Richard Jewell

(2019)

Cazul lui Richard Jewell

Poster Richard Jewell Postere Richard Jewell

Sinopsis Richard Jewell

Mai mult
Richard Jewell

Un film despre atentatul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, când, datorită vigilenței lui Jewell, unul dintre cei care asigura paza stadionului, o mulțime de vieți au fost salvate. Explozia a avut totuși loc, însă acest lucru s-a petrecut pe fondul retragerii spectatorilor de pe stadion, fiind evitată astfel o tragedie si mai mare. Cu toate acestea, viața lui Jewell a fost dată peste cap. În urma plasării sale pe lista de suspecți a FBI-ului, cele mai mici detalii ale vieții sale au fost…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Netflix
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
Film +
Miercuri, 24 Apr 03:00

Caseta tehnică

AKA

  • Der Fall Richard Jewell
  • Le cas Richard Jewell
  • El caso de Richard Jewell

Produs de

75 Year Plan Productions

Distribuitorul international

Warner Bros.

Distribuit in Romania de

Vertical Entertainment

Țara

SUA

Box office Richard Jewell

Weekend premieră (10.02.2020)
  • Loc 11
  • Spectatori 4.565
  • Încasări (RON) 99.606,90
Total
  • Spectatori 9.129
  • Încasări (RON) 198.154,90
  • Încasări (USD) 44.969,16

Părerea criticului

Gloria pe 17 Februarie 2020 10:02
Despre eroi si oprobiul public
De-a lungul unei cariere de șase decenii ca actor și regizor, Clint Eastwood a examinat în mod constant fenomenul eroismului pe marele ecran. Deși este adevărat că proverbiala orientare politică de factură conservatoare a regizorului a influențat subiectul filmelor sale, Eastwood nu s-a sfiit să se confrunte cu efectele distructive ale faptului că promovează unele valori americane disputate.

Acest aspect a fost evident, mai ales în cursul ultimului deceniu. Eastwood a regizat opt filme de ficțiune, majoritatea inspirate din personaje reale, a căror fapte eroice au fost totuși controversate. American Sniper vorbește despre moștenirea sângeroasă a unui lunetist din trupele Navy Seal pe nume Chris Kyle (Bradley Cooper), a cărui întreagă legendă s-a născut din ororile războaielor din Orientul Mijlociu.

Dimpotrivă, Sully construiește, prin… citeşte

4 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
blackmore pe 17 Ianuarie 2020 01:24
Un film care arata prostia serviciilor secrete americane , a jurnalistilor americani in special si a americanilor in general.mult mai clar decat in idiocracy .Clint Easwood singurul regizor american care mai face filme de succes pt tot publicul.
8 7
Cretzulynne pe 19 ianuarie 2020 00:44
Și are 90 de ani! Nu știu cine e de vină: genetica lui sau modul lui de a trăi, sau poate ambele! Rar, un așa om activ, la o asemenea vârstă. Are toate șansele să devină matusalemic.
Arpad pe 12 februarie 2020 18:37
Cat ai trait tu, baietzash, in US de te dai asa rotund ?
AdrianPopescu pe 15 Februarie 2020 13:07
O plăcere să vezi și să savurezi un film cu adevărat bun într-o industrie dominată, mai nou, de seriale - acest fast-food al cinematografiei.
Clint Eastwood a expus în mod excepțional un caz șocant și a reușit să-i facă mai multă dreptate lui Richard Jewell decăt toate scuzele oficiale și despăgubirile primite prin tribunale.

6 1
Oana_S pe 16 Februarie 2020 16:39
Un film excelent; interpretarea magnifică a unui actor necunoscut Paul Walter Hauser în rolul titular, este unul din motivele pentru care filmul este memorabil. Totul s-a întâmplat exact așa cum este înfățișat în film. Eastwood a adunat datele conflictuale dintr-un caz controversat, cu obișnuitul său rafinament și sincronizare, creând tensiune și suspans, pentru a spune o poveste vitală despre un abuz al justiției. Citeste mai mult:
https://filmserial.home.blog/2020/02/14/cazul-lui-richard-jewel-clint-eastwood/

4 1
Caktus pe 16 Mai 2020 14:59
9
Un film extraordinar. La cei 89 de ani ai lui Clint Eastwood (luna asta face 90), inca regizeaza foarte bine!

Scenariu: 9/10
Interpretare: 9/10
Coloana sonora: 8/10
Dialog: 9/10
Final: 10/10

9/10

2 0
sabinalin pe 22 Martie 2020 22:32
Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. Imi aduc aminte ceremonia de deschidere cu un final emotionant, mi s-a facut o teribila mila de Cassius Clay in momentul in care l-am vazut pe marele boxer literalmente chinuindu-se sa aprinda flacara olimpica. Ar fi trebuit sa fie Atena, s-a spus ca a fost in fapt victoria Coca Cola, banul era deja atotstapanitor si americanii au tinut sa-si arate forta o data in plus. Ne aducem aminte cu placere de faptul ca Romania era inca o putere sportiva mondiala, ai nostri s-au clasat pe locul 14 pe natiuni, 20 de medalii castigate, cele mai pretioase au fost 4, eroii nostri de aur au fost floretista Laura Badea, gimnasta Simona Amanar si barcile feminine de dublu vasle si 8 plus 1 la canotaj.

Din pacate n-a fost totul roz pentru ca s-a intamplat o mare nenorocire, n-a fost acelasi impact emotional ca la Munchen in 1972 insa cei… citeşte

2 3
mirceapopa79 pe 03 Martie 2020 03:55
ULTIMA CAPODOPERA marca CLINT EASTWOOD
Probabil ultima capodopera cinematografica marca CLINT EASTWOOD la venerabila varsta de 89 spre 90 de ani,film care surprinde fatza adevarat de urata a Americii institutionale. E obligatoriu de vazut pentru orice student la Drept si Jurnalism. PARADEALA JURIDICAREA adica acuzarea pe probe inexistente din vremea lui KOVESHI si a lui PORTOCALA isi are radacinile adanci in vremea de trista amintire a guvernarilor democrate americane clintoniene si obamiste ca se stie ca regizorul Clint EAstwood e un republican conservator convins iar filmul se vrea un avertisment in ajun de alegeri decisive pentru Casa Alba din noiembrie ca multi sa voteze responsabil si sa ii dea implicit un nou mandat lui TRump care s-a luptat impotriva a cea ce numeste DEEP STATE adica STATUL PROFUND adica exact mecanismul monstruos din institutiile de fortza precum FBI si MASS MEDIA aservita si ceea ce se meste… citeşte
1 1
Smrs pe 31 Martie 2020 03:13
Fenomenal.
Filmul își consumă toată energia pe un episod tragic din istorie, dar mai ales tragic pentru un singur om - Richard Jewell. Ni se pune pe tavă o poveste, totodată o bună ocazie pentru o introspecție, imaginată într-un mod magistral de Clint Eastwood care zguduie prin imaginile acestui film ceea ce putea rămâne un simplu fenomen de terorism sau un pasaj într-o oarecare epocă despre cum autoritățile americane au mai dat fail odată, schilodind un suflet sau mai multe, uitate de vreme ca și cțnd nimic nu s-a întâmplat..Exploatarea nevinovației unui om limitat și naiv, dar cu un dar nativ de a face binele deliberat, ba chiar mai mult de atât, dovedind reale abilități de a recunoaște un pericol, fix asemenea unui om al legii cu multă experiență, toate acestea se vor întoarce împotriva lui ca într-un episod la care astăzi ai bănui pe cei ce te acuză de o… citeşte
1 2
ioana1007 pe 20 Ianuarie 2021 16:25
Foarte bun
Foarte, foarte bun !!!! M a impresionat interpretarea magistrala a unui actor necunoscut, cel din rolul principal...magnific a jucat, de Oscar !!
0 0
lavara_laiarna pe 10 Decembrie 2020 20:35
Filmele preluate din viața reală vor avea aproape mereu succes. .indiferent cine le croiește.
0 0
SYNDJ pe 27 Noiembrie 2020 01:42
Cand e vorba de Clint Eastwood, n-are cum sa fie un film slab. Interesant - chiar merita vazut.
0 0
florin2014 pe 22 Septembrie 2020 16:22
actorul principal
Maiestria lui Clint Eastwood a fost pusa in valoare de jocul absolut fascinant al lui Paul Walter Hauser.
0 0
yanysboy pe 21 Iulie 2020 00:12
Un film bun inspirat din viața reală, în anii aceia și sistemul americanilor era rânced dar totul sa terminat cu bine.
0 0
andystarx pe 05 Aprilie 2020 17:30
Nota 7/10
Pentru ca a fost un film dupa un caz real,merita o vizionare,asta fara discutie,actorul principal a jucat foarte bine,un film de vazut!
0 0
lili22 pe 25 Februarie 2021 23:49
Acceptabil .A jucat foarte bine acel actor necunoscut.Doar ca nu mi-a placut niciodata Clint Eastwood.
0 1
dmsteaua pe 22 Iulie 2020 00:38
Un film excepțional,iar peste ce s-a spus de ceilalți, aș dori să menționez atmosfera pe care a creat-o Clint E.,tot filmul intorcându-mă cumva în timp,fiind transpus în anii 90. A fost ca o magie,iar la final am rămas și am reflectat la cât de relativ e totul în viață.
0 1

Spune-ţi părerea despre Richard Jewell

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Richard Jewell
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells