Aaaah. Am citit cartea si mi-a placut enorm felul in care era scrisa povestea si stilul lui John Green si chiar am trait si eu povestea celor doi si am pus-o la suflet. Filmul nu s-a lasat mai prejos. Am tinut neaparat sa vad cum adapteaza toate lucrurile acelea mici care au facut cartea geniala si bineinteles, unele detalii au fost omise, dar per ansamblu totul a fost cum mi-am imaginat si chiar mai bine. Este un film extraordinar, o lectie de viata si niste actori cum nu se poate mai potriviti. E adevarat ca in sala de cinema erau putine persoane (majoritatea de sex feminin), dar la sfarsitul filmului a fost un moment in care nimeni nu s-a ridicat. Toata lumea statea si incerca sa absoarba toata povestea si sa isi opreasca lacrimile. Nu se auzeau decat oameni care isi trageau nasul :)) Este genul acela de film care chiar atinge o coarda sensibila. Eu zic ca merita vizionat :) !
[...] Desi am inceput sa resimt lipsa timpului tot mai acut (poate ati remarcat ca nu v-am recomandat niciun film in ultima vreme), nu pot sa nu scriu despre The Fault in Our Stars/ Sub aceeasi stea. [...] citeşte
"The Fault in Our Stars" e doar un cliseu adolescentin, asa cum a fost si "Perks of Being a Wallflower" si cum sunt toate filmele acelea "Young Adult". Problema cu povestile astea e ca nu zic mai nimic special publicului larg, pentru ca in esenta sunt aproape identice cu alte povesti similare lor... Asa cum "Divergent" este in esenta aceeasi poveste ca "Mortal Instruments" si ca "Hunger Games" si deja cand vezi posterul stii la ce actiune, personaje si concluzie sa te astepti; tot asa romance-urile de "cancer" sunt in esenta acelasi film.
Iar cu toate laudele pe care le-a primit cartea, TFIOS ramane aceeasi poveste din "A Walk to Remember", "Sweet November", si o multitudine de alte filme care spun o poveste de dragoste peste o poveste despre cancer. Aceeasi structura, aceleasi "mesaje" profunde... chit ca personajele principale vorbesc despre povestile de cancer cu mesaj… citeşte
Recomand cu multa caldura Terms of Endearment ("Vorbe de alint") (1983) cu 5 premii Oscar inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor (James L. Brooks), actrita in rol principal (Shirley MacLaine si actor in rol secundar (Jack Nicholson). Imediat ar fi Life as a House (2001) cu Kevin Kline si Kristin Scott Thomas. Nu m-au impresionat foarte mult nici A Walk to Remember (2002) si nici supraevaluatul Sweet November (2001). Cel mai bun film recent cu subiect oarecum asemanator cu The Fault in Our Stars a fost 50/50 (2011) (dupa mine combinatia ideala de drama si comedie) cu Joseph Gordon-Levitt si Seth Rogen. SI desigur sa nu uit in extenso de The Bucket List (2007) cu Jack Nicholson si Morgan Freeman...
Am fost la acest film in special pentru ca nu aveam altceva mai interesant pe acelasi orar in care mi-am permis sa plec de-acasa. Nu-mi pare rau insa dar nici nu am foarte multe de povestit.
Este un film ce emana sensibilitate si fatalism in acelasi timp. Se incearca o struto-camila care nu iese tocmai fericit. Cuvinte mari din partea unor adolescenti, iar de cealalta parte lipsa de implicare din partea parintilor, care par mai mult interesati de esecul lor in incercara de a fi parinti, in esecul pe care soarta se pare sa-l fi stabilit in numele lor.
De ce este un film bunicel?
Pentru ca vorbeste despre o posibila drama reala, pentru ca are o muzica buna, iar ritmul actiunii nu este plictisitor. Gasim mici curbe in desfasurarea povestii si asta ne plaseaza in expectativa.
"Arlequinade" si "dincolodenume" au scris, cu umor si pragmatism, despre partile bune si mai putin bune asa ca eu o sa ma rezum la a-i da filmului 7 stelute, cu speranta ca lumea se va duce sa-l vada, la cinema, si ca vor fi mai mult de 4 persoane, cate am fost ieri (13.15) la Patria(Bcucuresti).
- m-am dus la cinema sa vad o versiune comerciala a lui Restless (2011) (sala plina de pustime, in vacanta, cu scoala, reduceri, ceva)
- initial mi s-a parut vulgarea abordarea usurica&teen cult, ca apoi acceptand frame-ul comercial sa mi se para chiar curajos
- de la “Dying sucks” la atunci cand ii spui lu’ mama-ta ca “Da, mama, de aia mi-e frica ca atunci cand o sa mori inca o sa fii mama mea si doar atat. O sa te inchizi in doliu & shit” (inexact).
- prietenie intre 1 olog, 1 orb si 1 ofticoasa :)
- totusi, un film slab – dar care reuseste sa livreze acolo la nivelul sau. scenariu mediocru, si asta e ok – nici slab, nici bici. educatif (e nevoie de filme care sa ne impace cu ideea la nivel de mase?), comercial, ok pt teens.
- exista si un Willem Dafoe care ridica un pic-un pic stacheta, desi nici ea… citeşte
De acord cu Xerses. Un film in care actorii au jucat excelent,au reusit sa te emotioneze si sa te faca sa intrii in pielea lor. Filmul te trezeste la realitate si te face sa inveti sa apreciezi lucrurile importante in viata.
N-am mai vazut atatea greseli de montaj intr-un film de la Troia incoace. Vreo trei se intampla doar in patul... olandez, cand el isi arunca spre stanga camasa, iar in cadrul urmator o vedem pe pat, in dreapta lui.
Citisem cartea, stiam ce se intampla, am putut fi atenta si la altele decat la actiune. M-a deranjat foarte tare ca personajele principale, care cica ar fi pe moarte, par atat de sanatoase, rumene si bucalate...
elena dintre toti cei care au criticat filmul esti singura care a zis ceva adevarat.Asa e , actorii nu par a fi bolnavi , dar scenariul filmului e genial.Nu zic de jocul actorilor , mi s-a parut ca au fost doar f bine alesi.
Scriu acest review fara sa fii citit in prealabil alte comentarii. Abia ce am termiant de vazut filmul si vreau ca parerea mea sa fie cat mai autentica, cu 0% influente exterioare.
Filmul este trist, este pentru oamenii sensibili, pentru cei care obisnuiesc sa-i ajute pe cei din jur, dar si pentru cei care nu fac asta poate fi un semnal de alarma ca ar fi timpul.
A se observa inca de la inceputul review-ului meu ca accentul acestuia se vrea a fi pus pe efectul unei boli incurabile asupra unei persoane si asupra a tot ceea ce o inconjoara.
Acest film m-a purtat pe cele mai inalte culmi ale tristetii, daca e sa iau in seama toate filmele triste, romantice, dramatice pe care le-am vazut(si am vizionat un numar considerabil de astfel de filme).
Numesc tristete acest sentiment pentru ca este prea greu de definit toare sentimentele care converg catre interiorul… citeşte
bine ca nu ai citit alte comentarii , dar mai rau e sa citesti dupa , risti atacul cerebral :)Eu am vazut filmul , apoi m-am uitat la primul coment , imi e rusine ca sunt din aceeasi specie cu astfel de homuncul
Un film extraordinar care te face sa intelegi ceea ce simte un adolescent bolnav care in ultimele clipe isi gaseste marea dragoste iar apoi o pierde! Nota 10 din partea mea. Sincer a fost un film minunat care m-a lasat fara lacrimi. Acum ma apuc de carte:))
De ce sa fie facut un asa film?!De ce sa vezi asa un film?!Ce sa comentezi la un film cu asa un subiect?!Ca trebuie sa fii nitel sadomasochist sa-l vezi??Ca nu ai cum sa fii de piatra si sa nu te afecteze asa un subiect?!Ca mori de mila parintilor care trebuie sa treaca prin asa ceva?!Si tot asa...Nu recomand!
De ce sa fie facut un asa film?!
Sunt foarte multe motive, printre care unul: fiindca, ne place sau nu, exista tineri care sunt bolnavi de cancer si un astfel de film, daca il vad, face mult pentru ei.
De ce sa vezi asa un film?! Ca trebuie sa fii nitel sadomasochist sa-l vezi??
Nu este uman sa trăiești gândind ca o boala cum e cancerul, așa ceva nu ti se poate întâmpla ție sau sa gândești cu ignoranță ca nu exista suferință printre semenii tai.
Să iți dea răspunsuri la unele întrebări. Daca nu ai avut astfel de cazuri în preajma ta nu ai cum sa iți imaginezi cum se schimba comportamentul uman, viața, relațiile de familie, de cuplu in cazul unei boli incurabile.
Ce sa comentezi la un film cu asa un subiect?! Poți comenta de exemplu partea artistica așa cum au făcut si alții pe aici. Daca subiectul ti se pare atât de grav încât te-a lăsat fără comentarii înseamnă ca filmul te-a atins si pe tine cu unul din scopurile lui: te-a impresionat.
Ca nu ai cum sa fii de piatra si sa nu te afecteze asa un subiect?! Afectează = emoționează. D’aia ne ducem la filme artistice: căutam aceasta emoție. Daca uneori căutam emoții din zona bucurie, ras, glorie, măreție, dragoste, curaj, de ce nu am căuta si din zona tristeții alteori? Emoțiile negative fac parte din viață tot așa cum știm că într-o zi vom muri , fiecare dintre noi.
Ca mori de mila parintilor care trebuie sa treacă prin asa ceva?!
Exact, tu care probabil ești părinte, ești impresionată de aceasta ”milă”, alții care nu au încercat live sentimentul de părinte sunt emoționați mai mult de dragostea dintre doua suflete dintre care unul știe/amândoi știu ca va muri in curând. Nu subiectul sau caracterul personajului contează daca un film artistic este bun sau nu, asta discutăm aici. Un profesor de istorie nu trebuie sa fie dat afara fiindcă se ocupă de un subiect foarte neplăcut cum ar fi Ciuma!
Cum ar fi să fii tânăr şi să afli că mai ai de trăit câţiva ani, iar zilele îţi sunt numărate? Cum ar fi să ai un copil în situaţia aceasta? Acestea sunt două întrebări la care nu doresc nimănui să fie în situaţia de a căuta un răspuns. E cumplit numai gândul, darmite să te afli într-o astfel de situaţie.
"The Fault in Our Stars" descrie povestea unei prietenii între doi tineri aflaţi în faza terminală a unei boli fără leac. Speranţa a dispărut de mult timp din sufletele lor, iar ambii încearcă să-şi ofere unul celuilalt un strop de iubire pe care lumea înconjurătoare, indiferentă la necazurile altora, nu le-o oferă. Povestea este deosebit de emoţionantă, iar interpretările excepţionale ale tinerilor Shailene Woodley (interpreta lui Hazel Grace Lancaster) şi Ansel Elgort (interpretul lui Augustus Waters) evidenţiază un film… citeşte
The Fault In Our Stars - Hoti de zambete | Postmodern
[...] cu tine chiar și în momentele amuzante ale filmului, deși, contrar așteptărilor, The Fault In Our Stars nu se scufundă în tragedie. Nu sunt de acord cu cei care văd filmul ca pe o mașină de [...] citeşte
Un film foarte trist, apasator dar care iti arata ca viata merita traita chiar si in cele mai crude conditii. Intr-o perioada de timp definita, exista un infint de clipe pe care ti le poti face frumoase.
un subiect tratat in mai multe filme . De aceasta data totusi nu am fost prea impresionat . Filmul per total ,bun,dar totusi ii lipseste ceva . Nota 7 din partea mea