View Full Version : Topul all time personal
EnGlezu'
27 Dec 2007, 11:12
The Godfather
Fight Club
King Arthur
}desire{
27 Jan 2008, 13:39
nush, nu am facut un top exact, dar printre filmele mele preferate sunt: <Raise your voice?>,<A walk to remember>,<Preety woman>,<Crazy and beatiful>, chiar si Prison break :D
morphego
01 Feb 2008, 21:17
Hmmm...inconsistenta sau poate nehotarare, sau poate un subiectivism mult prea puternic...nu pot alege unul singur...sunt filme care te socheaza sau care te impresioneaza prin fiecare cadru sau fiecare personaj...o sa aleg doar cinci, desi as putea alege cel putin 20: Moulin Rouge, Fight Club, Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain, Matrix, Schindler's List.
}desire{
01 Feb 2008, 21:48
Hmmm...inconsistenta sau poate nehotarare, sau poate un subiectivism mult prea puternic...nu pot alege unul singur...sunt filme care te socheaza sau care te impresioneaza prin fiecare cadru sau fiecare personaj...o sa aleg doar cinci, desi as putea alege cel putin 20: Moulin Rouge, Fight Club, Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain, Matrix, Schindler's List.
intr-adevar, MOULIN ROUGE e un film extraordinar, mi-a placut foarte mult, numai ca am cam uitat de el, l-am vizionat de ceva timp.. :happy:
VaVaVuum
03 Feb 2008, 11:06
Blade Runner
Eva Braun
15 Mar 2008, 13:43
pana mea` .... ca nu stiu ...
deh, daca e sa aleg unul, aleg Moloch
si imi place si Der Untergang ... sau ... aaaah .... nush ...
aaaaaa si Patimile lui Christos :-s sunt sadica bagami`as
the painted veil e pe primul loc
fight club pe doi
american history x pe trei
the score pe patru
the illusionist pe cinci :D
Nu pot sa spun k am un film preferat,insa filmele care imi plac ff mult sunt:Superman returns,The number 23,King Kong,LOTR,Pirates of the Caribbean...etc :D
costash
25 Apr 2008, 13:57
the godfather, scarface, the shawshank redemption,fight club,american history x
nu neaparat in aceasta ordine
imi plac mult al pacino si edward norton(pacat ca nu are multe filme)
costash
25 Apr 2008, 14:03
the painted veil e pe primul loc
fight club pe doi
american history x pe trei
the score pe patru
the illusionist pe cinci :D
si mie imi place edward norton..iar pt mine american history x e primul apoi fight club :P
Cristi Weed
13 May 2008, 11:03
Cel mai bun film in opinia mea este si va ramane : Lord of the Rings Trilogia ! Inca se incearca sa se realizeze filme pe aceeasi baza .... dar nu a dat nimic roade ! Abia astept sa apara The Hobbit :) cu un Bilbo Baggins tanar si plin de entuziasm! Un alt film extraordinar este K-PAX , cu o coloana sonora extraordinara si cu un Kevin Spacey de-a dreptul mortal ! Si ca sa mai scriu un film , sa fie un top 3 as putea aminti de : Everything is illuminated , care a tratat un subiect frumos , iar Elijah Wood a avut rolul unui obsedat de obiecte , fotografii , etc. !
Once...
13 May 2008, 11:05
matale, remarc, filme de inainte de 2000 n-ai prea servit...
Cristi Weed
13 May 2008, 11:15
am servit multe filme dinainte de 2000 , imi cer scuze ca am uitat unul din filmele mele preferate : Braveheart :-s si bineinteles The last of the mohicans :D ! F bun si Numele Trandafirului , as putea sa iti mai dau exemple , dar am amintit filmele care m-au impresionat mai recent :-s !
bulanel
20 May 2008, 19:02
film preferat (all-time) : Fight Club
Cristi Weed
20 May 2008, 19:36
Fight Club .... nu am vazut filmul dar am citit cartea .... ce pot spune e : SUPER !
filmul meu..hmm Mini Seria Caraibi ..dar nu o mai gasesc pe nicaieri sa o iau si eu acasa..m`as uita de "n" ori la film,fara sa ma plictisesc... :D
filmul meu preferat.. hmm.. Lolita? Va vis et deviens?Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii?La mome? .. mi-e greeeeeeeu! bine, fie, doar unul.. La mome!
Chambord
13 Jun 2008, 10:04
Top 10 - ul meu:
NO. TITLE YEAR DIRECTOR
1 Dekalog (The Decalogue) 1988 Krzysztof Kieslowski
2 La Passion De Jeanne D'Arc (The Passion Of Joan Of Arc) 1928 Carl Theodor Dreyer
3 Zerkalo (The Mirror) 1975 Andrei Tarkovsky
4 Apocalypse Now 1979 Francis Ford Coppola
5 Ladri Di Biciclette (The Bicycle Thief) 1948 Vittorio De Sica
6 Pierrot Le Fou 1965 Jean-Luc Godard
7 Dr. Strangelove Or: How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb 1964 Stanley Kubrick
8 Ma Nuit Chez Maud (My Night At Maud's) 1969 Eric Rohmer
9 La Belle Noiseuse (The Beautiful Troublemaker) 1991 Jacques Rivette
10 Toy Story 1995 John Lasseter
peevish
16 Jun 2008, 10:31
1.fight club
2.the jacket
3.american psycho
4.pulp fiction
5.memento
6.bang bang you're dead
7.snatch
8.lock stock and two smoking barrels
etc
nu neaparat in ordinea aceasta
Pirate Girl
25 Jun 2008, 18:12
1. Pirates of the Carribean
2. Alaska
3. A walk to remember
4. Ice princess
5. Snow dogs
6. Two brothers
7.Agent Cody Banks
8. Black Knight
9. I robot, etc. etc.....:)
no country for old men ....... dintre cele mai tari filme
Training day
Pentru mine filmul este perfect ... iar Alonzo ( Denzel W. ) un zeu :oops:
cinefill
02 Aug 2008, 19:26
Training Day e un film ok iar rolul lui denzel e f bun dar infinit sub prestatia lui sean Penn din acelasi an in I am Sam. Dar asta e viata nu-i corecta tot timpul si Denzel a luat oscarul. Filmu meu preferat e o intrebare grea la care nu pot raspunde dintr-un singur motiv, am o drama si o comedie, asa ceva nu se poate compara asa ca: Once Upon A Time In America si Some Like It Hot.
mafalda
13 Aug 2008, 09:30
E greu sa te limitezi doar la unul singur. Eu am un regizor preferat: Andrei Tarkovsky. De cand am aflat ca Tarkovsky a afirmat: "cinematografie este forma mea de rugaciune", pur si simplu il iubesc! :love: Tarkovsky este poate singurul regizor care a constientizat ca numai Dumnezeu este creator, artistul nu e un creator ci doar un re-creator si a reusit sa transmita asta in filmele sale intr-un mod genial!
criss robi
13 Aug 2008, 11:41
Pai mi-e imi plac mai multe filme.E greu sa te limitezi doar la unu singur.
HORROR preferat-I Know What You Did Last Summer1,2,3-Wicked Little Things
Comedie-Scary Movie1,2,3,4,5
Si multe altele dar nu le mai scriu pentru ca mi-ar lua ore
:hmm:
just_mee
30 Aug 2008, 11:27
:-? cele cu Johnny Depp nu cred ca as putea alege :P
Sylver Cheetah 53
05 Sep 2008, 20:29
Matrix ºi X-Men
Pauline Kael
06 Oct 2008, 19:51
"Stalker", Andrei Tarkovski, 1979
"City Lights", Charles Chaplin, 1930
"Brzezyna" ("Pädurea de mesteceni""), Andrzej Wajda, 1975
"Ikiru" ("A träi"), Akira Kurosawa
"One Flew Over the Cuckoo's Nest", Milos Forman, 1975
"Blowup", Michelangelo Antonioni, 1966
"8 1/2", Federico Fellini, 1967
"Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", Nikita Mihalkov, 1976
"Les 400 Coups", François Truffaut, 1960
"Citizen Kane", Orson Welles, 1937
"Pädurea spânzuratilor", Liviu Ciulei, 1964
(Desigur, multe altele sunt aproape aläturi de ele... dar, dacä tot trebuie sä mä limitez la zece...)
Plus câteva "de suflet":
"Zorba the Greek", Michael Cacoyannis, 1964
"All That Jazz", Bob Fosse, 1980
"Forrest Gump", Robert Zemeckis, 1994
"Doctor Zhivago", David Lean, 1967
"Siberiada", Andrei Mihalkov-Koncealovsky, 1977
"Moskwa slezam ne verit" ("Moscova nu crede în lacrimi"), Vladimir Menshov, 1980
"2001: A Space Odyssey", Stanley Kubrick, 1967
"Back to the Future", Robert Zemeckis, 1985
"Man of La Mancha", Arthur Hill, 1971
"Le Procés" ("Procesul"), Orson Welles, 1962
Hm,as vrea sa aibe cineva curaj si sa recunoasca faptul ca majoritatea filmelor astea ar trebui trecute la supraevaluate.
Pe mine de exemplu m-a emotionat f tare cartea lui Ken Kesey.Milos Forman a reusit cu filmul"Amadeus" la "Zbor deasupra" scenariul a fost un sfert din carte.
Ca sa nu mai zic de " Les 400 coups" car e o abureala.
Cinemania
06 Oct 2008, 20:08
"Stalker", Andrei Tarkovski, 1979
"City Lights", Charles Chaplin, 1930
"Brzezyna" ("Pädurea de mesteceni""), Andrzej Wajda, 1975
"Ikiru" ("A träi"), Akira Kurosawa
"One Flew Over the Cuckoo's Nest", Milos Forman, 1975
"Blowup", Michelangelo Antonioni, 1966
"8 1/2", Federico Fellini, 1967
"Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", Nikita Mihalkov, 1976
"Les 400 Coups", François Truffaut, 1960
"Citizen Kane", Orson Welles, 1937
"Pädurea spânzuratilor", Liviu Ciulei, 1964
(Desigur, multe altele sunt aproape aläturi de ele... dar, dacä tot trebuie sä mä limitez la zece...)
Plus câteva "de suflet":
"Zorba the Greek", Michael Cacoyannis, 1964
"All That Jazz", Bob Fosse, 1980
"Forrest Gump", Robert Zemeckis, 1994
"Doctor Zhivago", David Lean, 1967
"Siberiada", Andrei Mihalkov-Koncealovsky, 1977
"Moskwa slezam ne verit" ("Moscova nu crede în lacrimi"), Vladimir Menshov, 1980
"2001: A Space Odyssey", Stanley Kubrick, 1967
"Back to the Future", Robert Zemeckis, 1985
"Man of La Mancha", Arthur Hill, 1971
"Le Procés" ("Procesul"), Orson Welles, 1962
Hm,as vrea sa aibe cineva curaj si sa recunoasca faptul ca majoritatea filmelor astea ar trebui trecute la supraevaluate.
Pe mine de exemplu m-a emotionat f tare cartea lui Ken Kesey.Milos Forman a reusit cu filmul"Amadeus" la "Zbor deasupra" scenariul a fost un sfert din carte.
Ca sa nu mai zic de " Les 400 coups" car e o abureala.
hm...no..no..no
nu e nevoie de curaj...ci de putina lipsa de gandire (fara a face vreo aluzie :D )
Pauline Kael
06 Oct 2008, 20:30
hm...no..no..no
nu e nevoie de curaj...ci de putina lipsa de gandire (fara a face vreo aluzie :D )
Am inteles...lipsa aluziei.
Mie nu-mi plac si gata.
Zborul cu Jack Nickolson e unul dintre cele mai tari filme facute vreodata.
Pitbull
07 Oct 2008, 01:28
Cartea lui Ken Kesey e genialä.
Cartea lui Ken Kesey e O CARTE genialä, nu un scenariu.
Un scenariu care prelua (aproape) totul din carte, färä sä taie, sä simplifice, sä adapteze (nu degeaba ecranizärile se mai numesc si adaptäri cinematografice) ar fi fost o oroare imensä, confuzä si cretinä, un sacrilegiu la adresa cärtii.
Formula folositä în film, de scurtare drasticä, comprimare, esentializare si reorganizare a materialului, e una dintre cele mai bune, rezultând într-un echivalent cinematografic al cärtii la fel de bun.
Pauline, te-ai împotmolit într-o dilemä foarte dificilä...
A spune despre una dintre capodoperele cvasi-unanim recunoscute ale filmului universal, ca «Les 400 Coups», cä e "o aburealä", duce la o dublä insultä: îi jignesti pe cei care admirä acest film, cälcându-le în picioare opinia, desi în vorbe tot repeti la nesfârsit declaratii de "respect" (foarte subrezite de folosirea încäpätânatä a unui plural al maiestätii insuportabil de enervant - uite, acest "dvs Pitbull" este adevärata "aburealä"); si, totodatä, te înjosesti pe tine. E ca si cum ai merge pe stradä goalä de la brâu în jos, justifiându-te cä "asa-ti place tie" (un fel de "pärerea mea", transferat).
Cum nu mä bucur deloc sä te väd în ipostaza asta, îti recomand o reconsiderare a propriei atitudini, cam pe ideea: "Nu mi-a pläcut «Les 400 Coups», dar pentru cä am încredere în opiniile tale, dragä Pitbull, sper ca atunci când îl voi revedea sä fiu într-o stare mai receptivä, si sä pot fi de acord cu tine."
Nädäjduiesc sä iei în sens bun acest mesaj, färä a te încäpätâna sä ripostezi deplasat, cum se mai întâmplä uneori - cu rezultatele pe care le cunoastem amândoi.
Mai stiu eu pe cineva care facea comparatie intre carti si filme si se caca pe ele de filme :)
mafalda
07 Oct 2008, 13:10
Mie mi-a placut foarte mult Costel Constantin in spectacolul de la National cu "Zbor deasupra unui cuib de cuci". De acum 20 de ani. Eram eleva de liceu pe vremea aia. Costel Constantin era cel putin la fel de bun ca Jack Nicolson in film.
Pitbull
07 Oct 2008, 14:26
Din päcate, aici ne situäm pe pozitii diametral opuse... Desi în perioada aia eram în National ca la mine acasä, prieten cu multä lume de pe-acolo, inclusiv scumpul de nea Horicä Popescu, "...cucii" (în limbajul casei) mi-a displäcut atât de total, încât n-am putut aplauda nici mäcar de politete. Costel (altfel, excelent în "Alexandru Läpusneanul", "Generoasa fundatie" sau, mai recent, "Apus de soare") l-a ratat pe McMurphy, dupä pärerea mea, vulgarizându-l mult. Piersic, bietul, ridicol - a proiectat în ostentativ si patetic un personaj de subtilitatea, sobrietatea si profunzimea lui Bromden. Foarte buni, Olga-Delia (nurse Ratched), Bleontz (Billy Bibbitt) si Rautchi.
Precizez cä îmi prevenisem din start orice comparatii (ceea ce n-a fost greu, cartea si filmul pläcându-mi ambele la fel de mult - cu marile lor diferente; deci, se crease un echilibru, nu aveam prejudecäti polarizate), si pur si simplu asteptam cu încredere un spectacol bun, pregätit pentru orice viziune ineditä.
Pauline Kael
07 Oct 2008, 15:45
Cartea lui Ken Kesey e genialä.
Cartea lui Ken Kesey e O CARTE genialä, nu un scenariu.
Un scenariu care prelua (aproape) totul din carte, färä sä taie, sä simplifice, sä adapteze (nu degeaba ecranizärile se mai numesc si adaptäri cinematografice) ar fi fost o oroare imensä, confuzä si cretinä, un sacrilegiu la adresa cärtii.
Formula folositä în film, de scurtare drasticä, comprimare, esentializare si reorganizare a materialului, e una dintre cele mai bune, rezultând într-un echivalent cinematografic al cärtii la fel de bun.
Pauline, te-ai împotmolit într-o dilemä foarte dificilä...
A spune despre una dintre capodoperele cvasi-unanim recunoscute ale filmului universal, ca «Les 400 Coups», cä e "o aburealä", duce la o dublä insultä: îi jignesti pe cei care admirä acest film, cälcându-le în picioare opinia, desi în vorbe tot repeti la nesfârsit declaratii de "respect" (foarte subrezite de folosirea încäpätânatä a unui plural al maiestätii insuportabil de enervant - uite, acest "dvs Pitbull" este adevärata "aburealä"); si, totodatä, te înjosesti pe tine. E ca si cum ai merge pe stradä goalä de la brâu în jos, justifiându-te cä "asa-ti place tie" (un fel de "pärerea mea", transferat).
Cum nu mä bucur deloc sä te väd în ipostaza asta, îti recomand o reconsiderare a propriei atitudini, cam pe ideea: "Nu mi-a pläcut «Les 400 Coups», dar pentru cä am încredere în opiniile tale, dragä Pitbull, sper ca atunci când îl voi revedea sä fiu într-o stare mai receptivä, si sä pot fi de acord cu tine."
Nädäjduiesc sä iei în sens bun acest mesaj, färä a te încäpätâna sä ripostezi deplasat, cum se mai întâmplä uneori - cu rezultatele pe care le cunoastem amândoi.
N-am ce sa raspund.Si nici nu doresc,nu ma stimuleaza aceasta postare.
Redmen esti a shadow.
Inca:
Neanae a scris:
filmele astea mi s-au parut supraevaluate:
* one flew over the cuckoo's nest (o parabola cam fara dintzi, cu un scenariu care ar fi fost subversiv in anii '50, dar nu in 1975)
* tokyo story al lui ozu (bravo lui ca a facut un film despre existentze banale, da' chiar trebuia sa iasa asa de plictisitor?)
* the hours - film de arta pentru semidocti
* short cuts - pentru alti regizori ar fi fost o realizare, dar pentru altman e un pas inapoi (fatza de nashville e slabutz rau)
Alex Leo Serban a scris:
Alex Leo Serban
Conectat la: 14 Mai 2003
Trimis: 17 Apr 2007 11:53 Titlul subiectului:
--------------------------------------------------------------------------------
mda
deci: d acord cu 'one flew...' = supraevaluat, cu 'the hours' (buna si caracterizarea; cartea e mult mai buna!), eventual si cu ozu (desi...), dar in niciun caz cu 'short cuts': ok, e sub 'nashville', dar e peste 'the player' si - CU SIGURANTZA! - peste copycat-ul sau ecumenic numit 'crash'
(btw: 'magnolia' vi se pare 'supraevaluat'? mie nu!)
Nu sunt singura care crede ca "Zbor deasupra " e supraevaluat.Nu spun de ce cred asta,pt ca m-a suparat f tare postare lui Pitbull,partinitoare si subiectiva,am observat ca aceia care nu-i canta in struna,nu-l lingusesc cu dulcegarii tot timpul, cad repede in dizgratie.Neplacuta aceasta postare ,ca si comportamentul fata de Films4all,care n-are decat o singura vina: e mult mai tanar si spune ce crede.
Despre "400 lovituri" mi-am spus parerea deja pe alte topic,e parerea mea si mi-o respect.
Se simte lipsa f mult pe forum lumii de altadat 'si a criticului ALS...
Pitbull a scris:
pentru cä am încredere în opiniile tale, dragä Pitbull, sper ca atunci când îl voi revedea sä fiu într-o stare mai receptivä, si sä pot fi de acord cu tine."[/
Mai rau nu se putea.
Pitbull
07 Oct 2008, 16:09
OK, am retinut.
Nu te mai deranjez.
Pauline Kael
07 Oct 2008, 21:28
Regret ca nu pot acum contrargumenta la cele scrise de Pitbull.Asa cum dumnealui considera ca are sentimente,desi a tradus enshpe mii de carti despre manipulare,nici eu nu pot raspunde unei postari ca aceea de mai sus. :)
Poate altadata,sa-mi treaca amarul si durerea.Multumesc pt frumoasele aprecieri.
L.E.:
Despre 400..am mai scris:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=15727&start=50
Despre "One flew...' ii lipsesc f multe filmului,cand voi gasi un interlocutor rezonabil,voi spune ce cred ca..De la actori,scenariu,regie..etc.
Disciple
13 Oct 2008, 21:17
1.Forrest Gump-Robert Zemeckis(1994)
2.GoodFellas-Martin Scorsese(1990)
3.Training Day-Antoine Fuqua(2001)
4.Great Expectations-Alfonso Cuaron(1998)
5.Pulp Fiction-Quentin Tarantino(1994)
6.Fight Club-David Fincher(2001)
7.Gangs Of New York-Martin Scorsese(2002)
8.Terminator,Terminator 2-James Cameron(1984,1991)
9.Cinderella Man-Ron Howard(2005)
Urmeaza a fi refacut;)
Pauline Kael
13 Oct 2008, 21:26
"Great expectations" e o tampenie.Filmul cu Gwyneth ,nu cartea.
Cinemania
14 Oct 2008, 07:35
"Great expectations" e o tampenie.Filmul cu Gwyneth ,nu cartea.
nu e chiar o tampenie, dar oricum e mult sub cel regizat de David Lean
Twinsen
14 Oct 2008, 10:49
In momentul asta:
1. Swallowtail (http://www.imdb.com/title/tt0117797/)
2. Fanny & Alexander
3. 2046
4. Spider forest (Geomi sup)
5. Conte de printemps
6. Spirited Away (Sen to Chihiro no kamikakushi)
7. A tale of two sisters (Janghwa, Hongryeon)
8. Made in Hong Kong (Xiang Gang zhi zao)
9. Love Letter
10. Take care of my cat (Goyangileul butaghae)
Paleasca
24 Oct 2008, 11:02
1.Andrei Rubliov 2.La Strada 3.Barry Lyndon 4.Pulp Fiction 5.Runaway train 6.Scarecrow 7.The Mission 8.Greed 9.Breaking the Waves 10.Dancer in the Dark[/list]
1 Schindlers list
2 Seria Piratii din Caraibe....cam atat.
films4all
30 Oct 2008, 15:15
1.Oglinda/ Zerkalo
2. Dreams (Kurosawa)
3. Contact
4.Blowup
5. Cetateanul Kane
6.2001: O odisee spatiala
Despre "One flew...' ii lipsesc f multe filmului,cand voi gasi un interlocutor rezonabil,voi spune ce cred ca..De la actori,scenariu,regie..etc.
Permiteti ragaitul nepoliticos al unui n00bster revoltat: Burp!
Pauline Kael
31 Oct 2008, 17:02
Permiteti ragaitul nepoliticos al unui n00bster revoltat: Burp!
That's all you can do.
Frankly ,my dear...si celelalte.
1. Rain Man
2. Gladiator
3. Scent of a Woman
4. The Devil's Advocate
5. Schindler's List
6. Platoon
7. Kill Bill
8. Crash
9. Do the right thing
10. Dances with Wolves
And some of my personal choices: Tootsie; Pan's Labyrinth; Memoirs of a Geisha; Of Mice and Men; American Beauty; Se7en; Forrest Gump; Memento; Insomnia; Silence of the Lambs.
[/b]
Pitbull
07 Dec 2008, 18:52
Hopa-sus, cä userii noi deschid topicuri paralele.
buticut
07 Dec 2008, 20:32
And some of my personal choices
:shock: si restul ce fel de alegeri erau?
Pauline Kael
08 Dec 2008, 22:45
Ca sa faci un top veridic iti trebuie cativa ani buni de vizionare,documentare si nu ma refer la almanahe..cinema etc.
simina26
22 Dec 2008, 01:23
Cele mai bune filme pe care le-am vazut eu pana acum eu sunt:
1. Pearl Harbor
2.Lista lui Schindler
3.Braveheart
4.seven
5.The bone collector
6.The patriot
7.Ghost
8.Gone with the wind
9.Dying Young
10.Forever Young
Mediterraneo (1991)
Amores perros (2000)
Perfume - The Story of a Murderer (2006)
Ed Wood (1994)
The Big Lebowski (1998)
Full Metal Jacket (1987)
Little Miss Sunshine (2006)
Cabaret (1972)
Nuovo cinema Paradiso (1988)
Si o lista de filme pe care le consider bune dar, intr-o oarecare masura, am fost influentat si de prieteni/colegi/mediatizare
Le Bal (1983)
Alexis Zorbas (1964)
Underground (1995)
One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
Laberinto del fauno, El (2006)
La Vita e bella (1997)
Amelie (2001)
American Beauty (1999)
Forrest Gump (1994)
Pulp Fiction (1994)
si ar mai fi ... sa zicem Fellini, Mikhalkov, Almodovar etc...
Napoleon Dynamite, :))))))))), bestial
hoticeandu
28 Dec 2008, 12:46
The Devil's Advocate
Sin City
Lucky Number Slevin
Rush Hour:D
Sleepy Hollow
Benjamin Button
29 Dec 2008, 23:37
Fight Club - all time fav
Multa vreme Apocalypse Now a fost filmul meu preferat (varianta originala, pentru ca Redux sux). Asta pana cand am vazut American History X, un film care mi se pare absolut genial, de la poveste si pana la modul in care e tras fiecare cadru.
mihai_mt
08 Feb 2009, 22:07
Care este filmul vostru FAVORIT ?
nu conteaza ce gen este si nici cand a fost realizat
ma intereseaza un singur titlu de film de la fiecare
eu spun FORREST GUMP
Suspect de bizar
08 Feb 2009, 22:08
Naºul fãrã îndoialã.
Presimt ca topicul asta nu o va duce prea bine, dar:
Naºul
...cu ceva indoiala
Suspect de bizar
08 Feb 2009, 22:37
Naºul
...cu ceva indoiala
De ce?
corinka
08 Feb 2009, 23:04
La vita e bella!
Pitbull
09 Feb 2009, 01:28
Am mai avut topicuri pe tema sta, o droaie - dar, ca sä nu ziceti cä-s räu...
"Stalker"
PoliFanAthic
09 Feb 2009, 02:43
The Sweet Hereafter :D
Naºul
...cu ceva indoiala
De ce?
Presupun ca e "De ce?" am indoieli in privinta filmului, pentru ca la prima afirmatie a raspuns deja Pitbull. E greu sa iei un film si sa il pui pe cea mai inalta treapta pentru ca sunt multe apropiate ca valoare de Nasul. Una e sa zici care e favoritul tau si alta e sa zici care e cel mai bun. Pe langa faptul ca ti-e greu sa fii obiectiv, mai intervin si factori precum conditiile de vizionare, intelegerea filmului sau pur si simplu cat de mult iti place subiectul lui.
Am mai avut topicuri pe tema sta, o droaie - dar, ca sä nu ziceti cä-s räu...
"Stalker"
subscriu
Leonard
09 Feb 2009, 11:54
nu existã "best movie ever"
cu greu pot reduce la vreo 30-40 aceastã categorie, dar la unul singur în niciun caz.
de acord cu leonard
nici eu n-as putea sa ma pronunt
mihai_mt
09 Feb 2009, 17:19
imi cer scuze pt ca am modificat numele topicului, dar cred ca in felul acesta mai multe persoane or sa-si exprime parerea
asa ca astept raspunsuri
multumesc
Twinsen
09 Feb 2009, 17:55
imi cer scuze pt ca am modificat numele topicului, dar cred ca in felul acesta mai multe persoane or sa-si exprime parerea
Eu propun "MOVIE YOU LIKE BESTEST". In orice caz nu scrie in romana si fara majuscule, e prea nasp... oops, it sucks!
Pitbull
09 Feb 2009, 18:00
Dacä nu scrii «¿teS preferenceS cinématographiqueS?» în greacä (si cu majuscule la sfârsit si semnu-ntrebärii ci josunsus la sfârsit si cu susunjos la-nceput, ca spaniolii - vezi modelul!), eu aici nu mai postez.
mihai_mt
09 Feb 2009, 18:56
.
. INCHIS
Suspect de bizar
09 Feb 2009, 19:33
Naºul
...cu ceva indoiala
De ce?
Presupun ca e "De ce?" am indoieli in privinta filmului, pentru ca la prima afirmatie a raspuns deja Pitbull. E greu sa iei un film si sa il pui pe cea mai inalta treapta pentru ca sunt multe apropiate ca valoare de Nasul. Una e sa zici care e favoritul tau si alta e sa zici care e cel mai bun. Pe langa faptul ca ti-e greu sa fii obiectiv, mai intervin si factori precum conditiile de vizionare, intelegerea filmului sau pur si simplu cat de mult iti place subiectul lui.
Intr-adevãr îi ºi filmul meu preferat,dar îi ºi filmul cel mai bun pe care le-am vãzut,desigur n-am vãzut toate filmele din lume,ºi nici filme ale unor mari maeºtri europeni(Tatkovski,Bergman,Fellini etc.)
Amidome_1one
17 Feb 2009, 21:02
Terminator...categoric :D
corinka
17 Feb 2009, 21:23
Care din ele?
Suspect de bizar
17 Feb 2009, 21:24
Terminator 1 sigur,cã aºa se numeºte primul,fãrã „1”.
corinka
17 Feb 2009, 21:26
Oops!
"Luptatorul cu sabia in mana" - Bestest moovy evar!
1.Gladiator
2.Saving Private Ryan
3.Braveheart
4.Troy
Pitbull
11 May 2009, 16:24
"Luptatorul cu sabia in mana" -
SIGUR era sabia...?
Bestest
Right!
moovy
Right!
evar!
Right!
1.Gladiator
2.Saving Private Ryan
3.Braveheart
4.Troy
5.Transformers
Bravo, ai gusturi bune!
Totusi, o precizare: aici e vorba de cele mai bune filme începând de la numärul curent 1, nu 1000.
(Adicä: filmele 1, 2, 3, 4, 5, nu 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 - cä nu suntem fiicele din flori ale Seherezadei.)
Lasa ca e timp de corecturi. Bine ca a dat pe la noi ca poate ajunge pe la 501 macar.
nu prea pot face un top, mi-e aproape imposibil dar o sa enumar cateva din preferatelel mele:
1..Sichinin no samurai
2.Trainspotting
3.Usual suspects
4.The Fisherman King
5.It`s a wonderfull life
6.City lights
7.Green mile
8.Saving private ryan
9.La vita e bella
10.Seria `Alien`
11.Godfather
12.Forrest Gump
13.Glory
14..In slujba regelui Angliei
doar cateva
Dragomara
11 May 2009, 17:07
@ Pitbull & Liviu - de ce sunteţi răi?! dacă cineva are gusturi total diferite de-ale noastre asta nu le face în niviun caz mai bune pe-ale noastre. părerea mea. :(
aaa... şi topul ăla chiar mi se pare un snobism, deoarece nu ai cum realiza valoarea acelor filme dacă nu vezi şi ce este în afara topului, altminteri chiar nu ai cum şi cu ce compara, e ca şi cum ai bea şampanie pentru că aşa ţi-a zis nea Gigi că e trendy, fără să fi savurat vreodată un spumos. :P
N-am vrut sa fiu rautacios :D Mai ales ca-mi aduce aminte de ce scriam si eu pe aici in urma cu vreo trei ani, dar atat timp cat exista pasiune pentru filme merge pe drumul cel bun, cel putin daca nu a trecut de o anumita varsta...
Pitbull
12 May 2009, 11:20
Dacä väd un om cä zace pe trotuar, si mä aplec sä-l stropesc cu apä rece, înseamnä cä sunt "räu", cä nu i-am respectat dreptul la lesin în stradä?
Dacä da - ok: sper sä fiu "räu" în sensul ästa toatä viata.
Dragomara
12 May 2009, 11:23
eu ştiu că tu nu vezi pe nimeni când mergi pe stradă, mă rog, pe nimeni în afară de tine însuţi. :-?
Pitbull
12 May 2009, 11:32
Esti în urmä... De mult nu mai citesc pe stradä, mi-am distrus ochii asa... Dar e mai bine, acum am rägaz sä väd oameni, chipuri, tipologii, vestimentatie... resurse eterne pentru meseria mea - si nu numai; uneori, chiar si intervin. Zilele trecute, am pus la punct un politist, foarte sever, când a refuzat sä intervinä asupra unui derbedeu care cersea în metrou cu un copil de vreo patru ani. Stiu cä am fost "räu" si nu i-am respectat individului dreptul de a exploata copilul, dar asta e. O sä se mai întâmple.
Dragomara
12 May 2009, 11:46
1. Pedro Almodóvar
2. Kim ki-Duk
3. Akira Kurosawa
4. Federico Fellini
5. Alfred Hitchcock
etc.
Trebuie sa scrii filme, nu regizori :D
Daca tot m-am aflat in treaba si ti-am atras atentia, sa scriu si eu preferatele mele.
Inainte de 1990:
8 1/2
2001: A Space Odyssey
A Clockwork Orange
All That Jazz
Andrei Rubliov
Blade Runner
Dog Day Afternoon
Ikiru
La Dolce Vita
Lawrence of Arabia
Once upon a time in the West
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Raiders of the Lost Ark
Raging Bull
Rashomon
Seven Samurai
Stalker
Taxi Driver
The Godfather
The Godfather II
Wild Strawberries
Dupa 1990:
American Beauty
American History X
Chungking Express
Cidade de Deus
Crouching Tiger, Hidden Dragon
Der Utergang
Fight Club
Goodfellas
Hero
In the Mood for Love
Into the Wild
Kill Bill
Leon
Mulholland Drive
Oldboy
Pulp Fiction
Requiem for a Dream
Schindler's List
am vazut destul de multi care au introdus in topul lor American History X, chiar e asa bun? :D
E de destul de bun. Mie mi-a placut mult datorita lui Edward Norton si a personajului sau, dar si a subiectului din film. Sunt multe filme mai bune decat acesta din perioada 90-prezent, dar e printre preferatele mele.
Dragomara
12 May 2009, 16:18
Trebuie sa scrii filme, nu regizori :D
scuze, rectific: "filme, nu regizori".
când o să pot dormi la muncă, şcoală, acasă, pe Net, precum huhurezu pe creangă, o să vin să spun şi care, şi de ce - nu c'ar interesa pe cineva, da'tb să intru şi io în trendul de dat rotund(ă), nu?!
StefanDo
12 May 2009, 16:23
pana atunci incearca sa fii cat de cat coerenta
uneori citirea postarilor anterioare ajuta
Dragomara
12 May 2009, 16:35
pana atunci incearca sa fii cat de cat coerenta
uneori citirea postarilor anterioare ajuta
io mă duc să fac o salată, că mi-e foame, tu poţi traduce cuvânt cu cuvânt pentru mine, te rog. ăsta e titlul topicului Topul all time personal.
şi acum rog să mă scuze restul lumii, pe care chiar nu o cunosc, şi nici n-am de gând, să mă scuze deci că nu mă interesează preferinele lor de Topul all time personal chiar nu ştiu ce-aş putea face cu nişte Nick-uri şi nişte nume de filme/ regizori! :-? dacă prietenii mei, familia, colegii, şi restul oamenilor pe care-i iubesc şi respect ar fi postat aci aş fi citit şi recitit:"> .
dacă de gândeşti bine, luându-te după titlu aş fi putut posta topul meu personal, de exemplu cel al bărbaţilor . :))
Pitbull
12 May 2009, 16:45
Drago, uite ce te rog: nu mai posta în topicurile care nu te intereseazä, nu te mai adresa unor persoane nedemne de atentia ta, nu te mai referi la lucruri prea neînsemnate ca sä merite sä le cunosti.
Oricum, întrucât as dori sä postezi cât mai mult, atunci îti cer sä aräti interes cât mai multor topicuri (citindu-le, cunoscându-le, îmbogätindu-le), sä descoperi de ce multi oameni îti meritä atentia, si ca atare sä le vorbesti cu respectul cuvenit, si sä conchizi cä existä multe lucruri destul de însemnate pentru a avea motive sä le cunosti, astfel încât sä le poti cerceta înainte de a te referi la ele.
(Dacä, totusi, în mod regretabil, n-ai timp, interes si dispozitie, atunci ignorä-le pur si simplu - si total.)
A, cred c-ar fi interesant un top personal al bärbatilor. Sper sä creeze cineva cât de curând un forum Nimfomagia (sau ...mania) - nothing personal, dar ca sä aibä tovaräsele noastre de forum si de viatä unde si le posta; si un Afemagia, sau Fustangia, pentru noi, ai lor parteneri.
io mă duc să fac o salată, că mi-e foame
şi acum rog să mă scuze restul lumii, pe care chiar nu o cunosc, şi nici n-am de gând, să mă scuze deci că nu mă interesează preferinele lor de [COLOR=Green][I][B]Topul all time personal
:))
aici chiar are dreptate; pe cine dracu' intereseaza topurile personale ale altcuiva,ale unui...buei,netul este teritoriul anonimatului prin excelenta,al estomparii oricarei vanitati si al oricarui interes puturos si mercantil.
Aveti dreptate intr-o anumita masura si chiar nu aveam de gand sa scriu vreo lista , dar am facut-o pentru ca i-am atras atentia stimatei ca nu a respectat subiectul topicului, care ar fi putut fi verificat extrem de usor vazand prima pagina a topicului sau chiar mesajele de putin mai sus. Chiar nu sunt necesare miile de interpretari ale titlului, pentru ca subiectul unui topic nu reiese numai din titlu, ci si din primul mesaj si acum sa nu aud prostii de genul "persoana nu a specificat clar ca e vorba de un top al filmelor". Probabil pe un incapabil mintal l-as putea crede...
Topul l-am mai facut si pentru ca i-am criticat alegerile lui silz., desi nu am vrut sa fiu rautacios la adresa lui.
Cat despre astfel de liste, am zis ca aveti dreptate intr-o anumita masura la inceput pentru ca sunt si liste pe care as vrea sa le vad, dar nu mai numesc acum acei useri ale caror liste ma intereseaza. Si pana la urma Dragomara nu a facut ea insasi o lista, in ciuda faptului ca a recunoscut cat de inutil e sa faci asa ceva?
PS: Mica corectura la adresa Dragomarei nu a fost din rautate, poate pur si simplu ma interesa sa vad filmele ei preferate, subiectul topicului de altfel.
Dragomara
12 May 2009, 17:34
Drago, uite ce te rog: nu mai posta în topicurile care nu te intereseazä,
ştiu că e mai greu de înţeles, dar eu întotdeauna fac numai chestii care mă interesează, mai ales când e vb de timpul meu liber. dacă nu mă interesează să scriu despre regizorii mei preferaţi/ filmele pe care le văd, pe un site despre (cel puţin aşa scrie-n logo-ul CineMagiei) filme atunci pentru ce-aş MAI face-o!? :-?
nu te mai adresa unor persoane nedemne de atentia ta, nu te mai referi la lucruri prea neînsemnate ca sä merite sä le cunosti.
asta şi fac. sau încerc să fac, şi acum îmi cer scuze, dar chiar există pe-aci oameni pe care-i apreciez şi citesc cu plăcere, a căror părere chiar contează. :">
Oricum, întrucât as dori sä postezi cât mai mult, atunci îti cer sä aräti interes cât mai multor topicuri (citindu-le, cunoscându-le, îmbogätindu-le),
vezi primul răspuns. addenda: niciodată nu am să scriu doar pentru că nu am ce face, sau nu am să fac c/p la părerile altora - nu scriu despre ce nu ştiu, sau nu am văzut, când nu pricep ceva întreb etc. singurul c/p pe care-l accept este poezia şi articolele din ziare, cele pe care întotdeauna le citesc înainte. mă enervează la culme c/p de pe site-uri unde cel care a postat nu a intrat/ citit ever. :D
sä descoperi de ce multi oameni îti meritä atentia, si ca atare sä le vorbesti cu respectul cuvenit, si sä conchizi cä existä multe lucruri destul de însemnate pentru a avea motive sä le cunosti, astfel încât sä le poti cerceta înainte de a te referi la ele.
cel mai tare la cei care nu mă cunosc mă deranjează afirmaţia asta vis-a-vis de respect. mama m-a învăţat că respectul, până cunoşti omul, trebuie să fie implicit. întotdeauna cred că m-am comportat în consecinţă, ba mai mult, ori de câte ori am avut o nelămurile m-am dus şi-am întrebat subiectul "dilemei", nu am fost niciodată de-acord cu practicile curente de Net, cele de genul "mi-a zis mie X că Y face aşa, etc." deci respect până când omul acela mă convinge de ce nu-mi merită stima, ocazie în care nu mai pot face chiar nimic. eu pun foarte mare preţ pe caracter în relaţiile cu ceilalţi. orice relaţie, de prietenie, de dragoste, de colaborare se termină o dată cu dispariţia respectului dintre parteneri. eu chiar sunt o persoană optimistă, chiar vreau să admir şi iubesc pe toată lumea, faptul că nu pot face asta nu e numai vina mea. :(
(Dacä, totusi, în mod regretabil, n-ai timp, interes si dispozitie, atunci ignorä-le pur si simplu - si total.)
am timp şi dispoziţie pentru ceea ce-mi place, citeşte mai sus, te rog.
A, cred c-ar fi interesant un top personal al bärbatilor. Sper sä creeze cineva cât de curând un forum Nimfomagia (sau ...mania) - nothing personal, dar ca sä aibä tovaräsele noastre de forum si de viatä unde si le posta; si un Afemagia, sau Fustangia, pentru noi, ai lor parteneri.
ea o glumă, prost înţeleasă, văd. :D
ATB4FOREVER
14 May 2009, 20:13
Care din ele?
...nu cred k se referea la film...=)) =)) =)) , era din topul "personal" ;)
ATB4FOREVER
14 May 2009, 20:22
... nu pot sa fac un astfel de top, e greu sa fiu obiectiv chiar si cu mine insumi, dar ce sa mai zic cu voi nici asa... plus ca desi in cazul unor filme am cadea de acord k sunt bune, in cazul in care as ironiza gusturile altora, nu s'ar simti bine acea persoana... la fel si eu nu mi'ar conveni de as fi ironozat...
...asa ca: BEST MOVIE GOES to........ "The specialist" (1994)
stiti de ce??? ...pentru ca a fost primul film vazut la cinema :D :D :D si eram la varsta ( 6 ani 6 luni si 6 zile) in care Sly era inca childhood hero :D
saskiul
16 May 2009, 16:23
Top personal:
• Andrey Rublyov (1966)
• Stalker (1979)
• Zerkalo (1975)
• Solyaris (1972)
• Nostalghia (1983)
• Ivanovo detstvo (1962)
• Katok i skripka (1961)
• Ugetsu Monogatari (1953)
• Shichinin no samurai (1954)
• Tokyo Monogatari (1953)
• Tini zabutykh predkiv (1964)
• Natvris khre (1976)
• Meandre (1966)
• 100 de lei (1973)
• Concurs (1982)
• Monanieba (1984)
• Nazarin (1959)
• Simón del desierto (1964)
• Journal d’un cure de campagne (1951)
• Viridiana (1961)
• Neskolko dney iz zhizni I.I. Oblomova (1980)
• Nunta de piatră (1972)
• Pather Panchali (1955)
• Amarcord (1973)
• 8 ½ (1963)
• Giulietta degli spiriti (1964)
• Det sjunde inseglet (1957)
• Smultronstället (1957)
• Nattvardsgästerna (1962)
• Rang-e khoda (1999)
• Scrivánci na niti (1969)
• Vesniko má stredisková (1986)
• Iluminacja (1973)
• Sunrise: A Song of Two Humans (1927)
• Dodesukaden (1970)
• Les parapluies de Cherbourg (1964)
• The Duellists (1977)
• Memorias del subdesarrollo (1968)
• All That Jazz (1979)
• Cabaret (1972)
• Requiem for a Dream (2000)
• City Lights (1931)
• Bobby Deerfield (1977)
• Jacob’s Ladder (1990)
• Taking Off (1971)
• The Point (1971)
• Nanook of the North (1922)
• À bout de souffle (1959)
• Dancer in the Dark (2000)
• La battaglia di Algeri (1966)
corinka
16 May 2009, 17:52
1. La vita e bella
2. Dancer in the Dark
3. Lola rennt
Un top 10 all time in my opinion :"> !
The Shawshank redemption
The Godfather
Forrest Gump
Saving private Ryan
Philadelphia
Rocky I
Scent of Woman
The silence of the lambs
Titanic
Memento
Chambord
21 May 2009, 08:23
The Shawshank redemption
The Godfather
Forrest Gump
Saving private Ryan
Philadelphia
Rocky I
Scent of Woman
The silence of the lambs
Titanic
Memento
asta nu e chiar topul de pe imdb ?:))
marcusARCUS
22 May 2009, 19:36
L:)) L
miercuri
22 May 2009, 20:38
The Shawshank redemption
The Godfather
Forrest Gump
Saving private Ryan
Philadelphia
Rocky I
Scent of Woman
The silence of the lambs
Titanic
Memento
:)) lipseste The Dark Knight tho
buticut
22 May 2009, 20:57
The Shawshank redemption
The Godfather
Forrest Gump
Saving private Ryan
Philadelphia
Rocky I
Scent of Woman
The silence of the lambs
Titanic
Memento
:)) lipseste The Dark Knight tho
...care a mai coborat un loc in top,fiind acum in spatele Listei lui Schindler :))
Cred ca demult tare am mai scris la topicul cu all time personal dar......cine mai sta sa-si aminteasca?...se mai schimba omul si odata cu el si gusturile...ok...here goes:)
THE DEVIL'S ADVOCATE
INSTINCT
SCHINDLER'S LIST
BUTTERFLY EFFECT
SCENT OF A WOMAN
GLADIATOR
RAIN MAN
MODERN TIMES
THE GREEN MILE
PLATOON
Nu sunt in ordinea preferintelor fiindca nu ma pot decide asa usor care pe ce loc :">
But I love them! ;)
jactati
28 May 2009, 09:46
But I love them! ;)
Good for you. Question: Modern Times e vechitura aia a lui Chaplin? Daca da, te face sa crezi ca s-ar fi facut filme si inainte de 1970. Which is totally wrong, isn't it? ;)
Chambord
28 May 2009, 12:28
But I love them! ;)
Good for you. Question: Modern Times e vechitura aia a lui Chaplin? Daca da, te face sa crezi ca s-ar fi facut filme si inainte de 1970. Which is totally wrong, isn't it? ;)
Las-o in pace :) ! Toti am inceput asa, nu ? Cand ma gandesc ce filme imi placeau si mie "la origini" :D
@anita: e bine ! B-) citeste putin prin topicul ala cu "Reperele de baza ale unei culturi cinematografice". Gasesti si sugestii pt ce filme sa mai vezi ;)
jactati
28 May 2009, 12:49
OK. Retractez nota ironica. Dar cred in continuare ca Chaplin poate fi punctul de plecare intr-o mare expeditie cinematografica. Iar daca ti-a placut timpuri noi, bucura-te, tocmai ai fost la kilometrul zero al cinemaului. Tot inainte! :)
Chambord si miercuri , aici e vorba de topul fiecaruia ... nu inteleg care este problema voastra .. a fost parerea mea si nu aveti nici un drept sa o comentati cum nici eu nu am comentat-o pe a voastra / salut !
Pitbull
31 May 2009, 20:22
Gospin, tu esti tot Anita?
miercuri
31 May 2009, 20:44
Chambord si miercuri , aici e vorba de topul fiecaruia ... nu inteleg care este problema voastra .. a fost parerea mea si nu aveti nici un drept sa o comentati cum nici eu nu am comentat-o pe a voastra / salut !
Era o simpla constatare in gluma, iar postand pe un forum te expui la riscul de a fi comentat de ceilalti useri asa ca chill.
Nu sunt anita , sunt nou pe acest forum si mi`am dat si eu o parere , noroc !
Pitbull
01 Jun 2009, 14:38
OK. (Spusesesi "a fost parerea mea" si, cum alt mesaj în acest topic nu aveai, iar controversa pornise de la lista Anitei, am dedus... întelegi tu.)
Welcome to Cinemagia! Speräm sä devii unul dintre acei useri activi, respectati, iubiti - si mult râvniti ca prezentä la faimoasele noastre forumeetinguri!
Nici o pb, vad ca esti un membru destul de respectat al acestui forum .. dar m`au cam luat peste picior ... si am si eu o varsta. Bafta , gata cu offtopicu!
Pitbull
01 Jun 2009, 14:53
E drept, starea de spirit a Cinemagiei are asperitätile ei... Subiectivisme, ironii gratuite, sarcasme exacerbate, ba chiar brutalitäti, mârlänii, violente... Nu ne bucuräm, le-am redus cât am putut - sä fi väzut ce era-n regimul de tristä amintire, înainte de 2006! Arenä de gladiatori, ring de K-1 si maidan de mahala, all-together! Atunci am intrat eu - si cum am la rându-mi o vârstä, m-as fi putut ataca... da' n-am pus la suflet, si acum, aici e casa si familia mea. :) Deci, chill. O sä fie ok!
(Mici instructiuni: postarea succesivä nu e privitä cu ochi buni, dar cu butonul "Edit" din dreapta-jos al oricärui mesaj al täu deja postat, poti intra în el pentru completäri, corecturi, modificäri de orice fel.)
The Shawshank redemption
The Godfather
Forrest Gump
Saving private Ryan
Philadelphia
Rocky I
Scent of Woman
The silence of the lambs
Titanic
Memento
@Pitbull : Asta era postarea lui Gospin.
Pitbull
01 Jun 2009, 16:12
Da, acum se leagä.
par4zi7u
08 Jun 2009, 20:13
1.Titanic
2.Pearl Harbor
3.Godzilla
4.Jurassik Park 1
5.Saving Private Ryan
6.Transformers
7.Shawsank Redemption
8.12 Angry Men
9.The Birds
10.Dark Knight :)
am pus titanicul pe primul loc deoarece e primul film care il vazusem pana atunci ( aveam vreo 6-7 ani) care ma tinut in fata televizorul timp de 3 ore si ceva cu tot cu reclame ...si e primul la care am plans ..continui sa-l vizionez cand am timp pentru ca merita vazut de n ori ( parerea mea)
Radu47hitman
22 Dec 2009, 09:56
Filme Străine:
1. Motivat să ucidă
2. Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor
3. Avatar
4. Legenda vie
5. Furios şi iute 4: Piese originale
3. Nunta mută
4. Poliţist, adjectiv
5. Pescuit sportiv
3. Prison Break
4. Dr. House
5. La Bloc
alextreme93
22 Dec 2009, 15:03
Top 30:
1.Pulp Fiction
2.The Godfather: Part II
3.The Good,the Bad and the Ugly
4.The Departed
5.Trainspotting
6.Fight Club
7.Scarface
8.Goodfellas
9.Kill Bill Vol.1
10.The Matrix
11.Once Upon A Time In West
12.King Kong
13.The Dark Knight
14.The Dreamers
15.Reservoir Dogs
16.Lawrence Of Arabia
17.Inglourious Basterds
18.Arizona Dream
19.Glengarry Glen Ross
20.There Will Be Blood
21.Mulholland Dr.
22.Eliie Parker
23.Underground
24.Fear & Loathing In Las Vegas
25.Apocalypse Now
26.Shichinin no Samurai
27.Dogville
28.2001:A Space Odyssey
29.Amadeus
30.Full Metal Jacket
Nobody777
28 Dec 2009, 21:20
1.Back to the Future (1985)
2.The Godfather (1972)
3.Braveheart (1995)
4.A Clockwork Orange (1971)
5.The Last Temptation of Christ (1988)
6.Forrest Gump (1994)
7.The Matrix (1999)
8.Fight Club (1999)
9.Rocky (1976)
10.Terminator 2 Judgment Day (1991)
11.Twelve Monkeys (1995)
12.Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
13.Interview with the Vampire The Vampire Chronicles (1994)
14.Oldboy (2003)
15.Memento (2000)
16.The Pianist (2002)
17.The Others (2001)
18.Seven Years in Tibet (1997)
19.Catch Me If You Can (2002)
20.Vita è bella, La (1997)
21.A Beautiful Mind (2001)
22.Scarface (1983)
23.Himmel über Berlin, Der (1987)
24.Breaking the Waves (1996)
25.What Dreams May Come (1998)
26.Artificial Intelligence AI (2001)
27.Meet Joe Black (1998)
28.Natural Born Killers (1994)
29.Taegukgi hwinalrimyeo (2004)
30.Dogville (2003)
Velvet Goldmine
Interview With The Vampire
Nosferatu ambele
A clockwork orange
Perfume : The Story of a Murderer
Dr. Strangelove
Brazil
Before Night Falls
Vampyr
Das Cabinet Des Dr. Caligari
Kes
The Cure
Au revoir les enfants
Rebbeca
Desire
The Scarllet Empress
Brighton Rock
Room at the Top
Suspicion
Strangers on a Train
Leolo
The Others
American Psycho
Maurice
bogdann1980
21 Mar 2010, 09:59
dances with wolves
the curious case of benjamin button
ordinary people
the shawshank redemption
schindler's list
stardust
amelie
the boy in the striped pajamas
bogdann1980
21 Mar 2010, 10:00
am sarit pride and prejudice (2005) care ar fi pe locul 8
Medicate
23 Mar 2010, 16:42
top 10 :
1. The Lord of the Rings ( trilogia )
2. Blood Diamond
3. Braveheart
4. Terminator 2 : The Judgement Day
5. K-PAX
6. Independence Day
7. Legends of the Fall
8. Constantine
9. Shutter Island
10. In Bruges
foxyroxy
27 Mar 2010, 12:32
1.Pay it forward
2.Nightmare before christmas
3.Constantine
4.The boy in the stripped pyjamas
5.(500) Days of Summer
6.RocknRolla
7.Kontroll
8.Matchstick men
9.Silence of the lambs
10.Up in the air
justinkido
27 Mar 2010, 15:01
1. click
2. cruel intentions
3. se7en
4. shawshank redemption
5. natural born killer
6. requiem for a dream
7 the butterfly effect
8.sleepers
9.the people vs larry flynt
10.shutter island
Out of Africa
Gone with the wind
Breackfast at Tiffany's
Sophie's Choice
The lovely bones
Titanic
The Hours
V for Vendetta
The Pianist
A streetcar named desire
Waterloo Bridge
The Bridges of Madison County
A walk to remember
Devil wears Prada
Ammelie
29 Mar 2010, 14:32
1 Casablanca (1942) 10/10
2 The Shawshank Redemption (1994) 10/10
3 Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
4 Filantropica (2002)
5 Forrest Gump (1994)
6 Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001)
7 Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
8 Schindler’s List (1993)
9 The Talented Mr. Ripley (1999)
10 Trainspotting (1996)
(Dupa primul loc, ordinea nu mai conteaza :) )
Radu1711
03 Apr 2010, 12:38
Pirates of the Caribbean (TRILOGIA) Harry Potter toate seriile si multe altele etc:)) :))
andreyuzzu
17 Feb 2011, 04:44
1. 2001 : A Space Odyssey
2. Fight Club/Pulp Fiction
3. Stalker
4. Persona
5. Yojimbo
6. A Clockwork Orange
7. Full Metal Jacket
8. La Strada
9. Reservoir Dogs
10. Rope
1 The Lord Of The Rings
2 Gladiator
3 Arn: Cavalerul Templier
4 Braveheart
5 Jurassic Park
6 Rocky
7 Home Alone 2
8 Ip Man
9 Sharpe
10 Pearl Harbor
contlacinemagicieni
18 Feb 2011, 00:10
The Purple Rose of Cairo (1985)
Animal Farm (1954)
The Reader (2008)
Black Swan (2010)
Nine (2009)
Singin' in the Rain (1952)
Charlie Wilson's War (2007)
Ferris Bueller's Day Off (1986)
It's Kind of a Funny Story (2010)
No Man's Land (2001)
Lawrence of Arabia (1962)
The King's Speech (2010)
Léon (1994)
Monsters, Inc. (2001)
Whatever Works (2009)
FlorinMovieFreak
22 Mar 2011, 01:04
L'Amant (1992) Jean-Jacques Annaud
Gandhi (1982) Richard Attenborough
Somewhere in Time (1980) Jeannot Szwarc
M (1931) Fritz Lang
Solaris (1972) Andrey Tarkovskiy
The Great Escape (1963) John Sturges
Brazil (1985) Terry Gilliam
Amores Perros (2000) Alejandro González Iñárritu
2001: A Space Odyssey (1968) Stanley Kubrick
Psycho (1960) Alfred Hitchcock
Ordinea conteaza mai putin .. toate sunt niste bijuterii .
NightChild
22 Mar 2011, 11:13
1. The Shawshank Redemption
2. Gladiator
3. Psycho
4. A Clockwork Orange
5. Silence of the Lambs
6. Planet of the Apes (1968)
7. The Count of Monte Cristo (2002)
8. Star Wars: Episode IV - A New Hope
9. Fight Club
10. 127 Hours
Nu am un top, dar printre favorite:
Last Year at Marienbad (1961, Alain Resnais)
La Notte (1961, Michelangelo Antonioni)
Blowup (1966, Michelangelo Antonioni)
Pulp Fiction (1994, Quintein Tarantino)
The Seventh Seal (1957, Ingmar Bergman)
Persona (1966, Ingmar Bergman)
Taxi Driver (1976, Martin Scorsese)
City Lights (1931, Charles Chaplin)
It's a Wonderful Life (1946, Frank Capra)
I'm not there (2007, Todd Haynes)
Chambord
23 Mar 2011, 14:05
nice 2 see I'm not there in asa companie selecta.
Dylan + Magma = love (?) :P
Dylan + Magma = love (?) :P
Cam asa ceva :D
allygnc
09 Jul 2011, 00:07
1) The Number 23
2) Fringe(serial)
3)Shutter Island
4)How High
5)The Hunting in Conneticut
6)The Mentalist(serial)
7)The Butterfly Efect (1 si 3)
8)The Rite
9)Constantine
10)The Ward
SI BEST OF ALL TIME PT MINE ESTE........................
SERIA "SAW" 1-7
CosminHorrorMaster
27 Sep 2011, 20:19
Top "n" filmele voastre favorite
De cand doresc sa fac un astfel de thread. Puteti sa spuneti toate filmele voastre favorite , eu o sa dau un top 10 al meu. Sper sa ne intelegem ;)
10.The Green Mile (1999)
9.Halloween (1978)
8.Inglourious Basterds (2009)
7.Forrest Gump (1994)
6.No Country for Old Man (2007)
5.The Godfather (1972)
4.The Good, the Bad and the Ugly (1966)
3.One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
2.Snatch (2000)
1.O Brother, Where Art Thou? (2000)
Acum ceva timp existau tot "n" topicuri cu subiect asemanator. Le-am unit intr-unul singur pentru ca de obicei sunt doar titluri de filme si variaza de la foarte proaste la capodopere, in functie de user. Ca sunt 2 titluri sau 20 nu conteaza, asa cum e si in topicul acesta, deci fara suparare, dar va trebui sa-ti mut mesajul acolo... imediat ce gasesc topicul.
// Mutat.
aura_iolanda
29 Sep 2011, 16:01
1.Shawshank redemption
2.Scarface
3.A clockwork orange
4.Eternal sunshine
5.Amelie
Cu mentiunea ca mai am multe filme de vazut:
1. Reservoir Dogs- Quentin Tarantino
2.The Godfather 1&2- Francis Ford Coppola
3. Brazil- Terry Gilliam
4. The Shawshank Redemption- Frank Darabont
5. Pulp Fiction- Quentin Tarantino
6. Memento- Christopher Nolan
7. The Deer Hunter- Michael Cimino
8. Amadeus- Milos Forman
9. There Will Be Blood- Paul Thomas Anderson
10. The Lost Weekend- Billy Wilder
11. 12 Angry Men- Sidney Lumet
12. Dog Day Afternoon- Sidney Lumet
13. Bitter Moon- Roman Polanski
14. Apocalypse Now- Francis Ford Coppola
15. American Beauty- Sam Mendes
16. To Kill A Mockingbird- Robert Mulligan
17. Rain Man -Barry Levinson
18. Barry Lyndon- Stanley Kubrick
19. Mr. Smith Goes To Washington- Frank Capra
20. The Lion In Winter- Anthony Harvey
(filme americane, cu 1-2 exceptii)
1.Les Quatre Cents Coups- Francois Truffaut
2. Viridiana- Luis Bunuel
3. Z- Costa Gavras
4. Mar Adentro- Alejandro Amenabar
5. Det Sjunde Inseglet- Ingmar Bergman
6. Un Long Dimanche De Fiancailles- Jean Pierre Jeunet
7. Mononoke Hime- Hayao Miyazaki
8. Der Untergang- Oliver Hirschbiegel
9. Das Leben Der Anderen- Florian Henckel
10. Les Diaboliques -Henri-Georges Clouzot
(filme europene cu o exceptie)
21 Grams - Alejandro González Iñárritu
A Clockwork Orange - Stanley Kubrick
American History X - Tony Kaye
Andrey Rublyov - Andrei Tarkovsky
Bacheha-Ye aseman - Majid Majidi
Blood Diamond - Edward Zwick
Brothers - Jim Sheridan
Cidade de Deus - Fernando Meirelles
Das leben der anderen - Florian Henckel von Donnersmarck
Der Untergang - Oliver Hirschbiegel
Det sjunde inseglet - Ingmar Bergman
Donnie Darko - Richard Kelly
Eternal Sunshine of the Spotless Mind -Michel Gondry
Forrest Gump - Robert Zemeckis
Hotaru no haka - Isao Takahata
Hotel Rwanda - Terry George
Jodaeiye Nader az Simin - Asghar Farhadi
K-Pax - Iain Softley
La vita e bella - Roberto Benigni
Leon - Luc Besson
Memento - Christopher Nolan
Morometii - Stere Gulea
One Flew Over the Cuckoo's Nest - Milos Forman
Requiem for a dream - Darren Aronofsky
Seven Years in Tibet - Jean-Jacques Annaud
Taxidermia - György Pálfi
The Boy in the Striped Pyjamas - Mark Herman
The kid - Charles Chaplin
The Shawshank Redemption - Frank Darabont
The Silence of the Lambs - Jonathan Demme
What's Eating Gilbert Grape - Lasse Hallström
Gebeleizis
12 Oct 2011, 23:32
1. Raging Bull (1980) cu Robert De Niro si Joe Pesci in rolurile principale. Regia: Martin Scorsese.
2. Gladiator (2000) cu Russell Crowe si Joaquin Phoenix. Regia: Ridley Scott
3. The Godfather (1972) cu Marlon Brando si Al Pacino. Regia: Francis Ford Coppola.
4. Leon (1994) cu Jean Reno si Natalie Portman. Regia: Luc Besson.
5. Schindler's List (1993) cu Liam Neeson, Ben Kingsley si Ralph Fiennes. Regia: Steven Spielberg.
6. Pulp Fiction (1994) cu Samuel L. Jackson, Uma Thurman si John Travolta. Regia: Quentin Tarantino.
7. Das Leben der Anderen (2006) cu Ulrich Muhe. Regia: Florian Henckel von Donnersmarck
8. Le fabuleux destin d'Amelie Poulain (2001) cy Audrey Tautou. Regia: Jean-Pierre Jeunet.
9. The Matrix (1999) cu Keanu Reeves. Regia: fratii Wachowski.
10. Arizona Dream (1993) cu Johhny Depp. Regia: Emir Kusturica.
10 filme de pus pe primul loc:
Stalker
Le festin de Babette
Nazarin
La vita è bella
12 Angry Men
Casablanca
Le charme discret de la bourgeoisie
Dogville
La double vie de Veronique
Atunci i-am condamnat pe toți la moarte
1. The Lord of the Rings
2. The Godfather
3. The Shawshank Redemption
4. Gladiator
5. Inception
6. The Pianist
7. Fight Club
8. Schindler's List
9. Se7en
10. Memento
Filme care mi-au placut:
1.Inception (2010)
2.Fight Club (1999)
3.The Butterfly Effect (2004)
4.Seria ''Star Wars''
5.The Dark Knight (2008)
6.Drive (2011)
7.The Hangover (2009)
8.Gladiator (2000)
9.3:10 to Yuma (2007)
10.The Prestige (2006)
11.Charlie and the Chocolate Factory (2005)
12. Seria ''Pirates of the Caribbean''
13.There Will Be Blood (2007)
14.Forrest Gump (1994)
15.The Pianist (2002)
16.The Godfather (1972)
17.The Departed (2006)
Ma opresc cu greu aici pentru ca mai sunt multe filme care merita sa intre in orice top...Astea mi-au venit in minte acum...Nu sunt neaparat in ordinea data de mine...
kakapiciu
05 Jan 2012, 01:01
eu nu cred ca pot avea un top personal pentru ca atunci cand vad un film bun am tendinta sa il pun mereu pe locul 1 asa ca nu pot sami fac un top fix
DragonMaster
05 Jan 2012, 13:42
1.The Shining
2.12 Angry Men
3.Inception
4.Shutter Island
5.The Boy in the Striped Pyjamas
6.WALL·E
7.Per un pugno di dollari
8.El laberinto del fauno
9.The Pursuit of Happyness
10.The Fountain
11.Der Untergang
12.Il Buono, il brutto, il cattivo
13.Ben-Hur
14.Gone with the Wind
15.The Godfather: Part II
16.La Vita e bella
17.Memento
18.One Flew Over the Cuckoo's Nest
19.The Pianist
20.The Shawshank Redemption
21.2001: A Space Odyssey
22.A Beautiful Mind
23.Edward Scissorhands
24.Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
25.Star Wars: Episode IV - A New Hope
26.The Godfather
27.A.I. - Artificial Intelligence
28.Pulp Fiction
29.Schindler's List
30.Casino
31.Goodfellas
32.Twelve Monkeys
33.Moulin Rouge!
34.Forrest Gump
35.Scarface
36.Braveheart
37.Fight Club
38.Saving Private Ryan
39.American Beauty
40.Titanic
41.Gladiator
42.The Green Mile
43.Psycho
44.Mulholland Drive
45.Léon
Filmele de mai sus nu sunt ierarhizate.
aniela07
05 Jan 2012, 20:53
1. 8 ½
2. Metropolis
3. Taste Of Cherry
4. Alice in den Stadten
5. Stalker
6. Persona
7. Herz aus Glass
8. Red Desert
9. Ikiru
10. In The Mood For Love
11. Le charme discret de la bourgeoisie
12. La strada
13. Les 400 coups
14. The Wall
15. Bad Guy
16. I’m Not There
17. 4 luni, 3 saptamani, 2 zile
18. Apocalypse Now
19. Oldboy
20. Taxidermia
21. Glissando
22. Three Monkeys
23. Walz With Bashir
24. The Wind Will Carry Us
25. Mullholand Dr.
26. The Gold Rush
27. Dayereh
28. No Country For Old Men
29. Cidade de Deus
30. Trainspotting
31. A Streetcar Named Desire
32. The Battleof Algiers
33. Breaking The Waves
34. Fire (Deepa Mehta)
35. Les Triplettes de Belleville
36. Cherry Blossoms
37. Requiem For A Dream
38. Geo-Lobotomy
La inceput ierarhia are ceva sens, dar dupa aceea numerotarea nu mai e importanta...
Federico
07 Jan 2012, 14:46
17. 4 luni, 3 saptamani, 2 zile
Bai, fato, bai!
Tu ai gusturi zdravene, stiai asta? :P
aniela07
10 Jan 2012, 08:02
Bai, fato, bai!
Tu ai gusturi zdravene, stiai asta? :P
:)) venind de la tine nu sunt sigura daca nu cumva e exact opusul. :))
Federico
10 Jan 2012, 10:34
Sa va faca Ramona atunci...
marcusARCUS
13 Jan 2012, 08:11
1).Andrey Rublyov (1969) -> Regizor Andrey Tarkovsky
2).Le Samourai (1967) -> Regizor:Jean Pierre Melville
3).A Clockwork Orange (1971) -> Regizor:Stanley Kubrick
4).Pickpocket (1959) -> Regizor:Robert Bresson
5).Rashomon (1950) -> Regizor:Akira Kurosawa
6).La Regle Du Jeu (1939) -> Regizor:Jean Renoir
7).Seven Samurai (1954) -> Regizor:Akira Kurosawa
8).La Dolce Vita (1960) -> Regizor:Federico Fellini
9).The Wild Bunch (1969) -> Regizor:Sam Peckinpah
10).Manhattan (1979) -> Regizor:Woody Allen
Federico
13 Jan 2012, 08:56
[...]
Cre' ca... :D >:)
marcusARCUS
13 Jan 2012, 09:30
[...]
Cre' ca... :D >:)
Adica? :))
Federico
13 Jan 2012, 11:09
Adica a trecut suspect de putin apa pe Dambovita de cand Scott Pilgrim era cel mai misto film din lume pana sa ajungi fanul unui film din '39... sau al lui Bresson. =))
Sunt rautacios. Recunosc. :"> >:)
bremen1980
13 Jan 2012, 11:39
Iata un alt top al meu :P :D :
http://teatrale.nobody.ro/lista-alfabetica-pieselor/
AndreiStefan
13 Jan 2012, 16:06
1) The Pianist
2) The Green Mile
3) Once Upon a Time in America
4) Equilibrium
5) The Shawshank Redemption
6) Sweet November
7) Legends of the Fall
8) The Ledge
9) Shutter Island
10) Inglourious Basterds
Astea mi-au venit in minte acum...:)
marcusARCUS
13 Jan 2012, 19:14
Adica a trecut suspect de putin apa pe Dambovita de cand Scott Pilgrim era cel mai misto film din lume pana sa ajungi fanul unui film din '39... sau al lui Bresson. =))
Sunt rautacios. Recunosc. :"> >:)
Scott Pilgrim e cel mai misto film din lume.Dar nu si cel mai bun.
marcusARCUS
13 Jan 2012, 19:17
1) The Pianist
2) The Green Mile
3) Once Upon a Time in America
4) Equilibrium
WHOA,SLOW DOWN THERE COWBOY.Equilibrium ala cu Christian Bale?
