View Full Version : Marcel Iures
Daca citisem pe undeva ca Marcel Iures tocmai joaca la Hollywood intr-un film, uitasem cu desavarsire. De asta, cand am vazut de curand trailerul de la "Heart's War", nici macar nu mi-am dat seama din prima ca rolul ofiterului german aflat la comanda lagarului de prizonieri si adversarul de scenariu al lui Bruce Willis este... Marcel Iures.
Atunci mi-am adus doar aminte ca citisem asta pe undeva... si astept sa vad filmul in intregime.
Voi ce ziceti?
Cateva comentarii din cronicile americane ale filmului:
Roger Ebert("Chicago Sun-Times"): "Marcel Iures, a Romanian actor, is sharp-edged and intriguing as the Nazi commandant; when he gets condolences on the death of his son in battle, he muses, "I killed my share of English and French soldiers in the first war. They had fathers, too." There is a shade of the Erich von Stroheim character in "Grand Illusion" here, the suggestion of a German whose military ideas do not depend on that little twerp Hitler."
Michael Rechtshaffen ("Hollywood Reporter"): "Good, too, is Romanian actor Iures, whose Col. Visser smartly avoids all the usual P(risoners)O(f)W(ar) camp commandant cliches."
ricutza
16 Feb 2002, 22:39
buna...eu sunt noua pe aici asa ca te rog sa-mi spui si mie unde poti sa vezi trailere si ce inseamna mai exact....imi pare bine ca a inceput cineva o discutie despre Marcel Iures...mi se pare ca este cel mai talentat actor roman.Ma bucur foarte tare ca joaca intr-un nou film strain...trecuse cam mult de la Peacemaker...
Trailer (sau forshpan, cum spunea Amyd pe undeva :smile:) este un mic montaj publicitar care prezinta filmul inainte de lansare. Sunt disponibile pe internet intr-o gramada de locatii, ai nevoie de Quicktime, RealPlayer sau Windows MediaPlayer si de rabdare (daca nu ai o conexiune rapida).
Cat despre Marcel Iures... cinemagia se ocupa doar de filme :grin:
christi
19 Feb 2002, 10:07
Cel mai bine incearca la http://www.imdb.com
Au si trailere ale lor, dar si linkuri catre alte site-uri...
Din pacate, Hart's ar nu a avut prea mare succes la publicul american. A cazut rapid in top, desi criticii, in mare, l-au apreciat (mai ales pe Iures! :grin:). Se pare ca tentativele lui Willis de a juca mai potolit, fara sa tina el ostatic tot filmul, nu sint prea apreciate de fani. Probabil ca au fost foarte dezamagiti cind si-au dat seama ca eroul, Hart, nu e jucat de Bruce Willis, desi in centrul afisului e fata lui... O asemenea teapa publicitara poate sa te enerveze, intr-adevar...
mac1951
28 Feb 2002, 15:05
Am auzit de film,daca e deja in coborire in top,iar criticii il apreciaza ,e de vazut neaparat!Despre Iures numai lucruri bune,faptul ca este singurul care a facut ceva filme (sau mai bine zis a aparut in ele)in ultimii ani,spune multe.Ce parere aveti ca in ultimul timp se reiau subiecte legate de cel de-al doilea razboi?
trailers:
http://www.mymovies.net/include/site/nav_pages/trailers.asp
http://www.rottentomatoes.com./movies/multimedia.php
Ce parere aveti ca in ultimul timp se reiau subiecte legate de cel de-al doilea razboi?
E o conspiratie, sunt sigur.
christi
01 Mar 2002, 09:31
In primul numar din BigFilm este un micut articol referitor la Hart's War, dar nici macar nu se aminteste ca joaca si Marcel Iures... ce stupid...
mac1951
01 Mar 2002, 14:21
Draga blizz,eu ma refeream la subiecte de film despre al doilea razboi mondial in sensul actualitatii acestuia pentru gustul spectatorilor de azi!Nu cred ca daca subiectul ar fi tratat de alte cimematografii decit cea americana, care-si permite sa aduca actori capete de afis,ar mai interesa pe cineva!Eu ,unul ,de exemplu nu as mai fi atras de un astfel de subiect.Asta nu inseamna ca scenaristii nu sint liberi sa aleaga orice subiect doresc.Cit despre mistoul si suficienta afisata in interpretari ,mai bine...lasa!
Moncher M(arian)AC, imi cer scuze pentru suficienta cu care mai fac glume (daca as fi singurul, as fi umilit). Chestiunea cu conspiratia era o gluma... apropos de faptul ca pe la noi se poarta teoriile cu conspiratii :lol:; citatul din matale era doar pretextul (nepersonal).
In legatura cu intrebarea serioasa, nu stiu daca e mai adevarat ca se fac acum mai multe filme despre cel de-al doilea razboi mondial decat s-au facut tot timpul. WWII si Vietnamul (mai nou si alte conflicte, vezi recentul "Black Hawk Down" si Somalia) au fost mereu in topul scenaristilor americani si sunt folosite in general pentru o antiteza morala in care isi gasesc identitatea americanii: salvatorii Europei in WWII si incapacitatea de a civiliza (vezi de exemplu "Apocalypse Now") in Vietnam (sau Somalia).
In curand o sa apara si filme centrate pe Afganistan, sunt sigur.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Blizz pe 2002-03-01 18:54 ]</font>
Interesant este ca nu numai americanii se mai ocupa de al doilea razboi mondial. Tocmai acum a fost scos un film irlandez despre memoriile unui adolescent care a participat la lupte:
"Borstal Boy" (2002 - regia: Peter Sheridan, cu Shawn Hatosy si Michael York).
http://www.hollywood.com/movies/detail/movie/175125
mac1951
04 Mar 2002, 13:46
Poate am fost eu prea sensibil sau poate ca inca nu sint obisnuit cu stilul care se poarta in dialogurile pe internet. Oricum ,multumesc pentru raspuns si pentru noile informatii despre filme.
Salutari,
Marian
Eu cred ca americanii simt acum (dupa 11 septembrie) mai mult decit oricind nevoia sa-si umfle muschiul patriotismului si sa se dea de invincibili. Nu vreau sa minimalizez in nici un fel tragedia de anul trecut, dar reactile lor frizeaza deseori ridicolul.
Si, apropo de filme de razboi, cine a vazut "Band of Brothers", miniseria de la HBO?
"Band of Brothers" este EXCELENT. De departe cea mai buna discutie asupra razboiului pe care am vazut-o pana acum.
Si apropo de HBO, ne trateaza de mult timp cu seriale sau mini-seriale excelente. "Oz" ar fi un exemplu (care acum e pe ProTV).
Dar mai recent, sa nu cumva sa pierdeti "Six Feet Under", al carui prim episod a fost sambata asta. Echipa din "American Beauty" (well, o parte din ea) strikes again.
Salutari,
Andrei
Muzica din "Six Feet Under" mi-a amintit cel ma mult de American Beauty. Dar ce m-a "ucis" cu adevarat au fost "reclamele" la produse mortuare... Nu-mi venea sa cred ce-mi vedeau ochii... :eek: :lol:
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Poison pe 2002-03-04 18:02 ]</font>
horatiu
08 Mar 2002, 11:17
Chestia asta cu cel mai talentat, cel mai bun (actor, roman, pictor, etc) mi se pare o greseala, ca sa nu zic mai mult.
Dincolo de faptul ca e greu sa cuantifici talentul, sint, Slava Domnului!, foarte multi actori romani la fel de buni: Gheorghe Dinica, Victor Rebengiuc (al carui Moromete va ramine inegalabil, cred), Horatiu Malalele, MARELE George Constantin, sau ceva mai tinerii Razvan Vasilescu, Mircea Rusu etc.
Margelatu
08 Mar 2002, 20:54
Salve tuturor, ca veni vorba de razboaie si de faptul ca americanii nu sunt obiectivi, hai sa nu uitam ca si-au dat palme singuri in multe filme, vezi M.A.S.H de exemplu... Sau in Three Kings, desi sfarsitul se lasa cu lacrimi in batiste, evidentiaza destul de clar ca armata primeste in sanul ei oameni de tot soiul, inclusiv dezaxati, labili sau cotcari (mahniti ca se termina razboiul si ei n-au tras cu pusca).
In ceea ce priveste Hart's War, sa nu uitam ca Iures nici nu era mentionat pe afisul de la Peacemaker, desi juca personajul negativ; in schimb Armin Mueller - Stahl, cu doua - trei aparitii si cateva replici (de altfel personajul interpretat avea sa moara inainte ca filmul sa ajunga la jumatate), figura al treilea daca nu ma insel.
printesa
09 Apr 2002, 03:00
Mariane,
Sunt perfect de acord cu tine in privinta lipsei de interes fata de filmele care trateaza WWII. Vezi esecul lui "Pearl Harbor" sau chiar a predecesorului seriei "Band of Brothers", "Saving Private Ryan" (chiar daca Spielberg a fost nominalizat pentru best director).
Apropo, de Spielberg. I-a placut cuiva "A.I."? Mie in nici un caz, prea lacrimogen si chiar violent pentru stilul lui Spielberg (vezi ET). Pe urma am aflat ca initial era proiectul lui Kubrick si m-am lamurit. In fine, astept cu nerabdare "Minority Report". Oare ce va produce echipa Spielberg/Cruise? "Mission Impossible" Spielberg-style?
PoliFanAthic
23 Dec 2002, 09:20
Mie imi place in mod special de Iures. Ma bucur enorm ca avem un actor care mai apare si pe holiud, si ca joaca si in filme destul de bune.
ricutza
24 Dec 2002, 00:41
am vazut aseara Balanta si desi Iures are un rol minuscul, mi s-a parut ca l-a jucat excelent!
in mod cert este unul dintre cei mai buni actori pe care ii avem in acest moment...si chiar nu inteleg de ce nu este valorificat!
patch4all
17 Feb 2003, 08:47
Mi-e mi-a placut rolisorul pe care l-a avut in "interviu cu un vampir". Destul de insufletit pentru un personaj livless.
iadrianik
02 Mar 2003, 13:03
daca tot amintim de filmele lui , cred ca trebuie amintit si "Amen" in care Iures joaca bine (ca intotdeauna)
Din pacate, Hart's War nu a avut prea mare succes la publicul american. Poate pentru ca era aratat cu degetul, poporul american, pentru discrimare rasiala...?
Ionutz55
21 Feb 2004, 16:43
Am vazut pe hbo Razboiul lui Tom Hart in care Marcel Iures joaca rolul unui nazist. Misto filmul
Gaandalf
21 Feb 2004, 16:43
Din pacate, Hart's War nu a avut prea mare succes la publicul american. Poate pentru ca era aratat cu degetul, poporul american, pentru discrimare rasiala...?
Se vedea toata ziua k Iures numai nazist nu parea in film. Trebuiau sa gaseasca pe altcineva mai competent sa imite un nazist ... Filmul este cam banal dupa mine. Cu tot procesul lor cu tot ...
Ionutz55
21 Feb 2004, 16:46
Tocmai ma lam facut rost acum 5 min. de el. Ma mie mia placut
ultras_sportul
26 Feb 2004, 23:33
e un actor ce merita roluri mai importante..... cine trebuie sa-l vada poate va deschide ochii... :o
Imi place Iures. Nu se prea inscrie in peisajul romanesc. Avem multzi actori valoroshi, e drept, dar Iuresh are o nobletze a sa, un stil inconfunabil. Chiar shi felul cum vorbeshte, sacadat shi abrupt, cautand parca oximoronul sau panseul profund il face remarcat shi remarcabil. Este un tip care s-a desprins, cred, de jegul mediului cultural romanesc.
Ionutz55
28 Feb 2004, 10:50
Iures, dupa parerea mea este cel mai bun actor la ora actuala din rom
Denis_stelistu
10 Jun 2005, 15:54
You are such a stupid.Nu mai invia topice vechi de 1 an.
Iar s-a bagat Denis unde nu ii fierbe oala...bv
Pitbull
10 Jun 2005, 17:58
Nu, Denis are dreptate. Nu stiu ce l-a apucat azi-noapte pe Blue, o fi bäut färä sifon, sau ceva, cä la fel a fäcut si la mine, la Cinematografia româneascä: topicuri vechi, care dormeau linistite de un an, doi, trezite din somn hodoronc-tronc, cu mesaje TOATE la fel: "Filmul romanesc ruuls!" ,"Filmul romanesc e cel mai meseriash", "Cred ca filmul romanesc e bunicel" - nu se potriveau de nici o culoare cu ce se spusese acolo mai la urmä. I le-am sters pe toate, am trimis topicurile înapoi la culcare, si i-am atras atentia sä se linisteascä. Sper cä a înteles.
Denis_stelistu
10 Jun 2005, 19:29
MOnO,da mai vezi-ti de ale tale.Nu iti mai baga oala in ale mele,ca nu o sa mai spun prostii.
herbert
10 Jun 2005, 20:50
mai, Marcel Iures nu e vechi si deocamdata nu se invecheste. E un actor care-mi place si ma bucur sa-l vad (sa-l stiu) filmandu-se la Hollywood. ce alte mecle (am invatat cuvantul pe CineMagia, multumesc, ca in mediul meu nu se obisnuieste...) romanesti mai sunt invitate la Hollywood?
Denis, de ce esti atat de intolerant? tu ai auzit de dreptul la diferenta? il faci de ras pe Gigi Becali...
Denis_stelistu
10 Jun 2005, 21:14
il faci de ras pe Gigi Becali...
Jiji,ala e om care tine cu Steaua.E patron care face orice ca sa ia campionatul,cupa sau altceva.L-ar aduce si pe Zidane sau Shevcenko daca vor.Daca imi da bani,poate am respect.
Marcel Iures e un actor mare,de aplaudat,respect pentru el.A jucat cu actori mari si cu vedete din fotbal.E un star adevarat.
P.S. Am scris ca sa nu fiu nepoliticos,ca am scris altceva inainte.
Nu, Denis are dreptate. Nu stiu ce l-a apucat azi-noapte pe Blue, o fi bäut färä sifon, sau ceva, cä la fel a fäcut si la mine, la Cinematografia româneascä: topicuri vechi, care dormeau linistite de un an, doi, trezite din somn hodoronc-tronc, cu mesaje TOATE la fel: "Filmul romanesc ruuls!" ,"Filmul romanesc e cel mai meseriash", "Cred ca filmul romanesc e bunicel" - nu se potriveau de nici o culoare cu ce se spusese acolo mai la urmä. I le-am sters pe toate, am trimis topicurile înapoi la culcare, si i-am atras atentia sä se linisteascä. Sper cä a înteles.
Stii ce cred eu?
Cred ca Blue tocmai a vazut un film cu Marsel si a vrut sa isi spuna "parerea"...
Acum...daca nea' Marcel ar fi murit as fi inteles faptul ca Denis a atras atentia...dar pe cand inca nu e mort...as putea sa spun o parerea despre maria sa si dupa 10 ani...dar na...asta e parerea mea...
P.S. this is the 100001 post al acestui forum...ich bin so very proud... :((
Mesajul tau m-a facut sa rand cu lacrimi :lol: . Eu nu inteleg ceva!! Fa-ma sa inteleg : nu este voie sa scriem pe topicuri care sunt mai vechi de o anumita perioada?? ; parerea mea nu are voie sa fie succinta??
Pitbull
11 Jun 2005, 01:46
Mäi bäiete, stii ceva? Nu fi nesimtit! Stii foarte bine cä nu e cum spui. Stii foarte bine cä alea nu erau "päreri succinte", ci niste zero-uri sfidätoare. Stii foarte bine cä e firesc sä readuci sus un topic vechi, dacä ai într-adevär CEVA de spus în legäturä cu el - si, cu atât mai mult, dacä subiectul lui e unic. Dar sä cauti ANUME prin paginile vechi topicuri oarecare, care contin variante ale acelorasi subiecte, si sä le împingi pe toate grämadä-n vârful forumului cu mesaje goale de orice continut, e o joacä de copil tâmpit, si o mârlänie la adresa celorlalti useri, pe care-i derutezi färä rost.
Stii foarte bine astea - iar dacä NU le stii... mä abtin sä-ti spun care-i concluzia. Asa cä - pentru ultima oarä: DESTUL!
Chiar shi felul cum vorbeshte, sacadat shi abrupt, cautand parca oximoronul sau panseul profund il face remarcat shi remarcabil. Este un tip care s-a desprins, cred, de jegul mediului cultural romanesc.
Ce sa-ti mai povestesc!! :lol: !! Cum am zis si eu! Cu alte cuvinte e meseriash, nu??
Pitbull
11 Jun 2005, 17:29
Sydney
Novice
Conectat la: 06 Dec 2003
Trimis: 02 Iul 2004 21:15 Titlul subiectului: Marcel Iures
--------------------------------------------------------------------------------
Doresc sa invit pe cei care il admira pe domnul Marcel Iures sa viziteze primul grup de pe net care-i poarta numele. ..un fel de intrunire a fanilor!
Sunt aproape 3 luni de cand am inceput acest grup si spre marea mea surprindere sunt atatia admiratori straini ai acestui mare actor!! Cautand in sectiunea Yahoo Groups veti gasi o incercare( reusita, sper ) de a reuni cat mai multe informatii despre marele actor Marcel Iures!!
L-am vazut pe domnul Iures atat in "Ultima banda a lui Krapp" cat si in "Creatorul de teatru" si am ramas pur si simplu fascinata de prezenta sa scenica!! Daca dorinti sa vedeti un spectacol pe cinste, va recomand din tot sufletul " Creatorul de teatru"!! Ambele spectacole pot fi vazute la Teatrul ACT!
Alice
-------------------------------------------------------------------------------------
Voil�*, BeNnY, ti l-am adus eu - într-un mod mai improvizat, ce-i drept, din moment ce toolskit-ul nostru de moderatori e cam limitat, dar... merge si asa.
Acum, cä tot ai încuiat acel topic, poate sä coboare încet-încet, iar acest vrednic mesaj va sta aici, unde-i e locul.
Denis_stelistu
11 Jun 2005, 21:35
Chiar shi felul cum vorbeshte, sacadat shi abrupt, cautand parca oximoronul sau panseul profund il face remarcat shi remarcabil. Este un tip care s-a desprins, cred, de jegul mediului cultural romanesc.
Ce sa-ti mai povestesc!! :lol: !! Cum am zis si eu! Cu alte cuvinte e meseriash, nu??
Blue,imi placea poza aia, te semana!nu mai raspunde la vorbele altuia de peste 1 an>Ala nici nu mai intra,macar. :sleep:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.