Amsterdam

(2022)

Amsterdam

Poster Amsterdam Postere Amsterdam

Sinopsis Amsterdam

Amsterdam SUB

Plasat în anii '30, filmul lui David O. Russell spune povestea a trei prieteni care sunt, pe rând, martori ai unei crime, apoi suspecți principali și, în final, cei care scot la lumină unul dintre cele mai șocante comploturi din istoria Statelor Unite.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Canterbury Glass

Produs de

20th Century Studios

Distribuitorul international

Walt Disney Studios Motion Pictures

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Box office Amsterdam

Weekend premieră (10.10.2022)
  • Loc 5
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 202.899,00
Total
  • Spectatori 10
  • Încasări (RON) 643.637,00
  • Încasări (USD) 128.295,85

Părerea criticului

StefanDo pe 16 Octombrie 2022 14:21
David O. Russell, regizor nominalizat de cinci ori la Oscar până acum şi recunoscut pentru titluri precum The Fighter şi Silver Linings Playbook, revine în atenţie cu Amsterdam, un film colorat şi haotic ce ne poartă în America interbelică. Dincolo de producţia costisitoare şi zecile de staruri de pe afiş, filmul discută şi un puţin cunoscut complot american. Este atât de dement, încât pare o invenţie a scenariştilor, dar a existat în realitate şi poate că ar fi meritat să fie prezentat într-un film cu un ton mai serios.

Suntem în anii '30, când Burt Berendsen (Christian Bale), medic şi veteran din Primul Război Mondial, este preocupat să organizeze o eveniment menit să celebreze, prin muzică şi discursuri înflăcărate, eroismul veteranilor americani. Doar că invitatul de onoare, generalul şi senatorul Bill Meekins, moare misterios cu o… citeşte

2 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
walachus pe 09 Decembrie 2022 22:32
bale
face bale asta niste roluri extraordinare, super actor
3 0
FunnyX pe 04 Noiembrie 2022 00:14
Iubire vs Ură
Un film bun, care curge ca o poveste, cu actiunea in America anilor '30. Distributie de 7 stele, cu un Christian Bale realmente extraordinar! Nu as fi deloc surprins daca ar primi Oscarul pentru acest rol.
Filmul e un pic cam static, e un film de decoruri, costume, jocul actorilor face insa diferenta.
Mie mi-a placut, nici nu am stiut cand a trecut timpul...

2 0
hitman78 pe 14 Noiembrie 2022 19:13
O poveste serioasă tratată într-un stil prea comic ptr gustul meu.Am mai avut feelingul asta la filmul lui Nae Caranfil Closer to the moon.Ca realizare,atmosfera distribuție soundtrack e bun dar as fi vrut mai multa emoție mai mult suspans și mai multa tensiune.
2 1
paulclaudiuzuba pe 25 Decembrie 2022 20:20
Foarte fain filmul , de mult nu am mai vazut un film asa de faină.
Genial are si un pic de umor in el, actorii sunt grozavi , toata lumea buna joaca in acest film , Bale este genial , Margot este superbă.
Parerea mea este ca nota care a primit-o filmul este mică, merită minim nota 8.

1 0
user-62f4945c4e1b5 pe 24 Ianuarie 2023 17:36
Cu asa o distributie, din punctul meu de vedere a fost o dezamagire...un film lung, plictisitor, dialoguri inutile, scenariul foarte slab. ????
1 1
sabinalin pe 21 Decembrie 2022 22:24
,,Business plot,, , un episod interesant si incitant din istoria Americii perioadei interbelice. Pentru ca oamenii n-ar fi atrasi de teoria conspiratiei daca n-ar exista conspiratii. David O Russell, autor a trei filme apreciate ale deceniului trecut : ,,American hustle,, , ,,Joy, si mai ales ,,Silver linings playbook,,. Plus o aglomeratie impresionanta de staruri pe metru patrat: Christian Bale, Margot Robbie, Andrea Riseborough, Anya Taylor Joy, Chris Rock, Michael Shannon, Mike Myers, Zoe Saldana, Rami Malek si, cu voia dumneavoastra ultimul pe lista, cireasa de pe tort, Robert de Niro aici in rolul unui general veteran de razboi, un personaj nememorabil insa solid asa cum O Russell i-a oferit mereu lui Big Bob in filmele sale. Potential enorm, ar fi putut iesi ceva excelent daca scenaristul David O Russell nu l-ar fi sabotat pe regizorul cu acelasi nume. Pentru ca, din pacate,… citeşte
1 1
caius_danciu pe 27 Octombrie 2022 00:39
Un film excelent care răspunde multor întrebări contemporane... Având o distribuție de zile mari ( Taylor Swift, Chris Rock, Rami Mslek,Christian Bale, Margot Robbie, Mike Myers, John Washington, Zoe Saldana Robert de Niro), filmul pune în evidență puterea de care dispuneau evreii în perioada antebelică și interbelică, valoarea și durabilitatea prieteniei în diverse situații, efectele războiului, drama căsniciei eșuate și, evident, faptul că la cârma tuturor evenimentelor la nivel global se află câțiva oameni bogați. O combinație potrivită de umor, dramă, mister și acțiune. Merită vizionat...! 9 steluțe de la mine...
1 1
dmsteaua pe 25 Noiembrie 2022 23:04
Pe mine m-a plictisit enorm acest film,ba chiar m-a și enervat pe alocuri. Burdușit cu actori de top,dar cu o acțiune dezlânată,cu dialoguri prostești,cu situații absurde,neverosimile. Un talmeș-balmeș din toate punctele de vedere.
1 2
dana_tudorica pe 26 Noiembrie 2023 19:41
Este un film manifest ! Superb !
Prin teatru și film, inspirat din fapte reale, decriptează prezentul și actorii lui.

0 0
danzandt_gmail_com pe 03 Martie 2023 16:51
Mediocru
Teatru filmat. Unele scene inspirate, altele nu. Actori mari, însa intriga subtire, mult prea lung. Bale are un talent dramatic exceptional, o dovedeste iarasi în aceasta melodrama-politico-tragicomica. DeNiro, cam neconvingator din cauza rolului mic, ingrat.
0 0
Costirik pe 27 Noiembrie 2022 02:39
Filmele lui David O. Russell nu prea au o poveste complexa, complicata, care sa te dea pe spate. El pune accent mai mult pe jocul actorilor si personaje.Pentru asta ador filme ca Silver Linings Playbook sau The Fighter. Ce-i drept, mereu a avut si nume grele pe afis, iar Amsterdam are o distributie impresionanta. Dar, chiar daca actorii sunt la inaltime ca de obicei, filmul e cam banal si lipsit de emotie. Nu este genul de film pe care as dori sa-l revad. Mi-a placut insa ce i-au facut lui Taylor Swift :))).
0 0
user-5f4b8f0322409 pe 11 Octombrie 2022 10:31
Horatiu Crisan un alt user caruia nu i-a placut filmul ...dar l-a urmarit de 2 ori ???????????? E un film care are si drama si cei ce nu l-au vazut trebuie neaparat sa l vada.
0 2

Spune-ţi părerea despre Amsterdam

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells