Articole The Fountain

(2006)

Fântâna

Sinopsis

O poveste despre dragoste, moarte, suflet si fragilitatea existentei umane. Odiseea unui barbat care se lupta din rasputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeste. In Spania secolului al XVI-lea, conchistadorul Tomas (interpretat de Hugh Jackman) porneste in cautarea Fantanii Tineretii, careia legenda ii atribuie puterea de a-i face pe oameni nemuritori. In zilele noastre, omul de stiinta Tommy Creo cauta cu disperare o cura pentru cancerul care o macina pe iubita sa sotie, Isabel (interpretata de Rachel Weisz). Calatorind prin spatiul interstelar, in secolul al XXVI-lea, astronautul Tom incearca sa inteleaga misterele care il macinasera vreme de un mileniu.

Cele trei istorii converg spre un adevar unic, pe masura ce eroii – in fond, una si aceeasi persoana - isi regasesc pacea sufleteasca in fata vietii, a mortii, a iubirii si a renasterii.

Regency Enterprises si Warner Bros. Pictures prezinta The Fountain/Fantana, o productie Protozoa Pictures/New Regency, in regia lui Darren Aronofsky. Scenariul este realizat de Darren Aronofsky, dupa un subiect de Ari Handel si Darren Aronofsky. Producatorii filmului sunt: Eric Watson, Arnon Milchan si Iain Smith, iar producator executiv Nick Wechsler. Imaginea este semnata de Matthew Libatique, iar scenografia de James Chinlund. Montajul este realizat de Jay Rabinowitz. Costumele sunt create de Renée April. Coloana sonora este compusa de Clint Mansell. in rolurile principale sunt: Hugh Jackman, Rachel Weisz si Ellen Burstyn. Filmul este distribuit de Twentieth Century Fox.

Despre realizatori
jinglebells