Solomon and Gaenor

(1999)

Solomon şi Gaenor

Poster Solomon and Gaenor Poster Solomon and Gaenor

Sinopsis Solomon and Gaenor

În 1911, în regiunea de sud a Ţării Galilor, Solomon Levinsky îşi câştigă traiul vânzând pânzeturi din uşă-n uşă. Ca să evite necazurile, într-o comunitate predominant creştină şi antisemită, tânărul îşi ascunde identitatea reală, nemărturisindu-i nici măcar iubitei lui, Gaenor, faptul că este evreu. Când fata rămâne însărcinată şi întreaga ei familie află secretul lui Solomon, cei doi îndrăgostiţi sunt forţaţi să se despartă.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
O nominalizare Oscar
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

APT Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Site oficial

Solomon and Gaenor

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Petrustanciu pe 04 August 2020 22:34
Antisemitismul
nu credeam ca religia poate sa faca din oameni dusmani , tragedia din filmul Solomon and Gaenor arata absurditatea antisemitismului
0 0
gbanescu pe 22 Noiembrie 2019 22:02
Omul nu a evoluat. Instinctele lui primare au ramas la fel de rudimentare.
Se zice ca omenirea a evoluat de-a lungul miilor de ani de existenta. Pe fond insa, e doar o impresie. Oamenii continua sa se dusmaneasca si sa se urasca, sa se omoare si sa porneasca razboaie din cauza religiei, a etniei ori a resurselor si avutiei. Din acest punct de vedere nu s-a schimbat nimic pe Pamant.
Tragismul filmului consta, in esenta, in drama unui cuplu de tineri indragostiti, un evreu si o galeza, care este supus nu doar oprobiului comunitatii profund antisemite in care traiesc, dar si renegarii de catre propriile lor familii.
Intr-un fel, filmul transmite o idee nu indeajuns cunoscuta: antisemitismul a fost un curent raspandit in toata Europa sfarsitului mileniului II, nu doar in tarile care au avut statutul de invinsi in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul sugereaza, destul de discret insa, unul dintre factorii declansatori care au condus la… citeşte

0 0
lili22 pe 29 Noiembrie 2019 17:25
Nu credeam ca pot fi atat de antisemiti, asa au pornit marile tragedii, unora le-au convenit.
0 2

Spune-ţi părerea despre Solomon and Gaenor

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells