PDA

View Full Version : Insomnia

mircea
16 Sep 2002, 10:58
Ce s-a intamplat cu Insomnia? De ce nu mai vine decat abia la anul? Stie careva?

Aveam si eu speranta ca dupa o vara plina de vome vad si eu un film cat de cat...

Cine a vazut Memento stie de ce...

Anyone?

emanuel
16 Sep 2002, 13:32
Decizia amanarii datei de premiera a filmului Insomnia se datoreaza in primul rand programarilor destul de incarcate pentru lunile acestui sfarsit de an, drept pentru care distribuitorul extern a hotarat ca data premierei sa fie probabil in ianuarie 2003.

mircea
16 Sep 2002, 17:00
Program incarcat? As fi si eu curios sa stiu cine incarca programul si pe ce criterii.

Sunt foarte curios cum se poate ca un film sa fie programat pentru septembrie 2002 si ulterior amanata intrarea lui pentru 2003.

Multumesc,

Mircea

emanuel
20 Sep 2002, 10:06
Premierele filmelor de pe ecrane depind in mare parte de iesirea lor in SUA. Totul depinde de distribuitorul american si planul lui de marketing. Ei dicteaza perioadele de premiera, iar distribuitorii romani se conformeaza, in functie si de film si de posibilitatile lui de incasari. De exemplu un film blockbuster nu-l poti lansa vara in iunie sau iulie pentru ca incasarile ar fi foarte mici, si de aceea cam toate filmele "tari" se lanseaza din septembrie si pana in mai, iar vara este perioada comediilor si filmelor mai slabute. In toata lumea insa este tocmai invers, vara se lanseaza filmele cu potential mare la incasari...
Deci, cand data premierei unui film se amana este vina in mare parte a distribuitorilor din afara, care au propria lor strategie. S-a intamplat chiar ca dupa multe amanari, sa se decida iesirea filmului doar pe video (asa in cazul peliculelor cu incasari foarte mici, sau la care se stie ca nu vor avea priza la public).
Programarile se fac in mare parte in functie de cinematografele de premiera (care se stie sunt foarte putine) si in functie de filmele care trebuie sa iasa. De obicei in fiecare saptamana iese un film cu potential mare la incasari si unul care se stie ca va merge mai slab.
Cam asta ar fi, daca mai ai intrebari, intreaba.

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: emanuel pe 2002-09-20 11:07 ]</font>

mircea
20 Sep 2002, 10:21
Multumesc pentru raspuns. Ma declar satisfacut de el, insa nu in totalitate.

Nu prea sunt lamurit cu felul in care functioneaza piata de film din Romania.

Obiectul aici este delicat. Nu avem de a face cu un salam sau o pasta de dinti. Avem de a face cu un material mult mai complex si consumatorul de film este de multe ori nepredictibil.

Sunt curios daca se fac studii cu privire la publicul roman de filme sau pur si simplu se judeca dupa numarul de bilete vandute (sau mai bine zis dupa numarul de parai care se incaseaza)...

Nu sunt adeptul bagarii pe gatul publicului larg a filmelor "grele", intelectualiste (vezi, de exemplu, ce prost au mers la multime in the mood for love sau dancer in the dark), insa in acelasi timp ma declar total nemultumit de oferta de pe piata si sunt convins ca nu sunt un caz izolat.

La Budapesta exista cel putin un cinematograf - nu de tip cinemateca - unde intra numai filme de clasa (le putem numi alternative - in comparatie cu ce vine in salile de premiera de tip multiplex - filmele de tip fast-food, sau cum le-ai numit tu - comediile usurele sau filmele "tari" (!?).

Sunt convins ca si la Bucuresti exista sau poate fi format un public pentru filme alternative. Si un cinema dedicat (nu Elvira Popescu si nu Europa) cred ca s-ar putea dovedi chiar si profitabil in cele din urma.

Anul trecut am reusit sa prind la cinemateca Magnolia, The Blair Witch Project si Being John Malkovich. Au avut fiecare una, maxim doua proiectii. Publlicul aproape ca s-a calcat in picioare. CUm a fost atunci? Au fost niste proiectii ilegale?

Poate asta e solutia... Aducem filme piratate (DVD sau VCD) din Rusia si China si organizam proiectii la limita legii...

Tu lucrezi cumva pentru vreun distribuitor de filme?

Cunonsti pe cineva de la INdependenta Film?

Multumesc,

Mircea

emanuel
20 Sep 2002, 10:55
In primul rand studii se fac. Deja distribuitorii cam stiu ce fel de filme prind la noi si ce nu. De exemplu nu poti lansa un film de "casa" precum In the Mood for Love sau Dancer in the Dark la Patria pentru ca ar rula cu sala goala. Pe cand la Corso sau Europa se stie ca se difuzeaza cateodata filme mai deosebite.
Un cinematograf de "arta" sa-i zicem, desi este mult spus, ar fi Studio unde spectatorii stiu deja ce fel de filme vor vedea acolo. Adica la Studio nu ar rula niciodata un film cu Schwarzenegger sau Van Damme (vorbesc de filmele de actiune) pentru ca publicul cinematografului Studio are "pretentii" de filme deosebite si bine face.
Eu am lucrat la un distribuitor (Glob Com) dar de un an m-am mutat aici la site, pentru a putea fi mereu in legatura cu informatiile de la toti distribuitorii si pasionatii de cinema.
Cunosc foarte bine toti distribuitorii din Romania, de aceea pot face rost de orice informatie foarte rapid. (Ce fime vor rula sau ce se mai schimba in competitivul fiecarui distribuitor). Acum la sectiunea in curand de pe site-un nostru s-au mai adaugat vreo 20 de filme noi care vor avea premiera anul viitor, si multe altele urmeaza sa fie introduse...
Ii cunosc foarte bine pe cei de la Independenta. Ai ceva sa le transmiti sau sa afli de la ei?

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: emanuel pe 2002-09-20 11:57 ]</font>

lecter
20 Sep 2002, 12:10
Mie un cinema mai putin comercial mi s-a parut Glendale Studio, filmele pe care le proiecteaza sunt in general diferite de ce se afla pe piata si am impresia ca si le iau pe majoritatea chiar de la Independenta Film.

ricutza
21 Sep 2002, 21:31
ca tot s-a vorbit de cinematografe am si eu o intrebare: exista cinematografe la noi, care sa faca proiectii speciale...adica, daca eu vreau sa vad sa zicem "marfa si banii" si reusesc sa umplu o sala de cinematograf cu alte persoane care sa vada filmul, exista vre-un cinematograf care sa mi-l proiecteze?

emanuel
23 Sep 2002, 14:58
Teoretic se poate. Pentru grupuri organizate se pot face vizionari, la cinematografe daca se vorbeste in prealabil cu directorul si daca copia filmului este disponibila (nu ruleaza altundeva in tara, in functie de programari).

lecter
11 Oct 2002, 19:35
Tocmai l-am vazut....mi-a amintit foarte mult de Seven, daca atmosfera in cazul ala era data de ploaie, aici saorele perpetuu (vara in Alaska) da o senzatie deosebita. Un nou succes pt. Nolan, iar Pacino face si el un rol deosebit....oricum, Robin William e :eek: in filmul asta

snatchro
13 Mar 2003, 11:33
Lecter, te invidiez ca l-ai vazut. Eu il asteptam candva acum prin martie-aprilie, dar la o revizitare la "In curand" vazui cu groaza 25 IULIE 2003. Mamma mia. Cata promptitudine.

emanuel
13 Mar 2003, 16:03
Din pacate nu te-ai inselat... distribuitorul (american) a amanat iar premiera Insomniei... se cam joaca cu nervii nostri (si cei ai distribuitorului roman...)

ricutza
14 Mar 2003, 21:32
de ce ar amana un distribuitor premiera pana pe 25 iulie...de obicei vara ruleaza filme mai usurele pentru ca lumea nu prea se inghesuie la cinematograf...sau gresesc?

emanuel
17 Mar 2003, 09:22
Da... dar la americani e tocmai invers... si... ei cred ca si in alte tari e la fel!

ricutza
05 Apr 2003, 23:37
tocmai am vazut Insomnia...pot spune ca am fost un pic dezamagita....ma asteptam la mult mai mult din partea regizorului de la Memento....si din partea lui Al Pacino....
Filmul nu mi s-a parut ca ar avea prea multa tensiune....si nici subiectul nu e cine stie ce...nu vreau sa fie inteleasa gresit...Insomnia merita vazut....dar mai bine sa nu va ganditi ca va fi la fel de bun ca si Memento...

snatchro
06 Apr 2003, 14:45
Apropo de Robin Williams... Mai vine o data si o data One Hour Photo???

emanuel
07 Apr 2003, 09:15
Pe ecrane nu va mai fi distribuit. A fost refuzat. Va aparea doar pe video.

snatchro
07 Apr 2003, 12:09
Tare pacat. Multumesc mult pentru informatie. Ca o intrebare retorica, sunt curios cine sunt creierele care au hotarat asa ceva. Adica, pentru Dumnezeu, avem pe ecrane Hot Chick...? si nu altceva mai bun?

emanuel
07 Apr 2003, 12:26
Daca Hot Chick ar fi fost pe lineup-ul InterComFilm Romania, cu siguranta nu l-am fi vazut pe ecrane...
Dar sa stii ca One Hour Photo chiar nu este ceva foarte grozav. Chiar il trage in jos pe Robin Williams...

snatchro
07 Apr 2003, 12:27
OK. Nu o sa mai zic nimic pana nu il vad.

Sh_oK
10 Apr 2003, 16:14
Am vazut si eu Insomnia acum cateva zile, inspresia ce mi-a lasat-o este buna, dar nu chiar la ce ma asteptam.(SPOILER) Sunt niste faze cam trase de urechi, de exemplu chiar senzatia de insomnie pe care o are Al Pacino. Adica sa nu poti tu adormi in 6 (sase) zile?! Si nu ca nu ar incerca sa doarma, dar nu poate din cauza luminii ce intra pe langa perdea etc. Mi se pare o tampenie. O nelamurire ca am e la scena cand proprietara motelului doarme la el in pat. De ce a dormit cu el? Vrea sa sugereze ca au facut sex cumva? In starea in care se afla Al Pacino in acele momente mi se pare absurd. Si daca nu au facut nimic, de ce nu a dormit? (mai departe spune ca nu dormise nici in seara aceea). Cam astea ar fi.

ricutza
11 Apr 2003, 21:51
eu nu cred ca au dormit impreuna...eu am inteles ca au stat de vorba pana tarziu si ea ca un om normal a adormit la un anumit moment...oricum nu conteaza foarte mult aspectul asta...
intr-adevar si mie mi-e foarte greu sa-mi imaginez un om care nu reuseste sa doarma 6 zile dar banuiesc ca intr-adevar exista si astfel de persoane...

Leonard
12 Apr 2003, 12:19
ricutza, Pe langa faptul ca e vorba de un film, nu mi se pare deloc imposibil sa nu poata dormi cineva 6 zile. Am auzit ca recordul mondial la nedormit este de 22 de ani. Sunt cazuri rarisime, dar sunt.
Si apoi ca exista precedente si in filme: Fight Club, citez "from six months i couldn't sleep" sau in filmul Loved, personajul interpretat de Robin Wright, povestea la tribunal cum nu a putut adormi cativa ani (nu mai tin minte exact).
De asemenea era de asteptat pt Nolan (dupa Memento) sa foloseasca un personaj cu o astfel de dereglare exceptionala. Cui i-ar veni usor sa creada ca e posibil ca cineva sa-si piarda memoria ca L.Shelby?

Sh_oK
22 Apr 2003, 05:32
Leonard, in cazul de fata nu cred ca este vorba de asa ceva. Acel om ce nu a dormit 22 de ani era bolnav, exista o boala (nu mai retin cum se numeste) a sistemului nervos si cei ce sufera de aceasta boala nu pot dormii sau dorm foarte putin. Dar in filmul acesta nu cred ca este vorba de asa ceva pentru ca nicaieri nu spune ca Al Pacino ar suferi de aceasta boala sau ca i s-a mai intamplat vreodata acest lucru.
Eu cred ca nu putea dormii din cauza ca nu s-a adaptat la conditiile atmosferice de acolo (faptul ca nu se facea noapte). Chiar si Robin Williams a spus ca nu a dormit primele 5 zile dupa ce a ajuns in acel oras.

Flavius
23 Apr 2003, 21:15
La inceputul acestui thread s-a vorbit despre distributia filmelor si as avea o intrebare legata de acest subiect. Stiu ca mesajul meu vine intr-un moment in care discutia de pe acest thread a evoluat spre alte subiecte, insa sper sa nu supar pe nimeni. In fine. Ce s-a intamplat cu Guild Film Romania, care distribuia filme 20th Century Fox, Columbia & Tristar Pictures etc.? Si inca un lucru: G.F.R.Distribution e o alta denumire a lui Guild Film Romania? Pare evident, dar vreau sa fiu sigur.

emanuel
24 Apr 2003, 08:00
Guild Film Romania (distribuia Fox, Columbia si TrisStar Pictures acum ultimele doua s-au unit intr-una singura Columbia Pictures) si Ecran XXI (distribuia Warner Bros. si filme independente si europene).
Acum cele doua companii se numesc InterComFilm Romania, au aceeasi echipa, dar sub un alt nume.
Guild era o companie internationala, dar dupa un timp si-a schimbat denumirea. Cei din Romania, nevrand sa-si piarda aceasta denumire i-au spus G.F.R. Distribution (Guild Film Romania Distribution) iar americanii n-au obiectat fata de acest lucru.
Deci Guild si Ecran XXI si-au transformat denumirea in G.F.R Distribution, iar acum se numesc InterComFilm Romania.

Flavius
27 Apr 2003, 01:22
emanuel, multumesc pentru raspunsul tau cuprinzator si la obiect.