The 39 Steps

(1935)

39 de trepte

Poster The 39 Steps Postere The 39 Steps

Sinopsis The 39 Steps

In anii ’30, Richard Hannay, un canadian inocent aflat in vizita la Londra, se trezeste urmarit, din senin, atat de un grup de spioni germani, cat si de politia britanica, fiind banuit de participarea la o complicata intriga de spionaj.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Peggy Ashcroft Peggy Ashcroft Margaret - Crofter's Wife Alfred Hitchcock Alfred Hitchcock Passerby Near the Bus Robert Donat Robert Donat Richard Hannay
Madeleine Carroll Madeleine Carroll Pamela John Laurie John Laurie John - Crofter Lucie Mannheim Lucie Mannheim Annabella Smith
Miles Malleson Miles Malleson Palladium Manager Charles Bennett Charles Bennett Second Passerby Near the Bus Jerry Verno Jerry Verno Commercial Traveller
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 19 Ianuarie 2015 18:57
Unul din primele filme de spionaj - experiment reuşit
Un canadian aflat la un teatru din Londra este abordat de o tânără misterioasă care ulterior îi moare în brațe, după ce-i mărturisise că este o spioană ce încerca să prevină scoaterea din țară a unor secrete militare. Bărbatul trebuie să dovedească existența acestei conspirații pentru a scăpa de acuzația de crimă. Cazul omului simplu introdus fără voia lui într-un caz de spionaj va fi folosit ulterior cu mai mult succes de Hitchcock în ”Saboteur” (1942) și ”North by Northwest” (1959).

Poveste de spionaj din perioada interbelică, axându-se pe războiul invizibil între germani şi britanici, "The 39 Steps" a fost considerat la vremea sa un film interesant. Trecerea timpului a lăsat filmului, din păcate, urme adânci, iar intriga pare astăzi puţin naivă, potrivită mai degrabă pentru sfârşitul secolului al XIX-lea.

citeşte

8 2
sabinalin pe 03 Decembrie 2013 15:29
In urma cu aproape doua saptamani am avut sansa de a vedea la teatrul Nottara un spectacol inspirat din acest clasic hitchcokian. Spre deosebire de film, care-i un thriller cu foarte usoare urme de umor, spectacolul pune accent aproape exclusiv pe comedie, pe parodierea stilului de joc actoricesc al acelor vremuri. Piesa de la Nottara e gandita exclusiv pentru destindere iar performanta apartine in primul rand celor patru actori care intruchipeaza cu succes peste 50 de personaje. In schimb "The 39 steps" e un Hitchcock veritabil, chiar daca nu se ridica la nivelul unor "Psycho" sau "Vertigo". Un minus al spectacolului: nu lamureste foarte clar ce-i cu cele 39 de trepte, am fost nevoit sa vizionez filmul pentru a intelege...
2 0
cosmin_kedii pe 03 Decembrie 2013 15:36
În primul rând , filmul este bazat pe romanul cu același film de John Buchan ( John Buchan ) , există multe - în 1935 , 1959 , 1978 , 2008 ( această versiune a filmului ) și chiar în 2011, sa lansat un remake de regizorul Robert Towne .În al doilea rând , aceasta este prima versiune de film care a adus faima la nivel mondial la autorul romanului , si atat de multe decenii după moartea sa
Povestea în sine este oarecum rustica Richard întâlnește o fată care spune că știe secrete de stat pe care o amenință . Low a ucis-o , și începe vânătoarea pentru Richard .

1 8
marillion pe 3 decembrie 2013 18:45
Nu eşti doar semianalfabet, eşti de-a dreptul cretin...
mhcx pe 4 decembrie 2013 18:07
Cretin cu diploma!
xerses pe 11 August 2011 22:20
Poate la vremea respectiva acest film era considerat unul bun.Acum insa,valoarea lui consider ca a scazut destul de mult.
1 8
Dragos.87 pe 11 Decembrie 2022 18:26
Un film interesant destul de modest pus în practică de maestrul Alfred Hitchcock..Îți menține un interes deosebit chiar dacă e regizat într-un mod foarte simplist,neexploatat la adevărata intensitate, merită vizionat oricum..!
0 0
mihaelatb pe 02 Noiembrie 2021 22:22
O actiune cam neverosimila. O spioana- agent- care agata un necunoscut si-i toarna din prima ce ocupatie are, de ce lucreaza pentru cine lucreaza si ca este urmarita. Ba mai mult ii spune scopul actiunii si ca acum si el, necunoscutul, este in pericol.
Se pare ca una din conditiile necesare la recrutarea spionilor era ca ei sa spuna tuturor cu ce se ocupa. Secretul de serviciu nu era inventat pe vremea aia.
Urmariri, ceata englezeasca si o pereche de „indragostiti” incatusati.
Finalul? Putin cam abrupt si in coada de peste, caci nu stii cine a auzit secretul celor 39 de trepte. Si nici nu stii daca cei doi vor ramane impreuna, in viata?

0 0
Iulidesprefilme pe 24 August 2017 09:44
Un film bun...regizorul avea obiceiul să treacă printr-un cadru în fiecare film...
0 0

Spune-ţi părerea despre The 39 Steps

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The 39 Steps
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells