PDA

View Full Version : pearl harbor


bean
03 Aug 2001, 17:24
De-abia il astept

ioana
15 Aug 2001, 11:29
L-am vazut in avanpremiera la Mamaia.Ma asteptam la un film pentru baieti: razboi, bombe, explozii...Am avut surpriza sa descopar un excelent film de dragoste!

Anonymous
15 Aug 2001, 18:38
si eu si eu ...

emceul
22 Aug 2001, 17:44
eu am auzit ca efectele sunt chiar proaste ceva in genul trece corpul unui soldat printr-o nava ,etc.

ioana
22 Aug 2001, 18:18
Cine ti-a spus prostia asta? Nu exista un asemenea moment in film!Eu una nici nu mi-am dat seama cind erau avioane adevarate si cind erau animate pe computer.De altfel am citit ca regizorul a cerut marinei americane sa-i puna la dispozitie nave adevarate abandonate, ca sa le arunce in aer, pentru a fi cit mai veridic.

Moromete
31 Aug 2001, 22:59
Cum a putut sa va placa porcaria aia de film. No offence da e varza totala. Scenariu cretin, actori demni de zmeura de aur, ce sa mai spun. Cred ca box-office-ul spune tot. Dupa boomul din primele zile cand nimeni nu stia cum e filmul, nu s-a mai dus aproape nimeni. Din nou: Ben Afleck sux big time.

bean
03 Sep 2001, 11:54
Chiar asa? Eu am citit ca are incasari de peste 400 de milioane de dolari!

mihaitza
13 Sep 2001, 18:00
Si eu am vazut Pearl Harbour in Frantza si mi-a placut. Bun. Nu de speriat.

Cei care l-ati vazut aici, puteti sa-mi spuneti era cinemascop? (adica pe tot ecranul).
Intreb pt ca in ultimul timp (1 an) mare parte a filmelor sunt aduse in format normal (4:3 ca la televizor) si eu refuz sa vad un film "ciuntit" de nishte distributori.

Constantin Fugasin
14 Sep 2001, 09:05
Mihaitza, nu distribuitorii "ciuntesc" filmele.
In ceea ce priveste formatul in care se vad filmele in Romania, vom invita un tehnician sa explice de ce uneori pe ecranele noastre apar in cadru microfoanele de la filmare sau travelling-ul. Nefiind specialist, imi permit doar sa-ti dau citeva informatii:
Deoarece 99% din copiile care ruleaza la noi sint asa zise "copii uzate", care au rulat in America sau in tarile din Vest 2-3 saptamini, ele au, fireste, formatul original.Un film realizat pe ecran ingust nu va putea fi vazut la Hollywood Multiplex, de exemplu, pe ecran lat!
Problema intervine uneori la cinematografele care nu au o piesa minuscula care casheteaza imaginea, acoperind portiunile"parazitare".Care chiar nu stiu de ce trebuie sa existe la unele filme!

Amyd
14 Sep 2001, 11:28
Daca vrei o descriere tehnica a fenomenului, poti urmari thread-ul din "Cel mai bun/cel mai prost" unde explic ce se intampla (da, chiar sunt de specialitate :smile: ).

Pe scurt, filmele sunt aduse in formatul corect dar:

A. Nu sunt titrate in Romania corect, titlurile fiind prea jos

sau

B. Nu sunt proiectate de catre proiectionisti corect.

Acea piesa de casetare este ridicol de simplu de facut dintr-o bucata de carton si un cutter. Daca vreun proiectionist indrazneste sa spuna ca nu poate sa o faca si sa o instaleze singur, ma ofer eu voluntar sa o fac pentru ei.

O a treia problema posibila este ca aparatul de proiectie sa fie dotat cu o lentila cu o focala nepotrivita pentru marimea salii, in asa fel incat daca ar incerca sa proiecteze pe tot ecranul, sa nu poata obtine claritate la nivelul ecranului pentru distanta respectiva.

Ma indoiesc ca orice cinematograf dotat cu aparate de proiectie dupa anii '50 are aceasta problema, in special pentru ca ecranele argintii sunt evident facute pentru raportul de aspect lat, deci este de asteptat ca si aparatele de proiectie sa fie dotate corespunzator (la Mall nici nu mai vorbim).

Salutari,
Andrei

Constantin Fugasin
14 Sep 2001, 13:10
Nici nu ma indoiesc de faptul ca santeti un specialist in domeniu.De aceea am transmis opiniile dvs. tuturor distribuitorilor de film din Romania, directorilor generali de la Romaniafilm, Hollywood Multiplex si Laboratorului Mogosoaia.Asteptam raspunsurile. Si, cine stie, poate va vor solicita pentru rezolvarea problemei.
Va multumim pentru frecventa si seriozitatea cu care urmariti http://www.cinemagia.ro

Amyd
14 Sep 2001, 19:57
Glumeam cand subliniam ca sunt de specialitate... nu vreau sa fac din asta vreo medalie de onoare sau vreun motiv de a spune "eu sunt mai destept decat voi"... de asemenea, sunt sigur ca exista persoane mult mai in tema, care poate chiar vor oferi o alta explicatie asupra fenomenului.

Multumiri anticipate pentru contactarea distribuitorilor si a restului de persoane implicate, ar fi minunat daca am vedea o imbunatatire a proiectiilor in urma initiativei acestea.

Din pacate, ca orice alt lucru defect in Romania, UN client nemultumit nu va rezolva niciodata problema plangadu-se la cei care sunt in masura sa o rezolve. Rezultate deabia deabia apar cand se aduna multi ca el sau cand mass-media (ca de exemplu Cinemagia.ro) incepe sa faca investigatii... trist dar adevarat.

Salutari,
Andrei

Foxy
04 Oct 2001, 16:41
M-a dezamagit profund cu toate ca nu ma asteptam la un super film.
Atat am avut de zis.

Arhanghell
25 Jun 2003, 00:37
film mai imbecil ca asta mai greu de gasit...absolut inutil.
pentru telenoveliste pesemne...ca si cum ar avea si americanii asa ceva...ei tre sa faca pentru grasi. sau poate...grasii sunt versiunea americana de femei casnice de varsta a doua, romance...mai stii?!...

spartacus
14 Jul 2003, 08:00
Personal, mi-a placut filmul, chiar daca Arh... are o parere "zdrobitoare" despre el. E adevarat, cel mai mult mi-au placut scenele de lupta de la mijlocul peliculei, in rest filmul nefiind de mare calibru. Oricum, numai si pt. calitatea scenelor mentionate filmul cred ca trebe apreciat. Parerea mea! Servus!

Gavriil
14 Jul 2003, 20:16
Nu mi-a placut filmu' deloc, totusi scenele de lupta au fost bine facute.
Atat am avut de spus.