PDA

View Full Version : Sfarsituri imbecile de film

Arhanghell
08 Sep 2002, 03:56
Unul dintre cele mai stupide moduri de a incheia un film l-am gasit in From Hell...asta a fost culmea tampeniilor in materie.

bryce
08 Sep 2002, 17:23
un final tampit de film a fost dupa parerea mea in malena

bryce
08 Sep 2002, 17:24
cred ca se putea gasi alt sfarsit .

ricutza
09 Sep 2002, 23:09
despre Malena putem sa mai vorbim la subiectul "Malena" de la Acum pe ecrane!

capitain
11 Sep 2002, 23:23
cred ca cele mai "tampite" finaluri sunt cele la care te astepti, lucru care se intampla cu majoritatea filmelor...

Arhanghell
12 Sep 2002, 01:02
he hee...asta cam depinde de inteligenta fiecaruia,nu?

elend
12 Sep 2002, 12:22
Un film distrus de final este "Fight Club".

Incepe genial, idee sublima si ... pac!, baga yankeii o chestie de-aia psihanalista de-a lor, ca nu se pot abtine.

Ma enerveaza la culme tendinta asta de a pune totul pe seama unei schizonumastiuce. De ce nu-i lasa pe oameni sa se stalceasca in bataie pentru ca le place, pur si simplu?

lecter
12 Sep 2002, 14:10
Nu prea este vina celor ce au facut filmul, romanul care sta la baza filmului tot asa se termina.

ricutza
12 Sep 2002, 20:56
nu v-a placut finalul de la Fight Club?
cred ca daca n-as fi vazut ultimele 10 minute as fi zis ca filmul este o mare tampenie...dar asa...sfarsitul mi-a schimbat total viziunea....

Arhanghell
13 Sep 2002, 01:15
Despre Fight Club vreau sa spun ca e unul dintre foarte putinele filme ce nu le-am vazut pana la cap.Am inchis televizorul la faza din avion,cand Brad Pitt incepuse sa spuna despre o conspiratie ceva,intr-un mod complet anapoda si teatral...
Si zau daca inteleg de unde draq atatia fani ai acestui film.Sunt cateva persoane (atat de anormale) incat spun ca e cel mai fain film vazut de ei vreodata!!!

ricutza
13 Sep 2002, 20:54
exact asta am fost tentata sa fac si eu...sa nu-l vad pana la capat!..si as fi gresit extrem de mult!din fericire am fost suficient de rabdatoare si inspirata...

capitain
14 Sep 2002, 14:31
1. Scenariul Fight Club-ului mi s-a parut foarte bine gandit asta pt ca intotdeauna rasturnarile de situatie sunt foarte apreciate, de ce? pt ca e o foarte buna solutie de a iesi din banal...cum ar fi fost fight club daca nu ar fi avut altceva decat batai? a movie for primates, don't u think?

2. Un alt sfarsit care m-a impresionat a fost cel de la portocala mecanica: nu am inteles de ce a trebuit sa castige societatea prin constrangerile ei, si nu "the bad guy". A fost interesanta si varianta asta, dar Kubrick ar fi putut sa se desprinda de text la sfarsit...

lecter
14 Sep 2002, 15:00
Uh, din cate stiu, societatea n-a castigat, la sfarsit eroul a fost confruntat cu niste imagini care l-au adus inapoi pe "calea cea stramba". BTW, Felicitari! :smile:

Arhanghell
15 Sep 2002, 01:40
Fight Club a fost o magarie de la inceput pana la sfarsitul pe care nu l-am prins.Si daca voi credeti ca un sfarsit "genial" poate salva tot kktu ala...ehh...asta e!

ricutza
15 Sep 2002, 22:04
nu crezi ca ar trebui sa vezi mai intai sfarsitul, si sa spui atunci daca intr-adevar filmul a fost sau nu o tampenie?

Opium
15 Sep 2002, 23:33
Daca n-as fi stiut de existenta cartii care a stat la baza turnarii "Fight Club" as fi zis ca distinsele fete care au realizat filmul au ramas fara idei de final si au bagat o mica bolmojealo-fonfanealo-balbaiala ca sa interpreteze fiecare cum vrea. Oricum finalul pute!!! asta e parerea mea. Un final lucid ar fi fost mult, mult mai potrivit.
Pariez ca in finalul filmului, cei carora le-au placut acest final, se foiau nelinisti in fotoliu forjandu-si la maxim toti neuronii ca sa inteleaga "ce vrea sa spuna autorul?" Complicatii inutile

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Opium pe 2002-09-16 00:35 ]</font>

Arhanghell
16 Sep 2002, 00:45
ricutza,tu crezi ca din cei o mie de prieteni care-i am mari fani ai acestui film (mai ales datorita acestui "genial" sfarsit) nu s-au gasit vreo cativa care sa ma lamureasca...?

capitain
17 Sep 2002, 02:29
Lecter: sa-mi caut un anume deget sa ti-l arat, sau ...

sorry, eu asa imi aduc aminte

voi revedea sfarsitul filmului cat mai curand

bryce
04 Oct 2002, 15:01
``imparatul mustelor`` are un final chiar tampit. mi-a placut tot filmul dar finalul mi-a schimbat total parerea despre ce vasusem pana atunci.

ricutza
05 Oct 2002, 22:58
"Imparatul Mustelor" nu are un final tampit...sunt o groaza de motive pentru care cartea si deci filmul se termina asa...
Un final pe care eu il consider imbecil este cel de la "What Women Want"...bine, ultima parte a filmului e imbecila cu totul dar sfarsitul efectiv intrece orice masura...pacat de inceputul atat de marfa...

Spider
21 Oct 2002, 12:55
<font face=red>
Fight Club a fost o magarie de la inceput
pana la sfarsitul pe care nu l-am prins.Si daca voi credeti ca un sfarsit "genial" poate salva tot kktu ala...ehh...asta e!
</font>

<font face-yellow>
On 2002-09-15 23:04, ricutza wrote:
nu crezi ca ar trebui sa vezi mai intai sfarsitul, si sa spui atunci daca intr-adevar filmul a fost sau nu o tampenie?
</font>

Ricutza, nu cred ca mai are sens sa-tzi mai batzi capul sa le explici cat de bun a fost Fight Club, au ei o problema majora si asta. Lor le-a placut Titanic :smile:

ricutza
25 Oct 2002, 23:15
eu sunt impotriva parerilor preconcepute de genul:filmul x este groaznic dar nu l-am vazut. recunosc ca si eu sunt tentatata sa spun astfel de lucruri dar incerc sa ma vindec de acest obicei prost...

raz98
27 Oct 2002, 18:46
hmm nu pot sa cred ca se vorbeste asa despre Fight Club... tocmai sfarsitul filmului si faptul ca te pune pe ganduri mult dupa ce-l vezi...e ceva extraordinar. Probabil ca multi nu au inteles pe deplin filmul...poate voiau o poveste "clasica" si exact asta Fight Club nu voia sa fie.
Si sa nu uitam soundtrackul (cei de la Pixies au facut o treaba excelenta) la fel si modul in care au fost filmate unele scene...

neanae
29 Oct 2002, 14:41
finaluri tampite: titanic, the english patient, the matrix (morala aia cu "love conquers all" - pacat de restul filmului), gladiator, traffic, a beautiful mind (vezi observatia de la matrix - in afara de partea cu restul filmului).
to be continued...

ricutza
30 Oct 2002, 15:53
impresionanta lista! poate ma lamuresti si pe mine de ce consideri finalurile acestor filme, imbecile.

lecter
31 Oct 2002, 02:12
Sincer si eu cred ca (in afara de Traffic, pe care nu l-am vazut) acele filme au alte puncte forte, finalurile sunt intr-adevar cam aiurea....poate Matrix ar avea o scuza, ca inca nu s-a terminat povestea, dar celelalte...

neanae
01 Nov 2002, 10:56
titanic: pe la sfarsit (dupa ce moare jack) e o scena in slow motion cu jack si rose coborand scara cea mare, imbracati in haine de bal si inconjurati de figuranti care aplauda. what the f*** is that all about?

gladiator: omu' nostru e injunghiat de moarte, da' tot il bate pe commodus...povesti

traffic: toata povestea cu fiica personajului lui douglas e trasa de par, iar faza cu evadarea de la rehab pune capac la toate.

the english patient: telenovela. nici nu mai comentez.

a beautiful mind: in realitate, nevasta-sa a divortat de el cat ai zice "nobel". s-au recasatorit prin 1994, daca nu ma insel. cu alte cuvinte, filmul e un fals, iar sfarsitul apoteotic decurge din acest fals. nu ca vindecarea miraculoasa ar fi singura inadvertenta. cititi o biografie a lui nash.

the matrix: daca invierea lui neo din morti are vreo explicatie logica, sa-mi spuna si mie cineva.

ricutza
01 Nov 2002, 23:02
ai adus in discutie anumite sfarsituri pe care le consideri imbecile...pai atunci hai sa vedem daca sunt chiar asa de imbecile cum le consideri tu!
Titanic: scena cu Rose si Jack din final ilustreaza faptul ca ea se intoarce acolo unde i-a ramas marea iubire, adica pe Titanic...nu mi se pare ca sfarsitul asta e chiar asa de nepotrivit cu restul filmului, deci nu mi se pare imbecil...

Gladiator: sincera sa fiu nu credeam ca povestile cu binele care triumfa mereu, mai pot avea atata succes la public...se pare insa ca m-am inselat...filmul asta a fost o poveste de la un capat la altul si nu vad nici un motiv pentru care finalul nu s-ar fi incadrat in aceasta categorie.

The English Patient:din nou spun, filmul asta intra intr-un tipar:cel al povestii de dragoste...ce vroiai de la finalul lui?

A Beautiful Mind:cine a spus ca scenariul trebuie sa respecte realitatea?el este doar inspirat din fapte reale ceea ce este o mare diferenta...eu nu spun ca finalul nu a fost extrem de neplauzibil...spun doar ca nu ar trebui sa vezi filmul asta din perspectiva faptelor reale...

Matrix: parerea mea e ca Neo nu moare...

Demona
04 Nov 2002, 16:46
...sfarshit imbecil..."Resident Evil"...

neanae
04 Nov 2002, 16:50
mie mi se pare ca faza aia din titanic e un fel de consolare ptr. plangaciosii din public si se potriveste ca nuca in perete. ma rog, poate nu sunt eu suficient de romantic...

gladiator - un final-cliseu la un film-cliseu nu poate sa fie decat prost, nu?

enghlish patient - pai daca intra intr-un tipar, doar n-o sa zici ca e bun, nu? eu credeam ca filmele cu adevarat bune nu pot fi clasificate ca marfurile pe raft.

a beautiful mind - nu m-a deranjat atat faptul ca n-a fost respectata realitatea, cat faptul ca viata personajului a fost prefacuta intr-o istorioara ieftina, cu un final facil a la hollywood

ricutza
17 Nov 2002, 00:19
o sa ma opresc asupra afirmatiei legate de English Patient si de finalurile clasice.
orice film se integreaza in anumite categorii dupa diferite criterii. nu exista nimic original in totalitate!chiar si ideea de a face ceva cu totul si cu totul iesit din comun, este destul de veche si a devenit oarecum un cliseu.
in ceea ce priveste filmele, ele se imaprt in cateva mari genuri:drama, comedie, actiune, istoric etc. o data ce regizorul stabileste ce vrea de la public si implicit de la filmul sau, nu mai poate migra dintr-o categorie in alta pentru ca iese o varza.
Scopul filmului English Patient era sa fie o poveste de dragoste. si in final spectatorul trebuia sa ramana cu impresia ca a vazut o poveste foarte emotionanta, ca a asistat la o dragoste pura...asa ca finalul trebuia sa fie oarecum dramatic deoarece scopul sau este sa impresioneze.
bine, intamplator filmul asta chiar are niste idei foarte interesante si eu i-am cam minimalizat originalitatea. Sfarsitul filmului nu este deloc banal sau simplu sau stupid.
eu doar am incercat(nu stiu cat am reusit) sa-ti explic ca un film trebuie discutat intr-un context. Iar Pacientul Englez trebuie discutat in contextul filmului de dragoste.

Lady_Skar
17 Nov 2002, 14:45
Pentru cine n-a citit cartzile "Lord of the rings", sfarsitul de la "LOR:Fellowship of the ring" este super neasteptat. Mai aveam putin si strigam la omul cu proiectorul de la Patria de ce a taiat filmul. Dar asta din cauza propriei ignorantze...
Sfarsitul de la "Signs" mi s-a parut pur si simplu paranoic.

catalinpetrescu
21 Nov 2002, 11:29
Arhanghel acest fan al filmelor a Sora 13 sau Biciul Fermecat nu poa` sa inteleaga sarcasmul lui fincher din acest film (Fight Club) pt ca mintea lui oxidata nu poa sa vada referintele la care se raporteaza ideea filmului tezele lui Marx despre capitalism,Reinich-proletarizarea populatiei prin cultura de consum, si multe alte aspecte de sociobiologie precum si elemete din Alvin Tofler-al treilea val, sunt doar cateva din putinele raportari care iti vin in cap cand vezi filmul. Este unul dintre putinele filme "curajoase" care au tupeul sa vorbeasca despre masculinitate si libertate absoluta intr-o societate semi-feminista si preafunctionalista.
Asa ca bai Arhanghel mai cultiva-te inainte sa critici un film inteligent.

NoOne
21 Nov 2002, 12:11
EXACT LA tezele lui Marx despre capitalism, SHI LA proletarizarea populatiei prin cultura de consum (Reinich), si multe alte aspecte de sociobiologie precum si elemete din Alvin Tofler-al treilea val IMI INVADEAZA CREIERUL IN MOMENTUL IN CARE AM IN FATZA UN CRETIN PE CARE L-ASH BATE DE SA-I SUNE APA-N CAP. :smile:

Shtii cu ce seamana treaba de mai sus? Cu o ora de literatura : [Copii, hai sa analizam ideea poetica din versul "Cu o zale argintie se imbraca mandra tzara..."]. Apropo, tu chiar crezi ca "poetul" sugera altceva decat ninsoarea?

P.S. Sa nu credetzi ca eu nu ADOR "Fight Club"-ul.

Guinevere
07 Jan 2003, 04:58
On 2002-11-17 15:45, Lady_Skar wrote:
Pentru cine n-a citit cartzile "Lord of the rings", sfarsitul de la "LOR:Fellowship of the ring" este super neasteptat. Mai aveam putin si strigam la omul cu proiectorul de la Patria de ce a taiat filmul. Dar asta din cauza propriei ignorantze...

Pentru ca stiam ca e doar prima parte a povestii eu nu m-am speriat asa rau :smile:

De fapt, e chiar un sfirsit super bine gindit si facut, IMHO: moartea lui Boromir, mutata de la inceputul volumului doi la sfirsitul primei parti a filmului, este un final emotionant, foarte potrivit cu restul. Fara faza asta, am fi ramas probabil zicind "Ei si?!" Pe cind asa... we are hooked. Tocmai de-aici protestele care se auzeau in sala cind se termina filmul! :smile: Oamenii statusera 3 ore pe scaun si mai voiau!

Arhanghell
08 Jan 2003, 00:37
[quote]
On 2002-11-21 12:29, catalinpetrescu wrote:
Arhanghel acest fan al filmelor a Sora 13 sau Biciul Fermecat nu poa` sa inteleaga sarcasmul lui fincher din acest film (Fight Club) pt ca mintea lui oxidata nu poa sa vada referintele la care se raporteaza ideea filmului tezele lui Marx despre capitalism,Reinich-proletarizarea populatiei prin cultura de consum, si multe alte aspecte de sociobiologie precum si elemete din Alvin Tofler-al treilea val, sunt doar cateva din putinele raportari care iti vin in cap cand vezi filmul. Este unul dintre putinele filme "curajoase" care au tupeul sa vorbeasca despre masculinitate si libertate absoluta intr-o societate semi-feminista si preafunctionalista.
Asa ca bai Arhanghel mai cultiva-te inainte sa critici un film inteligent.

hmmm....

Arhanghell
21 Jan 2003, 01:06
la un sfarsit penal am asistat astazi intr-un episod din "The highlander", ala cu cristalul lui Matusalem...cand au cazut bucatile in lac, si s-a terminat ca l-au pierdut...ca si cum le era asa greu sa angajeze niste scafandri amarati sa faca cercetari prin adancuri...
saraca femeie din spitatul din Geneva...daca ar fi auzit din cata prostie moare... :evil:

Semaca
21 Jan 2003, 08:35
Pt. NoOne: fara violenta...fara violenta...fara violenta....oare e posibil?!

dragosequi
21 Jan 2003, 16:27
Cred ca cel mai recent final absolut imbecil pe care l-am vazut a fost la "Furia".

PoliFanAthic
22 Jan 2003, 12:30
On 2002-11-17 15:45, Lady_Skar wrote:

Pentru ca stiam ca e doar prima parte a povestii eu nu m-am speriat asa rau :smile:

De fapt, e chiar un sfirsit super bine gindit si facut, IMHO: moartea lui Boromir, mutata de la inceputul volumului doi la sfirsitul primei parti a filmului, este un final emotionant, foarte potrivit cu restul. Fara faza asta, am fi ramas probabil zicind "Ei si?!" Pe cind asa... we are hooked. Tocmai de-aici protestele care se auzeau in sala cind se termina filmul! :smile: Oamenii statusera 3 ore pe scaun si mai voiau!

Nu stiam ca LoTR va fi un film din mai multe parti...si cand s-a terminat m-am luat cu mainile de cap gandindu-ma ca o sa trebuiasca sa mai indur vreo 160 de minute din ce eu consider un film fara nici un farmec, prea lung si in consecinta plictisitor.

patch4all
31 Jan 2003, 10:06
Uite eu cred ca e o problema de atitudine.....asa putem considera tampite toate finalurile de film de la pulp fiction la furia sau caini si pisici :D. Insa cred ca nu trebuie sa rezumam o idee la felul in care alte elemente, sa le spunem administrative, trebuie sa o finalizeze.
In finalul unui film de regula cineastii incerca sa surprinda succint si sugestiv toata actiunea anteriora, tot conflictul, actiunile negative sau pozitive...asa ca reusita unui final reprezinta, real vorbind, o relativitate. Chestiunea esentiala este cati de multi oameni sunt "like minded" fata de o anumita idee.
Iar finalurile filmelor in discutie speak from themselves...

MinRep
01 Feb 2003, 18:21
Care ati vazut finalul de la "The Two Towers" (prin metodele cele mai "legale" cu putinta)? Ca sa spun drept, intregul film este mai bun decat filmul (asta, insa, nu inseamna mult), iar finalul imi place. Intai, Peter Jackson chiar realizeaza o scena reusita atunci cand Sam si Frodo vorbesc printre ramasitele orasului ala (Gondor, parca) si in padure.

Dupa aceea, scuze pentru cei care nu au vazut filmul, este acel dialog (interios) intre Gollum si... Gollum! Perfect realizat!

ricutza
02 Feb 2003, 01:05
in primul rand dragosequi, finalul la Furia este foarte potrivit dar mi-ar placea sa discutam mai mult despre el la subiectul "Furia".
in al doilea rand, mi se pare foarte urat din partea ta MinRep sa povestesti sfarsitul de la The Two Towers avand in vedere ca filmul asta nici macar nu ruleaza pe ecrane la noi...vrei sa comentezi sfarsitul unui astfel de film fie astepti pana ajunge si la noi si il vede mai multa lume, fie ii faci un subiect special unde il comentezi cu cei care l-au vazut ca si tine...macar stiu ca acolo nu ma uit pana cand nu vad filmul (pe care dupa cu am mai spus il am acasa pe cd dar vreau sa-l vad la cinematograf mai intai).

MinRep
03 Feb 2003, 20:49
MinRep doreste, pe acesta cale, sa isi ceara scuze de la Ricutza si restul care ar fi impotriva divilgarii secretului finalului de la "The Two Towers". M-am grabit, gandidu-ma ca si-asa majoritatea l-au vazut (ceea ce e adevarat).
Cu toate astea, nu cred ca am divulgat tot secretul. Sorry again!

P.S.: Finalul de la "The Fellowship of the Ring" nu a fost IMBECIL, avand in vedere ca mai urmau inca doua parti. Totusi, facand o paralela, fiecare "Star Wars" (mai putin "The Empire Strikes Back") lasa senzatia unui film cat de cat incheiat. Peter Jackson putea sa incerce ceva asemanator. In numele artei, nu mai conteaza!!!

ricutza
05 Feb 2003, 15:24
Scuze pentru greselile de ortografie...ma duc acum sa le corectez!

ricutza
06 Feb 2003, 05:33
ma scoate din sarite sa fac astfel de greseli...dar sunt mereu pe fuga si de multe ori chiar nu le vad cand imi recitesc mesajele!

Semaca
06 Feb 2003, 09:36
Spiderman, vezi http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=6321&hist=0#6321!!

PS: raptor, te autocitezi, asta cred ca e chiar o premiera p-aci prin forum!!! :lol:

PS2: Oare exista cuvantul asta "autocitare" ?! :P

MinRep
08 Feb 2003, 10:23
PS: raptor, te autocitezi, asta cred ca e chiar o premiera p-aci prin forum!!! :lol:

PS2: Oare exista cuvantul asta "autocitare" ?! :P

Semaca, uita-te mai bine pe cine a citat raptor.

PS: Cred ca ai stabilit un record pentru acest forum: ai acuzat pe cineva de autocitare.

PS2: DEX-ul nu da acest cuvant.

Semaca
10 Feb 2003, 13:43
Draga MinRep,

Iti inteleg complet sfanta indignare fata de imbogatirea limbii romane!!

Totusi, intre mesajele noastre sunt aproape 49 de ore. Pe parcursul acestui interval de timp raptor a intrat pe forum cu marsavie si si-a sters in mod pervers ambele mesaje: si cel original, si cel in care cita din mesajul sau anterior! :-?

Asfel ne contrazicem noi aici, in timp ce el rade isi rade sardonic in barba!! :evil:

PS Sper ca mai e cineva pe-aici prin forum care sa fi remarcat fenomenul de mai sus, ca altfel incep sa ma banuiesc de vedenii... :P

Lino
17 Mar 2006, 08:53
Carlito's Way. Era de anticipat sfarsitul filmului, au avut grija sa se intample asta.

qwerty
18 Mar 2006, 16:03
THE CONSTANT GARDENER are un final prost,erau atatea variante dar Fernando Meirelles a optat pentru cea mai tampita.

notorious
21 Mar 2006, 10:29
THE CONSTANT GARDENER are un final prost,erau atatea variante dar Fernando Meirelles a optat pentru cea mai tampita.

??????????????? :shock:

Cinemania
21 Mar 2006, 11:51

??????????????? :shock:

poate are cartea mai multe variante........

Dooku
21 Mar 2006, 17:53
finaluri tampite: titanic, the english patient, the matrix (morala aia cu "love conquers all" - pacat de restul filmului), gladiator, traffic, a beautiful mind (vezi observatia de la matrix - in afara de partea cu restul filmului).
to be continued...
neanae citesti ganduri ? :w00t:

Pitbull
21 Mar 2006, 18:55
Un topic plin de recorduri, care a mai bätut un record - cred:
Cea mai târzie reînviere - dupä 3 ani, 1 lunä si 6 zile.

Ok, on-topic:
Finalu' äla în care dupä ce ei, cu hainele rupte si pline de noroi, si niste dâre negre pe fatä, pârlesc cu scuipätoru' de flocäri toate urâtaniile, si pe urmä camera pluteazä insinuantule peste ouälele de martzafoi fäcute jumäri, muzica cântä suav-paranoic, si-ajungem în äl mai äl ungher si deodatä dintr-un ou nedevenit omletä sare pe ecran o bâzdâganie si face: Ghuäää! :w00t: The End.
(Imi scapä titlul - si-l aminteste cineva?)

Supastar
21 Mar 2006, 19:28
godzilla?gremlins?

Pitbull
21 Mar 2006, 20:04
Evident! PLUS "Critters", PLUS încä vreo saptejdemii ca ele.

qwerty
21 Mar 2006, 23:46
THE CONSTANT GARDENER -cel mai tampit final de film.

ogto
22 Mar 2006, 00:58
we heard you the first time.

but we just ignored you.

Cinemania
22 Mar 2006, 09:02
huo, jos comunistii!!!

Supastar
22 Mar 2006, 13:46
Ma refer strict la Godzilla-urile japoneze. Adica Gojira.

DECI, ma refer strict la Godzilla-ul american. Adica Godzilla.

daca ar fi sa ne luam dupa imdb, asta e singurul film cu/despre Godzilla/Gojira care are titlul oficial "Godzilla", titlul mentionat in post-ul meu.

PS. n-am vazut Gojira-uri complete, astfel ca nu fac nicio afirmatie in ceea ce le priveste

RinTinTin
22 Mar 2006, 15:17
Un film distrus de final este "Fight Club".

Incepe genial, idee sublima si ... pac!, baga yankeii o chestie de-aia psihanalista de-a lor, ca nu se pot abtine.

Ma enerveaza la culme tendinta asta de a pune totul pe seama unei schizonumastiuce. De ce nu-i lasa pe oameni sa se stalceasca in bataie pentru ca le place, pur si simplu?

Lol, ce pe din afara esti:)

Cinemania
22 Mar 2006, 15:19
oare s-a prins ca Tyler e unul si acelasi? :D

RinTinTin
22 Mar 2006, 17:27
I doubt :((

Oricum, on-topic: Nu exista finaluri tampite, ci filme tampite :D

Alex Leo Serban
22 Mar 2006, 17:54
finaluri tampite: titanic...

hai k asta-i buna! da ce trebuia sa faca jim cameron - sa nu mai scufunde nava?? :lol:

Pitbull
22 Mar 2006, 17:58
Dacä era original, da! :w00t:
Asta-mi aminteste de o listä care se plimba acu' vreo cinci ani prin e-mail-uri: zece motive pentru care "Star Wars" e mai bun ca "Titanic". Cel mai tare era:
- Toatä lumea stia de la-nceput cä vaporu' o sä se scufunde; da' cine s-ar fi asteptat la: "Luke, I'm yoh faddah!"...?

Alex Leo Serban
22 Mar 2006, 18:06
ce nashpa k nu pot sa postez o reclama mortala la 'improve yr english': un f june neamtz (nu's cum se keama meseria lui: ala de intra in leg. cu navele de la pupitru) primeste un sos de la o nava pe cale sa se scufunde... vocea spune, disperata: 'we are sinking! we are sinking!!' la care germanu - f tacticos, cum il stim - se apropie timid de microfon si zice, cu un puternic accent teuton: 'this is the gerhmann crew. vat are you sinking about?'

Pitbull
22 Mar 2006, 18:21
Reminds me:
A guy knocks at the door of Henry Kissinger's office, opens it and finds him riding his secretary on the desk. Shyly, he asks:
"Mr. Kissinger?"
"You blind, man? I'm fu.cking 'er!"

Sau aia cu:
"God shave our gracious Queen...!"

Sau aia cu italianul la hotel (da-i prea lungä ca s-o scriu aici; altä datä, la "Bancuri").

Alex Leo Serban
22 Mar 2006, 18:24
Reminds me:
A guy knocks at the door of Henry Kissinger's office, opens it and finds it riding his secretary on the desk. Shyly, he asks:
"Mr. Kissinger?"
"You blind, man? I'm f*** 'er!"

i guess u unconsciously subjected mr kissinger to the ultimate humiliation! :w00t:[/u]

Supastar
22 Mar 2006, 18:37
A guy knocks at the door of Henry Kissinger's office, opens it and finds it

A guy knocks at the door of Henry Kissinger's office, opens it and finds him riding his secretary on the desk.

Uite ca si pitbull a facut schema "triplu ª cu dublu flik-flak spate" :P

Pitbull
22 Mar 2006, 18:41
In timp ce tu scriai, eu corectam de zor mesajul!
Norocul meu c-am fost mai rapid! N-a apärut aia cu "Last edit... blabla".

Supastar
22 Mar 2006, 19:00
In timp ce tu scriai, eu corectam de zor mesajul!
Norocul meu c-am fost mai rapid! N-a apärut aia cu "Last edit... blabla".

tocmai aia nu intelegeam de ce nu aparuse...de aia ti-am dat si calificativul extrem de inalt "DUBLU flik-flak spate"

PS. a propos, de ce nu a aparut mesajul de last edit? nici la asta, ultimul tau mesaj, nu a aparut! how come?

Pitbull
22 Mar 2006, 19:03
Apare doar dacä editezi DUPA ce s-a postat un räspuns (ca sä nu încapä vreo îndoialä, în caz cä...). Altfel, câtä vreme mesajul täu e ultimul, esti liber sä-l editezi pe furis de câte ori vrei.

notorious
23 Mar 2006, 10:36
una bucata final imbecil si pt 'saw'.

Bulumulu
23 Mar 2006, 12:26
finaluri tampite: titanic...

hai k asta-i buna! da ce trebuia sa faca jim cameron - sa nu mai scufunde nava?? :lol:

:lol: daca s-ar termina filmul cu scufundarea maiestoasa a vaporului ar fi ok :happy:

fanroxette
25 Mar 2006, 22:05
sincer sa fiu, primul film de care-mi amintesc acum, cu un final ce nu mi-a placut a fost "Before Sunset"...dar poate pt. ca eram jumate adormit cand l-am vazut ;)

Supastar
25 Mar 2006, 22:30
sincer sa fiu, primul film de care-mi amintesc acum, cu un final ce nu mi-a placut a fost "Before Sunset"...dar poate pt. ca eram jumate adormit cand l-am vazut ;)

acu nu trebuie sa-ti placa filmul enorm cum imi place mie, lui Leonard sau mai stiu eu ci...dar sa zici k e primul "sfarsit imbecil" care iti vine in minte, e grav de tot!daca nu chiar absurd!

nici nu stiu ce sa zic, sa-ti dau argumente pentru care sfarsitul mi se pare frumos (jocul personajelor, atmosfera, muzica, ultima replica a fiecaruia, semnificatia etc.), ai putea sa-mi zici ca sunt prea sensibil, soft sau mai stiu eu ce....oricum recomandarea mea e sa stai treaz si sa (re)vezi filmul!eventual si before sunrise sa mai intelegi niste faze!

fanroxette
25 Mar 2006, 22:49
ok man, stiu ca nu e un film de criticat, crede-ma ca sunt si eu in "categoria" asta soft..m-ar referit strict la final...ok, trebuie sa-l revad, asta-i sigur....despre "Before Sunrise" jos palaria! :)

notorious
29 Mar 2006, 16:35
acu nu trebuie sa-ti placa filmul enorm cum imi place mie, lui Leonard sau mai stiu eu ci...dar sa zici k e primul "sfarsit imbecil" care iti vine in minte, e grav de tot!daca nu chiar absurd!

scuze ca intervin in conversatia voastra, dar lamuriti-ma si pe mine: aia doi nu raman impreuna nici de data asta, nu ? si, cum raspunsul nu poate fi altul decat DA, cu toate ca nu neg in nici un fel calitatile acestui film pe care de altfel nici nu l-am vazut, de ce, totusi, ne-am uita la filme al caror final este atat de evident ? :( adica, te poti uita la o ecranizare (dupa ce ai citit in prealabil cartea), la o dramatizare a unei piese etc. (la acestea ne uitam ca sa vedem cum se ajunge acolo - pt regie, pt atmosfera, pt actori) --- dar totusi, la un film al carui scenariu nu este inspirat de un alt material... :?

Supastar
29 Mar 2006, 16:44
scuze ca intervin in conversatia voastra, dar lamuriti-ma si pe mine: aia doi nu raman impreuna nici de data asta, nu ? si, cum raspunsul nu poate fi altul decat DA
Raspunsul este BA DA! raman impreuna...cel putin asa vad eu lucrurile...

cu toate ca nu neg in nici un fel calitatile acestui film pe care de altfel nici nu l-am vazut, de ce, totusi, ne-am uita la filme al caror final este atat de evident ?

De aia!

:( adica, te poti uita la o ecranizare (dupa ce ai citit in prealabil cartea), la o dramatizare a unei piese etc. (la acestea ne uitam ca sa vedem cum se ajunge acolo - pt regie, pt atmosfera, pt actori) --- dar totusi, la un film al carui scenariu nu este inspirat de un alt material... :?

Mi se pare aiuristic ce spui tu. De ce sa ne uitam la toate filmele cu scenarii originale pentru sfarsit? E absurd. Faci o diferentiere lipsita de orice importanta. Nu te uiti la un film pentru sfarsitul scenariului indiferent daca este adaptat sau original! Nu pot sa fiu de acord cu nimic din ce spui tu aici. La orice film te poti uita pentru "cum se ajunge acolo - pt regie, pt atmosfera, pt actori"! Si astea sunt motive mult mai bune decat curiozitatea asupra finalului!

Alex Leo Serban
29 Mar 2006, 16:47
'supscriu' integral argumentelor lui supastar!
notorious, what u said makes no sense...

notorious
29 Mar 2006, 17:03
Mi se pare aiuristic ce spui tu. De ce sa ne uitam la toate filmele cu scenarii originale pentru sfarsit? E absurd. Faci o diferentiere lipsita de orice importanta. Nu te uiti la un film pentru sfarsitul scenariului indiferent daca este adaptat sau original! Nu pot sa fiu de acord cu nimic din ce spui tu aici. La orice film te poti uita pentru "cum se ajunge acolo - pt regie, pt atmosfera, pt actori"! Si astea sunt motive mult mai bune decat curiozitatea asupra finalului!

eu nu vorbeam de 'curiozitatea asupra finalului', jeesus ! de unde aceasta concluzie. evident, ma uit la un film pt alte motive (mentionate adineaori), insa, pt mine, finalul unui film are o importanta URIASA (peste 50% din intregul film), iar, in momentul in care stiu dinainte ce se va intampla (si, in plus, mi se pare flasc - cum ar fi fost in cazul de fata o alta despartire intre cei doi), ma simt destul de putin motivat sa petrec alte 90 de minute in fata ecranului. de altfel, rectific - reticenta mea fata de acest film era ca totul parea atat de evident (se reintalnesc la nu-stiu-ce lansare, iar discuta despre nemurirea sufletului & restul, iar in final realizeaza ca trebuie sa se intoarca acasa). acum ca aflu de la tine ca are parte de un final 'deschis', mi s-a refacut apetitul de a-l vedea. :)

Supastar
29 Mar 2006, 17:18
in momentul in care stiu dinainte ce se va intampla [...] ma simt destul de putin motivat sa petrec alte 90 de minute in fata ecranului [...] acum ca aflu de la tine ca are parte de un final 'deschis', mi s-a refacut apetitul de a-l vedea. :)

te contrazici! :oops:

in plus, finalul este deschis doar din cauza ca filmul este in ansamblul sau destul de finut & subtil.

ce am numit (nu concluzionat!) eu "curiozitate asupra finalului" se refera la interesul tau pentru final exprimat prin valorificarea/aprecierea excesiva a acestuia.

PS.
Ambele Before S-uri merita vazute, chiar daca, acum, stii ambele sfarsituri! :P

BeNnY
29 Mar 2006, 17:55
Wha? Chiar daca stii cum se termina filmul, sfarsitul ala poate fi lipsit de orice valoare daca nu parcurgi drumul pana la el, iar sfarsitul sa fie 50% din film mi se pare usor aberant. Adica, da, sfarsitul inseamna mult, dar juma din film...

Alex Leo Serban
29 Mar 2006, 17:56
as zice kiar mai mult: k 'before sunset' e mai interesant decit 'bef sunrise' pt k poti 'citi' in brief encounteru celor 2 scurgerea timpului dintre un film si altul: sint toate acele non-dits, aluzii, complicitati sau kiar cuvinte-fetis care imbogatesc filmul... k o a doua vizionare a unui aceluiasi film! :P
notorious, all i can say is u put too much stress on the ending... lasa-le, dracu, de finaluri, k nu-s telenovele!, & enjoy the rest

notorious
29 Mar 2006, 18:03
lasa-le, dracu, de finaluri, k nu-s telenovele!

:lol:

Supastar
29 Mar 2006, 18:05
as zice kiar mai mult: k 'before sunset' e mai interesant decit 'bef sunrise' pt k poti 'citi' in brief encounteru celor 2 scurgerea timpului dintre un film si altul: sint toate acele non-dits, aluzii, complicitati sau kiar cuvinte-fetis care imbogatesc filmul...

total de acord cu tine! eu m-am limitat la mentiunea ca ambele filme merita vazute pentru ca primul e necesar pentru "savurarea" totala a celui de-al doilea.

lasa-le, dracu, de finaluri, k nu-s telenovele!

Ce trist trebuie sa fie cineva sa se uite la Tanar&Nelinistit doar pentru final! :w00t:

Leonard
29 Mar 2006, 18:15
PS.
Ambele Before S-uri merita vazute, chiar daca, acum, stii ambele sfarsituri! :P
meritã vãzute ºi re-revãzute. pînã acum vreo 6-7 vizionãri la mine pentru Sunset ºi vreo 5-6 pt Sunrise. nu le-am vãzut de mai multe ori doar de teama cã m-aº putea sãtura, aºa cum am fãcut cu Memento ºi Fight Club (pe care dupã zeci de vizionãri nu prea mai am rãbdare sã le vãd cap-coadã, oricît de miºto sunt).

p.s. pe mine mã lasã mascã ºi mã ia prin surprindere finalul la Sunset de fiecare datã pentru cã filmul e de aºa naturã fãcut încît cînd îl revezi sã parã cã trãieºti sentimente unice, nemaiîntîlnite, chiar dacã scriptul propriu-zis ºi replicile le ºtii. ºtii cã mai sunt fizic cîteva minute, cîteva secunde pînã apare ecranul negru, dar în momentele alea ai senzaþia de infinit.

pe ignoranþi lasã-i în plata lor! multe filme extraordinare pe care le-am vãzut în ultimul timp m-am abþinut sã le menþionez pe acest forum, tocmai pentru a nu afla de ele specimene ca notorius (nu e vorba doar de el. sunt sute). nu meritã. prefer sã vorbesc despre ele doar prietenilor foarte apropiaþi ºi pe care-i ºtiu capabili sã le aprecieze.

Alex Leo Serban
29 Mar 2006, 19:45
dar notorious nu este ignorant! eu stiu k tu, benny & the korben nu-l aveti la inima, din motive care nu ma intereseaza, dar cred k acest lucru nu trebuie sa va intunece mintile (tie si lui benny, k a lui the k e deja pitch dark...): notorious a dat citeva comentarii f bune la filme serioase & dificile. este un baiat in care eu imi pun sperante - & nu doar pt k l-am debutat in obs. cult.; uneori este inegal, dar hey - cine nu e?!
incercati sa treceti peste idiosincraziile voastre. luati exemplul meu :w00t:

Leonard
29 Mar 2006, 23:43
dar notorious nu este ignorant! eu stiu k tu, benny & the korben nu-l aveti la inima, din motive care nu ma intereseaza...
am fost obiectiv cu comentariul meu. cine se simte vizat, bine. cine nu, iarãºi bine. n-am nimic cu nimeni. în privinþa filmelor Before S am cam aceeaºi pãrere ºi despre Korben ca ºi despre notorius. Dar Korben e mai imprevizibil ºi e recuperabil, nu e aºa închis la minte. am dat exemplu pe noto fiindcã el începuse discuþia. cum se poate numi cineva altfel decît ignorant care comenteazã despre un film fãrã sã-l fi vãzut (ºi mai ºi revine insistent, deºi e paralel cu subiectul)? eu cel puþin am argumentat cînd am vorbit de Bergman (probabil principalul motiv subiectiv pentru care-l ai la inimã), VÃZÎND filmele respective (ba chiar de 2 ori Persona).

notorious
30 Mar 2006, 21:24
am dat exemplu pe noto fiindcã el începuse discuþia. cum se poate numi cineva altfel decît ignorant care comenteazã despre un film fãrã sã-l fi vãzut (ºi mai ºi revine insistent, deºi e paralel cu subiectul)?

tzaca, obisnuit deja cu atacurile tale mereu 'subtile' si, mai ales, neasteptate, eu tin minte ca am mentionat CLAR ca nu neg in nici un fel calitatile acestui film (pt ca nu l-am vazut !) pt ca nu-mi sta in fire sa procedez asa (mai tii minte de cate ori am facut asta pe cinemagia ??); si nici n-am comentat filmul, ci doar am facut o remarca foarte subiectiva. auzi -- cica nu mentioneaza noile lui descoperiri pt ca nu merita unii. pe zi ce trece, ma faci sa constat ca esti... naiv (e un eufemism) si arogant. adica fraier.

@ ALS

am sa te rog, totusi, o kestie: nu ma mai pune in aceeasi fraza cu benji, ala micu'. piciu este atat de ignorant incat nici nu stie ce inseamna ignoranata. scrie tchaikovsky in loc de ceaikovski, iar cand ii mentionez asta, imi sterge postarea si nici nu intelege ca tchaikovsky e scris de americani, o tine una si buna ! nu are bruma de cultura, dar obraznicie exista din belsug, iar unii precum K sau leo (nu tu... :happy:) apreciaza asta. pt ca si ei sunt mai mult sau mai putin la fel.

Pitbull
30 Mar 2006, 21:46
Notty, notty, be not naughty! 8)

Leonard
30 Mar 2006, 21:53
- cica nu mentioneaza noile lui descoperiri pt ca nu merita unii.
exact! nu trebuie sã dau raportul pe forum la fiecare descoperire ca ºi cînd ar fi un jurnal personal ºi sã afle toþi mucioºii de trãirile mele. filmele pe care le vãd, le vãd pentru mine. cînd totuºi postez, o fac pentru cã nu pot sã mã abþin.[/quote]

scrie tchaikovsky in loc de ceaikovski, iar cand ii mentionez asta, imi sterge postarea si nici nu intelege ca tchaikovsky e scris de americani, o tine una si buna !
e liberã folosirea numelui internaþional al compozitorului. ºi eu zic Shostakovich în loc de ªostakovici. este ºi mai util. numai cu numele englezeºti (internaþionale) îi gãseºti la motoarele de cãutare ºi pe serverele de download. la fel cum prefer The Mirror sau Stalker în loc de Oglinda sau Cãlãuza cînd vorbesc de filmele respective. atîta timp cît nu foloseºti caracterele chirilice originale, eºti liber sã adopþi transcrierea foneticã pe care o doreºti.

ia uitã-te la tine cît de strict eºti cu ortografia corectã în limba românã:
...am sa te rog, totusi, o kestie...
îi copiezi ca un sclav pe korben, als ºi alþii care scriu cu 'k'. deci sunteþi toþi în aceeaºi oalã aici.

tu nu poþi impresiona decît dacã-þi þii ciocul.

Pitbull
30 Mar 2006, 22:00
tu nu poþi impresiona decît dacã-þi þii ciocul.
Te rog - ciokul! :P

notorious
30 Mar 2006, 22:01
e liberã folosirea numelui internaþional al compozitorului. ºi eu zic Shostakovich în loc de ªostakovici. este ºi mai util. numai cu numele englezeºti (internaþionale) îi gãseºti la motoarele de cãutare ºi pe serverele de download. la fel cum prefer The Mirror sau Stalker în loc de Oglinda sau Cãlãuza cînd vorbesc de filmele respective. atîta timp cît nu foloseºti caracterele chirilice originale, eºti liber sã adopþi transcrierea foneticã pe care o doreºti.

nu-i, ba, acelasi lucru ! un film poate fi tradus, este si normal intr-o anumita privinta, dar numele omului este numele omului, iar tipul este rus, iar romanii il scriu ceaikovski. dar ce-ti explic eu...

Pitbull
30 Mar 2006, 22:08
Hooo, bä, nu mai dati, cä m-ati prins la mijloc! :o Stati sä ies de-aici, si pe urmä vä caftiti cât vreti! :((

notorious
30 Mar 2006, 22:20
sunt satul, din pacate...

Supastar
30 Mar 2006, 22:20
va certati pe un nimic!
nu e mare crima faptul ca scrii numele unui tip dupa scrierea acceptata intr-o anumita limba (fie ea engleza sau romana), mai ales ca nu stiu cati dintre noi s-ar apuca sa-l scrie pe forum in original, in alfabet chirilic. Mai ales ca ambele scrieri in cauze se citesc la fel (ignorand mici inflexiuni specifice fiecarei limbi). Aceeasi branza si cu utilizarea lui "k"...nu vad problema atat timp cat se pronunta la fel si nu se incalca major vreo regula lingvistica fundamentala.
Va dati seama ca daca ati sta fata in fata si ati discuta, ati fi incredibil de ridicoli certandu-va pe Ceaikovski/Tchaikovsky .... Shostakovich/ªostakovici .... cheama/keama???
Cat despre "the principle of the whole thing"....come on....

Leonard
30 Mar 2006, 22:34
deci rãmîne cum am stabilit.

П.И. Чайковского

BeNnY
30 Mar 2006, 22:34
am sa te rog, totusi, o kestie: nu ma mai pune in aceeasi fraza cu benji, ala micu'. piciu este atat de ignorant incat nici nu stie ce inseamna ignoranata. scrie tchaikovsky in loc de ceaikovski, iar cand ii mentionez asta, imi sterge postarea si nici nu intelege ca tchaikovsky e scris de americani, o tine una si buna ! nu are bruma de cultura, dar obraznicie exista din belsug, iar unii precum K sau leo (nu tu... :happy:) apreciaza asta. pt ca si ei sunt mai mult sau mai putin la fel.

Scriu cum vreau eu, ti-am zis ca "ceaikovsky" sa scrii tu la tine in tulcea, pe considerentul mentionat de Leonard. Si devii din ce in ce mai penibil cu "piciule" si astea, ma faci pe mine mic ca sa te simti tu mare? Oricum, hai, baga si tu un reply cu injuraturi si dupa aia dam drumul la sfarsiturile imbecile sau inchidem topicul.

Edit: asa e, П.И. Чайковского. Sper ca esti fericit. Si nu te mai caca atat pe tine ca, in fond, cu ce e superior "Ceaikovsky" lui "Tchaikovsky" - ca-s amandoua adaptari, acum o sa sari in sus de fiecare data cand scrie cineva ceva in engleza pe forum?

Alex Leo Serban
31 Mar 2006, 06:26
'ceaikovski' or 'tchaikovsky' - that is the question...
vorba lu supastar, ati innebunit! wtf, by any other name (his music) would sound as sweet.
ziceti-i si voi, acolo, piotr ilici si gata!! disputa e ridicola. plus k nimeni nu spune lucrul esential dspr p. i. c. - anume, k s-au facut doua filme dspr el -cel al lu ken russell (cu richard chamberlain) si unu rusesc (pitbull, ajuta-ma: cum il kema pe actor?), care mi-a placut f mult la 13 ani... plus k era gay - kestie cu atit mai savuroasa, azi, cind stim k si chamberlain este:lol: si k s-ar putea sa fi murit otravit (piotr, nu richard!), cum am citit eu undeva, k cik se-ncurcase cu nu's ce mare aristocrat cu pretentii la tron & era embarassing pt rusia... so they killed him, lady di style!!! kestii mai picante decit 'cum se scrie numele'-i!

Pitbull
31 Mar 2006, 10:48
ziceti-i si voi, acolo, piotr ilici si gata!!

OK, numa' zi-ne cum se scrie: "Piotr Ilici", sau "Pyotr Ilyich"? :huh:

si unu rusesc (pitbull, ajuta-ma: cum il kema pe actor?)

"Rusine! Rusine! Rusine sä vä fie!" :oops:
(Papagalii de la Noua Dreaptä, la marsul gay din Bucuresti)
Innokentii SMOKTUNOVSKI, moncher!
(Sau... Innokenty Smoktunovsky? :? In fine - äla din "Hamlet"... adicä, "Gamlet"... :(( Tipu' care m-a väzut pe mine-n 1984 jucând în "Plosnita" de Mayako... Maia... nu spun cine! :P )

Alex Leo Serban
31 Mar 2006, 13:31
vai, da! asha e - rushine sa-mi fie! innokenti s, the russian laurence olivier, un actor genial... mi s-a intiparit figura lui in 'ceaikovski', dar mi-era imposibil sa-i apozez un nume. :(

herbert
31 Mar 2006, 14:23

П.И. Чайковского

nu, Leonard.
corect: П.И. Чайковски. (... Чайковского - se ortografiaza doar in cazuri ca acesta: консерватория имени Чайковского...). dar sa nu ne complicam cu gramatica limbii ruse...

discutie interesant-amuzanta. Ceaikovski a murit - versiune oficial legalizata - in urma unei pneumonii galopante: a baut apa rece de izvor, se pare ca infestata... ultima sa pasiune a o fost chiar un nepotzel, Serioja...
Innokenti Smoktunovski - cel mai mare actor pe care l-au avut rusii. Smokty (cel care a citit poemele lui Arseni Tarkovski din filmele lui Andrei Tarkovski) a avut radacini poloneze... fericite impuritati.

Leonard
31 Mar 2006, 20:08

П.И. Чайковского

nu, Leonard.
corect: П.И. Чайковски. (... Чайковского - se ortografiaza doar in cazuri ca acesta: консерватория имени Чайковского...). dar sa nu ne complicam cu gramatica limbii ruse...

mersi de indicaþii. te-ai dat de gol cu rusa. eu nu ºtiu o boabã. am cãutat pe google ºi în forma aia am gãsit.

Pitbull
01 Apr 2006, 00:01
Las-cä nici eu nu stiu Rusa, da' mi se pärea ceva suspect... Adicä, de ce "Ceaikovskogo" (cä alfabetul chirilic îl cam stiu). Da' n-am zis nimic.

bellhop
01 Apr 2006, 00:50
...
mersi de indicaþii. te-ai dat de gol cu rusa. eu nu ºtiu o boabã. am cãutat pe google ºi în forma aia am gãsit.

te-ai dat tu de gol, gugal-sucker! :hmm:
de unde morala: si ca sa cauti pe gugal iti trebuie un pospai de carte;
(alfabetul chirilic se invata la orele istorie, in scoala generala)

Pitbull
01 Apr 2006, 08:21
...Sau din revistute rusesti pentru copii, care împânzeau toate chioscurile prin anii '60 (la concurentä cu "Pif", da' pentru ele nu trebuia sä stai la coadä cu liste miercurea dimineata), si io: "Tatä, da' aici ce scrie? Da' ästa aici ce zice?"

gionloc
01 Apr 2006, 08:31

unde ai dat tu peste scoala generala romaneasca (sa nu zici ca in Basarabia!!!) unde alfabetul chirilic sa fie predat/invatat?

sau mai nou se practica asa ceva? m-as mira! din cate stiu eu doar la litere este predat, iar in afara limbilor care-l folosesc, doar pentru a se decurca studentii in scrierile în românã de inceput (de la scrisoarea lui neacºu prin ureche ºi costin, pana la poeþii vãcãreºti, sau dacia literarã) care utilizau alfabetul ãsta... parcã un semestru dureazã tortura :lol: la litere... (nu e nimeni de pe la litere romana p-aci?).

latina se mai face in scoala generala, intr-a opta?

Pitbull
01 Apr 2006, 10:40
S-a fäcut vreodatä? Eu am fäcut-o într-a IX-a, si fi-miu, la fel.

GhitzaCartitza
01 Apr 2006, 12:59
Wow! Ce discutie interesanta. Latina si rusa. Mmmmmmmmmmm. Preferatele mele :huh: .

MinRep
01 Apr 2006, 13:05
Acum latina se face in a opta... Insa, nu stiu din ce motive, eu am facut doi ani (a opta si a noua). Si asta la informatica intensiv, nu filologie.

Pitbull
01 Apr 2006, 13:22
Aha.
Si de malgashä stiti ceva? Cä am nevoie.

gionloc
01 Apr 2006, 21:16

dupa cum a confirmat si MinRep uite ca se face :P. eu am gatat generala in 95, parca. si eu am facut intr-a opta latina, apoi, clasa de filologie fiind, ne-au crecut urechile pre latineste patru ani, dand si teza! primii doi ani au fost interesanti - aveam o profa super, d-na Gojol!! stia carte multa,- da'dup'aia gandurile mele s-au mutat in alte zone si am cam lasat povestile murinde in seama muririi. probabil ca d-aia la faculta aveam buen sarituri in lungime, peste un intreg ev mediu filosofic :((.

oare veveriþoii aia din Madagascar - animatia, nu geografia Africii - vorbeau malgasa intre ei?

Pitbull
02 Apr 2006, 06:50
oare veveriþoii aia din Madagascar - animatia, nu geografia Africii - vorbeau malgasa intre ei?

Nu - mä - 'ntereseazä! :x
Si nu mä-ntereseazä nici malgasa veveriþoilor animaþi. :hmm:
Mä-ntereseazä VITAL si CRUCIAL numai malgasa neaosä, arhaicä si poeticä din Tananarive si Tamatave, pentru a rezolva problema explicitatä la capätul linkului de mai jos:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=133302#133302

KORBEN
04 Apr 2006, 08:02
go west -imbecil si inutil
walk on water- incredibil si ne adevarat

notorious
04 Apr 2006, 09:09
in primul rand... OMG, what have i done ?? what have i created ?! acuma vb despre limbi straine...

Acum latina se face in a opta... Insa, nu stiu din ce motive, eu am facut doi ani (a opta si a noua). Si asta la informatica intensiv, nu filologie.

si eu am facut latina doi ani (la clasa de mate-info), a opta si a noua, dar, spre rusinea mea, marturisesc ca puteam la fel de bine sa fac si doua saptamani - sunt tranta la latina.

alfabetul chrilic - in primara... huh ??? i must have skipped those 4 years...

si, in legatura cu ceaikovski, nu mai tin minte exact cine glumea: "ceaikovski voia sa se sinucida pt ca lumea sa nu afle ca e homosexual. astazi, daca esti artist si nu esti homosexual, ai putea foarte bine sa-ti tragi un glont in cap". tasteless, but funny. :happy:

Alex Leo Serban
04 Apr 2006, 14:05
'i am not of that crowd' indeed...
cum spuneam pe alt topic, nici eu nu sint kiar gay-friendly. doar k - atentie! - bancul cu pricina pare mai curind produsul unor straight wannabe artists care-si ambaleaza nereusita sociala intr-un discurs 'gay is the new wor(l)d'... aiurea! cunosc destul de bine lumea gay, e ac. invidie, oftica pe succesul altuia & dat la gioale k peste tot. cei care vad 'comunitatea' (pe care w.h. auden o numea, prin anii 30, 'homintern' :lol: ) k un fel de samesex-social welfare are daydreaming.

notorious
06 Apr 2006, 00:03
doar k - atentie! - bancul cu pricina pare mai curind produsul unor straight wannabe artists care-si ambaleaza nereusita sociala intr-un discurs 'gay is the new wor(l)d'...

bai, dar cine era, cine era ?... am luat-o dintr-o culegere de citate celebre. :lol:

v
17 Apr 2006, 04:21
Suspiria Tagline: The Only Thing More Terrifying Than The Last 12 Minutes Of This Film Are The First 92.
:?

primele 92 de minute: inima mi-a tresarit de groaza.
ultimele 12 minute: inima m-a durut de tristete.
am privit timp de 12 minute demolarea sadica si sfasietoare a unui monolit al suspansului.

a, a! finalul apocaliptic Meet Joe Black! m-am amuzat si eu cum am putut (celorlaltora le-a placut, si ma priveau urat).

77ravens
25 Apr 2006, 18:29
o sa va zic un final super:TREI CULORI:ROSU,cu laitmotivul filmului care leaga trecut,prezent si viitor,plus ca e o poza foarte reusita

Cinemania
25 Apr 2006, 23:56
o sa va zic un final super:TREI CULORI:ROSU,cu laitmotivul filmului care leaga trecut,prezent si viitor,plus ca e o poza foarte reusita

Sfarsituri imbecile de film???? :shock:

Supastar
26 Apr 2006, 21:00

Sfarsituri imbecile de film???? :shock:

se simtea nevoia unui contrapunct!

77ravens
29 May 2006, 15:29
JOCUL lui Fincher(se7en,FIGHT CLUB).What s up with that?Cum naiba sa termini filmu ala asa?Cadoul de ziua lui de nastere?Asta i mai rau decat crop circles.
Face omu' un film dragut,si l strica pe ultima suta de metri.Eu cred ca era mult mai bine daca termina tot in nota aia a la Kafka.

Coshava
30 May 2006, 10:42
Mie unul "Reconstituirea" mi se pare ca are un final complet idiot/nepotrivit ... :oops:

RinTinTin
30 May 2006, 12:15
JOCUL lui Fincher(se7en,FIGHT CLUB).What s up with that?Cum naiba sa termini filmu ala asa?Cadoul de ziua lui de nastere?Asta i mai rau decat crop circles.
Face omu' un film dragut,si l strica pe ultima suta de metri.Eu cred ca era mult mai bine daca termina tot in nota aia a la Kafka.

Kafka? Oh my god... ce perle pot scoate unii.

77ravens
30 May 2006, 15:20
Kafka? Oh my god... ce perle pot scoate unii.

Trebiue sa fii retardat mintal ca sa nu observi o asemanare intre proza lui Kafka si mizanscena acestui film.Daca asta vrei sa spui,ca asocierea asta de idei nu e potrivita,atunci dute fa ti o lobotomie,ca sa avem o explicatie logica referitoare la gandirea ta.

Supastar
30 May 2006, 18:48
Bai, l-ati vazut careva pe Michael Douglas transformandu-se in gandac??? NU!!! asa ca problem solved! nu e asemanare!

Cat despre "perla" initiala, se referea la "Kafka"care se scrie defapt Caphca! :w00t:

Cat despre injurii, well, Tom Waits said it best: "I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy!"

Supastar
30 May 2006, 18:48
sa stearga cineva asta va rog k eu nu mai pot!

gionloc
31 May 2006, 12:04
Cat despre perla initiala, se referea la "Kafka"care se scrie defapt Caphca! :w00t:

sau poate se referea la faptul ca filmul Kafka e regizat de Soderbergh si nu de Fincher.. :? pe mine la asta m-a trimis cand am citit primul post si nu la legatura dintre atmosfera Jocului si cea a scrierilor kafkiene...

gionloc
31 May 2006, 12:05
mesajul de mai sus l-am trimis de doua ori ca imi aparea o eroare... cum ca e imposibila incarcarea pe sait a mailului trimis... :?
anyway, l-am reeditat scrind cea ce vedeti, astfel incat acest mesaj devine numai bun de sters!

77ravens
31 May 2006, 18:25
"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy!"

Nietzsche chestii faine scriu unii!