View Full Version : Stephen King
PoliFanAthic
21 Oct 2002, 17:39
Ce parere aveti despre Stephen King, sau mai exact filmele regizate dupa cartile acestuia? Recunosc faptul ca sunt un fan al lui SK, dar imi plac si majoritatea filmelor dupa SK.
Care sa fie insa cel mai bun?
The Green Mile? Favoritul meu...Langoliers...nu chiar asa, desi reuseste sa prinda actiunea din carte foarte bine...
Au mai fost The Shining, Shawshak Redemption si multe altele. Urmeaza Dreamcatcher anul viitor...
In majoritatea filmelor enumerate mai sus joaca actori cunoscuti, precum Tom Hanks, Morgan Freeman, David Morse(un actor ce apare in mai multe filme ce au de facut cu Stephen King) Tim Robbins si chiar Jack Nicholson.
Ce parere ati avut voi despre aceste filme?
ricciotto
26 Nov 2002, 22:25
ce ciudat, tocmai ieri am terminat "the langoliers", nu stiam ca s-a facut si film dupa ea.
"the shining" nu mi s-a parut nici pe departe la inaltimea cartii. "the shawshank redemption" si "the green mile" (filmele lui frank darabont) mi-au placut enorm insa. dar nu citisem cartile inainte, si acum nici ca ma mai tenteaza sa o fac.
ca autor, king mi se pare foarte inegal. si "the langoliers", pe care l-am gasit intr-o editie impreuna cu alte trei opere semi-ratate ("secret window, secret garden", "the sun dog" si "the library policeman"), a fost foarte neconvingator la lectura. e drept ca bietii "langoliers" erau greu de descris in cuvinte, poate ca tocmai cinema-ul si efectele speciale sa fi reusit sa inspaminte corect unde arta lui king a lasat de dorit :smile:
ricciotto
PoliFanAthic
03 Dec 2002, 05:55
Niciodata nu cred ca am privit operele lui King numai din punct de vedere al "feeling-ului" de horror. Toate cartile, si filmele, au o parte care "ataca" din punct de vedere moral. De la vampiri, la extraterestrii...
ricciotto
04 Dec 2002, 12:32
pai e musai sa aiba si niscaiva element "moral", altfel de unde intriga, de unde suspense, de unde interes, de unde personaje pozitive si negative, de unde puterea de a te identifica si a fi curios sa vezi ce se intimpla. dar king ramine un maestru al suspense-ului, pentru asta e recunoscut, si personal nu mi-a intiparit iremediabil in minte nici un personaj si nu am simtit nimic sublim citindu-l. dar i-am admirat mestesugul intotdeauna si in functie de el ii judec cartile. poate e o privire prea tehnica, dar asta e, atit imi inspira mie. tom wolfe he ain't.
o sa citesc si "the green mile" si "the shawshank redemption", mai stii ca nu ma grabesc cu concluziile? :smile: dar o carte ca "the bonfire of the vanities" sau "a man in full" vor fi intotdeauna de citit si chiar recitit, in ciuda suspense-ului eliminat de prealabila vizionare a filmelor respective (bine, "a man in full" inca nu s-a facut, din cite stiu.) ar fi interesant de vazut daca celelalte elemente ale artei lui king sint suficient de puternice incit sa sustina lectura.
ricciotto
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: ricciotto pe 2002-12-04 13:33 ]</font>
PoliFanAthic
04 Dec 2002, 18:31
Dupa parerea mea, King reuseste sa creeze o limita cat mai greu de detectat intre realitate si fictiune...cand citesti, iti dai seama ca acest lucru s-ar putea intampla...dar totusi...in acelasi timp sti ca nu este posibil.
Ambra Blu
07 Jan 2003, 06:16
The Langoliers, nuvela, nu mi/a placut, am preferat Secret Window, Secret Garden. Nici eu nu stia, however, ca s/o facut film dupa ea. Cum e?
Ambra Blu
07 Jan 2003, 06:19
One more thing: toate nuvelele din 4 Past Midnight sint niste variatiuni deja vues pe teme deja connues. In plus, nici eu nu as putea vizualiza/ realiza sariturile si mincaturile acelor devoratori de eternitate fara sa cad in patetism si copilarii. In schimb mi/e usor sa vad faza cind ziua de ieri (the past) catches up cu ziua de maine.
blitz43
25 Mar 2004, 16:27
Apropos de King:
are cineva de vânzare romanul THE TALISMAN - scris de King in colaboarare cu Peter Straub (3 volume - editura Nemira)?
haideti, ca nu sunt kitros... :lol:
PoliFanAthic
26 Mar 2004, 17:04
The Langoliers, nuvela, nu mi/a placut, am preferat Secret Window, Secret Garden. Nici eu nu stia, however, ca s/o facut film dupa ea. Cum e?
Vizavi de Secret Window, pot spune, cu mana pe inima, ca nu m-a dat pe spate, la fel cum, se pare, nici filmul nu i-a prea dat pe spate pe critici(zica-se ca e totul Depp...tststs). Mi s-a parut evident ce va urma, de la un moment dat.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.