O poveste minunată despre viața fostului fizician Stephen Hawking. Interpretarea lui Eddie Redmayne este demnă de Oscar, dar nici actrița Felicity Jones nu s-a lăsat mai prejos. Un film de adăugat la colecție.Recomand!
Fizica, stiinta fortelor care ne ghideaza planeta, se impleteste cu povestea emotionanta a uneia dintre cel mai inteligente persoane, boala care a cuprins-o si sacrificiile care au fost depuse din partea tuturor. Merita vizionat din plin!
In această dramă cu accente romantice, regizată de James Marsh, rolul celebrului astrofizician este interpretat de actorul Eddie Redmayne. Din distribuţie face parte şi Felicity Jones, care a jucat rolul studentei Jane Wilde.
Filmul prezintă relaţia celor doi şi felul în care Stephen Hawking a fost nevoit să facă faţă unor provocări de ordin personal şi ştiinţific, reuşind totuşi să facă o serie de descoperiri majore. Pelicula este realizată pe baza volumului de memorii "Travelling to Infinity: My Life with Stephen" scris de Jane Wilde.
Scenariul este semnat de Anthony McCarten. Din distribuţie mai fac parte Emily Watson şi David Thewlis.
Fiindca nu am nimic nou de comentat o citez pe Bitter care exprima ce am gandit si am simtit: "Nu am citit biografia, dar mă hazardez să spun că filmul respectă tonul dat de cartea primei lui soţii, căci din el exală o anumită căldură, delicateţe, menajament și mult romantism, care nu ar putea fi altceva decât rodul unei afecţiuni de lungă durată pe care autoarea a simţit-o pentru ilustrul om de știinţă. Nu ȋși propune o explorare a adâncimilor minţii acestui geniu contemporan și nu cade ȋn patetism când ne prezintă starea lui de sănătate ȋn continuă degradare, „demnitate” fiind cuvântul care ar putea exprima chintesenţa aspectului fizic al existenţei lui Stephen Hawking. "
Atata timp cat exista viata,exista si speranta!Un film exceptional cu o incarcatura emotionala foarte puternica pana la lacrimi.O interpretare magnifica a personajului principal care te lasa fara cuvinte.O drama biografica care nu trebuie ratata sub nici o forma!
Foarte frumos si impresionant filmul, impresionanta drama geniului Stephen Hawkins, urmasul lui Einstein, foarte frumos si suav conturata antiteza dintre stiinta si religie, nu cred ca ar fi plictisit pe nimeni daca dezvoltau putin ideea cu inceputurile universului, problema principala a oamenilor de stiinta, de fapt ce a fost inainte de big bang...
E imposibil sa nu te miste acest film. L-as viziona de nenumarate ori. Actori de seama, roluri frumoase, emotie...Mi-a placut extrem de mult. O poveste de dragoste in adevaratul sens al cuvantului..
Foarte frumos si emotionant din toate punctele de vedere, de la boala groaznica prin care trece pana la sacrificiile pe care Jane le face pentru el. M-a cam dezamagit finalul, in rest mi-a placut foarte mult si-l recomand, ne face sa ne apreciem la o scara mai inalta sanatatea si totodata e o incurajare ca si cei cat de bolnavi pot reusi sa obtina ce si-au propus. De actori nu mai zic, Eddie a jucat ireprosabil dar asta este deja cunoscut de mult timp.
Nu sunt în măsură să îi acord o notă, pentru că nu sunt un critic, ci doar categorisesc filmele și serialele pe care le urmăresc în plăcut/neplăcut. Fiecare film/serial are povestea sa și nu le poți compara, pentru că au diferite teme. Pe acesta îl încadrez la plăcut. Cele 10 stele pe care le acord sunt pentru că îmi place, la cele care nu-mi plac acordând o stea.
Mai bine nu .... dupa ce am vazut filmul.... pot spune ca imi plange sufletu.... Pacat.. ca a avut asa final .... Dar intrebarea este .. si in viata de zi cu zi este la fel? sau mai rau ....... Tanti Felicity Jones a jucat un rol.. pe care il joaca multe femei in ziua de astazi ....
Foarte frumos filmul.. ce este drept ca ma asteptam la dragoste pura ... si fara sfarsit
Un film care prezinta povestea de viata a unui cecetator cunoscut in intreaga lume, o poveste trista, si care sigur te va induiosa. O viata grea, o boala necrutatore dar o dorinta de progres si de viata pana la ultima suflare. Un film care merita vazut
Deducemn ca scleroza amiotrofica laterala poate fi cheia succesului si stralucirii unei statuete de Oscar. E bine? E rau? Fiecare decide. In mod normal nu m-as fi uitat la un film al carui obiectiv se roteste, asemeni unui vultur, in jurul suferintelor extreme si handicapului major. Speram insa ca biografia celui mai celebru astrofizician al secolului va fi mai mult decat atat.
Din pacate am primit exact de ce ma temeam: o istorie romantata, foarte cosmetizata si melodramatizata a degenerescentei neuro-motorii, cu amanunte marcate de un Oscar in persoana lui Eddie Redmayne a carui asemanare fizionomica cu Steven Hawking e mai mult decat izbitoare. Kudos cui a realizat casting-ul, insa nu m-am prins nici pana acum care e teoria, caci filmul e steril din punct de vedere al ideilor transmise. In fine, prea multa filozofie hipermatematizata ar fi produs un documentar… citeşte
Pentru mine, acest film a reprezentat cea mai mare dezamăgire din acest an, la majoritatea premiilor de renume din lumea cinematografică, având în vedere că, spre exemplu la categoria "Cel mai bun film" la Oscar-uri, au fost omise filme ca "Wild", "A most violent year", iar acesta a fost în acel top.În afară de jocul actorilor care este foarte bun, filmul nu aduce nimic nou care să facă din el o capodoperă.Pe parcursul filmului am avut multe încercări de a renunţa la el, în speranţa că va avea loc ceva deosebit, însă am fost dezamăgit.
Foarte bun jocul lui Eddie Redmayne. A reusit sa interpreteze incredibil starea lui Stephen Hawking si sa ne transpua emotiile din povestea acestuia. Filmul in sine este simplut, dar impresionant ca poveste de viata. Oscar foarte bine meritat de actor :)
Un film emoționant despre biografia unuia dintre cei mai inteligenți oameni in viata, in care Eddie Redmayne reuseste o interpretare de excepție, care i-a adus pe buna dreptate Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal pe 2014. Si pot spune ca acesta ar fi cam al patrulea actor care a reusit sa ma impresioaneze cu reusita lui artistica, ceilalti fiind Robert Powell in Isus din Nazareth in regia lui Franco Zeffirelli, Patrick Stewart in rolul lui Jean Luc Picard din serialul Star Trek, și ultimul, dar nu cel din urma Vivian Leight în rolul Scarlet O'Hara. Sunt roluri care pur și simplu nu-mi imaginez ca ar fi putut fi interpretate de altcineva decât cei menționați.
Rectific a mai existat o interpretare de de (după părerea mea) de care aproape am uitat și aici ma refer la Vivian Leight interpretând rolul Scarlet O'Hara în filmul "Pe aripile vântului"
Impresionanta biografia acestui om la a carui mila stau oamenii de stiinta de astazi. Si cand stai si privesti la acel om care sta tintuit intr-un scaun cu rotile si incapabil sa faca altceva decat sa gandeasca, bazat doar pe ceea ce citeste si observa doar prin simtul vazului, parca nu iti vine sa crezi ca a dus si o viata normala. A vrut sa cunoasca universul doar stiintific, ignorandu-L pe Dumnezeu Cel in Treime inchinat si slavit, ceea ce l-a depasit. Raspunsul nu intarziat! Neuronii lui au refuzat sa ii mai transmita informatii catre sistemul locomotor, Stephen ajungand astfel sa nu isi mai poata controla corpul. Stephen traieste si astazi dar nicioata nu a realizat ca Dumnezeu Insusi i-a aratat ceva: ca insasi corpul uman este un univers complex care nu poate exista de la sine, un univers in care exista viata iar Viata este Insusi Dumnezeu, dupa cum Insusi Dumnezeu spune " Eu sunt… citeşte