PDA

View Full Version : Cum se pot cumpara dvd-uri originale?

theo
21 Oct 2002, 14:48
Poate sa imi spuna cineva cu ce fel de card se pot cumpara DVD-uri de la Amazon.uk (si ce banca il emite)? Am intrebat la BCR si deocamdata studiaza problema (nu se stie pana cand... ). Multumiri anticipate.
Am incercat si cu DVD-uri chinezesti dar diferenta de pret este totusi justificata, asa ca le prefer pe cele originale (unde mai pui ca este vorba si de legalitate, daca asta mai inseamna ceva in Romania)

lecter
21 Oct 2002, 17:34
Eu am preferat o varianta de mijloc, adica DVD-uri originale la un pret bun, aduse ce-i drept ilegal in tara. Vezi la Universitate in pasaj.

Amyd
21 Oct 2002, 20:59
Theo, cel mai simplu e sa deschizi un cont de card in valuta. Problema e ca iti cer un fond minim intangibil de cel putin 500 de euro si mai des 1000 de euro. In plus trebuie sa aprobi in mod specific deschiderea cardului pentru plati online.

A doua solutie un pic mai complicata, dar care functioneza ireprosabil este cardul Taifun emis de Bancpost, care asocieaza un card virtual care functioneaza pentru plati online unuia real care nu functioneaza. Avantajul e ca poti sa transfer bani din cel real in cel virtual exact numai cand trebuie sa faci achizitia, astfel ca riscul de a fi devalizat contul e minim. Dezavantajul e ca trebuie sa mergi pana la ATM sau pana la un sediu Bancpost ca sa efectuezi transferul, sau sa te abonezi la serviciul de Internet Banking (1$ pe luna + 50$ garantie returnabila la activare).

Prin ambele metode poti cumpara de la orice retailer care trimite in Romania.

Salutari,
Andrei

theo
22 Oct 2002, 11:05
Multumesc pentru raspunsuri.

ugly
23 Oct 2002, 12:00
On 2002-10-21 15:48, theo wrote:
Poate sa imi spuna cineva cu ce fel de card se pot cumpara DVD-uri de la Amazon.uk (si ce banca il emite)? Am intrebat la BCR si deocamdata studiaza problema (nu se stie pana cand... ). Multumiri anticipate.
Am incercat si cu DVD-uri chinezesti dar diferenta de pret este totusi justificata, asa ca le prefer pe cele originale (unde mai pui ca este vorba si de legalitate, daca asta mai inseamna ceva in Romania)

folosesc Visa Electron in lei de la AlphaBank

Semaca
23 Oct 2002, 13:08
Marfa de carduri astea de la Alpha Bank!!

Woody Allen

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Semaca pe 2002-10-23 14:09 ]</font>

Amyd
23 Oct 2002, 22:23
Sunt active by default pentru cumparaturi online, sau trebuie sa ceri tu aceasta activare? Se plateste taxa/garantie? Cat e comisionul per tranzactie (franco sau 1%)? E corect ce scrie la ei pe site ca tranzactia maxima e de $100?

Mersi,
Andrei

Semaca
24 Oct 2002, 16:53
Iacata cum sta treaba cu cardurile Alpha Bank:

Sunt doua tipuri:

VISA ELECTRON: ok, nu implica blocarea nici unei sume in cont, dar exista site-uri care nu le accepta (in privinta asta poate ugly iti da mai multe amanunte)

VISA CLASSIC: mai fancy, se pare ca sunt privite cu mai multa incredere de e-shops - sunt acceptate pe mai multe site-uri, in special pt. plati mai mari. Dezavantaj: implica blocarea a $300 in cont.

Pentru ambele Alpha Bank nu percepe comision la plati pe Internet, iar suma maxima implicita a platii este $100/zi. Daca vrei sa maresti aceasta suma trebuie sa faci o cerere speciala. De asemenea, nu exista nici o taxa / comision pentru deschidere de cont curent.

bog
30 Oct 2002, 15:51
Salut,
eu cumpar in mod curent DVD-uri de la amazon.co.uk.
Folosesc cardul taifun(virtual) de la BancPost.
Ne se percepe comision. Se plateste doar o suma de aprox. 15.000lei pt. participare la 'licitatie schimb valutar' iar cursul de schimb e cel al bancpost din ziua tranzactiei.

theo
31 Oct 2002, 13:01
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Pana la urma am ales si eu varianta card "taifun" de la Bancpost, si am comandat de la amazon.uk. Functioneaza!

bog
01 Nov 2002, 17:36
On 2002-10-21 18:34, lecter wrote:
Eu am preferat o varianta de mijloc, adica DVD-uri originale la un pret bun, aduse ce-i drept ilegal in tara. Vezi la Universitate in pasaj.

Unde anume in pasaj ca m-am plimbat pe acolo si n-am gasit decit biscuiti. Mai aproape de care intrare in pasaj sau cum se numeste magazinul?

lecter
01 Nov 2002, 20:25
Chiar la intrarea din pasaj in statia propriu-zisa de metrou, e de fapt un gen de mica ghereta de aluminiu...

Semaca
04 Nov 2002, 11:36
Cei care au cd-uri pe taraba in fata gheretei, inauntru au si dvd-uri!

Semaca
04 Feb 2003, 10:16
Am si eu o intrebare pe subiectul asta: cat costa intr-adevar un DVD luat de ex. de pe amazon.com

Adica ce vreau sa stiu este, pe langa cei $20 cat e DVD-ul cat mai costa transportul si, mai ales, cat sunt taxele vamale?

Multumesc anticipat pt. raspunsuri!

A! si cum e cu codarea pe zone? Daca le iau de pe amazon.com, nu cumva nu pot sa le vad aici?

theo
04 Feb 2003, 13:34
Pentru amazon.co.uk se plateste: L1.49/item (CD sau DVD), si L2.99/item (caseta video sau carte) la care se adauga o taxa per livrare, adica L2.09 daca in pachet sunt numai DVDuri sau casete, respectiv L2.95 daca pachetul include si casete video. Nu sunt probleme cu regiunea, toate DVD urile sunt R2. Pentru amazon.com se aplica aceleasi reguli: $1.99/item (CD sau DVD), $3.99/item (video caseta) + $3.99/livrare. Nu mai sunt alte taxe vamale. Aici intervine problema cu regiunile (majoritatea DVD urilor sunt R1, deci nu le poti vedea decat cu un DVD player free zone. Daca ai DVD-rom, exista programele care iti fac deblocarea de zona. Aici poate iti spun mai multe cei care se pricep (sunt si eu direct interesata). Eu am fost tentata sa fac acest lucru, dar dupa ce am intrat pe un forum specializat si am citit ce au patit cate unii, m-am potolit.

Semaca
04 Feb 2003, 14:46
Multumesc theo, acum m-am lamurit!

As mai avea o intrebare: a luat cineva DVD-uri uzate... cum au fost calitativ?!

lecter
05 Feb 2003, 08:01
Am luat eu....n-au fost probleme, sunt oricum mult mai bune decat chinezariile scrise la kil pe blankuri mizerabile.

Matrix
22 May 2003, 19:51
Baieti, nu va mai chinuiti cu amazon.com cand aveti www.geocities.com/dvd_collection/ cu filme subtitrate in romana la 5$.

theo
23 May 2003, 09:25
Nu's ce sa zic...

Am cumparat de la doua surse DVD-uri 'eftine: La prima calitatea dvd-ului este comparativa cu a unui dixv (dar la alt pret) iar coperta arata, vorba cuiva de pe forum, precum copertile de plastic de pe vremea lu Ceasca.
La cea de-a doua m-am pacalit si mai rau: coperta arata mai omeneste, in schimb dvdul merge cu poticneli. Dupa un schimb prealabil de amabilitati cu furnizorul, care mi-a spus ca DVD-romul meu este prost dar imi face o favoare si imi poate trimite in schimb altceva, am renuntat (cel mai destept cedeaza.! :) ) si mi l-am cumparat pe cel original. Adevarata afacere!

lecter
23 May 2003, 10:14
Baieti, nu va mai chinuiti cu amazon.com cand aveti www.geocities.com/dvd_collection/ cu filme subtitrate in romana la 5$.

Hai baieti, sa nu ne mai chinuim cu Amazon.com, nu? Matrix are tot ce ne poate pofti inima...si la numai 5$! Wow, asta da afacere. :roll:

veram
19 Nov 2003, 08:45
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Pana la urma am ales si eu varianta card "taifun" de la Bancpost, si am comandat de la amazon.uk. Functioneaza!

Ai folosit cardul virtual? Ti-au cerut cumva si codul de 3 cifre sau e suficient numarul de card al cardului virtual? Am incercat de curand sa comand o carte de pe amazon.fr si am introdus numarul cardului taifun virtual; mi-au raspuns ca banca le-a refuzat accesul la card?! Ma intreb daca nu cumva trebuia introdus numarul cardului real, dar atunci ce sens mai are cardul virtual? Te-as ruga sa-mi spui cum a fost in cazul tau, a decurs totul fara probleme? Multumesc :)

theo
19 Nov 2003, 10:18
Ai folosit cardul virtual? Ti-au cerut cumva si codul de 3 cifre sau e suficient numarul de card al cardului virtual? Am incercat de curand sa comand o carte de pe amazon.fr si am introdus numarul cardului taifun virtual; mi-au raspuns ca banca le-a refuzat accesul la card?! Ma intreb daca nu cumva trebuia introdus numarul cardului real, dar atunci ce sens mai are cardul virtual? Te-as ruga sa-mi spui cum a fost in cazul tau, a decurs totul fara probleme? Multumesc :)[/quote]

Da, am folosit numai cardul virtual. Nu mai tin minte daca mi-au cerut si codul de trei cifre, oricum mi-au fost suficiente numai datele de pe cardul virtual. Si eu am primit un mesaj asemanator dupa prima tentativa (banca le-a refuzat accesul la card), dupa care mi-am dat seama ca completasem gresit data expirarii cardului si dupa corectarea acesteia totul a fost OK.

spartacus
26 Nov 2003, 17:44
Bre, tare pontul de la Matrix. Eu nu am incercat, dar ma pregatesc... Daca e adevarat, e fain...
:wink:

veram
20 Dec 2003, 20:34
Ai folosit cardul virtual? Ti-au cerut cumva si codul de 3 cifre sau e suficient numarul de card al cardului virtual? Am incercat de curand sa comand o carte de pe amazon.fr si am introdus numarul cardului taifun virtual; mi-au raspuns ca banca le-a refuzat accesul la card?! Ma intreb daca nu cumva trebuia introdus numarul cardului real, dar atunci ce sens mai are cardul virtual? Te-as ruga sa-mi spui cum a fost in cazul tau, a decurs totul fara probleme? Multumesc :)

Da, am folosit numai cardul virtual. Nu mai tin minte daca mi-au cerut si codul de trei cifre, oricum mi-au fost suficiente numai datele de pe cardul virtual. Si eu am primit un mesaj asemanator dupa prima tentativa (banca le-a refuzat accesul la card), dupa care mi-am dat seama ca completasem gresit data expirarii cardului si dupa corectarea acesteia totul a fost OK.[/quote]

Theo, multumesc pentru raspuns. Am reusit in cele din urma sa fac comanda (problema era de fapt la BancPost, nu la datele pe care le-am introdus eu despre card). Mi-au confirmat de la amazon ca au trimis pachetul si dupa estimarile lor ar fi trebuit deja sa ajunga... Iti mai amintesti daca in cazul tau livrarea s-a incadrat in perioada estimata de ei? Ar trebui sa primesc aviz postal sau se livreaza la domiciliu? Daca mai intarzie o saptamana-doua, stii cumva unde as putea sa ma interesez de situatia lui?

theo
05 Jan 2004, 13:09
E posibil ca intarzierea sa fie datorata sarbatorilor (motiv pentru care iti raspund si eu tot cu intarziere). Din cate imi amintesc parca a intarziat si la mine 2-3 zile. Oricum, banuiesc ca intre timp ai primit pachetul.

AdamWorth
26 Jul 2018, 01:33
Vrea careva sa imparta un cont de Netflix cu mine?

carmen_angelus_romila
07 Aug 2018, 18:02
De undepot achizitiona dvd-uri noi?