Articole The Number 23

(2007)

Numărul 23

Sinopsis

Prizonier intr-o sumbra obsesie cu numarul 23, Walter Sparrow (Jim Carrey) isi schimba viata intr-un infern de tortura psihologica care ar putea sa duca la moartea sa precum si la moartea celor dragi. Stimulat de un roman misterios, Numarul 23, pe care nu indrazneste sa-l lase din mana, Walter este fortat sa dezvaluie secretele trecutului sau inainte ca el sa-si poata continua viata cu sotia sa, Agatha (Virginia Madsen), si fiul adolescent Robin (Logan Lerman).

Romanul, dat lui Walter de catre Agatha drept cadou, descrie un mister al unei crime reci care pare sa reflecte viata lui Walter in feluri sumbre si necontrolabile. Viata personajului principal al cartii, un detectiv cugetator Fingerling (de asemenea jucat de Carrey) este plina de momente care evoca propria istorie a lui Walter. Cand lumea din carte incepe sa prinda viata, Walter este contagiat de un amanunt infricosator al cartii: obsesia lui Fingerling in ceea ce priveste puterea ascunsa a numarului 23.

Aceata obsesie strabate cartea si incepe a-l controla pe Walter. Vede numarul peste tot in viata sa si este convins ca este condamnat a comite aceeasi crima oribila ca Fingerling. Cosmarurile incep sa-l invada pe Walter, acelea care prevestesc destine teribile pentru nevasta sa cat si pentru prietenul de familie Isaac French (Danny Huston), plasandu-l intr-o incercare disperata de a intelege misterele cartii.

Jim Carrey joaca in thriller-ul psihologic al New Line Cinema, Numarul 23, o productie a Contrafilm/Firm Films regizat de Joel Schumacher (Phone Booth, 8AM, Falling Down) dupa scenariul original al scenaristului Fernley Phillip. Producatorii sunt Beau Flynn si Tripp Vinson (After the Sunset, The Exorcism of Emily Rose). Producatorii executivi sunt Mike Drake si Toby Emmerich, Richard Brener, Keith Goldberg, Brooklyn Weaver si Eli Richbourgh. Co-producatorul este Fernley Phillips, iar producatorul asociat este Linda Fields Hill.

Virginia Madsen (Sideways) si Danny Huston (The Constant Gardener) conduc o distributie remarcabila care ii include pe Logan Lerman (Hoof), Rhona Mitra (TV’s "Nip/Tuck") si Lynn Collins (The Merchant of Venice) printre altii.

Si-au adus contributia si: apreciatul Matthew Libatique, ASC (Requiem for a Dream), proiectantul de productie Andrew Laws (Down With Love), designerul de costume Daniel Orlandi (The DaVinci Code), editorul Mark Stevens (Phone Booth) si compozitorul Harry Gregson-Williams (The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe).

Filmul, a carui productie a inceput pe 23 ianuarie 2006, a fost filmat in locatii in si in imprejurimile Los Angeles-ului, inclusiv comunitatile Altadena, Pacific Palisades, Monterey Park si Temple City. Intensificand lumea stilata a cartii, unele interioare au fost filmate inauntrul Studiourilor Sunset Gower in Hollywood si Studiourile Los Angeles Center la periferia Los Angeles-ului. Numarul 23 (catalogat "R" de catre M.P.A.A. pentru "violenta, imagini deranjante, sexualitate si limbaj") va fi lansat in cinematografe in toata lumea de catre New Line Cinema la data de 23 februarie 2007.
Provocarile Numarului 23
jinglebells