"The Birds", dupa parerea mea, este cel mai bun film al lui Hitchcok dupa "Psycho". Imi place foarte mult faza din restaurant, cand mama celor doi copii ii spune lui Melanie: "Why are they doing this? Why are they doing this? They said when you got here, the whole thing started. Who are you? What are you? Where did you come from? I think you're the cause of all this. I think you're evil! EVIL!"
sa faci niste pescarusi nevinovati sa semene atata teroare in inimile locuitorilor din Bodega Bay...o idee geniala a lui Hitchcock ce a devenit o capodopera a genului horror ..in ziua de azi cind apar pe banda rulanta tot felul de filmulete cu paianjeni ucigasi si lighioane care seamana panica in masa..trebuie sa vezi un film ca Pasarile pentru a-ti da seama de unde a pornit totul
Cel mai bun film al lui Hitchcock, dupa Psycho. Doar dansul poate imagina niste pasari insetate de sange de om, ce seamana teroare in inimile locuitorilor. Nerecomandat a fi vizionat seara.
un alt film in regia maestrului Hitchock ,care a facut atata senzatie cu marile sale capodopere, la acea vreme, capodopere care si astazi sunt urmarite cu nesat de fani ai genului, ceea ce ma face sa-mi pun intrebarea, oare pe ce culmi putea ridica Hitchock aceasta arta, daca ar fi avut ocazia sa regizeze in zilele noastre?
Nu prea m-au convins pe mine pasarile alea... Deh, efecte speciale ca pentru anii '60...Iar faptul ca n-au explicat de ce pasarile atacau oamenii cred ca e o scapare a scenariului. In schimb, jocul actorilor face tot filmul. Iar Hitchcock e genial.
A fost facut pentru ca fiecare spectator sa aiba rezolvarea sa la acest mister.
Un exemplu ar fi motivul "intrusului", pasarile au luat-o razna dupa ce a intrat in acea comunitate (in acel oras) straina Melanie si pasarile sale exotice..
Asta ar fi doar o idee..
Ma rog, e clar ca a fost facut un final care sa adanceasca povestea stranie a filmului.
Pentru anul din care face parte,efectele vizuale sunt surprinzator de bune si pentru aceasta perioada.Am observat ca in acest film Hitchcock nu a folosit nici o melodie pe intreaga perioada a filmului,lasand doar acele sunete de pasari care reusesc sa iti dea fiori.
P.S.:Oare cum reusea mereu Hitchcock sa aiba mereu in filmele sale femei atat de frumoase si talentate?
un clasic , cel mai cunoscut film al lui Alfred Hitchcock si unul dintre cele mai titrate ale cinematografiei ! il vazusem cand eram mai mic , iar impactul a fost urias ! recent , l-am revazut , iar efectele au fost mult mai slabe ! nu este un horror , ci un thriller cuprinzator , care insista mai mult pe intrigi de familie si apoi pe pasarile necontrolate ! as minti daca as spune ca este cel mai bun film vazut ! productia este una reusita insa , care captiveaza inca de la inceput si gasindu-si apogeul in final ! de apreciat efectele speciale si pasarile dresate , ceva foarte greu chiar si in zilele noastre ! este o alegere potrivita pentru orice moment !
am mai vazut acest film care dupa parerea mea este un succes al lui Hitchcock. acest film te captiveaza de la primele minute si merita vazut pana la final
Unul din filmele mele favorite dintre cele realizate de fabulosul Alfred Hitchcock, l-am vazut de 2 ori pana acum, prima data nu prea m-a impresionat (asta si pentru ca l-am vazut in copilarie), dar a doua oara a avut un impact profund asupra mea. M-a prins inca de la primele imagini si m-a tinut cu inima cat un purice pana la final. Tensiunea este atat de densa incat pare palpabila, inca o data Alfred Hitchcock da dovada ca poate ecraniza o opera literara fara a ii stirbii valoarea, iar ecranizarea nuvelei scriitoarei Daphne du Maurier este cu adevarat reusita, ceea ce dupa parerea mea, da dovada de o simbioza perfecta intre Maurier si Hitchcock.
Un film superb pe care il recomand cu caldura.
Un horror indedit te face sa te uiti de doua ori spre cer uneori, cand inaripatele sunt dezorientate sau daca pur si simplu le e foame.Trebuie sa le vezi neaaparat. Mai bine cu ceva pe cap....Restul o sa vedeti voi...
Filmul asta,ca si toate celelalte ale lui Alfred Hitchcock ar trebuie comentate din punctul de vedere al acelei vremi,si nu in comparatie cu filmele de astazi,care beneficiaza de efecte mult mai bune. Mi-a placut enorm The Birds,cat si prestatia actorilor.Efectele mi se par extrem de reusite pentru anii '60 la fel si scenariul si pentru oamenii de atunci care l-au vizionat sunt sigura ca au avut cel putin un fior de groaza. In concluzie e unul dintre preferatele mele.
O nu vin pescarusii si vrabiutele , fugiti... Este o idee originala dar unde este celebra coloana sonoara a lui Hitchcock , stilul de filmare ? Iar actorii sunt cei mai prosti pe care i-am vazut intr-un film de Hitchcock , filmul nu il compar cu cele din ziua de azi, dar este foarte slab . Primele 50 de minute nu vedem absolut nimic iar apoi doua atacuri de maxim 2 minute , facute foarte bine dar mie nu mi-a placut deloc . Pot spune ca este unul din cele mai plictisitoare filme ale lui Hitchcock , toata lumea il lauda atat .doar din cauza sindromului turmei , daca unu a zis ca e bun hai sa zic si eu. nota 6 cu indulgenta
Dincolo de efectele speciale care, în timp, sunt depasite de inovatii tehnice, ramâne forta incarcata de simboluri a alegoriei pasarilor ce invadeaza pe neasteptate cerul senin al unui orasel oarecare. Cum reactionam in fata violentei care se dezlantuie oarba si irationala?Personajele din film aleg actiunea, sa faca ceva, desi nimic nu sta în puterea lor.Intocmai ca în "Ciuma" lui Camus. Acolo apar pe strazi, mai întâi câtiva sobolani morti, apoi gramezi, apoi ciuma se napusteste, lovind în stânga si în dreapta.Din senin, flagelul se stinge de la sine. Daca imaginea sobolanilor poate fi dezgustatoare, cea a pasarilor, desi la fel de amenintatoare, e poetica si plina de maretie.
Într-adevăr un film bun, vizual este foarte elegant. Scenariul este foarte captivant (în special în a doua parte), în timp ce totuși ideea de bază este destul de simpla ... Mi-a placut interpretarea actorilor (în special Tippi Hedren), foarte teatral uneori, dar asta e farmecul de film de Alfred Hitchcock și Dennis Iliadis .
unca un film genial marca Alfred Hitchcock daca prima jumatate a filmului nu e asa de captivanta a doua e de-a dreptul infricosatoare are un suspans teribil,merita vazut nota 9
Hitchcock rămâne de inegalat.Suspansul creat de el,acele momente de teroare te marchează și dincolo de film.Te uimește starea de real pe care ti-o dă,nimic nu pare artificial în filmele sale.
Filmul ''The birds'' de Alfred Hitchcock este un film frumos,cu multe scene pline de suspans care transforma un oras linistit uitata de lume''Bodega Bay''' intr-un oras care devine tulburat de atatcul unor pasari. Suspanul apare incet,incet iar la sfarsitul filmului pasarile dau ultimul atac. Ca si in ''Jocul ielelor'' suspansul apare pe tot parcursul campaniei lui Gelul Ruscanu,unde vine de fiecare data cate un personaj pentru a-i cere acestuia sa renunte la campanie,insa acesta refuza;pana cand afla ca cel pe care il considera un idol adica tatal sau nu a murit intr-un accident si s-a sinucis,fiind un om las. Odata cu aflarea vestii Gelu Ruscanu este doborat,ramane singur si urmeaza crudul destin al tatalui.
Chioseaua Ana-Maria
In filmul lui Hitchcock "Pasarile", nu stim prea multe de la inceput despre personaje. Mitch, Anny, Lidia si Melanie sunt cele 4 personaje care sustin esafodul actiunilor. Vietile celor 4 devin foarte interesante odata cu atacul pasarilor. Melanie chiar daca era o fata rasfatataducea lipsa unei mame. Relatia dintre ea si Lidia este foarte stransa, Lidia fiind o mama posesiva. Anny a renuntat la un oras mare ca sa isi urmeze iubirea. Acaparase tot, numai pe el nu-l putea acapara. Drama merge mai departe sacrificandu-se pentru sora celui pe care il iubeste. Lidia era o femeie slaba, raceala ei fiind o masca pentru autoaparare. Ea mareste familia acceptand-o pe Melanie. Mitch are si el povestea lui, este avocat, era marcat de legi, el isi ascunde sentimentele, le vorbeste tuturor de sus, dar el nu este decat un barbat simplu capabil de iubire. In lumea celor 4 apare un fenomen cu toate ca… citeşte
Fred este un personaj complex ce se indragosteste de o femeie superioara lui si este constient ca nimic nu va dura intre ei doi.
Fred este un consumator de placeri ieftine,un om bogat insa in mintea lui exista un secret pe care nu-l impartaseste nimanui si pentru care sacrifica totul.
Poate chiar acest sacrificiu de neinteles il face special.Insa ceea ce ramane in suspans este faptul ca ,oare a iubit-o Ladima pe doamna T?.
In filmul lui Hitchcock''The birds'' niste pescarusi nevinovati reuseste sa aduca teama unui oras intreg .Ceea ce te duce in eroare poate fi si sunetul pasarilor care reusesc sa-ti dea fiori.
In film, colivia apare ca un mar al discordiei pentru ucigasii din vazduh.Hitchcock ramâne de inegalat.Suspansul creat de el,acele momente de teroare te marcheaza ?i dincolo de film.Te uime?te starea de real pe care ti-o da,nimic nu pare artificial în… citeşte
"Cu totii traim in suspans de pe o zi pe alta ; cu alte cuvinte, esti eroul propriei tale povesti." Filmul "The Birds" este caracterizat de suspans ce te tine cu inima la gura. Seria de atacuri neasteptate ale pasarilor sunt permanente in film , incitant este faptul ca doar cel ce vizioneaza filmul poate sti dinainte ce le asteapta pe personaje. Personajul Melanie este doar un pretext , ea doar este socata la fel ca restul oamenilor , cetatenii orasului sunt socati de aceasta violenta a pasarilor de care nu se pot apara. Oamenii fug dovedind lasitate. In concluzie suspansul vine odata cu linistea, dupa o scena calma vine intotdeauna ceva mai mult , care va umple de actiune. Actiunea devine mult mai atragatoare, oamenii devin mai curiosi sa vada care este continuare.Jocul ielelor de Camil Petrescu , un joc al ideilor apeleaza la tehnica suspansului prin santaj, amanare, crima… citeşte
Filmul "The Birds"de Alfred Hitchcock este un film deosebit, toate scenele acestui film tinandu-ne in suspans.Actiunea filmului se petrece intr-un oras uitat de lume "Bodega Bay",cetatenii orasului fiind speriati de atacurile pasarilor.Suspansul realizat de Hitchcock apare treptat, iar filmul se sfarseste cu atacul "suprem".
Si in "Jocul ielelor" suspansul apare treptat pe toata perioada actiunii(campania lui Gelul Ruscanu). Gelu Ruscanu afla crudul adevar nu cel pe care-l stia despre tatal sau ci tatal s-a sinucis,acest lucru denota lasitatea tatalui.Acesta afland adevarul este demoralizat si se sinucide precum tatal sau.