AndreiStefan
13 Jan 2012, 20:06
Exact acela! Mai este vreun film cu acelasi nume de care nu stiu? Si de ce atat de mirat serifule?
marcusARCUS
13 Jan 2012, 20:17
"Serifule" :)) . Nu,doar ma miram ce cauta Inglorious Basterds pe locul 10,Shawshank Redemption pe 5 si Equilibrium pe locul 4.Vreau sa zic ca aceste doua filme (I.B. si S.R.) sunt mult mai bune decat Equilibrium ;)
ionutt-
13 Jan 2012, 20:24
"Serifule" :)) . Nu,doar ma miram ce cauta Inglorious Basterds pe locul 10,Shawshank Redemption pe 5 si Equilibrium pe locul 4.Vreau sa zic ca aceste doua filme (I.B. si S.R.) sunt mult mai bune decat Equilibrium ;)
ii parerea omului, de aia e top personal
ionutt-
13 Jan 2012, 20:26
1. Il buono, il brutto, il cattivo.
2. Forrest Gump
3. Goodfellas
4. The Shawshank Redemption
5. The Painted Veil
6. Reconstituirea
7. Braveheart
8. Batman Begins
9. Filantropica
10. The Kid
11. A Beautiful Mind
12. Atunci i-am condamnat pe toti la moarte
13. La vita è bella La
14. Gladiator
15. Harsh Times
16. Downfall
17. American History X
18. Rescue Dawn
19. Salinui chueok
20. Ladri di biciclette
AndreiStefan
13 Jan 2012, 20:35
Pai nah...am crezut ca ai vreo recompensa pe capul meu cand m-ai apelat "cowboy" :|
Cand ma gandesc la un top al filmelor, primul lucru de care tin cont si cel mai important este "ideea" care sintetizeaza filmul, oricat de reala/ireala ar fi aceasta. Din punctul meu de vedere, ideea de a "trai"(daca se poate spune asta...) intr-o lume fara emotii/sentimente/arta etc...mi se pare mult mai...cutremuratoare?!...decat un condamnat pe nedrept si experientele acestuia pe parcursul anilor petrecuti in captivitate ori fictiunea asasinari lui Hitler coraborata cu o banda de asasini pofticiosi de nazisti.
Desigur fiecare film in parte este apoi "indulcit" de numele actorilor, de felul in care joaca...iar cu siguranta atat S.R. cat si I.B. surclaseaza Eq la acest capitol, aici nu te pot contrazice;)
marcusARCUS
13 Jan 2012, 20:35
ionutt- esti sigur? ai verificat cu marcus si cu Federico inainte? :)) Nu ma pot abtine :)
Acum eu cu Federico suntem in cardasie? :))
marcusARCUS
13 Jan 2012, 20:41
Pai nah...am crezut ca ai vreo recompensa pe capul meu cand m-ai apelat "cowboy" :|
Cand ma gandesc la un top al filmelor, primul lucru de care tin cont si cel mai important este "ideea" care sintetizeaza filmul, oricat de reala/ireala ar fi aceasta. Din punctul meu de vedere, ideea de a "trai"(daca se poate spune asta...) intr-o lume fara emotii/sentimente/arta etc...mi se pare mult mai...cutremuratoare?!...decat un condamnat pe nedrept si experientele acestuia pe parcursul anilor petrecuti in captivitate ori fictiunea asasinari lui Hitler coraborata cu o banda de asasini pofticiosi de nazisti.
Desigur fiecare film in parte este apoi "indulcit" de numele actorilor, de felul in care joaca...iar cu siguranta atat S.R. cat si I.B. surclaseaza Eq la acest capitol, aici nu te pot contrazice;)
Sigur ideea e foarte buna,dar conteaza executia mai mult.Cat despre numele actorilor,mi se (pardon) cam rupe,ca eu Inglorious Basterds nu am vazut pentru Brad Pitt,ci pentru Tarantino.Iar Shawshank Redemption,pentru ca e dupa opera scrisa a lui Stephen King.
Bottom Line:
Nu zic sa ti-l tai de pe lista.Imi exprim parerea despre filmul asta.Si surprinderea ca e printre acele filme.
AndreiStefan
13 Jan 2012, 21:07
Sigur ideea e foarte buna,dar conteaza executia mai mult.Cat despre numele actorilor,mi se (pardon) cam rupe,ca eu Inglorious Basterds nu am vazut pentru Brad Pitt,ci pentru Tarantino.Iar Shawshank Redemption,pentru ca e dupa opera scrisa a lui Stephen King.
Bottom Line:
Nu zic sa ti-l tai de pe lista.Imi exprim parerea despre filmul asta.Si surprinderea ca e printre acele filme.
Diversitatea gusturilor nu este un lucru rau...un top 10 format numai din drame si thriller imi da senzatia de ceva platonic...de aceea Eq este cireasa de pe...de la mijlocul tortului :)
N-am sa fiu ipocrit sa te aprob ca am vazut I.B. si S.R. datorita regizorilor. In afara de ideea filmelor, ce m-a convins sa vad I.B. a fost compozitia intre Christoph Waltz (http://www.youtube.com/watch?v=lTorVuBxJsw) si Brad Pitt cu modul amuzant in care a fost prezentat in trailer, iar la Shawshank Redemption a fost o nimereala...l-am vazut de 2 ori in copilarie, iar apoi mi-am amintit de el prin 2008 in urma unei discutii pe baza subiectului.
Disciple
13 Jan 2012, 22:58
Patru topuri all time se impun:
1. Forrest Gump - 1994, R: Robert Zemeckis
2. Pulp Fiction - 1994, R: Quentin Tarantino
3. Goodfellas - 1990, R: Martin Scorsese
4. Once Upon A Time In America - 1984, R: Sergio Leone
5. Shining - 1980, R: Stanley Kubrick
6. Heat - 1995, R: Michael Mann
7. Scent Of A Woman - 1993, R: Martin Brest
8. Terminator II - 1991, R: James Cameron
9. Master&Commander: The Far Side Of The World - 2003, R: Peter Weir
10. Adaptation - 2004, R: Spike Jonze
1. Taxi Driver - 1976, R: Martin Scorsese
2. The Seventh Seal - 1957, R: Ingmar Bergman
3. Otto E Mezzo - 1963, R: Federico Fellini
4. Andrey Rublyov - 1966, R: Andrei Tarkovsky
5. Tokyo Story - 1953, R: Yasujiro Ozu
6. Badlands - 1973, R: Terrence Mallick
7. Ghost Dog: The Way Of The Samurai - 1999, R: Jim Jarmusch
8. The Wild Bunch - 1969, R: Sam Peckinpah
9. Terminator - 1984, R: James Cameron
10. A Clockwork Orange - 1971, R: Stanley Kubrick
1. Padurea Spanzuratilor - 1965, R: Liviu Ciulei
2. Balanta - 1992, R: Lucian Pintilie
3. Morometii - 1988, R: Stere Gulea
4. La Moara Cu Noroc - 1955, R: Victor Iliu
5. Marfa Si Banii - 2001, R: Cristi Puiu
6. Hartia Va Fi Albastra - 2006, R: Radu Muntean
7. 4,3,2 - 2007, R: Cristian Mungiu
8. Reconstituirea - 1971, R: Lucian Pintilie
9. Un Om In Loden - 1979, R: Nicolae Margineanu
10. Nunta de Piatra - 1973, R: Mircea Veroiu&Dan Pita
1. Dawn Of The Dead - 1978, R: George Romero
2. Halloween - 1978, R: John Carpenter
3. Black Christmas - 1974, R: Bob Clark
4. The Fly - 1986, R: David Cronenberg
5. Jacob's Ladder - 1990, R: Adrian Lyne
6. Alien - 1979, R: Ridley Scott
7. Shutter - 2004, R: Banjong Pisanthanakun, Parkpoom Wongpoom
8. Rec - 2007, R: Paco Plaza, Jaume Balaguero
9. The Fog - 1980, R: John Carpenter
10. The Haunting - 1963, R: Robert Wise
11. Don't Look Now - 1973, R: Nicolas Roeg
12. Ringu - 1998, R: Hideo Nakata
omudindulap
14 Jan 2012, 03:24
Cele mai ''misto'' filme vazute in ultimii 4-5 ani:
< 1970
Ladri di biciclette (1948)
Hiroshima mon amour (1959)
Jules et Jim (1962)
Le Notti bianche (1957)
Le feu follet (1963)
Ascenseur pour l'echafaud (1958)
12 Angry Men (1957)
Dial M for Murder (1954)
I Vitelloni (1953)
Z (1969)
Ma nuit chez Maud (1969)
La Notte (1961)
Le ballon rouge (1956)
Judgment at Nuremberg (1961)
Le Trou (1960)
Der Junge Törless (1966)
The Collector (1965)
1970-1990
Stalker (1979)
L'important c'est d'aimer (1975)
Scener ur ett aktenskap (1973)
The Unbearable Lightness of Being (1988)
A Woman Under the Influence (1974)
Dead Poets Society (1989)
The Sting (1973)
Annie Hall (1977)
The Elephant Man (1980)
Paris, Texas (1984)
The Mother and the Whore (1973)
The Godfather (1972)
Dog Day Afternoon (1975)
A Clockwork Orange (1971)
Scarface (1983)
Raging Bull (1980)
1990>
Magnolia (1999)
Pulp Fiction (1994)
The Usual Suspects (1995)
Goodfellas (1990)
La Leggenda del pianista sull'oceano (1998)
Following (1998)
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Cidade de Deus (2002)
Léon (1994)
Before Sunrise (1995)
2046 (2004)
Le conseguenze dell'amore (2004)
Bin-jip (2004)
La belle noiseuse (1991)
The Banishment (2007)
Trzy kolory
Lola rennt (1998)
La haine (1995)
Festen (1998)
21 Grams (2003)
Lost in Translation (2003)
Lilja 4-ever (2002)
Thank You for Smoking (2006)
Das Leben der Anderen (2006)
Regular Lovers (2005)
Antichrist(2009)
Adaptation (2004)
Eyes Wide Shut (1999)
Mulholland Drive (2001)
Angel-A (2005)
Reconstruction (2003)
Melancholia (2011)
We need to talk about Kevin (2011)
Jodaeiye Nader az Simin (2011)
Oldboy (2003)
Akmareul boatda (2010)
Dogville (2003)
(500) Days of Summer (2009)
Punch-Drunk Love (2002)
Edward Scissorhands (1990)
mvpsebi
14 Jan 2012, 11:46
1. A Clockwork Orange
2. One Flew Over the Cuckoo's Nest
3. American History X
4. Siberiade
5. La Vita e Bella
6. Naked
7. Dogville
8. Dr Strangelove
9. The Pianist
10. Memento
11. Brazil
12. The Fugitive Kind
13. Snatch
14. Aliens
15. Apocalypse Now
16. Pulp Fiction
17. Rear Window
18. Det Sjunde Inseglet
19. Donnie Darko
20. A Separation
21. Fight Club
22. Into the Wild
23. Persona
24. Trainspotting
25. El Laberinto del Fauno
26. Il Capo dei Capi
27. Saving Private Ryan
28. Schindler's List
29. Gladiator
30. Mary and Max
31. Il Buono, il Brutto, il Cattivo
32. Requiem for a Dream
33. Inception
34. Biutiful
35. Ip Man
* Topul e afectat/defectat si de faptul ca unele filme sunt mai "fresh" in memorie (sau in suflet :D) decat altele.
1, Lord Of The Rings trilogy
2. Batman Begins
3. The Dark Knight
4. Braveheart
5. Gladiator
6. Schindler's List
7. Shawshank Redemption
8. Legends Of The Fall
9. The Green Mile
10. Spartacus (1960)
11. Inception
12. Big Fish
13. Good Will Hunting
14. Forrest Gump
15. 21 Grams
16. Crash
17 Mystic River
18. The Thin Red Line
19. Saving Private Ryan
20. The Curious Case Of Benjamin Button
21. Dogville
22. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
23. The Assasination Of Jesse James..
24. Fight Club
25. The Usual Suspects
26. Hachiko: A Dog's Story
27. Into The Wild
28. Magnolia
29. Babel
30. Amores Perroes
31. Memento
32. Morometii
33. Once Upon A Time In America
34. Godfather 1 si 2
35. Pan's Labyrinth
36. The Reader
37. Platoon
38. Das Leben der Anderen
39. La Vita E Bella
40. Snatch
41. Star Wars Trilogy
42. The Departed
43. The Help
44. Gone With The WInd
45. The Matrix
46. THe Sixth Sense
47. Harry Potter 3...7
Federico
15 Jan 2012, 18:57
Scott Pilgrim e cel mai misto film din lume.
Ah, inca mai crezi asta? =))
6. Heat - 1995, R: Michael Mann [...]
10. Adaptation - 2004, R: Spike Jonze
CORECT! B-)
4) Equilibrium
Si dac-ai vazut Matrix, si daca n-ai vazut, o veste trista pentru umanitate oricum. :">
We need to talk about Kevin (2011)
[
Ei da? chiar atat de bun e? (serios intreb)
ionutt- esti sigur? ai verificat cu marcus si cu Federico inainte? :)) Nu ma pot abtine :)
Gargara!, si pune topul! :P
2. Batman Begins
34. Godfather 1 si 2
N-ai treaba! =D>
Federico
15 Jan 2012, 19:07
Iata si topul meu up-to-date:
1. Drive
2. La Notte
3. Citizen Kane
4. Stalker
5. Persona
6. La Dolce Vita
7. Piesa Neterminata Pentru Pianina Mecanica
8. L' Avventura
9. A Bout de Souffle
marcusARCUS
15 Jan 2012, 20:09
1. Drive
2. La Notte
3. Citizen Kane
4. Stalker
5. Persona
6. La Dolce Vita
8. L' Avventura
9. A Bout de Souffle
Hai ca esti bomba.DRIVE?Inaintea lui La Dolce Vita si Citizen Kane?
marcusARCUS
15 Jan 2012, 20:10
1. Drive
2. La Notte
3. Citizen Kane
4. Stalker
5. Persona
6. La Dolce Vita
8. L' Avventura
9. A Bout de Souffle
Si zici de mine ca mi se pusese pata pe Scott Pilgrim :))
florryinn
17 Jan 2012, 15:05
Hai sa pun si eu un top (desi ordinea tine doar de momentul vizionarii).
Nu este all time (nici pe departe), cred ca mi-ar lua zile sa ma documentez pentru asta; este format din filmele vazute in ultimele 9 luni si ceva, care mi-au placut mult.
1. Les Invasions Barbares
2. El crimen ferpecto
3. Diner
4. Revanche
5. Bedevilled
6. 13 Assasins
7. Croupier
8. Karakter
9. Before Sunrise
10. Hero
11. A Simple Plan
12. The Incredibles
13. The Squid and the Whale
14. The Edge of Heaven
15. The Dark Side of Heart
16. Drive
17. Midnight in Paris
18. Cold Fish
19. El Habitante Incierto
20. Turks Fruit
21. De Vierde Man (The Fourth Man)
22. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2
23. Broadcast News
24. Il Postino
25. Crouching Tiger, Hidden Dragon
26. Drugstore Cowboy
27. Terms of Endearment
28. House of Flying Daggers
29. Once Upon A Time In China
30. El Metodo
31. Paper Moon
32. La Piel Que Habito
33. Sex, Lies, and Videotape
anaemona
17 Jan 2012, 18:41
Gargara!, si pune topul! :P
Neah, vrei sa-l schimb ca tine, din 3 in 3 luni? :P
Malombra
10 Feb 2012, 18:10
n-am un top.
dar în ultimele luni de astea m-am atașat cel mai tare
1. finisterrae - sergio caballero
2. diva dolorosa - peter delpeut
3. el cant dels ocells - albert serra
4. sindromul astenic - kira muratova
5. nostalgia de la luz - patricio guzman
6. skagafjordur - peter hutton
7. moartea mariei malibran - werner shroeter
8. die klage der kaiserin - pina bausch
9. deus e o diabo na terra do sol - glauber rocha
10. esperalia - jerzy kalina
marcusARCUS
10 Feb 2012, 20:14
Update
1).Andrey Rublev (1969-Andrey Tarkovsky)
2).Le Samourai (1967-Jean Pierre Melville)
3).A Clockwork Orange (1971-Stanley Kubrick)
4).Pickpocket (1959-Robert Bresson)
5).Rashomon (1950-Akira Kurosawa)
6).A Man Escaped (1956-Robert Bresson)
7).Seven Samurai (1954-Akira Kurosawa)
8).La Dolce Vita (1960-Federico Fellini)
9).The Wild Bunch (1969-Sam Peckinpah)
10).The Great Dictator (1940-Charlie Chaplin)
[QUOTE=crin3l]
2. Batman Begins
34. Godfather 1 si 2
N-ai treaba! =D>
Da, mi-a placut mai mult Batman Begins decat Godfather. De asta se si cheama top personal. Calitativ, este clar cine e mai bun, daca e sa gandesc rational, dar inima imi zice altceva.
Malombra
19 Feb 2012, 11:20
+ Araya (margot benacerraf) :x
Malombra
22 Feb 2012, 22:13
încă 11, mai ales că am nedreptățit câteva filme, cele care m-au convins să dau click pe steluțele alea , tocmai ca să le detașez de alte filme cărora le-am devenit ”fan”. are și epifania gradele ei. nu poți iubi la fel tot ce mișcă, moving picture adic.
1.tanczacy jastrzab - dancing hawk - Grzegorz Królikiewicz
2. khesht va ayeneh - brick and mirror - ebrahim golestan :-*
3. araya - margot benacerraf
4. gambling, gods & lsd - peter mettler
5. sayat nova - sergei parajanov
6. the great white silence - herbert ponting
7. na srebrnym globie - Andrzej Zulawski , chiar merită să apăs pe shift pt omul ăsta.
8. historias extraordinarias - mariano Llinás
9. diaries, notes and sketches - jonas mekas
10. konec srpna v hotelu ozon - sfârșit de august la hotelul ozon - jan schmidt
11. beș vakit -reha erdem :-*
edit> dacă vă trebă vreunul, just whistle .)
+ mama și fiul - aleksandr sokurov.
bremen1980
23 Feb 2012, 11:10
încă 11, mai ales că am nedreptățit câteva filme, cele care m-au convins să dau click pe steluțele alea , tocmai ca să le detașez de alte filme cărora le-am devenit ”fan”. are și epifania gradele ei. nu poți iubi la fel tot ce mișcă, moving picture adic.
1.tanczacy jastrzab - dancing hawk - Grzegorz Królikiewicz
2. khesht va ayeneh - brick and mirror - ebrahim golestan :-*
3. araya - margot benacerraf
4. gambling, gods & lsd - peter mettler
5. sayat nova - sergei parajanov
6. the great white silence - herbert ponting
7. na srebrnym globie - Andrzej Zulawski , chiar merită să apăs pe shift pt omul ăsta.
8. historias extraordinarias - mariano Llinás
9. diaries, notes and sketches - jonas mekas
10. konec srpna v hotelu ozon - sfârșit de august la hotelul ozon - jan schmidt
11. beș vakit -reha erdem :-*
edit> dacă vă trebă vreunul, just whistle .)
+ mama și fiul - aleksandr sokurov.
Mai dar multe ciudatenii mai vad okisorii tai . Ma uit si eu la multe oratanii mai dubioase dar nu ratez nici mainstreamul . Nu pot sa bag tot timpul in mine numai mirodenii exotice , supe de broasca testoasa ,friptura de emu si rasol de rechin. Mai intra si o fasola ,o cartoafa , o brinza , un parizel cu multe E -uri .:)) .
Malombra
23 Feb 2012, 12:24
apă bag și eu cartoafe. lucrez cu nesimțiți zi de zi, cu tot felul de ”jmecheri” înțepeniți mai mult în prostie decât în rele. prefer ca atunci când vin acasă să nu-i mai văd și pe ecran. și așa majoritatea cu care lucrez, la fiecare majorare cu 10 lei a salarului se întreabă cu care dintre personajele văzute la mall ar putea să se identifice.:-&
și nu-s ciudățenii, e film mai mult european, de prin vecini, unde iarba nu e neapărat mai verde, poate doar mai tare.
catasmile17
11 Mar 2012, 20:26
1. the shawshank redemtion
2. titanic
3. lord of the rings
4. pearl harbor
5. forrest gump
6. saving private ryan
7. serendipity
8. the pianist
9. unforgiven
10. the patriot
.... si nu numai ... mai sunt de spus multe !!!
CetateanulKane
12 Mar 2012, 17:33
1.Citizen Kane
2.Metropolis
3.The Conversation
4.La Dolce Vita
5.Drive
Chambord
13 Mar 2012, 15:22
poc
Malombra
13 Mar 2012, 16:16
ăsta e nume de cod pentru probă de microfon, de mircea daneliuc? :))
pic
bremen1980
13 Mar 2012, 17:59
n-am un top.
4. sindromul astenic - kira muratova
L-am vazut si eu cu citeva luni in urma . Misto bataia pe peste .
bremen1980
13 Mar 2012, 19:43
Rafinamente cinefile din partea ultimei intelectuale care mai lumineaza stupida lume hollywoodiana :
http://www.rottentomatoes.com/m/friends_with_kids/news/1924701/five_favorite_films_with_megan_fox/
Chambord
15 Mar 2012, 13:00
pooooooooooooc :))
oneflyride
10 Apr 2012, 16:19
...
Razvan_M
12 May 2012, 15:23
The Lord of the Rings
Inception
The Dark Knight
Donnie Darko
Mullholand Drive
The Shining
The Da Vinci Code
Apollo 13
The Skeleton Key
karenin08
15 Jun 2012, 12:26
The Gladiator
Saw
The Notebook
The Illusiont
K-Pax
Mulholland Drive
Memento
The Usuall Suspect
The Lost Highway
iar locul 10 nu-l pot determina deoarece sunt cateva filme dintre care nu pot alege...
Idi i Smotri (Elem Klimov)
Stalker (Andrey Tarkovskiy)
Diabel (Andrzej Zulawski)
Viridiana (Luis Buñuel)
Ugetsu Monogatari (Kenji Mizoguchi)
Werckmeister harmonies (Béla Tarr)
Dom za vesanje (Emir Kusturica)
Aguirre, der Zorn Gottes (Werner Herzog)
Cries and Whispers (Ingmar Bergman)
Wild Strawberries (Ingmar Bergman)
Eyes Wide Shut (Stanley Kubrick)
Izo (Takashi Miike)
A Torinói ló (Béla Tarr)
Le Trou (Jacques Becker)
Harakiri (Masaki Kobayashi)
Onibaba (Kaneto Shindô)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.