View Full Version : home theatre
Buliwyf
08 Apr 2002, 15:44
Este cineva care sa vrea sa ishi prezinte sistemul home theatre de acasa? Nu de alta da sunt curios cam cum se uita lumea de la noi la dvd-uri shi eventual sa il compar cu al meu.Zic eu ca ar fi un subiect bun de discutzie.
Al meu sistem este compus din urmatoarele:
1. Televizor Finlux
2. DVD ROM Toshiba
3. Placa sunet Guillemot MaxiSound Muse 4 canale(4.1)
4. Boxe 4.1 Philips (4 sateliti + subwoofer)
5. Placa video cu TV-Out LeadTek
Buliwyf
15 Apr 2002, 23:46
1.tv sony trinitron 29''
2.receiver technics dx-750 cu decodor ddigital
3.sistem 5.1 fatza: 2xtechnics cd-320 x100 watts
centru:1xsb-c500(suna fantastic)
subwoofer:technics w-5oo x80 watts
surround 2xtechnicsx70w
4.dvd rom pioneer 115
5.sunet creative labs digital out
6.video ati radeon vivo tv out pe s-video ***ure upgrade:proiector sony vpl-hs1
progressive scan dvd player panasonic sau sony.
Buliwyf
15 Apr 2002, 23:58
Poate are cineva sugestii sau recomandari..cam cum ar trebui compus un sistem home theatre(sisteme realizate pe alte firme ca polk audio, jbl, sony, etc.-cum sunase vad filmele-)..., colectzii de dvd-uri...
Daca ai un asemenea sistem de sunet de ce nu tzi-ai luat un DVD player adevarat....e pacat de amplificatoarele alea.
Buliwyf
18 Apr 2002, 23:19
Cand imi cumpar proiector imi iau shi un dvd player progressive scan.Deocamdata nu am nevoie de asa ceva ca tv-urile obishnuite nu accepta progressive scan.Asta e!Vreau sa obtzin cea mai buna imagine(non-interlaced),adica exact ca cea de pe monitorul pc-ului numa ca e pe format cu mult mai mare.ok?
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Buliwyf pe 2002-04-19 00:20 ]</font>
Nu stiu cati bani ai disponibili pentru viitorul proiector, dar sfatul meu e sa eviti solutia asta.
Proiectoarele LCD (cum e si Sony-ul tau) au probleme majore cu zonele de negru+sufera de o lipsa de dinamica si in plus cele de rezolutie decenta sunt si foarte scumpe. DLP-urile sunt ceva mai bune, dar si ele sunt dintr-o clasa scumpa. Chiar si acel proiector Sony low-end ajunge pe la $2500, in functie de unde il cumperi, plus ca nu are paneluri adevarate 16:9 (deci calitatea imaginii sufera un pic in acest mod).
Daca nu ai probleme cu locul in casa si poti aranja transportul, obtii o calitate mai buna cu un TV progresiv cu retroproiectie (ca de exemplu un WT-46809 de la Mitsubishi ~ $2000 sau ceva similar de la restul fabricantilor, care se invart in jurul aceleiasi game de preturi).
Evident, ideal e un flat-screen cu plasma, dar la $5000-$8000 inca nu prea merita efortul.
Clar, cele de mai sus se aplica in cazul in care nu ai nevoie de ecrane mai mari de 1 metru, 1 metru si ceva. Daca ai, atunci proiectoarele raman unica solutie.
Salutari,
Andrei
Buliwyf
19 Apr 2002, 12:46
Shtiu care e problema cu proiectoarele Sony dar proiectorul este pentru mine singura solutzie.Tv cu retroproieczie sunt prea mari(deshi ash avea destul spatziu....) shi au prea multe reflexii, in plus costa mai mult decat un proiector shi nu au diagonala la fel de mare.Nu trebuie neaparat sa aleg un proiector Sony, aici ai dreptate...dar da-mi te rog cateva exemple de proiectoare care accepta progressive scan...nu cred sa fie prea multe.Sunt cateva solutzii dar mai mult de 3000 3200$ nu sunt dispus sa dau pe un proiector.DLP duc lipsa de saturatzie in culoare deshi imaginea este nepixelata.Rezolutzia in cazul LCD sau DLP este de ajuns 800x600(depinde de distantza de la care priveshti...am calculat!)dar oricum trebuie facut un compromis.Toate LCD-urile sufera din cauza acelui "negru" spalacit dar ce e bun costa...nu pot sa-mi permit un proiector de 7000-8000$.In ceea ce priveshte plasma se pare ca asta e tendintza...dar tehnologia e abia la inceput shi au destule probleme(pe langa pretz).In ceea ce priveshte panelurile de 16:9 nu au nici o importantza in cazul imaginii progresive doar atunci cand foloseshti o imagine interlaced...atunci da e adevarat sufera imaginea shi nu putzin! ca mananca din rezolutzie.Asta-i tot..deocamdata!
Salut!
Nu stiu daca l-ai vazut in functiune, dar proiectorul Sony - fiind doar de 800 de ANSI lumeni - necesita un spatiu extrem de intunecat pentru a functiona acceptabil. Televizoarele cu retroproiectie sunt mult mai tolerante la lumina ambientala (chiar si cu reflexii), asa ca una peste alta o sa ai probleme de amenajare a locului de vizionare si cu unul si cu altul. In privinta pretului, asa cum am spus, cele cu diagonala de 1m, 1m si ceva sunt intre 1500 si 2000 de dolari, deci mai ieftine decat proiectorul.
Toate proiectoarele LCD/DLP sunt progressive scan prin insasi natura lor, problema e daca au intrari component progresive pentru interfatarea cu DVD playerul. Din punctul acesta de vedere, Sony-ul e OK.
Panelurile 4:3 in proiectie 16:9 afecteaza calitatea fie ca folosesti semnal video progresiv fie interlaced. Este adevarat ca degradarea de rezolutie e mai aparenta in cazul unui semnal interlaced (pentru ca deja rezolutia verticala e injumatatita), dar este evidenta si in proiectia de semnal video progresiv.
Ca o nota generala, eu sincer nu inteleg nevoia de suprafete de proiectie mai mari decat 1 metru/1 metru si jumatate pentru video normal, pentru ca rezolutia este deja foarte proasta chiar din standard. Daca ai lucra cu semnale HD sau daca ai avea un proiector de film, as mai intelege, dar eu personal nu sufar pixeli cat pumnul pe ecrane gigantice. Just my humble oppinion. :smile:
Salutari,
Andrei
Buliwyf
19 Apr 2002, 22:40
Sincer, nu l-am vazut in functziune...daca ai fi in locul meu ce ai face? Daca mi-ai recomanda ceva de care sa fiu cat de cat multzumit(pentru unul ahtiat ca mine dupa imagine shi sunet) ... Ai perfecta dreptate in privintza pixelilor...
Merci!Salutare!
Cred ca sfatul cel mai bun pe care ti-l pot da il stii deja:
Nu cumpara nimic pana nu incerci produsul in magazin sau in show-room. Ia un DVD care stii cum trebuie sa se vada si probeaza-l, nu-i lasa sa-ti arate numai ce demo-uri facute special au.
Oricum, poate daca amani un pic achizitia o sa ai noroc sa prinzi un proiector DLP din noua generatie care se anunta in urmatoarele luni, la niste preturi decente. Sa vedem ce se mai intampla.
Salutari,
Andrei
Buliwyf
21 Apr 2002, 22:19
Am auzit de un proiector de la Optoma care costa cam 5500$ seria h55 tehnologie DLP care se pare ca aduce ceva nou in cazul DLP.Check it out!
mmaniaq
08 May 2002, 09:38
Home cinema-ul meu este contruit in jurul unui HTPC (home theatre PC)
1. ocazional TV Philips 21 inch. In rest monitor CTX 17 inch. Sper la mai mult (un 16*9 Sony sau Thomson de 32 inch)
2. HTPC : Radeon 64DDr Vivo, S-video, component
3. SBLive! Player 1024
4. Creative DTT3500 (DD decoder)
Buliwyf
13 May 2002, 14:09
Cu tv-urile widescreen nu shtiu cum merge pe tv out ca semnalul transmis de ati(am exact aceeashi placa!)este de 4:3 shi nu shtiu cu toate set-arile daca ai sa reusheshti sa umpli toata imaginea tv-ului...eu sincer inca nu am testat cu tv widescreen asa ca daca shtii ceva da-mi te rog un raspuns... chiar sunt curios.Shi ati nu are component video!!!! ci composite video.
Salut!
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Buliwyf pe 2002-05-14 13:55 ]</font>
mmaniaq
20 May 2002, 17:13
Placa video ATI scoate pe ieshire 4x3 sau 16x9 in functzie de rezolutzia setata. 1024*768, 800*600, etc (adica modurile binecunoscute de la VGA in sus) sunt 100% 4*3. In schimb incearca sa setezi 960*540 shi spune-mi ce crezi :smile:
PS: pt asta foloseshti Powerstrip 3.0 sau mai bun
Buliwyf
25 May 2002, 15:17
Mishto programelu'.Merci pentru pont ca habar nu aveam.Acuma shtiu!
Buliwyf
12 Jun 2002, 17:09
A vazut cineva cum functzioneaza sony
vpl-11ht sau Sanyo plv-60? Ma intereseaza calitatea imaginii...sau poate a vazut cineva un proiector dlp de o calitate buna?
Fratzilor,
urmaresc discutiile de ceva timp si vad ca in afara de dilema cu proiectorul nimic mai concret nu iese la suprafata. Sint un fan DVD si home theatre de mai mult timp si credeti-ma ca am testat cam tot ce exista pe piata. In ceea ce priveste solutia pe computer nimeni nu aduce vorba de placile Matrox, sau v-a innebunit Flamingo cu ATI si CHIP-ul cu GeForce?
Mi-au trecut prin mina citeva sute de placi video si de la Matrox Marvel /16M incoace, placa pe care o am de multi ani, nimic in afara de modelele Matrox ulterioare nu au corespuns din punct de vedere al calitatii TV-out. Fanii TV-out mai folosesc cardul DX3 de la Creative care de fapt este un Hollywood Real Magic de la Sigma Design iar in ultimul timp se impune X-Card-ul de la acelasi producator.
In ceea ce priveste unitatile DVD stationare toata lumea se plinge de chestia cu zonele dar cine te forteaza sa cumperi o unitate zona 2 cind pe net la techtronics.com gasesti orice model zone free iar pe piata romaneasca, credeti-ma, am testat E-boda ultimul model si in afara de faptul ca nu rimeaza ca nume facilitatile lui sint bestiale.
Daca aveti comentarii va stau la dispozitie
Te referi cumva la E-boda DV 3333?
Care este parerea ta (in detaliu) despre el?
Ma gandesc sa imi iau unul impreuna cu un set de speakere Canton Movie 10-MX. Initial am vrut un AV Receiver separat, dar daca decodeaza bine si e-boda merg mai intai pe varianta asta.
ricciotto
28 Nov 2002, 03:52
salut!
si eu sint in plina dilema pe partea asta cu home theater-ul, si nu am nici rabdarea sa ma informez ca lumea, asa ca o sa recurg si eu la expertiza voastra, daca aveti bunavointa...
dilemele mele:
1. vreau neaparat si video proiector; astept acel enigmatic dlp recomandat de amyd si sper sa aflu in curind ce inseamna si de ce e mai bun.
2. televizoarele cu retroproiectie: aud ca sint prea putin luminoase si dau culori nashpa. adevarat?
3. televizoarele cu plasma sint in cadere libera ca preturi. as putea sa iau unul. dar am auzit (sau am visat?) ca au o durata de viata limitata pe la 10000 de ore. sint genul care nu stinge niciodata televizorul si as detesta sa imi schimb bunele obiceiuri.
4. mi-am renovat casa si am bagat vreo doi kilometri de cabluri peste tot - de hi-fi, coaxiale si pentru retea. rezultatul este destul de penibil: un numar ridicul de prize multiple, fiecare cu rj45, rj11, doua coax (mama si tata, ca nu stiam exact ce si cum, go figure) si hi-fi. in capul meu atehnic, asta imi permitea sa am sisteme home cinema atasate la orice televizor. sau sa pun un dvd in sufragerie si sa ascult/privesc filmul in 3d-ish si in dormitor. cum dracu' ajung la performanta asta, is anybody's guess. deocamdata mi se pare complicat si sa racordez boxele din spatele canapelei la restul sistemului, in sufragerie. am o priza in spatele canapelei si una in fata, la televizor. pot sa le folosesc pe alea? sau trag firele de la boxe (si in cazul asta am spart peretii degeaba, ca tot ma impiedic de fire)
5. sint recomandabile boxele de inserat in perete (pentru cele doua din spate) sau mai bine nu? calitatea sunetului sufera daca le ingrop?
daca aveti timp, multumiri anticipate pentru orice lamurire!
ricciotto
Pai, uite pe scurt ce stiu si eu:
1. DLP e o tehnologie, ca LCD (cristale lichide) sau CRT (tub catodic), nu o firma (de fapt, sunt mai multe tehnologii similare, in categoria generica, DLP fiind un trademark Texas Instruments). Proiectoare cu aceasta tehnologie exista deja de multa vreme, dar mai toate au fost dedicate pietei de Digital Cinema adevarat (par example, JVC DLA-QX1G (http://pro.jvc.com/prof/Attributes/list_price.jsp?model_id=MDL101275&feature_id=00) la un pret modic de $200k, fara lentila!).
De curand (chiar de cand vorbiram mai devreme) au aparut si produse dedicate pietei home cinema, dar scorurile se invart in jur de $10k. Exemple bune sunt JVC DLA-SX21 (http://pro.jvc.com/prof/Attributes/features.jsp?tree=&searchModel=&model_id=MDL101363)sau un Barco Cine VERSUM 80 (http://www.barco.com/projection_systems/home_theater/content/products/product.asp?element=1099).
Sunt mai bune pentru ca au rezolutie mai inalta decat cele LCD (practic sunt compatibile High Definition din start), contrast semnificativ mai bun, facilitati/accesorii superioare (normale la diferenta asta de pret) si asa mai departe. Ideea e ca ofera calitate mai buna, la un pret ceva mai mic decat echivalentele LCD (care pentru performante similare sau mai proaste costa pana la $30k).
2. Nu neaparat. Oricum, televizoarele cu retroproiectie sunt o tehnologie foarte ieftina pentru diagonale mari, veche, testata si fiabila. Culorile si luminozitatea sunt ok, cu conditia ca spatiul de vizionare sa nu fie excesiv de luminos in sine (conditie care se aplica si la videoproiectoare, anyway). Pentru ca totusi esti in strainatate din cate inteleg, cel mai simplu e sa faci o vizita la un magazin de specialitate si sa le testezi comparativ in sala de vizionare (in Romania ar fi mai greu asa ceva).
3. Chiar daca ecranele cu plasma sunt in cadere libera ca pret, totusi cele mai ieftine si de categorie "low-end" sa zicem pornesc de pe la $4.5k in sus (diagonala 42 inch). Cele "high-end" cu diagonale de 50 inch si rezolutii/parametrii buni sunt inca in jur de $8k - 10k.
In privinta vietii active, 10.000 e cam putin, tinand cont ca majoritatea produselor sunt destinate si pentru aplicatii de tip conference room displays si afisaje in locuri publice. Oricum, facand un calcul simplu, folosit non-stop, televizorul ar rezista 1 an si ceva. Cum majoritatea vin cu o garantie de 2 ani, inseamna ca il vei putea schimba daca cedeaza. Oricum, poti sa cumperi si garantie extinsa de la majoritatea resellerilor, daca crezi ca vei avea nevoie.
4. Aici chiar nu prea vad cum te putem ajuta. Numai tu stii cum ai facut schema conexiunilor (pacat ca nu ai angajat un designer de cablari structurate). Insa majoritatea tipurilor de conexiuni audio/video/retelistica sunt punct-la-punct, deci daca nu ai un switcher central in casa, nu vei putea comuta de oriunde la oriunde semnalele. Vezi pe schema care mufa e conectata cu care mufa si vei afla de unde poti sa trimiti si unde poti sa primesti semnal.
5. Boxele se pot insera in perete, dar atunci trebuie sa fie egalizate in mod specific. Sfatul meu e sa nu le incastrezi, pentru ca de exemplu datorita Dolby EX si DTS EX in curand o sa ai nevoie de 3 boxe pentru spate. So, ce faci, dai o gaura noua? Mai bine le ai separate ca sa poti sa le reconfigurezi cum vrei tu. Btw. nu stiu daca le-ai cumparat deja, dar cele 5 boxe dintr-un sistem surround ar fi bine sa fie identice, sau sa fie parte dintr-un set special conceput.
Sper ca informatiile de sus iti sunt cat de cat utile.
Salutari,
Andrei
ricciotto
28 Nov 2002, 23:47
amyd,
e foarte binevenit tot ce imi spui. chiar nu aveam idee ca mai urmeaza ceva dupa dts... trei boxe in spate? yikes! banuiesc ca una la mijloc, sau cum? o sa ma informez si eu, cit de cit. imi dau seama ca sint si mai in urma decit credeam.
plasma a ajuns relativ abordabila: ultimul pret pe care il am in minte este de 3800 pentru un lg cu diagonala de 106 cm (eu nu mai tin cont de marile marci, ba chiar tind sa le evit din principiu si anumite experiente personale)- dar ma bucur ca aud de projection tv's ca nu sint asa nasoale; un prieten ma sfatuise sa nu iau, sub nici un motiv. insa sint mari, ieftine, si le prefer, la o adica. dar de lcd ce zici? oare cum e ca tehnologie? tot cu durata de viata limitata, ca plasma? desi nu m-ar trage ata sa dau bani pe un LTM405W de la samsung, ca tot video proiectorul mi se pare de baza pentru un home cinema.
pentru boxe, desigur ca ma gindeam la un sistem complet; nu am stamina sa aleg fiecare bucata in parte in functie de performante, etc. stiu ca sint unii apucati care o fac, si dau 500 usd pe cite 20cm de cabluri superspeciale pe care se jura oricind, dar banuiesc ca urechilor mele le lipseste finetea de a distinge asemenea diferente. am vazut ca onkyo este bine cotat si relativ ieftin si ma gindisem la sistemul asta: http://electronics.cnet.com/electronics/0-9400734-1304-9952795.html?tag=pdtl-list; dar m-ai pus rau de tot pe ginduri cu comentariile tale referitoare la a treia boxa din spate. crezi ca merita sa astept schimbarea bazindu-ma pe sistemul pe care il am deocamdata (un aiwa vechi, cu penibilul pro-logic)?
ceva ca un switch banuiam eu ca imi trebuie, dar e acelasi soi de switch cu reteaua de computer? ma indoiesc. exista sisteme switch speciale pentru audio-video? o sa mai caut si eu pe web. nu mi s-a parut o afacere sa recurg la profesionisti pentru design-ul sistemului; unu, ca nu ii gasesti pe toate drumurile, doi, ca citisem memoriile unuia care isi cablase casa si mi s-a parut evident ca primul pas este sa iti tragi toate firele in subsol, pe caprarii, si sa vezi dupa aia. hmm... am ajuns la stadiul de "dupa aia" :smile: si am pierdut si zecile de pagini printate si bookmarks-urile meseriasului cu pricina. poate mai dau de ele.
cu magazinele care iti fac demonstratiile sistemelor in conditii optime, nu stiu; poate ca exista si astfel de chestii specializate. tot ce am vazut eu erau "marile suprafete", unde desi ai citeva sisteme expuse si gata sa fie testate, nu sint in camere izolate - si in vacarmul general si lumina relativa, totul arata si suna bine.
in orice caz, iti multumesc inca o data pentru rabdarea de a imi fi oferit explicatiile anterioare. orice sfat de la tine va fi oportun, si nu te teme ca vreodata imi explici prea amanuntit ceva :wink:
ricciotto
ricciotto
29 Nov 2002, 00:34
tot eu cu o explicatie mai detaliata. ceea ce am intentionat sa fac seamana cu chestia asta (http://www.smarthome.com/howto16.html) (cablarea in dublu coaxial si un fir hi-fi, pe linga chestiile de computer si telefon). din fiecare camera, duc in garaj deocamdata. deci subsol. citesc pe situl astora, in alta parte, ca se poate sa iti pui tot sistemul (in afara de boxe, desigur), la subsol, unde vin toate cablurile, si sa distribui de acolo toate semnalele. sounds feasible to you guys? mi-ar place sa ascund toate sculele. dar ar trebui sa cobor la ele de cite ori vreau sa pun un film? hmm... sau sa scot tot manunchiul de cabluri pe nivelul principal al casei si sa pun toate modulatoarele si panourile de distributie IN SUFRAGERIE???
pe de alta parte, locul ideal de home cinema e tocmai o camera mare de la subsol - ma rog, demisol - cu ferestre relativ mici si foarte izolata fonic, pe care voiam sa o folosesc ca gym. orice aparat se aude zdrobitor acolo fata de restul casei care e pe sistem deschis, cu skylights si ferestre mari, greu de mascat complet. deci nu am incinte dreptunghiulare si inchise decit in dormitoare si la mentionatul demisol.
videoproiector si televizor mare plus tot dulapul de conexiuni si paraphernalia in subsol sau nu? sala de cinema in regula dar la care se ajunge prin garaj :smile: sau compromis cu sufragerie-home-cinema (si uritita de dulapul cu scule) dar fara performante acustice, that is the question. any input is more than welcome.
ditamai can of worms, dar tre' sa ajung la o concluzie.
cu multumiri repetate,
ricciotto
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: ricciotto pe 2002-11-29 01:35 ]</font>
Stiu ca probabil nu o sa vrei sa auzi asta, dar in privinta sistemului de cabluri:
- folosind modulatoare NTSC analogice practic distrugi o buna parte din calitatea oricarui semnal video pe care o sa-l vrei redat. So, ca o sa-l redai de pe antena de cablu, de pe VHS sau de pe DVD, tot la fel de prost o sa se vada, din pacate. Diferenta e vizibila intre o conexiune pe composite (asa cum vrei tu sa faci) si una pe S-Video sau componente (asa cum suporta majoritatea sculelor pe care vrei sa le cumperi), ca sa nu mai spun ca din cauza distantelor presupun destul de mari (ai mentionat 2km de cabluri in total, atenuarea semnalului o sa fie si ea semnificativa). Ca sa nu mai vorbim de momentul cand o sa vrei High Definition TV...
- oricum, daca vrei sa faci asa, cred ca solutia logica ar fi sa lasi sculele in locurile potrivite (adica in sufragerie, dormitor, etc.) si numai partea de switching intre cabluri sa o treci in subsol. Exista evident switchere speciale de audio-video, care se pot comanda chiar remote. Dar sunt destul de costisitoare. Insa cu asa ceva o sa poti sa pui in sufragerie un DVD, apesi un comutator pe remote si distribui semnalul la televizorul din master bedroom (fara sa mai treci prin subsol) - cam ce iti doreai initial, presupun.
In privinta boxelor, da sistemele EX sunt cu un canal de mijloc in spate (Left Surround, Middle Surround, Right Surround), dar sunt compatibile backwards cu sistemele non-EX, deci daca nu vrei sa ai neaparat top-of-the-line, nu e necesar un sistem cu 6 sateliti. Diferenta e relativ mica, ca sa fim sinceri (spatiul de surround e ceva mai bine definit), dar cred ca in vreo 2-3 ani majoritatea DVD-urilor lansate vor fi EX, deci n-ar fi rau sa planuiesti in avans.
Sistemul Okino pe care il mentionezi insa e cam... low-end, ca sa zic asa. Si eu sunt impotriva asa-ziselor sisteme audiophile, in care dai pe boxe $100k si pe cabluri de 1 metru $800 cand de fapt nu e nici o diferenta acustica masurabila, dar pe de alta parte totusi un sistem decent de auditie e undeva peste $1.5k (nu trebuie sa fie "brand-name", dar sa fie bun).
In privinta asezarii in casa, asta numai tu poti sa hotarasti (si eventual sotia :grin: ), dar daca vrei o parere: un sistem de home-cinema fara partea de izolatie si design acustic bine facuta e o risipa de bani si de timp.
Si in final, cand spuneam de magazine specializate, nu ma refeream la 7-11 or something. :grin: Sunt destule lanturi sau chiar magazine individuale care sunt mai "profilate" pe partea high-end home cinema unde ai conditii bune de vizionare. Cred ca ar merita sa le cauti, pentru ca in fond o sa dai ceva bani pe sistem, and you might as well try to get the best bang for buck, no?
Salutari,
Andrei
ricciotto
29 Nov 2002, 11:13
ugh... bad news. cu riscul de a parea si mai moron decit pina acum, intreb: ce soi de cabluri ar fi fost de utilizat pentru s-video? exista cabluri speciale? pot sa trec prin alea utp/rj45? alea suporta semnal digital dar... (limita de competenta atinsa cu un zgomot sec)
nu imi e greu sa adaug cabluri noi, ca varnish-urile exista (tuburile alea prin care trece fiecare manunchi, whatchamacallit), deci as putea adauga si alt soi de cabluri la momentul asta fara sa mai atentez la bietii pereti, deja transformati in cashcaval. si sint kilometri in total, dar in calcul le-am pus si pe alea electrice, totally revamped (electricianul s-a crucit cind mi-a schimbat tabloul si a zis ca n-a mai vazut asa ceva in nici o locuinta, credea ca numai firmele dezvolta asemenea sisteme)
deci tot subsolul e mai bun pentru home cinema. ma gindesc sa pun proiectorul si sistemul acolo si sa pastrez televizorul high end in sufragerie cu un set de boxe mai onkyo-ase, si sa iau top of the line pentru subsol. si sa ma descurc sa controlez prin x10, domotic, tot sistemul (moment poetic). parca ala nu tine cont de ziduri la remote controls.
de fapt, ideea de domotica, de a controla casa prin internet/interfata computerului m-a facut sa ma avint cu cablaraia. la o adica, mda, as putea sa dau toate comenzile prin interfata web. doar ca nu pot sa pun dvd-ul in masinarie prin ea. shoot! dar what's a flight of stairs cind vrei sa vezi ceva in conditii optime, right? :smile: o fi el home cinema, dar sa nu exageram, nu e nevoie sa stai lipit de canapea tot timpul.
hai ca m-am inversunat. i'll see this one through, dammit! :smile:
multumiri din nou, amyd! kudos, u r da best!
ricciotto
Cablurile S-Video sunt speciale, pentru ca prin ele se transmite informatia de crominanta si luminanta separat pe un cablu cu 2 cai active (spre deosebire de Composite, care necesita un singur cablu... composit). Mufele sunt DIN, probabil ca ai vazut cum arata pe spatele sculelor pe care le ai (cele rotunde cu mai multe picioruse). Insa, problema e ca nu sunt gandite pentru distante mai mari de 5-6 metri.
Semnalul de componente transmite informatia si mai "separat" decat S-Video (adica YUV, nu intram in amanunte) si necesita 3 cabluri separate pentru ea, dar calitatea e net superioara (practic merge pana la High Definition cu un set bun de cabluri). De asemenea, se pot transmite si pe distante mai mari decat S-Video (cred ca 20-30 de metri nu sunt nici o problema). Din pacate, doar sculele mai high-end pentru home suporta astfel de intrari si iesiri, iar switcherele sunt scumpe.
Se poate teoretic si digital, pe cabluri de retea Cat5/6, dar trebuie convertoare - nu stiu daca produce cineva asa ceva.
Btw. exista si sisteme de integrare de componente proprietare, chiar wireless care transmit semnale audio-video la calitate maxima, dar din pacate functioneaza doar pe sculele aceleiasi firme (normal). Cred ca BARCO are asa ceva, la un pret destul de piperat.
Oricum, nu sunt un expert in sisteme de astea integrate... sfatul meu ar fi totusi sa incerci sa contactezi un profesionist, macar ca sa-ti faca o estimare de costuri. S-ar putea sa descoperi ca bataia de cap si costul final e mai mic.
Succese,
Andrei
ricciotto
30 Nov 2002, 00:34
much easier said than done, amyd... specialistii in domotica sint few and far between, si apoi nu ii consider specialisti adevarati decit pe asa zisii "nebuni", apucatii care fac frumusetea forumurilor de pasionati intr-un domeniu sau altul - cei care nu au nimic de vinzare si isi impartasesc experientele si experimentele (mai ales in cazul asta) cu placere reala.
in domeniul tau, si tu esti unul dintre ei, si e oricind o placere sa te citesc.
otherwise, don't worry, sint din soiul optimist, incapatinat si, la ananghie, "aplicat", si o sa o scot cumva la capat, fara indoiala :smile:
thanks again for all your feedback!
ricciotto
Amyd, vezi ca ai un mesaj privat !
stilldana
09 Oct 2003, 18:36
Hmmmm... parerea mea este ca suntetzi cam maniaci, da' daca tot se intampla asta, informatzi-va despre videoproiectorul NEC 1065 MT. Cand v-atzi convins ce capabil este, datzi un mesaj shi poate vi-l shi cumparatzi, la jumatate de pretz.... nu glumesc, shi mai e shi nou-noutz, cu toate accesoriila. Numai ca trebuie sa va grabitzi! Mai exista shi un Sony, cam in aceleashi conditzii.
Have fun
Leonard Pyron
22 Oct 2003, 14:47
Am de facut aceeasi calda recomandare pentru retroproiectorul (respectiv pentru diapozitive) TESLA SR - 112 b cuplat in sincronism cu magnetofonul Kashtan 408 BL dotat cu banda perforata ORWO 625 tl. Merge ca focu'. Daca sunt nemultumiri folositi patefonul Triumph 1906 cu ac de grafit...
florin_j
08 Mar 2004, 09:59
Sunt fascinat de ce am vazut pe net...O gasca de ecrane de proiectie si de videoproiectoare care par super faine... :D
vi-l recomand: www.rav.audio.ro
movieluver
19 Jun 2004, 00:28
Desi am vazut ca s-a trecut la tehnicalitati serioase pe-aici, m-am gandit sa-mi prezint si eu sistemul home theater, respectiv:
- TV Sony (4:3, model ceva mai vechi dar ft bun, diagonala aprox 80cm);
- DVD-player E-boda 434 (stiu ca E-boda e cam blamat pe forumuri, dar la cat am dat pe el - 5 milioane acum un an, desi am vazut ca lately s-au ieftinit - si la cate functii are - cam tot ce se poate, ceea ce e destul de rar chiar in cazul playerelor straine - eu zic ca merita);
- amplificator Sony si sistem 5.1 Sony (nu stiu modelul pe de rost, oricum stiu ca amplificatorul a fost cam 12 milioane iar boxele cam 7,6 milioane). Si vreau sa spun ca sperii vecinii cu sistemul asta. Se aude superb (depinde ft mult si de mixul original al DVD-ului).
Cat despre E-boda, nu neg ca am avut probleme cu el. Dupa cateva luni nu-mi mai citea niste DVD-uri, chiar si unul original mergea cu intreruperi, am dus aparatul la ei si mi-au schimbat blocul optic si a mers. And that was that.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.