Un film care arata prostia serviciilor secrete americane , a jurnalistilor americani in special si a americanilor in general.mult mai clar decat in idiocracy .Clint Easwood singurul regizor american care mai face filme de succes pt tot publicul.
Și are 90 de ani! Nu știu cine e de vină: genetica lui sau modul lui de a trăi, sau poate ambele! Rar, un așa om activ, la o asemenea vârstă. Are toate șansele să devină matusalemic.
O plăcere să vezi și să savurezi un film cu adevărat bun într-o industrie dominată, mai nou, de seriale - acest fast-food al cinematografiei.
Clint Eastwood a expus în mod excepțional un caz șocant și a reușit să-i facă mai multă dreptate lui Richard Jewell decăt toate scuzele oficiale și despăgubirile primite prin tribunale.
Un film excelent; interpretarea magnifică a unui actor necunoscut Paul Walter Hauser în rolul titular, este unul din motivele pentru care filmul este memorabil. Totul s-a întâmplat exact așa cum este înfățișat în film. Eastwood a adunat datele conflictuale dintr-un caz controversat, cu obișnuitul său rafinament și sincronizare, creând tensiune și suspans, pentru a spune o poveste vitală despre un abuz al justiției. Citeste mai mult:
https://filmserial.home.blog/2020/02/14/cazul-lui-richard-jewel-clint-eastwood/
Probabil ultima capodopera cinematografica marca CLINT EASTWOOD la venerabila varsta de 89 spre 90 de ani,film care surprinde fatza adevarat de urata a Americii institutionale. E obligatoriu de vazut pentru orice student la Drept si Jurnalism. PARADEALA JURIDICAREA adica acuzarea pe probe inexistente din vremea lui KOVESHI si a lui PORTOCALA isi are radacinile adanci in vremea de trista amintire a guvernarilor democrate americane clintoniene si obamiste ca se stie ca regizorul Clint EAstwood e un republican conservator convins iar filmul se vrea un avertisment in ajun de alegeri decisive pentru Casa Alba din noiembrie ca multi sa voteze responsabil si sa ii dea implicit un nou mandat lui TRump care s-a luptat impotriva a cea ce numeste DEEP STATE adica STATUL PROFUND adica exact mecanismul monstruos din institutiile de fortza precum FBI si MASS MEDIA aservita si ceea ce se meste… citeşte
Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. Imi aduc aminte ceremonia de deschidere cu un final emotionant, mi s-a facut o teribila mila de Cassius Clay in momentul in care l-am vazut pe marele boxer literalmente chinuindu-se sa aprinda flacara olimpica. Ar fi trebuit sa fie Atena, s-a spus ca a fost in fapt victoria Coca Cola, banul era deja atotstapanitor si americanii au tinut sa-si arate forta o data in plus. Ne aducem aminte cu placere de faptul ca Romania era inca o putere sportiva mondiala, ai nostri s-au clasat pe locul 14 pe natiuni, 20 de medalii castigate, cele mai pretioase au fost 4, eroii nostri de aur au fost floretista Laura Badea, gimnasta Simona Amanar si barcile feminine de dublu vasle si 8 plus 1 la canotaj.
Din pacate n-a fost totul roz pentru ca s-a intamplat o mare nenorocire, n-a fost acelasi impact emotional ca la Munchen in 1972 insa cei… citeşte
Filmul își consumă toată energia pe un episod tragic din istorie, dar mai ales tragic pentru un singur om - Richard Jewell. Ni se pune pe tavă o poveste, totodată o bună ocazie pentru o introspecție, imaginată într-un mod magistral de Clint Eastwood care zguduie prin imaginile acestui film ceea ce putea rămâne un simplu fenomen de terorism sau un pasaj într-o oarecare epocă despre cum autoritățile americane au mai dat fail odată, schilodind un suflet sau mai multe, uitate de vreme ca și cțnd nimic nu s-a întâmplat..Exploatarea nevinovației unui om limitat și naiv, dar cu un dar nativ de a face binele deliberat, ba chiar mai mult de atât, dovedind reale abilități de a recunoaște un pericol, fix asemenea unui om al legii cu multă experiență, toate acestea se vor întoarce împotriva lui ca într-un episod la care astăzi ai bănui pe cei ce te acuză de o… citeşte
O poveste a eroismului inabusit de autoritati si de mass-media.
In urma atentatului cu bomba din Centennial Olympic Park din timpul Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996, Richard Jewell, omul de la paza care descopera bomba si care evita o tragedie mult mai mare, este transformat in scurt timp din erou national in suspectul principal.
Dincolo de poveste si de implicatiile sale, care sunt la aprecierea fiecaruia, distributia excelent aleasa este punctul forte. Prestatii actoricesti apropiate foarte mult de persoanele reale si livrate intr-un mod foarte natural, in special tripleta Paul Walter Hauser- Kathy Bates-Sam Rockwell.
Este asemanator din multe privinte cu Sully (2016), dar pentru mine a fost mai captivant si parca ceva mai bine prezentat si, posibil, cel mai bun film al lui Eastwood de la Gran Torino incoace.
Un film excepțional,iar peste ce s-a spus de ceilalți, aș dori să menționez atmosfera pe care a creat-o Clint E.,tot filmul intorcându-mă cumva în timp,fiind transpus în anii 90. A fost ca o magie,iar la final am rămas și am reflectat la cât de relativ e totul în viață.