PDA

View Full Version : Natural Born Killers...


christi
19 Feb 2002, 10:59
...este cel mai controversat film pe care l-am vazut (din punctul de vedere al celor pe care ii cunosc). Unii il urasc si considera ca este lipsit de orice valoare, brutal, si incurajeaza crimele, preaslavindu-i pe Mickey si Mallory Knox. Altii (printre care si eu) cred ca este o adevarata capodopera, o revolta impotriva mass media si a felului in care jurnalistii sint in stare sa faca orice pentru bani si pentru rating...
Cu un scenariu original al lui Quentin Tarantino, modificat insa puternic de Oliver Stone, NBK este intr-adevar o capodopera, o satira facuta la perfectiune, cu o multime de simboluri pe care le descoperi uneori abia dupa a doua sau a treia vizionare. O demonstratie de regie si de montaj. Iar Robert Downey Jr si personajul sau, Wayne Gale, simbolizeaza perfect jurnalistul din ziua de azi.

Voi ce credeti?

horatiu
28 Mar 2002, 13:45
Dupa cum vezi, nimeni nu crede nimic. Si cite sperante ti-ai facut, ca o sa tabarasca lumea sa-ti raspunda, sa polemizezi, sa va injurati cu blindete si sa va gratulati cu violenta...
Imi pare rau pentru tine.

Hai totusi sa spun eu ceva: cred ca peste 10 ani doar o mina de oameni va mai spune ca e un film bun. Iar eu sint de acord cu reactia viitoare a publicului.

christi
28 Mar 2002, 14:05
Nu am sperat nici o clipa ca va tabari lumea si ca ma voi certa cu toti... te inseli. Pur si simplu vroiam sa aud si de la altii pareri despre unul dintre cele mai controversate filme ale ultimului deceniu. Atita tot. Si mai renunta putin la sarcasmul din tonul tau, nu prea da bine...

horatiu
28 Mar 2002, 14:28
Imi cer scuze daca suna a sarcasm. Construiam doar o ipoteza.

Cu amicitie,
Horatiu

vincent vega
12 Apr 2002, 13:05
Christi,

Sunt un fan infocat al lui NBK (si a tuturor filmelor semnate Tarantino si Stone) si sunt 100% de acord cu tine. Nevermind the others!

horatiu
15 Apr 2002, 19:19
Filmul are la IMDb nota pe care o merita: 6,5. Adica ceva mai mult decit OK, but nothing special.

Amyd
15 Apr 2002, 21:55
Daca ar fi sa ne luam dupa IMDB in toate...

Salutari,
Andrei

NoOne
02 Oct 2002, 11:47
In afara de faptul ca sunt perfect de acord cu Amyd IMDB-ul nu e infailibil m-as aventura sa-mi exprimsi eu parerea despre NBK.

Vara asta am vazut la TV un singur film BUN. NBK. Parca n-as avea chef sa bag pilule de genul "NBK - e cel mai tare film" sau "actorii sunt super" sau "Tarantino rulz" ... In schimb vreau sa va marturiesc o singura chestie. In momentul in care Mickey e prins de politai au inceput sa-mi curga lacrimile ...

Ce poate insemna asta ? Habar n-am. Poate ca sunt al naibii de cinic...

V-ati gandit insa vreodata ca filmul poate fi privit din perspectiva romantica?

ricutza
02 Oct 2002, 13:37
perspectiva romantica?...cum adica?

un om bun
03 Oct 2002, 01:24
Haotic, plictisitor, obositor... prost. Are si calitati, dar mult prea putine.

christi
03 Oct 2002, 09:24
Haotic? Da, in sensul bun. Plictisitor? In nici un caz. Obositor? Poate, pentru unii. Prost? No way.
Ma bucur oricum sa vad ca dupa luni de asteptare a inceput sa se discute acest subiect :smile:

un om bun
03 Oct 2002, 12:57
E prea multa violenta inutila de care te saturi cit ai clipi si dupa inca o vreme devine obositor ss mai privesti aceleasi faze repetindu-se. Nu mai are farmec, daca i se poate spune asa.
Ideea de baza a filmului e buna, dar e facut cam in graba. Prefer sa stau la soare decit sa ma uit la un asemenea film.

NoOne
03 Oct 2002, 21:37
On 2002-10-03 13:57, un om bun wrote:
E prea multa violenta inutila de care te saturi cit ai clipi si dupa inca o vreme devine obositor ss mai privesti aceleasi faze repetindu-se. Nu mai are farmec, daca i se poate spune asa.
Ideea de baza a filmului e buna, dar e facut cam in graba. Prefer sa stau la soare decit sa ma uit la un asemenea film.



Hah! M-ai prins intr-o dispozitie nasoala asa ca..... Intelegi tu, nu pot permite cuiva sa-si bata joc de un film care in topul meu personal se afla undeva in varf.

Stii de cine imi amintesc comentariile tale? N-ai avea cum. E un fost coleg de camera, care n-are nici o treaba, da' absolut nici una cu filmele de calitate si cand a vazut ca vreau sa ma uit la NBK a zis ceva de genul. "Aaaaah... Asta-i filmu' ala in care doi tampiti umbla prin America si omoara in stanga si in dreapta si.... nu se intampla nimic". Au trecut 2 ani de atunci si nu i-am putut uita cuvintele. N-oi fi eu tata cinefililor da' cand vad un film bun de obicei am trei feluri de reactii :
1) raman fara replica
2) il comentez de-i sar fulgii

sau 3) filmul devine o mica parte din mine

Daca tu in NBK n-ai vazut decat violenta atunci eu de ce am fost in stare sa vad romantism ? Poate oi fi eu prost cand afirm ce afirm da' filmul e si o declaratie de dragoste. Nu e "poveste de dragoste" (tin sa subliniez asta) pentru ca pentru mine adevaratele povesti de dragoste se termina cu moartea indragostitilor - e doar o declaratie.

Unii oameni merita sa fie ucisi, asculta-ma pe mine, pentru ca ei sunt MORTI da' nu se sinchiseste nimeni sa le spuna.

N-am chef acum sa-mi aduc aminte cuvintele lui Mickey (interviul din inchisoare) si nici nu cred ca pot sa le reproduc cu exactitate da' daca imi fortezi mana o sa le reproduc.
Acolo se ascunde adevarata filozofie a vietii si nu in frazele incalcite ale "batranilor cu parul alb".

Pentru mine filmele de genul acesta sunt adevaratele .... sau lasa, ca n-am chef in seara asta de asa ceva.

Hai sa-ti dau un exemplu elocvent : Chiar in momentul acesta, in Internet-ul Cafe in care stau, un dobitoc cu fata de cretin imi sufla fumul lui de tigara in fata in timp ce se delecteaza cu Mirc-ul. Daca as fi Mickey probabil i-as vara un glont in cap.... Da' nu stau aici si-i raspund politicos la intrebarea lui "Cat e ceasul?"

Am si o intrebare "unde ai vazut tu aceleasi faze" in NBK ? Poate e un film ciclic sau mai stiu eu cum naiba se numesc filmele de genul asta - cu aceleasi faze - ... da' pentru mine filmul are o actiune cat se poate de naturala si liniara din toate punctele de vedere.

Si inca ceva, mare atentie ca vine iarna si de-acum soarele apune mai devreme. Eu zic sa te grabesti sa nu-l pierzi ... sau poate ai curajul sa-ti dai cu parerea si despre "American History X".

Eu te provoc !

NoOne
03 Oct 2002, 21:51
On 2002-10-02 14:37, ricutza wrote:
perspectiva romantica?...cum adica?


Hai sa-ti raspund si tie ca dupa aia te superi si zici ca nu te bagam in seama, ca esti mica... chestii de-astea. (Nu ma pricep sa bag smiley asa ca o sa scriu : Hi!Hi!)

N-o fi dragostea din NBK ca aia din "City of Angels" da' daca pe mine m-a facut sa lacramez e dragoste. E de-ajuns ?

Eu ma gandeam ca n-oi fi primu' care s-a gandit la asa o perspectiva, da' ma rog...

un om bun
03 Oct 2002, 23:29
Zici ca n-as avea nici o treaba cu filmele de calitate. De ce ?
Ai vazut Citizen Kane sau Les Enfants du Paradis ? Dupa parerea mea, NBK e foarte departe din orice punct de vedere de acestea. Nu te invinuiesc ca-ti place filmul atit de mult. Poate avem doar alte standarde in ceea ce priveste calitatea.

Arhanghell
04 Oct 2002, 00:45
ahm...nush...adik stiati ca scenariul asta se inspira din fapte reale,iar pe mickey knox asta personaj fictiv asta il chema de fapt charles starkweather.
era prin anii 50 cand astea se intamplau.
oricum super filmul.si nu mai faceti ridiculul lucru de a-l reduce la "NBK".e penibil!
...si cineva spunea mai sus ceva cum ca victimele erau deja moarte.bravo !


<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: arhanghell pe 2002-10-04 01:48 ]</font>

un om bun
04 Oct 2002, 01:03
Victimele erau moarte. Atunci de ce trebuiau ucise ? Ce se cistiga ?
Ati omorit vreodata ? Nu-mi place ca se vorbeste si se ia atit de usor un lucru atit de oribil. Ati vazut vreodata un cadavru distrus de aproape ? Credeti-ma ca v-ati schimba parerea despre "a ucide in stinga si in dreapta".
Asta am de reprosat. Prea multa violenta ce daca ar fi s-o asimilati, vi s-ar face rau pe toata viata. Din punctul asta de vedere, filmului ii lipseste profunzimea.

Arhanghell
04 Oct 2002, 01:18
popok...
ca sa intelegi pe cineva,trebuie pe undeva ori sa fi ca el,or sa fi.
Multi nu-s nici una nici alta,si totusi se gasesc sa comenteze de parca duc in spate greutatea lumii cu toate legile ei nescrise si scrise.
popok mihai...sau ca sa zic asa "ce tie nu-ti palce altuia nu-i face".

oricum,la un momentdat aveam un aforism (ca sa-i zic asa) si el zicea la randul sau (tot asa):Natural born killers,sau cum am aflat ca iubirea nu este totul.

Aflandu-te in pantofii cu pricina nu vei reusi niciodata sa-ti vezi crestetul capului fara deformarea peliculei sau a oglinzii.
e mai greu,dar se merita.cica si asta ar fi scopul vietii:sa fii.

NoOne
04 Oct 2002, 23:56
On 2002-10-04 00:29, un om bun wrote:
Zici ca n-as avea nici o treaba cu filmele de calitate. De ce ?
Ai vazut Citizen Kane sau Les Enfants du Paradis ? Dupa parerea mea, NBK e foarte departe din orice punct de vedere de acestea. Nu te invinuiesc ca-ti place filmul atit de mult. Poate avem doar alte standarde in ceea ce priveste calitatea.



Imi cer scuze ! - pentru atitudinea mea profund "Fight Club"-iana.

Ai dreptate cand zici treaba cu standardele si cu calitatea dar vreau sa te intreb si eu daca AZI, cand violenta face sa se vanda ziarele, mai sunt de actualitate filmele de genul "Citizen Kane".
Eu zic NU. Filmele generatiei de AZI sunt "NBK" sau "Fight Club" sau "American History X".

Ucide sau vei fi ucis. Si nu ma refer neaparat la o moarte fizica - exista zeci de alte variante. Prostia, imbecilitatea, cretinismul, indobitocirea, spiritul de turma - toate te reduc de la EU la ZERO.

Caprioara nu stie ca este caprioara asa cum lupul nu stie ca este lup. Caprioara nu poate decat sa moara iar lupul nu poate decat sa ucida. E legea firii.

La fel si moartea e tot o lege a firii. Tu crezi ca daca in momentul acesta mi-ar trage cineva un glont in cap eu as fi suparat? NU. Doar ca as fi in imposibilitatea de a-i putea multumi. De a-i multumi pentru ca mi-a curmat suferinta. Si eu sunt o caprioara doar ca spre deosebire de ea, eu imi dau seama de conditia mea de caprioara. In timp ce ea se bazeaza pe INSTINCTE eu nu mai am nici macar atat. RATIUNEA mi-a eliminat demult orice urma de instinct. As prefera sa fiu un ANIMAL.

In schimb Mickey si Mallory au preferat sa fie mai puternici decat animalele. Mai puternici decat oamenii. Mai puternici decat ideea de divinitate si ideea de destin.

P.S. Din cauza ta am ales si o semnatura, care imi va marca de acum incolo orice mesaj.

NoOne
05 Oct 2002, 00:05
On 2002-10-04 02:03, un om bun wrote:
Victimele erau moarte. Atunci de ce trebuiau ucise ? Ce se cistiga ?
Ati omorit vreodata ? Nu-mi place ca se vorbeste si se ia atit de usor un lucru atit de oribil. Ati vazut vreodata un cadavru distrus de aproape ? Credeti-ma ca v-ati schimba parerea despre "a ucide in stinga si in dreapta".
Asta am de reprosat. Prea multa violenta ce daca ar fi s-o asimilati, vi s-ar face rau pe toata viata. Din punctul asta de vedere, filmului ii lipseste profunzimea.



Poate uiti ca generatia noastra s-a nascut in VIOLENTA, e fortata sa traiasca in VIOLENTA si e ucisa de VIOLENTA.
De ce n-am asimila-o cand ea deja face parte din noi ?

un om bun
05 Oct 2002, 00:32
Nu cred ca ideea de putere e cea pe care ne-o prezinta filmul.
A fi puternic inseamna sa-ti traiesti viata fara sa-ti faci rau singur. E practic imposibil, dar se poate incerca. Trebuie sa respecti chiar si ceea ce urasti. A avea impresia ca poti face legea e o prostie. Devenim si mai neinsemnati daca actionam cu violenta. Ideal ar fi sa o ocolim pe cit posibil. Cred ca nu e nevoie sa fim animale... cel mult in pat.

un om bun
05 Oct 2002, 00:40
Si mi-a placut foarte mult Fight Club. Iar filmele mentionate de mine sint la fel de actuale si acum. Tot ce am vazut in ele se aplica foarte usor si in lumea in care traim noi.
Ca sintem inconjurati de violenta nu e o scuza sa ne lasam condusi de ea. Mi se pare un act de inferioritate sa renunti la tot ce ai mai bun in tine si sa pornesti pe un drum fara de intoarcere.

ricutza
05 Oct 2002, 21:45
vad ca ati deschis o discutie despre violenta...nu stiu daca am inteles bine, dar un om bun considera ca acest film promoveaza violenta...nu e chiar asa...uite, de exemplu tatal meu spune ca tomai este ilustrata abundentei vilentei la televizor...asa justifica el constructia filmului...sincera sa fiu nu cred ca la asta s-a gandit tarantino (sau mai bine zis ridley scott intrucat nu stiu exact care idei ii apartin lui tarantino si care nu)...dar mi se pare ca filmul suporta si o astfel de interpretare...
mama,(a fost un film despre care parintii mei au avut niste idei foarte interesante si nu ar fi corect sa le prezint ca fiind ale mele)a remarcat alt lucru...sunt atat de multe crime si sunt prezentate atat de degajat, incat ai clar senzatia de ficitune...adica nu te marcheaza...violentele se anuleaza reciproc...aceeasi tehnica se foloseste si la Marchizul de Sade.

NoOne
05 Oct 2002, 22:26
On 2002-10-05 01:32, un om bun wrote:
Nu cred ca ideea de putere e cea pe care ne-o prezinta filmul.
A fi puternic inseamna sa-ti traiesti viata fara sa-ti faci rau singur. E practic imposibil, dar se poate incerca. Trebuie sa respecti chiar si ceea ce urasti. A avea impresia ca poti face legea e o prostie. Devenim si mai neinsemnati daca actionam cu violenta. Ideal ar fi sa o ocolim pe cit posibil. Cred ca nu e nevoie sa fim animale... cel mult in pat.


Nu stiu cum reusesti sa-tzi pastrezi calitatea de "om bun" cand eu sunt (sau mi se pare) atat de dur ? Asta intelegi tu prin "trebuie sa respecti chiar si ceea ce urasti" ? Cum ai putea incerca sa nu faci rau cand bunastarea proprie inseamna de fapt "durerea" celorlalti ?

Daca altii fac legile ... aceeasi care le fac de mii de ani ... noi nu trebuie sa ne supunem. Fiecare e o individualitate care e automat anulata daca se supune grupului. Esti macar de acord cu asta ?

NoOne
05 Oct 2002, 22:38
On 2002-10-05 01:40, un om bun wrote:
Si mi-a placut foarte mult Fight Club. Iar filmele mentionate de mine sint la fel de actuale si acum. Tot ce am vazut in ele se aplica foarte usor si in lumea in care traim noi.
Ca sintem inconjurati de violenta nu e o scuza sa ne lasam condusi de ea. Mi se pare un act de inferioritate sa renunti la tot ce ai mai bun in tine si sa pornesti pe un drum fara de intoarcere.



E grozav ca avem si puncte comune ("Fight Club")... poate avem doar alte filozofii de viata. Sa stii ca si eu sunt un "om bun" ASTA E LUCRUL CARE IMI FACE GREATZA. As vrea sa pot reactiona la tot raul si prostia din jurul meu dar nu POT. Ma simt coplesit... obosit... dezgustat...

"Inferioritate" zici ? Asta ar insemna ca oamenii sunt cele mai inteligente fiinte?
SUPERIOARE ?
Cui ? Tuturor celorlalte fiinte pe care incearca intr-un fel sau altul sa le extermine ? Sau asta nu e tot violenta ?

Daca ai chef eu zic ca ar fi mai bine sa continuam discutia intr-un mod mai personal. Da-mi un mesaj privat sau scrie-mi un mail pe adresa mea... sigur o gasesti pe undeva pe-aici.

Noapte frumoasa !

un om bun
06 Oct 2002, 00:31
Hai sa continuam cu discutiile aici, poate isi mai dau si altii cu parerea.
Si mie mi sila de tot ce vad in jur, dar n-as rezolva nimic daca m-as apuca sa omor in stinga si-n dreapta. Nu m-ar face sa ma simt mai bine. Prefer sa-mi ocup timpul incercind sa creez decit sa distrug. E mai greu, dar ma simt viu daca reusesc sa implinesc un vis.
(sper ca nu suna prea "dulce")

NoOne
06 Oct 2002, 13:37
On 2002-10-06 01:31, un om bun wrote:
Hai sa continuam cu discutiile aici, poate isi mai dau si altii cu parerea.
Si mie mi sila de tot ce vad in jur, dar n-as rezolva nimic daca m-as apuca sa omor in stinga si-n dreapta. Nu m-ar face sa ma simt mai bine. Prefer sa-mi ocup timpul incercind sa creez decit sa distrug. E mai greu, dar ma simt viu daca reusesc sa implinesc un vis.
(sper ca nu suna prea "dulce")


Si cum e cand tu ai o astfel de atitudine (optimista) si cei din jur nu incearca sa-ti dea in cap ? Cum ai putea sa intorci si celalt obraz cand cinevaiti da o palma ?
Eu, recunosc, mi-ar fi extrem de greu. Nu zic ca n-as face-o ca sa-i dovedesc respectivului ca mi-e inferior ci zic ca ... nu mai stiu ce sa zic.

Ia-ma pe mine ca exemplu. Acu' 2 zile eram atat de pornit impotriva ta ... si acum ... am devenit intr-un fel dependent de tine. Itzi caut numele cu privirea si daca ti-l gasesc stiu ca mi-ai raspuns. Si mai stiu ca raspunsul nu contine nimic cinic, sadic sau dur...

E bine si daca vom continua discutia aici cu toate ca am sentimentul ca fiecare cuvant mi-e citit, rastalmacit si comentat de altii. Trebuie sa recunosti ca nu e un sentiment tocmai placut.

Si eu incerc sa creez si nu sa distrug. Cateodata ma ia gura pe dinainte sau incerc sa fiu mai dur decat sunt.

Da' hai sa-ti pun si o intrebare. Ce parere ai de crimele in masa? Sunt oare crimele in serie mai violente decat cele in masa? Sau mai de condamnat? De ce sa nu ne gandim la milioanele de nevinovati ce au murit din cauza unor dictatori cretini sau din cauza unei idei tampite de divinitate?

dorindark
06 Oct 2002, 16:59
Cool, parerea mea:

Pai e ca ca in turma cu bizoni, cei mai slabi tre sa moara, fie vanati si alte cele ca sa traiasca turma. Sa presupunem ca vin extraterestrii, pai aia ne rad in 10 min pe toti, deoarece suntem o societate de pampalai care nu are idee depre partea ca intr-o lupta pt supravietuire cineva tre sa moara.

Singura mea speranta in salvarea omenirii e al treilea razboi mondial, ca dac nu ne exersam instinctele, ne paste pieirea...

Recoman ca lectura Ender's Game, iar ca film o alternativa la opinia mea e Starship Troopers.

Si partea cu puritatea crimei e mai mult decat adevarata. Crima e pura in esenta ei. Punctul nostru de vedere relativ e naspa.

Cine intelege, bravo lui, cine nu, cu atat mai bine, am eu mai multe sanse de supravietuire...

un om bun
06 Oct 2002, 17:59
N-s nici optimist, nici pesimist. Incerc sa ma mentin echilibrat din punct de vedere psihic.
Nu-s de acord cu nici un fel de crima sau masura radicala luata in numele vreunei idei de divinitate sau mai stiu eu ce timpenie de crez. Tot ce stiu e ca incerc sa mentin la minim nivelul de violenta din viata mea. Nu ma joc cu lucruri ce ma pot pune in pericol, pentru ca momentan nu am puterea sa fac legea in jurul meu si-s constient ca niciodata nu voi conta prea mult pentru mase.

E o iluzie a crede ca se pot face schimbari majore in lume cu ajutorul violentei. De fapt se pot, dar nu in bine. Se complica discutia si ar trebui sa ma cunosti personal ca sa intelegi exact ce vreau sa spun.

dorindark > sint de acord cu ideea ca viata-i o jungla si cistiga cel mai puternic.
Dar sint oameni care privesc altfel stuatia.
De exemplu, eu nu ma uit la cit traiesc, ci la CUM traiesc.

NoOne
06 Oct 2002, 21:59
Ba dorindark stii care a fost prima mea reactie la citirea mesajului tau? Hai sa-tzi spun.

AM IZBUCNIT IN RAS.

Extraterestri si bizoni ... hmmm. Recunosc ca nici eu nu sunt mai breaz - eu am dat-o pe caprioare si pe lupi - da' daca te uiti atent in toate partile "Alien"-ului ai sa vezi ca Ripley e data dracului si bietii Alieni n-au absolut nici o sansa. Ce crezi, undeva departe in galaxie, alienii fac filme in care ei sunt atacati de oameni si pana la urma humanoizii sunt pusi pe fuga ?

Asa ar fi normal.

NoOne
06 Oct 2002, 22:24
Incep sa-mi placa din ce in ce mai mult persoanele (apropo - Esti baiat sau fata? Ca inca nu sunt sigur.) din categoria "oameni buni". Pacat ca sunt atat de putini. Parca ar fi un ucigas specializat care ii vaneaza. Iar cei ramasi in viata incearca sa se ascunda cat mai bine in spatele unor "oameni duri".

Cand am parasit sala de net (dupa ce ti-am scris tie) vedeam lumea cu alti ochi. Era mai buna. Cei mai multi dintre tinerii care treceau pe langa mine zambeau sau intorceau conspirativ capul dupa domnisoare. E normal, nu?

Atunci de ce dracu' se intampla si alte chestii? Chestii care nu-si au nici un rost. Dar sa fiu mai explicit.

Ieri coboram Copoul cu un prieten. Soare afara, tineri si tinere tzinandu-se de mana, pasarele ... si pe o banca, undeva in umbra statea un tanar. Cred ca era cu cativa ani mai mare decat mine. Nu pot sa-i descriu fata. Nu stiu ce-l caracteriza mai bine : DUREREA sau DISPERAREA. Tinea in mana (intr-un fel cu jena) o bucata de carton pe care erau scrise urmatoarele cuvinte : "FRATIORUL MEU DE 4 ANI E BOLNAV DE LEUCEMIE. AJUTATI-L!!"

Pentru mine asta e adevarata VIOLENTA. Cruzime fara nici o logica. Criminalii si asasinii au dreptul la viata dar un pusti de 4 ani nu ? De asta nu cred in divinitate. Totul e o mocirla aici pe pamant. Ca sa respiri, ca sa reusesti sa-ti ridici nasul din noroi trebuie sa te sprijini de crestetul celor de langa tine afundandu-i pe ei.

Cine hotaraste ce persoane au dreptul la o inca zi si cine nu? Vreau sa cred ca EU sunt propriul meu DUMNEZEU. Dar nu pot. Exista ceva care nu ma lasa.

Dar sa revin la tanarul de pe banca. Instinctiv prin creier mi-au trecut doua idei. Aveam in buzunar 200.000 de lei. M-am gandit sa-i ofer lui una. Sau chiar amandoua. Dar apoi m-am gandit : "Dar daca minte?". Si nu am facut nimic. Mi-e rusine cand scriu asta dar e adevarul. Deseori nimeni nu face absolut nimic pentru a-l ajuta pe cel cazut. De ce? poate pentru ca isi inchipuie ca nu mai are nici un rost.

Si totusi ... acum regret .. poate ca banii mei l-ar fi putut ajuta in vre-un fel. Poate ar fi trait o zi in plus.

Nu suntem vinovati de ceea ce ni se intampla ci suntem vinovati de NEPASARE.

un om bun
07 Oct 2002, 14:05
Aici is de acord cu tot.

NoOne
07 Oct 2002, 22:13
On 2002-10-07 15:05, un om bun wrote:
Aici is de acord cu tot.


Atunci hai sa revenim la ce nu suntem de acord. Eu daca as fi fost in locul lui christi de mult saream cu gura. Noi in loc sa discutam NBK vorbim numa' prostii...

Macar zi-mi ca ai vazut pana la sfarsit filmul ca sa avem de ce sa ne mai "batem". De data asta pe scenariu, actori, regie ... ca cu VIOLENTA am rezolvat-o, nu?

NoOne
07 Oct 2002, 22:15
On 2002-10-07 15:05, un om bun wrote:
Aici is de acord cu tot.


Atunci hai sa revenim la ce nu suntem de acord. Eu daca as fi fost in locul lui christi de mult saream cu gura. Noi in loc sa discutam NBK vorbim numa' prostii...

Macar zi-mi ca ai vazut pana la sfarsit filmul ca sa avem de ce sa ne mai "batem". De data asta pe scenariu, actori, regie ... ca cu VIOLENTA am rezolvat-o, nu?

un om bun
08 Oct 2002, 12:28
L-am vazut pina la capat, dar nu mai am chef sa discut pe marginea acestui film. Caut altceva.

NoOne
08 Oct 2002, 13:04
Atunci deschide tu un subiect "de bataie" si da-mi de shtire. Nu de alta dar m-as plictisi de moarte fara tine...

un om bun
08 Oct 2002, 22:21
Eu sint expert in Matrix si American Beauty, dar cred ca s-au discutat deja aceste doua filme. Desi mi-ar fi placut sa ma cert cu cineva care crede ca-s proaste.

un om bun
08 Oct 2002, 23:31
Daca tot am adus vorba de American Beauty, vreau sa va impartasesc o mica descoperire ce am facut-o abia la a 3-a vizionare. Rusinos, dar asta e.
Si imi cer scuze ca-i off-topic, dar nu ma pot abtine. Sper ca va mai amintiti scenele:

M-am tot intrebat de ce la inceputul filmului se arata secventa in care Ricky o filmeaza pe Jane, iar ea ii spune ca vrea sa-si vada mort tatal. Simteam ca nu degeaba a fost introdusa, dar nu puteam sa-mi dau seama care-i mesajul.
Cind am revazut filmul, m-am uitat cu mai multa atentie la partea cu pricina si am observat ca in momentul in care Jane spune: "Would you ?", Ricky se opreste din filmat, iar partea in care ea spune ca glumeste nu mai apare pe banda. Stiti cit de seriosi sunau amindoi...
Mai tirziu il vedem pe tatal baiatului uitindu-se peste casete. La sfirsitul filmului, acesta il omoara pe Lester din dorinta de razbunare atit pe victima, cit si pe fiul sau, care putea fi usor acuzat pe baza filmuletzului...

Nimeni din cei pe care-i cunosc nu s-a prins de faza asta, asa ca sper ca sint si printre voi persoane care s-au bucurat de "revelatia" mea.

THUNDER
09 Oct 2002, 23:36
mda, esti genial.

un om bun
10 Oct 2002, 12:09
Mersi mult. Chiar speram sa-si dea cineva seama.

THUNDER
11 Oct 2002, 00:34
...si inocent pe deasupra

Poison
11 Oct 2002, 15:20
OH, GOOOOD!!! Credeam ca nu se mai opreste! Mersi, Thunder, ai pus punctul pe I! Atita sirop pe thread-ul asta, ca mi s-au inclestat maxilarele! Parca e oracol de liceu.

NoOne
12 Oct 2002, 13:11
On 2002-10-11 16:20, Poison wrote:
OH, GOOOOD!!! Credeam ca nu se mai opreste! Mersi, Thunder, ai pus punctul pe I! Atita sirop pe thread-ul asta, ca mi s-au inclestat maxilarele! Parca e oracol de liceu.


Pai de ce n-ati intrat si voi pe fir ?

ricciotto
11 Feb 2003, 09:18
un om bun:

ce ai descoperit tu revazind "american beauty" se explica din perspectiva scenariului initial al lui ball, in care ricky fitts era framed de tatal sau pentru crima respectiva... faza a picat la interventia regizorului, caruia i s-a parut prea cruda toata povestea si inutil astfel - mesajul filmului era livrat si fara condamnarea nedreapta a lui ricky.

un articol interesant despre asta:
http://www.dscohen.com/Articles/American_Beauty.pdf

scenariul initial, cu condamnarea lui ricky il poti citi aici:
http://www.geocities.com/thelunalounge/site/sections/screenplays/screenplays_a.html
si pentru comparatie un final draft la - http://www.dailyscript.com/scripts/AmericanBeauty_final.html

stiu ca am mai postat astea in "atelier", si ca aici mai sint si off topic, but anyway... :)

ricciotto

ricciotto
11 Feb 2003, 09:30
uh... tot eu, ca mi-am dat seama ca practic am scos un subiect de la naftalina fara sa il si discut propriu-zis, si merita.

nbk - perspectiva romantica - hotarit da! noone, ai dreptate aici. dar asta nu e decit the redeeming value pentru mickey si mallory, ceea ce ii face umani si trezeste empatia, la modul ca "daca as fi un serial killer total dezaxat, as vrea sa fiu ca mickey/mallory, sa am un partener de crima care sa fie iubirea vietii mele, si cu care sa merg impotriva tuturor". ca empatia poate merge pina la simpatie - este adevarat si asta. deci, sint mickey si mallory protagonistii filmului? sint ei personajele pozitive? prin comparatie numai, da. fara sa fie pozitive in sine, alaturate exemplarelor de mass media jerks, ei par printre cei mai inocenti din parcare... si normal ca iti doresti sa scape si sa enjoy their love, si prin iscusinta regizorului/scenaristului initial functioneaza totul si aproape ca uiti toate crimele comise si/sau esti tentat sa le gasesti circumstante atenuante.

ce nu am inteles foarte bine este de ce tarantino s-a dezis de creditul filmului si de ce a refuzat pina si sa il vada, sustinind mereu ca ideea a fost distorsionata si nu mai este filmul sau in nici un fel. daca stie cineva deja si ma poate scuti de research, toata recunostinta.

ricciotto

Amyd
11 Feb 2003, 10:11
Tarantino isi vanduse schita de scenariu (http://www.godamongdirectors.com/scripts/killers.shtml) originala pentru un pret simbolic de un dolar unui amic, pentru ca nu era interesat deloc sa o regizeze (dupa ce l-a separat de partea care va deveni mai tarziu "True Romance"). Acel amic a vandut-o mai departe lui Stone pentru un "piculet" mai mult decat acel dolar, iar cand the Q a auzit ca se rescrie scenariul n-a fost foarte fericit de situatie. S-a intalnit intai in privat cu Stone ca sa se planga despre acest lucru si mai apoi a protestat si in public.

Daca citesti link-ul de mai sus o sa vezi diferentele mari intre ideea initiala a lui Tarantino si ce a facut Stone.

Salutari,
Andrei

Bubu
11 Feb 2003, 10:37
Hm! NBK e un fel de videoclip dilatat. Cine a vazut Europa (Lars von Trier) cunoaste diferenta.

Ambra Blu
14 Feb 2003, 10:35
Daca citesti link-ul de mai sus o sa vezi diferentele mari intre ideea initiala a lui Tarantino si ce a facut Stone.

Salutari,
Andrei

Repet ce am zis si in alta parte pe forum, Stone a facut o treaba mult mai buna decit Tarantino, mai natural, fara sa fie asa artificios; vezi din nou fazele cind MIckey recita din Poe and shit.

starkweather
07 Mar 2005, 10:01
Pentru cei interesati aici gasiti adevarata poveste a celor 2 "nascuti ucigasi"
http://www.crimelibrary.com/notorious_murders/mass/starkweather/index_1.html?sect=8

Dan Gerose
09 Mar 2005, 15:09
De acord cu Ambra Blue. Scenariul lui Tarantino e mai banal decat cel retusat de Oliver Stone. Ca sa nu mai vorbim de cum a iesit filmul.

77ravens
24 Apr 2006, 09:56
De acord cu Bubu.NBK nu e arta,e doar un subiect hot frumos ambalat,e ca un trailer foarte lung de action film.

Alex Leo Serban
24 Apr 2006, 13:14
i'm so relieved to see i'm not the only one to think 'nbk' is overrated :happy:

Ambra Blu
24 Apr 2006, 13:49
New Kids on the Block: 77 ravens & Bubu ft. A 'master of disaster' LS

Alex Leo Serban
24 Apr 2006, 14:47
New Kids on the Block: 77 ravens & Bubu ft. A 'master of disaster' LS

thank u dear.
such a relief to know i've made a mark in smth!