View Full Version : Actrite (chiar) interesante
Julia Roberts... pentru ca dupa "Pretty Woman" a reusit sa fie "Erin Brockovich"
Christine Scott Thomas... pentru ca a fost intr-"O vara de neuitat"
Cybil Shepard... pentru ca a fost autentica si feminina in "Moonlighting" - batranul serial TV
(critica la discutia paralela despre actrite nesuferite... unde astept si motivatii pentru optiuni)
Sigourney Weaver - pentru ca stie sa fie un barbat bine
Meryl Streep - pentru ca e cea mai expresiva figura trista din ultimii 20 de ani
VITRIOLVM
14 Sep 2001, 17:26
Cybil Shepard? Ar fi fost mai bun serialul "Moonlightning" fara ea.
Christin Scott Thomas? Ce rol extraordinar a facut in filmul lui Pintilie? Nu am inteles de ce a trebuit sa traiesc supliciul de a o vedea goala. Shi apoi cred ca avem destule actritze care ar fi putut juca un rol de nobila maghiara. Probabil ca a fost nevoie de un nume strain.Altfel nu-mi explic prezentza ei. Desi ar fi fost destule actritze straine... "Pacientul englez" a pierdut mult datorita prezentzei in film a acestei actritze. Nici nu shtiu de unde a shi avut tupeul sa declare ca, citind cartea, s-a identificat cu personaju'. Sa fim serioshi! Nici nu mai are rost sa scriu despre ea.
Meryl Streep DA! DA!DA!DA! Este ACTRITZA! Toate palesc pe langa ea.Cred ca este cea mai buna actritza in viata.Cand vrea se face frumoasa(vezi "Podurile...").E perfecta.Nu joaca, face arta.
Draga VitriolVM, imi pare ca reactiile tale sunt mai curand emotionale decat cinefile.
E greu sa spui ca Moonlighting ar fi fost mai bun fara Cybill Shepherd fara sa spui, in egala masura, ca Moonlighting ar fi fost mai bun fara Bruce Willis. Problema nu este cu cine ar fi fost mai bun serialul, care in fond avea limitele lui, ci daca actrita selectata s-a achitat bine de a juca o sefa feminista (deci enervanta!-asta da reactie emotionala), capricioasa si care sa fie in permanenta in contradictie cu rolul de "male", "macho" al lui Willis. Daca a fost atat de enervanta, inseamna ca a fost autentica. (ca intre barbati - si pe mine ma enerva cumplit rolul :smile: !!!)
Pentru a schimba totusi discutia, mai bine spune-mi o actrita ROMANA care sa joace rolul unei nobile maghiare, tinand seama de dificultatea de a face plauzibil un astfel de rol. Tocmai din pricina acestei dificultati cred ca Kristin Scott Thomas a fost o alegere buna pentru "O vara de neuitat", indiferent daca am vazut-o sau nu goala (mai bine :smile: !!!)
S-o mai amintim la lista asta pe Emma Thompson, pentru "Remains of the Day" si "Sense and Sensibility", cu intrebarea retorica de ce joaca mai bine roluri in care personajele sunt britanice?
horatiu
09 Oct 2001, 18:30
Eu am vazut-o prima oara pe Christine Scott Thomas in Pacientul englez si m-am indragostit de ea! Cred ca a fost absolut incintatoare!
Cit despre Meryl Streep, sint de acord ca este fenomenala. In Out of Africa, in Sophie's Choice, dar mai presus de toate in incredibilul film de dragoste care este Podurile... Cu toate imperfectiunile lui tehnice sau artistice, filmul transmite, dupa parerea mea, o emotie fantastica si impresioneaza enorm. Si pina la urma asta trebuie sa faca un film...
bogdan g
10 Oct 2001, 06:03
Eu cred ca Angelina Jolie este cea mai buna actrita ,nu numai dupa rolul din tomb raider, dar pentru cel din tinerete furata. Este extraordinar cum reuseste sa imbine roluri dramatice cu roluri de superactiune.Intr-adevar, j. Roberts este o actrita foarte buna, poate una dintre cele mai bune din istoria filmului. Inca o actrita , chiar interesanta ar fi Nicole Kidman.(pacat pt. Tom Cruise)
crimsonking
10 Oct 2001, 20:14
Probabil ca Angelina Jolie e o actrita destul de buna, dar cand spun asta judec dupa ce a facut pana la 'Girl Interrupted' inclusiv. Dar parca in ultimele ei filme: 'Gone in Sixty Seconds', 'Tomb Raider' si pana si in 'Original Sin'(unde rolul ii permite mai mult decat ofera ea) s-a orientat spre tipul de femeie fatala, bomba sexuala pe care normal(:-) !!!) orice barbat il agreaza dar care o face actrita proasta. Asta e, money talks!
horatiu
08 Mar 2002, 11:20
DA! Emma Thompson da! Atita naturalete, si o frumusete interioara care te fascineaza!
Votez pentru Angelina ca o actrita dintre cele mai bune,si culmea,si frumoasa.Nu stiu ce puteti vedea bun la Julia Roberts, care a luat Oscarul anul trecut numai la tipaturi si urlete in "Erin...", dar nu ma mira pentru ea este de obicei o actrita de decor.Talent mai putin.
ricutza
10 Apr 2002, 22:09
mie mi se pare interesanta si Liv Tyler, in special pentru rolul din Stealing Beauty...
Si vorbind de frumuseti, Emanuelle Beart din "La Belle Noiseuse"
ricutza
13 Apr 2002, 01:23
si Juliette Binoche in Chocolat...
cristinelle
26 Apr 2002, 08:07
si isabelle adjani in orice.
Michelle Pfeiffer in Dangerous Liaisons superba
sandman
05 May 2002, 18:37
... si eu un DA pentru Juliette B.in "chocolat...", si mai plusez cu Uma Th. in Pulp Fiction (si nu numai), Pfeiffer si Wynona R. in unul dintre cele mai "britanice " filme realizate de un regizor american (si ce regizor!!!) :"Varsta inocentei" de, bineinteles, marele Marty S.
Helena Bonham Carter in "Fight Club", Angelina in "GIA", tipa cu mitraliera in "Lock, stock.." :grin: A, si Lauren Bacall in "The Big Sleep" si "Key Largo"
Ambra Blu
28 Aug 2002, 09:48
Uma Thurman. Sophie Marceau.
De ce e Uma Thurman interesanta? E superba, fara discutie, dar era vorba de actri]e interesante, nu de frumuseti. Mie mi se pare ca Uma e cam aceeasi peste tot si n-o da fara din casa capacitatea de a transmite emotii. Vreti actrite interesante? Ce ziceti de Lili Taylor? Patricia Arquette? Cameron Diaz, care e in stare sa treaca de la Ingerii lui Charlie si Puicute bune la Being John Malkovich si Very Bad Things.
ricutza
28 Aug 2002, 20:50
mie Patricia Arquette nu mi se pare cine stie ce interesanta(poate doar pentru rolul din "Adio Iubite!")...despre Cameron Diaz nici nu mai vorbesc...eu nici n-as numi-o actrita!
eu tocmai am vazut un film cu Annette Bening. automat mi-am adus aminte de superbul rol din American Beauty asa ca mi se pare un nume bun pentru lista actritelor interesante!
E clar ca n-ai vazut Human Nature sau True Romance. Iar Annette Bening e actrita buna, dar n-o vad acceptind roluri ciudate, personaje controversate, adica interesante. Pricepi diferenta?
Ambra Blu
30 Aug 2002, 09:00
Am gresit eu rubrica actritelor; nu e prima oara cind mi se intimpla, nu?
ricutza
30 Aug 2002, 22:33
mda...n-am vazut intr-adevar nici Human Nature nici True Romance...se poate sa ai dreptate in legatura cu ea...
cat despre Annette Bening, mi s-a parut ca a jucat niste personaje destul de diferite,(chiar daca nici unul dintre ele nu a fost controversat)acesta fiind motivul pentru care eu o consideram interesanta!
Nu. Cind joci personaje diferite se cheama ca esti actor bun si/sau ai fler la alegerea rolurilor. Trebuie sa-ti testezi limitele si sa intinzi la maximum coarda ca sa fii inclus in categoria "interesant".
ricutza
02 Sep 2002, 22:36
depinde ce intelegi tu prin "interesant". eu nu consider "interesanti" doar actorii care au roluri ciudate.
mie de exepmlu mi se pare rolul lui Annette Bening din American Beauty mult mai interesant si mult mai complex decat rolul Patriciei Arquette din Adio Iubite (desi si acest presonaj mi-a placut extrem de mult)...si ca tot am vorbit de filmul asta, stii cumva cum o cheama pe actrita care o interpreteaza pe politista?....nu reusesc sa-i retin numele...am tot vazut-o in diferite filme si si ea mi se pare o actrita interesanta.
Ellen DeGeneres. E buna, e haioasa, dar nu e interesanta. Interesanta e, sa zicem, Frances McDormand. Si, repet, atita timp cit singurul tau punct de referinta e Adio, iubite, nu poti sa dai verdicte despre Patricia Arquette.
dragosequi
03 Sep 2002, 13:27
Bjork. In Dancer in the Dark. E unica.
Arhanghell
05 Sep 2002, 01:54
Claire Forlani,pentru ca m-a facut sa simt.
ricutza
05 Sep 2002, 23:28
Claire Forlani in ce film? mie mi-a placut doar in Meet Joe Black...
Claire Forlani nu e actrita si parerea mea e ca nu e nici interesnata ca persoana. Si pe mine m-a facut sa simt.. O revolta nesfirsita ca una ca ea a scapat intr-un film ca Meet Joe Black... Dar deh! E si Anthony Hopkins om... O fi simtit si el ca si Arhanghell :wink: :lol:
ricutza
07 Sep 2002, 11:07
Claire Forlani nu e actrita dar Cameron Diaz da...hmmm...foarte interesante gusturi...
dupa cum am mai spus mie mi s-a parut ca a jucat foarte bine in Meet Joe Black chiar daca de-atunci n-a mai facut nimic remarcabil...
Ambra Blu
07 Sep 2002, 14:03
Persoana care semneaza cu nicknameul Poison are pretentii de critic serios de film se pare ca dumneaei stapineste nu numai definitia corecta a lui "interesant" dar se pare ca are si toate drepturile legale legate de folosirea lui exclusiva. Define intresting, dear ceva cu mai mult de 3 cute pe frunte care fumeaza tigara dupa tigara si cauta noi experiente erotice, ca in Sex, minciuni si casete video?
Si ce mare rahat e interesant asa la Hopkins ala? Nu vreau sa jignesc pe nimeni de pe forumul asta care, cindva, s/ar fi dorit actor dar, parerea mea e ca un actor e un om cu o personalitate labila (nu in sens patologic) debila chiar (nu in sensul in care se foloseste la unii cai de rasa). Vezi ce a zis Ioan Gura de Aur despre actori si capacitatea lor de a trai/imita mai multe existente.
Un actor bun asa cum il vad eu (mind ca nu urmaresc prea mult jocul actorilor intr/un film ci mai mult cadrele si storyul) e Peter o Toole care, pe deasupra, mai era si un bun cunoscator al lui Shakespeare.
Si, atita timp cit, revenind la Asia Carrera, o tipa care face un adult movie face niste faze pe ecran pe care e u nu le vad/fac prea des zic, cu umilinta: "mama, cit e de interesanta!"
Si eu cand vad pe cineva zicand de Asia Carrera ca e actrita ma gandesc ca e foarte interesant, ca subiect pt. un curs de psihiatrie :grin: Acum serios, nu cred ca are rost sa criticam nefondat alegerile unora sau altora, actorii/actritele mentionati pe-aici sunt toti f. apreciati pe plan international, asa ca deja e vorba doar de gustul fiecaruia.
Ambra Blu
08 Sep 2002, 11:14
Luati un ciocanel pneumatic si aduceti/l sa imi verificati reflexele, hehe. Faza cu Asia Carrera a fost la hoha, asa.
Gata? Ti-ai sters spumele de la gura? Ce te face sa crezi ca numai tu ai pareri categorice? E clar ca tot ce spune fiecare e opinia sa, dar n-am crezut ca mai e cazul sa scriu dupa fiecare posting imho, ca Amyd. Dar daca tu esti genul care are nevoie sa i se dea explicatii de subsol dupa fiecare fraza... treaba ta. Eu n-am timp. Cit despre atacurile personale... Nu ma obliga sa-ti raspund.
Ambra Blu
10 Sep 2002, 11:57
Cred ca textul era mai degraba asa:
"pune/te/n genunchi si reprezinta/te
ridica/te
sterge/te la gura
si/acum prezinta/te."
O parere personala, extrem de subiectiva, ca tot ce am afirmat pina acum, de altfel.
angelina jolie in gia, julia roberts in pretty woman, tipa din al cincelea element(mila yovovici parca)
Originally perpetrated by dear Poison
dar n-am crezut ca mai e cazul sa scriu dupa fiecare posting imho, ca Amyd.
Umilul meu "imho" e doar o mica forma de aplicare a conceptului de netiquette (http://www.fau.edu/netiquette/net/index.html) pe care imho (sic) nu ar strica sa si-l insuseasca mai multi dintre romanii care valseaza pe Internet. Asta pentru ca mediul anonim si apersonal care e forumul asta de discutii da mai intotdeauna nastere la interpretari gresite, ridicari de tensiune, agresivitate gratuita si flame-wars-uri.
De aceea, zic eu ca prostul, la unele subiecte adaug imho ca sa atrag atentia ca e doar o parere si nimic mai mult. Daca vorbesc despre tipurile de pelicula sau daca va rasari soarele maine, atunci nu mai folosesc sintagma imho, pentru ca acolo nu mai sunt pareri (nici macar categorice) ci fapte, if you see what I mean.
Revenind la subiect, we like Uma Thurman because "Even Cowgirls get the Blues".
Salutari,
Andrei
Irina Petrescu, pentru Valurile Dunarii si alte cateva care nu-mi vin acu' in minte pentru ca rar avem ocazia sa le revedem, de obicei sub forma unor copii foarte proaste la TV.
Si de la Hollywood: Bette Davis, pt. "All about Eve" si alte cateva; Katherine Hepburn pentru "African Queen"; si... da, sunt de acord si eu cu Christine Scott Thomas (pt. "Horse Whisperer") si intr-o oarecare masura cu Julia Roberts.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Semaca pe 2002-09-24 15:54 ]</font>
Ambra Blu
27 Sep 2002, 12:47
On 2002-09-23 21:51, Amyd wrote:
Originally perpetrated by dear Poison
dar n-am crezut ca mai e cazul sa scriu dupa fiecare posting imho, ca Amyd.
Umilul meu "imho" e doar o mica forma de aplicare a conceptului de netiquette (http://www.fau.edu/netiquette/net/index.html) pe care imho (sic) nu ar strica sa si-l insuseasca mai multi dintre romanii care valseaza pe Internet. Asta pentru ca mediul anonim si apersonal care e forumul asta de discutii da mai intotdeauna nastere la interpretari gresite, ridicari de tensiune, agresivitate gratuita si flame-wars-uri.
De aceea, zic eu ca prostul, la unele subiecte adaug imho ca sa atrag atentia ca e doar o parere si nimic mai mult. Daca vorbesc despre tipurile de pelicula sau daca va rasari soarele maine, atunci nu mai folosesc sintagma imho, pentru ca acolo nu mai sunt pareri (nici macar categorice) ci fapte, if you see what I mean.
Revenind la subiect, we like Uma Thurman because "Even Cowgirls get the Blues".
Salutari,
Andrei
Treaba cu aplicarea netiquettei e foarte buna, intr.adevar, ca metoda de temperare a unor suflete mai temerare, asa ca al meu, sa zicem. Sint insa impotriva lui in my humble opinio. Virtute crestina sau nu, smerenia nu ma caracterizeaza. In plus, ar deveni obositor sa spui mereu "parerea mea". E clar ca o gramada de lucruri vorbite aici sint subiective, si e nevoie de un IQ egal cu numarul prezervativelor Durex dintr.un set de 3 sa iti dai seama cind e vorba de o interpretare sau nu. Si, in plus, chiar daca se mai da cu bita in balta, nu se face gaura in cer, nu? Nu cred ca limbajul de pe acest site ar trebui sa fie unul pseudo-academic. Eu cred in limba vie, si in copiii ei risipitori, bad words (when appropriated, accourse). In fond, sa dam un touch mai putin profan, ce e injuratura daca nu un blestem desacralizat (fara forta, hence) prin trivializare?
Amyd, fara nici o rea intentie, te rog sa primesti de la mine acest trandafir alb si esarfa mea albastra, sa ti.o legi la umar. Tu esti cavalerul, arbiter elegantiae al sightului. Eu sint o printesa rara. :smile:
PS Mai stiu si alte zicale si snoave populare.
Ouch, "printesa"? Please don't be limp-wristed as well, ca fug. :lol:
Salutari,
Andrei
raven88
26 Feb 2003, 14:23
Juliane Moore pt ca a jucat in "Boogie Nights" & then a interpretat-o pe miss FBI agent Clarice in "Hannibal"
Angelina Jolie pt "Girl, Interrupted" si "Original Sin"
Meg Ryan pt "The Doors", "Courage Under Fire", "Hanging Up" si "Sleepless in Seattle"
Jodie Foster pt "Taxi", "Tacerea Mieilor", "Contact"
Juliette Binoche pt "Chocolat"
Natascha McElhone pt "Picasso"
Claire Danes pt "Rome+Juliette" si "Les Miserables"
Natalie Portman pt "Leon"
Milla Jovovich pt "5th Element", "Jeanne d'Arc"
Emma Tomphson pt "Remainings of the Day"
should i stop or should i go (on)? :wink:
Deosebit acest subiect, mai ales devierile de la el. La mine actritele se impart in doua categorii : Marilyn Monroe si celelalte.
...si uite cum se-ncing spiritele...
-Juliane Moore pt "The End Of the Affair" (poate cel mai profund film despre dragoste, ura si gelozie)
-Juliette Binoche pt "Chocolat", "Fatale", "English Patient"
-EMMA THOMPSON pt "Remainings of the Day", "Sense and Sensibility"
-MERYL STREEP pt. "Sophie's Choice" si orice alt film in care a jucat (este frumoasa, talentata, naturala, gratioasa), "Vanatorul de cerbi", "Moartea ii sta bine"
-Cate Blanchett pt. "Bandits"
-Susan Sarandon pt. "Thelma and Louise"
-Winona Ryder pt. "Edward Scissors Hands", "Girl, interrupted"
-Sophie Marceau pt. "Braveheart"
-KATE WINSLET pt. "Titanic", "Iris", "Jude", "Sense and Sensibility"
-JUDI DENCH pt. "Iris", "Chocolat", "Elizabeth"
-Meg Ryan pt. dragalasenia si naturaletea ei
-Fay Dunaway pt. "Arizona Dream"
-Robin Right Penn pt. "White Oleander", "Love", "Forrest Gump"
-Sissy Spaceck pt. "In the Bedroom"
Ar mai fi si Juliette Lewis pt. "Natural Born Killers"
Ar mai fi si :
-Uma Thurman pt. "Pulp Fiction", "Gattacka"
-Annette Benning pt. "American Beauty"
-Kathy Bates pt. "Green Fried Tomatoes"
-MARY STUART MASTERSON pt. "Green Fried Tomatoes", "Benny and June"
"Ar mai fi"...
Cam mult completari. Puteai doar sa reeditezi un mesaj.
"Marlyn Monroe si restul"? Acum, conform rubricii "Actrite [...] enrvante", mi-am dat seama ca sunt o groaza de tipe mai AIUREA, dar, stai sa intreb:
- Audrey Hepburn, Meryl Streep, Katherine Hepburn sau Julie Andrews intra la "restul"?[/quote]
Pentru ca nu pot aprecia masura in care sunt interesante (invidie...) le-as defini drept actrite talentate si frumose: Julie Andrews, Audrey Hepburn, Meryl Streep, Juliette Binoche, Jodie Foster, Gwyneth Paltrow.
Sunt de acord, dar...
Parca...
Totusi...
Pt. Min Rep : Imi pare rau ca te-a deranjat faptul ca am facut atatea completari. Nu am intentionat sa scriu mai multe mesaje. Pur si simplu imi mai aduceam aminte de alte actrite care m-au impresionat tare mult si nu stiam ca pot reedita un mesaj. Nici acuma nu stiu cum. Poate ma lamureste cineva. :o
Am omis sa precizez o alta actrita pe care o admir foarte mult : Gwyneth Paltrow penru superbele roluri din : Sliding Doors, Shakespeare in Love, A Perfect Crime, Great Expectations, Se7en, ... :wink:
ricutza
28 Feb 2003, 22:24
nu prea sunt de acord cu Gwyneth Paltrow...in afara de Shakespeare in love si de cateva aparitii secundare (in Seven si inca uin film al carui nume nu-l mai tin minte) nu prea a mai facut nimic care sa-i demonstreze talentul (in caz ca are asa ceva). Oricum am senzatia ca poate juca numai un anumit tip de personaje care de obicei nu sunt prea complexe!
parerea mea este ca intra in categoria actritelor extrem de plictisitoare!
Hell_Girl
02 Mar 2003, 01:00
Nicole Kidman pentru The Others, Moulin Rouge, The Birthday Girl, Eyes Wide Shut, Practical Magic,Far and Away,Days of Thunder
Liv Tyler, Cate Blanchett, Judi Dench, Fanny Ardant etc
Pt. Min Rep : Imi pare rau ca te-a deranjat faptul ca am facut atatea completari. Nu am intentionat sa scriu mai multe mesaje. Pur si simplu imi mai aduceam aminte de alte actrite care m-au impresionat tare mult si nu stiam ca pot reedita un mesaj. Nici acuma nu stiu cum. Poate ma lamureste cineva.
Nu ma deranjeaza completarile, glumeam doar :lol:
Daca te duci a mesajele tale, in cadrul forumului, vei observa ca langa butonul "citat" pe care il ai la toate mesajele, este un buton "edit". Acolo iti apare din nou mesajul tau, pe care poti sa-l modifici cum vrei.
Cu Gwyneth Paltrow e discutabila chestia. As incadra-o la actrite bune, nu excelente sau foarte bune. Oricum, arareori "interesanta".
Leonard
03 Mar 2003, 17:32
Cele mai interesante actrite...
Juliette Lewis (pentru Natural Born Killers, Kalifornia, From Dusk Till Down)
Robin Wright (pentru mai multe, in fiecare film parca s-ar interpreta pe sine)
Helena Bonham Carter (Fight Club, Novocaine)
Uma Thurman (Pulp Fiction, Tape)
Carrie Anne Moss (pentru Memento in primul rand si de ce nu... Matrix)
Arhanghell
04 Mar 2003, 00:54
emily watson, emily watson, emily watson si claire forlani...
claire forlani...tare faina fost-a-n meet joe black...
Sunt de acord cu Helena Bonham Carter si restul, dar Carrie-Ann Moss? Nu joaca rau, dar nu as incadra-o la "interesant". Nici pe Forlani.
iadrianik
05 Mar 2003, 17:22
Mie mi se par interesante (si talentate) Judie Foster, Juliette Binoche, Juliette Lewis.
ricciotto
05 Mar 2003, 18:19
am citit recent o parere a cuiva despre "gattaca" - incepea la modul: "in sfirsit, mi se adevereste banuiala ca uma thurman si jude law sunt rezultate ale ingineriei genetice" :) si andrei gorzo i-a dedicat ultimului un eseu (http://www.revistanorii.com/11/Andrei_Gorzo_Jude%20Law.html) memorabil.
revenind la actrite, le-as mai adauga pe: jodie foster, julia roberts, julianne moore, isabella rossellini, geena davis, lucy liu, drew barrymore. they eat up the screen. daca un film o include pe vreuna dintre ele, stau si il vad, oricit de idiot ar fi in rest. bag seama deci ca vor fi fiind interesante cu adevarat in ochii mei actritele cu pricina :)
dar de ce doar actrite "cu adevarat" interesante si nu si actori la fel? si pe urma, de ce si nu critici de film cu adevarat interesanti, asta chiar ar fi un subiect, ia sa trec la lucru...
ricciotto
Luke_Dorian
12 Mar 2003, 08:44
Cate Blanchett-Bandits,Elizabeth
iadrianik
16 Mar 2003, 21:57
in ultimul timp mi se pare din ce in ce mai interesanta Nicole Kidman, mai ales dupa ce am vazut Eyes wide shut si The others.
iadrianik
17 Mar 2003, 23:40
as adauga-o si pe Julianne Moore, nu pt rolul din Hannibal, ci pt cel din Magnolia
Hell_Girl
17 Mar 2003, 23:48
Eu as zice ca Julianne Moore e geniala in The End of the Affair.
Hell_Girl, exact asta scriam eu acum, ca Julianne Moore mi-a placut foarte mult in Sfarsitul Aventurii !! :lol:
Hell_Girl
18 Mar 2003, 00:47
Cu modestie: Great minds think alike! :)
iadrianik
18 Mar 2003, 11:27
pe asta nu l-am vazut :cry: . cu ce e?
Hell_Girl
18 Mar 2003, 11:42
The End of the Affair este un film din 1999 cu Ralph Finnes, Julianne Moore si Stephen Rea.
imdb:"On a rainy London night in 1946, novelist Maurice Bendrix (Ralph Fiennes) has a chance meeting with Henry Miles (Stephen Rea), husband of his ex-mistress Sarah (Julianne Moore), who abruptly ended their affair two years before. Bendrix's obsession with Sarah is rekindled; he succumbs to his own jealousy and arranges to have her followed. As the investigation progresses, we learn the reason for their separation. During a bombing raid, Sarah struck a bargain with God to sacrifice their relationship-in exchange for Bendrix's life. When Bendrix reappears in her life, Sarah realizes that her promise to God has become impossible for her to keep."
iadrianik
18 Mar 2003, 14:12
mersi :P
Hell-Girl, erai sau nu erai la discutia despre povestirea filmelor pe Forum, cu tot cu finaluri, de-a fir a par? Daca omul vrea sa citeasca sumarul filmelor in loc sa le vada, da-i adresa site-ului, dar chestia cu liptul textului e chiar naspa... Eu tin minte si acum cu cita surpindere si incintare am descoperit povestea din punctul ei de vedere... Foarte frumos!
Hell_Girl
18 Mar 2003, 23:45
Nu, nu prea eram la discutia aceea. Sorry, n-o sa mai fac alta data.
Leonard
18 May 2003, 01:25
Revin cu completari la aceasta rubrica, nu pentru ca le-as fi uitat cand am postat la pagina anterioara, ci pentru ca filmele care m-au decis in privinta acestor actrite le-am vazut intre timp:
Emily Watson (Breaking The Waves, Punch-Drunk Love)
Holly Hunter (The Piano, Raising Arizona, Things you can tell just by looking at her)
Patricia Arquette (True Romance, Lost Highway, Bringing out the dead, Stigmata)
-juliane moore-feminista din big lebowsky (" do like sex, mister lebowsky? or coitus, in parlance of our times":), magnolia, far from heaven
-gena rowlands-a woman under influence, gloria
Gaandalf
02 Nov 2003, 18:30
Haidetzi sa va dau io' un nume al unei actritze frumoase, inteligenta, sexy ... shi super interesanta :
Shannyn Sossamon ... nu este chiar asha de "popular" da mie mi se pare cea mai frumoasa actritza ... poate k shi varsta mea are cuvinte de spus ... da am vazut-o in diferite ipostaze ... shi in filme shi imi place la nebunie ...
Dk va intrebatzi cumde shtiu k este inteligenta ... I READ SHIT! :D
Dan Gerose
03 Nov 2003, 18:29
Si eu sunt fan Shannyn Sossamon. A fost superba in Rules of Attraction.
Alex Leo Serban
04 Nov 2003, 10:57
eu o prefer pe amanda peet.
si - oarecum din zona 'independent cinema' - chloe sevigny si selma blair. da acolo mai sint si parker posey, leelee sobieski si cite si mai cite...
toate cu nume ciudate :wink:
Leonard
13 Nov 2005, 18:42
UPDATE:
Adrienne Shelly (The Unbelievable Truth, Trust)
Giovanna Mezzogiorno (L'Ultimo Bacio, La Finestra di Fronte)
cu ocazia asta le declar ºi cele mai frumoase actriþe pe care le-am vãzut.
am vazut aseara THE SLEEPING DICTIONARY cu Jessica Alba si mi`a placut la nebunie mi`am schimbat complet parerea despre aceasta actrita :w00t:
Kirsten Dunst in CRAZY & BEAUTIFUL.
SPINNING
12 Feb 2006, 12:06
Jodie Foster, Nicole Kidman, Emma Thompson, Kristin Scott Thomas, Charlize Theron, Julianne Moore,
...si se pare ca Reese Witherspoon e din ce in ce mai apreciata de critici, desi are si roluri mai slabute
ATB4FOREVER
16 Feb 2006, 14:15
preferate:
1. Monica Bellucci :love:
2. C. Zeta Jones
3. Rene Russo
4. Mila Yovovici ( pt. Resident Evil si Al 5-lea element )
5. Tara Reid ( dupa aparitia la Nasu' /talk show-ul lui Radu Moraru, unde a aratatca nu este o scopie fitoasa ca altele, de exemplu Kidman )
Gwyneth Paltrow pentru PROOF.
Patrick Stewart in Star Trek
Cinemania
20 Mar 2006, 14:19
Patrick Stewart in Star Trek
si desigur in X-Men :D
:lol: nici vorba. doar in star trec. ai vazut ce costum mulat rosu are curva? :oops: mhmmm-hmmm!
Cinemania
20 Mar 2006, 14:37
pai da...dar dupa experientele extraterestre s-a transvestit rau omu'
Catherine Zeta-Jones , Nicole Kidman , Renne Zelweeger (din cate filme am vazut nu prea m-au impresionat actritele)
Cinemania
20 Mar 2006, 17:27
si aste le face chiar interesante? ca topicul e "Actrite (chiar) interesante"
si aste le face chiar interesante? ca topicul e "Actrite (chiar) interesante"
Nu m-am referit la aceste trei actritze ca nu m-au impresionat , ci din contra caci ele sunt unele din putzinele care m-au impresionat in filme ca The Hours , Moulin Rouge ,Cold Mountain sau Chicago.
europe_east
24 Apr 2006, 18:51
Asia Argento--by far. O remarcasem inca din La reine Margot, damn she was one sexy hell of a girl. La fel a jucat intr-un rol similar daca nu ma insel si in Elizabeth. Una peste alta, am vazut-o si in Scarlet Diva. Iti trebuie ceva guts ca sa iti expui viata la modul asta. Plus talent cat carul si frumoasa de pica. 10/10 :love: :love: :love:
Puppet on a String
28 May 2006, 19:34
Sint de acord cu Fanny Ardant. Pentru mine fascinante au fost in ultimii ani Penelope Cruz (in Non ti muovere) si englezoaica sadea Tilda Swinton (Orlando, Vanilla Sky). Ramine cu un cap deasupra tutuor Meryl Streep.
Falconet
06 Jun 2006, 11:05
Meryl Streep DA! DA!DA!DA! Este ACTRITZA! Toate palesc pe langa ea.Cred ca este cea mai buna actritza in viata.Cand vrea se face frumoasa(vezi "Podurile...").E perfecta.Nu joaca, face arta. [/quote]
Sustin opinia ta, desi nu in intregime.
Definitia celui mai bun actor trebuie sa includa, obligatoriu,
dimensiunea personalitatii lui.
Si intr-adevar, cu fiecare film in care ii vedem pe Meryl Streep
sau pe Jack Nicholson (aproape axiomatic) revedem o personalitate
nestirbita in nici un fel de natura rolului sau de pretentiile regizorale.
Toti ceilalti actori, desi colosali, mari, buni sau talentati,
sunt, intr-o masura mai mica sau mai mare, cameleonici si repetabili.
Aici cred ca se face o confuzie in mintea multor forumisti
care au luat doar "versatilitatea" si "talentul" drept criterii de valoare.
Cei doi sus-amintiti nu au sinonime in lumea actoriceasca
si cred ca orice dezbatere obiectiva despe valoarea
actoriceasca trebuie sa inceapa de sub linia suprematiei lor.
Supastar
06 Jun 2006, 12:46
Definitia celui mai bun actor trebuie sa includa, obligatoriu,
dimensiunea personalitatii lui.
Ai dreptate, dar nu in sensul in care te referi tu. Personalitatea unui actor e treaba lui. Daca pe el il ajuta e de bine. Tu, ca spectator, nu trebuie sa ai treaba cu personalitatea lui. Btw, m indoiesc k tu cunosti personalitatea vreunul actor faimos!
Si intr-adevar, cu fiecare film in care ii vedem pe Meryl Streep
sau pe Jack Nicholson (aproape axiomatic) revedem o personalitate
nestirbita in nici un fel de natura rolului sau de pretentiile regizorale.
Aici zici o mare ineptie, bine ca nu ai dreptate si ca aia doi sunt actori buni, nu cum ii descrii tu pe aici.... (ceea ce i-ar face niste actori prosti, niste simple vedete care apar in filme).....
poate vezi/simti tu o aura sau un ceva inefabil emanat de cei doi.... dar sigur nu e personalitatea lor care transpare (asta ar fi cam de rau!)
da.asta e problema ta: confunzi actorii buni cu vedete care apar in filme. Paradoxal, iti alegi si doi actori buni pt a-ti sustine punctul de vedere.
Toti ceilalti actori, desi colosali, mari, buni sau talentati,
sunt, intr-o masura mai mica sau mai mare, cameleonici si repetabili.
cameleonici is a good thing! as opposed to repetitivi (nu repetabili!)
Aici cred ca se face o confuzie in mintea multor forumisti
care au luat doar "versatilitatea" si "talentul" drept criterii de valoare.
Cei doi sus-amintiti nu au sinonime in lumea actoriceasca
si cred ca orice dezbatere obiectiva despe valoarea
actoriceasca trebuie sa inceapa de sub linia suprematiei lor.
TALENTUL (prin el intelegand mai mult calitatea produsului finit, adica al interpretarii personajului) si versatilitatea (care nu este nimic altceva decat o proiectie a talentului combinat cu o "personalitate" (sic!) aparte, doar e alegerea lor de a interpreta roluri diverse) (la care se adauga si calitatea over-all a personajelor) SUNT CRITERII VALORICE FUNDAMENTALE.... mai sunt, dar astea sunt baza, nicidecum aberatii gen : "Toti sunt sub aia doi" Ce fel de criteriu obiectiv mai e si asta???
si ca sa te enervez la culme, jack nicholson si meryl streep nu sunt absoluti.... mai sunt multi, multi, multi, multi altii CEL PUTIN la fel de buni si mai sunt multi, multi altii MAI buni si mai sunt altii MULT MAI BUNI!
Falconet
13 Jun 2006, 02:29
Ai dreptate, dar nu in sensul in care te referi tu. Personalitatea unui actor e treaba lui. Daca pe el il ajuta e de bine. Tu, ca spectator, nu trebuie sa ai treaba cu personalitatea lui. Btw, m indoiesc k tu cunosti personalitatea vreunul actor faimos!"
Aici zici o mare ineptie, bine ca nu ai dreptate si ca aia doi sunt actori buni, nu cum ii descrii tu pe aici.... (ceea ce i-ar face niste actori prosti, niste simple vedete care apar in filme).....
poate vezi/simti tu o aura sau un ceva inefabil emanat de cei doi.... dar sigur nu e personalitatea lor care transpare (asta ar fi cam de rau!)"
da.asta e problema ta: confunzi actorii buni cu vedete care apar in filme. Paradoxal, iti alegi si doi actori buni pt a-ti sustine punctul de vedere.
Daca ai fi inteles ca m-am referit la personalitatea "artistica"
(subinteleasa) a celor doi actori si nu la "personalitatea care e treaba lor",
poate ai fi rumegat mai bine ideea mea si nu te-ai fi lansat
intr-o dizertatie diletantista, de florile marului,
sau de umplere a forumului.
cameleonici is a good thing! as opposed to repetitivi (nu repetabili!)
Repetabili, in sensul ca pot fi reprodusi de alti actori,
pot fi imitati, intr-o masura mai mica sau mai mare.
"Repetitiv" inseamna "care se repeta de la sine".
Halal cenzor lingvistic !
TALENTUL (prin el intelegand mai mult calitatea produsului finit, adica al interpretarii personajului) si versatilitatea (care nu este nimic altceva decat o proiectie a talentului combinat cu o "personalitate" (sic!) aparte, doar e alegerea lor de a interpreta roluri diverse) (la care se adauga si calitatea over-all a personajelor) SUNT CRITERII VALORICE FUNDAMENTALE....
Dar nu suficiente cand discutam despre "cel mai bun".
Parca asta era topicul, nu ?
Poate ca tu ai vazut si actori fara TALENT.
Eu unul n-am vazut.
si ca sa te enervez la culme, jack nicholson si meryl streep nu sunt absoluti.... mai sunt multi, multi, multi, multi altii CEL PUTIN la fel de buni si mai sunt multi, multi altii MAI buni si mai sunt altii MULT MAI BUNI!
Daca taceai, filosof ramaneai.
Cine stie, ceilalti forumisti ar fi putut crede ca esti un connoisseur
care stie ca Jack Nicholoson e singurul actor
din lume care a castigat 3 Oscaruri pt "cel mai bun actor"
iar Meryl Streep a castigat 2 Oscaruri pt "cea mai buna actrita",
avand si 13 nominalizari si fiind UNANIM considerata
de specialisti (fara ghilimele) drept cea mai buna actrita in viata.
Supastar
13 Jun 2006, 13:02
Repetabili, in sensul ca pot fi reprodusi de alti actori,
pot fi imitati, intr-o masura mai mica sau mai mare.
"Repetitiv" inseamna "care se repeta de la sine".
Halal cenzor lingvistic !
nici nu m-am dorit cenzor lingvistic... se pare ca ne refeream la kestii diferite... banuiesc ca n-are rost sa-ti spun ca un actor bun nu e definit prin a produce un rol nerepetabil... si tu poti face o mica improvizatie in baie si nimeni nu o va putea repeta exact cum ai facut-o tu si cu acelasi feeling! ;)
does that make u a good actor??
Dar nu suficiente cand discutam despre "cel mai bun".
ba da! sustin in continuare ca in esenta trebuie judecate personajele jucate si modul in care au fost intruchipate. Tocmai de aici apare si dificultatea de a numi unul singur drept cel mai bun actor, respectiv una singura drept cea mai buna actrita: pentru ca au facut foarte multe roluri care sunt greu (daca nu imposibil) de comparat.
Poate ca tu ai vazut si actori fara TALENT.
Eu unul n-am vazut.
din pacate DA! multi!
nu te cred ca nu ai vazut niciunul fara talent... deschide televizorul la un film sau la un serial si fi atent vreo 10 minute ... u'r bound to see one!
Daca taceai, filosof ramaneai.
Cine stie, ceilalti forumisti ar fi putut crede ca esti un connoisseur
care stie ca Jack Nicholoson e singurul actor
din lume care a castigat 3 Oscaruri pt "cel mai bun actor"
iar Meryl Streep a castigat 2 Oscaruri pt "cea mai buna actrita",
avand si 13 nominalizari
oh,no! acum toata lumea va stii ca eu de fapt nu sunt un filosof undercover pe forum si nici macar un connoisseur intr-ale nicholsoanelor si streepuitelor!
cat despre oscare, alea sunt luate pentru ca au jucat roluri principale (astfel eliminand rolurile marunte care pot fi si ele la fel de geniale, dar nu atat de elaborate) in filme americane (astfel eliminand restul lumii) mai mult sau mai putin comerciale (astfel eliminand eventualele productii minore) care au rulat in cinematografe (astfel eliminand cele de televiziune)...... unde mai pui ca termenul de actor implica si actorii de teatru.....
si fiind UNANIM considerata
de specialisti (fara ghilimele) drept cea mai buna actrita in viata.
ABERATIE din mult prea multe motive! pur si simplu ABERATIE!!!
ca sa pic si eu ca nuca in perete, ce cauta jack nicholson la actrite? cu patrick stuart am mai inteles, dar nicholson ce are feminin? he might be in touch with everyone's feminine side, but I'm sure as hell he doesn't have one...
Titza_Oana
24 Jun 2006, 14:23
Paola Rey dupa mine ar fi cea mai interesanta! (*)
Nicoleta Luciu e foarte interesanta.
Dominic
15 Dec 2006, 02:07
:lol: da..."interesanta" era termenul potrivit :lol:
Trebuie studiata foarte bine...
angel_4u
25 Aug 2007, 17:26
Sophia Bush :love: ce parere aveti? :D
mafalda
28 Aug 2008, 11:02
De curand am revazut un film excelent "Anonimul Venetian" cu o actrita extraordinara: Florinda Bolcan!
dintre cele care au fost: giulietta masina - expresia ei din la strada m-a bantuit saptamani intregi
dintre cele de acum: audrey tatou in place mult - ptr amelie si o logodna foarte lunga
mafalda
03 Sep 2008, 12:29
Da! Giulieta Masina, nevasta lui Felini, supranumita si "Charlot feminin"
Excelenta si in "Noptile Cabiriei". O actrita foarte speciala, greu distribuibila. Norocul ei a fost Felini, doar el a stiut sa o puna in valoare.
irene marlyne monroe
17 Nov 2008, 04:33
voteaza-ma te rog si mai da si in lista ta de mensenger sa ma voteze http://www.gandeste-liber.ro/fatade10/index.php?uid=27962
mafalda
17 Nov 2008, 08:13
Doamne!
IMM chiar ai postat mesajul asta pe toate topicurile !?
Esti sanatoasa la cap?
EveRyT0geThER
22 Nov 2008, 22:58
Angelina Jolie ff interesanta... :w00t:
jodie foster in "the silence of the lambs" :w00t:
corinka
15 Feb 2009, 21:25
Actrite interesante? Din ce punct de vedere? Uma Thurman are o figura interesanta. Aaa, si Tilda Swinton! Interesanta din toate punctele de vedere. Chiar stranie...
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.