View Full Version : 2013 (31 mai-9 iunie)
marcusARCUS
23 May 2013, 08:31
COMPETIȚIE
Call Girl
Deflorarea Evei Van End
În Dormitor
Ploaie De Vacanță
SUPERNOVA
Thy Womb
Gloria
Laurence Anyways (re-watch)
Foxfire
An Episode From The Life Of An Iron Picker
Betrayal
THIS IS THE END
Me Too
The Fifth Season
NO LIMIT
Paradise: Hope
Paradise: Faith
Fatal
WHATS UP DOC
Fuck For Forest
Hit So Hard
FOCUS GRECIA
Adikos Kosmos
The Boy Who Eat The Bird's Food
FOCUS SLOVACIA
My Dog Killer
Păsări, orfani și nebuni
PIAȚA UNIRII
Prince Avalanche
Samsara
ZFR
Deja Vu
Domnișoara Christina
Matei Copil Miner
UMBRE
Outrage Beyond
Taped
Penance
Halley
Doomsday Book
Cam ăsta-i watchlist-ul meu de TIFF. Probabil că o să văd o pătrime din el având în vedere că sunt la LGD (I brag, yes), dar tot ce vreau să văd neapărat este filmul lui Dolan pe ecran mare. Orgasm vizual.
Twinsen
23 May 2013, 10:07
Call Girl - Dap
Deflorarea Evei Van End - Hmm
În Dormitor - Definitely not
Ploaie De Vacanță - Meh
Din competitie nu sunt entuziasmat de nimic la prima vedere. O sa merg sigur la nordici (Kapringen & Nordvest) si la Wajda.
Malombra
24 May 2013, 16:23
eu de-aş avea bani de tiff.. i-aş da pe un sejur de antrenament la tiroliana din cheile rîşnoavei. din fericire, n-am fetişuri cu big screenuri.
Twinsen
24 May 2013, 17:04
Nu e doar big screen-ul, desi conteaza si asta, dar in principal atmosfera, pulsul salii inainte si dupa film, uneori ocazia sa discuti direct cu regizorul dupa proiectie. Dar deh, daca preferi sa stai in padure sau pe munte, fiecare cu gusturile sale.
bremen1980
24 May 2013, 19:12
Sectiunea asta chiar e perversa rau :">
COMPETIȚIE
Call Girl - cand nevasta e plecata :)]
Deflorarea Evei Van End - a se verifica buletinul ; fara minore -Roman Polanski stie >:)
În Dormitor - sa fie mobilat :-* >:D<
Ploaie De Vacanță -dusuri cu sampanie :P
SUPERNOVA - .......................... <:-P
Malombra
24 May 2013, 23:33
Dar deh, daca preferi sa stai in padure sau pe munte, fiecare cu gusturile sale.
subtil ca întotdeauna, T. nu te-ai gîndit niciodată să-ţi patentezi sarcasmul? nu de alta, dar devine atît de tipic, că poate îţi apar şi versiuni "made in china". uitasem că pentru un adept al industrializării triumfaliste ca tine ieşitul la natură e insalubru, plin de microbi, molime ascunse sub frunze. nu uita să te dezinfectezi cu alcool cînd treci de vreo fîşie silvică în drum spre cluj, că poate faci bube. (:|
revin cu lista de filme la care m-aş duce eu. nu ştiu cum faceţi să le alegeţi, nici nu am găsit unde-s filmele pînă una alta, dar fac un ezerciţiu pentru vremurile ce vin.
Malombra
24 May 2013, 23:42
fucking shit. retrospectiva peter forgacs !!!!!!!!!!!! păcat că au ales musai filmele alea.
in progress
thy womb - mendoza.
vic + flo / cote
docul lui kotting.
uher
jakubisko
fata morgana
panihida
36
al 5lea anotimp
piraţii lui stoyanov
Filmul care ma intereseaza cel mai mult din tot Tiff-ul e Wadjda din competitia oficiala. Pentru ca e o ciudatenie in sine si probabil va mai trece timp pana cand va putea fi vazut de noi ceilalti sub alte "forme".
Primul si singurul lung-metraj de fictiune turnat integral in Arabia Saudita si regizat, culmea!, de o femeie. Si in plus a fost bine-primit la Venezia. Spun "culmea" pentru ca e foarte greu sa gasesti o tara pe lumea asta mai represiva la adresa femeilor ca Arabia Saudita. Ca fapt divers e singura tara din lume unde femeile nu au drept sa conduca o masina.
Nu stiu daca doamna regizor va fi la Q&A dupa proiectii, dar daca va fi, e o chestie admirabila. Insasi simpla operatiune de a parasi Arabia Saudita ca femeie, de a calatori in strainatate, necesita aprobarea sotului, acte suplimentare etc. Si citisem in urma cu un an de zile ca MAI-ul (sau MAE-ul?) de acolo implementase un sistem din asta, "cand sotia pleca in strainatate cu avionul sotul primeste un SMS cu vestea asta pe telefon". Nu glumesc deloc.
Eu n-as rata filmul asta daca as fi la TIFF. Cinema facut in Riad e o raritate.
Twinsen
25 May 2013, 00:39
Da, pare interesant si are nota mare si pe imdb, sper doar ca n-o sa fie la fel de cliseistic precum descrierea cu "young girl who challenges her country's traditions".
Ati avea chef de un forum meeting live la proiectia in premiera de luni, la Cinema Victoria, de la 22:30? :)
marcusARCUS
26 May 2013, 21:17
Call Girl - Dap
Deflorarea Evei Van End - Hmm
În Dormitor - Definitely not
Ploaie De Vacanță - Meh
Din competitie nu sunt entuziasmat de nimic la prima vedere. O sa merg sigur la nordici (Kapringen & Nordvest) si la Wajda.
Nici eu nu sunt entuziasmat de competiție, dar astea par OK. Kapringen e slăbuț, dar Nordvest e cel mai bun film din 2013 pe care l-am văzut până acum.
Twinsen
27 May 2013, 16:29
Heh, tocmai am terminat de citit despre toate filmele de la TIFF si mi se pare una din cele mai proaste selectii din ultimii ani. :| Nu e nici macar unul singur pe care sa vreau neaparat sa-l vad, o gramada au note de 5 sau 6 pe imdb (sau mai rau). Nasol, mai ales dupa anul trecut care a fost chiar bun.
Acum am vazut ca e inclus si "The act of killing" in program. Cum spuneam si pe un alt topic, e un documentar colosal si de neratat.
Malombra
28 May 2013, 21:58
am văzut în program şi un remake la capodopera bolşevică , aia oglindită mai tîrziu, a lu nea sergiu. sau aşa pare rezumatul la "condamnat la viaţă".. dacă nu e aşa, vă rog să ziceţi, eu nu l-am văzut, dar cînd am citit Ipu am început să vorbesc necenzurat. ţara de producţie românia. cînd văd asta, parcă parcă încep să mă răsconving de obiectivitatea circumstanţelor care împiedică apariţia celei de a 2a părţi din trilogia despre rezistenţa anticomunistă românească, începută cu portretul luptătorului în tinereţe. aşa cum a fost, cu bune şi cu rele, portretul luptătorului a fost mai mult decît nimic, a arătat că nu toţi au spus "da, şefu'" în acea vreme de restrişte, că nu doar francezii au avut acea quasi-inexistentă, multecranizată resistance francaise, demnitatea opoziţiei, ci şi românii.. artaud spunea despre van gogh că l-a sinucis societatea. acuma nu-l compar pe popescu cu van gogh, departe de mine, în plus mi-e o silă nemăsurată de toate comparaţiile deplasate care au invadat politosfera (năstase-timoşenko-noica şi alte fabelucubraţii), dar parcă am impresia că şi trilogia asta tot societatea a tăcut-o. spuneţi-mi că nu e aşa, că nu e interesat nimeni de un atentat la demnitate..
şi parcă e făcut (remake-ul zic) de bogdan dreyer, tipul acela care a făcut şi "unde la soare e frig", de la care mă împrăştiam eu toată pe aici cu osanale :-/ :| imdb zice că nu, da mai ştii :-O
Twinsen
28 May 2013, 22:48
Frate, din tot TIFF-ul ai gasit cea mai obscura proiectie (ai talent la asta) si ai inceput cu lupta anticomunista. Lumea discuta de un festival international de film, la un sfert de secol dupa '89 si tu ii dai cu rezistenta din munti. Chiar crezi ca intereseaza? I-am citit pe Steinhardt si pe Ioanid, e o parte din istoria noastra, dar obsesia asta e doar obositoare...
Malombra
28 May 2013, 23:15
cea mai obscură? făcea reclamă şi cinemagia la filmul ăsta, acum vreo 2 luni, era acolo sus, antet.
mai bine obsesie anticomunistă decît obsesie cu sexualitatea puberilor :|
pînă una alta, nu eu cîrcotesc că nu aş avea la ce mă uita la acest festival internaţional, ci tu, care spui că e slab, etc. eu am venit deja cu lista, dragă moderatorule. îi dai că-i internaţional, dar că nu ai ce vedea la el. eu am pomenit un singur film din selecţie, dar nu m-am arătat dezamăgită de ansamblu, deci mai stai la tine pe tarla şi ciuguleşte mai departe ce-ţi convine din postările altore. to oricum eşti pro-establishment, oricare ar fi ăla, nu-i greu să se prindă careva, trup şi suflet alături de cezar... nici nu pricep ce te ataci aşa. am lovit unde doare?
am găsit the act of killing. îl văd :D
Twinsen
28 May 2013, 23:46
am lovit unde doare?
Da, m-ai terminat. Sunt in mod clar un pro-comunist obsedat de sexualitatea puberilor. Si ma duc in fiecare an la festival doar ca sa carcotesc.
am găsit the act of killing. îl văd :D
Foarte bine faci.
Si da-i inainte si cu recomandarile (pe topicul asta sau pe oricare alt topic), pentru ca vezi genul de filme pe care nu le vad nici 0,1% dintre cei mai cine-conoseuri si ma intereseaza macar ce scrii despre ele, daca nu ajung sa le si vad pe toate cele din playlistul tau.
Malombra
29 May 2013, 17:02
mersi, varu ;) . fac şi eu ce pot. mubi's to blame.
marcusARCUS
01 Jun 2013, 01:38
Amanții pasageri (2013)
O comedioară foarte provocatoare, Almodovar dat la maxim, cu niște culori și niște cadre de-ți pică ochii și niște actori foarte foarte buni. Fun, but that's about it.
6/10
marcusARCUS
02 Jun 2013, 08:15
Deflorarea Evei Von End (2012)
Predictable softcore Seidl. Comedie total grobiană cu un aer familial foarte enervant.
1.5/10
gionloc
02 Jun 2013, 08:21
total de acord, cind a inceput baiatul al mare sa isi ''vindece'' cosurile cu sperma n-am mai rezistat si am plecat,
cu asa umor nu se face vara nici in 100 de ani!
Twinsen
02 Jun 2013, 13:31
Scriu de la mall, asa ca o sa fiu scurt.
Call Girl - 7/10
O poveste desrul de bine construita cae sufera un pic din cauza personajului principal plat. Finalul m-a surprin oarecum placut, ma asteptam la ceva mai clasic si mai putin arty.
Deflorarea Evei... 5/10
Comedie usoara, mai degraba vulgara, dar cu priza la public. fire narative imprastiate, nefinalizate.
Nordvest - 6/10
Poveste de cartier, interpretari actoricesti bune, nerealist si cu prea multe concidente. Final previziil.
Twinsen
03 Jun 2013, 11:01
I chase a terrible cat - filmul festivalului pentru mine pana acum. Cu mult peste restul din competitie. O sa scriu mai mult miercuri cand revin acasa.
Twinsen
03 Jun 2013, 13:21
De fapt titlul e I catch a terrible cat (Koppidoi neko).
Am prins un laptop liber temporar asa ca mai scriu un pic despre el. E o comedie japoneza avand in centru un scriitor japonez care se apropie de varsta de 60 de ani. Viata amoroasa atat a viitorului sexagenar cat si a copiilor si apropiatiilor acestuia e prezentata intr-un stil proaspat si plin de umor. Actorii sunt la inaltime, cred ca exista cateva scene de dialog care dureaza vreo 3-4 minute fara vreun cut. Nu e o capodopera, dar e un film foarte placut, cu atat mai mult dupa glumele cu sperma de la Eva si minimalismul din Tanta Agua (parca vad ca sare gionloc, care facea poze cu spor la Q&A-ul de la Agua ;) ) .
8.5/10
gionloc
03 Jun 2013, 13:28
n-am ce sa sar ca is de acord cu tine, cu o mica precizare: ca filmul uruguaian e, totusi, mai bun decit cel japonez. japonezul o cam scalda la final, cind intoarce istoria pe dos si aseaza scriitoriceste personajele la locul lor. autoreferentialitate, ok, dar se putea si fara. altfel, misto japonezul.
vezi ca azi intra Lindholm in competitie! mintenas, la republica!
I chase a terrible cat - filmul festivalului pentru mine pana acum. Cu mult peste restul din competitie. O sa scriu mai mult miercuri cand revin acasa.
:) Ma gandeam ca e un film care ti-ar placea. E si favoritul meu, sa far. Desi corabia lui Tezeu are buzz bun.
marcusARCUS
04 Jun 2013, 11:30
Nordvest - 6/10
Poveste de cartier, interpretari actoricesti bune, nerealist si cu prea multe concidente. Final previziil.
:( :( :( :( :( :( :(
Chambord
04 Jun 2013, 22:06
Chambordro @Chambordro 1m
SOMETHING IN THE AIR (2012, Assayas) seen tonight @TIFFromania Somehow the perfect film for the fest, mirroring its engaged youthful vibe
---------------
Ca film si atat, nu-i perfect tho. Sare peste agit-prop si cade intr-un sincretism la fel de nesarat. Se salveaza prin soundtrack si faptul ca iti aduce aminte de tine,pe cand erai doar un tanar naiv si sarac. I'll think about it 2morrow. E genul de film care devine mai bun dupa ce se aseaza.
Twinsen
05 Jun 2013, 20:43
Ok, back at home. Am vazut 8 din cele 12 filme din competitie, pentru inceput sa zic cate ceva despre cele 2 care vor fi maine la Florin Piersic.
Wadjda - Cumva am senzatia ca s-ar fi potrivit mai bine la sectiunea pentru copii Educatiff. Wadjda e o fetita din Arabia Saudita care isi doreste o bicicleta, ceea ce nu cadreaza cu perceptele islamiste ale societatii sale. Fiind o personalitate puternica si totodata plina de resurse, fata noastra se hotaraste sa participe, paradoxal, la un concurs de cunostiinte despre Islam, ca sa faca rost de bani. Astfel invata pe de rost Islamul in vreo luna si la concurs trage si o recitare pentru care ar invidia-o toti imamii. Va las sa descoperiti singuri concluzia palpitanta...
E un film simplist, in care e foarte clar cine e bun si cine e rau, cu o regie din care n-am retinut nici macar o singura imagine. Cu toate astea merge ca si relaxare, actorii fac o treaba buna si ceva din realitatea Arabiei Saudite tot se poate discerne in el.
5.5/10 (7/10 ca si film pentru copii)
It felt like Love - La sesiunea de Q/A, regizoarea spunea ca e un film despre o adolescenta care doreste sa isi inceapa viata sexuala, dar e respinsa de baieti, fara sa aiba vreun defect evident. Ahem. De fapt in film avem o tanara foarte draguta, filmata in general cu gust, dar uneori in ipostaze evident sexualizate si de care mai toti baietii de varsta ei (si nu numai) s-ar simti atrasi. Doar ca nu sunt. Ca nu vrea regizoarea. :-/
Filmul nu are nici o idee, in afara de a intretine tensiunea sexuala fara finalizare, dar regia e printre cele mai bune din competitie, poate are sanse chiar sa ia premiu la capitolul asta.
6/10
Twinsen
05 Jun 2013, 21:14
In afara competitiei, un film care mi-a placut foarte mult a fost Laurence Anyways. In general nu ma intereseaza in mod deosebit pe ce ecran vad un film, dar in cazul de fata faptul ca proiectia a fost in conditii foarte bune la Cinema City cred ca mi-a amplificat experienta. Vazut pe un ecran urias, Laurence Anyways e un orgasm vizual, a fost o scena in care mi s-a taiat la propriu respiratia, absolut fantastic. La regie e peste tot ce am vazut in competitie.
Scenariul e si el la inaltime, francezii sunt capabili sa faca printre cele mai inteligente filme (later edit: chiar si in colaborare cu canadieni :p). Laurence e un barbat de 35 de ani, cu o prietena foarte atragatoare, dar care de fapt isi doreste sa fie femeie. Tema tratata subtil si atasementul fata de pesonaje dau corporalitate acestui minunat foc dupa foc de artificii.
bremen1980
05 Jun 2013, 22:51
In afara competitiei, un film care mi-a placut foarte mult a fost Laurence Anyways. In general nu ma intereseaza in mod deosebit pe ce ecran vad un film, dar in cazul de fata faptul ca proiectia a fost in conditii foarte bune la Cinema City cred ca mi-a amplificat experienta. Vazut pe un ecran urias, Laurence Anyways e un orgasm vizual, a fost o scena in care mi s-a taiat la propriu respiratia, absolut fantastic. La regie e peste tot ce am vazut in competitie.
Scenariul e si el la inaltime, francezii sunt capabili sa faca printre cele mai inteligente filme (later edit: chiar si in colaborare cu canadieni :p). Laurence e un barbat de 35 de ani, cu o prietena foarte atragatoare, dar care de fapt isi doreste sa fie femeie. Tema tratata subtil si atasementul fata de pesonaje dau corporalitate acestui minunat foc dupa foc de artificii.
Si mie mi-a placut mult filmul si sunt curios la ce scena te referi :la aia din discoteca cu The Cure pe fundal , la balul mascat sau la......... ?
Twinsen
05 Jun 2013, 23:01
Scena cu Fred in club, dupa cearta cu Laurence.
bremen1980
05 Jun 2013, 23:05
Scena cu Fred in club, dupa cearta cu Laurence.
Da , mi-am amintit .Decadenta scena in stil marele Gatsby.
Twinsen
05 Jun 2013, 23:33
Exista mai multi regizori talentati care fac traba buna la nivel vizual, dar ceea ce face scena aia fantastica e subtilitatea contextului. Vine dupa o scena foarte puternica de dialog - rabufnirea lui Fred la adresa chelnaresei si apoi cearta cu Laurence. O vedem pe Fred in plina efervescenta psihologica, la limita unei caderi psihice si scena in sine mi s-a parut o expresie a starii ei exaltate. Dolan are un talent imens vizual, dar la fel de important e ca are o inteligenta vie non-vizuala..
Twinsen
06 Jun 2013, 14:52
Mai sunt doua filme din competitie despre care n-am apucat inca sa scriu:
Tanta Agua - Un tata divortat isi duce copii, o fata si un baiat, intr-o excursie de weekend. Ploua tot timpul, ceea ce ii forteaza sa petreaca timp impreuna. Minimalismul e in floare. Protagonistii se plictisesc, dar nu la acelasi nivel ca spectatorii. Ploua. Cred ca vreo 5 minute se dezbate ce joc sa joace. Apoi joaca ceva inca vreo 5 minute. Ploua iar. Spre final fata incearca sa agate un baiat. Fail timp de vreo jumatate de ora. Final.
Plicticos, dar decent filmat si lipsit de orice pretiozitate.
5.5/10
Kapringen - "in aceasta seara nu ratati la Pro TV un thriller de exceptie! Piratii somalezi pun stapanire pe o nava daneza. Care va fi soarta bietilor marinari? Nu pierdeti negocierile spectaculoase si drama familiilor!!". Cam asta e nivelul... Un film retardat, care rateaza la toate capitolele cu exceptia celor tehnice.
3/10
marcusARCUS
06 Jun 2013, 17:53
Mâine de la ora 15 la Arta e proiecția filmelor de la "Let's Go Digital", pe care tocmai le-am văzut, printre care e și filmul meu. Mie mi se pare că produsele finale sunt foarte bune și că merită să încercați să vedeți și așa ceva, pe lângă toate filmele "gândite", să zicem așa, din festival.
Twinsen
07 Jun 2013, 20:37
Cred ca maine se dau premiile, nu? Asta e ce as vota eu:
Best Directing Award: It Felt Like Love
Best Cinematography Award: Call Girl
Best Performance Award: Nestor Guzzini in Tanta Agua
Transilvania Trophy: I Catch a Terrible Cat
Malombra
08 Jun 2013, 16:46
marcus, să mai faci filme, poate ajung şi eu să le văd în anii ce vin :) şi atunci îţi fac şi un review amatoricesc. deci la mai mare şi la măcar un film pe an, că poate prind şi eu vreunul.
Twinsen
08 Jun 2013, 17:49
Nu-l pui pe youtube? Presupun ca nu are copyright asa ca ar fi ok, nu?
Twinsen
08 Jun 2013, 20:30
Premiul pentru Cea mai bună imagine oferit de Cinelabs - Pankaj Kumar, pentru imaginea filmului Corabia lui Tezeu/ Ship of Theseus
Nu l-am vazut :(
Twinsen
08 Jun 2013, 20:53
Premiul pentru Cea mai bună interpretare oferit de Vitrina Advertising - Gustav Dyekjær Giese, pentru rolul din Nord-Vest/ Northwest/ Nordvest
Merge.
Premiul pentru Cea mai bună regie oferit de BCR - Ceasul rău, pisica neagră/ I Catch a Terrible Cat / Koppidoi neko (r. Rikiya Imaizumi, Japonia)
Hmm, inseamna ca nu ia Trofeul Transilvania.
gionloc
08 Jun 2013, 20:56
poate-l ia preferatul meu, tanta agua :)
Twinsen
08 Jun 2013, 21:01
Premiul Special al Juriului oferit de Vodafone - Ploaie de vacanță/ Tanta agua (r. Ana Guevara Pose, Leticia Jorge Romero, Uruguay)
Ciudat, dupa anunturile dinainte eram sigur ca ia premiul cel mare.
gionloc
08 Jun 2013, 21:04
poate merge tot la indian, nu stiu ce sa zic. pina acum premiile is cumsecade, toate filmele au luat ce meritau.
Twinsen
08 Jun 2013, 21:09
Indianul l-am pierdut pentur Laurence Anyways, ceva imi spune ca am iesit in castig. :P
Twinsen
08 Jun 2013, 21:21
Trofeul Transilvania - Corabia lui Tezeu/ Ship of Theseus (r. Anand Gandhi, India)
Hmm. N-am citit nici o cronica de la TIFF despre el, aveti vreun link?
gionloc
08 Jun 2013, 21:38
o sa ii scriu o cronica pe luni dimineata...
marcusARCUS
09 Jun 2013, 16:08
Nu-l pui pe youtube? Presupun ca nu are copyright asa ca ar fi ok, nu?
Presupui greșit :) Dar cred că o să-l pună pe FB.
bremen1980
09 Jun 2013, 22:01
Le multumim corespondentilor de la fata locului care s-au milostivit de noi.
marcusARCUS
10 Jun 2013, 10:57
Ce-am văzut și n-am scris:
Fuck For Forest (2012)
Un documentar la fel de împrăștiat în execuție ca și personajele sale. Un lucru care-i de bine până la un punct.
6/10
Prince Avalanche (2013)
Vai de mine, eu nu adorm niciodată la filme, dar ăsta este pur și simplu prea lent. Și nu mă așteptam la așa ceva de la Gordon Green. Bun de screensaver, though.
1.5/10
De Nordvest nu mai scriu, you know my opinion on that. Am văzut 5 filme anul ăsta la TIFF și singurul care m-a impresionat a fost unul pe care îl văzusem deja. Păcat. O să mai scriu aici dacă mai văd vreun căcat sau ceva mișto.
Incepand de azi bucurestenii care n-au ajuns la TIFF au sansa sa recupereze. Pe site-ul TIFF-ului zice doar de o retrospectiva la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City
http://tiff.ro/tiff-tiff-bucuresti/stiri/tiff-vine-la-bucuresti-la-grand-cinema-digiplex-din-baneasa-shopping-city
Eu vad ca ar fi ceva si la Elvira Popescu:
http://www.institutfrancais-roumanie.com/institutfrancais-roumanie.com/cms/articleview/id/3972/language/ro
cosmin742000
13 Jun 2013, 12:37
Iata notele mele pt filmele vazute la TIFF anul asta :
Ja tozhe hochu (2012) 10/10 plus intrare in top 10 la filme vazute de mine in toate timpurile
Wadjda (2012) 10/10
Experimentul Bucuresti 9.5/10
Aglaja (2012) 9/10
Tsvetanka (2012) 9/10
Nordvest (2013) 9/10
W imie... (2013) 9/10
Kashi-ggot (2012) 9/10
Dancing on Broken Glass 9/10
Partea buna : am vazut doar filme excelente , organizarea a fost ireprosabila
Partea proasta : De acum nu stiu la ce sa mai uit sa imi si placa dupa ce am vazut asemenea minunatii
Twinsen
13 Jun 2013, 17:22
Daca ai vazut 10 filme si toate ti s-au parut minunatii atunci uita-te la orice...
"Ship of Theseus". Am detestat la el toate dialogurile filozofice, par puse acolo cu lopata. Pe principiul "avem niste dialoguri, hai sa vedem cum le imbracam cu niste personaje", adica fix invers naturalului unde ai un personaj ce se releva natural, fara sa te agaseze cu replici de prompter de emisiune culturala. Filozofie la fel de profunda ca hipsterismul intelectual la bere. Un film slabut prin ceea ce are de spus, un pic fortat ca poveste,dar e adevarat, foarte frumos filmat.
Daca as face o medie intre cum e realizat (imagine, cinematography) - 8 si "miezul" filmului - undeva in jurul notei 5, iese per total un 6.5
Mediocru.
Am sa las linkul asta aici pentru ca l-am citit si eu cu intarziere, m-a distrat, tipul scrie misto.
http://aronbiro.blogspot.ro/2013/06/tiff-2013-partea-doua.html
Creca un factor important in aprecierea filmului (Paradies:Liebe) e faptul ca traiesc de ceva vreme intre nemtzi si austrieci, iar filmele lui Seidl sunt cea mai autentica reprezentare a caracterului acestora intr-o prezentare publica. O vreme m-am tot gandit ca mi se pare mie, ca am perceptzia deformata de statutul de imigrant, dar filmele lui Seidl mi-au confirmat observatziile. Oamenii astia muncesc de le sar capacele - adesea prost, dar mult, fiind mai obsedatzi de a parea harnici si disciplinatzi decat de a crea vreo valoare. Stiu pe unu care organizeaza shedintze despre cum sa organizezi shedintze, am un coleg care are intr-un fisier Excel lista fisierelor Excel in care isi tzine listele de sarcini saptamanale si fiecare raport de lucru are 3 variante - unul pe care sa-l intzelegi tu, unul pe care sa-l intzeleaga shefu tau si unu de rezerva in caz ca vine vreun control, desi informatzia din ele e exact aceeasi.
Cand nu muncesc, astia se uita la televizor, iar cand se simt singuri merg la speed dating, sa isi rezolve nevoile de baza rapid si fara complicatzii, ca n-au timp de investit in relatzii interumane. Cand vine concediul, se combina cu niste prieteni (familii n-au, sau daca au sunt destramate si imprastiate) si trag cate o calatorie exotica pe banii multzi pe care i-au agonisit cu multa zgarcenie. Se duc in calatorie, trag niste poze, fac ceva traznai pe-acolo sa simta ca traiesc, apoi back to square one. Si cam asta le e viatza, de la inaltzimea careia se uita cu dispretz la orice popor care nu e aliniat la procedura. O conditzie mai aparte o au femeile, care au fost multa vreme discriminate si au dobandit un nivel de acreala mai inalt decat barbatzii (ei nu mai vor sa aiba familii si copii, ele parca ar mai vrea si asta le intristeaza suplimentar).
Povestea din film exact despre asta e. O vieneza single mother cam trecuta isi ia un concediu bine-meritat si se duce in Kenya, destinatzie de turism sexual pt. nemtzoaice, datorita baietzilor negri care au de vanzare dragoste si scoici, si nu se uita daca te-ai ingrasat, ca doar depinde de asta pita de pe masa lor. Si uneori pita familiei lor, caci majoritatea isi intretzin familiile umbland in maini si oferind servicii sexuale nemtzoaicelor care se plimba plictisite pe plaja. Avem de a face, asadar, cu o versiune deluxe si exotica a practicii speed-datingului vienez (cel mai practicat sport, dupa ski, prin partzile astea). Scena cu 4 nemtzoaice legandu-i o funditza pe putza unui kenyan platit sa danseze pentru ele mi-a cutremurat de tot opinia despre umanitate.
Twinsen
08 Jul 2013, 17:00
Mda, frustrari de imigrant. Daca la "astia" e asa naspa, de ce nu ai ramas in tara ta? Mi se pare de un prost gust remarcabil sa te duci rupt in fund in casa altuia si sa te apuci sa-i critici obiceiurile, ba inca cu o doza masiva de exagerare. Am trait si eu luni de zile in Germania si nu era nici pe departe asa rau.
Mda, frustrari de imigrant. Daca la "astia" e asa naspa, de ce nu ai ramas in tara ta? Mi se pare de un prost gust remarcabil sa te duci rupt in fund in casa altuia si sa te apuci sa-i critici obiceiurile, ba inca cu o doza masiva de exagerare. Am trait si eu luni de zile in Germania si nu era nici pe departe asa rau.
Nu pot sa comentez cat e omul ala de frustrat, poate ai tu dreptate, poate el.
Dar exista regizorii astia ca Seidl sau Haneke sau ala cu Michael care fac filmele astea bolnave despre austrieci, exista scriitori Houllebecq, Bruckner in Franta care ii portretizeaza pe francezi cu la fel de multa "gratitudine". Poate ca un sambure de adevar o fi, pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul. Nu generalizez, dar poate ca exista si partea asta a realitatii, nu stiu acuma cat de raspandita e.
marcusARCUS
30 Jul 2013, 22:11
http://www.youtube.com/watch?v=O5rUSOeFgqo
Asta e pentru cei care sunt interesați să vadă filmul pe care l-am făcut la LGD. Enjoy!
Twinsen
30 Jul 2013, 23:38
Well... nu e rau avand in vedere cat de tanar esti. Nu e nici bine... Nu e dezvoltata destul ideea de invizibilitate. Prinzi o gluma ok cu fetele dragute care se aseaza pe tine, dar cam asta e tot. Seventa cu vanzatoarea de pop-corn e ratata, atat datorita actritei, dar in principal pentru ca vizual vorbind, nu se obeserva nici o diferenta fata de cum ar oferi punga unei persoane perfect vizibile. La bar spui ca "sunt popular pe aici", dar camera e asezata la distanta de ceilalti, care de altfel nici nu te baga in seama. Tranzitia de la posterele sexy la femeia matura, imbracata foarte non-sexy e complet ratata din punct de vedere ideatic. E foarte dficil sa vorbesti de atractie fata de sexul opus si sa combini simboluri vulgare cu o persoana respectabila. Posterele trezesc instinctele, care apoi se intra intr-un coitus interruptus fata de femeia aia decenta. In afara de Carlo, nu intereseaza pe nimeni mesajele tale criptice si personale adresate lui.
Chambord
31 Jul 2013, 09:58
Mi-am promis ca n-o sa mai pierd vremea citind ineptiile lui Twinsen sau replicand la ele dar omul "breaks new ground for terrible". Am ras cu lacrimi la "cronica" lui.
Omule, n-am nimic cu tine, esti un user OK, respect pasiunea cu care te agiti in campul cinefilic, dar tre sa mai scoti naibii capul ala din cutie, macar din cand in cand.
Shortul e foarte OK, pentru 2 minute jumate cat are. Chiar trebuia sa te bagi in seama la modul penal si sa-l faci praf desi e un proiect de beginner si tu ai uitat sa-ti dai capacele jos de pe ochi ?
Seventa cu vanzatoarea de pop-corn e ratata, atat datorita actritei, dar in principal pentru ca vizual vorbind, nu se obeserva nici o diferenta fata de cum ar oferi punga unei persoane perfect vizibile.
Aia nu-i actrita ci o vanzatoare reala de popcorn, careia realizatorii filmuletului i-au dat 5 lei ca sa se lase filmata cateva secunde. E normal sa nu stie sa "joace", sa accentueze. Dar diferenta "fata de cum ar oferi punga" e vizibila si din avion: In timp ce umple punga, intai il fixeaza pe Vlad, apoi trage o privire spre stanga sa vada daca observa cineva ca umple o punga desi nu e nici un client in fata ei.
La bar spui ca "sunt popular pe aici", dar camera e asezata la distanta de ceilalti, care de altfel nici nu te baga in seama.
Tocmai asta inseamna sa fii "popular" (ironiile, ca de obicei, iti scapa) intr-un bar. Sa nu se holbeze lumea la tine (ma rog, tigara suspendata) ci sa te trateze ca fiind "part of the furniture". Fiecare isi vede de boscaiala lui.
Tranzitia de la posterele sexy la femeia matura, imbracata foarte non-sexy e complet ratata din punct de vedere ideatic. E foarte dficil sa vorbesti de atractie fata de sexul opus si sa combini simboluri vulgare cu o persoana respectabila. Posterele trezesc instinctele, care apoi se intra intr-un coitus interruptus fata de femeia aia decenta.
Aici deja eram sub masa de ras. Ba Marcus, puteai sa lasi si tu posterele alea cateva secunde mai mult. L-ai intrerupt pe saracul Twinsen chiar in punctul culminant. =)) #-o :-q
American Pie 2013 folks !
PS: Nu-i spuneti lui Federico de video-ul asta. Cand aude voice-over-uri devine violent. :-S
Twinsen
31 Jul 2013, 15:04
Chambord, poate ca pentru tine a fii popular inseamna sa stai deoparte de ceilalti si sa nu te bage nimeni in seama. La bar sau nu. Pentru mine inseamna altceva.
Daca vreau sa vad o vanzatoare obisnuita de pop-corn de pe strada, nu am nevoie de un short. Ies pe strada si gata. Faptul ca arunca o privire la stanga poate fi interpretat oricum. Daca voia sa se asigure ca n-o vede nimeni, de ce nu s-a uitat si in dreapta?
Eu sper ca marcus are mai mult de castigat din niste comentarii argumentate, chiar daca nu sunt elogioase, decat din smile-urile tale hahaite si remarca ca "e foarte ok"...
Chambord
31 Jul 2013, 15:59
Dude, you're hopeless. I'm thru. Fa-mi o favoare si ignora-ma de acum inainte. Si eu o sa fac la fel. Pentru Binele Planetei.
Twinsen
31 Jul 2013, 16:05
Mie nu-mi sta in obicei sa ignor oamenii si nici sa ma retrag din discutiile care nu-mi convin. Tu fa ce vrei.
Malombra
31 Jul 2013, 18:57
1. faza cu tranziţia la femeia îmbrăcată non-sexy dă seama mai degrabă de ce e sexy pentru tine, T., nu de femeia aia, care este sexy. adică nu e sexiness de manga, bineînţeles, de trup de 12 ani cu ţîţe de 30, dar man, aia e în capul tău, iar la cum filtrăm sexuiala fiecare e pe cont propriu. femeia aia din parc are ce-i trebe , iar mişcarea asta naturalistă, anti-posteristă, a început în film chiar înainte de invenţia fraţilor lumiere, adică atunci, cam cu muybridge, cu zoopraxograful său în sec. XIX. poate ar fi cazul să-ţi dai şi tu un update, măcar acuma, la peste 100 de ani de la fotosecvenţele lui muybridge.. că lumea e obişnuită doar cu cosmetizările fizice aia e, punctual, treaba lumii. puştoaicele alea de plastic or fi cam ce-ţi reprezinţi TU despre ce înseamnă a fi "magna cum nuri" , dar hiperrealitatea pin-upurilor e aşa de (:| (:| (:| . pin-upurile ne umplu zilele în reclame, la sală, la jogging , la facultă, ne influenţează vieţile (u'r nuttin' widout dat bra, babe! nu zic că nu cred asemenea apeluri urgente, că mai toată lumea gîndeşte ca Twinsen desigur, şi iau măsuri, ofc, cu metrul de croitorie şi cu kilometrii de alergătură pe străzi cotite, etc. ), că să le mai văd şi în film e cam... pleonastic??
2. eu vin după o heavy session de laila pakalnina, aşa că mie seriozitatea aia de agent sub acoperire al lenuţei mie mi se pare chiar haioasă. haioasă pentru că filtrează şi ceva din afara cadrului, e felul femeii de a-şi juca rolul, de a-şi asuma jocul. 'lejeritatea' jocului vine de multe ori din profesionalism, din instrucţie actoricească, or pentru Lenuţa a o face pe nebuna înseamnă a-şi trăda 'răspunderea', cea de a fi pe ecran o figură consistentă, serioasă, oficială chiar. cum poate fi Lenuţa altfel decît mega-gravă, cînd probabil că ştie că pe ecran se trăieşte dramatic, că ecranul e dublul epurat al cotidianului, că ea nu poate fi ea însăşi decît trădînd această mitologie a filmului ca alteritate absolută, în bine şi în rău? Lenuţa ar fi prima care ar hudui producţiile lui piersic junior ca blasfemii aduse filmului ca templu. (bine, nici eu nu mă omor, sunt pe felie cu Lenuţa la treaba aia, inclusiv în ce priveşte atitudinea faţă de filmul mumblecore), dar ce apreciez eu la Lenuţa e că nu şi-o dă în petic, încercînd să o facă pe vreo chelneriţă din vreo speluncă subtropicală. mai bine ca ea - aţi văzut ce privire de consolare, de profunzime oceanică are cînd transmite punga aia de popcorn? - decît tot felul de hliziţi şi de nasoli care ajung actori peste noapte şi tot ce vor e să arate cît de streetwise sunt ei, rataţii dreaqu'.
3. cine-i zinnemann? retoric: aflu pe gugăl, deşi am compul plin, deci las pe altă dată.
4. ce-i aşa rău în a fi invizibil? nici măcar nu e nevoie să-ţi cumperi bilet, deci problema pirateriei nici nu se pune : te afli în imposibilitatea fizică, deci în justificarea morală, de a te furişa la toate festivalurile acestei lumi, prin toate avioanele care duc acolo, pe toate croazierele care te aduc de acolo, mănînci prin bufetele suedeze ale marilor hoteluri, cînd apar poze cu celebrităţi prin ziare, ştii şi tu că ai fost acolo, deşi numai tu te vezi. eu zic că depedeve monden invizibilitatea e mană cerească.. .. e adevărat că asta ar însemna renunţarea pe perioade indeterminate la popcornul Lenuţei, ceea ce e, pe scurt, inuman.
p.s. 5. cine-i Carlo? vreau şi eu să-l întîlnesc. dacă vrea personajul filmului, facem schimb de corpuri, adică corporalitatea mea cu incorporalitatea lui. va fi mai greu la început, dar cu timpul s-o acomoda. nu de alta, dar aşa mă rîcîie un dor să merg la buenos aires la bafici..
Twinsen
31 Jul 2013, 20:21
Draga Malombra, vad ca deplangi modul in care e vazuta sexualitatea in ziua de azi, tocmai in timp ce tu insuti oferi o mostra de vulgaritate prin fanteziile tale despre fanteziile mele.
Marcus a pus in film un poster cu niste tipe dezbracate, in timp ce personajul sau vorbeste despre femei. S-ar putea sa te surprinda asta, dar barbatii sunt stimulati sexual de astfel de postere. :-O Iar imaginea aceea, aflata intr-un bar, in combinatie cu personajui palavragind despre relatia sa cu fetele, creaza o anumita atmosfera. Eu am criticat tranzitia neinspirata de la "hai sa vorbim in bar de fete", la imaginea cu o femeie decenta care ar putea fi mama.
te afli în imposibilitatea fizică, deci în justificarea morală, de a te furişa la toate festivalurile acestei lumi, prin toate avioanele care duc acolo, pe toate croazierele care te aduc de acolo, mănînci prin bufetele suedeze ale marilor hotelur
Vezi, ai remarcat si tu o parte din variantele interesante care ar deveni posibile prin invizibiltate. Dar personajul nostru prefera sa manace pop-corn si sa fumeze singur intr-un bar. Imi pare rau, dar e plicticos.
cine-i Carlo? vreau şi eu să-l întîlnesc.
Carlo, daca mai traieste, e magicianul care l-a facut invizibil cu mult timp in urma pe protagonistul short-ului.
Malombra
02 Aug 2013, 03:09
Draga Malombra, vad ca deplangi modul in care e vazuta sexualitatea in ziua de azi, tocmai in timp ce tu insuti oferi o mostra de vulgaritate prin fanteziile tale despre fanteziile mele.
Marcus a pus in film un poster cu niste tipe dezbracate, in timp ce personajul sau vorbeste despre femei. S-ar putea sa te surprinda asta, dar barbatii sunt stimulati sexual de astfel de postere. :-O Iar imaginea aceea, aflata intr-un bar, in combinatie cu personajui palavragind despre relatia sa cu fetele, creaza o anumita atmosfera. Eu am criticat tranzitia neinspirata de la "hai sa vorbim in bar de fete", la imaginea cu o femeie decenta care ar putea fi mama.
te afli în imposibilitatea fizică, deci în justificarea morală, de a te furişa la toate festivalurile acestei lumi, prin toate avioanele care duc acolo, pe toate croazierele care te aduc de acolo, mănînci prin bufetele suedeze ale marilor hotelur
Vezi, ai remarcat si tu o parte din variantele interesante care ar deveni posibile prin invizibiltate. Dar personajul nostru prefera sa manace pop-corn si sa fumeze singur intr-un bar. Imi pare rau, dar e plicticos.
cine-i Carlo? vreau şi eu să-l întîlnesc.
Carlo, daca mai traieste, e magicianul care l-a facut invizibil cu mult timp in urma pe protagonistul short-ului.
de jos.
1. de fapt, m-am prins că dumnealui Carlo e magicianul, etc., mă interesa (retoric, deşi aş vrea să nu fie) realitatea personajului. m-aş invizibiliza şi eu pe un timp. chiar m-am prins, deşi nu pare.
2. personajul nostru trăieşte prin popcorn şi vise, şi îl aşteaptă pe carlo, ccăci aşteaptă să se salveze şi să fie cu o fată, lucru pe care doar readus la vizibilitate îl poate avea. eu am propus un scenariu cheesy, dar miza desigur nu era umblatul brambura prin lume, mai ales că filmul îi este dedicat lui carlo ca apel. lansez s.o.s. şi mă car din preajmă :-/
3. numa mamă? da da , uitasem că bărbaţii nu sunt taţi nici după 80, dar femeile sunt mame şi atît şi asta începînd de la 30 de ani, dacă se poate. o femeie nu e numai mamă, e şi iubită, şi dorită, chiar după ce devine mamă. ce-i cu împrejmuirea asta în cuşca strictei 'decenţe' materne? şi dacă nu e mamă ce te faci? te uiţi la numero deux de godard.. da, T., tu asociezi un tip de femeie cu anumite roluri şi-mi spui mie de fanteziile mele cu fanteziile tale , mdă..
4. vulgaritate e cramponarea în tipare habotnice şi misogine ca ale tale, dragă Twinsen. ..
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.