PDA

View Full Version : Queen's Classroom


Twinsen
30 Jul 2017, 02:58
Let's get this out of the way, Queen's Classroom e o telenovela coreeana. Dar si Charles Dickens scria melodrame. Ceea ce conteaza dincolo de format e daca reusesti sa exprimi ceva autentic, sa captezi si sa emotionezi audienta. Iar din punctul asta de vedere Queen's Classroom straluceste, reusind sa creeze multe momente memorabile de-a lungul celor 16 episoade.

Conflictul principal e cel dintre o clasa a VI-a si profesoara lor proaspat transferata, Ma Yeo-jin, care indeplineste practic atributii de invatatoare, conform sistemului coreean. Chiar daca majoritatea personajelor sunt copii, serialul are momente foarte dure, atat pe plan psihic cat si fizic. A spune ca Ma e o profesoara neconventionala, ar fi un eufemism. Kim Jong Un e un amator pe langa dictatura pe care incearca sa o instaureze, printre altele cu metode de genul de a numi seful clasei dintre cei mai prosti elevi sau de a recruta informatori. In acelasi timp insa elevii incearca sa-i reziste, organizand aliante si apeland la parinti si autoritati, ceea ce duce la un joc de sah continuu, unul de o intensitate si o subtilitate remarcabila.

Actrita care o joaca pe profesoara Ma face o treaba fantastica, reusind sa dea fiecarei scene o interepretare nuantata si cu atat mai mare e meritul copiilor care reusesc sa se ridice aproape la nivelul ei si din punctul asta de vedere. Fiecare din ei face o treaba excelenta reusind sa dea personajului sau viata dincolo de stereotipuri. Conflictul cu profesoara evidentiaza pe de o parte personalitatea fiecaruia, dar pe de alta parte e o sursa de meditatie in ceea ce priveste interactiunea umana in general, ce inseamna maturizarea si care e rolul individului intr-o societate. Queen's Classroom e entertainment care te pune pe ganduri.

https://www.youtube.com/watch?v=ba92yexUvJ4