Într-adevăr...o pierdere de vreme! Am zis să-l văd tot...poate, poate înțeleg ceva până la final! Cu greu am rezistat...sa nu-l opresc! Este chiar...un monument de prostie! In nici un caz ...nu recomand!
Filmul lui David Robert Mitchell, prezentat recent în cadrul ”American Film Festival” de la Bucureşti, începe ca o poveste un pic romantică, un pic dramatică, pigmentată cu ceva umor (ne vine greu să credem că eroul, american, care urmărea o fată în timp ce vorbea cu mama la telefon nu putea viziona un film vechi pe TCM... fiindcă nu avea cablu!).
Apoi continuă ca o parodie cruntă la adresa moravurilor şi societăţii americane în general, lucru care în mod cert va fi gustat de unii, dar poate nu va fi pe placul altora.
Mie mi-a plăcut, chiar dacă umorul este uneori grosier, obiceiurile şi replicile parodiate merită din plin această ironie.
Eroul descoperă o carte de benzi desenate, ”Under the Silver Lake”, care povesteşte despre un bizar ucigaş de câini care se voia vedetă la Hollywood.
Apoi pleacă în căutarea unei fete pe… citeşte
Intentie mareata, reusita mediocra!! Slab, lipsit de logica elementara si pierdere de timp!! Nu mergeti la el!! In sala unde am fost erau doar 7 vizionari de film!! crunt!
Am vazut filmul intr-o sala de cinema , cu spectatori care nu au gasit bilete la cele alte 10 filme de actiune (asta daca desenele animate ies din discutie). Erau si cativa minori pe acolo (filmul are o rata de 18+) , evident pregatiti cu lada de popcorn si bidonul de racoritoare. Inainte de a discuta despre film, ma opresc la imaginea post vizionare , o secunda dupa , uitandu-ma in jur. E vorba de efectul stresului intelectual asupra apetitului de pop-corn la adolescenti. Practic, era un covor de pop-corn pe mocheta rosie, figuri aproape planse de suprasolicitare neuropsihica. "N-am inteles nimic" spus cu voce plansa, grupat de refuzul stomacului de primi boabele de porumb expandate. Pentru acel baiat, din aceasta perspectiva, constituie un moment memorabil. Revenind la film, il consider ca facand parte din categoria filmelor de tip "cult", genul de film care va creste in timp, pe… citeşte
Este clar ca nu toata lumea o sa inteleaga filmul.
Chiar daca l-am inteles, nu m-a impresionat, iar sexualitatea prezentata in film duce spre ritualuri vechi reinviate in era sexuala a secolului 21.
Vizionînd acest film, am înțeles de ce am rămas dezamăgit cînd vizionasem Blue Velvet al lui David Lynch.Filmul lui Lynch dorise, însă nu reușise, să surprindă tocmai ceea ce intenționează Under the Silver Lake: o conspirație enormă, de proporții gargantuane, dincolo de înțelegerea minții firave a plebiscenilor. Asta reușește Under the Silver Lake, doar că acest film este atît de postmodern încît plebul în cauză este un erou atipic, un ratat, un paranoic, un conspiraționist. E un film care te lasă cu întrebări, e un film pe care, încercînd să-l analizezi, ajungi să te pierzi cu firea, exact precum unele personaje ale operelor de artă suprarealiste (subscrie, aici, filmul respectiv și cel amintit anterior, al lui David Lynch). La final, dacă ar fi să tragem niște concluzii, se ridică întrebări ale devalorizărilor postmoderniste. Regizorul vrea… citeşte
pierdere de vreme