Shadows and Fog

(1991)

Umbre si ceata

Poster Shadows and Fog Poster Shadows and Fog

Sinopsis Shadows and Fog

Mai mult
“Minunat! Patrunzator!” (The Wall Street Journal) si extrem de amuzant, “Umbre si ceata” confirma “geniul” lui Woody Allen si stilul sau sclipitor, care prezinta într-un mod complet lipsit de speranta – dar si plin de umor – tragicomedia existentei umane.

Bucurandu-se de o distributie ca o adevarata “galaxie de stele” (Leonard Maltin), cu nume precum Woody Allen, Mia Farrow, John Malkovich, Madonna, Donald Pleasence, Lily Tomlin, Jodie Foster, Kathy Bates, John Cusack si Julie Kavner, “Umbre si…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

Produs de

Orion Pictures Corporation

Distribuitorul international

Orion Pictures Corporation

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 29 Aprilie 2012 15:51
Oamenii au nevoie de iluzii ca de aer
Pur şi simplu capodoperă. Îl consider cel mai bun film al lui Woody Allen. Filmul e artă pură în stilul filmelor lui Bunuel sau Fritz Lang. El este de un absurd ce aminteşte de scrierile lui Franz Kafka.

Într-un oraş neprecizat scufundat în noapte ceţoasă, la adăpostul căreia acţionează nestingherit un criminal în serie, se desfăşoară o transformare profundă a vieţii unui personaj anost şi cvasianonim: contabilul Kleinman. Confruntat cu crima, cu răutatea, cu trădarea, cu umilinţa, cu batjocura şi cu pericolul de a deveni ţap ispăşitor doar pentru că vecinii lui îl detestau, Kleinman renunţă la iubită, la slujbă, la locuinţă, la oraş şi chiar la modul său obişnuit de viaţă şi decide să-şi urmeze visul de a deveni iluzionist pentru a oferi oamenilor iluziile fără de care aceştia nu pot trăi.

Incursiunea nocturnă… citeşte

12 4
alex_il_fenomeno pe 03 Septembrie 2012 09:27
unul dintre cele mai impresionante filme ale lui Woody Allen , un film atat de sumbru , de misterios , de imprevizibil , de la inceput si pana la sfarsit ! daca primul lucru pe care il observi este lipsa culorii , regizorul preferand aceasta nuanta de film vechi pentru tensiuni mai puternice , incadrandu-se perfect in stilul noir , atmosfera este de o tensiune uimitoare , incat in numeroase momente uiti ca urmaresti un film de Woody Allen si te astepti la orice din partea , asa cum este si cu acel final inexplicabil de neasteptat . il recomand tuturor , si nu numai o singura data .
3 2
cosmin_kedii pe 15 August 2013 12:03
filmul este o satiră la adresa societății noastre, inclusiv prostia umană și gândirea umană, fiind în același timp extrem de amuzanta
1 2
Kuhaylan pe 30 Noiembrie 2016 14:48
1031
.........................................................
0 1

Spune-ţi părerea despre Shadows and Fog

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Shadows and Fog
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells