Talvisota

(1989)

Razboiul de iarna

Poster Talvisota Postere Talvisota

Sinopsis Talvisota

Mai mult
Razboiul de iarna (30.11.1939 – 13.03.1940) – “Cele 105 zile ale onoarei”
A fost ca atunci cand David l-a intalnit pe Goliat. Ochii intregii lumi erau indreptati catre Finlanda ce fusese atacata pe 30 Noiembrie 1939 de catre Uniunea Sovietica. Era cea mai friguroasa iarna din ultimii ani. Armata Uniunii Sovietice era formata din 450.000-500.000 soldati, in timp ce armata Finlandei avea numai 295.000 soldati. Finlanda a pierdut 22.800 oameni, pe cand Uniunea Sovietica a pierdut de cateva ori mai multi.
Desi a pierdut o…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
O nominalizare Berlin
Vezi toate premiile
Taneli Mäkelä Taneli Mäkelä Martti Hakala Vesa Vierikko Vesa Vierikko Jussi Kantola Ville Virtanen Ville Virtanen 2nd Lieutenant Jaakko Rajala
Samuli Edelmann Samuli Edelmann Private Mauri Haapasalo Matti Onnismaa Matti Onnismaa Corporal Veikko Korpela Martti Suosalo Martti Suosalo Private Arvi Huhtala
Ilkka Jarvi-Laturi Ilkka Jarvi-Laturi Private by the River Bank Esko Nikkari Esko Nikkari Private Yrjö 'Ylli' Alanen Pirkko Hämäläinen Pirkko Hämäläinen Marjatta Hakala
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Winter War

Distribuitorul international

Belle & Blade Studios

Țara

Finlanda

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
jolly pe 02 Iulie 2010 15:47
buturuga mica, .....
acest film e un omagiu adus celor ce au avut curajul si nebunia de a se impotrivii imperiului bolsevic ....pe scurt, 'buturuga mica rastoarna carul mare"
4 2
blackmore pe 21 August 2019 21:06
Un film finlandez de razboi despre un razboi pe care doar ei cred ca l-au castigat in realitate finlandezii la vremea aia nazisti pierzand 10 % din teritoriu si 20% din capacitatile industriale.Acest razboi i-a pregatit pe rusi pt ww2.Acum despre film , desi in realitate rusii au fost de 3 ori mai multi decat finlandezii, armata finlandeza in film parea sa fie cat populatia Chinei.Nu stiu de unde au facut rost de atatia oameni .In film nu apare niciun soldat sovietic.
1 3
lapidarium pe 6 martie 2020 00:50
Si se pare idiotule ca te-ai bucurat ca romancele au fost violate de soldatii bolsevici, si ca poulatia romaneasca a fost masacrata de trupele NKVD-ului, si ca am pierdut teritorii importante in favoarea ciumei rosii, si ca ne-am trezit cu 45 de ani de comunism...Da mai diliule, filandezii s-au aparat impotriva ciumei rosii la fel ca si cealalte natiuni care au fost incorporate in marea ciuma rosie si a caror populatie a fost masacrata, deportata sau infometata (vezi Ucraina). Tu esti chiar cel mai ciumat dintre toti. Un rusofil imputit care si-a facut cuib in Europa noastra. Nu te primeste Putin in colhoz ca sa scapam de tine? Rusia a fost intotdeauna un agresor incepand de la Petru cel mare pana in prezent. Asta prostule daca ai un pic idee de istorie.Pasol, vidma, na turbinca!
eduard_stratan pe 12 septembrie 2023 12:02
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
aratosu pe 18 Decembrie 2011 15:44
sa spuna cineva cum pot vedea si eu filmele astea??? .....dac sa pot vedea
0 0
marcugeorge pe 11 aprilie 2013 16:59
eu doar aici l-am putut vedea http://www.youtube.com/watch?v=facg5Kc2wlw subtitrare in limba engleza
lanca pe 24 Martie 2013 07:45
Un film de razboi bine facut, care deschide o pagina putin ...ascunsa a istoriei.Inca un pas ptr a intelege cum armata modesta a unei tari mici a putut ţine piept ,,tăvălugului rusesc" acoperind zapezile nordului cu sute de mii de morţi(sovietici,evident).E un omagiu adus soldatilor finlandezi,care au luptat eroic impotriva unui colos, ptr a-si apara pamantul,libertatea si credinta.Indirect,imi place sa cred(cunoscand ,,cultul" pe care il au finlandezii ptr maresalul Mannerheim) e si un omagiu adus acestui militar de exceptie care a organizat genial apararea antisovietica.De vazut neaparat de catre pasionatii de istorie.
0 2

Spune-ţi părerea despre Talvisota

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Talvisota
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells