View Full Version : 8 Femei
ricutza
23 Aug 2002, 16:53
am vazut filmul asta azi...sunt inca sub stare de soc...cred ca a fost cea mai interesanta imbecilitate pe care am vazut-o vreodata...
sunt extraordinar de curioasa cum vi s-a parut filmul asta!
ricutza
30 Aug 2002, 21:13
speram ca sintagma "imbecilitate interesanta" sa intereseze, revolte sau macar intereseze pe cineva....
adevarul este ca dupa o saptamana dupa ce am vazut acest film, tot nu stiu ce sa spun despre el...tot nu stiu daca ar trebui sa-l recomand cuiva...
stiu doar ca ar metita sa fie discutat...am tot citit despre el ca este un film excelent, ca actritele isi interpreteaza fenomenal rolurile etc. mi se pare ca intr-un fel toata lumea a acceptat ca 8 Femei este un film extraordinar fara a intelege exact de ce filmul este asa cum este.
ma rog...poate gresesc...sunt insa foarte curioasa daca exista macar o persoana care sa fi inteles ce vrea sa spuna domnul Fracois Ozon. eu clar nu intru in aceasta categorie!
eu n-am vazut filmul, nici nu o sa-l vad. te cred pe cuvant ca e o imbecilitate.
ricutza
09 Sep 2002, 22:34
eu n-am zis ca filmul e o imbecilitate...am spus ca e o imbecilitate interesanta ceea ce este cu totul altceva...
situatiile si personajele sunt extrem de ciudate si de multe ori stupide, insa filmul merita vazut...
totushi.......i think i`ll pass it
Nightwane
12 Dec 2003, 21:13
mi-a placut la nebunie si nu stiu de ce :D
ciudat ca scriu acum, n-am mai scris d mult aici, si la la subiectul asta am scris acum vreun an k nu o sa vad 8 femei. totusi l-am vazut. acum vreo 2 luni cred . si mi-a placut. culmea e ca mi-a placut. ...
Nightwane
13 Dec 2003, 09:53
Pai vezi...dar de ce ti-a placut? Eu sincer nu pot spune de ce...hmmm.....
Alex Leo Serban
13 Dec 2003, 11:06
bravo, u got taste!
pai de ce sa va placa? pt ca e al dracu' de bine facut, pt ca face misto de kestii grave (familia, incestul, lesbianismul, moartea...) cu gratie & panash, pt ca e o performanta sa nu iesi dintr-o casa & cam din acelasi decor timp de-o ora 1/2 (sindromul 'the rope' - vezi hitch!) si totusi sa tii spectatorul agatat si - last, but definitely not least - pt ca gagicile sint mortale! toate - in felul ei.
un cukor combinat cu almodovar, trecuti prin a. christie & a. resnais. savuros - but u need to know the codes to enjoy it :wink:
wulfila
13 Dec 2003, 12:09
un cukor combinat cu almodovar, trecuti prin a. christie & a. resnais. savuros - but u need to know the codes to enjoy it :wink:
Orice film cu mai mult de 4 femei incestuoase sau lesbiene inseamna ca e gen "Almodovar"?
Alex Leo Serban
13 Dec 2003, 12:17
in principiu, da. daca mai stii si altii, spune-mi-i!
wulfila
13 Dec 2003, 12:22
in principiu, da. daca mai stii si altii, spune-mi-i!
Tu esti profesionistul,oricum. Dar de Pier Paolo Pasolini ce zici?
Alex Leo Serban
13 Dec 2003, 12:44
ok, stiu unde bati - dar, in afara homosexualitatii, nu are mare lucru in comun cu spaniolul! estetici cu totul diferite.
filmul meu preferat de ppp este 'evanghelia dupa matei' - cel mai frumos film despre cristos facut vreodata!! nu sint credincios, da asta m-a dat pe spate...
in rest - 'teorema' e interesant, 'accattone' - de-nceput, iar trilogiile - misto per total, dar cu episoade inegale ca interes & valoare.
si, sigur, 'salo' - cel mai 'nerusinat' film al lui ppp: dupa unii o capodopera, dupa altii - un kkt! adevarul probabil ca e undeva la mijloc :wink:
wulfila
13 Dec 2003, 12:48
si, sigur, 'salo' - cel mai 'nerusinat' film al lui ppp: dupa unii o capodopera, dupa altii - un kkt! adevarul probabil ca e undeva la mijloc :wink:
Daca nu aminteai de Salo iti spuneam ca esti diletant.
Alex Leo Serban
14 Dec 2003, 17:35
thnx for the trust man.
desi au si diletantii calitatile lor, ca doar nu degeaba se numesc asa ('dilettare' = a delecta) :wink:
wulfila
15 Dec 2003, 15:07
thnx for the trust man.
desi au si diletantii calitatile lor, ca doar nu degeaba se numesc asa ('dilettare' = a delecta) :wink:
Trebuie sa privesti lucrurile asa: tu esti profesionistul si eu diletantul(eu ma delectez,intr-adevar).
ricutza
30 Jun 2009, 17:34
evident, nu puteam sa nu readuc in atentia lumii acest copilas al meu, ucis din fasa.
De cand am postat eu subiectul asta, am scris si o lucrare despre 8 Femmes (de unde putem deduce ca am reusit sa spun totusi ceva despre film). Partea funny a fost ca desi Ozon declara ca a icnercat sa aduca un omagiu personajelor feminine si a actritelor mari, eu am ajuns la concluzia ca filmul este infiorator de misogin.
Cat de aiurea e sa faci un film numai cu personaje feminine unde tot imaginea barbatului sa primeze?
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.