

Amyd
17 Dec 2002, 09:31
I dunno, americanul acela cu adresa de email k.ro sounds a bit fishy to me. Nu cred ca au apucat multi americani sa vada filmul, daca de-abia a inceput sa faca turnee pe la targuri.

Dar macar tipul are o parere coerenta. :cool:

Salutari,
Andrei

ricutza
17 Dec 2002, 11:55
ok...am inteles motivele pentru care "I hope" nu a fost promovat de catre oficialitati...ma rog..."am inteles" e prea mult spus...
dar persoanele care au lucrat la el nu aveau interesul sa-l promoveze?la un film nu se dau bani si pentru asa ceva?
mi se pare ca macar pe internet se putea scrie ceva ca sa nu mai vorbesc ca se putea porni un scandal mare cu presa si televiziune...totusi, mie nu mi se pare normal sa nu ne promovam valorile...si nu cred ca putem spune ca in fiecare an avem filme selectionate pentru Oscar si nu e deloc un eveniment.
probabil ca sunt putin cam idealista si lucrurile merg foarte diferit decat ar trebui...dar daca nimeni nu zice nimic nici nu cred ca se vor schimba vreodata,

ricciotto
17 Dec 2002, 13:58
right on, amyd, e roman tipul si nu face un secret din asta, dar cu 144 de reviews in imdb, era usor sa ti-l inchipui misionar plictisit in brasov :smile: oricum, l-am invitat pe forumul asta, poate apare, daca nu e deja printre noi.

90% sanse ca nu a vazut "plan 9", asa ca yet another dream down the drain pentru noi, ahtiatii de recorduri :wink:

ricciotto

io
17 Dec 2002, 16:55
Ma bucur tare mult ca vreti sa "vorbim" ! Si ma bucur ca numai sunt inamicul public numarul 1 ( ca asa am avut senzatia ).Imi cer scuze ca n-am putut intra pana acum.!Sper ca nu e tarziu.
Voi raspunde pe rand la toate intrebarile. E mai usor asa.
1.Ptr. calexandru
Sincer ? Nu prea , dar depinde la ce te-ai referit: la rezultat sau la ecouri ? Fara sa incerc a ma disculpa , dar iti voi scrie cum s-a facut filmul.
Filmarile in 1999 - nici pe departe nu au iesit cum am vrut noi si mai ales cum a vrut Adrian ( sa-i zicem regizor , desi tu l-ai infierat foarte tare ).Era primul nostru film, noi veneam din afara lumii si am avut senzatia ca toti si-au dorit sa bifeze filmul. De atunci am mai facut inca doua filme ( ultimul este in post-productie si este o co-productie cu fonduri Eurimages)si doua scurt metraje ( unul din ele fiind " I hope..." facut cu banii nostri ).Acum stiu cum trebuia sa ma iau de toti !Vreau sa spun ca vis-a-vis de nestiinta romaneasca de a face un film de genul asta cinstit iti spun ca sunt multumita. E un inceput! exista fundatia , apoi putem cladi.Chiar vorbeam astazi cu Bogdan Uritescu apropos de filme de actiune. Daca il stiam in 1999 probabil ca altfel ar fi fost Oricum , in 2000 am refilmat o sptamana din cauza unor lupte ( ce puteam reface din ele !)
Daca ma refer la ecouri - sunt si mai multumita ! Chiar si discutiile care au fost aici spun multe.Nu mi-e frica de comentarii negative. Important este sa putem discuta si sa inteleaga toata lumea ca e usor sa vorbesti , mai greu e sa faci ( exact asa s-a intamplat cu efectele , pirotehnia si multe altele ).Sa stii ca nu din nestiinta am fost pacaliti de unii , ci din prea mult bun simt ( pe care recunosc ca acum nu-l mai am ). Ecourile internationale sunt si mai bune ! Vreau sa spun ca filmul este vandut la HBO din faza de filmare ( aia proasta din 1999 ) pe o suma mult mai mare decat orice film romanesc de pana acum .
Fiind multi bani de ai nostri nu ma poate acuza nimeni ca am pacalit !Pot fii acuzata ca mi-am pierdut banii ?! Vom vedea. Este inca o provocare pentru mine.Sa vand ceva ce tu zici ca e foarte prost , iar eu nu sunt de aceeasi parere( si multi altii ).As avea inca multe sa-ti spun , dar nu vreau sa te plictisesc.
Cornelia

calexandru
17 Dec 2002, 18:24
salut,

ma refeream la rezultatul efectiv,la ceea ce a iesit
de ce?pentru ca ecouri exista si la lucrurile mai putin reusite(macar putina critica sau chiar revolta-in cazul meu)
asa ca...

io
17 Dec 2002, 19:18
PTR. AMYD

1.Multumesc. Sa stii ca trebuie sa ai curaj !
2.Noi am cumparat un scenariu scris de Nicu Covaci , Radu Aneste Petrescu si Ioan Carmazan. Trebuia sa fie o co-productie cu Castel Film-ul si cu americanii. Conditia a fost sa faca Ted adaptarea .Tot Vlad a fixat si pretul( care urma sa fie platit de noi ).Concursul asa l-am castigat - cu scrisoare ferma de intentie din parte lui Vlad. Pentru ca prin telefoane si e-mail-uri era greu , i-am platit lui Ted transportul si cazarea aici ca sa scrie ( pentru ca primul draft nu ne-a placut , a facut Adrian un alt outline acceptat si de Vlad si care trebuia dezvoltat + puse dialogurile de catre Ted ). Am fost trimisi de Vlad si la MIFED pentru a ne intalni cu Peter Locke .Lui i-am dat noi cele doua scenarii.Dupa ce ne-am achitat de sarcina de curierat ( noi eram in pre-productie )si te rog sa aproximezi costurile , Vlad ne-a cerut 1 milion de dolari casa faca filmul.Si uite asa s-a facut " Printul Intunericului" la Castel Film de catre KuschnerLocke.E adevarat ca dupa multe amenintari au schimbat scenariul si am fost nevoiti sa acceptam ultimul draft (care mai pastreaza elemente din povestea noastra - ex. povestea cu bisericaa ). Iti dai seama ca scenariile au fost inscrise in Germania ,SUA,Romania dar costa enorm sa facu un asemenea proces.Si asa am ajuns sa facem singuri filmul.
2 Breakdown-ul de buget dat de co2 nu este departe de adevar. La ce a scris el ( e adevarat ca este prieten cu cineva de la contab. de la noi si prin agentia lui am facut si deplasarile si cazarile )pot adauga tot cu aprox 30.000 usd platiti pentru montaj si coloana sonora. Ceea ce se vede si se aude acum este complet refacut ( deci alti bani ). Nu vreau sa va arat ce am primit de la acea firma ! Bete in roata cand am facut un pic de scandal ? Da . Nu am mai primit banda ghid pe motiv ca s-a pierdut ?!.
Stii cum aceeasi firma a facut PS-ul pentru cazatura calului in apa ? Cu manuta prin lighean ! De atunci am ramas proverbiala printre cei de la firma cand am spus ca daca imi aruncam copilul cel mic ( care avea 6 ani pe atunci) in cada de baie obtineam un mai bun efect! Dar asta e.
3.Stock-shot-urile sunt luate de la THE IMAGE BANK .Am platit PE BUNE 9000 de euro.
Gonflarile la Viena prin Kodak - a vazut toata lumea cum au iesit , desi sursa era impecabila. Aceeasi sursa , trecuta prin calculator ( marita viteza cu 400 %) si retrasa pe un digi a mers la Budapesta ( noi am lucrat acolo " I hope " deci ii stiam , dar luind pachetul ca atare de la Kodak n-am avut ce face ), iar aceleasi imagini bagate in vorspan arata de mii si mii de ori mai bine.
E adevarat ca nu am avut bani sa facem scanare frame by frame. Dar cine are ?Oricum este prima oara cand in Romania se folosesc asemenea imagini si Viena a stiut sa le strice.Oricum dupa Sarbatori am anuntat Kodak-ul de razboiul care va incepe.
4.Nu a fost tacere in jurul filmuletului.Noi am facut destula galagie , dar n-a interesat pe nimeni.Probabil ca nimeni nu a crezut.Si ca sa fiu sincera - am mers amandoi ca sa depunem filmul la AMPAS.Aproape nici noua nu ne venea sa credem. Iti poti inchipui ce am simtit cand la AMPAS ne-au bagat in sala in care se fac vizionarile ? Statueta OSCAR , plusul rosu ... superb. Iar Kodak Theatre !!!Vise .Eu sunt convinsa ca daca ne bucuram de un lobby - poate ...
In timp ce cei de aici ne-au acuzat ca am falsificat actele , americanii la Ambasada ne-au cerut autografe - si nu exagerez cu nimic. De Ziua Nationala a Romaniei , am proiectat filmuletul in conditii groaznice in sala unde erau romani si oficialitati americane locale. A fost momentul nostru de glorie. Mai mult s-a scris in presa romaneasca de acolo decat in cea de aici. Dar asta e! Imi aduc aminte ca dl. Eugen Serbanescu - consul al Romaniei la Los Angeles m-a intrebat de ce nu afost informat. Eu i-am raspuns - intrebati Min. de Externe ca tare m-am rugat ptr. un lobby.
Filmuletul nu a avut premii pentru ca s-a terminat tarziu. In schimb a rulat acolo si chiar a avut succes si s-a scris bine.Iti dai seama cand am primit hartiile oficiale.
Site ? Gandeste-te ca am facut filmuletul pe banii nostri + deplasare trei oameni.Oricum actorii au fost senzationali - cand au vazut atata nebunie au jucat gratis.E ceva extraordinar. Marcel Iures ne este foarte bun prieten. Faptul ca nu a putut sa joace in Vlad ... nu este din cauza faptului ca nu i-a placut textul sau nu aveam bani pentru el ci pur si simplu ca nu putea .Filma in Italia atunci. Oricum l-a dublat pe Marius.
5.Sunt de acord cu americanul-roman. pentru mine conteaza americanul distribuitor care a vazut filmul la Scala ( stim cu totii ce sunet e acolo ) si il vrea.
Sa-ti mai spun de ce inseamna sa intri intr-o lume absolut ciudata ? O persoana de la CNC , cu o zi inainte de premiera a dat afisele jos de la Scala; in primul week-end filmul n-a rulat in ziua de vineri la Timisoara si Cluj. Noroc ca ne-am dus ca sa ne vada ca existam.
Eu zic ca fundatia exista. Trebuie sa incepem sa cladim si un altfel de casa , cu alt design!
Daca mai vrei sa stii ceva , iti stau la dispozitie.
Cornelia

io
17 Dec 2002, 19:29
Ricciotto si ricutza cred ca nu va suparati ca voi intra maine sa va raspund si voua , trebuie sa plec ca am un copil bolnav acasa si din pacate cablul e cazut acasa ca intram de acolo.
Am multe de spus si chiar ma bucur ca pot sa-mi descarc sufletul.Nu ma deranjeaza critica atata timp cat este facuta in cunostiinta de cauza.E usor sa vorbesti , mai greu e sa faci ( asa ni s-a intamplat si la cascade , efecte , pirotehnie ...).
Apropos de buget - ca sa nu uit ptr.AMYD si cred ca si pentru voi - in buget mai calculati cca 15.000 usd pentru cascadorii din prima filmare , ca sa zic asa - aproape tot ce s-a facut a cazut( ca arata ...) , si am refilmat in 2000 inca o saptamana cu un alt cascador coordonator.Vorbeam cu Bogdan Uritescu azi ca daca l-am fi cunoscut atunci , poate altfel era.
" Vlad" a fost primul nostru film. De atunci am mai facut doua lung metraje ( al doilea este in postprod) si doua scurt metraje.De la primul film si pana acum am invatat ca in lumea asta nu trebuie sa ai bun simt.In 1999 am avut prea mult si ca urmare unii care au lucrat la film , au vrut sa bifeze inca un film in dreptul lor. Atat si nimic altceva.Asa nu se poate face film de calitate.

Bye, bye la toti. Vorbim maine.
Cornelia

io
17 Dec 2002, 19:31
On 2002-12-17 19:24, calexandru wrote:
salut,

de ce?pentru ca ecouri exista si la lucrurile mai putin reusite(macar putina critica sau chiar revolta-in cazul meu)
asa ca...

Asta este si motivul pentru care am vrut sa vorbesc cu voi.As vrea sa te intreb si eu ceva - dar o las pe maine.
Cornelia

Amyd
17 Dec 2002, 22:40
Firma respectiva de sunet care v-a facut probleme e celebra Total Professional Records srl a si mai celebrului domn Orasanu? No wonder. :cool:

Deci am ghicit corect ca imaginile provin de la Getty (Imagebank fiind o colectie adminstrata de ei). 9000 de Euro e destul de OK, daca ati negociat pe baza rights-managed si ati obtinut drepturi de distributie globala in cinema fara alte costuri. Mai intrebati si voi inainte sa va aruncati cu transferul pe film, existau solutii foarte ieftine pentru blow-up digital inainte de a pleca imaginile la Kodak->Viena, care ar fi prevenit orice fel de probleme de procesare proasta din partea lor.

Cate zile de filmare au fost totusi, in total? Oricum 15k pentru cascadori e foarte mult... trebuia negociat mai "la sange". Ma rog, c'est la vie.

Despre "I hope", trebuie sa recunosc ca am ramas un pic confuz in urma explicatiei tale. Pana la urma a fost selectat de Academie, sau numai l-ati adus pentru vizionare preliminara? Si daca da, cum de s-a calificat, pentru ca regulile teoretic nu ii permiteau.

Salutari,
Andrei

io
18 Dec 2002, 12:05
Draga Amyd ,

Ai avut dreptate in legatura cu firma Total...
Am zis ca lucram cu profesionisti , dar mai bine cu "amatori" ca noi ( cum am fost acuzati aici ) pentru ca mai mult de cat am reparat nu se mai putea face nimic.Ted s-a ingrozit cand a vazut primul montaj. Iar americanii lui au zis ca asa o coloana proasta nu au auzit de cand fac ei filme.
N-as vrea sa interpretezi gresit , dar filmul asa cum este acum a fost vazut de doi dintre editorii de la Cold Mountain. Au si venit la premiera toti care erau la Kodak Lab de la filmul in cauza. sa stii ca le-a placut montajul si coloana. Printre ei era si unul din editorii care a lucrat la " Dracula " al lui Coppola. Si ei au comentat pe marginea transpunerilor facute la Viena(au vazut inainte caseta venita de la nemti pentru ca li s-a parut ideea deosebita ca folosim asa ceva si au vrut sa vada ce am ales si unde vor fi puse ).
La fel s-a intamplat cu cascadorii.Apropos de cum de intelegi cu strainii - clar de la inceput - si cum incerci la noi sa fii cu un pas inaintea altora la smecherii , pentru ca una discuti si alta se intampla. Nu pot sa spun cum trebuiau sa fie luptele astea -dupa cum discutasem in per. de pregatire !!! Daca ii dai in judecata nu obtii nimic. Razvan Puiu a incercat la refilmari sa repare tot ce se putea repara.

Da , The Image Bank Film este firma din Germania. Pretul e bun si avem toate drepturile.

Zile de filmare 38 + 7=45.

In legatura cu " I hope..." - s-a calificat in urma lansarii filmuletului in cinematograf la ei. Altfel trebuia sa ai premiu la un festival agreat de ei ( ceea ce n-am avut din multe motive , chiar si lipsa ajutorului ). Sa-ti zic ce bafta a avut scurt metrajul care mi se pare ca a si castigat. Scurt metraj polonez , care ajutat fiind de Vajda a fost bagat la Festivalul de la New York ( ultimul la care puteai trimite inainte de Oscar ) dupa ce se terminase perioada de inscriere , a castigat , a ajuns la Oscar direct si a castigat si acolo.Noi avem vreu Vajda ?
dar revin la al nostru. Deci s-a calificat , am plecat noi acolo am luat filmul din cinematograf si l-am depus la AMPAS ( repet ca nu ne venea sa credem si ne-am dus ca sa vedem cu ochii nostri unde il lasam - asta in nov). In sala de care ti-am povestit a fost vizionat in decembrie si selectionat.Regula e urmatoarea : daca nu e selectionat ti-l trimit in ianuarie. Iti dai seama ca am stat cu sufletul la gura , pana ne-a venit confirmarea de selectie. E , daca aveam bani sa mai stam si sa cheltuim cu cativa membrii , poate ahungeam in nominalizari.Stii cum e acolo - poti sa mai trimiti filmul separat la cativa membrii , sa faci lobby , sa te intalnesti cu ei la o cafea , suc ( n-ai voie sa le dai bauturi alcoolice si mancare )!!!
Da , de unde atatia bani.De la AMPAS stiu ca e primul film romanesc care a ajuns acolo in faza respectiva. La " cel mai bun film strain " stii ca trimite tara respectiva un film spre vizionare si comisia de vizionare spune da (intri in selectie ) sau nu.
Poti sa-mi spui cu ce te ocupi tu ? Esti in domeniu sau stii toate astea doar din pura pasiune ?

Cornelia

christi
18 Dec 2002, 12:25
Americanul ala sint yo :smile:

ricciotto
18 Dec 2002, 12:52
christi: aha, deci erai veteran si aici :smile: bravo pentru contributiile din imdb!

cornelia: esti cool de tot, multumesc inca o data pentru lamuriri si bafta in proiectele urmatoare! tot nu ne-ai spus cum o duce mihai in los angeles, dar nu e bai, era o pura curiozitate. de altminteri, nu prea am indoieli ca se descurca bine. din scurtele dar eficientele mele incursiuni, hollywood-ul e un loc minunat, deschis, si e usor sa iti faci prieteni in lumea filmului. e plin de semicelebritati si producatori living on a shoestring, abia asteptind their big break, nu mi s-a parut deloc o mare problema sa reusesti, odata ce ai o idee buna de oferit, corect impachetata si de descurci la schmoozing. cartea exotismului (originea romana) ajuta si ea, nu e un handicap. ma refer bineinteles la cariera de scenarist/producator/hai regizor, ca presupun ca a reusi ca actor trebuie sa fie mult mai complicat.

ricciotto

io
18 Dec 2002, 12:57
PTR. RICUTZA

Imi place ca esti idealista. Si eu am fost si inca mai sunt asa.Dar nu e bine , pentru ca nu rezolvi nimic in tara asta.Sa stii ca am incercat o conferinta de presa cand ne-am intors din Los Angeles. Am vrut sa aratam toate hartiile , sa le pun caseta de la Ziua Nat. a Romaniei , cu oficialitatile americane care comentau ca se bucura ca ne cunosc , pentru ca au auzit ca exista un filmulet romanesc cu sanse. Crezi ca fost cineva interesat ? Nu. Au sunat cativa la CNC si li s-a spus ca nu exista nici un film in situatia asta. Stii de ce ? Pentru ca ei cunosc doar regulamentul aferent categ " cel mai bun film strain " - adica AMPAS invita tara sa trimita un film. E , la alte categorii te poti duce de capul tau. Am vazut un scurt metraj englezesc care a costat 1 milion de dolari!!! La sfarsit aveau o lista interminabila cu multumiri. Noi la cine sa multumim ? Noua insine.
De la filmul asta ne-am atras multi dusmani.

PT. RICCIOTTO

Misionarul ala plictisit- uita-l ! Cred ca este de al nostru si dupa criticile aduse. Ca american nu poti sa spui ca povestea a naspa , pentru ca e prezent cu caderi in timp, ceea ce la ei e perfect.Eu am banuieli , da' nu conteaza.
La Zilele Castelului Bran , la inceputul lui nov, in conditii de ploaie si DV am prezentat un montaj scurt , vorspan-ul si clipul muzical. E acolo au fost turisti americani , care ne cautau prin multime pe urma sa le spuna ca le-a placut , sa afle mai multe de film , chiar sa se ofere sa ne ajute.Acum de ex. trimitem casete intr-o fercire.
Poate ai dreptate cu site-ul. Vrei sa stii ceva - am intrat intr-o mica pauza.Adevarul ca si site-ul l-am facut in trei zile ! Eu stiu ca am dat synopsis-ul lui Ted. Dar promit ca fac toate verificarile , daca tu spui ca nu suna prea bine.
Noi am cumparat un scenariu scris de Nicu Covaci, Radu Aneste Petrescu si Ioan Carmazan.Apoi rescrierea sau adaptarea a fost facuta de Ted Nicolaou. N-as vrea sa ma repet dar cred ca povestea i-am scris-o lui Amyd. Chestia cu Castel Film , cu suma platita lui Ted , imbunatatirile.
Noi numai suntem in legatura cu Mihai pentru ca din pacate n-are pic de caracter.E foarte talentat dar atat. Multe minciuni care ne-au scarbit. Eu stiu ca l-am ajutat mult - cu filmul si transportul lui pana in SUA.Iar acum citesc ca filmul a costat doar 500 usd! Mai mult ca bunicul lui avea nume... minciuni, minciuni, minciuni.

Cornelia

crydead
19 Dec 2002, 11:42
Am si eu o intrebare. Filmul, zicea cineva pe aici, a avut buget de 450.000$ din care un sfert provine de la ONC, iar restul de la investitori privati. A existat cumva un studiu de fezabilitate a acestui proiect? Daca ne uitam la incasarile pe care le face filmul, mie imi miroase a spalare de bani.

calexandru
20 Dec 2002, 10:42
Cornelia, sa nu ma uiti cu intrebarea,pls!!!
:grin:

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-12-20 11:43 ]</font>

io
20 Dec 2002, 16:02
On 2002-12-19 12:42, crydead wrote:
Am si eu o intrebare. Filmul, zicea cineva pe aici, a avut buget de 450.000$ din care un sfert provine de la ONC, iar restul de la investitori privati. A existat cumva un studiu de fezabilitate a acestui proiect? Daca ne uitam la incasarile pe care le face filmul, mie imi miroase a spalare de bani.

Da , tu crezi cumva ca filmul poti sa-l compari cu vreun proiect economic care il duci la banca ? Studiu de fezabilitate ?!
Daca eram in SUA unde actorii au box office, biletul de cinema are o valoare ( si nu 20.000 lei sau 15.000 cum e in Romania ) atunci puteam face o evaloare a veniturilor.Te invit pe tine sa faci studiu de fezabilitate in Romania. Tu crezi ca Garcea cu 230.000 spectatori si-a scos banii ? Te inseli.
Si apropos de spalare de bani mi se pare a acuzatie de prost gust ca sa nu spun altfel.Inteleg ca nu ai citit nimic din ce am scris. Daca la noi e spalare de bani cum o fii la Turnul din Pisa sau Binecuvantata fii...
Cornelia Palos

io
20 Dec 2002, 16:09
[quote]
On 2002-12-20 11:42, calexandru wrote:
Cornelia, sa nu ma uiti cu intrebarea,pls!!!
:grin:

Am uitat ! Ce intrbare era ? Scuza-ma dar am atatea pe cap ca uit cateodata si zilele de nastere ale copiilor. !!! Astept sa imi mai scrii intrebarea.
Cornelia

crydead
20 Dec 2002, 16:17
Draga Cornelia Palos,
se pare ca nu cunosti ce inseamna spalare de bani. La filmele pe care le-ai numit poate fi vorba de deturnare de fonduri.
Cand am spus studiu de fezabilitate, ma refeream la o eventuala intelegere (existenta inainte de filmari) cu niste distribuitori (straini).
Mai am o intrebare: cum a reusit regizorul fara scoala de film sa primeasca fonduri de la ONC?

calexandru
21 Dec 2002, 17:43
On 2002-12-17 20:31, io wrote:

On 2002-12-17 19:24, calexandru wrote:
salut,

asa ca...

Asta este si motivul pentru care am vrut sa vorbesc cu voi.As vrea sa te intreb si eu ceva - dar o las pe maine.
Cornelia

Iti amintesti acum?Tu trebuia sa pui intrebarea,nu eu :grin:

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: calexandru pe 2002-12-21 18:44 ]</font>

calexandru
22 Dec 2002, 10:26
Aseara un prieten a vazut filmul. A fost stupefiat!!!

io
23 Dec 2002, 13:25
On 2002-12-20 17:17, crydead wrote:

Draga Cornelia Palos,
se pare ca nu cunosti ce inseamna spalare de bani. La filmele pe care le-ai numit poate fi vorba de deturnare de fonduri.

Draga CRYDEAD,
Eu stiu ce inseamna spalare de bani.Tocmai de aia am scris ce am scris.Intereseaza-te cum se inchid bugetele.Deturnare de fonduri poate sa fie in situatia in care tot bugetul iti este dat de CNC ( ceea ce nu se intampla ).Asa ca mai studiaza un pic. Esti pe drumul cel bun !

Cand am spus studiu de fezabilitate, ma refeream la o eventuala intelegere (existenta inainte de filmari) cu niste distribuitori (straini).

Stii cum se face chestia asta ? Faci afisul , tragi cateva cadre , faci muzica de generic si ... incerci sa faci o prevanzare! Iti dau o carte de citit. Dupa legea romana trebuie sa faci filmul , asa cum te-ai angajat. Iti urez succes daca vei vrea tu sa faci vreun film.
Mai am o intrebare: cum a reusit regizorul fara scoala de film sa primeasca fonduri de la ONC?

Mai , da Nicolaescu cand a facut primul film l-a intrebat cineva de scoala ? Incep sa cred ca in anumite puncte de vedere era mai bine inainte. Chiar crezi ca diploma conteaza ? Sa fim seriosi !

io
23 Dec 2002, 13:27
On 2002-12-22 11:26, calexandru wrote:
Aseara un prieten a vazut filmul. A fost stupefiat!!!

Unde l-a vazut ?

Cornelia

calexandru
24 Dec 2002, 21:28
Am gresit, nu aseara l-a vazut ci mi-a povestit mie aseara.
Inca nu se face trafic pe DVD cu el :grin:

nolan
04 Jan 2003, 00:19
Buna la toata lumea si un an nou fericit plin de filme bune si succese!

Am fost "avertizat" din Tara de acest site si acest forum. Oameni care stiu ce vor si stiu ce vorbesc (cel putin o mare parte dintre ei)cind vine vorba de filme.

Despre "Vlad..." aici in STATE stiu doar ce mi-a spus Mihai (mihalache) si mai recent ce am aflat de pe acest site.

Vedeti voi aici la Hollywood astia au o vorba " Nu exista publicitate proasta sau rea - EXISTA DOAR PUBLICITATE"

Asa ca draga Cornelia tinete tare ca unde e inima ,pasiune si vointa - lucrurile merg numai spre bine. Iar din cite am imteles de la Mihai tu si sotul tau le aveti din belsug pe toate.

Stii cind o sa ajunga "Vlad..." si in America?!

P.S - despre imdb. Din cite am citit in ultimul mesaj erai indiganata ca in pagina de pe IMDB scrie ca I HOPE a costat 560$!

Cred ca a fost o simpla eroare de citire - Cei 560$ reprezinta bugetul "2wenty9ine" filmulet care a fost facut in 2000.

"At 19 he made his first short film, '2wenty9ine'. The actors and crew were friends and the budget was a mere $560. "

Iti doresc mult succes in proiectele viitoare!

Pentru FORUM :
Ati vazut "PI" a lui Darren Aronofsky?!

Un film superb - filmat in alb negru pe 16 mm cu un buget de numai 60,000$

gyovanna
06 Jan 2003, 16:47
Am si eu o intrebare pentru doamna Cornelia Palos: melodia DRAGOSTEA MEA de pe coloana sonora a filmului Vlad a fost la un moment dat data si pe MTV in special la SELECT dar dupa lansarea filmului melodia parca s-a pierdut ,mai e data in intervalul 1"14-1'30 noaptea pe Atomic.Exista vreo sansa sa apara sountrackul filmului?

io
07 Jan 2003, 17:09
On 2003-01-06 17:47, gyovanna wrote:
Am si eu o intrebare pentru doamna Cornelia Palos: melodia DRAGOSTEA MEA de pe coloana sonora a filmului Vlad a fost la un moment dat data si pe MTV in special la SELECT dar dupa lansarea filmului melodia parca s-a pierdut ,mai e data in intervalul 1"14-1'30 noaptea pe Atomic.Exista vreo sansa sa apara sountrackul filmului?

Da! Chiar acum discutam acest lucru.Noi avem doua versiuni - engleza si romana.Piesa a fost mult timp la MTV , la Prima si am inteles ca si la Radio Contact.
La multi ani si mult noroc in 2003 !
Cornelia

io
07 Jan 2003, 17:22
Pentru Nolan ,

Multumesc pentru urari ! Cred ca nu v-a dura mult pana va ajunge in State , pentru ca de anul trecut am trimis casetele la multi distribuitori pe care ii stiam si deja am intrat in cateva negocieri. Lunile ianuarie si februarie sunt cele mai bune pentru vanzari de filme asa ca tine-ne pumnii. Ma bucur ca Mihai poate vorbi de bine de noi. De la altii am auzit invers. Asta-i viata! Poate ai dreptate , nu am citit cu atentie.

Oricum noi am vrut sa-l ajutam , sper ca si el considera ca am reusit si ii doresc mult succes. Daca il vezi spune-i ca mai existam si, daca crede ca i-am facut bine in putinul timp cat ne-am cunoscut - sa ne caute.

Ai dreptate in legatura cu Hollywood-ul. Dar intr-un fel se discuta acolo si din pacate ( ca in multe alte domenii ) altfel aici. Noi le stim pe toate , dar de facut fac putini , iar acelor care fac ... trebuie sa le dam in cap cat mai bine !!!! Asta a fost si motivul pentru care am vrut sa-l ajutam pe Mihai , cand am vazut ca multi i-au intors spatele .
Chiar vorbeam astazi cu cineva ca de vorbit de rau vorbesc doua categorii de oameni : cei care nu sunt in stare sa faca un lung metraj ( NU E O GLUMA !) si cei care sunt in meserie , nici ei nu ne-au lasat de-a lungul timpului cu gura cascata , dar din invidie vorbesc si ataca. Eu stiu doar ca subiectul filmului " Vlad ... , locurile de filmare , povestea scrisa de un american ( si hai sa fim seriosi - sunte cele mai simple povesti de film si cele mai usor de inteles ) si noutatea ca romanii pot face un film despre Dracula sunt convinsa ca ma vor ajuta sa vand acest film. Si ce inseamna sa fii producator ? Exact asta !
Multumesc inca odata pentru incurajari.
Cornelia Palos

io
07 Jan 2003, 19:21
Ca sa conving pe toata lumea ca eu sunt intr-adevar cea care a produs acest film ( pentru ca am " auzit" ca n-as fi ) vreau sa va spun ca am primit raportarea pentru saptamana 22-29 dec ( care nu a aparut inca pe site-ul asta ) si " Vlad ... este pe locul 11 dupa nr. de spectatori din respectiva saptamana, adica 1854. Fata de alte filme care sunt sustinute de Mall ( pacat ca acolo sunt angajati oameni care sunt manati de interese absolut ciudate ) eu cred ca stam excelent ( la cap. film romanesc !). Chiar am avut un soc sa vad ca tot in aceasta sapt. " Furia " care ruleaza la Mall de trei ori pe zi a facut doar 2800 de spectatori.
Probabil ca maine va apare raportarea si pe acest site si veti vedea si voi.
Oricum " Vlad ... va intra iar in Bucuresti( de trei saptamani el nu ruleaza in Bucuresti!) si sunt convinsa ca va mai merge lume la el.

La multi ani tuturor !
Cornelia

nolan
07 Jan 2003, 19:46
Pentru Cornelia.

Buna Draga Cornelia

Ai perfecta dreptate cu datul in cap la cei care VOR si POT sa faca.

Este surprinzator si debordant de tragic diferenta de aplicare a invidiei in ROmania. Aici invidia este transformata imediat in ambitia de a deveni mai bun decit cel care este "in top" - pe cind la ROMANICA lucrurile stau exact cum spui - hai sa ii dam in cap din frica competitie.

Vezi tu, din punctul meu de vedere adevarata COMPETITIE pentru dobitoci si mediocri este oglinda in care nu vor sa se vada de frica descoperiri de sine - ADICA NULITATE. Si atunci iese pe strada si bate toba de ALA de alA , numai , numai de a lua ochii lumi de la stupiditatea sa.

Este adevar sunt foarte multe tirguri de film internationale acum. Nu iti tin pumnii - se spune ca iti tin NOROCUL -dar ma rog pentru voi.

Despre Mihai.
Exista un fel de Festival in fiecare saptamina pe Sunset. La care participa numai oameni de "profil". Majoritatea tineri regizori, actori ,scenaristi etc - se vorbeste ,se fac placuri dar mai mult de atit se vizioaneaza filmele si se comenteaza reciproc.

Apoi din trei in trei luni se voteaza cel mai bun film, pe diferite categori, in functie de numarul de cerinte de revizoanare a filmului respectiv de catre public. TINTE BINE!
"I HOPE" a fost votat(prin cerinta publicului) de doua ori la rind CEL MAI BUN SCURT METRAJ" . Cererea de vizoanare de catre public a fost de 58 in doar 3 luni. Citeodata se cerea ca filmuletul sa fie proiectat de 2 sau 3 ori in aceasi noapte. EU care nu am nimic deaface cu fimul doar prin simplul fapt ca sunt roman si tot AM FOST FOARTE MINDRU.

Cit despre voi - de ficare data cit era urcat sa vorbesca despre film (Cum si ce) a pomenit de voi si printre altele, mai in gluma mai in serios le spunea ca: Doua lucruri nu s-ar fi intimplat fara cei de la ARTIS : Filmul nu ar fi fost facut, iar voi nu ati fi fost aici sa imi puneti atitea intrebari". Mihai, trebuie sa invete printre altele cum sa faca fata "faimei" pentru ca e foarte timid cind vine vorba de a sta pe scena in fata oamenilor si a vorbi despre el.

Asa ca nu stiu care iti sunt sursele si ce interese au dar stii cum e -lipsa de comunicare duce mereu la o terta parte care "indoaie" adevarul intodeauna.

Placere sa comunic cu tine. Sper sa ne mai "auzim".

Mult succes,
Madalin

crydead
08 Jan 2003, 09:42
[/quote]

Mai , da Nicolaescu cand a facut primul film l-a intrebat cineva de scoala ? Incep sa cred ca in anumite puncte de vedere era mai bine inainte. Chiar crezi ca diploma conteaza ? Sa fim seriosi !

Draga Cornelia,
Primul film facut de Nicolaescu a fost un scurtmetraj experimental (o floare care se deschide, daca nu ma insel) si nu o pelicula de fictiune. Vezi de ce nu v-ar strica deloc niste cursuri de cinema?

io
08 Jan 2003, 15:02
On 2003-01-08 10:42, crydead wrote:

Draga Cornelia,
Primul film facut de Nicolaescu a fost un scurtmetraj experimental (o floare care se deschide, daca nu ma insel) si nu o pelicula de fictiune. Vezi de ce nu v-ar strica deloc niste cursuri de cinema?
[/quote]

Stii ceva nu conteaza daca primul film este scurt sau lung metraj. Dar hai sa fim realisti si sa tragem cateva concluzii la sange :
- a facut un film ( prost , bun - depinde de gustul fiecaruia ).Stii ce-mi spunea un regizor ( adevarat) ieri ? Are studenti care nu sunt in stare sa duca la bun sfarsit un lung metraj .Acest lucru il admira in primul rand la Adrian. De altfel ultimul film la care am lucrat a fost intrerupt la un moment dat de mama regizorului , care a spus ca fiul ei este obosit si trebuie sa stea 3 zile sa se odihneasca. Daca era in State zbura ! Aici a trebuit sa acceptam si sa trag de bani ca sa pot acoperi aceste trei zile. Soferul si electricianul nu stiu multe! Ei stiu ca au un contract si trebuie sa-si ia banii pe orice zi intarziere.
- nu numai ca a facut un film , dar a fost un film foarte greu. Poate din imagini ti-ai dat seama. Glumele proaste care s-au facut aici cum ca lasa aparatul ca sa se ocupe de acte sunt niste copilarii de doi lei.Faptul ca a fost producator nu inseamna ca s-a ocupat de productie ! A stiut in felul asta pana unde sa se intinda , iar banii sa fie folositi bine pentru productie.
- filmul asta are 21.000 de spectatori fata de 5000 " Binecuvantata... " sau 13.000 " Turnul din Pisa ".Aceste filme sunt facute de regizori de renume. La sfarsitul anului " Turnul.. " a rulat la Scala ca film romanesc de succes cu 13.000 de spectatori !Pe vremea aceea aveam 18.000.
- daca te pun fata in fata cu Adrian , cred ca la capitolul cultura cinematografica te ia! Multe persoane au zis asta ( unele dintre ele chiar au legatura cu filmul ).
Stii care a fost vina lui Adrian la filmul asta ? In primul rand a acceptat prea multe compromisuri , pentru ca nu isi permitea sa nu termine filmul; in al doilea rand nu a reusit perfect SA CEARA .El trebuia sa ceara si echipa sa-i ofere. Dar si cei din echipa au gandit atunci cum ganditi voi- asta e regizor ?! E vorba de bunul simt care e interpretat altfel in tara asta.
Inca un lucru - am observat ca la voi toti sunt prosti de fapt.Deci nu cred ca mai are rost sa o lungim !Orice argument v-as aduce, voi ca buni cunoscatori in ale filmului si in ale productiei tot nu ati reveni la sentimente mai bune.Nu e vorba de laude , ci de incurajare pentru niste oameni care au incercat sa faca altceva.Ramaneti cu ce considerati voi ca e bun !
Cornelia

calexandru
08 Jan 2003, 15:08
Cornelia,

Nu crezi ca o mare parte din cei 21000 au fost adusi de mitul Dracula?Incomparabil cu vreun 'Turn din Pisa' sau orice altceva?

io
08 Jan 2003, 15:08
Pentru Madalin ( sau Nolan ),

Mi-ar face placere sa mai discutam. Cere-i lui Mihai adresa noastra de mail.Si , n-ar strica daca i-ai spune si lui sa ne caute. As vrea sa discut cu el mai multe despre " I hope ...".
Iti raman recunoscatoare. Vorbele alea urate le-am auzit tot de la romanii din State. Da' adevarul ca noi romanii RAMANEM adevarati romani peste tot.Ai dreptate , n-ar trebui sa plec urechea. Conteaza ca noi am vrut sa facem filmul lui Mihai , l-am facut si ne-a placut si experienta cu Oscarul.
Cu prietenie,
Cornelia

io
08 Jan 2003, 18:17
On 2003-01-08 16:08, calexandru wrote:
Cornelia,

Nu crezi ca o mare parte din cei 21000 au fost adusi de mitul Dracula?Incomparabil cu vreun 'Turn din Pisa' sau orice altceva?

