View Full Version : Baraka
Ambra Blu
18 Jun 2002, 11:08
Stiu ca peste 99% din oamenii de pe acest sight nu au auzit de filmul asta, asa ca ma adresez procentului ramas: are cineva, cumva, filmul asta pe caseta VHS? este un film documentar &de fictiune & etnografic & antropologic, pe soundtrackul caruia se gasesc trupe de gen Dead Can Dance sau tipul ala cu muzica ambientala proasta, Brian Eno.
Ma ofer sa o cumpar.
Mi-a facut placere sa citesc mesajul tau...Am auzit de Baraka, dar in legatura cu Dead Can Dance...Am cautat informatii pe net o zi intregata despre trupa si asa am ramas in minte cu acest nume bizar- Baraka. Stiu ca e regizat de Ron Fricke..si cam atat.
Poate au caseta iubitorii de Dead Can Dance, din pacate, eu nu o am. :sad:
Uite un link: http://www.milanrecords.com/index2.html
In rest, mai poti incerca la un centru antropologic universitar(facultatea de filososfie?), autorii de carti de antropologie, la edituri (ALL eventual?)..
Daca vei gasi totusi caseta cu filmul, let me know, please!
Mult succes!
Inca un link..e si un forum micutz..http://www.rottentomatoes.com./m/Baraka-1059335/preview.php
Ambra Blu
03 Jul 2002, 09:18
Ohoho, Dora, dar exista antroplogie la noi in tara? Eu credeam ca etnografii nostri se pricep doar sa culega balade despre ciubotica p**ii calului de pe coama dealului. In cel mai bun caz, sa existe ca modul pe la vreo scoiologie-psihologie sau mai stiu eu ce alta disciplina din asta dubioasa. Citi dintre studentii romani crezi tu ca au hands-on experience la ritualuri de, sa zicem, exorcizare, ale subculturii whateveritsname?
I'll sleep on the floor.
(Tiamat, Teonanacatl)
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: forumadmin pe 2002-07-03 11:56 ]</font>
Am vazut Baraka pentru prima oara chiar ieri si ce sa zic ... minunat!. Mai am filmul pe hard inca.
Ambra Blu
04 Aug 2002, 18:01
trage/mi si mie filmul
Dai tu CD-ul sau iti dau eu unul (costa mai scump)? :smile: Daca chiar il vrei anunta-ma si iti ard unu'. Nu doua!!! :smile:
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Opium pe 2002-09-15 23:18 ]</font>
ricutza
15 Sep 2002, 22:19
vreau si eu filmul...te rog Opium...iti dau eu banii pentru cd...
Ambra Blu !
formularea corect�* este p*lei calului ! :wink:
Ambra Blu
27 Sep 2002, 15:58
bine atunci; ciubotica p***i calului.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: forumadmin pe 2002-09-28 15:33 ]</font>
ricutza
29 Feb 2004, 00:33
am vazut si eu filmul ieri si mi s-a parut super marfa...numai ca nu stiu de ce dar nu l-am privit ca pe un documentar...
oricum muzica si imaginile sunt superbe si sunt extrem de interesant facute legaturile dintre ele...
Leonard
29 Feb 2004, 01:54
uite ca ricutza tocmai a scos un topic din groapa, din "cutia pandorei". Nici nu mi-a trecut prin cap sa dau cautare dupa ce am vazut filmul mai demult, nu credeam ca l-a mai vazut cineva.
Am vazut si Koyaanisquatsi, primul film de acest gen, la care Fricke a fost director de imagine, dar totusi nu mi s-a parut la fel de reusit ca Baraka, cel putin muzica e mult mai proasta.
Nici nu stiu ce-ar putea fi de comentat, imaginile spun totul. Filmul iti poate face o idee de cum e sa fii Dumnezeu, sa privesti totul de sus si sa vezi mult mai multe decat daca ai privi detaliile.
Dan Gerose
29 Feb 2004, 16:54
Si eu il am pe CD.
Gaandalf
09 Mar 2004, 18:08
Deci l-am vazut shi m-a surprins intr-un mod surprinzator de bine. La inceput sincer sa fiu ashteptam sa apara un cast ceva da muzica a fost nemaipomenita shi au fost nishte imagini superbe...
Din cate am intzeles de pe IMDB - sunt mai multe partzi sau mai multe filme...
BARAKA 1992
BARAKA 1998
BARAKA 2003
Imi place foarte mult trimiterea la GAIA - Spirit Of The Earth ... Nice, very Nice ... :P
ricutza
10 Mar 2004, 00:22
wow...nu stiam ca are mai multe parti...le are cineva pe toate?
bine, sincera sa fiu nu stiu daca ar trebui sa se mai faca astfel de filme...cred ca dupa vreo 2-3 as incepe sa ma plictisesc desi imaginile pot fi de multe ori foarte sugestive...
as vrea si eu sa stiu daca in Baraka exista un element de legatura pentru toate situatiile ilustrate prin imagini...am reusit sa vad legaturi intre 2-3 scene, dar n-am identificat ideea centrala a filmului...sunt curioasa daca exista....
Leonard
10 Mar 2004, 00:59
exista...
Ambra Blu
10 Mar 2004, 14:59
Un inteles pe care poa' sa/l transmita Baraka, cred eu ca e continut direct in titlu: baraka insemna in sufism "gratie" sau "binecuvintare". Este o forta benefica, o energie spirituala care controleaza universul de o factura asemanatoare acelei mana. Oamenii obisnuiti puteau atinge teoretic baraka daca atingeau cu miina hainele vreunui sfint, indrumator spiritual, etc
Leonard
10 Mar 2004, 16:30
filmul poate fi si un bun remediu anti-sinucidere.
ricutza
11 Mar 2004, 23:02
si crezi ca asta e ideea lui centrala?
ab, chiar nu stiam ce inseamna baraka...acum totul se vede un pic atlfel! :D
Leonard
12 Mar 2004, 02:49
si crezi ca asta e ideea lui centrala?
n-am zis asta. e doar o consecinta naturala ce am zis. ideea centrala, daca e sa o exprim printr-un cuvant cred cel mai potrivit ar fi 'armonie'. Oricum filmul mi se pare de o obiectivitate totala. Nu simt nici un fel de subiectivitate a regizorului.
Un alt link (http://www.spiritofbaraka.com).
Am vazut si Koyaanisquatsi, primul film de acest gen, la care Fricke a fost director de imagine, dar totusi nu mi s-a parut la fel de reusit ca Baraka, cel putin muzica e mult mai proasta.
Koyanis..., e facut cu vreo 10-15 ani mai devreme. de aici si diferenta tehnica...primul era filmat pe 35mm, cinemascop. al, doilea pe o pelicula speciala, foarte rar utilizata de 70mm, pe un format experimental, comandat special la panavision, pe care foarte putini l-au mai folosit. deasemenea "Time-lapse-mode"( cum se cheama procedeul de a filma cate o fotograma la un anumit interval de timp), a mai progresat mult intre timp.
cat despre muzica, parerea mea extrem de subiectiva, este ca Philip Glass, care a compus muzica de la primul film si care este cel mai cunoscut reprezentant al muzicii repetitive, nu se poate compara cu kitsch-urile muzicale din partea a doua. deasemenea sa pui muzica siropos-new age-ambiental-comerciala pe imaginea unor "dervishi"(adica aia care se-nvarteau in cercuri) si pe ritualurile alea tribale(care au propria lor muzica, mult, mult mai interesanta), e cam de KKO. :o
Gaandalf
10 Apr 2004, 14:50
Am revazut akuma 2 zile filmul shi am simtzit k are o mare legatura cu GAIA - spiritul pamantului, care se pare ca moare din cauza noastra. Nu shtiu ce dracu m-a apucat da am simtzit k filmul asta este un fel de "wake up call" -distrugem planeta shi uitatzi ce distrugem fraierilor.
Are cineva shi celelate partzi sunt curios ce-o fi shi in filmele alea. :o
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.