PDA

View Full Version : A Beautiful Mind


Blizz
28 Jan 2002, 20:00
"A Beautiful Mind" este invingatorul de anul acesta la Globul de Aur pentru Drama.

Unii spun ca marele invins a fost "Lord of the Rings", desi altii sunt convinsi ca pragmatismul si realismul american au ales o poveste autentica si emotionanta despre succes, unei fantezii, chiar daca sublime, ca Lord of the Rings.

Cei care au citit cate ceva despre "A Beautiful Mind" stiu ca este o poveste incredibila despre lupta cu o boala incurabila. Laureatul Nobel din 1994 pentru economie, John Nash, profesor la Princeton, este jucat de Russel Crowe in lupta sa cu schizofrenia. Este interesanta de citit biografia adevaratului personaj, publicata la situl Nobel: http://www.nobel.se/economics/laureates/1994/nash-autobio.html
Russel Crowe, dupa rolul asemanator din "Insider", demonstreaza ca daca a fost cumva supralicitat pentru rolul din "Gladiator", se recompenseaza acum din plin intrand in pielea unor personaje firave, dificile. Se poate citi cumva aici, un nou Oscar pt. Russel Crowe anul asta?

mac1951
04 Mar 2002, 13:59
Cred ca sint sanse pentru Russel Crowe sa cistige un Oscarul anul acesta.Singurul lucru care l-am remarcat privind personajul interpretat(zic eu destul de bine )si care poate nu corespunde cu personajul real este forta fizica degajata de Russel Crowe. Ati vazut ce corp etaleaza?Oare matematicisnul J.Nash de la Princeton era asa de atletic?Oricum ,sint detalii nesemnificative,intrepretarea a fost buna.Marturisesc ca imi place cum joaca acest actor,desi are un facies cam rigid si nu il prinde bine in anumite roluri.

Blizz
09 Mar 2002, 04:56
In link-ul de mai sus e si o poza a lui Nash. Oricum, nu cred ca s-a ocupat de wrestling.

mac1951
14 Mar 2002, 14:52
Ai citit cronica filmului facuta de Eugenia Voda in Romania Literara?Filmul nu a placut in mod deosebit cronicarului,remarcind insa un lucru esential. Anume ca devine interesant prin formula propusa de regizor in anularea realului de imaginarul din mintea personajului. Am aflat si lucruri interesante ,de exemplu ca personajul real a stat internat intru-un spital 35 de ani pentru tratarea schizofreniei,ca sotia l-a parasit si nu ajutat sa-si revina asa cum e in scenariul filmului.E.V remarca insa interpretare deosebita a lui R.Crowe.
salutari,
marian

Blizz
03 Apr 2002, 08:52
Sincer sa fiu nu am citit articolul respectiv al Eugeniei Voda, dar pare oricum o cronica buna din ce zici. Iar filmul, desi poate nu e necesar sa fie vizionat si o a doua oara, merita sa fie vazut.

ricutza
06 Apr 2002, 01:16
dupa ce am vazut filme ca Fight Club si Vanilla Sky, incercarea lui Ron Howard de a incurca spectatorii (care intr-o prima etapa ar trebui sa puna la indoiala nebunia lui John Nash), mi se pare un esec.
...scenariul acestui film (spre deoasebire de cel al filmelor mentionate mai sus), nici macar nu rezista unei analize logice...de exemplu, poate sa-mi explice si mie cineva, cine il cheama pe doctorul de la spitalul de nebuni, sa il examineze pe Nash? eu nu am reusit, pana acum, sa lamuresc acest mister...