Păreri Wings of Desire

(1987)

Cerul Deasupra Berlinului

Ordonează după
cezarika21 pe 09 Aprilie 2015 13:09
Alegerea între a-ţi trăi viaţa şi a o contempla
"Străin la vorbă și la port,/Lucești fără de viață,/Căci eu sunt vie, tu ești mort,/Și ochiul tău mă-ngheață." (...) "Da, mă voi naște din păcat,/Primind o altă lege;/Cu vecinicia sunt legat,/Ci voi să mă dezlege." (Mihai Eminescu - "Luceafărul")

Poate una dintre cele mai reuşite fantezii vizuale ale tuturor timpurilor, "Der Himmel über Berlin" este un poem cinematografic romantic inspirat din scrierile poetului austriac Rainer Maria Rilke şi prezentând nu povestea unui Hyperion ca în "Luceafărul", ci a doi Hyperioni: îngerii Damiel și Cassiel care urmăresc de sus viaţa locuitorilor din Berlinul de Vest. Nevăzuţi şi neauziţi, ei cutreieră lumea încă de la începuturile creaţiei, ascultând gândurile oamenilor, fără a interacţiona însă cu aceştia.

Îngerii văd lumea în tonuri neutre-monocrome (în sepia),… citeşte

5 2
aayana pe 23 Mai 2010 12:32
M-a atras trailer-ul. Ideea de a merge pe langa oameni fara ca ei sa te vada si tu sa le auzi gandurile e foarte captivanta. Nu stiu de ce mai mult de jumatate din film s-a intamplat numai asta. Cumva pentru a intelege faptul ca a fi om este un mare privilegiu?

Un inger devine om. Printre ceilalti oameni sunt multi ingeri-om, atat barbati cat si femei. Ei au renuntat la a trai numai spiritual si au gustat din placerile/durerile vietii.

Se pare ca unii din ei isi pastreaza gandurile si sentimentele pure si nu reusesc sa se adapteze vietii de pe pamant. Un film diferit de tot ce am vazut pana acum despre ingeri. Merita mentionat si Peter Folk. Aduce o nota amuzanta filmului atunci cand apare.

3 2
Stephen2D pe 15 Februarie 2016 20:41
Vinde cineva bilete la un concert Nick Cave?
            
2 0
stalex pe 07 Ianuarie 2013 16:27
Nu pot spune ca m-a entuziasmat. Are parti bune, dar in multe momente mi s-a parut fals sau neconvingator, iar in altele prea demonstrativ. Altfel spus, ideea e interesanta, dar prea mult explicata. Mi-a placut dedicatia, pusa in legatura cu elogiul povestitorului din final: lui Yasujiro, Francois si Andrei - evident, e vorba de Ozu, Truffaut si Tarkovski.
2 0
cotzofica pe 12 Aprilie 2015 12:00
Interesantă alternanţa cadrelor alb-negru / color. Deşi în prima parte filmul este cam static şi pe alocuri plictisitor, ideea din partea a doua compensează.
Recomand.

0 2
gahan12000 pe 12 Noiembrie 2011 23:13
Extraordinar film, as fi vrut sa fac cate un tablou din aproape fiecare cadru. De la Plesu incoace nu am mai intalnit ceva asa frumos ...despre ingeri. Nota 10
0 2
blackmore pe 14 decembrie 2018 22:21
Plesu e doar o forma inferioara de viata
catrinelul pe 09 Februarie 2011 13:01
Wim Wenders, Maestrul
Extraordinar! Si atat! Cred ca minunata camera de filmat ar trebui sa incapa mai des pe mana unor astfel de oameni!
0 2

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells