View Full Version : Chaplin
Floydman
31 May 2002, 17:54
Am revenit in fortza pe forum!
Un actor care in istoria cinematografuluie un fel de Pele la fotbal.
Maestrul pantomimei, ca arta pura. Ochi fara de pereche de adinci ! Pas inconfundabil! Risul copilariei mele (sa traiasca Studio X de la Bulgar television, mort de mult !!!, si cinemateca romina, multi ani inainte!!!).
Duiosie sfisietoare , Chaplin nu doar un mare comic ci un inegalabil actor tragic, care are magia teatrului antic, a mastii cu un ochi rizind si celalalt plingind! As revedea filmele lui aproape oricind am ocazia desi le-am vazut de n ori.
Ce mai e de spus! Show must go on!
Comments...
Aveam de gand sa propun un topic si sai zic GURU ai filmului, personaje care au avut o contributie majora la arta cinematografica. Eu as fi propus pe Chaplin si Hitchcock.
Chaplin ,ce poti sa spui... e uimitor. Actor excelent, regizor f bun, compozitor, din cate am vazut si-a si editat cateva filme. Are un numar impresionant de filme realizate.
Sunt scene nemaipomenite in filmele lui. Imi aduc aminte mereu si as vrea sa revad oricand scena din Dictatorul in care Hitler se joaca cu un balon pe care e desenat globul si da cu fundul in el. Supertare. Sau scena din Goada dupa aur cand cei doi se vad unul pe altul ca mancare sau cand mananca cizma. Demential. Cred ca ce caracterizeaza filmele lui Chaplin e o naivitate si o inocenta grozava. Am revazut oarecum de curand Pustiul. A fost grozav.
Floydman
10 Jun 2002, 08:22
avind in vedere afluenta de posturi la acest topic, va rog insistent sa nu mai postati deoarece calculatorul meu nu mai face fata acestui impresionant sir de pareri pe care cinemagiafilii se inghesuie sa le indese in site, marind impresionant traficul spre fericirea webmasterului respectiv... :razz:
Ps: sunt dezamagit :sad: :sad:
Intr-un astfel de topic, cam ce fel de reply-uri te asteptai sa vina?
Sa incercam sa spunem si noi (eventual cu alte cuvinte) cat de mare a fost Chaplin? Cred ca nu merita, au spus-o altii la fel de (sau mult mai) bine. "Monumental", "genial", "gigantic", "titanic", "imens", "incomparabil", etc.
Daca ai un topic clar despre un anumit aspect/film/moment/caracteristica/whatever din cariera lui Chaplin, probabil ca ai primi mai multe comentarii...
Salutari,
Andrei
Draga Floydman, stii foarte bine ca subiectele controversate atrag postinguri. Cind toate lumea e de acord, ce rost are sa bati apa-n piua? Zi ceva nasol de Chaplin, si-ai sa vezi cum sare lumea! :lol:
Floydman
13 Jun 2002, 09:19
stati putin, si mie imi place controversa dar asta nu inseamna ca atunci cind propun un topic in care nu se da cu rosii, nu puteti sa "creati" posturi. nu astept sa spuneti cit de bun e chaplin, modul in care am pust head-postul nu obliga pe nimeni sa adopte aceeasi linie, ceea ce intradevar ar fi superfluu. eu in locul vostru as fi gasit ceva de spus chiar daca ce am scris eu nu propune nimic concret. bref subiectul este Chaplin nu "exercitiu de admiratie". eu am scris doar ce am simtit despre actor... voi ati putea scrie absolut ce vreti, inclusiv de rau.
N-ai inteles! Nu eram politicosi, toti sintem de acord ca Chaplin e mare, deci, de ce sa postam acelasi lucru? :smile:
Floydman
20 Jun 2002, 08:42
Tu n-ai inteles! :razz: Asteptam pur si simplu sa imi spuneti CUM il vedeti voi pe Chapplin nu cit de mare e!!!!!! Eu asta am facut si poate aflam ceva nou de la voi...
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Floydman pe 2002-06-20 09:44 ]</font>
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Floydman pe 2002-06-20 09:45 ]</font>
corinka
29 Jun 2009, 21:49
Iata un topic aflat, pe nedrept, cred, chiar pe ultima pagina de la Staruri. Da, e greu sa mai comentezi ceva despre Chaplin, e mare, asta o stim toti si nimeni nu contesta.
Cred ca putem, totusi, sa vorbim despre Chaplin sau sa discutam "in contextul Chaplin". Ce scena ne-a amuzat cel mai mult sau ce ne-a rascolit privind opera lui Chaplin?
Cand ma gandesc la Chaplin zambesc. Mica fiind, il includeam simplu in categoria comici. Asteptam cu nerabdare Cascadorii rasului, iar scenele cu Chaplin erau de top! Asadar, cand ma gandesc la Chaplin imi amintesc de copilarie, de duminicile petrecute la televizor. Inainte de Revolutie, Chaplin constituia o sarbatoare, dupa, a ramas la fel. :x
Ce amintiri va trezeste Chaplin? Ce ganduri va inspira? Ce v-a amuzat cel mai mult, ce v-a intristat, ce v-a pus pe ganduri?
Oara, daca este asa de MARE si noi atat de mici, chiar nu ne mai gasim cuvintele in ceea ce il priveste? Credeti ca s-a spus totul?
Pauline Kael
30 Jun 2009, 11:27
In topicul asta mai e alt topic,toate cu Charlot.
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95564
Eu n-am chef sa deschid subiecte despre cinema si alti moderatori sa-si bata joc(nu ma refer la tine).Se modereaza aiurea,se instiga la agresivitate,la nepasare.N-am chef sa-mi petrec timpul vb despre filme si altii sa-si bata joc.Atat.
era acu destul de multi ani, o duminica dupa amiaza plicticoasa, leneveam pe canapea la tv cu ochii intredeschisi. ai mei se uitau la gold rush si ziceau deva de chaplin, dar la vremea ai nu prea gustam eu "d-astea vechi". totusi, la un moment dat, ceva m-a facut sa ridic capul si ptr 1 minut am fost de-a dreptul emotionata si fascinata de:
http://www.youtube.com/watch?v=XefGvxVKrZk
De curand am vazut City Lights-considerat de unii cel mai bun film al lui Chaplin, eu personal sunt de acord.Este ultiimul film mut facut intr-o epoca in care filmul cu sonor deja se impusese,.Dupa parerea mea Chaplin a dat o dovada de mare curaj sa faca acest film, a riscat si a reusit cu brio.
Putine filme resusesc sa imbine atat de frumos scenele sensibile ,tandre cu cele tragi-comice.E un supe film , pur si simplu nici nu iti dai seama ca este mut, il privesti dintr-o rasuflare
ricutza
30 Jun 2009, 11:51
trebuie sa recunosc ca pe mine Chaplin nu m-a inspirat niciodata in mod deosebit. Poate pentru ca mereu mi-a fost prezentat ca fiind ceva maret.
Tin minte ca radeam la filmele cu Stan si Bran. La Chaplin insa, mai putin. Bine, el avea oricum niste filme/ teme mult mai serioase. Dar nu stiu...imi exprima acum prea putina emotie...sau poate ca e totul mult prea jucat si nu se potriveste cu stilul meu.
halebardul
30 Jun 2009, 12:13
trebuie sa recunosc ca pe mine Chaplin nu m-a inspirat niciodata in mod deosebit. Poate pentru ca mereu mi-a fost prezentat ca fiind ceva maret.
Tin minte ca radeam la filmele cu Stan si Bran. La Chaplin insa, mai putin. Bine, el avea oricum niste filme/ teme mult mai serioase. Dar nu stiu...imi exprima acum prea putina emotie...sau poate ca e totul mult prea jucat si nu se potriveste cu stilul meu.
ricutza, ai scazut 10 etaje in ochii mei.
nu mai spune ca nu ti-a placut in copilarie, cand era normal sa-ti placa Stan si Bran mai mult, zi cum ti se pare acum.
uita-te la City Lights azi si revino cu o opinie updatata.
nu trebuie sa-ti placa, evident, e treaba ta, dar macar sa ai parerea de acum, nu de cand erai mica.
eu ador chaplin - pana la Monsieur Verdoux - m-as putea uita in fiecare zi la cate un film de-al lui si nu m-as plictisi, chiar daca ar fi a mia oara. Dar sigur, e dreptul tau sa nu-ti placa. :(
o sa trec asta la Sunt nefericit pentru ca...
intr-adevar si eu ma distrm mai mult la filmele cu Stan si Bran decat la Chaplin, dar acum privesc filmele lui cu totul diferit
ricutza
30 Jun 2009, 14:22
ricutza, ai scazut 10 etaje in ochii mei.
nu mai spune ca nu ti-a placut in copilarie, cand era normal sa-ti placa Stan si Bran mai mult, zi cum ti se pare acum.
uita-te la City Lights azi si revino cu o opinie updatata.
nu trebuie sa-ti placa, evident, e treaba ta, dar macar sa ai parerea de acum, nu de cand erai mica.
eu ador chaplin - pana la Monsieur Verdoux - m-as putea uita in fiecare zi la cate un film de-al lui si nu m-as plictisi, chiar daca ar fi a mia oara. Dar sigur, e dreptul tau sa nu-ti placa. :(
o sa trec asta la Sunt nefericit pentru ca...
Pentru mine sunt foarte importante parerile din copilarie in special pentru ca puteam sa judec obiectiv fara sa fiu intoxicata de toate canoanele si regulile artistice.
Eu nu-l ador pe Chaplin nici acum. Ok , am vazut City Lights, Modern Times si alte cateva. Da, recunosc ca au idei interesante. Dar de aici si pana a ma transforma in fan Chaplin sau a ma uita zilnic la el, e diferenta mare.
Si hai sa-ti mai spun ceva (ca sa mai scad x etaje in ochii tai). In general filmele de dinainte de anii 80 nu-mi plac. Toate capodoperele super artistice pe mine de cele mai multe ori ma lasa rece. Nu zic ca nu sunt bune, nu zic ca nu pot recunoaste de ce sunt atat de apreciate, nu zic ca ar trebui ingropate sau aruncate. Dar nici nu zic ca sunt filmele mele preferate. Iar de uitat la ele, de obicei ma uit in scop educativ.
Deci iarta-ma ca nici Chaplin nu ma emotioneaza pana la lacrimi.
corinka
30 Jun 2009, 14:26
Imi place de Ricutza pentru ca este sincera si nu ii aduce osanale lui Chaplin doar pentru ca a fost cine a fost. Pe de alta parte, mi-e greu sa inteleg cum poti sa vezi Chaplin si sa ramai rece. Mai ales ca esti, din cate am observat, mare iubitoare de animale, deci cu un suflet sensibil, as spune!
ricutza
30 Jun 2009, 16:48
Imi place de Ricutza pentru ca este sincera si nu ii aduce osanale lui Chaplin doar pentru ca a fost cine a fost. Pe de alta parte, mi-e greu sa inteleg cum poti sa vezi Chaplin si sa ramai rece. Mai ales ca esti, din cate am observat, mare iubitoare de animale, deci cu un suflet sensibil, as spune!
pai cum pot asculta si "Iubiti si cainii vagabonzi" a lui Mihai Constantinescu fara a fi data pe spate (desi pentru ca am amintit copilaria mea zbuciumata trebuie sa recunosc ca atunci cand eram mai mica ma sensibiliza). :P
Chaplin are o sensibilitate diferita fata de a mea. Isi exprima emotiile intr-un mod la care eu nu mai reactionez asa de bine. Privirile disperate ale lui Jeremy Irons din Lolita de exemplu mi se par mult mai dramatice decat ale lui Chaplin in City Lights.
Nu vreau sa spun acum ca Jeremy Irons ar fi un actor mai bun decat Chaplin, pentru ca judecandu-i in context, clar nu e. Dar eu raspund mai bine la jocul lui.
jactati
01 Jul 2009, 09:29
ricutza, in absenta (motivata a) halebardului, ma prinz eu sa-l apar pe Chaplin de indiferenta ta ucigatoare. ar trebui insa in prealabil sa intelegem ce-ti place tie (post 1980, daca se poate si inainte). asa ca te rugam sa ne luminezi ca sa putem continua des-baterea.
p.s. alaturarea lui chaplin si mihai constantinescu e minunata. =)) mari muzicieni.
ricutza
01 Jul 2009, 10:07
p.s. alaturarea lui chaplin si mihai constantinescu e minunata. =)) mari muzicieni.
hai mai, l-am folosit pe constantinescu ca sa fiu sigura ca obtin efectul dorit. Am exagerat ca sa fiu mai sugestiva nu ca sa stabilesc o legatura intre cei doi.
In ceea ce priveste preferintele mele, ce sa fac acum...un top ceva? Sunt multe filme care-mi plac (despre o gramada am si scris pe cinemagia). Dar uite, din perioada filmelor mute, un film care mi-a placut cu adevarat a fost "Cainele Andaluz' de Bunuel.
O comedie veche care iarasi mi-a placut foarte tare a fost "Some like it Hot". Filmele mele preferate sunt "Arizona Dream' si "American Beauty". Regizorul meu preferat european este Francois Ozon desi imi place mult si Pedro Almodovar (care sper sa fie spaniol si nu sud-american). Ma emotioneaza foarte mult filmele lui Innaritu si ale lui Milos Forman (cele americane insa).
Imi plac mult o parte din filmele lui Kieslowski, Lynch, von Trier si Tarantino.
Dintre curentele cinematografice, cred ca cel mai mult imi plac rezultatele Noului Val Francez.
Te-am lamurit in vreun fel?
jactati
01 Jul 2009, 10:29
Vaguely. Am totusi o banuiala ca timpul va lucra in favoarea ta. Mie mi s-a intamplat asa: in anii '80 imi placeau filmele din anii '60. In '90 cele din '50 si sper ca atunci cand ma senilizez sa apreciez comediile lui Mack Senett. Tot din experienta personala: la 15 ani am vazut prima oara Regula Jocului a lui Renoir. Nu mi-a placut din prima dar mi-am dat seama ca e un film mare. Si ca eu sunt mic si chiar nu am acea experienta de viata care sa-mi permita sa-l gust la max. Inutil sa-ti spun ca-l vad cu alti ochi acum. Asa si cu Chaplin: trebuie revazut every now and then. Cu ochiul si sufletul imbatranit dar si imbogatit. Nu stiu daca-ti dai seama dar noua ne pasa de nepasarea ta.
P.S. Copiii mei se distreaza copios la Chaplin (Ok, si la Stan si Bran si Buster Keaton). Ba chiar ar fi un treat pentru ei sa le pun filme de-ale lui in fiecare zi. si nu i-am indoctrinat (inca).
ricutza
01 Jul 2009, 17:44
Vaguely. Am totusi o banuiala ca timpul va lucra in favoarea ta. Mie mi s-a intamplat asa: in anii '80 imi placeau filmele din anii '60. In '90 cele din '50 si sper ca atunci cand ma senilizez sa apreciez comediile lui Mack Senett. Tot din experienta personala: la 15 ani am vazut prima oara Regula Jocului a lui Renoir. Nu mi-a placut din prima dar mi-am dat seama ca e un film mare. Si ca eu sunt mic si chiar nu am acea experienta de viata care sa-mi permita sa-l gust la max. Inutil sa-ti spun ca-l vad cu alti ochi acum. Asa si cu Chaplin: trebuie revazut every now and then. Cu ochiul si sufletul imbatranit dar si imbogatit. Nu stiu daca-ti dai seama dar noua ne pasa de nepasarea ta.
P.S. Copiii mei se distreaza copios la Chaplin (Ok, si la Stan si Bran si Buster Keaton). Ba chiar ar fi un treat pentru ei sa le pun filme de-ale lui in fiecare zi. si nu i-am indoctrinat (inca).
se prea poate sa ai dreptate.
Dar totusi, presupunand prin absurd ca tot nu mi-ar placea, de ce ar fi asta asa dramatic?
jactati
01 Jul 2009, 21:20
se prea poate sa ai dreptate.
Dar totusi, presupunand prin absurd ca tot nu mi-ar placea, de ce ar fi asta asa dramatic?
Pai n-ar fi dramatic. Ar fi absurd. N-ai totusi datele de serial killer pe care le afisezi in avatar. Te-a impresionat in copilarie melodia cu cainii vagabonzi a lui Mihai Constantinescu. E imposibil sa nu te emotioneze si micul vagabond. Mai da-i o sansa, doua, trei.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.