The Hunchback of Notre Dame

(1982)

Cocoșatul de la Notre Dame

Poster The Hunchback of Notre Dame Postere The Hunchback of Notre Dame

Sinopsis The Hunchback of Notre Dame

Quasimodo, clopotarul cocoșat de la catedrala Notre Dame, o cunoaște pe frumoasa dansatoare Esmeralda și devine imediat victima farmecelor ei. Dragostea pură a lui Quasimodo nu are însă nicio șansă, pentru că Esmeralda este îndrăgostită, la rândul ei, de un chipeș soldat. Dar când frumoasa țigancă este acuzată din greșeală de vrăjitorie, singurul care o poate salva este Quasimodo, cocoșatul de la Notre Dame.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.3

Caseta tehnică

Produs de

Rosemont Productions

Distribuitorul international

Sony Pictures Television
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 08 Septembrie 2012 11:14
O versiune TV foarte reuşită şi inteligentă. Interpretarea lui Anthony Hopkins pur
şi simplu îţi sfâşie inima prin emoţia pe care o creează. Lesley-Anne Down este fascinantă în rolul ţigăncii Esmeralda. Cea mai reuşită ecranizare a romanului lui Victor Hugo văzută de mine până în prezent.

3 0
eduard_stratan pe 28 Ianuarie 2018 16:28
Un remake care nu-si are rostul! Filmul din 1956 este inegalabil!
0 0
nick-azh pe 08 Martie 2014 01:10
The Hunchback of Notre Dame
Filmul este realizat dupa cartea lui Victor Hugo are atit actori buni cit si scene inedite. Drama se desfasoara conform cartii, careia descrierea de mai sus nu-i aduce suficienta profunzime sau intelegere de subiect/ tema. Tema centrala este contrastul dintre uritenia fizica si cea interioara, spirituala care nu-i vizibila. Totodata ataca prejudecatile prevalente in evul mediu privind oamenii cu deformitati. Tiganca franceza din film, Esmeralda--ce are un tap ca ,partener' de joc-- are multe calitati, inclusiv frumusetea fizica deosebita, care-i atrag puternic pe barbati de rang din film, dar si pe Quasiomodo-- care este cocosatul din titlul filmului, adoptat de monseniorul catedralei de la Notra Dame din Paris, din mila sa... Conflictul izbucneste si catedrala este atacata cu Quasimodo aparind catedrala si pe Esmeralda... Dar trebuie sa vedeti acest film deosebit si foarte bine… citeşte
0 0
Eleonor pe 17 Martie 2013 11:35
REUȘIT...
O altă ecranizare despre care am putea spune cu ușurința că depaseste cartea, în mare parte succes datorat lui Anthony Hopkins ce se contopește cu rolul, precum bine ne-a obișnuit, dar și senzualei Lesley-Anne Down ce o portretizează atat de bine pe frumoasa Esmeralda.
0 0
Iulidesprefilme pe 11 Decembrie 2012 19:01
O variantă bună a cunoscutei poveşti pe tema "frumoasa şi bestia"...
0 1

Spune-ţi părerea despre The Hunchback of Notre Dame

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Hunchback of Notre Dame
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells