Filmul nu e rau dar e inundat de scene voit scarboase ca sa poti sa-ti borasti matzele si sa intelegi mai bine ideea. De fapt chiar asta e ideea - sa iti borasti mai intai matzele si apoi sa intelegi mesajul. Daca credeti ca se poate fara sperma pe pereti in astfel de filme din noua cinematografie, va inselati.. fara o limba in urechi nu scapati. Iar daca aveti parte si de muci in fasole la final, regizorul poate avea un orgasm cu gandul la cinefil. De fapt asta e scopul.. orgasmul sistemului pe turta omului simplu.
Daca treceti peste toate astea, filmul e o capodopera a genului cu sange pe pereti.
Filmul aduce un pic cu The fly al lui Cronenberg dar nu e nici pe departe la fel de interesant si mai e si foarte lung.Greu de digerat si șocant de dragul șocului,in concluzie destul de slab.
No Country for Old Men. Si mai complet ( nu neaparat si mai bine) ar fi No World for Old Men. Pentru ca daca e ca tot omul sa se teama de ceva anume atunci acel ceva e cu siguranta batranetea. Pentru ca, in cazul in care o apuci, ea te aduce tot mai aproape de marea trecere. Pentru ca vine la pachet cu o serie intreaga de necazuri de tot felul. Pentru ca timpul trece repede, mult prea repede si iti dai seama ca iti ramane pe zi ce trece tot mai putin la dispozitie si asta e o adevarata drama atunci cand constientizezi ca mai ai atatea de facut, atatea de spus. Excelenta secventa de aproximativ cinci minute de la inceputul filmului. Atat de multe transmise cu o remarcabila economie de mijloace...
,,Titane,, si ,,Anatomie d une chute,,. Doua filme premiate cu Palme d Or mai putin pe criterii valorice si mai mult datorita feminismului excesiv si agresiv. Iata insa ca… citeşte
– are niste chestii puerile, dar asumate
– f vizual, spre cartoonish
– aduce aminte de earlyer version a grecului Lanthimos – Dogtooth (2009)
– dar si de The Neon Demon (2016), dar care-i mult mai pe finesse – asta-i tare pop, iar elementul horror e de filme de duzina so 80iz
– “in the meanwhile” – cre’ca genul asta deja are un nume
– si am vazut fundul lu’ M.Q. de mi-a iesit pe nas
– e totusi un film dement.
– rolul e ofertant pt Demi Moore, nu si pt M.Q.
– la scena de combat cam mult sange, nu si cea de final – din sala de spectacol :)
Totusi, cea.vrut.poetul.sa.zica? Nu mai papati media pe paine? :?
Cu niste imagini si tribut si viitor iconice, cred. mai ales aia-de-final-final: “steaua de mare” placinta peste steaua de bulevard cazand peste ea “praf de stele” #poezie.
Un film cu o idee nu tocmai noua, o analogie ar fi Lucy 2014. Filmul deși e un fel de SF combinat cu horror parodiază și aspectele societății unde frumusețea și tinerețea sunt pe primul plan și aduc bani și faima. Am revazut-o pe Demi Moore frumoasa în filmele Disclosure 1994 în compania lui Michael Douglas și Indecent proposal 1993 cu Robert Redford dar acum în 2024 aproape de nerecunoscut la 61 de ani.
PS. Filmul e și destul de scârbos spre final mai degrabă decât horror.
Satiră. Critica întineririi cu orice preț. Tuburi, seringi, lichid stabilizator, truse de recuperat... Dorian Gray, Faust, Frankenstein. Ritm susținut. Detalii de piele, vene, păr. Excelente machiajele realizate de Pierre-Olivier Persin. Gros-planuri ce amintesc de „Requiem for a dream” de Aronofsky.
Chiar dacă filmul nu e rău în ceea ce vrea să transmită, e mult prea deplasat. Pe lângă că nu e credibil, are o exagerare continuă la nesfârșit care obosește. Montajele, schimbările de imagine, toate acele efecte încep de la un moment dat să obosească pe lângă că e lungit prea mult..Demi Moore își intră în rol excelent având o prestație formidabilă. Recomand pasionaților de SF și a celor care preferă toată această satiră de a face orice pentru a rămâne veșnic tânăr. Asta ca să observați până unde duce totul, chiar dacă e satiră.
Un film ieșit din tipare. Primele 80 de minute m-au captivat, apoi totul a devenit prea grețos, prea tras de păr, prea însângerat de parcă nu se mai sfârșea nebunia. Dacă ar fi durat până în 100 de minute ar fi fost ideal. Din păcate, durata a fost de peste 2 ore, iar creierul nu mai putea duce nebunia. Prea multe scene șoc, prea multă violență, prea mult sarcasm, prea mult, prea mult din toate. Ar fi trebuit cumva să alterneze scenele șocante cu scene mai relaxante. E o artă.
Nota 6 din partea mea. Putea fi de nota 7 totuși dacă ritmul ar fi fost mai bine gândit.
L-am văzut .Unul dintre cele populare filme din 2024 .Multi au avut multe păreri bune despre el dovada și nota după IMDb .Este un Body Horror ( unii nu înțeleg termenul ) este un film experimental legat de corp , un alt subgen horror .Povestea este buna , interesanta , actori celebri nu oricine .Demi Moore a făcut un rol foarte bun ( important ) , spune marea majoritate cu toate că mi se pare că a apărut destul de puțin în film , mai mult parca cealaltă fata . Cu toate astea a avut o acțiune buna , care te tine conectat ( cel puțin pe mine ) , realist și trist în același timp .Concluzia este pozitivă , adică mie chiar mi-a plăcut având în vedere că nu eram cu subgenul ,,Body " înainte .Acest film are și un mesaj înafara de scenele care pentru alții poate fii exagerate , într-adevăr scene ,, socante " dar este horror , normal este sa fie așa gen ,mai șocat… citeşte
Unde mai pui că sunt unii care nu văd filmul ci critică doar după trailer sau din auzite. Sau care văd filmele din " surse alternative" ca să zic așa.
Eu nu sunt fan Horror, chiar trec mai departe când văd eticheta aceasta dar la acest film m-a atras ideea din descriere anume că prin substanța aceea devine o versiune mai tânără a sa. Și astfel, m-am așteptat să aibă un mesaj, o morală. Și sunt mulțumit, pot spune că m-a edificat pe latura spirituală. Cât despre efectele și detaliile grețoase, am mai întors privirea pe alocuri, în final am trecut peste. Dar am înseles toată brutalitatea la modul figurat. Și astfel, nu am nimic de băgat de vină.
Am reusit sa -l vad cu mult efort pana pe la jumatate dupa care am renuntat sa ma mai torturez singura cu scene oribile, scabroase,triviale , scarboase , obscene si desucheate . Este un film scarbos facut anume ca sa testeze puterea de rezistenta a unui public de imbecili in fata ororii vizuale . Se pare ca este o tendinta in cinematografie in ultimii ani ca publicul sa fie pus in fata unor secvente socante , provocatoare , pline de sange , organe,matze,regula fiind cu cat socul este mai mare cu atat este mai bine .Daca aveti cat de cat respect pentru inteligenta voastra nu mergeti sa l vedeti , este un film facut pentru imbecili snobi .
habar nu ai de horror , ai gresit genul si mai dai si minus .informeaza-te ce subgenuri are horror si ce inseamna subgenul ,,body '' si pe urma dai un comentariu de nimic , pana atunci genul horror este paralel
esti tu proasta si habar n-ai sa intelegi un mesaj, vezi un pic de sange si esti sub scaun de ce oripilată esti. Ce cauti la cinema la un astfel de film? vezi ca ai las fierbinti acasa, e mai ok pentru intelectu tau
Monument de prostie. Zici că au schimbat scenaristul la mijlocul filmului. Mi-am pierdut 2 ore din viață doar pentru că am vrut să văd până unde poate merge. Porcărie mai mare greu găsești. Poate doar in filmele lui Radu Jude. Și faptul că s-a luat un glob de aur la porcăria asta... Nici n-am cuvinte. Glob de aur pentru că a stat mai mult pe jos ca și moartă. Ar trebui sa fim plătiți pentru a vedea așa mizerie. Critica de film e sub orice critică. ????
Un spectacol (ne)reușit al contrastelor — The Substance
Deoarece filmul e împărțit în două din multe puncte de vedere (inclusiv, din păcate, al calității), așa voi face și eu: prima parte o voi dedica momentelor uluitoare și unice care aparțin unui film care se anunța și putea fi excelent — poate chiar o capodoperă contemporană a genului horror nuanțat sau un clasic pentru viitoarele generații; a doua, fără să-mi fi propus sau închipuit înainte să mă așez să-l văd, va fi despre o păcăleală, despre un râs sfidător pe care am simțit că mi s-a arătat din cutia-cadou pe care, după ce-o așteptasem entuziasmat, am primit-o.
Un star de televiziune (interpretat de o Demi Moore revenită de parcă nici n-ar fi plecat vreodată din lumea filmului: convingătoare, sclipitoare, electrizantă) își simte amenințat statutul și simte că își pierde, la propriu, strălucirea. El (un Denis Quaid… citeşte
Ceea ce încearcă să spună scenarista și regizoarea Coralie Fargeat este evident: femeile se dau literalmente peste cap și se sinucid pentru a atinge standarde de frumusețe imposibile, mai ales pe măsură ce trec anii, cu acest mesaj clar, filmul nu oferă niciun sentiment real de interioritate pentru niciunul dintre personaje sau pentru modul în care acestea relaționează între ele.
Elizabeth Sparkle (Demi Moore), o faimoasă instructoare de aerobic se confruntă cu angoasa declinului carierei cînd împlinește 50 de ani. Contractul ei este anulat de Harvey (Dennis Quaid), un producător fără scrupule care vrea să o înlocuiască cu o versiune mai tînără și mai atractivă. Disperată să își păstreze relevanța, Elizabeth apelează ia Substanță, adică o formulă miraculoasă care-i permite să proiecteze o versiune întinerită a sa, pe nume Sue,… citeşte
Am fost sa vad filmul dupa ce Demi a câștigat premiul, sa vad ce vrea sa spuna autorul. Sibiectul este de actualitate si doar o exagerare prezentată in film poate sa șocheze si sa puna lumea pe ganduri. In sala, eram inconjrata de gen Z care nu au prins mai nimic din ceea ce a vrut sa spuna artistul.
Pentru oamenii care nu sunt din categoria care ar avea nevoie de sfatul sau morala filmului, ar fi mai bine să nu-l privească deoarece s-ar întoarce cu comentarii negative că " De ce trebuie atâta violență și scârboșeală ca să explici un lucru atât de simplu?".
Păi, nu știu de ce e nevoie chiar de atâta greață în acest film dar sunt convins că cei care ar putea fi victime ale acestui șcenariu, chiar trebuie să vadă toată greața și violența și tragedia de la final pentru a înțelege cu adevărat "mesajul salvator" să zic așa.
No ăștialalți, am prins din prima mesajul, ne-am amuzat la câteva faze comice apoi ne-am grețălit. Eu chiar am privit în altă parte în unele momente.
Mergeți să-l vedeți și nu mai judecați! Cerneți și păstrați ce este bun!
Un inceput extrem de promitator si captivant,o continuare la fel de interesanta si un final de rahat...cam asa se poate explica acest film..sincer imi pare rau de Demi More ca a acceptat sa joace intr o asemenea scarbosenie.....ideea in sine este geniala,nu cred ca am mai vazut o in vreun film,putea fi foarte bine exploatata dar undeva pe la a doa jimatate a filmului regizoarea si a pierdut coerenta si a bagat scene nici macar de groaza ci foarte scarboase ca nu te poti uita...Deci daca vreti sa luati masa dupa nu recomant sa vizionati acest film.
Cred ca ar trebui evitat de cei cu stomacul slab. Un thriller de groaza cu inexactitati stiintifice si nu numai, cu lascivitate explicita, fara justificare, corpuri goale inerte sau străpunse de un soi de injectomate, ai senzatia ca esti intr-un soi de salon de terapie intensiva. Am rezista o ora din cele 2h si 20 minute. Poate ca celor amatori de filme horror le va place.
Senzațional!!! Mesajul transmis: ,, suntem frumoşi asa cum ne-am născut , indiferent de vârstă " Efectele horror produc exact șocul necesar ,pentru a înțelege acest mesaj. Demi,, nude " este impecabila! Dacă nu agreați genul horror, nu vizionați doar ca să aveți de ce să vă lamentați. Filmul este realizat cu tehnologie modernă ,analogia cu genul horror din anii trecuți nu-și are rostul. Am savurat pop-cornul în fața acestor cadre fără sa-mi fie,,greață ", pentru că am creier sa discern că vizionez o filmare realizata într-o camera de câțiva mp, cu super actori, în spatele lor fiind o echipa întreaga de cameramani iar ,,intestinele" sunt doar plastic .
Mai degrabă Demi nu a avut unde să fugă de acest rol..., mi-a părut rău de ea, sincer... În rest, ce să spun, e greu să ai succes și să vină toate cele peste tine și să-l pierzi...
Cu toate astea, ar trebui să înțelegi că vizualul are impact asupra tuturor, mâncători sau nu de pop-corn, cu creier sau fără creier...
Am fost la film ca sa o vad pe Demi More.Inceputul filmului a fost captivant, ideea fiind tinerețe fără bătrânețe și dacă se poate viața fără de moarte.Urmatoarele trei sferturi din film am stat pe telefon, uitându mă la orice altceva nu mai la filmul asta nu Scenele cate s au vrut a fi horror erau ridicole păreau a fi facute de alt scenarist, fara dialoguri, fara suspans (mult bulion peste tot), fara continuitate.
Nu mi s a dezvoltat nicio emoție.Pai îmi dau seama că nici filmele horror nu mai sunt ce au fost ( ex cele făcute de marele Hitchckok, Psycho, The birds, Rear windows,etc) Mi am pierdut timpul .Am înțeles că s a acordat un Glob de aur.Nu știu pentru ce.Foarte slab filmul.