Cei 21000 au fost adusi de :
- dorinta de a vedea un film
- dorinta de a vedea un film romanesc
- dorinta de a vedea un prim film romanesc despre Dracula
- dorinta de a vedea un altfel de film poate si datorita campaniei facute ). Nici unul dintre voi nu a avut un "Bravo" macar pentru campania avuta care nu se compara cu a altui film romanesc. Pacat ca nu exista si educatia necesara pentru a percepe asa ceva.
Mai vrei ?
Stii care este ideea ? Voi nu ati inteles ca noi am incercat sa iesim din clisee. Nici nu conteaza daca nu am reusit , dupa voi. Conteaza ca am incercat. Cand veti incerca si voi sa aveti alta mentalitate ?
A! Si mai e ceva : am avut noroc de doua orase superbe Cluj si Timisoara , care au stiut sa-si respecte actorii si parte din echipa.Din cauza asta avem 21000. Si trebuie sa mai stii ca pentru noi faptul ca 21000 au venit sa vada ceea ce tu ai numit o porcarie si un atentat la cultura noastra e extraordinar. Nume sonore nu au reusit sa atraga atatia spectatori.Sincera sa fiu ma gandeam ca pentru Adrian Popovici se vor deplasa vreo 3000. Chiar si tu faci parte din acesti 21000. De ce te-ai dus ?
Daca crezi ca au venit pentru tombola te inseli. Cei din tara habar n-au avut de tombola pentru ca firma care a fost angajata sa faca lansarea ( anumite lucruri printre care si anuntul tombolei ) s-a comportat asa cum este normal pe plaiurile mioritice - adica a luat banii dar nu si-a facut treaba !
Cornelia

Amyd
08 Jan 2003, 18:46
Cornelia, eu inteleg ca e "copilul" tau si trebuie sa-l aperi, dar cred ca pui problema un pic gresit.

In primul rand, comparatia cu "Turnul..." sau "Binecuvantata..." e incorecta, imho, pentru ca oricat de proaste ar fi respectivele filme (si fara indoiala sunt... proaste), target-audience-ul lor este complet diferit fata de filmul tau.

Chiar tu ne-ai spus ca "Vlad" se vrea o premiera, o abordare originala (asta insemnand de fapt o abordare americana in premiera pe meleagurile noastre), atat ca realizare cat si ca promovare.

Daca lucrurile stau asa, atunci nu crezi ca e corect ca sa faci o comparatie cu filmul romanesc (care intamplator ruleaza simultan cu al tau) care se vrea cam echivalent in abordare, promovare si audienta? Ma refer binenteles tot la "Furia", care pana acum inregistreaza un numar aproape triplu de spectatori (si la fel sta situatia si la incasari) fata de "Vlad", desi ruleaza de cu o saptamana dupa el, precum si cu 2 copii mai putin.

Poate ti se pare o comparatie gresita, dar totusi tine cont ca nu am ales exemplul "Garcea" sa zicem, al carui succes la public este evident mult superior, ca sa pastram o masura relativ egala (adica aceiasi perioada de lansare).

Iar in al doilea rand, nu pot sa nu fiu de acord cu calexandru cand identifica apetitul spectatorilor (multi sau putini, in functie de perspectiva) pentru mitul Dracula si mai putin pentru ca este romanesc, original sau cu Adrian Popovici.

Salutari,
Andrei

io
10 Jan 2003, 20:32
Draga Amyd / Andrei ,

As vrea sa nu inchida nimeni subiectul asta pentru ca vreau sa-ti raspund. Din pacate nu pot acum pentru ca de abia am ajuns si plec iar. Dar luni iti raspund ! Crede-ma e interesant si pentru mine ca trebuie sa-ti explic multe lucruri , dar cred ca si pentru tine !

Cornelia

io
13 Jan 2003, 15:41
Draga Andrei ,

Hai sa-ti explic de ce NU trebuie sa faci asemenea comparatii !
1. " Garcea " - nu sunt o consumatoare de acest gen , dar nu eu insemn poporul roman ! Ca urmare pentru ce inseamna poporul roman , eu ii felicit ca au scos peste 230.000 spectatori . Cred insa ca intr-o epoca in care TV-ul ne modifica intr-un mod categoric viata , PROTV a insemnat mult pentru acest film. De cand sunt ei la PROTV ? De doi-trei ani ? Conteaza mult.
Deci te rog sa nu discutam despre " Garcea" , din multe puncte de vedere!

2. " Furia " - Media Pro si PROTV si-au spus iar cuvantul !
- trebuia sa iasa inaintea lui " Vlad " , iar eu mi-am cladit campania stiind acest lucru ( sedinte cu distribuitorii in care s-a anuntat clar cand vor sa iasa !). Cu cateva zile inainte de iesirea lui " Vlad" am aflat schimbarea ! Am solicitat sa se respecte planificarea , sau sa mi se aprobe sa ies dupa ei . Raspunsul a fost NUUUUU !
- culoar mai bun de iesire (uita-te la filme )
- prinderea unui weekend ( stii cat inseamna asta !)
- MALL-ul cu 6 spectacole pe zi !!!!
- incalcare legii in ceea ce ii priveste . Stii doar cand a castigat " Joint-ul " si cand au intrat in filmari . Au avut 2 ani de pregatire !!!!
- sunet mixat la Londra ( desi nu m-a incantat )
- ultima premiera romaneasca

Ca sa iti dau un ex. Cand am incheiat contractul cu MTV , toti cei de acolo il stiau pe Radu ( normal - zona publicitatii !) si vorbeau ca de abia asteapta sa-i vada filmul. Ti-am dat acest ex ca sa intelegi ce potential de spectatori a avut din start ! E adevarat ca multi au fost dezamagiti ( ca si mine de altfel ) , dar spectatorii raman. De ce dezamagiti ? Povestea care nu creste , sunetul care nu a excelat ( repet prin prisma mixajului facut la Londra ) , fazele cu masinile ( multe chestii mult mai bune au cazut la montaj pe motiv ca sunt prea spectaculoase ) ...

La " Vlad " :
- culoar mai prost
- weekend ratat ! La TV vineri dimineata la Antena 1 si B1 s-a anuntat ca filmul numai iese. Am primit cateva telefoane , am negat , dar restul ? Apoi vineri seara s-a anuntat ca sambata din cauza lui Bush , cinematograful Scala este inchis !!!! Nu a fost inchis , dar acest lucru nu s-a mai anuntat !. Sambata am avut 20 de spectatori , iar duminica 400 ?!E clar ca lumea ar fi venit , dar anuntul le-a schimbat programul. In tara copiile au ajuns tarziu ! La Cluj n-a rulat decat de sambata seara , la Timisoara de duminica . Sa-ti mai spun ? Parca cineva a vrut sa-l distruga de la inceput!
- la Mall... Intelegerea a fost : 2 saptamani cu 2 rulari seara , iar din a 3-a sapt cate o rulare pe zi seara ( la orele 18 cu 20 si respectiv 20 ) E adevarat ca d-na Lakatos nu a vrut sa ia filmul pentru ca trebuia sa apara Resurrection (?!) si nu vroia sa faca concurenta. Dl. Lakatos l-a luat si am discutat cu dansul. Sa-ti spun ca mi-a cerut un banner sa-l punem pe Mall si cand i-am adus banner-ul nu vorbise cu cei de la Mall ( asta ca sa vezi cheltuielile ). Pana la urma familia a facut un compromis si filmul a intrat o saptamana cu 2 rulari ( la 13 si 22.30 ) si o saptamana cu o rulare la orele 14 !!!!Apoi in a 3-a saptamana a fost scos fara ca macar sa ne anunte cineva. De cand am aflat orele am incercat sa vorbesc , dar fara succes. Nu puteam sa ma duc pentru ca eram in turenau la Cluj si Timisoara. Cand m-am dus , normal ca n-am putut sa vorbesc cu nimeni, dar ce am observat ? Pana si la umilul spectacol nu se vedea nimic pe ecran .... pentru ca sarea calculatorul ( tocmai la filmul nostru !). Sa-ti mai spun ca vorspan-ul nici macar nu a fost bagat in sali , desi mi-a fost cerut prin contract ? Sa ma judec ? Nu merita !!

Deci filmul a rulat la MAll doar doua saptamani. Prin RomaniaFilm a rulat doar 3 saptamani in Bucuresti , pentru ca au intrat multe premiere la sfasit de an !!!! In tara am intrat in ecranul doi deja , pentru ca numai sunt cinematografe folosibile. Dupa lista ele sunt multe , dar in realitate...
La Deva , de ex ( ecran unu , cum denumesc ei ) n-a rulat pentru ca au venit frigurile si directorul mi-a spus " D-na faci turturi in sala ! Noi nu avem caldura !". La Sibiu ruleaza doua filme in acelasi timp ( deci tu vexi pe site o saptamana de rulare , dar filmul a rulat doar 3 zile !!!).
Acum in esalonul doi - ma ia groaza deja ! Avem Ploiesti , Pitesti dar si Darmanesti , iar cinematograful se cheama " Rafinaria 8 ". Stau si ma intreb de ce naiba am facut atatea copii. M-am luat dupa ce a zis exploatatorul si mai mult am pierdut ! Sunt curioasa daca la " Rafinaria 8" e caldura ?!

Deci filmul a rulat doar 2 sapt la Mall , si doar 3 sapt in Bucuresti - RomaniaFilm.

Dar sa-ti dau raportarea de la Romania Film , ca sa iti dai seama ce inseamna Mall-ul si ce inseamna Bucurestiul ca numar de specatori ( avand in vedere ca " Vlad " numai ruleaza in Bucuresti de 3 saptamani ).
In perioada 30 dec- 5 ian " Vlad " cu 6 saptamani de rulare ( din care doar 3 in Bucuresti si cu belelele din tara ) are aprox 21.000 spectatori , iar "Furia " cu 5 sptamani , dar cu Bucurestiul acoperit in toate cele 5 saptamani , are aprox 32.500 spectatori. Ti se pare mare diferenta ? Mie nu pentru ca daca " Vlad " rula normal , diferenta trebuia sa fie doar de vreo 3-4000 . Acum uita-te pe site si vezi cat are si cu Mall-ul !!!!

Deci raportarile reprezinta " jocurile " facute , nu realitatea. Da' adevarul este ca sunt multumita ca in asemenea conditii am facut 21.000. Cu mai mult ajutor se putea si mai prost !
Si sa nu-mi spui ca am facut 21.000 ca e prost ! Ca sa spui ca e prost trebuie sa mergi sa-l vezi ! Filmul asta a fost sabotat de nu se poate, din toate partile. Dar razbunarea mea o sa vina cand s-or incheia toate contractele externe.

Mai e ceva ! Campania o cladisem in felul asta pentru ca stiam ca am si sprijinul TVR-ului , dar nu orice contract ramane valabil cand conducerea se schimba , ca urmare pe motiv ca la vremea respectiva nu exista Serv. de Marketing ... nu am avut reclama scontata. Si atunci - cei de la Prima mi-au dat tot ajutorul , dar atat. La TVR aveam si making off si emisiuni. Poate ca ar fi contat daca apaream si noi atat cat a aparut Radu Munteanu pe toate posturile. Poate data urmatoare !.

Si apropos de copil ! Da , si " Vlad " si " NORO" si "I HOPE " si "AQUARIUM " si "MARIA" sunt copii mei. Si asa cum fac cu cei doi copii pe bune care-i am , ai apar pe toti. A ! Ii " cert " ," le reprosez " ( echipelor desigur ) , dar ii apar in fata altora , pentru ca am vazut ca nu tot ce vrei poti sa pui pe pelicula , pentru ca te lovesti de multi care pur si simplu nu vor, sau nu pot sa te sprijine.

Cornelia Palos

Pitbull
12 Mar 2008, 05:27
Presimt cä topicul ästa a redevenit interesant... :P

mihaifulger
13 Mar 2008, 10:27
Stire calda: unul dintre proiectele care au castigat finantare de la CNC in urma contestatiilor este productia Artis Film (adica Cornelia Palos), in regia lui Adrian Popovici, "Brancusi" (680.000 RON). Nu este vorba de un film documentar, ci de un lungmetraj de fictiune. Pai se putea sa nu aiba si Brancusi un biopic? Si ce regizor ar fi fost mai potrivit pentru acest film decat creatorul lui "Vlad Nemuritorul"? 8)

Pitbull
13 Mar 2008, 13:52
Asa ceva nu existä... :( :o :shock: :? :huh: :(( :sick: