View Full Version : Interstellar
Twinsen
09 Nov 2014, 22:57
Incep sa-mi pierd sperantele in umanitate. :P Am intrat la Interstellar cu asteptari temperate, dar la un scor imens de 9.1 pe IMDB cu aproape 100.000 de votanti ziceam ca totusi o fi ceva de capul lui. Si intr-un fel este: avem aici un esec de o magnitudine impresionanta si unele imagini sunt de un ridicol atat fantasmagoric incat they go from bad to good and back to (very) bad again.
Dintr-un motiv nu prea clar, cam toti oamenii s-au transformat in tarani, pardon fermieri. Campurile sunt pline de combine automate asa ca nu e clar ce munca fac toti fermierii, dar na, suspension of disbelief. Cooper, un fost pilot/inginer/all-american good guy se ocupa si el cu farmingul, asta pana in ziua cand un mesaj misterios il face sa mearga impreuna cu fiica sa de 10 ani sa investigheze ce se afla la o locatie inconjurata de un gard de sarma. Cand sa taie si el ca omu' o bresa in grad, hopa, sare patrula. Descoperise singura locatie NASA din lume inca activa!!! Iar cei de la NASA, aveau o nava misto, dar nu aveau nici un pilot. Se subintelege ca toti erau ocupati sa cultive porumb. Prin urmare Cooper a picat numai bine, in 5 minute deja a fost numit pilotul celei mai importante misiuni spatiale pentru omenire. Suspension of disbelief. But wait, asta nu e tot! NASA remarca ca fetita sa pare isteata si ca le lipseste si un geniu care sa duca cercetarile de astrofizica mai departe. Asa ca o pun sa invete si ea niste ecuatii poate iese ceva din capul ei mai tarziu (spoiler: iese!!!).
Apoi trecem la faza a doua a filmului, in care Cooper si alti 3 astronauti calatoresc printr-o gaura neagra intr-o alta galaxie pentru a descoperi o planeta potrivita pentru colonizare. Atunci cand nu se cearta, astronautii nostrii par sa fie niste elevi de scoala generala ca si comportare. Cand se cearta, sunt la nivel de gradinita. Anumite faze sunt absolut hilare. Un astronaut ramane singur pe nava in timp ce restul sunt in explorare si din cauza unor parodoxuri spatio/temporale/real deep shit pentru el trec 25 de ani in timp ce pentru exploratori doar 2 ore. Cand vin restul omul nostru zice ceva de genul "Dude, v-am asteptat 25 de ani!" dar nu pare prea defazat, ca deh doar nu bagam in seama toate detaliile. :-O O fi avut cu el un playstation ceva, nici n-o observat cum o trecut timpul.
Am sa ma scutesc si pe mine si pe voi de a mai detalia aventurile prin spatiu ale fermierului astronaut Cooper, desi o faza de la final in care cineva cade direct dintr-o gaura neagra in spatele unei biblioteci e insanely-beyond-words-stupid. Pe bne, filmul merita bazut fie si numai pentra faza aia, adica e ca si cand ai vedea o suta de milioane de $ cheltuite pentru construirea unui sistem de iluminare pe Soare. Epic.
marius_em
10 Nov 2014, 10:25
Sunt multe concepte stiintifice pe care cred ca le ratezi. Nu sunt "parodoxuri spatio/temporale/real deep shit", ci e vorba de dilatarea timpului, care e foarte vizibila in apropierea gaurilor negre. Asta nu e teorie, nu e un concept presupus, e un fapt stiintific, dilatarea timpului trebuie luata in calcul chiar si pentru satelitii GPS.
Filmul e un festin pentru cine e pasionat de astrofizica, sau stiinta in general. Multe concepte destul de avansate, cum ar fi dilatarea spatiu-timp, ideea de dimensiuni dincolo de cele 4 pe care le simtim (spatiu + timp), gauri negre. Scenariul a avut consultanti seriosi in astrofizica.
Apoi, cine e pasionat de SF, cred ca va vedea multe momente adresate lor, multe referinte la 2001, si alte concepte din literatura de specialitate. Dar e clara paralela absolut intenionata de Nolan cu 2001, mai ales vizual.
Pentru mine a fost un film aproape perfect, singurul lucru putin deranjat a fost lipsa de subtilitate, chiar totul e explicat. Pe de o parte inteleg, sunt concepte nu foarte populare, destul de greu de abstractizat, iar filmul se vrea un blockbuster, deci e nevoie de public cat mai larg. Totusi nu strica impresia generala.
bremen1980
10 Nov 2014, 19:10
Un incontestabil si irepetabil INTER ..stelar :P
http://oi62.tinypic.com/2cqk2mv.jpg
Twinsen
10 Nov 2014, 21:01
Sunt multe concepte stiintifice pe care cred ca le ratezi. Nu sunt "parodoxuri spatio/temporale/real deep shit", ci e vorba de dilatarea timpului, care e foarte vizibila in apropierea gaurilor negre. Asta nu e teorie, nu e un concept presupus, e un fapt stiintific, dilatarea timpului trebuie luata in calcul chiar si pentru satelitii GPS.
Cu siguranta ca sunt multe concepte stiintifice pe care le ratez, doar ca eu m-am dus la cinema sa vad un film artistic. Nu m-am dus la un congres de astrofizica. Nici macar 1 din 10000 de spectatori nu ar putea sa analizeze stiintific conceptele din film. As specula totusi ca e destul de improbabil ca intrand intr-o gaura neagra din mijlocul cosmosului sa ajungi in spatele bibliotecii tale. Ceea ce ar trebui sa ridice niste semne de intrebare referitoare la acuratetea stiintifica in general a filmului, nu ca ar conta prea mult asta.
Ceea ce nu ratez insa defel e ceea ce transmite filmul la nivel uman si e inspaimantator de putin si de cliseistic. Personaje de carton din care actori excelenti mai storc cate ceva, scene ridicole, melodrama ieftina. Daca te extaziaza o reprezentare grafica a unor concepte din astrofizica sau participi la un concurs de gasit referinte la 2001, s-ar putea intr-adevar ca Interstellar sa fie aproape de perfectiune. Dar ca film artistic e jalnic raportat la hype-ul din jurul lui.
...doar ca eu m-am dus la cinema sa vad un film artistic. Nu m-am dus la un congres de astrofizica. Nici macar 1 din 10000 de spectatori nu ar putea sa analizeze stiintific .....
cu asta sunt 1000% deacord.
...As specula totusi ca e destul de improbabil ca intrand intr-o gaura neagra din mijlocul cosmosului sa ajungi in spatele bibliotecii tale.
:)) asta e cel mai spiritual comment din ultimele 2-3 luni de pe acest forum.
Mr.Blonde
11 Nov 2014, 23:45
eu am avut un ghinion teribil, chiar dupa genericul de inceput ---> mi-a intrat praf in ochi. foarte mult praf. am incercat sa deslusesc cate ceva pe marele ecran, dar n-am retinut decat lucruri marunte, gen porumb, servitorul lui batman, un tip ce mormaia intr-una, valul urias din trailer, batrâni batrâni si batrâni tineri, anne hathaway tunsa scurt, copii sterse de vreme ale secventelor cosmice din odiseea spatiala, sau gravity, si, nu in ultimul rand, pe matt damon, care invioreaza usor gravit..., pardon, atmosfera, pe la minutul 100 si cateva secunde.
si mi-e tare ciuda ca n-am vazut mare lucru din nou-nascutul brandului "nolan", mai ales ca-mi adusesem cu mine toate cartile de astronomie, astrofizica, fizica clasica, fizica cuantica, geofizica, electromagnetism, plus o caseta audio cu gauri negre, toate astea doar pentru a putea intelege mai usor what the fuck is goin' on intre doua cadre largi cu lanuri de porumb.
am auzit, in schimb, o superba coloana sonora (dpmdv), semnata hans zimmer, care mi-a umplut corazonu' de sentimente placute. si jur ca, macar pentru asta, m-as mai uita inca o data la film.
ba nu, nu m-as mai uita.
Ceea ce citesc aici despre Interstelar imi cam bulverseaza universul Nolan in care, ca si cometa Halley, gravitez o data la 75 de saptamani, adica cam aproape o data pe an, ritmul de lucru a regizor-scenaristului Nolan. Stiut, sau mai bine zis am testat pe propria piele, cum ca Christopher nu a intrat pana acum in niciun proiect banal, care sa nu aiba ceva deosebit de transmis, de exprimat; De aceea ma socheaza de-a dreptul criticile pe care le primeste. Probabil indreptatite, nu pot sa ma pronunt pentru ca nu am vazut filmul si iarasi probabil, mai ales acum dupa aceste recenzii dezastruoase, nici nu o sa il vad la cinema. Mai mult ca sigur il voi cumpara pe dvd si il voi viziona acasa.
Dar totusi, raman la uluiala ca, Nolan cel mult apreciat, a reusit sa dezamageasca atata lume. Desi, daca ma uit pe IMDb, are9!!! si a intrat pe locul 11 all time!!!
Si cand te gandesti la ce filme a fost implicat pana acum domnul regizor, producator si scenarist.
Memento, Following, a salvat seria Batman de la a cadea in ridicol si a creat un film de autor practic Batman Begins, The Dark Knight si The Dark Knight Rises, apoi The Prestige, Inception, de ce nu Transcendence, nu atat de apreciat, dar ceva mai aparte. Apoi iarasi a salvat de la inec Supermanul cu Man of Steel, ca in final sa dezamageasca prin acest Interstelar... :-?
scuze ca iti spun da limitat mai esti....!
Nu era o afirmatie dupa cum vezi am scris "a dezamagit", nu "m-a dezamagit". Ca a dezamagit e clar din postarile de mai sus.
Dar ce rost are sa stau acum sa vb cu cineva incapabil sa faca distinctia asta elementara si sa ii explic de sintaxa, semantica, topica etc.
Daca aveai vreo nelamurire, de ce nu ai cerut lamuriri? De ce sari direct si ma tragi la raspundere cu sintagme de genul: cum e posibi? Uite asa e posibil.
Mai si completezi ca o fi el forum, dar nici chiar asa. Asa cum? Ai tu vreun tipar de forum pe care eu trebuie sa il respect ¿
oneflyride
13 Nov 2014, 13:58
E un film care merita vazut pentru experienta si ideile grandioase, dar are destul de multe probleme la nivelul scenariului.
Am sa ma scutesc si pe mine si pe voi de a mai detalia aventurile prin spatiu ale fermierului astronaut Cooper, desi o faza de la final in care cineva cade direct dintr-o gaura neagra in spatele unei biblioteci e insanely-beyond-words-stupid. Pe bne, filmul merita bazut fie si numai pentra faza aia, adica e ca si cand ai vedea o suta de milioane de $ cheltuite pentru construirea unui sistem de iluminare pe Soare. Epic.
Way to miss the point. Sau poate ne explici tu exact ce se intampla exact intr-o gaura neagra.
Twinsen
13 Nov 2014, 15:05
Way to miss the point.
So tell me the point.
http://i1278.photobucket.com/albums/y519/Gabriel_Apetrei/images_zpsa9635b46.png (http://s1278.photobucket.com/user/Gabriel_Apetrei/media/images_zpsa9635b46.png.html)
busted Twins! Asa cum bine se poate vedea si in grafic... te-a dat in vileag >:)
Mr.Blonde
13 Nov 2014, 20:02
Desi, daca ma uit pe IMDb, are9!!! si a intrat pe locul 11 all time!!!
dupa mai multi ani de mancat filme pe paine, imdb-ul a ajuns, in sfarsit, ultimul loc in care verific valoarea unui film in functie de parerile sau notele altora.
Nu stiu daca e chiar asa. E adevarat ca e la primele zile de notare. Dupa un timp topul se sedimenteaza. Uita-te la top 250 si, pe langa cateva intruziuni, topul este bun spre foarte bun. Poate nu exact in acea ordine, dar totusi... Acum bineinteles, depinde si de gusturi.
Am urmarit alte topuri si m-au dezamagit crunt. Mult mai mult decat imdb-ul. Macar aici unele filme sunt umflate de tot felul de pustani de 12 si 13 ani care isi fac conturi si voteaza transformers cu 10. Dar la alte topuri mai elitiste, am gasit Parfum de femeie notat cu 5, asa cum am spus la review-ul filmului. :-&
Dar stii cum e... E acum un curent cu nu ma uit la americanisme, prefer rusesti sau iraniene, (ma refer la filme), si de asemenea, nu ma uit la imdb pentru ca "e multi"... Eu unul il gesesc cel mai ok din pricina multimii care participa la vot. Cu cat mai multi cu atat mai mare acuratetea. Iar o nota mica data de un habarnist este estompata de o nota mare data de un euforic.
Mr.Blonde
13 Nov 2014, 20:37
ar fi interesant de initiat un topic legat de treaba asta cu acuratetea, daca nu exista deja, ca sa nu o dam aici pe off-topic.
eu ziceam de mine ca nu ma mai iau dupa imdb, in rest, face fiecare cum crede.
si nu, n-o sa-i scada prea mult nota stellarului, nici dupa sedimentare.
marius_em
14 Nov 2014, 11:38
Unul din rolurile filmelor, mai ales al celor SF, este de a educa, de a introduce concepte, termeni stiintifici. Dilatarea timpului face parte din viata noastra, daca folosim un GPS, il folosim pentru ca niste oameni cu multa scoala si multa minte si-au dat seama ca sunt niste fractiuni de secunda ce trebuie compensate.
Asadar, putem sa ne plangem ca nu intelegem, ca e complicat, sau putem sa acceptam provocarea si sa ne educam.
https://www.youtube.com/watch?v=0fWuP12dpdc
Mr.Blonde
14 Nov 2014, 13:43
aterizarea fortata in vid, in spatele unei biblioteci tridimensionale, construita de "ei" intr-o realitate cu 5 dimensiuni (cel putin, asa am inteles din repezeala fazelor, pentru ca cooper si robotul oricum isi dadeau cu presupusul, habar n-aveau nici ei care era schema ), imediat dupa ce iesi din gaura de vierme, pe stanga sau pe dreapta, n-are importanta, unde exista, in acelasi timp, trecutul, prezentul si viitorul, nu este neaparat o chestie educativa, din care poti invata ceva, ci, mai degraba, o galusca scenaristica care poate fi inghitita usor atat de fanii devotati ai lui nolan cat si de catre toti ceilalti care n-au mai vazut in viata lor cum arata un film s.f.
in rest, da, sunt de acord, filmele sf, si nu numai, te invata multe lucruri interesante, atata vreme cat ai timp sa rumegi informatia in timp util, de preferinta, chiar in momentul vizionarii, si nu dupa ce vii acasa si te pui sa te documentezi, ca sa nu ramai prost ca te-ai uitat ca bou' la filmu' lu' nolan.
Domolul
16 Nov 2014, 22:41
Ar trebui sa scriem undeva ce nu ne-a placut/inteles din film. De ex. ce nu mi-a placut mie au fost prin zona scenariului :
"Este cineva noaptea in fata gardului. Gata suntem descoperiti, compromisi ! Il luam inauntru si vedem apoi ce facem cu el ! " Cam greu de imaginat asa ceva, cati tarani in lumea asta nu au trecut pe langa garduri bine pazite si nu s-a intamplat nimic ! Inaltimea rachetei aleia este foarte mare si ca sa o ascunzi iti trebuie ceva mii de ha imprejur.
S-a construit o statie orbitala in care sa incapa foarte multi oameni. Pai la cat era omenirea de saraca muritoare de foame nu era mai simplu sa faca niste campuri acoperite si sa supravietuiasca local? Si logica de baza a scenariului : Decat sa te duci sa colonizezi o planeta stearpa nu este mai simplu sa opresti sa devina stearpa planeta pe care locuiesti ? Plus ca acolo nu ai de nici unele, o iei de la lingura ;) Si mai cheltui si cu transportul, hibernarea la 7 mld :-S
Valul ala se facea pe o mare de 50 m adancime ? Pai cand se ridica avea nevoie de atata apa ca sigur seca pana la fundul marii inaintea lui. Spui ca s-au consultat gramezi de stiintologi ? Pai si un marinar le putea spune aici.
Dar toate astea palesc cand am vazut cel putin 2 idei geniale pe marginea carora s-a facut subiectul povestii.
Si apropo, ideea cu statia orbitala circulara cu case construite pe tavan a fost a lui Arthur C Clarke in Intalnire cu Rama. Nu zic ca a copiat-o dar a pus-o in valoare si banuiesc ca a facut referiri la ea. Am auzit ca Nolan a spus ca a avut surse de inspiratie. Pe care le-a numit cu gilimele >:) Ar fi trebuit sa spuna si de Contact un film cu care se aseamana pe unele linii.
nick-azh
26 Jan 2015, 10:03
Ieri am vazut acest film probabil cel mai asteptat film al anului,cel putin asta in opinia mea,Interstellar a fost primit cu foarte mult entuziasm de catre criticii din intreaga lume.Probabil acest lucru era de asteptat si personal imi doream ca acest film sa fie absolut impresionant si am asteptat cu sufletul la gura vizionarea acestui film de foarte mult timp.Imi amintesc cu multa bucurie surprinzatorul moment in care am vazut pentru prima data trailer-ul filmului si din acel moment am realizat ca nu incape indoiala de valoarea artistica a acestui film.
Interstellar mi s-a parut un film atat de ambitios si cu sigurantanu sunt foarte putine filme care sa atinga ambitia si potentialul acestui film.MERITA VAZUT.
copila_satanista
02 Feb 2015, 13:43
https://www.youtube.com/watch?v=6c_CW3Iv6j4
Unul din rolurile filmelor, mai ales al celor SF, este de a educa, de a introduce concepte, termeni stiintifici. Dilatarea timpului face parte din viata noastra, daca folosim un GPS, il folosim pentru ca niste oameni cu multa scoala si multa minte si-au dat seama ca sunt niste fractiuni de secunda ce trebuie compensate.
Asadar, putem sa ne plangem ca nu intelegem, ca e complicat, sau putem sa acceptam provocarea si sa ne educam.
https://www.youtube.com/watch?v=0fWuP12dpdc
Asta e genul de film care te face sa visezi. Si nu la chestii stupide, ci la genul ala de visuri care schimba lumea. Nu poate sa fie decat bine ca exista. E speranta sincera pe care Nolan si-o pune in stiinta si, chiar daca nu e domeniul in care voi activa, nu pot sa spun decat ca filmul lui imi inspira dorinta de a impinge stiinta mai departe. Dar pentru mine dorinta aia exista dinainte, deci e poate mai putin relevant, insa pentru cine stie cati copii s-ar putea sa fie pasul care sa-i indrepte in directia asta.
PS: Vroiam sa pun si eu filmuletul ala cu documentarul, dar am spus pas pana la urma :P
Nu sunt sigur cat de sincere sunt sperantele lui Nolan. Mie mi s-a parut ca incearca sa vanda Interstellar si ca un film inteligent, bazat (loosley) pe principiile astro-fizice din secolul XX dar si plin de sentimente alese, care nu prea isi aveau locul in contextul ala- primul discurs despre dragoste m-a facut sa ma iau cu mainile de cap, nu neaparat ca e absurd in sine, dar pur si simplu e bagat cu forta si mai si devine un element foarte important in dezvoltarea ulterioara a povestii.
Da domle', Nolan e un umanist complet, inteligent si sensibil. Sau doar se preface.
Ca sa nu se inteleaga gresit: mi-a placut filmul, l-am gasit highly enjoyable si cu multe calitati incontestabile. Dar pretentiile de capodopera absoluta care incearca sa reuneasca doi poli atat de indepartati (si car par deocamdata ireconciliabili) ai experientei umane mi s-au parut nefondate, artificiale si usor deplasate.
Stai linistit, postul de mai sus nu necesita neaparat un raspuns, era ceva ce ma rodea de mai multa vreme in legatura cu filmul asta (si cu Nolan in general). Ironia de la sfarsit nu era o replica la ce ai zis tu. Si am experimentat si eu situatii in care scriu, sterg, scriu iar si pana la urma imi bag picioarele de tot 8-|
In schimb faza cu stersul posturilor ma cam calca pe nervi :D De asta e bine sa te gandesti inainte sa dai submit 8-|
Scuze, am realizat ca de fapt nu spun nimic, hence the delete :P Nu exista capodopera absoluta si nu stiu daca filmul asta isi doreste sa fie si nici nu-mi pasa de asta. Insa poate fi o capodopera absoluta personala, ceea ce probabil e pentru unii. Pentru mine e un film care mi-a placut foarte mult, in ciuda multor neajunsuri.
PS: L-am sters si pt ca raspunsul (neserios) ar fi putut parea lipsa de respect fata de tine, ceea ce nu era.
robertsandu
22 Mar 2015, 02:06
L-am vazut si eu, si nu mi se pare un film prost. Incearca insa mult de tot -- si da gres aici -- sa fie un film complet si super-ambitios. Nu e un film complet, sunt parti bune si parti mai putin bune (de acord latura sentimentala e mult mult prea lungita si dramatizata pentru un film care se vrea a fi despre stiinta in primul rand). Legat de astrofizica, sunt anumite chestiuni respectate in film, altele, mai putin, ca, deh, nu mai iesea treaba. Vizual e superb, iar valoarea filmului e ca poate aduce publicul larg in contact cu un domeniu si o sfera de interes care pentru multi e o limba straina. Interstellar o experienta de film destul de rara in ziua de azi si nu trebuie in niciun fel luata la pret de matineu doar pentru ca filmul mai calca stramb din loc in loc.
Oricum, cine nu da doi bani pe astrofizica sau e cat de cat interesat de subiect ar trebui sa-l sara, e clar un film tehnic (chiar daca nu si veridic).
8/10.
oneflyride
22 Mar 2015, 11:35
Nu e un film complet, sunt parti bune si parti mai putin bune (de acord latura sentimentala e mult mult prea lungita si dramatizata pentru un film care se vrea a fi despre stiinta in primul rand).
Nu chiar, esenta filmului e mai mult relatia dintre tata si fiica , si fara latura sentimentala nu ar avea impactul dorit spre final.
robertsandu
22 Mar 2015, 12:25
Nu chiar, esenta filmului e mai mult relatia dintre tata si fiica , si fara latura sentimentala nu ar avea impactul dorit spre final.
Relatia dintre tata si fiica, cu tatal plecat sa salveze lumea am vazut-o inclusiv in Armageddonul lui Michael Bay. Modul in care filmul reda relatiile interumane nu m-a stimulat in niciun fel. N-am avut de exemplu nicio reactie cand un personaj a murit dupa ce a fost lovit de acel tsunami sau cand personajul lui Michael Caine a murit pe patul de spital sau inclusiv in scena din final. Nu cred ca filmul a avut de castigat focalizand un subiect imens (salvarea omenirii) pe doar cateva personaje. E o sarcina mult prea grea pentru cineva care nu se numeste Kubrick sau Malick.
Filmul s-a vrut a impresiona emotional in acele momente, dar a iesit cam plat pe zona asta parerea mea. Si nu mi se pare ca Interstellar ar fi despre relatia dintre tata si fiica, mai mult decat despre salvarea lumii si ideea explorarii spatiale. Nu vad aici o drama umana, vad in primul rand un sci-fi care se vrea a impresiona si la nivel spiritual, nu doar tehnico-stiintific, si nu prea reuseste. L-as compara cu Artificial Intelligence (2001).
c.ghevara
24 Mar 2015, 11:00
Pe mine m-a dezamăgit. Trailerul era promiţător. Prea împănat cu întâmplări şi situaţii care puteau lipsi, dar care sunt introduse că, na! trebuie să ai plot point-uri şi trebuie să creezi spectatorului suspans şi suprize. Eu unul le-am simţit artificiale. Iar găselniţa din final cu a cincea dimensiune, cu trimisul informaţiei prin cod morse etc e o ciorbă. Am senzaţia că scenaristul trebuia să ajungă din punctul A în punctul B, şi avea nevoie de o rezolvare. Ei, a ales o rezolvare, parcă la întâmplare - să se termine cumva. Se pierde timp filmic preţios cu chestii care puteau lipsi şi pe chestia asta finalul îmi pare cumva "expediat". E un film pentru spectatorii fără pretenţii.
robertsandu
26 Mar 2015, 15:51
Nu știu dacă e un film pentru cei fără pretenții, mi se pare că tinde spre artă mai mult decât spre entertainment ieftin. Nici nu mi s-a părut din calea-afară de entertaining. Singura problemă pe care o am eu cu filmul ăsta e că n-a făcut conexiunea între toate datele alea tehnice despre găuri negre & sfârșitul omeniri și partea umană. Cică omenirea e pe ducă, dar eu nu văd asta în imagini. Nu văd de exemplu oameni care suferă cumplit din cauza faptului că Terra nu mai are resurse și că nu mai poate susține viața pentru mult timp. Nu poți crea acea dramă prin cuvinte, ai nevoie de imagini ca să creezi o emoție în ton cu evenimentele filmului. Iar singurele imagini de valoare pe care le oferă filmul sunt cele în care nu apar oamenii (cu mici excepții).
c.ghevara
26 Mar 2015, 18:55
Cum nu vezi în imagini că omenirea e pe ducă?! Păi, e plin de praf, toată lumea cultivă porumb etc. :) Glumesc, dar mi-ai aminti de altă gâlmă: toată ştiinţa nu-i în stare să găsească soluţii, dar e suficient de dezvoltată ca să trimită echipaje prin găuri negre, în alte dimensiuni etc. Adică, problema terestră are cea mai complicată soluţie, pe care eroul o rezolvă printr-un "bingo!", sau, dacă vrei, "evrika!". Bineînţeles, până să ajungă la asta, mai trebuie să coboare pe de-a moaca pe altă planetă, la dracu-n praznic, pentru că un coleg netrebnic şi inconştient vrea să fie salvat. Şi, iar, bineînţeles, scenaristul are grijă să-l "omoare" pe respectivul coleg, ca să nu mai încarce schema de personaje secundare. Sunt acţiuni care se anulează singure, povestea ajunge de unde a pornit, în concluzie, acele acţiuni/ secvenţe puteau să nu fie deloc. Ei, dar ele au tocat din timpul filmului şi nu ai putut insista asupra unor momente mai importante, răpindu-le din efect. De asta mi s-a părut filmul fuşerit, făcut parcă de mântuială.
robertsandu
26 Mar 2015, 22:18
Da, păi, cam ăsta e Nolan. Bun la acțiune, la tehnică (filmele lui stau bine la sunet, SFX, editing și sound editing), dar destul de schematic și superficial la emoție și la partea umană în general.
Hattifnatt
10 Apr 2015, 09:57
Am vazut si eu filmul... cu mari asteptari. Dar e slab, si nu stiu ce consultanti au avut ei, dar in afara de cateva concepte care sunt explicate destul de ok pentru publicul larg. nu are nicio treaba cu astrofizica si cu fizica in general. Ori faci o treaba ca lumea ori nu o faci deloc. Niciodata nu mi-am pus probleme de fizica la filme gen Transformers, Pacific Rim etc. Dar asta incearca sa fie credibil din punct de vedere stiintific... fails miserably. Cam tot ce se intampla in film e incorect din acest punct de vedere.
In rest, Hollywood cheese, tears and happy endings. Sfatul meu e sa-l vedeti fara prea mari asteptari.
mihnea_aspru95
10 Feb 2017, 01:33
:-O Spre final, gen pe la 2h 32 minute cand Cooper (actorul Matthew McConaughey) era in a 5 DIMENSIUNE si trimitea mesaje fiicei lui pe nume Murph cu ajutorul gravitatiei, practic el a accesat o informatie din trecut (era si el acolo, atunci cand fetita era suparata pe el c-o sa plece in calatoria spatiala. Asta se petrece prin minutul 37-40). Intrebarea este: cum de trimitea mesaje la inceput Cooper cand nici nu plecase in spatiu? :-? :-? :-?
victor_homescu
22 Sep 2017, 18:07
Interstellar s-a dovedit a fi un spectacol care în aproape trei ore ţine atenţia trează şi problematizează îndeajuns încât să treacă dincolo de bariera tipului de SF bazat numai pe obţinerea de trăiri primare. E un film greu de abordat critic, nu neapărat pentru că ar fi remarcabil, ci pentru că e lung, e întortocheat şi are pretenţia să fie magnific. Naşte discuţii pentru că poate fi plasat, cu argumente, atât în sfera capodoperei, cât şi mult în afara acesteia. Se foloseşte de acest tip nou de cinema, extrem de senzorial, care oferă noi posibilităţi, atât tehnice cât şi narative. Vorbim despre o actualizare datorată progresului tehnologic, de care cineaştii se folosesc pentru că li se potriveşte, dar şi pentru că încearcă să şocheze.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.