The Trouble with Harry

(1955)

Necazuri cu Harry

Poster The Trouble with Harry Postere The Trouble with Harry

Sinopsis The Trouble with Harry

In padure este gasit cadavrul unui barbat imbracat elegant... De crima se acuza, din proprie initiativa, trei persoane: un braconier care l-a luat drept iepure, o fata batrana care l-a lovit in cap cu pantoful si sotia decedatului care l-a lovit cu un gratar. Cadavrul e ingropat si dezgropat de trei ori, fiecare dintre "vinovati" incercand sa-l ajute pe celalalt sa iasa din incurcatura.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
John Forsythe John Forsythe Sam Marlowe Alfred Hitchcock Alfred Hitchcock Man walking past Sam's outdoor exhibition Shirley MacLaine Shirley MacLaine Jennifer Rogers
Edmund Gwenn Edmund Gwenn Albert Wiles Mildred Natwick Mildred Natwick Ivy Gravely Mildred Dunnock Mildred Dunnock Mrs. Wiggs
Royal Dano Royal Dano Deputy Sheriff Calvin Wiggs Jerry Mathers Jerry Mathers Arnie Rogers Parker Fennelly Parker Fennelly Millionaire
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Țara

SUA

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 06 Septembrie 2016 12:44
Râsul ce îngroapă moartea
Natură moartă în prag de toamnă: cer fără nori, copaci cu frunze ruginii, fără pic de vânt sau de ploaie. Un peisaj idilic ce îndeamnă la visare sau la dragoste. Camera de filmat surprinde panoramic pădurea și câmpia în culori pastelate. Câteva secunde mai târziu observăm că în iarbă stă întins un cadavru. Contrast total: frumusețea peisajului și tristețea morții.

”The Trouble with Harry” nu este, cu toate acestea, o poveste polițistă sau un thriller așa cum ne-am fi așteptat de la un film regizat de Hitchcock, ci una dintre cele mai savuroase comedii negre realizate vreodată (în genul ”Arsenic și dantelă veche”) și unul dintre foarte puținele filme comice ale marelui cineast britanico-american, deși cam toate filmele sale conțin elemente de umor macabru. Acțiunea se petrece pe parcursul a 24 de ore, timp în care bietul Harry… citeşte

6 1
balika pe 10 Noiembrie 2010 20:17
Harry
Un film excelent, cu multe scene haioase in felul Hitchcock. Dupa atatea ScaryMovie-uri de doi bani, in sfarsit ceva cu umor adevarat. Nu stiu daca s-a facut deja, dar din scenariul asta cred ca ar iesi o formidabila piesa de teatru.
1 0
Florinnm pe 26 Decembrie 2009 04:18
Un film foarte frumos,o comedie neagra plina de haz si suspans.Il recomand cu caldura.Un film marca "Alfred Hitchcock",asta spune tot.
1 0
tihinho pe 19 Mai 2009 01:15
super atre filmul. un umor negru nebordant tipic englezesc. il recomand cu mare placere
1 0
valericba pe 01 August 2012 23:32
Cum sa ingropi si sa dezgropi un cadavru de n ori...
Mari necazuri cu Harry asta, sau cum sa ingropi si sa dezgropi un cadavru de n ori, totul intr-o comedie reusita marca Alfred Hitchcock. Cu toate ca are ingredientele unui thriller,"The Trouble with Harry" nu este nici pe departe unul, cadavrul si enigma mortii lui Harry adauga doar mister aceste comedii savuroase. Desi filmul are o poveste destul de simpla cu personaje relativ putine dar foarte bine conturate, au loc atatea rasturnari de situatie incat actiunea reuseste sa te ameteasca.
Inca un film DE VAZUT:)

1 1
Dragos.87 pe 09 Februarie 2024 23:23
Un film a maestrului Alfred Hitchcock, foarte bun..A împărțit, tragedia cu comicul, atât în dialoguri cât și în peisaj..Are un peisaj de un decor frumos, aranjat, natura a toamnei care denotă frumusețea interminabilă dar cu un cadavru frumos și aranjat care semnifica o tragedie ce oamenii nu "o văd"..Mi-au plăcut dialogurile, acel schimb de replici amuzant într-o subtilitate care ascunde tragedia și scoțând la suprafață ingeniozitatea comică atât de remarcabilă cum numai Hitchcock poate reuși performanța asta unică..E de vizionat și iar de vizionat.
0 0
mihaelatb pe 28 Octombrie 2021 23:57
un mort ingropat si dezgropat de 3 sau 4 ori, un vanator care nu-si numara gloantele, o doamna care se apara de agresiune cu un toc de pantof bine tintit si o sotie suparata care ofera limonada la toata lumea.
O comedie noir, cu un umor englezesc si cu o viziune foarte amuzanta asupra mortii.
Cu o poiana pustie care devine brusc cea mai populata zona a orasului. Sau asa cum spunea Cap. Wiles „Couldn't have had more people here if I'd sold tickets.”
Nu este cel mai bun film a lui Alfred Hitchcock, dar este o comedie ce merita vazuta.

0 0
eko pe 15 Martie 2013 06:40
O tragi-comedie foarte buna , o comedie neagra plina de glume "macabre" nimeni nu are deranjat ca a murit Harry. Se pare ca Alfred Hitchcock se pricepea si la comedi , nota 8.
0 0
sharkiecostinel pe 02 Decembrie 2012 23:23
Comedie macabra
O lectie de comedie fantastica, desi macabra, fantastica, reuseste sa se invarta in jurul unui personaj aducand in prim-plan diverse povesti, foloseste laitmotivul cetateanului turmentat(acel om cu cartea in mana, ce se impiedica de mort dar nu observa ca este mort), fabulos
0 0
Bibi_TM pe 16 Noiembrie 2012 08:55
Intr-un mic si liniștit orasel din New England apar mari probleme atunci cand corpul fara viata a unui bărbat este găsit în pădure. Insa, problema cea mai mare este că aproape toată lumea din oraș crede că a avut ceva de-a face cu moartea lui.
0 0
Iulidesprefilme pe 26 Ianuarie 2017 20:25
De-a râsul - plânsul....în decorul unei splendide toamne, se încearcă dezgroparea unui adevăr despre cauza morții bietului Harry, intrat în dizgrația soției, gata să atenteze la reputația unei biete femei...un caracter dubios...care a creat numai necazuri...
0 1
lili22 pe 26 Ianuarie 2017 18:19
bun
Nu e cel mai bun film al acestui regizor, dar e plin de situatii comice, pe care nu oricine le poate crea.
0 1
cosmin_kedii pe 24 Aprilie 2013 08:47
Acest film este destul de drăguț, distractiv cu peisaje frumose și actori convingători .
0 1
cl24 pe 06 Noiembrie 2011 14:42
Este inca un film de exceptie, o mare capodobera a celebrului Alfred Hitchcock.
0 2

Spune-ţi părerea despre The Trouble with Harry

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Trouble with Harry
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells