The Old Man and the Sea

(1999)

The Old Man and the Sea

Poster The Old Man and the Sea Postere The Old Man and the Sea

Sinopsis The Old Man and the Sea

Mai mult

Inspirat din nuvela omonima a lui Ernest Hemingway, acest scurtmetraj de animatie relateaza povestea batranului pescar Santiago, care nu a mai reusit sa prinda un peste de 84 de zile si este considerat atat de ghinionist incat parintii ucenicului sau, Manolin, ii interzic baiatului sa il mai insoteasca in larg. Atunci cand Santiago se aventureaza departe in golf, prinde in undita un peste-spada urias si se lupta fara succes timp de 2 zile sa traga prada in barca. Dupa ce ucide un harponul pestele-spada…

citeşte
Au contribuit la sinopsis-ul filmului: Gerrard831, so1uffle2
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0

Caseta tehnică

Produs de

Ogden Entertainment

Țara

Rusia

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
aayana pe 23 Martie 2010 14:52
Cine poate să întreţină speranţa unui om? Dar credinţa? Nuvela lui Ernest Hemingway, The Old Man and The Sea a fost pusă în imagini de către Alexandr Petrov într-o animaţie ce a câştigat multe premii şi încearcă să răspundă la aceste întrebări.

Cele 20 de minute ale filmului – ca produs finit, au fost realizate în aproape doi ani şi jumătate de muncă, stilul său fiind nu tocmai uşor: desene pe hârtie, pictură în ulei pe o bază de sticlă, umbre realizate cu ajutorul degetelor şi în final compunerea lor. Aşa au rezultat aproape 29 000 de imagini.

Ce conţine povestea şi de ce Hemingway a obţinut pentru aceasta premiul Nobel pentru Literatură în 1954?

Bătrânul Santiago, un pescar frământat de lipsa norocului, văzînd că-l slăbesc puterile şi nu a mai prins nimic de 85 de zile, se hotărăşte să plece… citeşte

1 0
ciprian34 pe 22 Februarie 2014 23:34
Interesanta aceasta animatie care a nu degeaba a luat atatea premii
0 0
alex_il_fenomeno pe 08 Iulie 2013 15:01
Voiam de mult sa urmaresc varianta originala, cu Spencer Tracy, dar pana atunci am ales sa ma multumesc cu aceasta animatie interesanta, si cred ca am facut o alegere mai mult decat inspirata, dovedindu-se atat de placuta, atat de captivanta prin contrastul culorilor, atmosfera atat de calma indiferent de situatie, protagonistul ilustrat atat de bine care iti induce o stare de pace interioara, filmul trecand pe langa tine fara sa iti dai seama de asta... Il recomand, merita urmarit de oricine cel putin o data in viata.
0 0
cosmin742000 pe 28 Ianuarie 2013 00:53
Un film de animatie de arta de mare valoare. Excelent.
0 0

Spune-ţi părerea despre The Old Man and the Sea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Old Man and the Sea
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells