PDA

View Full Version : Remember :film japonez cu samurai


gorun
31 Dec 2013, 11:17
O zi buna si La multi ani!

Am vazut in copilarie un film japonez cu un samurai singuratic care soseste intr-un oras si volens nolens este implicat in conflictul dintre doua clanuri rivale.Samuraiul face un joc dublu in tot acest conflict avand grija sa pozeze in "baiat cuminte" , desi taia in stanga si-n dreapta cam tot ce misca (intr-una din scene taie 10 insi aflati la un moment dat intr-o incapere si care realizasera ca face joc dublu).
In final pleaca cu cativa tineri dupa el care-si doreau sa le devina maestru, dar la iesirea din oras este asteptat de unul din sefii unuia dintre clanuri (Izo parca era numele lui , dar nu sunt deloc sigur) care era convins ca samuraiul nostru ii dejjucase planurile.Lupta e foarte scurta:in timp ce Izo trage pe jumatate sabia , samuraiul isi infige mainile in pieptul lui si-i smulge inima.Acuma va rog sa ma iertati daca cele relatate nu sunt chiar din filmul asta sau sunt rodul imaginatiei care incearca sa umple un gol de memorie, de aceea va rog sa ma ajutati sa identific acest film.Dupa acea scurta lupta ii ameninta pe tinerii care doreau sa-l urmeze ca vor avea aceiasi soarta, acestia renunta, iar samuraiul pleaca singur pe drumul sau.

Multumesc foarte mult!

Mercutio
31 Dec 2013, 17:22
:) cred ca e vorba de doua filme. amandoua de Kurosawa, amandoua cu Toshiro Mifune in rolul principal. Yojimbo e cel in care samuraiul se implica intr-un coflict intre doua clanuri dintr-un sat, iar Sanjuro e cel in care samuraiul ajuta un grup de tinerii sa rezolve o intriga, tineri care la final vor sa-l urmeze ca discipoli.