The Creator

(2023)

Creatorul

Poster The Creator Postere The Creator

Sinopsis The Creator

The Creator SUB

Pe fondul unui viitor război apocaliptic între rasa umană și forțele inteligenței artificiale, Joshua, un fost agent înrăit al forțelor speciale, îndurerat de dispariția soției sale, este recrutat pentru a-l vâna și ucide pe Creator, arhitectul evaziv al inteligenței artificiale avansate care a dezvoltat o armă misterioasă cu puterea de a pune capăt războiului - și omenirii însăși.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
Vezi pe Disney+
2 nominalizări Oscar, o nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

20th Century Studios

Distribuitorul international

20th Century Studios

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Box office The Creator

Weekend premieră (25.09.2023)
  • Loc 2
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 659.561,00
Total
  • Spectatori 15
  • Încasări (RON) 2.475.677,00
  • Încasări (USD) 527.177,94

Părerea criticului

StefanDo pe 28 Septembrie 2023 16:16
The Creator: oops, Grogu are o gaură în cap
În 2010, Gareth Edwards îşi lansa debutul Monsters, un film cu un buget de 500.000 de dolari, pentru care nu a fost doar regizor şi scenarist, ci şi director de imagine, principal scenograf şi principal creator de efecte vizuale. Legenda spune că Edwards ar fi realizat efectele speciale pe un laptop, contrazicând categoric ideea că un disaster/monster movie are nevoie de o echipă cât o armată şi de un buget cât PIB-ul unei ţări africane. Între timp, Edwards a mai realizat Godzilla (2014) şi cel mai captivant şi emoţionant nou film Star Wars, Rogue One, iar acum britanicul revine în atenţie cu SF-ul The Creator/Creatorul, ce oferă o discuţie relevantă despre viitorul inteligenţei artificiale pe Terra.

Primele minute ale filmului ne catapultează zeci de ani în viitor, când roboţii dotaţi cu inteligenţă artificială convieţuiesc cu oamenii.… citeşte

3 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-5d59c4110234e pe 29 Septembrie 2023 07:43
Deși m-a dus cu speranțe ca voi vedea un film bun , m-am întors cu regret ca am irosit banii . Filmul îți baga la propriu pe gat Inteligenta Artificiala ..practic erau scene în care un robot fuma, altu manca înghețată..deci o umanitare fără logica ..da ok, ficțiune, sa zicem dar foarte proasta, slab conceputa și negândite. Mai transmite deci mesajul ca robotii sunt perfect umani și vor libertate ( asta m-a ingrijorat) sa umble cum le vrea mușchiul lor și la sfârșit oferă imaginea unei posibilități de transfer de suflet din corpul uman mort în corp de robot ...pam pam! ...a și roboti se plimba prin lanuri de grâu cultivate cu boi de agricultori vietnamezi hahaha!
7 1
R_Afc pe 29 Septembrie 2023 14:09
Creatorul leneș
Pretinzând că este o fabulă profundă despre realitățile xenofobiei și o examinare ipotetică a viitorului amenințat de inteligența artificială, filmul este de fapt o alegorie plictisitoare și simplistă, cu anvergura intelectuală și complexitatea unei postări făcute de Dan Negru.

Prin anul 2065, inteligența artificială va ajunge la un nivel atît de avansat, încît roboții vor deveni o rasă de sine stătătoare, nu doar mașinării în slujba speciei sinistre din care facem parte. Atunci cînd o bombă nucleară radiază orașul Los Angeles, se presupune imediat că inteligența artificială este de vină. Armata americană, în dulcele stil clasic, declară război roboților.

După interminabilele și spectaculoasele secvențe de acțiune, structura telenovelistică pe care se spijină totul, arată mai mult a proză scurtă de debut… citeşte

5 9
user-5c37a2ee7e96c pe 30 Septembrie 2023 21:09
Mi-a plăcut foarte mult! L-aș revedea cu plăcere!
4 4
user-5c8bfba2e40a4 pe 03 Octombrie 2023 13:59
Sigur, dacă ne-am ghida după opiniile hater-ului de serviciu, care face praf orice film, orice regizor, orice actor (o fi plătit de vreun serviciu de streaming, ca să renunțăm sa mergem în sălile de cinematograf ????), avem de-a face cu încă o bazaconie. Dincolo de opiniile pe care le poți anticipa cu ușurință, puteți merge liniștiți sa vedeți acest film. Desigur, nu toate filmele de acțiune sunt geniale. Dar când te duci la un astfel de film nu te aștepți sa vezi cea mai spectaculoasa regie, cel mai imbarligat scenariu, ci ești pregătit sa asiști la o simplificare relativa a firului narativ. Nu ești gata sa accepți asta? OK, atunci cauți în arhivă Călăuza și te plimbi juma' de ora cu drezina lui Tarkovski, admirând-i geniul. Dar nu te plângi ca te duci și ți se livrează ceea ce era de așteptat sa primesti.
Din punctul meu de vedere, se poate… citeşte

4 5
T_Bones pe 09 Octombrie 2023 22:35
L-am vazut la cinema. O poveste scrisa prost, o regie slaba, efecte bune dar degeaba, muzica ca nuca-n perete. Nu stiu de ce am stat pana la sfarsit. Totul previzibil. O varza de idei luate din alte filme, amestecate la foc mic si nu a iesit nimic. Cel care a dormit in sala care nu avea mai mult de 20 de oameni a fost cel mai castigat. Ce pacat de idee ca putea sa iasa ceva. Sunf fan sf, sa fie clar, Blade Runner l-am vazut de nspe ori. Nu se ridica nici la degetul mic, originalul, nu partea a doua, unde si acolo era sa adorm. Daca vrei sa dormi, mergi la film.
3 1
marian_popescu99 pe 24 Octombrie 2023 08:14
Jenant. După o oră am ieșit din sală. Trailerul e tot filmul.
3 3
MikeSB24 pe 29 Septembrie 2023 00:59
zama mâții
M-am dus cu ceva asteptari la filmul asta, trailerul ma incitat, recunosc. Dar la finalul celor 133 de minute ce sa zic, o zama cu de toate. Nu e rea idea filmului, pana la urma e loc pentru toti, dar desfasurarea actiunii e jale mare, o tocana amestecata sau secvente luate inspirate din alte filme si puse fara nici o logica in film. Niste americani care ucid tot ce misca, femei, copii, preoti... genocidul la el acasa. Filmul nu are proportie, ba unii rup tot, apoi dispar de pe scene, ba altii nu au altceva de facut decat sa rada de pe fata pamantului tot ce misca, iar apoi le vine randul sa primeasca o lectie... Din pacate filmul nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Asa pentru niste efecte la cinema il recomand, pentru fanii de SF e cam prea multa zamă amestecata!
2 2
user-627d876b165eb pe 30 Septembrie 2023 23:42
Am citit unele comentarii aici și din cauza unor asa zis critici de filme care comentează pe aici vroiam sa nu nai ma duc
Toți avem dreptul sa comentăm și ne spunem părerea dar unii prea exagereaza

Un film foarte bun cu efecte,acțiune,suspans bune și ideea filmului este foarte buna
Recomand

2 7
mirceathekid pe 14 Decembrie 2023 21:35
Tendința globalistă a viitorului oamenii sunt răi, cruzi, nemiloși, iar inteligența artificială e bună, minunată, deosebită.
1 0
hitman78 pe 08 Octombrie 2023 15:41
Daca in Terminator oamenii sunt suprimați de roboți aici se întâmplă invers Mi-a plăcut ca realizare și efectele vizuale sunt foarte bune,scenariul mi s-a părut cam alambicat cat despre personaje copilul robot face toți banii.Merita văzut la cinema păcat că are încasări modeste.
1 1
preda_diana pe 08 Octombrie 2023 16:45
Am mers la acest film ghidata de trailer si nu regret. Un film bun, cu efecte speciale superbe. Vorba lui, user-5c8bfba2e40a4, nu mai cautati pete in soare si savurati momentul de relaxare si sigur nu veti regreta.
1 3
Mishu25 pe 03 Octombrie 2023 23:04
Filmul merită văzut pe un ecran de cinema pentru că este o demonstratie de pricepere în utilizarea efectelor vizuale cum nu mai vezi în ziua de azi, când studiourile cheltuile sute de milioane de dolari pe filme care arată mai fals ca un joc video. Este incredibil ce au reușit să realizeze cu doar $80 mil. Din păcate scenariul e confuz iar filmul nu are o viziune clară despre ce vrea să transmită. Poate functiona la nivelul cel mai de bază cu eroul urmărit de inamici, încercand să protejeze un copil, dar nu vă asteptati la idei SF care să îți dea de gândit. Nimic din comportamentul acestor roboți nu denota inteligență artificială (recomand 'The Artifice Girl' sau 'Ex Machina' pentru asa ceva), sunt mai degrabă o alta specie cu care suntem în război. Ar fi mers mai bine să fie extraterestri, ca in 'District 9', un film mult mai bun. Doar un exemplu e scena… citeşte
1 3
googleman pe 28 Ianuarie 2024 00:09
Shaorma cu...de toate!
Ideea filmului?...5 parti Star Wars, 2 parti Total Recall, 2 parti Elysium, Oblivion, Ex-Machina si altele. Un cocktail fara gheata. Daca mai adaugau si o parte de niscaiva creaturi extraterestre putea fi un kitsch imbatabil. Pacat...au ratat la mustata!
0 0
fotolist pe 23 Ianuarie 2024 21:41
Hm... Scenariul în sine nu-i rău. Dar are unele scăpări care nu prea sunt în concordanta cu idealurile umane. Cum că roboțeii sunt mai ok decât oamenii. Efectele ok, nu sar de buget, decorurile la fel. Cumva acțiunea în mare parte se petrece în Asia, ridicandu-i iar în slăvi pe galbeni. În orice caz mult peste altă "capodopera" văzută acum două săptămâni, "Rebel Moon"!
0 0
xerses pe 17 Ianuarie 2024 17:12
Parca nicicand A.I nu a fost prezentata atat de aproape de valorile umane.
0 0

Spune-ţi părerea despre The Creator

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Creator
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells