PDA

View Full Version : Gosford Park

Floydman
08 Nov 2002, 16:02
Slabutz, slabutz...

Nu stii ce e, film politist, film de epoca,
prea multe intrigi nemotivate, prea multe detalii colaterale, prea multe personaje, admosfera ratata....

i_matei
08 Nov 2002, 22:14
Un film slab rau, nu inteleg pe ce a luat atatea premii. Mai bine se numea un documentar despre cum traiau burghezii in anii '30, din Anglia, alaturi de cohorta lor de servitori...
In rest incercarea de a aduce atmosfera din romanele Aghatei Christie a fost total esuata...
In final cu ce ramai dupa filmul asta??
Probabil, doar cu niste lectii cum sa aranjezi tacamurile la masa sau cum sa lustruiesti pantofii stapanului...

ricutza
09 Nov 2002, 00:36
filmul este super-marfa!
intr-adevar incearca sa refaca atmosfera din cartile Agathei Cristie dar filmul nu intentioneaza sa fie o poveste politista...se vede destul declar chestia asta din modul in care e rezolvata crima sau mai bine zis din incompententa detectivului!
eu consider filmul interesant tocmai datorita modului in care sunt ilustrate conflictele dintre personaje si elementele caracteristice epocii.
mi-au placut foarte mult si actorii, in special Ryan Philippe care efectiv a fost surprinzator.

i_matei
09 Nov 2002, 13:57
Bun, recunosc ca scopul filmului nu este sa prezinte o crima si rezolvarea sa, in stilul Agatha Christie...
Dar, totusi eu imi pun mereu intrebarea cand ies de la un film: ce o sa imi ramana in minte din filmul asta, dupa o saptamana,sa zicem...
Filmul n-are actiune, numarul personajelor este mult, mult prea mare pentru un film, personajele sunt superficial prezentate... deci, inca odata intreb: cu ce ramai in minte dupa ce vezi Gosford Park??

ricutza
12 Nov 2002, 15:23
Gosford Park este un film de atmosfera motiv pentru care, sincer, nici n-ar trebui sa ramai cu prea multe informatii dupa ce il vezi! cel putin eu asa consider...

Floydman
09 Dec 2002, 14:53
admosfera de repetitie si de balamuc regizoral poate :smile:)

ricutza
10 Dec 2002, 12:54
hai mai Floydman...ce-i cu raspunsul asta...atmosfera de balamuc regizoral?adica cum?

Floydman
11 Dec 2002, 11:06
regizorul a reusit sa faca din pelicula asta mai curind un jam session, un fel de material brut , necizelat, ziceai ca e mai degraba filmat in culise decit in decoruri, multi veneau multi plecau nu mai stiai cine cu cine si care e numele lor, zici ca era un reportaj despre un hotel sau o casa de odihna intr-o statiune balneara plina cu bolnavi...

ricutza
11 Dec 2002, 13:54
sincera sa fiu si pe mine m-a surprins un pic filmul in ceea ce priveste partea cu srrvitorii...nu ma astptam sa fie chair asa de multi si sa existe si la ei chestia cu gradele:servitorul x al contelui y statea in capul mesei etc.
dar poate chiar asa stateau lucrurile...poate tot balumucul ala chiar se intampla...nu cred ca tine de regizor...poate in cel mai rau caz de scenarist!

Floydman
12 Dec 2002, 07:45
mdea, poate ca ai dreptate, balamuc scenaristic atunci... :razz:
dar cred ca si regizorul putea tempereze viteza cu care se succedau cadrele (si aici sa nu imi spui ca tine de montaj!!!), si sa puna putina esenta in scene, care sunt mult prea lapidare... totul e grabit in acel film..., asta am vrut sa spun. creza o senzatie nashpa...

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Floydman pe 2002-12-12 08:46 ]</font>

Floydman
12 Dec 2002, 07:48
i-matei, sa stii ca nu prea erau multi burghezi pe acolo, majoritatea erau nobili...:smile:

Guinevere
07 Jan 2003, 05:10
Eu am regretat ca nu m-am dus sa vad filmul asta, dar stiti ce m-a speriat cel mai rau? Trailer-ul arata foarte neclar si intunecat, parca pelicula era veche de o mie de ani, arata asa chiar si la Hollywood Multiplex, si atunci mi-am zis ca o sa fie cam nasol sa ma chinui asa doua ore.

Cum a fost de fapt imaginea?

Floydman
08 Jan 2003, 16:37
imaginea a fost ok,numai ca nea tzitziit c!urul de frig ca era un curent groaznic unde aveam noi locurile . cinema corso e un cinematograf terorist iarna...

toni
09 Jan 2003, 08:00
Mie mi-a placut filmul. L-am vazut prin toamna, nu era infiorator de frig la cinema. Mi-a placut ideea de a vedea un film cu 30 de personaje principale, cu scandaluri amoroase , financiare si afaceri de familie.

ricutza
12 Jan 2003, 00:41
Floydman, tu zici ca se succedau cadrele prea repede (si da, asta tine de montaj din ce stiu eu)...chestia asta se inatampla tot din cauza atmosferei. cel putin atunci cand se faceau pregatirile parea totul foarte real..eu n-am trait in perioada respectiva dar am intrat intr-o bucatarie cand se faceau pregatirile pentru un eveniment important...si crede-ma, este cam aceesi chestie!

toni
13 Jan 2003, 16:18
... dar am intrat intr-o bucatarie cand se faceau pregatirile pentru un eveniment important...si crede-ma, este cam aceesi chestie!

ricutza, ce cautai tu in bucatarie la acel eveniment important?

ricutza
15 Jan 2003, 04:58
eram doar specatator stai linistit...ma distreaza extrem de tare sa vad cum toata lumea se cearta cu toata lumea! :lol:

toni
15 Jan 2003, 08:07
Hm...ce idei.. :D